Orijinalini görmek için tıklayınız : Site'deki Çok Bilmişler Ve Hakaretlere Karşı Sessizlik
Sevgili Dostlarım;Bir çok kişi tanır ve bilirki ben her türlü hakarete karşı saygı ve edeble cevap vermiş ve müslüman dahi olsa saçma sapan fikirler karşısında Dik durdum.Ama üzülerek söylüyorum ki arkadaşlar sanki bura kendi çiftlikleri gibi hakaretler savurup,Siz bişi bilmiyorsunuz cahillersiniz asıl biz biliriz havasındalar ve gene üzülerek söylüyorum ki bazı modlarda yazılarında DURUM BUDUR begenmiyorsanız işte kapı diyorlar,Site eski keskin kalemlerini kaybettiği gibi biz aydın müslümanlarıda kaybetmekmi istiyor?yoksa burası hakaretlerin kol geldiği sadece ateistlerin bildiği yani hiç bir müslümanın bilmediği bir sitemi oldu? bir mesajda bana resmen köpek dendi ve o diyen kişi yasaklanmadı bile mesajları silindi o kadar bugün bir konu ilim hakkında ne düşünüyorsunuz da resmen gerzekler gerizekalılar dendi gene site yönetimi mesajları silerek geçiştirdi,bumu tarafsızlık
Şunu eklemek isterimki insan neye inanırsa inansın yahut inanmasın İnsani değerleri bilmedikden sonra hiç bir işe yaramaz. Esen Kalın.
Sayin Evren 34;
Ilgilendigim ve islemini yaptigim kisimla ilgili aciklama yapayim.
Mesajlarin gidisatinda konuyla ilgili olarak, basta sayin Basmagul ile sayin Melek tartisiyordu.
Sayin basmagul mesajinda "Tissss! " kullanmis, yani ne sorsak cevap yok diye. Bu hepimizin gunluk dilde kullandigi, cevap vermiyorsun veya cevap yok seklinde bir unlem..
Ve siz araya girip, serserice konusup yazdigini belirtmis, konusma adabini ogrenmesi gerektigini soylemissiniz. Ardindan da sayin Melek, sizinle ayni minvalde mesaj atmis.
Konuyu rapor ettiniz. Son mesajlar kaldirildi. Ne siz, ne de basmagul ceza almadi. Yeterince yetiskin insanlar oldugumuzu dusundugumden, ve anlasilacagini umdugumdan sadece mesajlari tasidim. Bu surecte ne siz, ne de sayin Melek'ten mesajlarimiz tasindi diye bir sikayet almadik/almadim.
Icinde "soluyan kopek "ifadesi sizin konusma adabi ve serserice yazma, mesajinizdan sonra yazildi. (Mesajlar ve siralamasi duruyor dilerseniz koyabiliriz)
Herkes farkli kulturden,farkli yetisme tarzindan geliyor, sorun bir uyenin tisss unlemini, konusma adabindan uzak ve serserice yazim tarzi algilamasina ragmen, kendi yazdigi serserice yazim tarzi ve konusma adabini ogrenmeye davet kisminin da karsisindaki icin bir hakaret olarak algilanabilecegini dusunememesi..
Objektif olmak bunu dusunmeyi gerektirir sanirim. Aksi olsa sayin basmagul, direk en bastan o, soluyan kopek ifadesini asardi. Degil mi? Fakat siz mesaj yazana kadar, boyle bir ifade yazilmamis. Bunu da kendinize iliskin dusundunuz mu? Ustelik sayin Melek tisss ifadesine alinmis olsa mesaj yazmasi gerekirdi degil mi? Fakat boyle bir mesaji yok. Sizden sonra mesaj yazmis kendisi..
Burada kimse kimseye, konusma adabi ogretmek icin bulunmuyor. Ortalama bir uzlasi icin ozellikle kufurden, hakaret vs. mumkun mertebe kaciniyoruz.
Siz burada bulunan herkesin, tipki sizin gibi olmasini, davranmasini hangi mantikla bekliyorsunuz? Bu bana pek tutarli gelmedi acikcasi..
Yoksa ceza vermek, uzaklastirmak, yasaklamak cok kolay..
Nicin soz konusu arkadasa(basmagul), anlayabilmesi icin(cunku mesajini kaldiran da bir ateist) sans vermiyor da, direk yasaklanmasini talep ediyorsunuz?
Cunku o ifadeyi o sekilde yazmasinda, siz de katkida bulunmussunuz. Farkinda misiniz? Yani size durup dururken yazilmamis bu ifade..
Son zamanlarda forumda, amacı üzüm yemek değil bağcı dövmek olduğu gayet net olan bazı forumdaşlarımız belirdi. Bunun böyle olduğunu görmek üzücü.
Sayın Evren34, şimdi size "Moderasyon şikayetlerinin yeri genel forum alanı değildir, lütfen ilgili formu doldurun" deyip başlığınızı kaldırsak, üstüne bir de "sansürcü yönetim" damgası yiyeceğimizi biliyoruz. Çünkü nedense üyeler, forum gibi ortamların bazı paylaşım kuralları olduğunu ve bu kuralları öğrendikten sonra, sağlıklı paylaşım adına bu kurallara sahip çıkmaları gerektiğini yadsıyıp, onun yerine "şöyle oldu --> şikayet, böyle oldu -->figan" yolunu seçiyorlar.
