Orijinalini görmek için tıklayınız : Siteye Dindar girip Ateist Olan Varmı?
art_kitekt
16-08-2011, 17:08
Merak ettim de acaba siteye ateistlere cevap verme amacıyla müslüman / hristiyan / yahudi olarak girip, tartışmalara katıldıktan sonra, çaktırmadan ateist / deist / agnostik nick alıp öyle devam eden var mıdır acaba?
Ben siteye tartışmak değil de okuma amaçlı müslüman olarak girip, okuyup non-teist olan bir çok kişi olduğundan eminim. Ama böylesi var mı merak ettim...
ozgur_beyin
16-08-2011, 19:50
en çarpıcı örnek arkadaşımız NATAN'dır.hrıstiyanken bu sitede ateist olmuştur
ereninthenature
16-08-2011, 19:55
yalnizs arkadasimi orneklesem kizmaz acaba.Muslumanken deist oldu.
:) sayın arkadaşım kızmam ama orada bir nokta var ki ben müslüman değildim agnostiktim, islama sempati ile yaklaştığımsa doğrudur. hala hakkı verilmediğinde islamı savunurum ama güzel yönlerini. ayrıca deiste dönüştüğüm doğru bu da bir dönüşüm sayılır
bakkalmahmud
16-08-2011, 22:19
Ceyrek inancliyken ateist oldum,yeni hayatima cok cabuk alisdim,tek SIKINTIM kötülük ve kötülerin cezasini verecek bir allahin olmayisi,zaman zaman bu beni cok üzüyor ama ne yapalim bunada alisirim heralde.
Kötülüye karsi, olmayan birinden umut etmekle ,olmadigini bilip umut etmemek arasinda büyük fark var,eskiden ölümden korkardim ama ateist oldukdan sonra zaman zaman ölümden korkmadigimi hissediyorum,bü dünyanin benim evim olmadigini biliyorum cünkü kötülerin yalancilarin iktidarini gördükce ,dünyanin onlarin oldugunu görüyorum,bizlerin kaderi hep onlarin elinde.
Firestorm
16-08-2011, 22:27
Bu soruda art niyet varmı bilmiyorum ama olup forum sayesinde atesit olanları bilemiyorum ama bazı sorunlardan ötürü ateist olma olasılığı görüldüğü için bazı kişilerin forumdan uzaklaştırıldığını biliyorum. Bu yüzden rahatlıkla söyliye bilirim ki gelen herkes ateist olsun diye bir amaç yok benim gördüğüm kadarı ile...
art_kitekt
16-08-2011, 22:54
Bu soruda art niyet varmı bilmiyorum ama olup forum sayesinde atesit olanları bilemiyorum ama bazı sorunlardan ötürü ateist olma olasılığı görüldüğü için bazı kişilerin forumdan uzaklaştırıldığını biliyorum. Bu yüzden rahatlıkla söyliye bilirim ki gelen herkes ateist olsun diye bir amaç yok benim gördüğüm kadarı ile...
Sorumda art niyet yok sadece merak ettim, herkesin ateist olmasını amaçlamak büyük hayalperestlik olur zaten, ateist olma olasılığı görülünce uzaklaştırılan kişi garip geldi ama sebepsiz geldi yani...
Firestorm
16-08-2011, 23:10
Sorumda art niyet yok sadece merak ettim, herkesin ateist olmasını amaçlamak büyük hayalperestlik olur zaten, ateist olma olasılığı görülünce uzaklaştırılan kişi garip geldi ama sebepsiz geldi yani...
Ben de tam bilmiyorum ama bazı sorunlardan ötürü diye belirmiştim oysa. Neyse...
en çarpıcı örnek arkadaşımız NATAN'dır.hrıstiyanken bu sitede ateist olmuştur
Yalnız yanlış bir cevap olmuş sevgili özgür_beyin,
natan bildiğim kadarıyla nikini değiştirmedi ve gizlice farklı bir hesap açıp ateistce yazılar yazmaya başlamadı. kendisi hristiyanlıktan ateizme geçişini açıkça dile getirdi ve aynı hesapta yazmaya devam etti diye biliyorum. yanlışta biliyor olabilirim.
