PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Diri Diri Yaktılar

Jolly Jocker
26-07-2011, 21:00
(Alıntı Haber) Onlar Yaktılar

19 Aralık 2000'deki Hayata Dönüş Operasyonu'nda, Bayrampaşa Cezaevi'nde Uzman Jandarma Çavuş olarak görevli olan Altan Sabsız, yanarak hayatını kaybedenlerin iddia edildiği gibi kendisini yakmadığını, yangın çıkan koğuştakilerin teslim olmak istemesine rağmen kapıların açılmadığını söyledi.

Sabsız, Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5 Temmuz'da verdiği ifadesinde, "Mahiyetini bilmediği değişik gaz bombalarıyla müdahale edildiğini, yanan koğuşta teslim olmak isteyenlerin dışarı çıkarılmadığını, yangına müdahale edilmediğini, yanan tutukluların üzerine yanıcı madde sürülmüş battaniye atıldığını" söyledi.

Sabsız'ın "Operasyonun üzerinden 11 yıl geçmesine rağmen herhangi bir şekilde ifademize başvurulmamış olması, beni bu konuda ifade vermeye ve doğru bildiklerimi söylemeye mecbur bıraktı" diyerek verdiği ifadesi, olayla ilgili 39 erin yargılandığı davanın görüldüğü Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yollandı.

"Değişik gaz bombaları attılar"
12 tutuklu ve hükümlünün öldüğü, 55 kişinin yaralandığı Bayrampaşa Cezaevi'nde beş kadın yanarak hayatını kaybetmişti. Operasyonun ardından yapılan resmi açıklamalarda, tutukluların kendisini yaktığı söylenmişti. Ancak Sabsız'ın ifadesine göre, bu açıklama doğru olmadığı gibi, yangına müdahale edilmeyerek ölümlere seyirci kalındı. Ayrıca, Sabsız'ın ifadesi, resmi açıklamalardaki "mahkumların silahla direndiği iddiasını" da yalanlıyor.

Sabsız, ifadesinde şu noktalara yer verdi:

* Ankara Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JKÖAK) birliğinden gönderilen ve tam olarak nereden geldiğini bilmediğim başka personel içeri girerek ateşli silahlarla müdahale ettiler. Tutuklu ve hükümlüler, kendilerini koğuşlara kilitleyerek karşı koydular.

* Cezaevi duvarları ve tavan betonları delinerek koğuşlara mahiyetini bilmediğim ve envanterimizde bulunmayan değişik gaz bombalarıyla müdahale ettiler. Uzun süredir teşkilat içinde bulunuyor olmama rağmen daha önce hiç görmediğim özel otomatik tabancalar ile müdahale yapıldı.

* Koridorda beklediğim sırada kadın tutuklu ve hükümlülerin bulunduğu koğuşta kapılara vuruldu, teslim olmak istediklerini, dışarıya çıkmak istediklerini söyleyerek kapıyı açmamızı istediler. Emir almadığımız için müdahale edemedik. Kısa süre sonra koğuş yandı, oradaki itfaiye ekipleri de yangına müdahale etmedi.
"Battaniyeyle yakmışlar"

* Koğuşlara girdiğimizde, kadınların kömürleşmiş derecede yandıklarını gördüm. Bu derece yanmaya bir anlam veremedim, çünkü koğuşta sadece yatak ve yorgan vardı ve yananlar yataklardan uzaktaydı.

* Operasyondan yıllar sonra karşılaştığım JKÖAK'ta görev yapan bazı rütbeli arkadaşlar, koğuşta yangın çıktıktan sonra yardım isteyen mahkumlara "Sizi kurtaracağız, yaş battaniye atıyoruz, bunlara sarılın ve kendinizi koruyun" dediklerini ama battaniyelere yanıcı madde dökülmüş olduğunu, bu şekilde yanmayı hızlandırdıklarını söylediler.
"Diri diri yaktılar" demişti

Operasyon esnasında kadınların koğuşunda bulunan ve hastaneye götürülürken "Diri diri yaktılar" diye bağıran Birsen Kars, mahkemedeki ifadesinde, "bir yandan üzerlerine ateş açılırken delinen tavandan sürekli gaz bombası atıldığını, ayrıca siyah renkte bir gaz atıldığını ve bu gazın 'sinir gazı' olduğunu, saçlarının ve derilerinin koptuğunu, sonra da yangın çıktığını" anlatmıştı.

Davada, yakılarak öldürülenlere "kimyasal silahla müdahale edilmiş olduğu" da ileri sürülerek, buna kanıt olarak "mahkumların elbiselerinin sağlam kalırken, derilerinin yanarak dökülmüş olması" gösterilmişti.

Dönemin başbakanı Bülent Ecevit, operasyondan sonra, ''Bu teröristler artık devletle başa çıkamayacaklarını anlamış olmalılar'' demişti. (Kaynak: http://www.birgun.net/actuels_index.php?news_code=1311669468&day=26&month=07&year=2011 )

------------------------------------------------------------------

Devlet kendi yapacağı katliama ikiyüzlü biçimde ''Hayata Dönüş'' adını verdi. Burjuva medya bu operasyonda devlet nasıl istediyse öyle yayın yaptı. İşkence edilen mahkumların resmini basıp ''Süt dökmüş kedi gibi oldular!'' diye yazabildi. ''Sahte oruç, kanlı iftar'' diye başlıklar attılar. Katliamı savunup mahkumları suçladılar. Zaten tutsak durumdaki devrimci mahkumları güya ölüm orucundan kurtarmak için operasyon yapmışlar ama mahkumların ateş açması üzerine çatışma çıkmış ve mahkumlar öldürülmüştü. Oysa bu kurgu gerçeğin üzerini örtmek için uyduruldu.

