PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hangi Şehirlerde Yaşıyorsunuz?

ALKA
15-09-2011, 01:03
Kim nerede oturuyor? Oturduğunuz yerde sizin gibi başka Ateist düşüncede insanlar var mı? Bu şehirde tanıdığınız ateist arkadaşlar var mı?

Ben Berlin Almanya'dayım. Berlin'de oturan veya ziyarete gelenler olacaksa seve seve yardım ederim.

Türkiye

http://www.turkiyeharitasi.gen.tr/wp-content/uploads/2009/08/turkiyeharitasi.jpg

Yurt Dışı

http://img1.loadtr.com/b-366524-avrupa_haritas%C4%B1.jpg

VraeL
15-09-2011, 01:08
ankyria'dayım,
varmı başka ankaralı (=

ALKA
15-09-2011, 01:14
Ankette Gaziantep ve Almanya seçeneklerini işaretledim. Baba tarafı Gaziantepli ve akrabalar içinde ateist olan tanıdıklarım olduğu gibi birkaç tane de arkadaşım olmuştu.

Yaşadığım Berlin zaten % 60 ateist. Yani burası ateist kaynıyor. Burada ateist arkadaş edinmek sorun olmadığı gibi zor veya özel bir şey de değil.

istatistik
15-09-2011, 01:17
ankyria'dayım,
varmı başka ankaralı (=

Aslen Antalyalıyım, ancak öğrenci olduğum için 2005 yılından bu yana Ankaradayım. Bunun son 1 yılı 2 ayda bir 1 haftalığına gelmek şeklinde geçti. :D

Şu aralar her iki şehirde de ateist arkadaşlarım var.

ALKA
15-09-2011, 01:19
ankyria'dayım,
varmı başka ankaralı (=

Güzel yerde yaşıyormuşsun Vrael. Sen de başkentte ben de başka bir başkentte... Ankara'da 5 gün kalmış ve sanırım tüm müzeleri gezmiştim. Hayvanat bahçesi de çok güzeldi. Zaten ilk kez Ankara'da hayvanat bahçesi görmüştüm. Özel yeri var anılarımda..

İstatistik de güzel bir şehirde yaşıyormuş...Antalya her gün gelişip büyüyor, bizim Alman iş arkadaşları bile orada emekliliklerini geçirmek için şimdiden ev satın aldılar.

istatistik
15-09-2011, 01:26
İstatistik de güzel bir şehirde yaşıyormuş...Antalya her gün gelişip büyüyor, bizim Alman iş arkadaşları bile orada emekliliklerini geçirmek için şimdiden ev satın aldılar.

Plansız büyümese daha güzel olacak. Yoksa onlar da mı Alanyadan aldılar?

Antep görmek istediğim şehirler arasında. Ancak bir türlü yolum o tarafa denk gelmedi. İleride artık.

ahmetsln
15-09-2011, 01:27
Galiba en kötüsü benim afyonkarahisar. :D

ama bu yıl üniversite için izmir veya istanbul belki ankara taraflarına doğru gideceğim.

ALKA
15-09-2011, 01:29
Plansız büyümese daha güzel olacak. Yoksa onlar da mı Alanyadan aldılar?

Antep görmek istediğim şehirler arasında. Ancak bir türlü yolum o tarafa denk gelmedi. İleride artık.

Bir arkadaş (evli çift ve yaşlı olanı) Alanya'da, diğer genç kadın ise Antalya'da şehir içinden satın aldılar. Her ikisi de daire tabi..Fotograflarını da gösterdiler., güzelmiş..

Umarım birgün Antep'i görme fırsatın olur. Ben de uzun zamandan beri gidemedim oraya..Ama Berlin'e de gel tamam mı? Yerim var...

istatistik
15-09-2011, 01:30

ama bu yıl üniversite için izmir veya istanbul belki ankara taraflarına doğru gideceğim.

Neye göre ne kadar kötü bilmem de yaz kış ne zaman uğrasam soğuk oluyor sizin oralar.

Davetin için teşekkür ederim Alka, Yolum düşerse mutlaka gelirim.

