PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bi anda farkına vardığınız vergiler

Firestorm
14-09-2011, 16:24
Sürekli olarak yeni yeni tuhaf vergilerle karşı karşıya kalıyoruz genelde bu vergileri son ana kadar anlamıyoruz bile ödediğimizi biraz önce telefonuma bir messajda devlete ödenen telsiz kullanım ücretini her ay faturanızdan kesicez diyor toplamda her ay 1.1tl sizin telefona da böyle bir mesaj geldi mi ?

murted
14-09-2011, 20:50
Aldım aldım, almaz mıyım? Bizim zaten verdiğimiz fatura ücreti dünya kadar vergi barındırıyor. Bir de böyle geçirelim, nasılsa istikrarlı bir şekilde geçiriyoruz demişlerdir.

Aynı şey faturasız hatlarda da var. Yüklediğin miktardan keseceklermiş. Üç ay sonra kontör yükledin diyelim. 3x1.1=3.3 tl bakiyeden düşecekmiş. Gelen mesajlarda aynen böyle diyor.

Ödenen faturaın, kontöre ya da liraya verilen ücretin ciddi bir kısmı zaten vergi, bu neyin nesi anlamadım. Nasılsa bir şey demiyorlar, biraz daha kaktıralım %60 alırız diyorlardır.

Öğrencileri mahvettiler.

http://egitim.milliyet.com.tr/harc-ucretlerini-odemekte-zorlnana-ogrencilerin-egitimi-tehlikede/universite/haberdetay/14.09.2011/1438392/default.htm

http://www.demokratikgenclikhareketi.org/ana-sayfa-arsivi/yeni-harc-yasasi-neler-getiriyor.html

Bü hükümet, zengini ve yandaşını zengin ederken fakiri öpüyor, daha da fakirleştiriyor. Fakir de gidip tekrar bunlara oy veriyor. Sandığımdan çok mazoşist var demek ki memlekette. Kıyak iş valla...

istatistik
14-09-2011, 21:18
Vergiyi araştırmıştım ve daha önceden haber vermeden 2001 yılından bu yana faturalı hatlardan alındığını öğrendim. Muhtemelen nasıl olsa ses eden yok en azından haberleri olsun diyerek mesaj ile bildirim yoluna gittiler.

Har(a)çlara yapılan zam ise iyice mum dikti. Ne kadar arkadaşım akrabam varsa feryat figan. Kimsenin cebinde bu harçlardan sonra para kalmayacak gibi. Biz eğitim parasız olsun derken bunu kastetmemiştik.

kharon
22-09-2011, 17:11
Yeni vergi kanununa ihtiyacımız var gibi görünüyor, dolaylı vergiler bir derece kabuledilebilir ama gelir ve kurumlar vergisinde çözüm lazım.

5 milyon asgari ücretli Türkiye'nin en büyük 90 şirketi kadar vergi ödüyormuş, bizim arkadaşlara kızardım ulan dünya para alıyosunuz hala ağlıyosunuz diye haksız değillerrmiş,çalışanların ödediği vergi şirketlerin ödediklerine yaklaşmış..

ayrıntılar için tıklayınız (http://www.bloomberght.com/turkiye-ekonomisi/haber/970405-10-ucretli-1-sirketten-daha-fazla-vergi-oduyor)

saygılar

Firestorm
22-09-2011, 21:28
Yeni vergi kanununa ihtiyacımız var gibi görünüyor, dolaylı vergiler bir derece kabuledilebilir ama gelir ve kurumlar vergisinde çözüm lazım.

5 milyon asgari ücretli Türkiye'nin en büyük 90 şirketi kadar vergi ödüyormuş, bizim arkadaşlara kızardım ulan dünya para alıyosunuz hala ağlıyosunuz diye haksız değillerrmiş,çalışanların ödediği vergi şirketlerin ödediklerine yaklaşmış..

ayrıntılar için tıklayınız (http://www.bloomberght.com/turkiye-ekonomisi/haber/970405-10-ucretli-1-sirketten-daha-fazla-vergi-oduyor)

saygılar

Güvenlikte çalışırken yanlış hatırlamıyorsam yasal kesinti altında 390 tl her ay kesiliyordu maaşımdan düşünsenize 390 tl bu mitarı bi aileye verseniz her ay ufak bir ailenin gıda masrafları nasıl rahatlar...

VraeL
22-09-2011, 22:05
evet banada geldi,

Telsiz kullanım ücreti ne ola ki? Yoksa uzaydan mı geldi?

Firestorm
22-09-2011, 22:53
evet banada geldi,

Telsiz kullanım ücreti ne ola ki? Yoksa uzaydan mı geldi?

Senin yeni telefona telsiz diye hakaret eden bir vergi :D

TurkceRap
25-09-2011, 15:19
Aldım aldım, almaz mıyım? Bizim zaten verdiğimiz fatura ücreti dünya kadar vergi barındırıyor. Bir de böyle geçirelim, nasılsa istikrarlı bir şekilde geçiriyoruz demişlerdir.