Devlet başından beri cezaevine kendi ''otoritesini'' götürmek üzere plan yapmıştı. Sonradan ortaya çıktı ki açılan ateş mahkumlardan değil askerlerden gelmişti. Mahkumlar zaten silahsızdı. Zaten hapishanenin içinde kıstırılmış haldeydiler. Adı üzerinde, onlar tutsaktı. Ama devlet ateş açtı. Devlet, teslim olmak isteyenleri bile öldürdü. Devlet kimyasal silah kullandı. Devlet, altı kadın devrimci mahkumu diri diri yaktı. Mahkumların gazeteleri, elbiseleri sağlamdı ama derileri erimişti. Kimyasal silah kullanılmıştı. Medya bunun üzerini örttü. Yakılan kadınların kendilerini yaktıklarını iddia ettiler. Canlı yayın sırasında, operasyon sürerken bir kadın tutsak, yarı yanmış halde ambülanstan fırlayıp ''Yoldaşlarımı yakıyorlar, bizi diri diri yakıyorlar'' diye haykırmıştı. Bu görüntüyü engelleyemediler. Dönemin başbakanı sözde solcu katil Ecevit, öldürdüğü mahkumlardan ''terörist'' diye bahsediyor, devlet otoritesinin sağlandığını müjdeliyordu. Suçlulara açılan davalar zaman aşımından düşürüldü. Bu düzen hukuksuzluğunu yine gösterdi.

Yoldaşlarımızı unutmayacağız. Hesabı er geç sorulacaktır.

murted
26-07-2011, 23:54
Çocuktum, ufacıktım. Top oynar, sonra da acıkırdım. (Aslında o kadar küçük değildim, kız milleti bizi yoruyor, biz de o yüzden acıkıyorduk. :) ) Koskoca gazeteci amcalar yaşlarından başlanrından utanır, bizi kandırmazlar sanırdım.

Olaylar öyle bir sunulmuştu ki çok iyi bir şeyler yapan silahlı kuvvetlerimizin kayıplarına çocuk aklımla üzülmüş, tutuklu ''teröristlere'' oh olsun demiştik. Üstelik olan bitenin tüm suçlusu da onlardı, yönetim her yolu denedikten sonra şiddete başvurmak zorunda kalmıştı. Yazık ki ne yazık...

Violadagamba
27-07-2011, 01:22
(Alıntı Haber) Yoldaşlarımızı unutmayacağız. Hesabı er geç sorulacaktır.

Yeni Mavi Çarşılar, Başbağlar mı gelecek yani?

Sonra da hem yaptıklarınızı üstlenir hem de Ergenekon cinlerini, İsrail'i suçlarsınız.

Jolly Jocker
27-07-2011, 01:59
Yeni Mavi Çarşılar, Başbağlar mı gelecek yani?

Sonra da hem yaptıklarınızı üstlenir hem de Ergenekon cinlerini, İsrail'i suçlarsınız.
Son kez tekrar ediyorum, ben PKK'li değilim. Devrimci şiddette emekçi halk, masumlar, kadın ve çocuklar hedef alınmaz. PKK'nin bu tür yanlışlar yaptığı biliniyor. Biz de bu konuda onları her zaman eleştirmişizdir. Ama masumun kanını akıtmakta kimse senin faşist devletinle yarışamaz, bu da bir gerçek.

Ben hiçbir zaman Ergenekon ya da İsrail lafı etmedim. Jadı'yle karıştırma beni. İkimizin ideolojik görüşü çok farklıdır. Gerçi sana göre putuna laf eden herkes aynı.

Violadagamba
27-07-2011, 02:26
Son kez tekrar ediyorum, ben PKK'li değilim. Devrimci şiddette emekçi halk, masumlar, kadın ve çocuklar hedef alınmaz. PKK'nin bu tür yanlışlar yaptığı biliniyor. Biz de bu konuda onları her zaman eleştirmişizdir. Ama masumun kanını akıtmakta kimse senin faşist devletinle yarışamaz, bu da bir gerçek.

Ben hiçbir zaman Ergenekon ya da İsrail lafı etmedim. Jadı'yle karıştırma beni. İkimizin ideolojik görüşü çok farklıdır. Gerçi sana göre putuna laf eden herkes aynı.

PKK üyesi olduğunu söylemedim. Sen PKK'ya alkış tutan bir Kürt'sün. Ama Kürtlükten de memnun olmadığın ve "Kürdistan"dan da hazzetmediğin için asimile olmuş ayağına yatan ama aşiret geleneklerini de terk edememiş bir terör şakşakçısı ırkçısın.

İntikamı alınacakmış! Sizlerin nasıl intikam aldığını biliyoruz. Başbağlar'daki katliamınızın açıklaması Sivas'ın intikamını almaktı örneğin -ki hayatımda gördüğüm en rezil, en ahlâksız provokasyondur-. Sivas'ta da Başbağlar'da da gariban Türkler katledildi. Terbiyesizler, vahşiler! Sizin lümpen devrimciliğinizi, sosyalizminizi eşşekler kovalasın! Ağlaşıyorsunuz "Ama bize de kart kurt dediler, Diyarbakır'da işkence ettiler"; ULAN, BAŞBAĞLAR'DAKİ GARİBANLAR MI KART KURT DEDİ SANA?! GİT KENAN EVREN'İ ÖLDÜR, NE DİYE BÖLGEDEKİ TEK TÜRK KÖYÜNDE ETNİK TEMİZLİK YAPIYORSUN, İNSANLARI DİRİ DİRİ YAKIYORSUN?!

