Orijinalini görmek için tıklayınız : Kemal Burkay Ülkesine Döndü.
basitrasin
31-07-2011, 22:28
Herkese Selam.
Kemal Burkay Türkiye'ye döndü.
İşte benim gibi düşünen bir insan.
Türkiyenin daha iyi bir yer olması için adımlar atan bir kişi.
İşte benim kahramanım.İşte beni mutlu eden küçük bir gelişme daha.
Mutluluğumu sizinle paylaşmak istedim.
Bu haberle ilgili link vermeme gerek yok.
İnternette "Kemal Burkay" diye ararsanız karşınıza biçok sayfa çıkacaktır.
Saygılarımla.
Sadece kitap yazdığı için 4 yılı aşkın süredir içerde hukuksuzca tutulan Ergun Poyraz'ın tutukluluk hali hakkında ne düşünüyorsunuz? Mutluluk verici mi?
Sadece gazetecilik yaptığı için 100 küsür gündür daracık bir hücrede tek başına tutulan Mustafa Balbay hakkında hissetiğiniz mutluluğun derecesini de öğrenebilir miyiz?
Veya Kırşehir'de belediye ile ilgili yolsuzluk haberinden sonra önce para cezasına çarptırılan sonra dünyada eşi benzeri görülmemiş bir hukuksuzlukla belli bir süreyle gazetecilik yapması yasaklanan bayan gazeteci ile ilgili görüşünüz nedir?
basitrasin
31-07-2011, 23:27
Sayın taylan.
Evet üzülecek bir şeyler arayacak olsam emin olun binlerce şey bulabilirim.
Matematik hocamız bize elma ile armut toplanmaz derdi.
Ne kadar doğrudur bilemem ama.
Bir adli hata, ve bir yolsuzluk haberinin bir demokratik açılımı götüreceğine inanmıyorum.
Keşke elimde daha iyisini yapacağına inanabileceğim bir yapı olsa.
Yani uzun lafın kısası doğada saf beyaz yada saf siyah bulmak çok zordur.
Ben de grinin çeşitli tonları arasından beyaza en yakın olanı seçmeye çabalıyorum.
Hatam olduysa affola.
Sağlıcakla kalın.:)
Yakında eğer halen ölmediyse Fettulah 'ta döner ,sevinmeye devam :)
Kürt hareketi kendi köklerinden çıkmadığını düşündüğü kişilere güvenmez, hele bu kişi ülkesini terketmiş gitmişse ve 30 yıl sonra geri gelip akp saflarında durmuşsa hiç şansı yok bence, bekleyip görelim sonuçları, belki ben yanılıyorumdur.
saygılar
Aktif Kürt Hareketi'ni pasifize etmek amacıyla, Gülen destekli AKP kanatlarında farklı bir Kürt-İslam sentezi modeliyle PKK'nın ve Öcalan'ın karşısına doğrudan çıkarılabilir. Konu hakkında farklı yorumları okumak isterim.
basitrasin
02-08-2011, 00:34
Sayın aydeo.
Yakında eğer halen ölmediyse Fettulah 'ta döner ,sevinmeye devam :)Yazmışsınız.
Bunu şaka olsun diye yazdıysanız sorun yok. Zaten ben de öyle algıladım.
Ama bunu gerçekten inanarak yazıyorsanız size kötü bir haberim var.
İnsanların aklını okumakta başarısızsınız. Başkalarının niyetini okumakta bir geleceğiniz olamaz. Benden size tavsiye müeccinlik işine hiç girmeyin.
Saygılarımla.