Neva arkadaşımız, kendi mesajında da belirttiği gibi durumu sessizce bastırmak yoluna gitmiş ve ellerine sağlık, tam da olması gerektiği gibi yapmış. Bir moderatörün asli görevi, başlıkları tartışılabilir noktada korumaktır. Siz de tartışma için buradaysanız, bu çabaya destek verirsiniz. O yüzden artık forumda bulunma nedeninizi de hatırlayarak "konuya dönün" ve "ööörtttmenimmm, berke saksıya çişini yaptıııı" ruh halinden vazgeçin.
Bu sözlerim direkt olarak size değil. Şikayet mesajları yollanarak moderasyona yardımcı olunmasını başta biz istiyoruz; her saniye tüm yazılanları okuma gibi bir imkanımız yok. "Şikayet mesajı" deyince, illa da birilerinin ispiyonlanması, "havale edilmesi" gibi şeyler de anlaşılmamalı. Bir forum başlığının düzgün tutlabilmesi için akla gelen herşey bunun içerisinde yer alır.
Ancak en az muhatabınız kadar siz de karşı tarafın canını yakmaya, olayı kişiselleştirmeye çalışıyorsunuz, sonra da ortada tu kaka yapacağınız moderatör arıyorsunuz. Size şunu söyleyeyim, bu başlığı buraya (genel kurallara da aykırı olarak) açarak, bir iş yapmış olmuyorsunuz.
Lütfen olayları hem forumdaşlarınız hem de moderasyon ekibi açısından kişiselleştirme çabalarınızdan vazgeçin. Buraya tartışmak için geldiğiniz konulara yoğunlaşın. Bir şikayetiniz olduğu takdirde, lütfen başvurular linkinden ilgili formu doldurun ve mesajın sağ üst köşesinde yer alan "!" butonuna basın.
Moderasyon ekibinin, tüzüğe de dayanarak kendi arasında sürekli paslaştığı, yardımlaştığı ve fikir paylaşımında bulunduğu bir moderasyon sistemi vardır. Neva arkadaşımız da, konuya gayet sağlıklı ve düzeltici bir müdahalede bulunmuştur. Her moderasyon işleminden sonra, "Sitemiz Üzerine Düşünceler" kısmında neyi ne için yaptığımızı açıklamak yoluna gideceksek işimiz var! Kaldı ki bu forum alanının amacı, kişisel forum ve moderasyon şikayetleri değildir.
Konu hakkında daha sakin düşünmenizi ve iyi bir forum oluşturabilme çabalarımıza destek vermenizi rica ediyorum.
Saygılarımla
A: tıssss
B: Yahu basmagül arkadaşım İlk olarak konuşma adabını öğrensende sonra dini konuları ve akabinde bilimsel konuları tartışsan nasıl olur?tiss filan nedir yani?biz burda serserice konuşmuyoruzki,Esen kalın
A: Peki bu "tisss" sozu sizi rencide ettiyse,bunu SOLUYAN KOPEK sesi olarak degistirebilirmiyiz?Buda mi sizce serserice olur?Esen kalin.
B: Seviyenizi Belli Ettiniz.Teşekkür ederim.
Araf 176:
176- "Eğer dileseydik bu ayetler aracılığı ile onun düzeyini yükseltirdik, fakat o yere saplandı kaldı. Onun durumu üstüne varsan da, kendi haline bıraksan da dilini sarkıtıp horlayarak soluyan köpeğin durumu gibidir. İşte ayetlerimizi yalanlayanların durumu budur. Bu hikâyeyi onlara anlat, ola ki, üzerinde düşünürler.
Soluyan köpeği de özellikle vurgulamak için büyük harfle yazmış. Serserice konuştuğunu söylediğiniz birinin Kuran ayetlerine gönderme de bulunarak bunu yazması size köpek demeye çalıştığı anlamına gelmez. Bunun ötesinde de alıncak bir şey yok ki alınasınız serserice konuşma dediğiniz birine.
İletiyi raporlamak yerine önce bana şikayet eden ve benim raporlamasını istememden sonra iletiyi raporlayan Evren34 arkadaşımız merak ediyorsa söyleyeyim: Raporu Neva'dan önce ben görsem birebir aynını yapardım. İlla ki uyarı vermek derdindeysem iki tarafı da uyarırdım.
Bakın bu forumda temiz tartışma ortamında kimseyi şikayet etmediğim hatta hakaretlere bile adablıca konuştuğum bilinir, ayrıca şunu belirtmek isterimki kur'an ayetine gönderme yapmamış direkt soluyan köpekden bahsedilmiş eğer siz bu denli yaklaşımada ne var canım bunda diyorsanız,yukarda yazdığım ilk mesajdaki yazıda durumunuzu açıkladım.burası sokak ortamı değil ve öyle tis mis konuşmaz kimse bura aydın ve bilgili insanların yeri , bu tutumunuz devam ettiği sürece sağlıklı bir tartışma ortamı sağlanamaz.
Burada kimse kimseye, konusma adabi ogretmek icin bulunmuyor. Ortalama bir uzlasi icin ozellikle kufurden, hakaret vs. mumkun mertebe kaciniyoruz.
Ben bu siteye üye olduğumdaki ortamla şimdiki arasında maalesef belirgin farklılıklar var bu ise takdir edersiniz ki üyelerin tutumundan kaynaklanıyor.
