PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dünden bu yana takip etti(mişliğinizin olduğu)ğiniz dergiler

Firestorm
11-09-2011, 22:14
Yurt dışını bilemiyorum ama türkiyede pek fazla dergi alma kültürü pek fazla değil(aslında bende her ay dergi almam gerçi ama) oysa dergiler gazetelerden daha iyi hazırlanma süreleri olduğu için gazetelerden daha yararlıdır. Yaklaşık olarak 6 senedir ara ara bazı dergileri takip ederim. İlk dergi almaya 15 yaşımda iken başlamıştım o zamanlar yeni yeni metal müzik dinlemeye başlamıştım ve ilk aldığım dergide bu yönde olup Yüxexes dergisiydi. Çok sevdiğim bir dergiydi yaklaşık 3 sene boyunca az çok takip etmiştim ve dolu dolu içeriği ile şu güne kadarki en beğendiğim dergi olduğunu söyliyebilirim. Bunun yanında bir bilgisayar oyunu manyagı olarak(Gerçi son bir senedir artık oyunlarla hiç ilgilenemiyorum ama) Level ve Oyungezer dergilerini hala ara ara alırım. Keşke Yükxexes dergisi yayına devam etseydi :(

Sizin takip ettiğiniz eskiden takip ettiğiniz yada hala takip ettiğiniz dergiler var mı çeşitli alanlarda?

turko
11-09-2011, 22:19
türkiye'de dergi kültürünün olmamasının sebebi okuyacak insanların yoksul okumayacak insanların zengin olmasıdır , 8-10 lirada her hafta verilmez ; korsanı çıksa kesin takip ederim ama :D

Firestorm
11-09-2011, 22:22
türkiye'de dergi kültürünün olmamasının sebebi okuyacak insanların yoksul okumayacak insanların zengin olmasıdır , 8-10 lirada her hafta verilmez ; korsanı çıksa kesin takip ederim ama :D

Yahu dergilerin çoğu aylık(en azından benim bildiklerim) ayrıca ayda bir 8-10 lira arası bir mebla sanki çok mu bide korsan arıyorsun :)

kharon
11-09-2011, 22:38
Dergiler genellikle berberde, dişçide,bekleme salonları vb. yerlerde okunuyor, 3 senelik dergi bile görürsün bazen,tozu alınıp tekrar oraya konulur :)

Ben yıllarca chip dergisi aldım,artık almıyorum. Şimdilerde ntv tarih alıyorum, haftada bir leman alırım. Çocukken Tercüman Çocuk filan okurduk, hey gidi günler :)

saygılar

VraeL
11-09-2011, 23:25
Dergiler genellikle berberde, dişçide,bekleme salonları vb. yerlerde okunuyor, 3 senelik dergi bile görürsün bazen,tozu alınıp tekrar oraya konulur :)

Ben yıllarca chip dergisi aldım,artık almıyorum. Şimdilerde ntv tarih alıyorum, haftada bir leman alırım. Çocukken Tercüman Çocuk filan okurduk, hey gidi günler :)

saygılar

Ntv tarih benden alıyorum arada bir, ilk aldığımda acayip hoşlanmıştım, kapak konusu truvaydı. Eski tarihi seviyorum,

Bunun dışında atlas ile national geographic arasında gidip geliyorum, bir ara atlas aldım, oldukça güzeldi, eşşek gibi kocaman bir dünya coğrafi haritası vermişti. National oldukça hoş, fakat atlas alıp anadolu topraklarıyla ilgili şeyler okumak ayrı zevk.

Bundan 2-3 sene önce de level falan alırdım, oyunu bırakınca dergisinide bıraktım. Sonra pcnet, chip gibi pc konusundaki dergilere yöneldim bir ara ama onlarıda bıraktım. Pc konusundaki dergileri, eğer verdikleri cdler veya ücretsiz tam sürüm programlar ilgimi çekerse alıyorum.

Bunun haricinde bu ay edebiyat dergileri almayı planlıyorum, roman veya öykü yazmak gibi bir kaç planım var (.

Khaos
11-09-2011, 23:33
kara ve efendisiz dergileri vardı bizamanlar.

8-10 sayı çıkmıştı herhalde.

hatırlayan var mı bilmem.