ALKA
15-09-2011, 01:39

Ankete Afyonkarahisar seçeneğini ekledim değerli ahmetsln. Gelecek sene başka bir şehire gidersen ek olarak ikinci veya üçüncü bir şehir de seçebiliyorsun ankette.

Afyonkarahisar küçük kentlerden biri ama eminim orada da bazı ateist yaşıyordur. Hiç belli olmaz, belki de dışarıdan bizi okuyarak takip eden Afyonkarahisarlı bir kişi de bu anketi gördüğünde üye olup katılım yapar.

Ayrıca Dünyanın en güzelleri Afyonkarahisar'dan geliyormuş diye duydum. Bakınız: Azra Akın

Yaaa bilmiyordunuz değil mi? Haberiniz olsun şimdi :)

kharon
15-09-2011, 01:39
Ben doğma büyüme İstanbulluyum, çok şehir gezdim ama Mardin kadar güzelini görmedim,Mardin'li varsa misafir olurum :)

saygılar

ALKA
15-09-2011, 01:43
Ben doğma büyüme İstanbulluyum, çok şehir gezdim ama Mardin kadar güzelini görmedim,Mardin'li varsa misafir olurum :)

saygılar

Evet, Mardinli arkadaşlar aranıyor. Mardinliler öne çıkın lütfen. :)

Şehriniz çok beğeniliyor ve takdir ediliyor. Gerçekten hep Mardin hakkında iyi şeyler duydum ve merak içinde kaldım. Gelecek sefer Antep'e geldiğimde bu sefer muhakkak Mardin'e de gitmeyi düşünüyorum.

Bir de merak ediyorum forumda ne kadar çok İstanbullu var. Sanırım en çok katılım İstanbul'dan olacak..

kharon
15-09-2011, 02:00
Evet, Mardinli arkadaşlar aranıyor. Mardinliler öne çıkın lütfen. :)

Şehriniz çok beğeniliyor ve takdir ediliyor. Gerçekten hep Mardin hakkında iyi şeyler duydum ve merak içinde kaldım. Gelecek sefer Antep'e geldiğimde bu sefer muhakkak Mardin'e de gitmeyi düşünüyorum.

Bir de merak ediyorum forumda ne kadar çok İstanbullu var. Sanırım en çok katılım İstanbul'dan olacak..

Çok sınırlı bir zamanım vardı sadece eski Mardini gezebildim, Antep'e gitmeyi de düşünüyorum hatta ordan Suriye'ye de geçebilirim :)

Alexa istatistiklerine göre Türkiye'den sonra siteye en çok ziyaretçi Almanya'dan geliyor.

saygılar

ALKA
15-09-2011, 02:15
Suriye'ye mutlaka gitmen lazım. Suriye gerçekten çok eski ve güzel mekanlarla dolu... Şam ve Halep gezmekle bitmiyor. Üstelik Türkiye'den daha çok kozmopolit. Ermeniler, Süryaniler, diğer Hıristiyanlar gerçekten çok karışık bir yer. Gaziantepli olduğum için nedense bana aslında Gaziantep yaşam kültürünün daha ziyade Suriye'ye yakın olduğunu ve tarihi bağlar nedeniyle çok benzeştiğini düşündürdü. Halep zaten Antep'e en yakın olan şehir.

Evet, Almanya'dan da önemli bir okuyucu veya yazar kitlesi çıkabilir. Ama bu forumda gerçekten hiç Berlinli tanımıyorum. Belki de vardır..

ahmetsln
15-09-2011, 04:16
Ankete Afyonkarahisar seçeneğini ekledim değerli ahmetsln. Gelecek sene başka bir şehire gidersen ek olarak ikinci veya üçüncü bir şehir de seçebiliyorsun ankette.

Afyonkarahisar küçük kentlerden biri ama eminim orada da bazı ateist yaşıyordur. Hiç belli olmaz, belki de dışarıdan bizi okuyarak takip eden Afyonkarahisarlı bir kişi de bu anketi gördüğünde üye olup katılım yapar.