Sayın Basmagülün yazısı sadece bundan ibaret değil daha önceden de kişiliğime yönelik çok çirkin saldırılarda bulundu ve bulunuyor o soluyan köpek ifadesi bana bir göndermeydi Evrene değil oysa ki ben daha öncesinde bir ileti yazmadım.
Evren arkadaşım ise Sayın Basmagülün önceki iletilerini baz alarak böyle bir tepki vermiş ve ben bunu gayet doğal karşılıyorum.
Değerli Evrenin tartışmayı kişiselleştirmek gibi bir düşüncesi olsaydı sadece ona karşı değil diğer üyelere karşıda böyle bir tutum içerisinde bulunurdu.
Elbetteki Sayın Neva konuşma adabını kimse kimseye öğretecek değil ama sizcede bu forumun kuralları içerisinde belirli bir sınır olması gerekmiyor mu ayrıca yokta değil.
Sayın Basmagülün daha benim ona karşı tek bir ieletim yokken miras konusuna yazdığı yazıyı hangi kurallar çercevesine sığdarabiliyorsunuz.
Çok çirkin ithamlarda bulunmasına rağmen karşılık vermedim ve modlarla iletişime geçtim forumu amacının dışına çıkarmamak için.
İlk defa şikayet bölümüne ileti yazıyorum.Ama değerli modlarda sadece ve sadece mesajı silmekle yetindiler.
Aslında madem böyle bir konu açıldı sorun sadece bu değil.
Sitedeki (çoğunluk) üyelerin müslümanlara karşı istenmeyen misafir gibi yaklaşımlarından diğer inanır arkadaşlarımı bilemem ama ben sıkılmaya başladım.
Burası ateistlerin toplandığı bir mekan sizin kalmanıza müsade ediyoruz sizde...
Senin ateistlerin mekanında ne işin var git..
Buraya gelipte halen müslüman kalabiliyorsa gerizekalıların önde gidenleri...
Bize İslami forumlarda konuşma hakkı vermiyorlar sen burada rahatlıkla konuşuyorsun gibi bir çok yazı görüyorum öncelikle forum yöneticilerini şunu sormak istiyorum.
Burası ateist bir forum mu?
Veya deist agnostik bir forum mu?
Hatta bir şahıs buradan çıkmamı buraya her elini kolunu sallayan giremeyeceğini ve girerken kendisinden izin almam gerektiği vs (ama kusura bakmayın buna söylenir) serserice bir ileti gönderiyor.
Bakın değerli modlar ben sizin yönetiminizden şikayetçi değilim.Böyle bir siteyi kurmak üstüne her düşünceden insanı saygı çerçevesinde bir arada tutabilmek beceri istiyor.
Ama artık üzülerek belirtmek istiyorum ki böylesine güzel tartışma ortamı amacının dışında hareket etmeye başladı.
İlim için söylenenler bunun kanıtı bir başlık açılıyor ve bazı arkadaşlar üstelik yorum yapıyorlar sitede müslüman kalmadı ilimde giderse kiminle kavga edeceğiz gibi genel bir görüş mevcut ve bu bizi rahatsız ediyor.
Burası eğer sedace ateistlerin mekanıysa lütfen benim üyeliğimi sonlandırın yok değilse böyle konuşmalara müsade etmeyin zaten konu silinmiş fakat sedece bunlar o konu içerisinde tartışılmıyor.
A: Peki bu "tisss" sozu sizi rencide ettiyse,bunu SOLUYAN KOPEK sesi olarak degistirebilirmiyiz?Buda mi sizce serserice olur?Esen kalin.
Araf 176:
176- "Eğer dileseydik bu ayetler aracılığı ile onun düzeyini yükseltirdik, fakat o yere saplandı kaldı. Onun durumu üstüne varsan da, kendi haline bıraksan da dilini sarkıtıp horlayarak soluyan köpeğin durumu gibidir. İşte ayetlerimizi yalanlayanların durumu budur. Bu hikâyeyi onlara anlat, ola ki, üzerinde düşünürler.
Melek Hanıma göre, Allah da seviyesini belli etti :p Alındığınız şeylere dikkat edin lütfen. Allah'ın seviyesinin düşük olduğunu ima etmişsiniz sehven, tövbe tövbe.
Selam ve dua ile
Sayin Melek;
-Tisss ifadesi sizi rahatsiz ettiyse, nicin diger konularda diger zamanlarda yaptiginiz gibi, tarafima om gecmediniz?
Veya sayin basmagul'e, bu mesaja iliskin mesaj yazmadiniz?
Basmagul size nicin, "soluyan kopek" degil, "soluyan kopek sesi" ifadesi gondersin? Gayet acik sekilde alintilayip Evren34'e yazmis mesajini..Mesajin orjinalini koymami ister misiniz?
-Evren34, arkadasinizin hic kimseyi adaba davet etmeye ve serserivari suclamaya, kendisi gibi olmaya zorlamaya hakki yoktur. Raporlama butonu bir tik otededir.
-Hayir, bicak sirti misali bir sinir koyamayiz, zira hakaret anlayisi degiskendir. Elestiriyi dahi, kufur olarak algilayan insanlar var.
-Zaten problem olan da, muslumanlar, ateistlere karsi hayvandan asagilik mahlukatlar yazdiginda ayni duyarliligi gostermemeniz. Ayni hassasiyeti de onlar icin gosteriyor musunuz? Hani duyarli oldugunuz icin sormak geregi hissettim.
