PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bilim nasıl oluştu?

Huysuz
05-08-2011, 05:30
Bilim nasıl oluştu?

Bilim nasıl ve neden oluştu..bu oluşuma dinin bir katkısı oldu mu?

ereninthenature
05-08-2011, 17:16
Bilimi Allah yaratti.Kendi kendine olusamaz.

Lynx
05-08-2011, 18:07
Insanlarin meraki nezaman dinden olmus ?

Insan birseyleri merak etmesine dinin nasil katkisi olabir ?

Bilim merakla olusur. Birseyi merak edersin arastirirsin! Merakini gideren bir veri elde ettin mi adi bilim olur. Simdi bunun dinle alakasi yokdur.

Dinler insanin merakini körükler. Arastirmasini engeller. Dinler bilimin düsmanidir .

Neva
09-08-2011, 10:15
Bilim nasıl oluştu?

Bilim nasıl ve neden oluştu..bu oluşuma dinin bir katkısı oldu mu?

Sayin pretty;

Hosgeldiniz.

Bilim yigila yigila olusup bugunku durumuna ulasti. Nedeni, insanin icinde yasadigi evren ve onun ustundekileri merak etmesi ve cozumlemeye calismasi, bunun yanisira da kendi ihtiyaclari nispetinde yaraticiligini kullanmasi ile ilk bilimsel diyebilecegimiz icatlara, kesiflere ulasmasidir.

Dinin bilime bir katkisi oldu mu?

Olumsuz anlamda evet. Surekli bir etik cerceve cizmeye calisti, bilimin kendi icindeki etigini gormezden gelerek.

Ancak dolayli yoldan, inanir kisilerin de bilime katkisi oldugu, geneli degil ama bir kisminin inancini yaptigi ise bulastirdigi muhakkaktir.

Lynx
10-08-2011, 01:00
Sayin neva ben hic bir akla mantiga sigdiramiyorum ! Bir insanin inanmasi bilime ne katkisi olabilir ?

Birileri namaz kilinca bilimde bir gelisme mi oluyor ? Ya da oruc tutunca atomu mu parcaliyor ? Veyahut hacca gidince teknolojimi gelisiyor ?

nasil bir katkisi oluyor bu dinin bilime biraz aciklayiniz lütfen ? Eski inanclardan bahsedeceksiniz ama ben islam gibi dinlerin hic birinden bilime zerre kadar katki göremiyorum !

Tek bir katkisi olsaydi bugün Müslüman ülkeleri 1400 yil geriden sürünmezlerdi !

Neva
10-08-2011, 05:30
Sayin neva ben hic bir akla mantiga sigdiramiyorum ! Bir insanin inanmasi bilime ne katkisi olabilir ?

!

Sayin Lynx ;

Bugun bazi bilim dallarinda ortaya atilan bircok dusunce, teori vs. Bible etkisi altindadir. Ozellikle gokbilimi ve fizigin bazi bolumleri vs..

Ornegin; bir big-bang
Konuyu sadece namaz kilmak olarak ele almayiniz.

http://en.wikipedia.org/wiki/Modern_geocentrism