PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ales ve Kpds ye nasıl çalışılmalı

Olimpiyat
12-09-2011, 10:35
Daha önce üye olduğum 1-2 forumda yazmıştım burada da bildiklerimi yazayım.
Yüksek puan alan arkadaşların önerilerine açığız hatta desteklerini bekliyorum.
Aslında her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır ben kendi tecrübelerime dayanarak söyleyeyim.
İkisi için ayrı ayrı sayfa hazırlamaktansa tek bir sayfa hazırlayayım dedim.

Her iki sınavda da uyguladığım çalışma yöntemlerimi paylaşayım, belki forumdakilere katkım olur. Ben bu tarz alışarak her iki sınavda da 95-100 aralığında puanlar aldım.( Gerçi torpilin kol gezdiği zamanda bu sınavlardan yüksek alsan ne olur, o da ayrı)

ALES için önerilerim:
1-Çıkmış soruları muhakkak çözün, sınava aşina olun.
2- Bol bol matematik, türkçe soruları çözün(lgs kitapları dahil)
3- Sorulara 45 saniyeden fazla zaman ayırmayın.hatta mümkünse 30 saniye ayırın bir soruya ve buna alışın..sınavda her soruya yaklaşık 1 dakika verilir..kısa sürede soru çözmeye alışırsanız sınavda çok rahat edersiniz.
4-Konsantrasyon çok ama çok önemli..başaracağınıza inançlı olun ve asla ya başaramazsam düşüncesini aklınıza getirmeyin.Tam bir konsantrasyonla aylar öncesinden çalışmaya başlayın.

KPDS için önerilerim:
Yukarıdaki 1,3 ve 4. maddeler geçerli. Bir soruya 1 dakikadan daha fazla zaman kalsa da yine de hızlı soru çözme alışkanlığı şart.
Ayrıca bol bol okuyun.Seviyenize göre ünlü hikaye kitaplarını alın(Tom sawyer gibi). İnternetten İngilizcelerini alın, ya da indirin, piyasadan da Türkçelerini alın, okuyun.
Seviyiniz ilerleyince(ya da seviyeniz zaten iyi ise) bol bol Türkçeye çevrilmiş roman okuyun.Ama İngilizcelerini de satın alarak ya da internetten indirerek.Yani önce İngilizcesini okuyun sonra Türkçesine bakın ve karşılaştırın.

Bu arada sınavdan bir gün önce çalışmayı bırakın derler ama bu batıl bir inançtır. Maalesef eğitimcilerimiz bile bunu diyor.
Halbuki sınav sabahı bile notlarımı gözden geçirip çalıştığım olmuştur.