Kürdistanınızı kazanmak üzeresiniz ve o Kürdistan bir yerlerinizde patlayacak ve Kürdistanınıza kavuştuğunuzda ÇOOK PİŞMAN OLACAKSINIZ.

Firestorm
27-07-2011, 02:33
PKK üyesi olduğunu söylemedim. Sen PKK'ya alkış tutan bir Kürt'sün. Ama Kürtlükten de memnun olmadığın ve "Kürdistan"dan da hazzetmediğin için asimile olmuş ayağına yatan ama aşiret geleneklerini de terk edememiş bir terör şakşakçısı ırkçısın.

İntikamı alınacakmış! Sizlerin nasıl intikam aldığını biliyoruz. Başbağlar'daki katliamınızın açıklaması Sivas'ın intikamını almaktı örneğin -ki hayatımda gördüğüm en rezil, en ahlâksız provokasyondur-. Sivas'ta da Başbağlar'da da gariban Türkler katledildi. Terbiyesizler, vahşiler! Sizin lümpen devrimciliğinizi, sosyalizminizi eşşekler kovalasın! Ağlaşıyorsunuz "Ama bize de kart kurt dediler, Diyarbakır'da işkence ettiler"; ULAN, BAŞBAĞLAR'DAKİ GARİBANLAR MI KART KURT DEDİ SANA?! GİT KENAN EVREN'İ ÖLDÜR, NE DİYE BÖLGEDEKİ TEK TÜRK KÖYÜNDE ETNİK TEMİZLİK YAPIYORSUN, İNSANLARI DİRİ DİRİ YAKIYORSUN?!

Kürdistanınızı kazanmak üzeresiniz ve o Kürdistan bir yerlerinizde patlayacak ve Kürdistanınıza kavuştuğunuzda ÇOOK PİŞMAN OLACAKSINIZ.

Ben Alevi'yim ve sivas diyince laf etmez isem olmaz! Ayrıca Alevi'leri de sakın ama sakın Pkk ile bir görme yada pkk'nın yaptığı bir şeyi Alevi'lerin üzerinden kanıtlamaya çalışma! Sivas katliyamının ardından bir tepki hareketine kalkışılmadı hele ki tepki olarak katliyam yapılmamıştır!!!!

Jolly Jocker
27-07-2011, 02:42
Fena halde asap bozmaya başladın. Kendi ırkçılığını bana mı yansıtıyorsun soytarı? Sosyalist olmam işine gelmeyince önce PolPotçu sonra ırkçı mı yaptın beni? Ama senin yapmanla olmuyor. Ben teröre karşıyım. Bu yüzden en başta TC devletine karşıyım. Sense faşist devletin yalamalığını yapmak için yırtınan şuursuz bir faşistsin. Herkesi -öyle olmadıklarını belirttikleri halde- ya Türkçü ya Kürtçü gibi sunuyorsun. Böylece kendi ırkçılığını meşrulaştırmaya çabalıyorsun. Benim ebeveynlerimin biri Türk diğeri Kürttür. Ben genetik bakımdan meleziyim onların. Ne yapayım? Bir kolumla diğerine mı vurayım? %100 Türk olamadığım için Kürtçü mü ilan edileceğim yoksa? Annemle babam arasında tercih mi yapayım? Elbette eşitliklerini, birlikteliklerini savunacağım. Birini diğerinden üstün görecek halim yok.

Ulusal aidiyeti genetiğe göre tanımlamam. Çünkü senin gibi bir ırkçı değilim. Dile ve kültüre göre tanımlarım. Ve Türk'üm. Fakat ulusal aidiyetler umurumda değildir.

İntikamı alınacakmış!
İntikamı alınacak yazmadım, hesabı sorulacak yazdım. Hesap nasıl sorulur? Devrim yapar halk mahkemesi kurarsın, adalete hesap verdirirsin. Yazmadığım şeyleri isnat etme.

Sizlerin nasıl intikam aldığını biliyoruz. Başbağlar'daki katliamınızın açıklaması Sivas'ın intikamını almaktı örneğin -ki hayatımda gördüğüm en rezil, en ahlâksız provokasyondur-. Sivas'ta da Başbağlar'da da gariban Türkler katledildi. Terbiyesizler, vahşiler!
Mal mısın arkadaş? Sana bin defa mı herhangi bir ulusun milliyetçisi ya da PKK'li olmadığımı söyleyeceğim. Senin gibi Türk milliyetçisi ve faşist olmayan herkes otomatikman Kürt milliyetçisi ve PKK'li mi oluyor? Sivas'ta (sanırım Sivas katliamını kastediyorsun) insanlar Türk oldukları için değil, solcu ve alevi oldukları için katledildiler. Nasıl bir faşistsen herşeyi milliyetle ilişkilendirmeye çabalıyorsun. Ama ilgisi yok. Bir psikiyatriste görünmeni öneririm. Milliyetçilik paranoya yapmış sende.

