PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dini Azinliklarin Yok Edilis Seruveni

jadi
21-09-2011, 17:22
Dini Azinliklarin Yok Edilis Seruveni

Ittihat ve Terakki Firkasi ile baslayan gayrimuslim tebaanin katledilis ve kacirilis sureci ozellikle 1913-14 arasinda cok yogundur. Baski ve yildirma politikalari ile 200 bin ile 1.5 milyon arasinda Rum, Yunanistana kacirilmistir. Eylemlerin faili, donemin Teskilati Mahsusa(kontrgerilla) adi verilen kurulusudur Daha sonrasinda yasanan Ermeni tehciri, yani soykirimi ise malumunuz. Ben ise bu topikte laik oldugu idda edilen tc devletinin, musluman olmayan dini gruplara neler yaptigini anlatacagim.

Cumhuriyet sonrasi gayrimuslimlere yapilanlar asiri fazladir o yuzden ozellikle M.Kemal doneminde yapilanlari ele almak istiyorum. Bunu yapma nedenim inatla ve israrla aslinda ataturk'un cok iyi niyetli ve masum oldugu ama sonradan gelenler yuzunden duzenin bozuldugu idda ediliyor olmasi. Bakalim laikci Kemal musluman olmayan Osmanli vatandaslarina neler etmis

.............................

Cumhuriyet sonrasi gayri muslim gruplara yasatilan zulumlerin ayrintili listesi icin

http://www.durde.org/2011/04/azinliklar-nasil-azinlik-oldu/

Kemal'in bizzat sorumlusu oldugu Trakya olaylari icin:

http://www.taraf.com.tr/haber/1934-trakya-olaylari.htm

jadi
21-09-2011, 20:57
6-7 Eylul olaylarini yasamis olan gayrimuslimlerin o donemleri anlatirken yaptiklari ilginc yorumlar asagidaki videoda. Chp doneminde oyle sikintilar cekmisler ki 6-7 Eyluk onlarin yaninda hafif kalir diyorlar. Bazi koruma kanunlari yuzunden yasadiklari sikintilari tam olarak anlatamayacaklarindan sikayetciler. Izlenmesi gereken bir taniklik belgesi

http://www.youtube.com/watch?v=73s5lAMTnIw&feature=autoplay&list=ULBYknOAyC_s0&lf=mfu_in_order&playnext=5

jadi
21-09-2011, 21:17
Butun alintim c/p oldugu gerekcesiyle muhtemelen kontrol edilmeden silinmis o yuzden c/p olmayan kismi tekrar yazayim bence onemli bir detaydi.

Trakya olaylari sonrasinda bir gezi sirasinda bir Yahudi vatandas M.Kemal'in yanina gider ve "Paşam bizi kovuyorlar.biz ne yapacağız?" der. M.Kemal adamin kim oldugunu ve kimin, neden kovdugunu sorar. Aldigi yanit uzerine adama " Halk isterse beni de kovar" der ve arkasinin donup yurur. (Atatürk’ün Nükteleri, Fıkraları, Hatıraları, sh.68)
http://gorele.meb.gov.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=63&Itemid=68#HALK_İSTERSE_BENİ_DE_KOVAR_!

Bu olayin daha sonra CHP Trakya teskilati tarafindan orgutlendigi anlasilmistir. Yahudilere ait evler ve magazalar yagmalanmis, kadinlara tecavuz edilmis ve bir haham oldurulmustur. Olaylar sonunda 15 bin Yahudi herseyini geride birakip kacamak zorunda birakilmistir.

turko
21-09-2011, 21:53
senin saydıklarını CHP ve Kemalizm yaptı ;

6-7 Eylülü , Çorum , Maraş , Sivas Katliamlarını Ergenekon yaptı değil mi Jadi , kimsin sen ya akp kadın kolları başkanı falan mı ?

VraeL
21-09-2011, 22:29
senin saydıklarını CHP ve Kemalizm yaptı ;

6-7 Eylülü , Çorum , Maraş , Sivas Katliamlarını Ergenekon yaptı değil mi Jadi , kimsin sen ya akp kadın kolları başkanı falan mı ?

sanmıyorum, akpde sadece kadın ve erkek kolları var.

TUBA
21-09-2011, 22:35
vah vah vah, adamın (atatürk) saldırmadığı taraf kalmamış be, baksana bir taraftan müslüman olmayan azınlıklara diğer taraftan dindar olan hacı hocalar (yobazlar) vs. vs. kuduz köpekler gibi saldırmadığı kalmamış, herhalde şaka yapıyorsun :D

Nova
21-09-2011, 22:53
Durde ve taraf gibi iki adet abd yalakası ve terörist le işbirlikçi kaynaklara başvurmuş ve gene onların fikirlerini söylemişsiniz, belliki sizin kendi fikriniz yok :)

Bizim oralarda bir atasözü vardır, eskilerden gelen bir aktarımdır:

"El sözüyle gözünü bağlama,
El sokunca deyneğini ağlama."

Bakınız Atatürk Nutuk da ne demiz bu cemiyet için;

"Parti, dinî düşünce ve inançlara saygılıdır' ilkesini bayrak olarak eline alan kimselerden iyiniyet beklenebilir miydi? Bu bayrak, yüzyıllardan beri cahilleri, bağnazları ve hurafelere inananları kandırarak özel çıkarlar sağlamaya kalkmış olanların taşıdıkları bayrak değil miydi? Türk milleti, yüz yıllardan beri, sonu gelmeyen felâketlere, içinden çıkabilmek için büyük fedakârlıkların gerekli olduğu pis bataklıklara, hep bu bayrak gösterilerek sürüklenmemiş miydi: Cumhuriyetçi ve yenilikçi olduklarını zannettirmek isteyenlerin, yine bu bayrakla ortaya atılmaları, din! bağnazlığı coşturarak, milleti, Cumhuriyet'e, ilerlemeye ve yenileşmeye karşı kışkırtmak değil miydi?"