Ayrıca Dünyanın en güzelleri Afyonkarahisar'dan geliyormuş diye duydum. Bakınız: Azra Akın

Yaaa bilmiyordunuz değil mi? Haberiniz olsun şimdi :)

Siyasi faaliyet yürüten bir kaç yerde takılıyorum çoğu ateist oldukları için çok iyi aslında hiç zorluk çekmiyorum ama şehir çok eğitimsiz ve aşırı yobaz ne yazık ki. Üniversitelileri falanda hiç sevmezler.

ahmetsln
15-09-2011, 04:17
Suriye'ye mutlaka gitmen lazım. Suriye gerçekten çok eski ve güzel mekanlarla dolu... Şam ve Halep gezmekle bitmiyor. Üstelik Türkiye'den daha çok kozmopolit. Ermeniler, Süryaniler, diğer Hıristiyanlar gerçekten çok karışık bir yer. Gaziantepli olduğum için nedense bana aslında Gaziantep yaşam kültürünün daha ziyade Suriye'ye yakın olduğunu ve tarihi bağlar nedeniyle çok benzeştiğini düşündürdü. Halep zaten Antep'e en yakın olan şehir.

Evet, Almanya'dan da önemli bir okuyucu veya yazar kitlesi çıkabilir. Ama bu forumda gerçekten hiç Berlinli tanımıyorum. Belki de vardır..

Yurt dışında yaşamak nasıl bir şey sayın ALKA?

ALKA
15-09-2011, 05:02
Yurt dışında yaşamak nasıl bir şey sayın ALKA?

Doğrusu ben de kendime Türkiye'de yaşamak nasıl bir şey diye soruyorum...Orada sadece çocukluğumun bir bölümü geçtiği, anneminde Alman kökenli oluşu nedeni ve uzun zamandan beri Almanya'da yaşadığımdan herhalde artık oraya ayak uydurmam zor olur diye düşünüyorum. Türkiye ile bağlantım işte forumlar sayesinde oluyor..

Yurt dışında yaşamak başlangıçta hiç kolay değildir. Alışmak için en az yaklaşık 4-5 sene geçmesi gerekir. Bu zaman içinde geride bırakılan sevilen insanlar ve mekanlar çok özlenir. Hiç sanmadığınız ve tahmin etmediğiniz küçük ayrıntıları ve o zaman önemli olmayan olağan şeyleri özlemeye başlarsınız. Bunların sizin için ne kadar önemli olduklarını aslında o zaman anlarsınız. Bir de yeni geldiğiniz ülkenin insanlarının alışkanlıklarına ve geleneklerine alışmanız, insanların nasıl düşündüğünü anlamınız ve yeni bir görüş açısı geliştirmeniz süreci takip eder. Yavaş yavaş fark etmeden değişmeye başlarsınız. İçinizde her iki taraf gibi düşünebilen fleksible (esnek) bir insan oluşur. Bazen bu özelliğiniz için kendinize hayret edersiniz. Sonunda oradaki yaşamı benimsersiniz ve belki de geri dönmek istemezsiniz.

Bu süre içinde Türkiye'ye tatile veya izne gittiğinizde onlardan farklı düşünmeye başladığınızı tespit edersiniz. Türkiye size yabancı bir ülke gibi gelmeye başlar. Almanya'ya geri döndüğünüze bu sefer buna sevinirsiniz ve ben orada Türkiye'de yaşayamam galiba dersiniz. Bir süre iki ülke arasında tartıp durursunuz hangisi daha iyi diye ama sonunda iyi veya kötü diye olguların olmadığını sadece bu iki ülkenin ve insanlarının farklı olduğunu, ve dünyada Türkiye ve Almanya gibi bir çok daha ülkeler olduğunu ve hangi ülkede yaşamaya giderseniz gidin benzer tecrübeler edineceğinizi tespit eder koca dünyanın haline şaşırır kalırsınız.