Kürdistanınızı kazanmak üzeresiniz ve o Kürdistan bir yerlerinizde patlayacak ve Kürdistanınıza kavuştuğunuzda ÇOOK PİŞMAN OLACAKSINIZ
Bir milyonuncu kez kalın ve faşo kafana sokmaya çalışayım; ben Kürtçü değilim, Kürdistan kurma derdinde değilim, bölünmeden yana değilim. Belki inanmayacaksın ama 10 yılı aşkın süredir PKK de değil. Devletinin ve güdümlü medyanın ''bölücülük'' demagojisi yüzünden şartlandırıldığınızı biliyorum ama PKK bölmeye çalışmıyor. Çünkü bölmek için kendi ulus devletini kurması gerekir. Ama PKK devlet düşüncesini ideolojisinden çıkardı. Anarşizan bir sosyalizm görüşü var. Bu yüzden ''demokratik konfederalizm'' denen bir projeyi savunuyor. Zaten adam niye bölünmeyi istesin ki? Batı'da da büyük ve güzel şehirlerde, cennet gibi şehirlerde binlerce Kürt yaşıyor. Adam oralarda yaşama olanağını niye tepsin?

Violadagamba
27-07-2011, 02:43
Ben Alevi'yim ve sivas diyince laf etmez isem olmaz! Ayrıca Alevi'leri de sakın ama sakın Pkk ile bir görme yada pkk'nın yaptığı bir şeyi Alevi'lerin üzerinden kanıtlamaya çalışma! Sivas katliyamının ardından bir tepki hareketine kalkışılmadı hele ki tepki olarak katliyam yapılmamıştır!!!!

Sayın Firestorm,

Sivas katliamı hayatımda gördüğüm en rezil, en vahşi olaydır.

2 gün sonra PKK'nın "Sivas katliamının intikamını aldık" diye yaptığı Başbağlar etnik temizliği de bir o kadar rezil bir olaydır.

İki yerde de Türkler katledilmiştir. İslâmcı birileri din adına yarısı Alevî kökenli olan ve tamamı dînî inancı olmayan Türk aydınlarını katletmiş, Kürtçü birileri de intikam ve sosyalizm adına Sünni inançtan gariban bir Türk köyünü -ki bölgedeki tek Türk köyü- Sivas katliamı bahanesiyle dümdüz etmiştir. Başbağlar katliamını ŞAAFİ KÖKENLİ KÜRTLER YAPTI ALEVİLERE BİR LAF ETMEDİM.

NEYE KIZDIĞINIZI ANLAMIYORUM.

Jolly Jocker
27-07-2011, 02:50
Saçma sapan yazıyorsun. PKK katliamı sünniliği hedef alarak yaptı Türklüğü değil. Sivas'ta öldürülen Aleviler de Türk oldukları için değil alevi ve solcu, hatta Aziz Nesin başta olmak üzere sosyalist ve ateist oldukları için katledildi. Sivas'ta yakılanların solculuğunu vurgulamıyor da Başbağlarda öldürenlerin solculuğunu vurguluyor faşo.

Firestorm
27-07-2011, 02:50
Sayın Firestorm,

Sivas katliamı hayatımda gördüğüm en rezil, en vahşi olaydır.

2 gün sonra PKK'nın "Sivas katliamının intikamını aldık" diye yaptığı Başbağlar etnik temizliği de bir o kadar rezil bir olaydır.

İki yerde de Türkler katledilmiştir. İslâmcı birileri din adına yarısı Alevî kökenli olan ve tamamı dînî inancı olmayan Türk aydınlarını katletmiş, Kürtçü birileri de intikam ve sosyalizm adına Sünni inançtan gariban bir Türk köyünü -ki bölgedeki tek Türk köyü- Sivas katliamı bahanesiyle dümdüz etmiştir. Başbağlar katliamını ŞAAFİ KÖKENLİ KÜRTLER YAPTI ALEVİLERE BİR LAF ETMEDİM.

NEYE KIZDIĞINIZI ANLAMIYORUM.

Pkk Alevi'leri temsil etmez bu yüzden "intikamını aldık" lafı hiç bir şeyi ifade etmez. Böyle söylenilmesinin tek amaçı Alevi'leri pkk'nın yanında göstermek ve adını kirletmektir. Ayrıca Şafiler Alevi'leri sevmez bunu da hatırlatıyım...

Eğer bir katliyam yapıldı ise ve ardından başka bir katliyam yapıldı ise ve bunu da ilk katle uğrayan insanlar intikam aldı denildiği zaman ilk katledilen insanlar yapmış anlamına gelir ikici katliyamı...Kızma sebebimi söyliyim insanlar Alevi'ler üzerinden hareket etmesine kızarım. Eğer Alevi'ler yani bizler intikam peşinde olsaydık emin ol çok farklı olurdu düzen, söylemler vs...

Ve ayrıca Ölenlerin türk olup olmamaları hiç bir şey ifade etmez! Orada ölenler insandı bu yeterli...

Violadagamba
27-07-2011, 02:54
İyi ki var Kürt hareketi. Özgürlük ve demokrasi konusunda biraz olsun kazanımlarımız oluyorsa bunda onların emekleri büyük. Herşeyden evvel, bize zulmeden faşist-oligarşik devletle savaşıyor, onu yıpratıp güçten düşürüyorlar. Ellerine sağlık. Eeee, nasılsa Öcalan da Dev-Genç'ten geliyor.

Öcalan yalakalığı, döktükleri kanlara yani senin deyiminle savaşlarına övgüler düzmen...

PKK terörünün şakşakçısısın sen.

Siz artık bölünmeyi istemiyorsunuz; çünki gördünüz gerçeği. Al git ikindirik vatanını. Kürdistan'dan kalanı siz PKK'cılar ve PKK şakşakçısı aşiret kaçkınlarıyla paylaşacak değiliz!