Mesela ilim arkadasiniz yazarken, topige girip kendisini uyardiniz mi, "Kuran'da boyle yazsa da, kisiler alinabilir soyleme boyle " diye? Kendisi ben demiyorum Kuran soyluyor diyor.
Kuran ifadesi hakaret'e girmiyorsa, nicin size yapildiginda hakaret kabul ediyorsunuz? Inandiginiz Allah, serserice mi, adabtan yoksun mu hitap etmis oluyor bu durumda?
-Diger bahsettiginiz mesaj; Modlarla iletisime gecmissiniz, mesaj zaten kaldirilmis. Bununla probleminiz nedir? Elbette silecekler ne yapmamizi bekliyordunuz? Hicbir uyari yapmadan, islami siteler benzeri banlamamizi mi?
Burasi islami bir site degil sayin Melek.. Karistirmayin. O sizin dediginiz, islami sitelerde olur. Hemen banlanir insanlar.
-Nicin istenmeyen misafir olasiniz? Sitenin girisinde, muslumanlar giremez diye bir baslik mi var? Benim gordugum, gayet rutin sekilde tartisiyor, yaziyor ciziyorsunuz. Fikrinizi ortaya koymaniz engelleniyor mu?
-Elestiri ile kufur'u ayirt ederseniz, kimse size veya bir baskasina ateistlerin mekaninda ne isin var demez. Islami sitelere iliskin yalan degil ki soylenen.. Gercekten yazma olanagi tanimiyorlar.
Bu site, her tur dine karsi acik bir site.. Hristiyan da gelip yazabiliyor, musluman da, yahudi de, mormon da , saman da vs.vs. Ama dinsiz agirlikli..
-Soz ettiginiz iletiyi bize de raporlar misiniz? Veya raporladiniz mi?
-Sayin Ilim'e karsilik acilan baslik zaten kaldirildi. Bunu hala konusmanizin bir anlami var mi? Ayrica sayin Ilim'le burada yazisan arkadaslar var, ilgili baslikta "Ilim giderse kimle kavga edecegiz" filan denmemis bunu nerden cikardiniz?
Bu soz sayin Ilim'e soyleniyor ve o yazismaya devam ediyor, demek ki rahatsiz degil. Siz nicin alinmaktasiniz?
Biz derken kimden soz ediyorsunuz?
-Hayir tekrar soyleyeyim, burasi dinsiz agirlikli, fakat diger dinleri de kapsayan bir site.. Ve rapor edebilmeniz icin, tiklamaniz yeterli bunu biliyorsunuz. Veya OM ile iletisime gececeginizi de biliyorsunuz.
Takdir edersiniz ki bizler online yasamiyoruz, hepimizin isi gucu ailesi vs. var. Bazen bir basliktaki mesaji tasimak bile 2-3 dakikamizi aliyor ve ayni surecte birden fazla baslik mesaj aliyor. Goremeyebiliriz. Ama bunu bize bildirme luksunuz var.
Ancak islami sitelerdeki gibi, uyarisiz sekilde onumuze geleni banlamak gibi bir adet yok.
art_kitekt
24-08-2011, 12:10
ilim e karşlılık başlığı ben açmıştım, ve kısa süre içinde başlık kapatılıp, bana mod lar tarafından uyarı yazısı gönderildi. Dolayısıyla site bu tip şeylere karşı sessiz demeniz yanlış... birinci elden söyleyeyim dedim
Sayin Melek;
-Tisss ifadesi sizi rahatsiz ettiyse, nicin diger konularda diger zamanlarda yaptiginiz gibi, tarafima om gecmediniz?
Veya sayin basmagul'e, bu mesaja iliskin mesaj yazmadiniz?
Basmagul size nicin, "soluyan kopek" degil, "soluyan kopek sesi" ifadesi gondersin? Gayet acik sekilde alintilayip Evren34'e yazmis mesajini..Mesajin orjinalini koymami ister misiniz?
-Evren34, arkadasinizin hic kimseyi adaba davet etmeye ve serserivari suclamaya, kendisi gibi olmaya zorlamaya hakki yoktur. Raporlama butonu bir tik otededir.
-Hayir, bicak sirti misali bir sinir koyamayiz, zira hakaret anlayisi degiskendir. Elestiriyi dahi, kufur olarak algilayan insanlar var.
-Zaten problem olan da, muslumanlar, ateistlere karsi hayvandan asagilik mahlukatlar yazdiginda ayni duyarliligi gostermemeniz. Ayni hassasiyeti de onlar icin gosteriyor musunuz? Hani duyarli oldugunuz icin sormak geregi hissettim.
Mesela ilim arkadasiniz yazarken, topige girip kendisini uyardiniz mi, "Kuran'da boyle yazsa da, kisiler alinabilir soyleme boyle " diye? Kendisi ben demiyorum Kuran soyluyor diyor.
Kuran ifadesi hakaret'e girmiyorsa, nicin size yapildiginda hakaret kabul ediyorsunuz? Inandiginiz Allah, serserice mi, adabtan yoksun mu hitap etmis oluyor bu durumda?
-Diger bahsettiginiz mesaj; Modlarla iletisime gecmissiniz, mesaj zaten kaldirilmis. Bununla probleminiz nedir? Elbette silecekler ne yapmamizi bekliyordunuz? Hicbir uyari yapmadan, islami siteler benzeri banlamamizi mi?