Bir de gerek Türkiye'de gerekse Almanya'da bazı şeylerin garipliğini ve ne kadar göreceli olduklarını gözlemlersiniz ve bunlar arasında fark kalmaz. Yani her ne kadar birbirinde çok farklıymış gibi görünen tipik Türk veya tipik Alman olan şeylerin aslında farksız olduklarını ve ciddi bir anlam içermediklerini görürsünüz. İçinizdeki toplumsal şartlandırmalar ile oluşan ve sorgulanmadan alınan davranış şekilleri ve dünya görüşleri değişmeye başlar. Belki de Almanlaşacağım diye korkarken sizi şimdiye kadar tipik Türk yaptığını sandığınız şeylerin sizden koparak ayrıldığını ama buna rağmen tipik Alman da olmadığınızı ve ne Türk ne de Alman ama bizzat kendiniz olmaya başladığınızı, içinizdeki insanın özünü bulduğunuza şaşırarak sevineceksiniz.

Çok anlatım kusuruma bakma, işte böyle garip bir şey yurt dışında olmak :)

ereninthenature
15-09-2011, 06:41
Ben Afyon dogumluyum, Usagin ilcesinde buyudum simdi universite icin Kocaeli'deyim.Yurtdisinda yasamak istiyorum 4-5 yil.Sonra geri gelmek filan oyle hayallerim var.

Olimpiyat
15-09-2011, 09:39
İzmir de yaşıyorum.

Huysuz
15-09-2011, 12:27
İstanbul...

cubbeli
15-09-2011, 12:39
Ben bir mümin olarak gevur İzmir'de yaşıyorum.

ALKA
15-09-2011, 14:46
Ben bir mümin olarak gevur İzmir'de yaşıyorum.
Bu konuya teist olan arkadaşların da fikir belirtmesi sevindirici. Müslümanlar ve ateistler arasında güzel arkadaşlıklar da olabiliyor. Hatta evli olanlar da var. İzmir'de hiç ateist olduğunu söyleyen bir arkadaşınız oldu mu değerli cubbeli?

Anima Libera
15-09-2011, 19:37
Bati Almanya.

Türkiye`de Justinianopolis (Kirsehir) de kaliyorum.

Subat
15-09-2011, 20:35
İstanbul'da yaşıyorum, Mardin'liyim. Ama sakın bana Mardin'i sormayın :) Çünkü ben de sizin gibi, bir gün oraları gezme hayaliyle yaşıyorum :)

Heimdall
15-09-2011, 23:36
Bende bir eyalet baskentinde yasiyorum. Almanyada yasayan bilir. Orada dogup, büydüm.

Annem, babam Nevsehirli. Ama babam cocuklugundan itibaren Almanya'ya gidene kadar Ankara'da yasamis. Ve simdide Almanya-Ankara arasi git gel yapiyor. Bizde senede bir kez öyle yapiyoruz.

Belki sitede tanidigim Ankarali arkadaslar'da vardir.

Baskent Berline'de selamlar. Orda'da yakinda secimler var. Korsanlari da meclise sokacaksiniz galiba sayin ALKA. Gerci öteki "korsanlardan" farklari olmayacaktir. ;)

turko
15-09-2011, 23:40
ben bu ankete isyan ederim dünyanın 4 te 3 ü su , geri kalanı sivaslı ama seçeneklerde sivas yok sayın super moderatörüm :D

iceman
15-09-2011, 23:55
Adana'dayım..kebap ve şaLgam ziyafetine geLmak isteyen varsa memnuniyetLe misafir ederim :)) Haziran-Temmuz-ağustos üçLemesinde geLmenizi pek tavsiye etmiyorum :)

ALKA
16-09-2011, 02:16
ben bu ankete isyan ederim dünyanın 4 te 3 ü su , geri kalanı sivaslı ama seçeneklerde sivas yok sayın super moderatörüm :D
Şimdi var :)

ALKA
16-09-2011, 02:20
Bende bir eyalet baskentinde yasiyorum. Almanyada yasayan bilir. Orada dogup, büydüm.

Baskent Berline'de selamlar. Orda'da yakinda secimler var. Korsanlari da meclise sokacaksiniz galiba sayin ALKA. Gerci öteki "korsanlardan" farklari olmayacaktir. ;)

Korsanların gireceğini pek sanmam ama bir de daha önce ismini duymadığım yeni BİG partisi diye bir parti çıkmış ve çok aktif seçim reklamı yapmaya başladılar. Belki de onlar girer bilemeyeceğim. Benim favorim Yeşiller..