Olimpiyat
11-09-2011, 23:49
1-Matematik dünyası(Ali nesin in azımsanmayacak emeği ile)
2-Uykusuz
3-Leman
malum bazı dergiler haftada 1, bazıları 15 günde , bazıları ayda 1, bazıları 3 ayda 1

kharon
12-09-2011, 00:01
Bunun haricinde bu ay edebiyat dergileri almayı planlıyorum, roman veya öykü yazmak gibi bir kaç planım var (.

sn.vrael,

www.kayipdunya.com ilgini çekebilir

Yazmayı becerebilsem benimde hikayelerim varda yazamıyorum :) ama güzel fotoğraf çekiyormuşum, ödül alamadım daha ama beğenen üstadlar çıktı :)

saygılar

Özgürcan
12-09-2011, 00:44
NTV Bilim okurdum eskiden, abonesiydim. dergi batınca aboneliğimi tarihe aldırdım ve şu anda NTV tarih okuyorum...

Astur
12-09-2011, 00:53
Bu aralar Newsweek alıyorum her hafta. Bir ara Türkçesi de yayımlanıyordu da yayından kalktı sanırım.

VraeL
12-09-2011, 18:47
sn.vrael,

www.kayipdunya.com (http://www.kayipdunya.com) ilgini çekebilir

Yazmayı becerebilsem benimde hikayelerim varda yazamıyorum :) ama güzel fotoğraf çekiyormuşum, ödül alamadım daha ama beğenen üstadlar çıktı :)

saygılar

Çok işime yarayacak gibi duruyor sevgili ahlen, çok teşekkür ederim :)

Olimpiyat
12-09-2011, 20:35
1-Matematik dünyası(Ali nesin in azımsanmayacak emeği ile)
2-Uykusuz
3-Leman
malum bazı dergiler haftada 1, bazıları 15 günde , bazıları ayda 1, bazıları 3 ayda 1
Bir de bunlara ek olarak uzun süre devrimci hareket dergisini aldım. . Entellektüel anlamda kişiye çok şey katıyor.Uzunca bir süredir almıyıyorum
http://www.devrimcihareket.net/

Natan
12-09-2011, 20:58
Yükxexesi ben de alırdımbi ara :) O zaman sıkı bir "rakçı"ydım. Bir ara Newsweek'e sardım. (Türkçe yayın). En çok takip ettiğim dergi Bilim-Teknik ve National G. idi. Okur okur kitaplığıma dizerdim. Geo pek hoşuma gitmezdi. Bizim pastörümüz fanatiğiydi. Bu arada bir hristiyan gruba ait ( amerikada basılan ve dünyaya dağıtıla) yüzlerce ( rakam abartı değil.) Uyanış ve Kule dergisi okumuşumdur. Pek çok şey öğrenmiştim; şuan ne kadarını kullanıyorum yada ne kadar hatırlıyorum- o tartışılır. :D

lolepet
13-09-2011, 00:44
lisede bilim-teknik bedava geliyordu bizim kütüphaneye hep köşelere atarlardı kimse okumazdı.3 yıl takip ettim ve yüxsexesi kısa bir süre takip ettim. bynet ve pc neti 2yıl takip ettim birkaç yıl önce, byte güzel dergiydi.ondan da sıkılınca penguen ve uykusuz almaya başladım hala almaya devam ediyorum ama düzenli değil pengune uykusuzdan daha çok beğeniyorum. ve bulabildikçe yerel dergileri alırım çünkü keşfedilmemiş yetenekler ilgimi çekiyor :)

unbe
13-09-2011, 04:02
çizgiromanla olan alakam dolayısıyla ve eski bir dergi çalışanı olarak her ay lemanyak okurum.
eskiden cnbc-e dergisini her ay takip ederdim ama son dönem tv ile bağlantım olmadığından onu okumayı bıraktım.zaman zaman nathionel geografik okumayı seviyorum.ama dergiden ziyade kitap okumak tercihimdir her daim.

ahmetsln
15-09-2011, 04:42
Arada bir teori, bilim ve ütopya, uykusuz, penguen alırım. çok nadir de ntv yayınlardan bir şeyler.

iceman
16-09-2011, 00:04
çok uzun zamandır Leman okuyorum..komünist ve chip dergiLerini de kaçırmam..