Kaynak: Nutuk-M.K. Atatürk.

70 yıl boyunca elden ele yanlış ve yalanla aktarılan doğrular..hala bunlarla uğraşmak ve feto güdümünde serbest fikir paylaşımı sitelerde ve platformlarda at koşturmak size bişey kazandırmayacaktır sayın "scc"..kanser buraya bulaşmayacak bilgilerinize.

turko
21-09-2011, 23:17
sanmıyorum, akpde sadece kadın ve erkek kolları var.

pardon :sorry: arkadaşın nick ve profil fotoğrafı biraz feminen geldi öyle bir yorum çıkmış oldu , cinsiyet ayrımcılığı yapmayıp direk merkez ilçe başkanlığı desem olur mu sayın vrael

VraeL
21-09-2011, 23:26
pardon :sorry: arkadaşın nick ve profil fotoğrafı biraz feminen geldi öyle bir yorum çıkmış oldu , cinsiyet ayrımcılığı yapmayıp direk merkez ilçe başkanlığı desem olur mu sayın vrael

tanımlanamayan uçan cisim diyorum ben jadıya kendimce, sen kafana göre takıl hacı. :D

ha bu arada hangi kafam diye iğrenç bir espiri yapma lütfen sakın gece gece :D

jadi
22-09-2011, 00:13
Verdigim kaynak tamamen tarihi gercekleri dile getirmektedir. Bu gercekleri nutuk'dan alakasiz alintilar ile yanlislamaya calismak guzel bir espriydi bence.

Bunlar yasanmis aci olaylardir ayrica ozellikle ekledigim videonun en azindan ilk 5-6 dakikasini izlemenizi tavsiye ediyorum. Islam antipatisi yuzunden muslumanlara yapilan eziyetleri umursamiyorsunuz tamam ama musluman olmayanlara kac kat aziyet edilmis onlari biraz anlamaya calisin en azindan. Zaten M.Kemal zamaninda asilan, surulen, tezgaha dusurulup ortadan kaldirilan marsistleri de gundeme tasiyacagim yakinda.

aydoe
22-09-2011, 00:22
Benim de dedemi asmışlar . :Cry:

Sangre
22-09-2011, 00:29
Ayşe Hür'ün Taraf'taki yazısının tamamı aşağıda da var.. Oradan okunabilir;

http://www.dengeazad.com/en/NewsDetailN.aspx?id=5338&LinkID=158

Nova
22-09-2011, 00:43
Jadi, Nutuktan alınan o kısımın bağlandığı yeri iyi okumanı tavsiye ederim..alakasız dedğin yer, senin milleti kesip asmış diye ağladığı bağırındığın yerlerle alakalı uzun bir fikir barındırıyor.

Sizlere kısa bir paragrafını ulaştırdığım bölümü okursanız daha iyi anlarsınız.

Taraf gazetesi demeyin bana, yazarlarını yakınen tanırım ve hepsinin ne maksada sahip olduğunu da iyi bilirim..

Fetullah tan destek alan, Akit Vakit vs gazetelerin liberal takılan satılmış ayağıdır..

Bu arada senin de tarafın belli oluyor scc..

Astur
22-09-2011, 00:49
Durde ve taraf gibi iki adet abd yalakası ve terörist le işbirlikçi kaynaklara başvurmuş ve gene onların fikirlerini söylemişsiniz, belliki sizin kendi fikriniz yok :)

Bakınız Atatürk Nutuk da ne demiz bu cemiyet için

Karşıdakine böyle bir eleştiri getirip üstüne eleştirinin muhatabı tarihi şahsiyetten alıntı yapmanız komik geldi bana açıkçası. Sizin kendi fikriniz yok mu diye size de sorsak mı?!

Bu ülkedeki dini azınlıklara karşı sistematik bir kovma/yok etme çabasının onlarca yıldır sürdüğü de bariz bir gerçek. Nutuk'tan alıntı yaparak bu tarz gerçeklerin üstü örtülemez.

jadi
22-09-2011, 00:52
Karşıdakine böyle bir eleştiri getirip üstüne eleştirinin muhatabı tarihi şahsiyetten alıntı yapmanız komik geldi bana açıkçası. Sizin kendi fikriniz yok mu diye size de sorsak mı?!
.

Orda bir fikir de yok aslinda tarihi kayitlara gecen yasanmis olaylari derleyen bir kaynak verdim bunu fikir olarak yorumluyor bazilari :)

Astur
22-09-2011, 01:02
Orda bir fikir de yok aslinda tarihi kayitlara gecen yasanmis olaylari derleyen bir kaynak verdim bunu fikir olarak yorumluyor bazilari :)

Söz konusu tartışma teorik bir tartışma değil dediğin gibi, bu pogromlara ilişkin bilgilere pek çok kaynaktan ulaşılabilir. Ayşe Hür zaten başvurduğu kaynakları yazılarının sonunda paylaşır:

Özet Kaynakça: Haluk Karabatak, “1934 Trakya Olayları ve Yahudiler”, Tarih ve Toplum, Şubat 1996, S. 146, s. 4-16; Avner Levi, “1934 Trakya Yahudileri Olayı: Alınmayan Ders”, Tarih ve Toplum, Temmuz 1996, S. 151, s.10-17; Zafer Toprak, “Trakya Olaylarında hükümetin ve CHF’nin sorumluluğu”, Toplumsal Tarih, Ekim 1996, S. 34, s. 19-25, Ayhan Aktar, “1934 Trakya Olayları ve Türk Milliyetçiliği”, Tarih ve Toplum, Kasım 1996, S.155, s. 45-56; Rıfat N. Bali, 1934 Trakya Olayları, Kitabevi, 2008.

Nova
22-09-2011, 01:03

Bu ülkedeki dini azınlıklara karşı sistematik bir kovma/yok etme çabasının onlarca yıldır sürdüğü de bariz bir gerçek. Nutuk'tan alıntı yaparak bu tarz gerçeklerin üstü örtülemez.