Violadagamba
27-07-2011, 02:57
Pkk Alevi'leri temsil etmez bu yüzden "intikamını aldık" lafı hiç bir şeyi ifade etmez. Böyle söylenilmesinin tek amaçı Alevi'leri pkk'nın yanında göstermek ve adını kirletmektir. Ayrıca Şafiler Alevi'leri sevmez bunu da hatırlatıyım...

Eğer bir katliyam yapıldı ise ve ardından başka bir katliyam yapıldı ise ve bunu da ilk katle uğrayan insanlar intikam aldı denildiği zaman ilk katledilen insanlar yapmış anlamına gelir ikici katliyamı...Kızma sebebimi söyliyim insanlar Alevi'ler üzerinden hareket etmesine kızarım. Eğer Alevi'ler yani bizler intikam peşinde olsaydık emin ol çok farklı olurdu düzen, söylemler vs...

Ve ayrıca Ölenlerin türk olup olmamaları hiç bir şey ifade etmez! Orada ölenler insandı bu yeterli...

Tamamının altına imzamı atıyorum. O nedenle PKK denilen rezil örgütten doğal nefretten 1000 beter nefret ediyorum ya! TSK ile arasında tarafsız olduğunuzu ilan ya da ima ettiğiniz PKK'nın ne kadar rezil ve en adisinden şark kurnazı provakatör bir "Dernek" olduğunu görün!

jadi
27-07-2011, 02:58
Öcalan yalakalığı, döktükleri kanlara yani senin deyiminle savaşlarına övgüler düzmen...

Siz artık bölünmeyi istemiyorsunuz; çünki gördünüz gerçeği. Al git ikindirik vatanını. Kürdistan'dan kalanı siz PKK'cılar ve PKK şakşakçısı aşiret kaçkınlarıyla paylaşacak değiliz!

Madem ayrilip kendi ulkelerini bile kursalar umrunda degil, o zaman neden ozerklik taleplerini hic denemeden reddediyorsun pis irkci

Jolly Jocker
27-07-2011, 02:59

Bir hareketin olumlu ve olumsuz taraflarını belirtmek, yer yer ittifak kurmak ya da desteklemek v.s. bizi o hareketin bir üyesi yapmaz. Ya da o hareketin güdümüne sokmaz. Çünkü gelecekte durum değişebilir ve çatışabiliriz de. Tabi senin kafan bunlara basmaz. Senin küçük zihin dünyanda ya PKK düşmanısın ya da PKK'lisin. Ya Türk faşistisin ya Kürt ''bölücüsüsün''. Başka şık yok. Karşıtınızı da kendiniz gibi milliyetçi, faşist birşey gibi yansıtıyorsunuz ki kendinizi temize çekebilesiniz. Ama senin göstermeye çalıştığın gibi değilim ben. Üstelik hangi geleneği sahiplendiğimi de açık açık yazmışım. Dev-Yol'un PKK'yle ilgisi yoktur.

Violadagamba
27-07-2011, 03:02
Madem ayrilip kendi ulkelerini bile kursalar umrunda degil, o zaman neden ozerklik taleplerini hic denemeden reddediyorsun pis irkci

Özerkliği destekliyorum. Her iki halka Kürtlere ve Türk Milleti'ne referandum hakkı verilir, 5 yılda bir ayrılalım mı ayrılmayalım mı diye de oylanır. Birisi ayrılalım dedi mi herkese güle güle.

Firestorm
27-07-2011, 03:03
Tamamının altına imzamı atıyorum. O nedenle PKK denilen rezil örgütten doğal nefretten 1000 beter nefret ediyorum ya! TSK ile arasında tarafsız olduğunuzu ilan ya da ima ettiğiniz PKK'nın ne kadar rezil ve en adisinden şark kurnazı provakatör bir "Dernek" olduğunu görün!

tsk da aynı diğer topikte yazdım tekrar ediyim. Dersimde insanları hemde herkesi mağralarda fare gibi zehirledi o ordu...

Violadagamba
27-07-2011, 03:06
Bir hareketin olumlu ve olumsuz taraflarını belirtmek, yer yer ittifak kurmak ya da desteklemek v.s. bizi o hareketin bir üyesi yapmaz. Ya da o hareketin güdümüne sokmaz. Çünkü gelecekte durum değişebilir ve çatışabiliriz de. Tabi senin kafan bunlara basmaz. Senin küçük zihin dünyanda ya PKK düşmanısın ya da PKK'lisin. Ya Türk faşistisin ya Kürt ''bölücüsüsün''. Başka şık yok. Karşıtınızı da kendiniz gibi milliyetçi, faşist birşey gibi yansıtıyorsunuz ki kendinizi temize çekebilesiniz. Ama senin göstermeye çalıştığın gibi değilim ben. Üstelik hangi geleneği sahiplendiğimi de açık açık yazmışım. Dev-Yol'un PKK'yle ilgisi yoktur.

Dev-Yol şu bu. Dev Yol Öcalan'ı yarattı diye övünen ben değilim, sensin. Yani POLPOTÇU (IRKÇILIK YOĞUNDUR POLPOTÇULUKTA) KÜRT TERÖR HAREKETİNİN ŞAKŞAKÇISISIN.

Sol neden yok Türkiye'de? Sizin gibi terör şakşakçısı şark kurnazları nedeniyle yok.

jadi
27-07-2011, 03:09
Özerkliği destekliyorum. Her iki halka Kürtlere ve Türk Milleti'ne referandum hakkı verilir, 5 yılda bir ayrılalım mı ayrılmayalım mı diye de oylanır. Birisi ayrılalım dedi mi herkese güle güle.