Violadagamba
02-08-2011, 01:22
Kemal Burkay döndü diye zil takıp oynadım. Yüzde 60'a mensup bir entel olduğum için çok mutluyum.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/18393563.asp
“Arkadaşlar, 31 yıldır yurt dışında memleket hasreti ile yaşayan Kemal Burkay ülkemize döndü. İyi de yaptı. Kendisine ‘Hoş geldin’ diyorum. Burkay’ı yurtdışında yaşamaya mahkûm eden yok sayma, reddetme, inkar ve baskı politikaları, düşünce önündeki yasaklar artık geçmişte kaldı. Ülkemiz bugün demokrasi çıtasını her geçen gün biraz daha yukarılara taşımaktadır. Düşüncenin önündeki engeller bir bir kaldırılmaktadır. Şimdi bizim büyük şair, bu ülkenin yetiştirdiği en önemli aydınlardan biri olan Kemal Burkay’dan beklentimiz bu güzel ülkenin güzel insanları arasındaki kardeş kavgasının sona ermesi için bir aydın sorumluluğu ile çaba göstermesidir. Vatandan, kardeşten, arkadaştan, dosttan ayrı kalmanın en büyük ızdırabını kendisi çekmiştir. Bundan dolayı onun sözlerine ve yaklaşım tarzına ihtiyacımız olacaktır. Bu duygular ile bir kez daha, büyük şair, ülkene, köyüne, dostlarının arasına, evine hoş geldin.”
Bence Arınç kendisini havaalanında karşılamalı, kendisini karşılarken de göz yaşlarına hakim olamamalıydı.
Yanlış yere gelmiş, ilk uçakla kuzey koreye gitsin.
Gelecek seçim Akp'den milletvekili adayı olmasına kesin gözüyle bakıyorum.
Demokratik açılımı destekliyormuş, bu gelişmeleri önemli buluyormuş.
Bu demokratik açılım(!) süreciyle birlikte bir Kürt olarak benim ne kazandığını Kemal Burkay açıklayamazsa, bana somut bir kazanç gösteremezse alçaktır.
Ne açılımmış be kardeşim.
Bu açılım yüzünden askerler ölüyormuş, Kürtlerin bir tarafı kalkıyormuş hatta rivayete göre açılımdan sonra görülen ufo sayısında artış yaşanmış ama bu açılımla birlikte bana açılan kimseyi göremedim.
Açılımı hobi olarak mı yapıyorlar cidden merak ediyorum.
Aktif Kürt Hareketi'ni pasifize etmek amacıyla, Gülen destekli AKP kanatlarında farklı bir Kürt-İslam sentezi modeliyle PKK'nın ve Öcalan'ın karşısına doğrudan çıkarılabilir. Konu hakkında farklı yorumları okumak isterim.
Sn.XOR,
Sizin dediğiniz Kürt-İslam sentezi uygulanabilir fakat bunun önünde bazı engeller var, Pkk önceki yıllarda dinle arasına mesafe koymuştu ama Bdp bu mesafeyi daralttı,sivil cuma namazları çağrıları yaptı,İslami ve Süryani kimlikleri ön planda olan iki milletvekili var, bölge insanını Kürt kimliği altında toplamaya çalışıyor, Kürt-İslam sentezinden kasıt, özetle, birini diğerinin önüne koymaksa,Kürtlerin tercihi İslam olmayacaktır, ısrar edilmesi halinde ise altından kalkılamayacak sonuçlar doğurabilir.
Bence hükümetin başka bir seçeneği daha var, Pkk muhaliflerini, kendi kontrolünde Pkk'nın karşısına çıkartabilir, Kemal Burkay'da kendine yer bulabilir bu yapılırsa. Pkk muhaliflerinden kastım, Pkk'dan kovulmuş ya da kaçmış olanlar ve silahlı mücaedeleye baştan karşı olan Kürtçü yapılar. Her iki grup A.Öcalan'nın ajan olduğu konusunda yıllardır propoganda yapıyor, şu sıralar daha da yoğunlaştırdılar bu tür söylemlerini.Bu seçeneğinde riskleri var elbette.
Bu ikisi dışında benim aklıma şimdilik başka seçenek gelmiyor.
Saygılar
AlbatrosS
05-08-2011, 23:50
* burkay'ın gelişine fazlaca bir mana yüklemek yersiz. tc'de burkay tarzı siyaset yapan başka kürtler de var.
* burkay'ın gelişi hükümetle alakalı bir mevzu değil; ancak, iktidar, şu süreçte pkk'yi sıkıştıracak her türlü enstrümanı kullanmak isteyecektir.
* 10 senelik mecrada görüldü ki, akp'nin asla kürtlerle masaya oturma derdi yok. yeni anayasa sürecinde kısmi demokratik adımlar ve yeni(!) terörle mücadele konsepti bizleri bekliyor.