Anlaşılmayan nokta şu sanırım, karşılaştırma yapacak kadar araştırma yapmayan insanların önüne-tezlerine karşılık; diğer tarafın tez ve sunumunu öne sürüyorum.

Bunu farketmek yada etmemek, bunu araştırmak yada at gözlüğü takarak çığırtkanlık yapmak diğer tarafın bileceği iştir.

jadi
22-09-2011, 01:06
Anlaşılmayan nokta şu sanırım, karşılaştırma yapacak kadar araştırma yapmayan insanların önüne-tezlerine karşılık; diğer tarafın tez ve sunumunu öne sürüyorum.

Bunu farketmek yada etmemek, bunu araştırmak yada at gözlüğü takarak çığırtkanlık yapmak diğer tarafın bileceği iştir.

Arkadasim, bundan yuz yil oncesine kadar bu topraklarin yari nufusu musluman olmayan insanlardan olusmaktaydi. Bu gun ise gayri muslimlerin yuzdesi binde iki

At gozlugu takan kim acaba.

Nova
22-09-2011, 01:18
BUrada müslümanlıktan neden bahsettiniz, feto damarınıza mı dokunuldu? senin amacın üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.

Ben müslüman değilim bunu iyicene anla, özgürlükçü tavırların tarihi değiştirme yeteneği yada yetkisi vermez sana..

Eğer bir sıkıntın varsa, gider alırsın eline siyasi partiler kanununu, kurarsın bir siyasi parti, manifesto ve tüzüğünü deklare edersin, propagandanı yaparsın ve oyunu toplatıp iktidara gelirsin.

O dakikadan sonra devlet sensindir, ne istersen yaparsın.

yukarıdakilerin hiçbirini yapmayıp, sadece propaganda yapıyorsan,i zaten hizmettiğin bir kuruluş vardır demekki.

"Türkiye veya Dünya ile ilgili politik konular ve ideolojiler." başlığı, Atatürk' ün yaptıklarını tartışma başlığı değildir.

Bu forumda fikirler ve konular tartışılır kişiler değil. O dönem olayları istediğin kadar sorgula.

Muhammedin yaptıkları, senin iddia ettiklerin karşısında solda sıfır kalır.

Madem okadar delikanlıyız, neden islamın ne kadar kanlı ve cani bir din olmadığından, içinde hertürlü homoseksüel ilişkiyi ve tarikat boyutunda pislikleri barındırdığında bahsetmiyorsun?

Çünkü aldığın emirler bu yönde değil dimi scc.. unutma kanserli hücrenin kendi kendini imha mekazinması çalışmıyorsa büyür ve vücutta yayılır..önce kendini bi sorgula..

Bir atasözü var karadenizden: "B.klu da gülermiş, çamurluya"

Birisine pislik atarsan, pislik önce senin eline bulaşır unutma.

Astur
22-09-2011, 01:18

Tezinizi göremedik ama işte. Taraf satılmıştır, haindir vs. klasik geyikler, bir de Nutuk'tan alıntı, ki o da alakasızdı yani.

Trakya olaylarına ilişkin iddialara ne yanıt verdiniz mesela en basitinden? Nerede karşıt tez?

At gözlüğü vb. ithamları başkalarına yöneltecek konum ve durumda olup olmadığınız tartışılır bence.

Nova
22-09-2011, 01:24
Tezinizi göremedik ama işte. Taraf satılmıştır, haindir vs. klasik geyikler, bir de Nutuk'tan alıntı, ki o da alakasızdı yani.

Trakya olaylarına ilişkin iddialara ne yanıt verdiniz mesela en basitinden? Nerede karşıt tez?

At gözlüğü vb. ithamları başkalarına yöneltecek konum ve durumda olup olmadığınız tartışılır bence.

Kuyuda yaşayan kuyunun ağzı kadar gökyüzü görür.

Siz o dönemin olaylarını madem ki araştırıyorsunuz, karşıt kaynakları da araştıracak ve mahkemesini yapacaksınız.

Adalet iki tarafı kekin bir kılıçtır ve teraziye ne koyarsan onu tartarsın.

Siz terazinin tek tarafına yüklenmekten, tartma sebebini unutmuşsunuz.

Yolunu unutan yürümeyide unutur.

jadi
22-09-2011, 01:28
Bu forumda fikirler ve konular tartışılır kişiler değil. O dönem olayları istediğin kadar sorgula.

Su lafi ediyorsunuz ama yaptiginiz tek sey benim kisiligimi tartismaya calismak .Muhammed'i neden tartismadigimdan size ne? Yok birilerinden emir almak yok bir odaklara hizmet etmek. Tapindiginiz adami savunmak izin bu tip sacmaliklardan baska argumaniniz yok cunku. Kemal de kendi diktatorlugune itiraz eden herkeze benzeri kufurler savurur, yaftalar yapistirirdi nutuk adli kitapta. Uslubunuz ataniza benziyor ayni

Sangre
22-09-2011, 01:30
Madem okadar delikanlıyız, neden islamın ne kadar kanlı ve cani bir din olmadığından, içinde hertürlü homoseksüel ilişkiyi ve tarikat boyutunda pislikleri barındırdığında bahsetmiyorsun?

Demek ki o çok eleştirdiğiniz Müslüman kesimle homofobi konusunda aynı çizgide buluştunuz.. Ne diyelim, hayırlı olsun.

istatistik
22-09-2011, 01:33
Paylaşılan yazılarda şu yapıldı bu yapıldı gibi bir çok olay sıralanmış. Bunlar içerisinde çıkarılan bir çok yasa da var. Ancak bu yasaların hangi olaylar neticesinde çıkarıldıklarına hiç bir şekilde değinilmemiş.