Bu yaptiginiz ne biliyomusun? 30 yildir en vahsi sekilde kendi vatandasiniza karsi savastiniz ve bir avuc gerillayi yenemediniz, simdide "onlar kazanmadi biz onlari attik" demeye calisiyorsunuz. Ama ayrilik falan olmayacak, ic islerinde ozerklik, birde dil sorunu o kadar. Turkiye bunu yaptiginda cok seyler kazanmis olacak ama odun kafalari yontmak kolay degil

Violadagamba
27-07-2011, 03:10
tsk da aynı diğer topikte yazdım tekrar ediyim. Dersimde insanları hemde herkesi mağralarda fare gibi zehirledi o ordu...

Dersim müdahalesi mezhep farklılığı nedeniyle değil Kürdistan ayaklanması nedeniyle yapıldı. Konu farklı. Sivas ve Başbağlar katliamları ile ilgisi yok.

1) Dersim Kürt sorunu ile ilgili.

2) Sivas gericilerin katliamı, Başbağlar da Sivas'ı kullanarak Türkler arasında iç savaş çıkarmak isteyen Kürtçü bir terör hareketi.

Arada bağlar kurulabilir. Ama Alevilik üzerinden bağ kurulamaz.

Violadagamba
27-07-2011, 03:13
Bu yaptiginiz ne biliyomusun? 30 yildir en vahsi sekilde kendi vatandasiniza karsi savastiniz ve bir avuc gerillayi yenemediniz, simdide "onlar kazanmadi biz onlari attik" demeye calisiyorsunuz. Ama ayrilik falan olmayacak, ic islerinde ozerklik, birde dil sorunu o kadar. Turkiye bunu yaptiginda cok seyler kazanmis olacak ama odun kafalari yontmak kolay degil

"Bütün Türkiye bizim, siz Mongolların değil" diyorsun yani.

Efendi, savaşı kazandınız; ama biz bıktığımız için kazandınız. YALLAH HAKKARİ'YE!

Firestorm
27-07-2011, 03:15
Dersim müdahalesi mezhep farklılığı nedeniyle değil Kürdistan ayaklanması nedeniyle yapıldı. Konu farklı. Sivas ve Başbağlar katliamları ile ilgisi yok.

1) Dersim Kürt sorunu ile ilgili.

2) Sivas gericilerin katliamı, Başbağlar da Sivas'ı kullanarak Türkler arasında iç savaş çıkarmak isteyen Kürtçü bir terör hareketi.

Arada bağlar kurulabilir. Ama Alevilik üzerinden bağ kurulamaz.

Sen uyumaya devam et! Dersim kürt Alevi'lere(ki ayrıca o bölgede yaşıyan diğer Alevi'lerede beraber) yapılmıştır. Dersimde yaşıyanların çoğu Alevi'di(o zamanlarda)....

Sivas devletin katliyamıdır. Devlet aldı mısırını, kolasını geçti karşıya izledi. Alevilerin hepsi türk değildir buna göre türkler arasında bir iç savaş falan filanda saçmalık. Alevi arap, kürt, türk hatta bunlar dışında da bir dolu etnik kökenden insan vardır. En iyisi bilmediğin şeyler hakkında yorum yapma...

Violadagamba
27-07-2011, 03:23
Sen uyumaya devam et! Dersim kürt Alevi'lere(ki ayrıca o bölgede yaşıyan diğer Alevi'lerede beraber) yapılmıştır. Dersimde yaşıyanların çoğu Alevi'di(o zamanlarda)....

Sivas devletin katliyamıdır. Devlet aldı mısırını, kolasını geçti karşıya izledi. Alevilerin hepsi türk değildir buna göre türkler arasında bir iç savaş falan filanda saçmalık. Alevi arap, kürt, türk hatta bunlar dışında da bir dolu etnik kökenden insan vardır. En iyisi bilmediğin şeyler hakkında yorum yapma...

Oha... Tamam o zaman size göre Başbağlar katliamı Alevilere jest olsun diye mi yapıldı?

Vallahi saçmalıyorsunuz...

Tamam, tamam PKK Başbağlar katliamını "Sivas'ın intikamını aldık" diye yaparken provokasyon için yapmadı ama sizin de karşı çıktığınız üzere "Gerçekten Sivas'ın intikamını almak üzere yaptı"; ama onun için de yapmadı aslen. Deliyiz çünki biz. NE ANLATIYORSUNUZ BE SİZ?! HAKİKATEN AKLÎ ZAAFİYETLERİNİZ VAR!

Firestorm
27-07-2011, 03:28
Oha... Tamam o zaman size göre Başbağlar katliamı Alevilere jest olsun diye mi yapıldı?

Vallahi saçmalıyorsunuz...

Tamam, tamam PKK Başbağlar katliamını "Sivas'ın intikamını aldık" diye yaparken provokasyon için yapmadı ama sizin de karşı çıktığınız üzere "Gerçekten Sivas'ın intikamını almak üzere yaptı"; ama onun için de yapmadı aslen. Deliyiz çünki biz. NE ANLATIYORSUNUZ BE SİZ?! HAKİKATEN AKLÎ ZAAFİYETLERİNİZ VAR!

ne dediğinden bir şey anlamadım... Git bi elini yüzünü yıka gel ağır geldi tartışma galiba konuları iyice karıştırdın sen...

Violadagamba
27-07-2011, 03:30
ne dediğinden bir şey anlamadım... Git bi elini yüzünü yıka gel ağır geldi tartışma galiba konuları iyice karıştırdın sen...