Burasi islami bir site degil sayin Melek.. Karistirmayin. O sizin dediginiz, islami sitelerde olur. Hemen banlanir insanlar.
-Nicin istenmeyen misafir olasiniz? Sitenin girisinde, muslumanlar giremez diye bir baslik mi var? Benim gordugum, gayet rutin sekilde tartisiyor, yaziyor ciziyorsunuz. Fikrinizi ortaya koymaniz engelleniyor mu?
-Elestiri ile kufur'u ayirt ederseniz, kimse size veya bir baskasina ateistlerin mekaninda ne isin var demez. Islami sitelere iliskin yalan degil ki soylenen.. Gercekten yazma olanagi tanimiyorlar.
Bu site, her tur dine karsi acik bir site.. Hristiyan da gelip yazabiliyor, musluman da, yahudi de, mormon da , saman da vs.vs. Ama dinsiz agirlikli..
-Soz ettiginiz iletiyi bize de raporlar misiniz? Veya raporladiniz mi?
-Sayin Ilim'e karsilik acilan baslik zaten kaldirildi. Bunu hala konusmanizin bir anlami var mi? Ayrica sayin Ilim'le burada yazisan arkadaslar var, ilgili baslikta "Ilim giderse kimle kavga edecegiz" filan denmemis bunu nerden cikardiniz?
Bu soz sayin Ilim'e soyleniyor ve o yazismaya devam ediyor, demek ki rahatsiz degil. Siz nicin alinmaktasiniz?
Biz derken kimden soz ediyorsunuz?
-Hayir tekrar soyleyeyim, burasi dinsiz agirlikli, fakat diger dinleri de kapsayan bir site.. Ve rapor edebilmeniz icin, tiklamaniz yeterli bunu biliyorsunuz. Veya OM ile iletisime gececeginizi de biliyorsunuz.
Takdir edersiniz ki bizler online yasamiyoruz, hepimizin isi gucu ailesi vs. var. Bazen bir basliktaki mesaji tasimak bile 2-3 dakikamizi aliyor ve ayni surecte birden fazla baslik mesaj aliyor. Goremeyebiliriz. Ama bunu bize bildirme luksunuz var.
Ancak islami sitelerdeki gibi, uyarisiz sekilde onumuze geleni banlamak gibi bir adet yok.
Soluyan köpek bunu kime söylerseniz söyleyin HAKARET algılanır.Bunun göreciliği yok!Sizi tarafsız olmaya davet ediyorum,belki bir çoğunun umrunda olmuycak ama bu formu çoluk çocuk ateistlere ve hakaret vari konuşmalarla birilerine sözde bişi kanıtlamaya çalışan acizlere bırakıyorum İSTİFA dilekçemi yazıyorum,bir tık ötede dediğiniz şeyi yaptık fakat sonuç ne uyarı ne uzaklaştırma sadece mesajı silme,ee noldu şimdi o arkadaş hakaretinden vazgeçicekmi?yahu bunlar mesajımı siliyor dur bidaha yazmıyayımmı diyicek?
Dark_Prince
24-08-2011, 21:04
Eğer ''soluyan köpek'' gibi bir hakaret edildiyse Müslüman-Dinsiz farketmez çok ayıptır.Evren34 sitenin sevdiğim Müslümanlardandır,bugüne kadar da hiç hakaretini görmedim.Yönetimin adaletli olacağından eminim,konunun iyi açıklığa kavuşturulması gerek bence.
yucemanitu
24-08-2011, 22:07
Evren 34 gerçekten benim de sevdiğim ve saygı duyduğum Müslümanlardandır ama durum şu:
A: tıssss
B: Yahu basmagül arkadaşım İlk olarak konuşma adabını öğrensende sonra dini konuları ve akabinde bilimsel konuları tartışsan nasıl olur?tiss filan nedir yani?biz burda serserice konuşmuyoruzki,Esen kalın
Araf 176:
Dikkat ederseniz burda :
tisss" sozu sizi rencide ettiyse,bunu SOLUYAN KOPEK sesi olarak degistirebilirmiyiz?Buda mi sizce serserice olur?
diyor.
Bu Kuran'a yönelik bir eleştiri ve "hakareti serseriliği biz yapmıyoruz bak aslında kim yapıyor" demeye çalışmış. Yani burada açıkça Kuran'a yönelik bir eleştiri var. Dikkat ederseniz zaten "köpek" değil "soluyan köpek" demiş ki Kuran'daki ifade de bu şekildedir.
yucemanitu
24-08-2011, 22:24
Bize İslami forumlarda konuşma hakkı vermiyorlar sen burada rahatlıkla konuşuyorsun gibi bir çok yazı görüyorum
Diğer söylenen şeyleri kim söylemiş kime söylemiş bilmiyorum ama;
"Bize İslami forumlarda konuşma hakkı vermiyorlar sen burada rahatlıkla konuşuyorsun" şeklindeki sözü ben "ezberbozan"a dedim. Madem melek arkadaş eleştirmiş ben de bana garip gelen iki şeyi söyleyeyim:
1.Bu sözüm yalan mı?
2. "ezberbozan" benim bu sözü söylediğim kişi o bu söze alınmamışken sizin alınmanız çok tuhaf.