Bunun dışında verilen bazı rakamlar göze çarpmakta. Örnek olarak, avukatlık konusu ile ilgili verilen yasayı göz önüne alalım.

1924’te Avukatlık Kanunu uyarınca 960 avukat iyi ahlaklı olup olmadığı açısından değerlendirildi ve sonuçta 460 avukatın çalışma izni iptal edildi. Böylece Yahudi avukatların yüzde 57’si, Rum avukatların üçte biri işsiz kalmıştı. (Ermeni avukat sayısı belli değil.)
Ben, gidip de hocalarımdan birisine bu şekilde bir veri sunsam, gözümün yaşına bakmaz kapı önüne koyarlar. Çünkü veri net değil. İncelenen avukat sayısı ve çalışma izni iptal edilen avukat sayısı belli. Fakat azınlık olarak nitelenen gruplardan ne kadar avukat bu 460 kişi içerisinde yer alıyor belli değil. Sadece yüzdelik dilimler verilmiş ki bu da bir şey ifade etmez. Bunun adı şark kurnazlığı! İşte bunun gibi salakça veriler yüzünden istatistik bilimi yalan bilimi olarak anılıyor. Suç bilimde değil onu kendi çıkarlarına alet eden art niyetlilerde.

1924’te 40 kadar Fransız ve İtalyan okulu kapatıldıktan sonra sıra azınlık okullarının binalarının onarımında, genişletilmelerinde, yeni binalar yapmalarında kısıtlamalara geldi. Okul programları ve sınavlar MEB tarafından denetlenmeye başladı. Türk öğretmenler ve müdür yanında bulunması şart tutulan Türk müdür yardımcısı MEB tarafından atanmış, Türkçe, tarih ve coğrafya ile yurt bilgisi derslerinin Türkçe olarak Türk öğretmenler tarafından okutulması mecburiyeti getirilmişti.

Bunun adına tevhid-i tedrisat kanunu derler. Günün koşullarında neden yapılmış bir zahmet araştırınız.

16 Mart 1923 Mustafa Kemal Adana’da esnafa yaptığı konuşmada “Memleket en sonunda yine gerçek sahiplerinin elinde karar kıldı. Ermeniler ve diğerlerinin burada hiçbir hakkı yoktur. Bu bereketli yerler koyu ve öz Türk memleketidir.” dedi.Bu ifadenin batılı devletler tarafından kurulması düşünülen ermeni devleti ve bu devletin anadolu hakkındaki toprak teleplerine karşı söylendiğini anlamamak tarih bilgisinden yoksun olmak gerekir.

1926 yılında ticari yazışmalarda sadece Türkçe kullanılmasını düzenleyen yönetmelikten sonra idari kadrolarda çalışan ve Türkçe yazı diline hâkim olmayan gayrimüslimler işten çıkarılmaya başladı. Yabancı banka ve firmalarda çalışan Türklerin oranı yüzde 75 olarak belirlenmişti. Bu yönetmelik uyarınca işten çıkarılan Rumları sayısı 5 bindi. Devlet Demiryolları İşletmesi’nin tüm gayrimüslim personeli işten çıkarılmıştı.
Altı çizili ifade dil birliği çerçevesinde değerlendirilmeli. Diğer devletlerde de bulunan bir uygulama olmasının yanında, resmi dili kullanamayan bir kişinin boş yere makam işgal etmesi mantıklı mıdır? Bunun dışında metnin geri kalanı için kaynak rica etmek durumundayım.

Yukarıdaki alıntıladıklarım gibi bir çok madde var ve bunlar tamamen muğlak, kırpılmış, biçilmiş ve belirli bir amaca göre bir araya getirilmiş. Yani, kimi çıkar gruplarının ve onların destekçilerinin amaçlarına hizmet etmeleri için tarihten kopuk, çarpıtılmış metinler oluşturularak insanlar kandırılmaya çalışılmakta.

Nova
22-09-2011, 01:36
Su lafi ediyorsunuz ama yaptiginiz tek sey benim kisiligimi tartismaya calismak .Muhammed'i neden tartismadigimdan size ne? Yok birilerinden emir almak yok yok bir odaklara hizmet etmek. Tapindiginiz adami savunmak izin bu tip sacmaliklardan baska argumaniniz yok cunku. Kemal de kendi diktatorlugune itiraz eden herkeze benzeri kufurler savurur, yaftalar yapistirirdi nutuk adli kitapta. Uslubunuz ataniza benziyor ayni

Ben en azından Atama çekmişim.

Devamlı hortlatmaya çalıştığınız konular, sizin pek de demokratik bir yaklaşımda bulunmadığınız ve dayatmacı bir üslup ile hareket ettiğiniz sonucuna varıyor.

Ben Atatürk' e tapmıyorum, tapınmak kendini aciz (kifayetsiz güçsüz yetisiz) ve ahmak (olaylara ve akışa, sadece bakmaktan başka birşey yapmayan) insanların eylemidir..

Kısacası benim değil.

Muhammed'i neden tartismadigimdan size ne?

Derseniz, bende neden Atatürk' ü tartışıyorsunuz derim.

Ben nasıl ki müslüman sitelere girip usame bin ladin antipropagandası yapmıyrsam yada boş boş işlerle uğraşmıyorsam, sizde bugünden itibaren geçmişinizle barışabilir ve daha mutlu bir dünyanın temellerini atabilirsiniz..sinizlerinize yazık..scc..

Nova
22-09-2011, 01:38
Demek ki o çok eleştirdiğiniz Müslüman kesimle homofobi konusunda aynı çizgide buluştunuz.. Ne diyelim, hayırlı olsun.

Luth kavminden bahseden bir inancın homofobik uzantıları kendi içindeki çelişkidir.

Benim cinsel tercihler ile bir sıkıntım yok, heteroseksüelim ve mutluyum :)

Astur
22-09-2011, 01:39
Kuyuda yaşayan kuyunun ağzı kadar gökyüzü görür.