En iyisi siz karşılıklı yazışmalarımızı baştan sona bir okuyun ve ne kadar saçmaladığınızı görün.

Firestorm
27-07-2011, 03:33
En iyisi siz karşılıklı yazışmalarımızı baştan sona bir okuyun ve ne kadar saçmaladığınızı görün.

Gerek yok zaten ne yazdığımı gayet iyi biliyorum. Ama tabi kabullenmek zordur sizi anlıyorum.

Violadagamba
27-07-2011, 03:40
Gerek yok zaten ne yazdığımı gayet iyi biliyorum. Ama tabi kabullenmek zordur sizi anlıyorum.

Ne yazdığınızı biliyorsunuz da benim yazdıklarımı anlamamışsınız. Tavsiyeme uyun ve beyninizi zorlayarak benim verdiğim cevapları da okuyun. Ama anlayarak okuyun.

Başbağlar katliamında görevli katillerin mafya avukatı ve Sivas katliamını asıl nedenlerini görmezden gelip Dersim'e bağlayarak Dersim aşiretlerinin davasını haklı çıkarmaya çalışan bir fırsatçı, bir şark kurnazı gibi bir duruma düşmüş durumdasınız.

Firestorm
27-07-2011, 03:43
Ne yazdığınızı biliyorsunuz da benim yazdıklarımı anlamamışsınız. Tavsiyeme uyun ve beyninizi zorlayarak benim verdiğim cevapları da okuyun. Ama anlayarak okuyun.

Başbağlar katliamında görevli katillerin mafya avukatı ve Sivas katliamını asıl nedenlerini görmezden gelip Dersim'e bağlayarak Dersim aşiretlerinin davasını haklı çıkarmaya çalışan bir fırsatçı, bir şark kurnazı gibi bir duruma düşmüş durumdasınız.

Benim kökenim Dersim bana kendi tarihimi anlatma ;) Sivas katliyamı tek değil ki sebeblerinin farkına varmamış oliyim maraş var çorum var malatya var da var... Hepsinde ön koltukta devlet vardı seyircilerde... Ben o övdügün ordunun temiz olmadını söylemek için dersimi söyledim ama sen daha onu bilmiyorsun neyse...

Yazık ne diyim...

Violadagamba
27-07-2011, 03:54
Benim kökenim Dersim bana kendi tarihimi anlatma ;) Sivas katliyamı tek değil ki sebeblerinin farkına varmamış oliyim maraş var çorum var malatya var da var... Hepsinde ön koltukta devlet vardı seyircilerde... Ben o övdügün ordunun temiz olmadını söylemek için dersimi söyledim ama sen daha onu bilmiyorsun neyse...

Yazık ne diyim...

Yani Sivas katliamı sizin için ırkî bir mesele. Gerçekte ise Sivas katliamı gericilerin yaptığı ve devletin âciz kaldığı bir dinci katliamdır. Başbağlar ise sizin kanarya sevenler derneğinin Sivas'ı bahane edip yaptığı ırkçı bir katliamdır.

Türkiye'deki Alevilerin ezici çoğunluğu Türk'tür. Aleviliğe Dersim vurgusu ırkçı bir vurgudur ve Dersim harekâtı Alevilere değil Kürt isyanına karşı yapılmıştır.

Şeyh Sait isyanına yapılan müdahale için neden "Sünni katliamı yaptılar!" diye ağlaşmıyorsanız Dersim için de "Alevî katliamı yaptılar!" diye ağlaşmamanız gerekir.

Katliam yapıldıysa o katliam Kürt katliamıdır. Türk Alevilerini Kürtleştirmek için, Türkler arasında mezhep düşmanlığını körüklemek için Alevi eşittir Dersim propagandaları yapmayın. AYIPTIR!

edit: uygunsuz usulp

Firestorm
27-07-2011, 04:08
Yani Sivas katliamı sizin için ırkî bir mesele. Gerçekte ise Sivas katliamı gericilerin yaptığı ve devletin âciz kaldığı bir dinci katliamdır. Başbağlar ise sizin kanarya sevenler derneğinin Sivas'ı bahane edip yaptığı ırkçı bir katliamdır.

Türkiye'deki Alevilerin ezici çoğunluğu Türk'tür. Aleviliğe Dersim vurgusu ırkçı bir vurgudur ve Dersim harekâtı Alevilere değil Kürt isyanına karşı yapılmıştır.

Şeyh Sait isyanına yapılan müdahale için neden "Sünni katliamı yaptılar!" diye ağlaşmıyorsanız Dersim için de "Alevî katliamı yaptılar!" diye ağlaşmamanız gerekir.

Katliam yapıldıysa o katliam Kürt katliamıdır. Türk Alevilerini Kürtleştirmek için, Türkler arasında mezhep düşmanlığını körüklemek için Alevi eşittir Dersim propagandaları yapmayın. AYIPTIR!

!

Alevi'liğin serçeşmesi Dersim'dir. Bunu her Alevi bilir. 5 mayıs 1937'de başlayan büyük Alevi katliyamı 1938'e kadar sürmüş. Yaklaşık 90 bin Alevi canımız çoluk çocuk demeden kadın yaşlı demeden hakka yürümüştür. Bunu bilmemek ayıp değil okuyup o günü yaşayan atalarından dedelerinden ulularından öğrenmemek ayıptır.

Alevilik; ırkların değil kırkların yoludur. Türkmen, Kürt, Zaza, Çerkez, Arap Alevi'ler vardır. Hiç kimse de ırkını önüne koymaz. Çünkü yol cümleden uludur.