Soluyan köpek bunu kime söylerseniz söyleyin HAKARET algılanır.Bunun göreciliği yok!Sizi tarafsız olmaya davet ediyorum,belki bir çoğunun umrunda olmuycak ama bu formu çoluk çocuk ateistlere ve hakaret vari konuşmalarla birilerine sözde bişi kanıtlamaya çalışan acizlere bırakıyorum İSTİFA dilekçemi yazıyorum,bir tık ötede dediğiniz şeyi yaptık fakat sonuç ne uyarı ne uzaklaştırma sadece mesajı silme,ee noldu şimdi o arkadaş hakaretinden vazgeçicekmi?yahu bunlar mesajımı siliyor dur bidaha yazmıyayımmı diyicek?
Sayin Evren34;
Madem ki goreciligi yok, ayni gorece hakkini karsi tarafa da vermelisiniz. Konusma adabini ogren ve serserice yazma demek de ayni oranda baskasi icin hakaret unsuru olabilir degil mi? Yazismayi baslatan sizsiniz ve durup dururken size bu ifade kullanilmis gibi sunmaya devam ediyorsunuz.
Haklar tek tarafli islemez. Istifa verisinize uzuldum ve cocukca bir davranis olarak buldum. O gitmesse, ben giderim mantigi..
Bir kere burada yazistiginiz insanlari, coluk cocuk seklinde addetmeniz hos degil. Siz de birseyleri ispatlamak icin, tartismisiyor, yazmiyor musunuz foruma? Siz de birilerine gore hakaret icerikli sozler yazmamis misiniz? Siz de aciz misiniz o halde?
Evet raporlamissiniz. Geregi de yapilmis. Ne dusunecegini de o arkadasa biraksaniz nasil olur?
Gordugum kadariyla sizin amaciniz kisilerin yekten yasaklanmasi.
Ve bu hic adilane degil bence..
simply a good person
25-08-2011, 02:24
Ben de Araf 176 daki "soluyan köpek" hakaretine takilip kaldim. Kime sikayet etsek acaba?
Diğer söylenen şeyleri kim söylemiş kime söylemiş bilmiyorum ama;
"Bize İslami forumlarda konuşma hakkı vermiyorlar sen burada rahatlıkla konuşuyorsun" şeklindeki sözü ben "ezberbozan"a dedim. Madem melek arkadaş eleştirmiş ben de bana garip gelen iki şeyi söyleyeyim:
1.Bu sözüm yalan mı?
2. "ezberbozan" benim bu sözü söylediğim kişi o bu söze alınmamışken sizin alınmanız çok tuhaf.
Sayın Yücemanitu;
İnanın sizi kastetmemiştim bir konu açılmıştı düşüncelerin serbestçe tartışıldığı bir İslami forum varmı diye sanırım yanlışta olabilir.
Sadece bu başlık değil bazı arkadaşların sürekli dile getirdiği şey bu.
Sorunuza şöyle cevap vereyim bu sözü şu açıdan uygun bulmuyorum burası ateistlerin siteside değil sen bir ateist olarak sende rahat konuşuyorsun bir fark söz konusu olmamalı sözlede olsa.
Bazı İslami sitelerin hakikaten İslamiyetle ilgisi olmadığını bende görüyorum.Hatta itiraf ediyorum beni iki İslami siteden banladılar.:)Banlamadan önce ise yöneticilerden hakaret ve bol bol nasihat dinledim söz hakkı dahi tanımadılar.
Oy kullanmak şirktir yazılarına kendi düşüncelerimi ve İslamın görüşünü anlatan bir cevap yazdığım için..http://www.google.com.tr/url?sa=t&source=web&cd=7&ved=0CE8QFjAG&url=http%3A%2F%2Fforum.islamiyet.gen.tr%2F&ei=0NdVTuh16aHiBPf7zIcM&usg=AFQjCNGJneh3cnwGkBQEaCDawuWW-oSqYw
Ezberbozan kim onu dahi bilmiyorum bu sözün sizin sözünüz olduğunu da bilmiyordum.Burası sadece ateistlerin formuysa söyleminizde haklısınız bizim burada bulunmamız çok çok saçma olur ama yok değilse sizin bunu bir müslümana söylemenize hakkınız yok.
Beni bir müslüman olarak o siteler temsil etmiyor kendilerinden mesuller lütfen bunu göz önünde bulundurunuz.
Gordugum kadariyla sizin amaciniz kisilerin yekten yasaklanmasi.
Ve bu hic adilane degil bence..
Hayır bizim amacımız sizin kararınızın ne yönde olduğu amacımız adil olduğunuzu görmek isteyişimiz yoksa kurallar nasılsa o şekilde işlenir buna bir itirazımız yok olsaydı şu an burada olmazdık.(Ayrıca Evre34 hiç bir yere gitmiyor)
Bakın değerli modum bu mesajdan sonra Basmagül şöyle dedi şöyle yaptı gibi bir mesajı bu başlıkta yazmayacağım çünkü sıkıldım.
Bu insan bir konu altında bana bir mesaj yazmış onun öncesinde ne benim ona nede onun bana yazdığımız bir ileti yoktur bakabilirsiniz.
Konuya öyle bir dalmışki hiç alakası olmayan şekilde saldırıyor bana söyledikleri çok çirkin.
