Orijinalini görmek için tıklayınız : Ateist putları: Gerçek ateist kim?
antiputperest
11-08-2011, 13:55
Kimi cennet putuna tapar bulaşır allaha kurana isaya haç a oruç babaya...
Kimi de servet putuna tapar bulaşır paraya pula ...
Kimi de şöhret putuna tapar bulaşır bi çok şeye ......
Kimi de kudret putuna tapar bulaşır siyesete bilmem ne ye .......
Kimi de şehvet putuna tapar bulaşır kim bilir nelere ..........
Tapınmak putlara putperestlikdir ...bence allah kuran islamın putlarıdır ...para pul servet kapıtalizmin putlarıdır.....şan şöhret....kudret .....puttur...............
Bence ateist olmak ....
sadece hristiyanlığın ya da islamın putlarından kopmak özgürleşmek değildir bir putun yerine başka puta bilinçli ya da bilinçsiz tapınmak aldatmacadır ......sen hala putperestsindir...........
Tapınmak ya da tapınmamak bence tüm mesele bu..........
Tapınmak putlara putperestlikdir ...bence allah kuran islamın putlarıdır ...para pul servet kapıtalizmin putlarıdır.....şan şöhret....kudret .....puttur...............
Bence ateist olmak ....
sadece hristiyanlığın ya da islamın putlarından kopmak özgürleşmek değildir bir putun yerine başka puta bilinçli ya da bilinçsiz tapınmak aldatmacadır ......sen hala putperestsindir...........
Peki madem ateistlik put perestlikse, ateizmin putu nedir anlatırmısın bize, çok merak ediyorum.
SHADOWofGODonEARTH
11-08-2011, 21:09
Bence ateist olmak ....
İlginç birşey yazayım da ilgi çeksin mantığıyla yazdınız sanırım..
Sizin yazmanızdaki amaç sadece 'farklı birşey' söylemek.. gibi geliyor bana..
Dini, ateizmi daha doğrusu bu konuları araştırırken, küçüklüğümden beri düşündüğüm şeylerin aslında daha önce, yüzyıllar önce düşünüldüğünü, söylendiğini gördüm..
Hayal kırıklığına uğradım, oysa ben kendimi olağanüstü sanırdım,
benden başka benim gibi düşünen olamaz sanıyordum,
ama baktımki benden yüzyıllar önce avrupada bu konular üzerine kitaplar bile yazmışlar,
o zaman dedimki hmmm, benim bir özelliğim yok, benden yüzyıllar önce, benim sahip olduğum imkanların %5'ine sahip olanlar kitap bile yazmışlar..
benden 10 kat daha cesurlarmış, benden daha ileri gitmişler..
Siz de heralde benim gibi hayal kırıklığına uğradınız ve daha ilginç, daha cesur şeyler yazmak, yazılanların en ilgincini, ilginçlerin en ilgincini, allahsızlığın en allahsızlığını yapmak için böyle şeyler yazdınız..
Ateizmin üzerine kafa yormaya gerek yok,
Ateist, allah yok din yalandan başka birşey demez..
Anadan doğma öğrendiğimiz din yanlıştır, tanrı da yoktur der,
Ateizm budur, bunun üzerine daha denilecek birşey yoktur..
Ateist de birşeye tapıyorsa, inançsa kim inançsız?
Ateizm bir inanç diyorsanız müslümandan farkınız yok
Düşüngen
12-08-2011, 13:50
Sevgili antiputperes düşüncende haklısın.
Tanrı/din inancından özgürleşipte para pul, şan şöhret, milliyetçilik, siyasi ideal, güç uğruna kul köle olmak özgürlük değil tercihli tutsaklıktır.
Kişi özüyle tanışmadığı ve özüyle bütünleşmediyse sahte merkezinin, yapıştırılmış taklit benliğinin sarayda ya da köşklerde yaşaması inan hiçbir şey ifade etmez. Sen orada değilsen sarayda ya da mağarada olmanın hiçbir önemi yok.
İnsan kendinden öte her türlü yansıtma, özdeşim kurma yoluyla kendine yabancılaşır ve kendisi yerine koyduğu güce (para-allah-ırk, karşı cins vs..) tapınmaya başlar.
Tanrı/din/dogmalardan özgürleşdikten sonra bunların yerine geçecek siyasi görüş ya da para şöhret vs. gibi araçları amaçlaştırarak tapınmak suretiyle yine kendinden kaçmayı başaran ateist arkadaşlara şunu diyecem;
Be kardeşim madem Allahın yerine parayı pulu, milliyetçiliği, makamı, gücü
vs.. koyacaktın keşke müslüman olarak kalsaydın hiç olmazsa sevaba girerdin... :)
Neyse bu kimsenin suçu değil sadece varoluşsal sebeblerimizin kaçınılmaz sonuçları.
ulaşmamız gereken sonuç ateizmin aslında bir monoteizm olduğu mudur nedir ? bu konu felsefenin neresinde
Onermeler oldukca komik.. Neden ateizmi dinlestirme cabasina girer bazilari hic bilmem...
Bir de bunu felsefeye dayandirmak..
Komedi!
the supernova
07-10-2011, 17:07
Para , pul , şöhret düşkünlüğü vs. bunların ateizmle ne ilgisi var ?
Bunlar kişinin karakteriyle alakalı şeyler.
Bir tanrıya tapmayan illa birşeye tapmak zorunda mı ?
Değişik bir fikir sunmak istediniz sanırım ama bireyin karakter özellikleriyle ateizmi içiçe sokmuşsunuz.
;
Be kardeşim madem Allahın yerine parayı pulu, milliyetçiliği, makamı, gücü
vs.. koyacaktın keşke müslüman olarak kalsaydın hiç olmazsa sevaba girerdin... :)
Neyse bu kimsenin suçu değil sadece varoluşsal sebeblerimizin kaçınılmaz sonuçları.
Yazdıklarının Ateistlikle ne alakası var? Hangi Ateist dini bırakıp paraya tapmış? Sen müslüman seyhler ile Ateistleri karıştırmışsın..
Ateistlere laf ediceksen önce ne nedir ne değildir ögren.Ateistliği ögrende öyle yaz.
.http://bilimvedin.net/bilimvedin/din-ve-yasam/turkiyede-ateizm/
http://bilimvedin.net/bilimvedin/din-ve-yasam/ateizmi-anlatmak/
linkler burda aç bak..ögren..