Siz o dönemin olaylarını madem ki araştırıyorsunuz, karşıt kaynakları da araştıracak ve mahkemesini yapacaksınız.

Adalet iki tarafı kekin bir kılıçtır ve teraziye ne koyarsan onu tartarsın.

Siz terazinin tek tarafına yüklenmekten, tartma sebebini unutmuşsunuz.

Yolunu unutan yürümeyide unutur.

Benim sizin tarafınızda gördüğüm şey farklı bakış açılarını göz önüne alarak yapılan muhakemeden ziyade 2. sınıf psikanaliz, özel çıkar atfetme şeklinde kişisel saldırı vb. şeyler; ki bunlar ne yazık ki Türkiye'de sizin mensup olduğunuzu düşündüğüm düşünsel kampta çok sık görülen davranışlar.

Trakya olaylarını Ayşe Hür'ün anlattığı şekilde değil de sizin düşüncenize yakın bir biçimde anlatan önerebileceğiniz bir kaynak varsa paylaşın görelim. Yok biz sizleri Fethullah'tan falan para almakla suçlayan saçma iddialarla geleceğiz diyorsanız zaten tartışacak bir şey kalmamıştır.

jadi
22-09-2011, 01:41
Sayin istatistik, gayri muslimlere yonelik herhangi bir kotu muamele, ayrimcilik veya nedensiz(!) bir eziyet yoktu ama bir takim mihraklar boyle varmis gibi gosterip insanlari kandirmaya calisiyor diyorsunuz yani. Verdigim videoda insanlar yasadiklari sikintilari anlatiyorlardi ama herhalde siz onlarinda malum mihraklar tarafindan satin alinmis ajan provakatorler olduguna inaniyorsunuz. Kendi fikriniz tabi ne diyebiliriz

Sangre
22-09-2011, 01:48
Luth kavminden bahseden bir inancın homofobik uzantıları kendi içindeki çelişkidir.

Benim cinsel tercihler ile bir sıkıntım yok, heteroseksüelim ve mutluyum :)

İslam'ın bu konuda ne dediği konu itibariyle beni pek ilgilendirmiyor doğrusu.. Kendi içinde çelişkileri var mıdır, yok mudur başka bir konuda tartışılabilir.

Ben sadece senin, İslam'ın içinde var olduğunu belirttiğin; 'Kanlı ve cani bir din olması, içinde homoseksüel ilişkiler barındırması ve tarikatlarında her türlü pisliğin olması' sözlerine takıldım.. Tamam, bu olumsuz sıfatlardan bazıları doğru da 'Homoseksüellik' neden bunların arasında sayılma gereği duyuluyor, onu merak ettim doğrusu.

Yukarıdaki sözünle 'Heteroseksüelim ve mutluyum' söylemi yerine, daha çok 'Ne mutlu Heteroseksüelim diyene' gibi homofobik bir söylem tercihinde bulunuyorsun, bilmem farkında mısın?

Zaten bu yüzden, o çok eleştirdiğin Müslümanlarla aynı çizgiye geldiğini belirtme gereği duydum.

Nova
22-09-2011, 01:49
Benim sizin tarafınızda gördüğüm şey farklı bakış açılarını göz önüne alarak yapılan muhakemeden ziyade 2. sınıf psikanaliz, özel çıkar atfetme şeklinde kişisel saldırı vb. şeyler; ki bunlar ne yazık ki Türkiye'de sizin mensup olduğunuzu düşündüğüm düşünsel kampta çok sık görülen davranışlar.

Trakya olaylarını Ayşe Hür'ün anlattığı şekilde değil de sizin düşüncenize yakın bir biçimde anlatan önerebileceğiniz bir kaynak varsa paylaşın görelim. Yok biz sizleri Fethullah'tan falan para almakla suçlayan saçma iddialarla geleceğiz diyorsanız zaten tartışacak bir şey kalmamıştır.

Burada beni tartışmanın bir rasyonel fayda sağlamayacağı ortada.

Halk ayaklandırılmış ve musevi kökenli vatandaşlar ve onları korumaya çalışan askerler; alman entellijensiyası güdümündeki yazarlar tarafından gaza getirilen halk ayaklanması sonucu katledilmiştir.

İmam gaz yaparsa, cemaat def-i tabi yapar.

Bunun Atatürk ile olan bağlantısından ve arkasındaki ideolojiden, bu ideoloji veya bağlantıların neden dolayı daha modern ve olumlu bir dünya yaratmamızda engel oluşturduğunu tesbit edelim.

Düştüğümüz yere değil ayağımızın takıldığı yere bakalım.

Ve varsa fikrimiz paylaşalım.

Nova
22-09-2011, 01:52
İslam'ın bu konuda ne dediği konu itibariyle beni pek ilgilendirmiyor doğrusu.. Kendi içinde çelişkileri var mıdır, yok mudur başka bir konuda tartışılabilir.

Ben sadece senin, İslam'ın içinde var olduğunu belirttiğin; 'Kanlı ve cani bir din olması, içinde homoseksüel ilişkiler barındırması ve tarikatlarında her türlü pisliğin olması' sözlerine takıldım.. Tamam, bu olumsuz sıfatlardan bazıları doğru da 'Homoseksüellik' neden bunların arasında sayılma gereği duyuluyor, onu merak ettim doğrusu.

Yukarıdaki sözünle 'Heteroseksüelim ve mutluyum' söylemi yerine, daha çok 'Ne mutlu Heteroseksüelim diyene' gibi homofobik bir söylem tercihinde bulunuyorsun, bilmem farkında mısın?

Zaten bu yüzden, o çok eleştirdiğin Müslümanlarla aynı çizgiye geldiğini belirtme gereği duydum.

O homoseksüellik kısımına bugün okuduğum bir gazete haberinden dolayı deyindim aslında.."Badelemek" (http://www.haberhakki.com/genel/badeleyen-badeleyene.html) diyordu mürşit..birde öğrencileri ile fiili livata yapan bir imam hatip hocası vardı..