Hangi eyalet başkentinde oturduğunuzu sormamda mahsur var mı acaba? Berlin'e davetlimsiniz ona göre ...

ALKA
16-09-2011, 02:25
Adana'dayım..kebap ve şaLgam ziyafetine geLmak isteyen varsa memnuniyetLe misafir ederim :)) Haziran-Temmuz-ağustos üçLemesinde geLmenizi pek tavsiye etmiyorum :)

Adana'da Adana kebap yenilir ama ya o şalgam? Niye bu kadar acı yapılır, resmen adamı terletirmek için bire bir :)

Adana'da kardeşime Polis okulu sınavında eşlik etmiştim. Bir de Adana Antep arasındaki kara yolunda doğa çok güzeldir. Bu yol hep hatırımdadır. Türkiye denince aklıma Nur dağları ve Keferdiz'den aşağı bakan o uçsuz ova ve uçurum aklıma gelir. Bu yolo göreyim diye Antep'e uçakla gitmezdim izinde. Adana'ya kadar uçar sonra otobüse binerdim.

vartor
16-09-2011, 04:15
Kanada, Toronto sehrinde yasiyorum. Istanbul dogdugum buyudugum sehir.

ALKA
16-09-2011, 04:47
Kanada, Toronto sehrinde yasiyorum. Istanbul dogdugum buyudugum sehir.

Toronto, en yaşanabilir Dünya metropolleri sıralamasında hangi sırada yer alıyordu sahi? İlk 5'te bir yerde diye hatırlıyorum. Hatta bir kere ilk sırada yer almıştı sanırım.

Tipik bir soru, orada da Türkler var mı? :)

vartor
16-09-2011, 15:59
Olmaz olur mu? Kilicini kapan gelmis, heryer doner kokuyor:)

Heimdall
16-09-2011, 19:06
Korsanların gireceğini pek sanmam ama bir de daha önce ismini duymadığım yeni BİG partisi diye bir parti çıkmış ve çok aktif seçim reklamı yapmaya başladılar. Belki de onlar girer bilemeyeceğim. Benim favorim Yeşiller..

Hangi eyalet başkentinde oturduğunuzu sormamda mahsur var mı acaba? Berlin'e davetlimsiniz ona göre ...

Anketlere göre Liberalleri (FDP) disarda birakip, gireceklermis gibi. Bakalim. BIG ilk basarisini kuruldugu Kuzeyrhein-Westfalya'da (NRW) Bonn'daki belediye secimlerinde elde etti. Genellilke müslümanlarin üyesi oldu bir parti. AKP'nin de destegi oldu söyleniyor (?).

Wiesbaden'de yasiyorum. Tesekkür ederim, siz de öyle :).

sevgi ve saygilar

unbe
17-09-2011, 03:05
istanbul malesef.

ALKA
17-09-2011, 08:30
Olmaz olur mu? Kilicini kapan gelmis, heryer doner kokuyor:)

Güzel ve esprili ifade etmişsin..Tahmin etmiştim. Demek döner artık oralara kadar geldi? Dünya genelinde bir şehirde dönercilerin sayısı ile Türklerin varlığı doğru orantılı olup Türk nüfusu için gerçek bir indikasyon. İlk kez New York'ta da döner gördüğümde histerik bir gülme krizine girmiştim :)

istanbul malesef.

Neden "maalesef" unbe arkadaş?

ALKA
17-09-2011, 08:37
Anketlere göre Liberalleri (FDP) disarda birakip, gireceklermis gibi. Bakalim. BIG ilk basarisini kuruldugu Kuzeyrhein-Westfalya'da (NRW) Bonn'daki belediye secimlerinde elde etti. Genellilke müslümanlarin üyesi oldu bir parti. AKP'nin de destegi oldu söyleniyor (?).