Bir Alevi için tsk ne ise pkk da odur. Nedeni ne olur ise olsun, can almak Alevi yolu içinde düşkünlük sebebidir ve asla tasvip edilemez. Can alan birisi ister Türk ister Kürt ister Zaza olsun. Alevi'lik yolundan düşmüştür. Hiç bir ceme giremez. Düğününe gidilmez. Selamı alınmaz. Yemeği yenmez. Sadece öldüğünde cenazesi defn edilir.

Bilir bilmez sağ solu lanetlemek başına çal demek hem edepsizlik, hem aymazlıktır. Benim için Kürtdistan lafı ne kadar saçma ise Türkiye lafı da o kadar saçmadır. Ben kağıtlar üzerinde sınırları olan saçma sepet ülke lafına, vatan millet sakarya hamasetinden hiç haz etmem.

Sana hakaret etmek istemiyorum ama son paragrafında büyük harflerle yazdığın hakaretleri de sana iade ediyorum. Biraz daha edepli tartışır isen sevinirim.

Yolun Huzur olsun...

Violadagamba
27-07-2011, 04:13
Alevi'liğin serçeşmesi Dersim'dir. Bunu her Alevi bilir. 5 mayıs 1937'de başlayan büyük Alevi katliyamı 1938'e kadar sürmüş. Yaklaşık 90 bin Alevi canımız çoluk çocuk demeden kadın yaşlı demeden hakka yürümüştür. Bunu bilmemek ayıp değil okuyup o günü yaşayan atalarından dedelerinden ulularından öğrenmemek ayıptır.

Alevilik; ırkların değil kırkların yoludur. Türkmen, Kürt, Zaza, Çerkez, Arap Alevi'ler vardır. Hiç kimse de ırkını önüne koymaz. Çünkü yol cümleden uludur.

Bir Alevi için tsk ne ise pkk da odur. Nedeni ne olur ise olsun, can almak Alevi yolu içinde düşkünlük sebebidir ve asla tasvip edilemez. Can alan birisi ister Türk ister Kürt ister Zaza olsun. Alevi'lik yolundan düşmüştür. Hiç bir ceme giremez. Düğününe gidilmez. Selamı alınmaz. Yemeği yenmez. Sadece öldüğünde cenazesi defn edilir.

Bilir bilmez sağ solu lanetlemek başına çal demek hem edepsizlik, hem aymazlıktır. Benim için Kürtdistan lafı ne kadar saçma ise Türkiye lafı da o kadar saçmadır. Ben kağıtlar üzerinde sınırları olan saçma sepet ülke lafına, vatan millet sakarya hamasetinden hiç haz etmem.

Sana hakaret etmek istemiyorum ama son paragrafında büyük harflerle yazdığın hakaretleri de sana iade ediyorum. Biraz daha edepli tartışır isen sevinirim.

Yolun Huzur olsun...

Dersim'de Kürdistan için ayaklandınız. Devlet de mezhep farklılığı nedeniyle o korkunç harekâta karar vermedi. Yoksa devlet Manisa'da da, Antalya'da da başka bütün vilayetlerde de katliamlara girişirdi. Irk kavganızı Türk Alevileri Kürtleştirmek için kullanmayın, AYIPTIR!

Firestorm
27-07-2011, 04:19
Dersim'de Kürdistan için ayaklandınız. Devlet de mezhep farklılığı nedeniyle o korkunç harekâta karar vermedi. Yoksa devlet Manisa'da da, Antalya'da da başka bütün vilayetlerde de katliamlara girişirdi. Irk kavganızı Türk Alevileri Kürtleştirmek için kullanmayın, AYIPTIR!

Geç onu anlattım yukarda Dersimi ayrıca kimse kimseyi Kürtleştirmiyor. Benim kökenim Nazimiye kimsor köyüdür. Şadılı aşiretine bağlıdır. Ocağı bilinir geçmişi bilinir. Bu olay tam tersi şeklinde gidiyor aslında yani Kürt'ler Türk'leştirilmeye çalışılıyor bölgede daha çok...

Bu kadar mesaj yazmam yeterli hala bir şey anlamadıysanız. Bundan sonra yazabiliceklerimden de hiç bir şey anlamıyıcağınız bellidir. Bu yüzden size kendi kendinize konuşmanızda iyi sabahlar...

Not:O bölgede de osmanlı dönemlerinde kargaşalar çıkmıştır.(bkz. Şahkulu isyanı bakın hep isyan acaba bu insanlara ne yapılır ki isyan ediyorlar(bazı dönemlerde) diye hiç kimsenin mi aklına gelmez...)

Violadagamba
27-07-2011, 04:32
yani Kürt'ler Türk'leştirilmeye çalışılıyor bölgede daha çok...

Dersimliler Kürt ve Alevi. KÜRT olduklarından Türkleştirme çabaları var.

Dersim'in Alevî ve Kürt olması Türkiye'deki Alevîlerin yüzde doksanını oluşturan Türklerin Kürt olmasını gerektirmez. Zaten Alevîlik Türklerin icat ettiği bir mezheptir. Çok muhtemelen sizler de Kürtleşmiş Türklersiniz. Ama artık Kürtsünüz ve ırkçı, etnik bir bilinciniz var. Sivas katliamındaki kurbanları Kürtlüğe bağlamanız ve Başbağlar katliamındaki ırkçı motivasyonu karartmaya çalışmanız bunun en büyük delîli. Şu anki algımı söyleyeyim, mutlaka hatâlıyım, cidden kabul ediyorum.