Aynı şey faturasız hatlarda da var. Yüklediğin miktardan keseceklermiş. Üç ay sonra kontör yükledin diyelim. 3x1.1=3.3 tl bakiyeden düşecekmiş. Gelen mesajlarda aynen böyle diyor.

Ödenen faturaın, kontöre ya da liraya verilen ücretin ciddi bir kısmı zaten vergi, bu neyin nesi anlamadım. Nasılsa bir şey demiyorlar, biraz daha kaktıralım %60 alırız diyorlardır.

Öğrencileri mahvettiler.

http://egitim.milliyet.com.tr/harc-ucretlerini-odemekte-zorlnana-ogrencilerin-egitimi-tehlikede/universite/haberdetay/14.09.2011/1438392/default.htm

http://www.demokratikgenclikhareketi.org/ana-sayfa-arsivi/yeni-harc-yasasi-neler-getiriyor.html

Bü hükümet, zengini ve yandaşını zengin ederken fakiri öpüyor, daha da fakirleştiriyor. Fakir de gidip tekrar bunlara oy veriyor. Sandığımdan çok mazoşist var demek ki memlekette. Kıyak iş valla...

Zengin aynı vergiyi ödemiyormuki?

Zengin-fakir diye bakmamak lazım, Bizim milletin, Sağcısı da-solcusu da, zengini de-fakiri de ayrı bir alem.

Nefes alır gibi vergi ödüyoruz resmen.

murted
25-09-2011, 16:46

Heee, Vrael'de 5110 varmış zaten. :)

VraeL
25-09-2011, 21:14

Heee, Vrael'de 5110 varmış zaten. :)

telefonuma bile küfrediyor bu devlet, vay anasını satim :D

DEMAN
25-09-2011, 21:20
Birde farkina asla varamayacaginiz vergiler vardir, bunlarin en önemlisi inanc vergisidir. Bu gizli vergiyle 110 000 den fazla müslümanlarinin gecimlerini temin ediyorsunuz, cenneti garanti altina almalari icin ibadet etmelerini sagliyorsunuz, sevgili Ateistler, Deistler ve Gayrimüslimler:)
Not: Gayrimüslimlere, biz Alevilerde dahilizdir:)

murted
15-10-2011, 17:32
Son güncellemeler hakkında başbakandan ''Biz sizi öperiz, siz hiç bir halt edemezsiniz.'' minvalinde açıklamalar geliyor. Şu dünyada kendisi kadar yüze ihtiyacı olan insan sayısı azdır herhalde. Hazretleri şöyle buyurmuş grup toplantısında:

'Sigara içme kardeşim, alkolü de az tüket' (http://www.hurriyet.com.tr/gundem/18994219.asp)

Başbakan Erdoğan, partisinin Kızılcahamam kampında milletvekillerine hitap etti..Erdoğan konuşmasında motorlu taşıtlar, içki, alkol ve cep telefonuna konulan ÖTV zammıyla ilgili eleştirilere de ''Kardeşim sigarayı içmezsin, olur biter. Alkolü daha az tüketirsin olur biter. Kalkıp da Porsche kullanacağına Fiat'a bin. Biraz daha düşür harcamayı'' yanıtını verdi.

SİGARA İÇME KARDEŞİM, ALKOLÜ DE AZ TÜKET

Kardeşim sigarayı içmezsin olur biter. Alkolu biraz daha az tüketirsin olur biter. Ne olacak. Kalkıp da Porche kullanacağını lüks 2000 silindirin üzerinde kullanacağına Fiat kullan, düşür harcamayı. Ülkenin cari açık sorunu var. İşi sıkı tutmazsak biz de Yunanistan’ın durumuna mı düşelim? Eşeği sağlam kazığa bağlayacağız.

Adamlar o kadar mükemmel ekonomi yönetiyorlar, krizler falan teğet geçiyor, gene de cari açık çok büyük. Demek ki koalisyon hükümetleri falan olsaydı mazallah şu ara başımızda açlıktan birbirimizi yemeye başlayacaktık. Allah başımızdan eksik etmesin kendisini.

TUBA
15-10-2011, 17:53
SİGARA İÇME KARDEŞİM, ALKOLÜ DE AZ TÜKET

emrin olur hazretleri...tayyip erdoğan a cevap: sen ve kabilen maaşının sadece yarısını hibe et, değil aylarca 1 ay bile yeter, demeli :D
yakında biri çıkıp başbakanım tavuk alacak halimiz yok derse, tayyip hazretlerinden de tavuk yeme kardeşim ekmek ne güne duruyor derse şaşırmayalım :)

istatistik
15-10-2011, 18:24
Alkol, sigara, araba derken hedef şaşırtılıyor. Bir ara pırlanta üzerindeki ötv sıfırlanmıştı. Hala aynı durumda mı bilen varsa yazabilirse sevinirim.