Sen insan değilsin olmazsın sen bir bayan değilsin asla olmassın sen bir robotsun bedevilerin kurduğu robot vs.vs.vs.
Aklımda kaldığı kadarıyla yazdım ve Basmagül bir iletisinde yine bana alakasız şekilde demiş ki "sana artık sarmak istemiyorum torpillimisin nesin!" bende buna karşılık bu yazmış olduğu mesajı hatırlattım o ise pişkince mesajı hatırlamana sevindim bak böyle ben forum sayfalarına değil beynine kazırım şeklinde bir iletiyle cevap vermiş.
Lütfen mümkünse o silinen mesajı bir okuyun sonrada rica ediyorum buraya taşıyın gerisini insifiyatinize bırakıyorum.
Size göre adil olan neyse onu yapın saygı duyacağım.
yucemanitu
25-08-2011, 12:07
Sayın Yücemanitu;
İnanın sizi kastetmemiştim
O zaman samimiyetle özür dilerim.
Burası sadece ateistlerin formuysa söyleminizde haklısınız bizim burada bulunmamız çok çok saçma olur ama yok değilse sizin bunu bir müslümana söylemenize hakkınız yok.
_melek_ kardeşim eğer bunu ortada bir şey yokken söylemiş olsam haklısın ama bunun öncesini ve bunu ne için söylediğimi, hangi söze karşı söylediğimi bilmiyorsun. Bahsi geçen arkadaş bir başlık açtı ve sitenin adaletsiz olduğunu, kendisi sırf Müslüman olduğu için iletilerinin kaldırıldığını vs. söyledi. Ben de bunun doğru olmadığı, iletilerinin Müslüman olduğu için değil c/p yaptığı için kaldırıldığı, söylediğinin aksine sitenin diğer sitelerle kıyaslanınca karşıt fikirlere yönelik çok daha özgürlükçü olduğu iddiama delil olması maksadıyla bunu söyledim.
Sevgiyle...
Bir müslüman olarak müslüman arkadaşlara diyebileceğim sabırlı ve sağduyulu olmaları. Kim ne yaparsa yapsın ne derse desin İslam'ın çizgisinde ilerlemeniz gerekir, ayrıca bu sitede bazı istisnalar hariç çoğunlukla insanlık kazanmıştır. Yani eninde sonunda hak yerini bulacaktır bu yüzden sabırlı olmalısınız.
Aslında herkesin herkese karşı sabırlı ve sağduyulu olması lazım. Ancak bu şekilde olursa bunun adı tartışma olur.
Saygılar
istatistik
25-08-2011, 12:48
Her mesajda ya da şikayette inanmayanlara inanırlardan daha farklı muamele edildiği imasını okumaktan bıktım.
Eğer moderasyon geçmişini görebilseniz, mesajı silinen ya da başlığı kaldırılan/taşınan inanmayan sayısının inanır sayısından daha fazla olduğunu görebilirsiniz. Bunu söylememin nedeni, bir tarafa diğerinden daha ayrıcalıklı yaklaşmamız değil. Bunu söylememin nedeni, sizlerin bundan haberiniz olmaması. Çünkü bunun yaygarası her başlıkta yapılmıyor. Ya özel mesaj yolu ile ya da dilekçe yolu ile hallediliyor.
Bazen bir başlığı taşısam ya da başka bir konu ile birleştirem, konu sahibinden mesaj geliyor. Bu mesaj da ikiye ayrılıyor:
1) Neden böyle yaptın?
2) Sorun değil. Size uygun olanı yapın.
İnanmayanlardan gelen mesaj çoğunlukla 2 numaralı olanı.
1 numara şeklinde gelen mesajlara da gerekli açıklamalar ile cevap veriyoruz.
Öncelikle burasının bir forum olduğunu ve moderasyonun da işinin bu forumda bilgi akışının düzenli şekilde yapılmasını sağlamak olduğunu anlamanızı istiyorum. Bir işlem yapılırken moderasyon kimliği ateist kimliğinin önündedir. Bu nedenle bizlerin ateist olması nedeniyle bir önyagınız varsa bunu yıkın.
Bir hakarettir almış başını gidiyor. Daha önceki şikayet ile ilgilenen bizzat bendim. Gerekli düzenlemeyi ve disiplin işlemini uyguladım. Bundan memnun olabilirsiniz ya da olmayabilirsiniz. Bu sizin kendi tercihiniz. Ancak yaptığım uygulamada kişileri memnun etmeye değil, yönetmeliği uygulamaya özen gösteririm.
Hakaret konusu da gelmişken söyleyeyim. Bir sabah foruma girdiğimde islam bölümünde aynı isimde ve ateistlere küfür içerikli 10 tane başlık birer dakika ara ile açılmıştı. Öyle uyduruk argo da değil. Bildiğiniz küfür. Olaya yanlış hatırlamıyorsam sayın yergin dışında hiç bir inanırdan tepki gelmemişti. İnanır olarak bildiğim kişilerden bazıları da o sırada online durumdaydı. Madem argo/hakaret/küfür konusunda bu kadar duyarlısınız buna neden bir tepki gelmedi. En azından şikayet et butonunu kullanılabilirdi. Ancak tık yok. Asıl ayrımcılık budur.