konuyu açan arkadaş şu şekilde sormuş, dikkati çekmek istiyorum:
müslüman / hristiyan / yahudi olarak girip,
tartışmalara katıldıktan sonra,
çaktırmadan ateist / deist / agnostik nick alıp öyle devam eden
Onursal Bedirhan isimli bir üyemiz vardı. Şimdi agnostik.org sitesinin yöneticisidir. İlk geldiğinde sıkı bir müslümandı. PC den de iyi anlardı. Hatta bizim siteyi de hacklemeye çalıştı ve bir kaç saat süre ile bunda da başarılı oldu. Bu iş de bir kaç gün sürdü. Yapanı uzun süre bulamadık ve önlem alamadık. Sonra kendisi bana itiraf etti ve İslam dan döndü. En son gördüğümde agnostik idi. Şimdiki halini bilmiyorum daha da ileri gitmiş olabilir. Dinden döndükten sonra çeşitli teknik konularda TD sitesine son derece yararlı oldu ve eski günahlarını affettirdi.
saygılarımla
Onursal Bedirhan isimli bir üyemiz vardı. Şimdi agnostik.org sitesinin yöneticisidir. İlk geldiğinde sıkı bir müslümandı. PC den de iyi anlardı. Hatta bizim siteyi de hacklemeye çalıştı ve bir kaç saat süre ile bunda da başarılı oldu. Bu iş de bir kaç gün sürdü. Yapanı uzun süre bulamadık ve önlem alamadık. Sonra kendisi bana itiraf etti ve İslam dan döndü. En son gördüğümde agnostik idi. Şimdiki halini bilmiyorum daha da ileri gitmiş olabilir. Dinden döndükten sonra çeşitli teknik konularda TD sitesine son derece yararlı oldu ve eski günahlarını affettirdi.
saygılarımla
adam yönetici olmuş. İşinde yükseldi dedikleri bu olsa gerek ((:
eğer günahlarını affettirmeseydi cezası ne olacaktı dilaver hocam?
eğer günahlarını affettirmeseydi cezası ne olacaktı dilaver hocam?
Siteden atıp atmamayı tartışmıştık önceleri. Sonunda sağduyu galip geldi ve atmadık, sonuca göre iyi de yapmışız.
saygılarımla
Ateist taklidi yapıp, teistliğini gizleyenleri çok gördüm de, bu işi gizliden yapan ateist görmedim daha.
Hem neden gizlice yapılsın ki ?
Ateist taklidi yapıp, teistliğini gizleyenleri çok gördüm de, bu işi gizliden yapan ateist görmedim daha.
O kadar çok neden sayılabilir ki bu sorunuza cevap olarak.
Hatta ayrı bir araştırma konusu bile olabilir bu.
İnsan genelde faydasına göre hareket eden varlıktır. Faydası ne ise yaşadıklarına olan nefretinin ya da sevgisinin nedeni de genelde odur.
Nasıl kişiler toplumda ateist olduklarını gizliyorlar ise pekala bunu bir forumda da yapabilirler değil mi?
Ayrıca gerçek bir teist hele de bu gerçekten tüm zerreleri ile İslam'a inanan bir müslümansa asla keyfiyeten ateist taklidi yapmaz, yapamaz. Yapmaktan dahi imtina eder. İnancı onun zerrelerine o kadar işlemiştir ki bunu yaşamadan bilemezsiniz. Taklidini yapmak dahi onun için çok ürkütücü, azap vericidir. Ona işkence yapmakla denk bir eylemdir.
Ancak Cihad daieresinde bu mümkün olabilir belki (sanıyorum;kimine göre; yalnızca kimine göre belkiii), kendini saklamak gereksinimi duyabilir (kendine verilmiş bir görev icabı vs.) ama bunu da asla aşırıya giderek yapabileceğini düşünmüyorum hele de keyfiyeten asla.
Sözde teistler, sözde müslümanlar bu yorumumdan ayrı tabii, ki toplumun geneli sözde teisttir. Faydasına hareket eder.
Sevgiler.
unbeliever2
23-08-2011, 09:33
Ben varım....önceleri müslümdüm...nickim de "believer" dı...sonra ateist oldum ve nickimi "unbeliever" olarak değiştirdim...daha sonra siteden ayrıldım ve tekrar geri geldiğim de bu nickimi kullanamadığımdan sonuna 2 ekledim ve şu an "unbeliever2" nickiyle yazıyorum....
ateistim...oh ne rahatım...
saygılar
Ben ceyrek inancli iken simdi pasif ateistim yani :D islam düsmaniyim acikda
art_kitekt
23-08-2011, 16:58
Ajanlık yapma amaçlı mı yani? :D:D, yoksa şu şekilde mi? ki gerçekten ben de şöylesini çok gördüm tartışmaya başlarken: "bak bi ara ben de ateisttim ama sonra düşününce müslüman oldum" gibisinden giren oluyor çok neye ateizm diyorsa artık....
art_kitekt
23-08-2011, 16:59
Onursal Bedirhan bu olayın zirvesiymiş ama :)