Wiesbaden'de yasiyorum. Tesekkür ederim, siz de öyle :).

sevgi ve saygilar

Dediklerinizde haklıymışsınız. AKP ve İslami organizasyonlarla alakalı olup kapitalizmi savunduğunu açıklıyormuş. Almanca bir linkte biraz açıklama var dedikleriniz hakkında..

http://www.wsws.org/de/2011/sep2011/big-s16.shtml

TUBA
17-09-2011, 12:19
mardin i merak eden bir arkadaş vardı, gezip gören biri olarak gitmesini tavsiye ederim. ama ben asıl karadeniz turu yapmak isterdim. bana göre karadeniz doğal bir güzellik. ben İstanbul civarında yaşıyorum ama ankete İstanbul u işaretledim. sevgili darkmasturbater ile çok yakınız :) ben almanya berlin de bulundum ve 10 yıla yakın orada yaşadım, nerelisin dendiğinde konuya girmiyorum :D çünkü çok karışık

bursali68
17-09-2011, 12:46
Merhaba,

Bursa'da yaşıyorum...Yaşadığım şehri seviyorum...Ancak son yıllarda , her büyük şehrin derdi olan " dejenere " olmayı yüksek oranda yaşayan bir şehir Bursa...Önemli nedenlerinden biri de sanırım sanayi şehri olması...Bu hem avantaj hem dezavantaj...Özel sektörde çalışanlar için avantaj gibi görünse de krizlerde kantarın topuzunun en ağır indiği şehirlerden biridir Bursa...

Öğretmenlik yıllarımda Eskişehir'de yaşadım.Ankara'da da okudum...Hem Eskişehir'i , hem de Ankara'yı gerçekten severim...Güzel hatıralarımız var sonuçta...

Sağlıcakla kalınız...

Die
17-09-2011, 14:15
Ankara'da yaşıyorum öğrencilik nedeniyle. Ailem Cizre'de oturuyor.
Mardin'i dolaşmak isteyen arkadaşlara ben yardımcı olabilirim, 2 saat Cizre'ye ve tanıdığım bir çok Mardinli dinsiz arkadaşım da var.

mardin i merak eden bir arkadaş vardı, gezip gören biri olarak gitmesini tavsiye ederim. ama ben asıl karadeniz turu yapmak isterdim. bana göre karadeniz doğal bir güzellik. ben İstanbul civarında yaşıyorum ama ankete İstanbul u işaretledim. sevgili darkmasturbater ile çok yakınız :) ben almanya berlin de bulundum ve 10 yıla yakın orada yaşadım, nerelisin dendiğinde konuya girmiyorum :D çünkü çok karışık

:)

Benim de aklımda çantamı sırtıma takıp Samsun'dan başlayarak bir yaz boyu yürüyüp otostop çekerek Hopa'ya kadar gitme projesi var.
Karadeniz gerçekten çok güzel bir yer.

Sangre
17-09-2011, 14:40
Türkiye'nin en güzel şehrinde yaşıyorum.

Sangre
17-09-2011, 15:06
Dediklerinizde haklıymışsınız. AKP ve İslami organizasyonlarla alakalı olup kapitalizmi savunduğunu açıklıyormuş. Almanca bir linkte biraz açıklama var dedikleriniz hakkında..

http://www.wsws.org/de/2011/sep2011/big-s16.shtml

http://www.youtube.com/watch?v=kJTVqlhM14I

''Faiz endeksli ekonomiye alternatifler getirilmesi.''

Faiz olmayacak ama 'kar payı/komisyon' olacak.. Bilmeyenler için, bizim burdaki İslami bankacılık modeli böyle çalışıyor.

Bu Big Partisi, burdaki AKP'nin Almanya şubesi sanırım.

Sangre
17-09-2011, 15:19
Konunun dışına çıkmak gibi oluyor ama Hayat TV'de yayınlanan şu programı da paylaşayım.. İzlemekte yarar var ne de olsa;

http://www.youtube.com/watch?v=WL2MZhb8aQc&feature=related

Anima Libera
17-09-2011, 15:37
http://www.youtube.com/watch?v=kJTVqlhM14I

''Faiz endeksli ekonomiye alternatifler getirilmesi.''

Faiz olmayacak ama 'kar payı/komisyon' olacak.. Bilmeyenler için, bizim burdaki İslami bankacılık modeli böyle çalışıyor.

Bu Big Partisi, burdaki AKP'nin Almanya şubesi sanırım.

