Orijinalini görmek için tıklayınız : Bazıları Neden Kuran'a Her Konuda Uymuyorlar?
yucemanitu
27-07-2011, 23:34
Erkekler, kadınlardan üstündür, çünkü Allah onları bir çok şeylerde kadınlardan üstün etmiştir, çünkü onlar, kadınları, mallarıyla geçindirirler, doyururlar; iyi kadınlar da itaatli olurlar ve Allah, onların hakkını nasıl korumuşsa onlar da, kocaları yanlarında olmasa bile, iffetlerini korurlar. Kadınlarınızın serkeşliğinden korkunca onlara öğüt verin, onları yatakta yalnız bırakın, dövün onları. Fakat itaat ettikleri takdîrde de aleyhlerine bir sebep araştırmayın, şüphe yok ki Allah çok yüce ve büyüktür.(NİSÂ Suresi 34. Ayet)
Kuran'da bu varken bir tokat yedi diye kocasını şikayet eden bu kadın Allah'ın indirdiğiyle hükmediyor mu?
http://webtv.hurriyet.com.tr/2/19778/18343582/1/bu-cezaya-nasil-uyayim.aspx
Bu arada istediği kadar dindar olsun hiç erkek kardeşinin yarısı kadar mirastan pay alan kadın duydunuz mu? İşine gelene uy işine gelene uyma oh ne güzelmiş yahu.
İslam dini kendi hukuğuna sahip olan bir dindir. Türkiye'deki islam ise hukuktan arındırılmış İslamdır. Cumhuriyet yönetimi sunni islamı yaymak ve benimsetmek için elinden gelen her şeyi yapmıştır, ama bu hukuksuz bir islamdır. Neden uy(a)madıklarının cevabı da buradadır, bu zihinler ne kadar müslüman olsalar da hukuksuz bir müslümanlıktan gelmektedirler.
beni kurana her konuda uymayanlar değil , hiç okumadan, sorgulamadan körü körüne inananlar gıcık ediyor..bu da karşılaşılan çelişkilerden belki de en masum olanlarından..
SHADOWofGODonEARTH
31-07-2011, 19:46
Her zaman diyorum, allah emretti diye başımı örtüyorum diyenlere miras hakkının yarısını vereceksin, kocasından dayak yediğinde polise gidene, dön evine aile içi karışamayız diyeceksin.. allah allah ayet var yahu diyeceksin.. bakalım ne kadarı kapalı kalıyor...
yucemanitu
15-10-2013, 12:17
Güncelleme
Vefik Sami
15-10-2013, 12:29
beni kurana her konuda uymayanlar değil , hiç okumadan, sorgulamadan körü körüne inananlar gıcık ediyor..bu da karşılaşılan çelişkilerden belki de en masum olanlarından..
İnsanlar - hangi inanca mensup olursa olsun - eğer hiç okumadan ve sorgulamadan inandığını iddia ediyorlarsa, imanlarında aslâ samimi değillerdir.
İman zannettikleri şey; içine doğdukları kültürün dayatmasıyla kendilerinde meydana gelen şartlanmışlık ve sosyal kimliğe duyulan ihtiyâcın tetiklediği âidiyet duygusudur.
Bu insalardan oluşan kitlelere 'imanlı' denmemeli.
Bunlar, kültür dindarıdırlar.
İman bambaşka bir şeydir.
Kuran'da bu varken bir tokat yedi diye kocasını şikayet eden bu kadın Allah'ın indirdiğiyle hükmediyor mu?
Bu arada istediği kadar dindar olsun hiç erkek kardeşinin yarısı kadar mirastan pay alan kadın duydunuz mu?
İşine gelene uy işine gelene uyma oh ne güzelmiş yahu.
Bakara 85 : Hâlbuki siz birbirinizi öldürüyorsunuz, içinizden bir grubu yurtlarından çıkartıyorsunuz.
Onlar aleyhine haksız yere düşmanlıkta birleşiyorsunuz.
Esir olup da geri getirilirlerse fidyelerini verip onları aranızdan çıkartıyorsunuz (oysa bu haramdı).
Yoksa siz (Kitabın) hakikat bilgisinin bir kısmına iman edip bir kısmını inkâr mı ediyorsunuz?
Sizden bunu yapanların ereceği karşılık, dünya yaşamında rezil olmaktır. Kıyamet sürecinde ise azabın en şiddetlisine düçar olurlar! Allâh yaptıklarınızdan hakikatiniz olarak gâfil değildir.
İman bambaşka bir şeydir.
İman : "Kendini "DAVRANIŞ"larda açığa çıkaran bilinçli bilgi" dir denilebilir mi ?
Vefik Sami
15-10-2013, 13:11
İman : "Kendini "DAVRANIŞ"larda açığa çıkaran bilinçli bilgi" dir denilebilir mi ?
Anadoluda "Açık yaraya kurt düşmez" diye güzel bir özdeyiş vardır.
Bu soruyla nereye varmak istediğinizi tahmin edebiliyorum.
Zannederim başka bir başlıkta size yazdıklarımla ilgili.
Değil de, kendi kendime "kuruntu" yapıyorsam özür dilerim.
Gelelim sorunuza:
İman bir cümlelik yöndendirlimiş soruyla açıklanacak derecede anlaşılması kolay bir husus olsa idi; Tanrı inancı noktasında araştıran-soran insanları iknâ edebilmek pek de zor olmayacaktı.
Siz; çok iyi tanıdığınıza inandığınız ve çok güvendiğiniz bir arkadaşınızın size asla bir "yamuk" yapmayacağını düşünebilirsiniz. Arkadaşınız hakkındaki bu kanâatiniz sizin arkadaşınızın karakterine/güvenilirliğine olan inancınızdır. Ama bu inancınız, o arkadaşınızdan siz aslâ kötülük gelmeyeceğinin gantisi olamaz değil mi .
İşte bu kanâat arkadaşa/komşuya vs olunca adına inanç; Tanrı'ya olunca da iman deniyor.
İman sâdece "Kutsal Kitap" okuyarak, kimi ön kabüllere ve dogmalara gerçekleşmez. İman; hayatımızda karşılaştığımız sorun ve sıkıntıların çözümünün, Kutsal Kitapta yer alan Tanrısal ilkeler ile sağlanıp-sağlanamıyacağına dâir çıkarımlarımızın, "Ben bu dünyada neden varım ?" sorununa ilişkin aradığımız cevapların sonrasında oluşan bır durumdur.
Sayın Vefik Sami.
Size Matta 7 : 1. ayeti anımsatarak,sizden bir "Özür" bekliyorum.
Baki selamlar.....
Vefik Sami
15-10-2013, 13:35
Sayın Vefik Sami.
Size Matta 7 : 1. ayeti anımsatarak,sizden bir "Özür" bekliyorum.
Baki selamlar.....
Efendim; benim hayata bakışımda - yapılan bir hatâdan ötürü - özür dilemek bir erdemdir. Beklediğiniz özür her neye istinâden ise bunu bir gurur-kibir konusu yapmadan sizden özür dilediğimi bilmenizi isterim. O başlıktaki tepkim; "mugâlata" ettiğimi düşündüğünüz şeklinde bende oluşan bir "algı" üzerine idi.
Ama MESİH'in öğretilerini esas aldığımda, sizden her durumda özür dilememin benim için aslâ bir sıkıntısı olmaz.
Saygıyla.