Bunlar dışında başka bir mana ve maksat yoktur.

istatistik
22-09-2011, 01:58
Sayin istatistik, gayri muslimlere yonelik herhangi bir kotu muamele, ayrimcilik veya nedensiz(!) bir eziyet yoktu ama bir takim mihraklar boyle varmis gibi gosterip insanlari kandirmaya calisiyor diyorsunuz yani. Verdigim videoda insanlar yasadiklari sikintilari anlatiyorlardi ama herhalde siz onlarinda malum mihraklar tarafindan satin alinmis ajan provakatorler olduguna inaniyorsunuz. Kendi fikriniz tabi ne diyebiliriz

Gayri müslimler konusunda yaşanan olaylar bilinmektedir. Bunların değerlendirmeleri yapılmıştır ve yapılmaya devam etmektedir. Ancak iddialarınızın dayanak noktası olan yazı yanlı ve yalan bilgiler içermektedir. Kaynak belirtmemiştir. Bu nedenle kendi adıma dikkate alabileceğim bir yazı değildir.

Sizin iddia ettiğiniz türden eziyetler bu ülkenin pek çok farklı kesimden vatandaşına da yapıldı. Hala da yapılıyor. Siz bugün ergenekon denilen saçmalığa inanıyor ve bu süreçte içeri alınan herkesin ardından sevinçten uçuyor olabilirsiniz(Yazılarınızın genelinden bunu anlıyorum). Ve burada pek çok kişiye yönelttiğiniz gibi (belki de daha fazla) siz de bu konuda sadece kendi görüşünüzü haklı buluyorsunuz.

Konuya dönersek. Geçmiş ya da şimdiki zaman olayları için Siz işin gayri müslim tarafını ele alabilirsiniz. Kendi tercihinizdir. Ancak, bunu yaparken diğer herkesi ve her kesimi suçlu olarak gösteririseniz freni boşalmış bir kamyondan farksız olursunuz.

turko
22-09-2011, 02:05
Arkadasim, bundan yuz yil oncesine kadar bu topraklarin yari nufusu musluman olmayan insanlardan olusmaktaydi. Bu gun ise gayri muslimlerin yuzdesi binde iki

At gozlugu takan kim acaba.

o dediğiniz zamanlarda trakya'nın da yarısı türk'tü ?

mesela bundan 2bin yıl öncede kudüs hep yahudi'ydi , şimdi araplara hesap sor o zaman , ama ben biliyorum orda da suçlu kemalizm :D

jadi
22-09-2011, 02:14
Sayin istatistik,

Sadece laiklik ve modernlik getirdigi sanilan bir rejimin mulsumanlar haric butun toplumu yok etme cabasi ve basarisi benim dikkatimi cektigi icin konu ediyorum. Ayrica ayni donem kurulan diyanet, imam hatipler vs gibi seylerde var. Ozellikle laiklik iddasi cok havada kaliyor gibi sanki. Yoksa gayri muslimlere yapilanlari cok onemsemek diger ezilen kesimleri umursamamak durumu degil bu. Sadece bu rejimin laiklik getirdigi iddasini sorgulamak. Insanlar sirf islam fobisi yuzunden bu rejimi bir halt saniyor ya, iste o noktaya bir soru isareti koymak sadece

zulfikar56
23-09-2011, 00:54
ben bu konuyu açmak istiyordum ama önce bi siteye gezineyim dedim belki açan vardır lüzümsüz yere bi daha açmaya gerek yok. baktımki sizler zaten açmışsınız öncelikle cesaretinden dolayı jadi yi tebrik ederim.

konuya başlamadan önce şunları yazmak istiyorum; dünya nüfüsünün önemli bir miktarını teşkil eden müslümanlara hristiyanlara yahudilere ve diğer din mensublarının inaçlarına,varsa inandıkları peygamberlerine rahatlıkla küfürler hakaretler ediliyor .Prensibim şu dur hakkında konuşacağım bir şahsı sevmesem bile onu sevenlerden dolayı o şahsı eleştirirken hakaret etmem. Vicdanım rahatsız olur.ama bazı arkadaşlar kendi egolarını tatmin etmek için en basit yöntemi seçip milyarlarca insanın inançlarına ,sevdikleri şahıslara hakaret ve küfür edebiliyor .eleştirmeyin demiyorum yanlış gördüğünüz noktalar varsa bu noktalara değinmeyin de demiyorum sadece hakaret etmeyin diyorum.

arkadaşlar Gazi Mustafa Kemal in yaptıklarını konuşmak tartışmak özgürlük kapsamına girer sanırım. mesala ülkede önemli bir nufüsa ve yere sahip olan kürtler hakkındaki siyasetine ne diyorsunuz. yanlış anlamayın benim hiçbir zaman ırkcılık fikrim olmamıştır türk olan cok samimi arkadaşım vardır sizin özgürlük anlayışınızı ölçüyorum. her ne kadar ben ırkçı değilim desemde bana ırkçı diyenler çıkacak jadi ye akp li diyenler olduğu gibi..neyse Gazi Mustafa Kemal e erzurunda destek verenlerin içerisinde çoğunluğu şark vilayetlerinden gelen kürt delegeler oluşturmuştur .şarkı düşman elinden kurtaran yine kürt gönüllüleri olmuştur. ayrıca bu kargaşalarda kürtler türkleri arkadan vurup bağımsızlık ilan etmemiş hatta bir cok çepede beraber savaşılmıştır.kürtlerden bu kadar destek gören türkiye cumhuriyeti zaferden sonra kürtleri görmezden gelip kurulan türk tarih kurumu kürtlerin yardımında bahsetmemiş. sadece doğuda milis kuvvetlerden bahsetmiş ama milis kuvvetlerin kim olduğunu belirtmemiştir.tarih sayfalarında kürt kelimesi milli varliğa zararlı cemiyetler içerisinde gecer. bu ihanet değilmidir. tarih derslerinde bu şekilde eğitim gören kürt coçuğunun ruh haletini siz düşünün.kendisini şark vilayetini kurtaran bir milletten bilmeyip milli varlığa zararlı bir milletten bilirse böyle olmaktansa ölmek daha iyidir hissine kapılır.ayrıca kürtlere yapılan asimilasyonlar ve katliyamlar cabasi. böyllelikle ülkede annelerin göz yaşlarına sebep olacak kardeş savaşı başlamıştır. bu gün bir kürt sorunu varsa bu cumhuriyeti ilk kuranların içimize attıkları ırkcılıktan illetinden dolayı olmuştur. buna laz cerkez ve asimile edilmiş diğer ırklarıda katın vesselam