NRW bölgesindeki hemen hemen bütün yöneticileri fettoşçudur. Kabeleri Pennsylvania yani.

kharon
17-09-2011, 15:39

sn.tuba

Nerelerini gördünüz Mardin'in ? Ben eski Maridin'i gezebilildim,başka nereleri tavsiye ediyorsunuz ?

Karadeniz'e gidemedim yani Bartın'a kadar gittim, orda tarih yok ilgimi çekmiyor :)

saygılar

TUBA
17-09-2011, 17:10
sn.tuba

Nerelerini gördünüz Mardin'in ? Ben eski Maridin'i gezebilildim,başka nereleri tavsiye ediyorsunuz ?

Karadeniz'e gidemedim yani Bartın'a kadar gittim, orda tarih yok ilgimi çekmiyor :)

saygılar

karadeniz doğal güzellik olduğu için ilgimi çekiyor zaten :) keza güney sahillerimiz de bir o kadar ilgimi çekiyor. evet tarihi yerleri gezip görmek istersen doğu gezisi iyidir. gerçi anadolu toptan tarihi bir mekan ;) evet mardin'de hıristiyanlardan kalma manastırlar ve kiliseler var. ta batman'a kadar gidilebilecek çok yer var. örneğin hasankeyf i görmeni tavsiye ederim.

TUBA
17-09-2011, 17:14
Benim de aklımda çantamı sırtıma takıp Samsun'dan başlayarak bir yaz boyu yürüyüp otostop çekerek Hopa'ya kadar gitme projesi var.
Karadeniz gerçekten çok güzel bir yer.

resim ve tv lerden bile görmesi güzel, insanın içini açıyor. yeşilliği aynı zamanda denizi severim belki ondan ilgimi çekiyor.

yamans
19-09-2011, 19:37
Karadenizden bahsedilmişken bende damlayayım :) Trabzonluyum ve Trabzondayım.

Jolly Jocker
25-09-2011, 13:48
Antalya'da yaşıyordum. İşi bırakınca Kütahya'ya ailemin yanına döndüm. Askerlik bitince yine ailemin yanına dönerim, Antalya'ya ise ender uğrarım diye düşünüyorum. Fakat şu an askerlik(yoksa tutsaklık mı desek?) sebebiyle Batı Karadeniz'deyim.

yamans
25-09-2011, 14:35
Antalya'da yaşıyordum. İşi bırakınca Kütahya'ya ailemin yanına döndüm. Askerlik bitince yine ailemin yanına dönerim, Antalya'ya ise ender uğrarım diye düşünüyorum. Fakat şu an askerlik(yoksa tutsaklık mı desek?) sebebiyle Batı Karadeniz'deyim.

Senelerce kızmı erkekmi diye tartıştığımız Freddie askerde demek :) hayırlısı olsun kısa dönem çabuk biter bende bitireli fazla olmuyor hayırlı teskereler :)

Huysuz
25-09-2011, 16:15

Çok deger verdiğim Ateist bir arkadaşımda batı karadenizde kısa dönem asker şuan..O kastamonuda..

Umarım sorunsuz bitirip geri dönersiniz..

ALKA
15-09-2012, 03:36
Başka Gaziantepli veya Berlinli forum üyeleri var mı acaba?

Ahlaksız
15-09-2012, 04:02
Türkiye'nin yüzölçümü olarak en büyük şehri,yobazlığıyla nam salmış,etliekmek ve Mevlana'sı ile tanınan,son yıllarda Akp desteği ile çok gelişen/büyüyen Konya'da yaşıyorum:)

Benden başka da forumda Konya'lı yok herhalde.Bir ben oy vermişim Konya'ya:)

ALKA
15-09-2012, 06:45
Türkiye'nin yüzölçümü olarak en büyük şehri,yobazlığıyla nam salmış,etliekmek ve Mevlana'sı ile tanınan,son yıllarda Akp desteği ile çok gelişen/büyüyen Konya'da yaşıyorum:)

Benden başka da forumda Konya'lı yok herhalde.Bir ben oy vermişim Konya'ya:)
Hepimiz Konyalıyız :) Yalnız değilsin birader..