_melek_ kardeşim eğer bunu ortada bir şey yokken söylemiş olsam haklısın ama bunun öncesini ve bunu ne için söylediğimi, hangi söze karşı söylediğimi bilmiyorsun. Bahsi geçen arkadaş bir başlık açtı ve sitenin adaletsiz olduğunu, kendisi sırf Müslüman olduğu için iletilerinin kaldırıldığını vs. söyledi. Ben de bunun doğru olmadığı, iletilerinin Müslüman olduğu için değil c/p yaptığı için kaldırıldığı, söylediğinin aksine sitenin diğer sitelerle kıyaslanınca karşıt fikirlere yönelik çok daha özgürlükçü olduğu iddiama delil olması maksadıyla bunu söyledim.
Sevgiyle...
Sayin yucemanitu;
Siz yanlis birsey soylemediniz. Eger sahsiniz da o sekilde copy/paste yapma hakkina sahip degilse, baskasi da uyarilara ragmen yapmamali. Buna ragmen sikayet basligi aciliyorsa, boyle soylemekte haklisiniz.
Ilgili basliklar kaldirilmadi hala bu bolumde duruyor.
Ayni kisiye iliskin;
Biri bu;
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=25854
digeri de bu;
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=25220
Her mesajda ya da şikayette inanmayanlara inanırlardan daha farklı muamele edildiği imasını okumaktan bıktım.
Eğer moderasyon geçmişini görebilseniz, mesajı silinen ya da başlığı kaldırılan/taşınan inanmayan sayısının inanır sayısından daha fazla olduğunu görebilirsiniz. Bunu söylememin nedeni, bir tarafa diğerinden daha ayrıcalıklı yaklaşmamız değil. Bunu söylememin nedeni, sizlerin bundan haberiniz olmaması. Çünkü bunun yaygarası her başlıkta yapılmıyor. Ya özel mesaj yolu ile ya da dilekçe yolu ile hallediliyor.
Bazen bir başlığı taşısam ya da başka bir konu ile birleştirem, konu sahibinden mesaj geliyor. Bu mesaj da ikiye ayrılıyor:
1) Neden böyle yaptın?
2) Sorun değil. Size uygun olanı yapın.
İnanmayanlardan gelen mesaj çoğunlukla 2 numaralı olanı.
1 numara şeklinde gelen mesajlara da gerekli açıklamalar ile cevap veriyoruz.
Öncelikle burasının bir forum olduğunu ve moderasyonun da işinin bu forumda bilgi akışının düzenli şekilde yapılmasını sağlamak olduğunu anlamanızı istiyorum. Bir işlem yapılırken moderasyon kimliği ateist kimliğinin önündedir. Bu nedenle bizlerin ateist olması nedeniyle bir önyagınız varsa bunu yıkın.
Bir hakarettir almış başını gidiyor. Daha önceki şikayet ile ilgilenen bizzat bendim. Gerekli düzenlemeyi ve disiplin işlemini uyguladım. Bundan memnun olabilirsiniz ya da olmayabilirsiniz. Bu sizin kendi tercihiniz. Ancak yaptığım uygulamada kişileri memnun etmeye değil, yönetmeliği uygulamaya özen gösteririm.
Hakaret konusu da gelmişken söyleyeyim. Bir sabah foruma girdiğimde islam bölümünde aynı isimde ve ateistlere küfür içerikli 10 tane başlık birer dakika ara ile açılmıştı. Öyle uyduruk argo da değil. Bildiğiniz küfür. Olaya yanlış hatırlamıyorsam sayın yergin dışında hiç bir inanırdan tepki gelmemişti. İnanır olarak bildiğim kişilerden bazıları da o sırada online durumdaydı. Madem argo/hakaret/küfür konusunda bu kadar duyarlısınız buna neden bir tepki gelmedi. En azından şikayet et butonunu kullanılabilirdi. Ancak tık yok. Asıl ayrımcılık budur.
Evet ben onlineydim o sırada ne yapmamı bekliyordunuz ahlaksızca yazılarına karşın girip yok kardeşim böyle yapma filan dememi mi?
Neyi değiştirecekti o an daha fazla saldıracaktı bunu göze alabilirmiyim sizce?
Ona tepki vermem onu desteklemem anlamına mı geliyor?Şikayet etsemde etmesemde zaten sonuç belliydi banlanacaktı.
Neyse ben anladım sanırım teşekkür ediyorum ilginiz için..
benim bu başlıktan tek anladığım şudur arkadaşlar:
tüm müslümanlar kendilerine karşı hakaret olarak addettiklere şeye tepki gösteriyor,ancak iş biz nonteistlere gelindiğinde tık yok!
başka bir başlıktada dile getirmiştim,bu tıpki türban takan hamfendilerin "biz özgürlüğümüzü savunuyoruz"diyerek,mini etek giyme hakkına karşı herhangibir tepki göstermemelerine benziyor.yani tek taraflı özgürlük,tek taraflı demokrasi,tek taraflı duyarlılık.......
TurkceRap
28-08-2011, 16:26
insanların kendilerini dilediği gibi ifade edebilmesine tahammül edemiyorlar, alışmışlar Dünyadan bihaber kendileri çalıp, kendileri oynamaya, şimdi insanlar o kutsal, bu bilmem ne diye sınırlanmaktan hoşlanmadığı için ağlıyolar.
Ne sansür meraklısı insanlarmışsınız.
Adam hakaret ediyorsa ALLAH seni ıslah etsin de çek git, sana ne? günahsa adamın günahı değilmi?