Nova
23-09-2011, 01:05
bu gün bir kürt sorunu varsa bu cumhuriyeti ilk kuranların içimize attıkları ırkcılıktan illetinden dolayı olmuştur.

Tarihteki Kürt isyanlarını ve 1848 ile 1851 den beri gerçekleşen ingiliz-fransız ve italyan kaçakçılık yollarını da az araştırmanızı rica ederim. Cumhuriyetten önce var olan bir sorun.

zulfikar56
23-09-2011, 07:56
sayın nova tarihte osmanlıya karşı türk isyanı olmamışmıdır çeşitli sebeplerden dolayı isyanlar olabilir ekonomi gibi veya bazı yerel yöneticilerin baskısı gibi.sebepler olabilir. ama ırkcılık olmamıştır.başka bir devletle birleşip bağımsızlık elde etmek istememiştir.o kargaşada bagımsızlığını ilan eden milletler bellidir ama bunu kürtler yapmammış türkleri arkadan vurmamıştır. o zor zamanda kardeşini desteklemiş düşmanı yurttan atmıştır.ama bakıyoruzki kurulan devlet tarafsız kalmamış kürtleri asimile etmeye çalışmıştır.yinede bunca eziyete rağman kürtler isyan etmemiş son 25 yılda pkk adı altında isyan olmuş ve bunu kürtlerin hepsi desteklememiştir.kendinizi bir an için kürtlerin yerine koyun vicdanınizle konuşun.

ferzan
23-09-2011, 09:39
sayın nova tarihte osmanlıya karşı türk isyanı olmamışmıdır çeşitli sebeplerden dolayı isyanlar olabilir ekonomi gibi veya bazı yerel yöneticilerin baskısı gibi.sebepler olabilir. ama ırkcılık olmamıştır.başka bir devletle birleşip bağımsızlık elde etmek istememiştir.o kargaşada bagımsızlığını ilan eden milletler bellidir ama bunu kürtler yapmammış türkleri arkadan vurmamıştır. o zor zamanda kardeşini desteklemiş düşmanı yurttan atmıştır.ama bakıyoruzki kurulan devlet tarafsız kalmamış kürtleri asimile etmeye çalışmıştır.yinede bunca eziyete rağman kürtler isyan etmemiş son 25 yılda pkk adı altında isyan olmuş ve bunu kürtlerin hepsi desteklememiştir.kendinizi bir an için kürtlerin yerine koyun vicdanınizle konuşun.

Konuyu pek biliyor görünmüyorsunuz. bu ülke de yaşayan ve vatandaşlık bağıyla bu ülkeye bağlı herkes bu ülkenin halkıdır ve herkesin en iyi koşullarda ( eğitim, öğretim , sağlık , ekonomik vs) yaşamak hakkıdır.

"Ama kürtler kimseyi arkasından vurmamıştır" söylemini yeniden düşünün. Bunu düşünürken Musul-Kerkük'ün nasıl kaybedildiğine bakın. Bu olaydan sonra ingilizlerin kendi elleriyle şeyh Saiti nasıl teslim ettiğini.

sargon
23-09-2011, 12:11
Bu tartisma ilgimi cekti ve biraz da beni hayal kirikligina ugratti. Hayal kirikligimin nedeni Ayse Hür'ün yazdiklarina karsi cikan arkadaslardan Istatistik'ten baska kimsenin olayinin detaylari üzerinde tartisma yürütmemesi ve dolayisiyla bilgilenmemize katkilarinin olmamasi. Nova'nin hamasetten olusan karsi cikislarini ise kesinlikle anlamis degilim. Bir tartismanin önünün kesilmesi icin yapilan girisimlere benziyor ve moderatörler tam da bu tarzda tartisma kapatma cabalarini engellemek icin vardir.

Diger taraftan Ayse Hür'ün yazdiklari karsisinda Istatistik'in yorumlari üzerine de bir tartisma yürütülmemesi beni hayal kirikligina ugratti. Cünkü Nova ile yada turko ile sürüdürlen tartisma degil, itis-kakis oluyor.

Simdi Istatiktik'in yazdiklarina gelmek istiyorum. Ozellikle 1924'te cikartilan Avukatlik Yasasi benim de ilgimi cekti ve bunun icin biraz internette dolastim. Internette yeterince bilgi bulup bulamayacagimdan emin degildim, hala da Istatistik'in istedigi aciklikta bilgilere ulastigimi sanmiyorum. Ama olaya daha cok yakinlasmak acisindan bir giris yapabiliriz.

Ancak öncelikle su elestirimi yapayim. Ayse Hür, "Azinliklar nasil azinlik oldu" yazisinda 1921'den baslayarak bir süreci aktariyor. Bu sürecin böyle islemedigini, Türkiye'de müslüman/Türk bir toplum yaratma cabasinin olmadigini iddia etmek sanirim mantik sinirlarini asmak demek olur. Yine de, aslinda, Cumhuriyet tarihinde böyle bir amacin asla tasinmamis oldugu iddia ediliyorsa, Cumhuriyet tarihi boyunca azinliklara uygulanan yaptirimlarin ve cikartilan kanunlarin baska sekilde bir mantikli aciklamasini yapabilmek gerekir. Aksi takdirde gercekleri inkar etme yoluna gireriz ki, bugün resmi görüsün yaptigi budur. Yani inkar.