* tahminim odur ki, anadilde eğitim ve vatandaşlık tanımındaki iyileştirmeleri deniyecekler. o süreçte özellikle faili meçhullere yönelik yeni bir ergenekon harekatı ve bazı sivilleri de kapsayan bir dalga beklenebilir.
* bu tarz iyileştirmelerle mümkün olduğunca kürtleri kazanmaya ''bakın biz adım atıyoruz, pkk çözümsüzlüğe oynuyor'' demeye çalışacaklar. ancak asla yapmayacakları şey: masaya oturmak olacak.
* akp ''muktedir'' oldukça gittikçe daha ''şahin'' söylemlere kayıyor fark edildiyse. bunun basit bir seçim manevrası olduğunu sanmıyorum.
* önce kck davaları, sonra akp'li vekillerin de desteklediği ysk skandalı, seçim sürecinde ''kürt sorunu yoktur'' konsepti ve derken vekillerin tutuklanması. boykot sürecinde de tavizsiz tutum ve üç maymunu oynamak.
* bahardan beri durmayan operasyonlarda silvan eylemine kadar 40 kadar pkk'linin öldürülmesi ile silvan eyleminden sonra yeni terörle mücadele konsepti ilanı...
* sahi alevi açılımını hatırlayan var mı? ya 12 eylülcülerin yargılanmasını? ya faili meçhullerin yargılanması? işlevsel bir hakikat komisyonunu?
* hrant'ın davasının ergenekonla birleşmesinin reddine ne diyelim? ya hükümete bağlı vali ve istihbaratın hata(?)ları? aihm'den alınan ibretlik ceza?
* hükümet vesayetin tasfiyesiyle esaslı bir iş yapmıştır, sezar'ın hakkı sezar'a; ancak, kimse kendini kandırmasın: özellikle insan hakları ihlallerinde 2000lere gidiş var. polisin ölçüsüz yetkileri, yumurta atan/sokağa çıkan herkese ibretlik cezalar ve hopa üzerinden devrimci sola/keske baskı-tutuklama furyası.
* bunun neresi demokratikleşme? yahut ne kadarı?
* iktidarın esaslı ve radikal bir demokrasi ruhu yoktur. ne hesaplaşması ne açılımı tutarlı ve iradidir.
yucemanitu
06-08-2011, 12:41
Türk milliyetçileri Burkay'ı terörist olarak görürken Kürt milliyetçileri de onu devletin adamı olarak görüyor. Burkay ikisi de değil, hiçbir zaman günahsız insanlara şiddet uygulamamış, uygulayana karşı çıkmış; bununla beraber Kürtlerin haklarını da savunmaktan geri durmamış, mücadele etmekten de bir an olsun yılmamış biri. Hoşgeldin Burkay, hoşgeldin güzel insan...
Anima Libera
10-08-2011, 17:27
Kimse merak etmesin: dört-bes ay sonra "bölücülük" ve "terör örgütü propagandasi" gibi gülünc nedenlerle iceri alirlar kendisini. Eger azinliklarin hakkini savunmaya kalkarsan devletin tahammülsüzlügüne, baskilarina katlanmak zorunda kalirsin. Iste demokratiklesen ülke!
basitrasin
17-01-2012, 21:04
Herkese Selam.
Yazar Kemal Burkay'ın TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunda söylediklerini sizlerle paylaşmak istedi.
Haberin tamamı aşağıdaki linkte.
hukukum.com (http://www.hukukum.com/komisyon-kemal-burkayi-dinledi.html)
Hoşça Kalın.
AlbatrosS
17-01-2012, 21:35
Herkese Selam.
Yazar Kemal Burkay'ın TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunda söylediklerini sizlerle paylaşmak istedi.
Haberin tamamı aşağıdaki linkte.
hukukum.com (http://www.hukukum.com/komisyon-kemal-burkayi-dinledi.html)
Hoşça Kalın.
34 Kürdün katledilişi ve hrant davası über demokrasimiz açısından hangi güzel günlerin habericisidir sayın ultra-optimist kardeşimiz?