PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yerli uydumuz RASAT uzayda.

basitrasin
17-08-2011, 13:21
Herkese Selam.
Yerli üretim RASAt uydusu başarıyla fırlatıldı.
Uydu Türkiye açısından bir çok ilkleri içeriyor.
Haberin ayrıntısı aşağıdaki linkte var.

taraf.com (http://www.taraf.com.tr/haber/uzaya-gidiyoruz.htm)

Saygılarımla.

Özgürcan
17-08-2011, 13:59
İlk Türk uydusu ITUpsat'dır, bu ilk yerli gözlem uydumuzdur. ITUpsat tamamen İTÜ uzay mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmıştır, RASAT ise TSK'nın Güney Doğu Kampanyası için gözlem amaçlı bir uydudur. Bu sevinilecek bir haber değildir. Çünkü biz teknolojiyi ilk uydu ve gözlem uydusu olarak 50 yıl geriden gidiyoruz. İran, Hindistan gibi bizden daha ekonomik açıdan geri durumda ülkeler uzaya adam göndermişken bu haber bile olmayacak kalitede bir durum...

Ne zaman Türkiye ISS'e bir parça ekler, o zaman Helal Olsun! derim, diğerleri benim için kayda değer bir gelişme değil...

Edit: TÜBİTAK yazıyor haberde ama o yanlış. ROKETSAN'ın projesiydi bu...

yalnizs
17-08-2011, 14:06
:) sayın özgürcan geriden takip etmek takipsizlikten iyidir, bu bir adımdır bundan sonrası önemli

Özgürcan
17-08-2011, 14:12
O da doğru, hiç olmazsa yerli otomobil sektörümüz(!?) gibi kör topal ilerlemiyor... :)

basitrasin
17-08-2011, 18:07
Sayın Özgürcan.
Verdiğiniz ek bilgiler için teşekkür ediyorum.
Cevabınızdan bu tip teknolojiler konusunda bilgili olduğunuz anlaşılıyor.
Ancak şunu söylemeden geçemiyeceğim.
Keşke yarın Mars'a insan gönderiyor olsaydık.
Bu gelişmeyi küçümsemenize rağmen ben yinede mutlu olacağım.
Ne kadar küçük olursa olsun ileriye doğru atımış bir adım benim için sevinilesi bir olaydır.
Bazen hedefe varmak için küçük adımlar atmak gerekir.
Saygılarımla.

Özgürcan
17-08-2011, 19:54
Sevgili Basitrasin,
Evet endüstri Mühendisliğine hazırlanıyorum ve model roketçilik, astronomi ve astrofizik ilgi alanımdır. NASA 10yıl içinde Mars'a insan gönderme programını başlatacak. Elbette sevinilecek bir olay ama biz bunu çok daha önceden yapmalıydk. Üstelik şunu söyleyeyim,
Biz uydumuzu fırlatmak için Hindistan'daki fırlatma tesisine gönderiyoruz ve Hintlilere çok güzel para veriyoruz. Şanlı Urfa vb. Güney Doğu bölgelerimiz bir fırlatma tesisi için çok uygundur ve Türkiye'de o tesiste çalışacak seviyede Uzay mühendisleri, Endüstri mühendisleri ve astronomlar var. Keşke devletimiz Nükleer Santral yerine bu konuyu dikkate alsa. Çünkü bu tesis hem Güney Doğu'daki işsizliği yok eder (temizlikçi, düz işçi vs. vs.) hem de bölgenin değerini arttırır, Şnalı Urfa, Gazi Antep bir merkez haline gelir. Gelecekte meclise girebilirsem bu konu üzerinde kafa yoracağım.