Simdi su 1924'te cikarilan Muhamat Kanunu'na gelelim. Bu konuda Ayse Hür'ün pasaji (http://www.durde.org/2011/04/azinliklar-nasil-azinlik-oldu/)ni okuyalim.

1924’te Avukatlık Kanunu uyarınca 960 avukat iyi ahlaklı olup olmadığı açısından değerlendirildi ve sonuçta 460 avukatın çalışma izni iptal edildi. Böylece Yahudi avukatların yüzde 57’si, Rum avukatların üçte biri işsiz kalmıştı. (Ermeni avukat sayısı belli değil.)

Benzer bir pasaj da Baskin Oran'in bir yazisi (http://www.faktor301.com/2011/09/azinliklar/)nda buldum.

1) 1924’te çıkarılan Avukatlık Kanunu uyarınca İstanbul Barosu’na kayıtlı tüm avukatların dosyaları “iyi ahlak” gibi öznel ölçütlere göre incelenmiştir. Bu arada Rum avukatların yüzde 75’inin, Ermenilerin ise yüzde 73’ünün mesleğe devam edemeyeceğine karar verilmiştir.
Müslüman avukatlar arasında bu oran yüzde 47’dir. Böylece Rum ve Ermeni avukatların sayısı eskiye oranla dörtte birine inmiştir.

Rakamlarda bir miktar farkliliklar var. Ama ortada bir sorun oldugu görülüyor. Olay ne imis diye arastirdim. Arka planini Istanbul Barosunun sitesinden (http://www.istanbulbarosu.org.tr/Document.asp?DocumentIndex=/tarihce.htm) bir miktar okuyabiliyoruz. 19. yüzyil sonlarinda Avukatlik sanirim gayrimüslimlerin elinde. 1878'de Istanbul'da dava vekilligi yapan 63 kisi varmis, Istanbul barosunun ilk toplantisi o zaman yapilmis. Toplantiyi en yaşlı dava vekili Kostaki Sardeneski açmış ve baskan olarak da Alexandre Meryem Kouli secilmis. Sonraki yillarda Türk baskanlar görüyoruz, ama anlasilan o ki, gayrimüslim avukat sayisi oran olarak oldukca yüksek.

1920 ile 1925 yillari arasinda Baro Baskanligi yapan kisi Lütfi Fikri Bey (http://baysungur.blogcu.com/istanbul-barosu-nun-muhalif-baskani/7597251). Ilginc bir muhalif karakter. 1924 yilinda meshur Mahmut Esat Bozkurt'un Adalet Bakani olmasindan az zaman önce "Muhamat Kanunu" diye bir kanun cikartiliyor. Amacin Türk avukatlarinin bati ülkelerindeki avukatlarin hak ve niteliklerine kavusmasi oldugu söyleniyor. Buna göre Baro'nun fesh edildigi bildiriliyor ve "Tefrik Meclisi" diye birsey kuruluyor. Tefrik, ayirmak, ayirdetmek demek. Yani avukatlari ahlakli olanlar ve olmayanlar diye ayirt edecek bir meclis. Baronun bütün evraklarina el konuluyor. O sirada baroya kayitli olan 960 üyeden 482'si meslekten atiliyor, 473'ü "levhada" birakiliyor. (Kalan 5 üye ne olmus, istanbul barosuna sormak lazim.) Uyelerinin yarisindan fazlasi ahlaksiz ilan edilen baronun ve kamuoyunun buna tepkisi sert oluyor. Bunun üzerine Adalet Bakanligi baronun yetkilerini tekrar tanimak zorunda kaliyor.

Daha sonra Baro üyeleri, tasfiye edilen avukatlarin da katilimiyla bir Genel Kurul toplayip Lüfti Fikri Bey'i yeniden baskan seciyorlar. Meslekten atilanlarin meslege devam edip edemedikleri hakkinda baronun sitesinde bir bilgi bulamadim.

Ayse Hür ve Baskin Oran, bu kanunun gayrimüslimleri tasfiye etmek icin kullanildigini söylüyorlar. Peki bu dogru mudur? Elbette ki tasfiye 482 avukatin hepsi Rum, Yahudi ve Ermeni olsaydi bile bunun aslinda bir gayrimüslim tasfiyesi olmadigi iddia edilebilirdi. Amacin ne oldugunu belki o dönemin atmosferinden ve cikarilan kanunlardan daha iyi anlayabiliriz.

Cumhuriyet döneminde cikarilan kanunlarda Istatistik'in dedigi gibi, muglak, belirsiz, yetkillerin keyfiyete birakan cok yönler vardir. Bildigim kadariyla Varlik vergisi icin cikarilan kanunda da Gayrimüslimler icin su oranda vergi, Türkler yada müslümanlar icin bu oranda vergi alinacak denilmiyor. Kimden hangi oranda vergi alinacagi yetkili bir organa/komisyona birakiliyor. O komisyon Agop'ten 5000 TL, Ahmet'ten 50 TL vergi alacagiz diye ilan ediyor.

Muhamat Kanunu'nda da ortada belirsiz, muglak bir "ahlakli olma" ifadesine göre, bir komisyon kimin avukatlik yapacagini, kimin yapamayacagini belirliyor. Burda niyetin aslinda bir tasfiye operasyonu oldugu acik. Ama hangi "düsman"lar yada "muhalif"ler hangi oranlarda temizlenmis.

Bu operasyonlarin yapildigi dönemdeki zihniyet, özellikle Adalet Bakanligindaki zihniyet bence önemli. Muhamat Kanunu'nun cikarilmasindan birkac ay sonra Adalet Bakani olan Mahmut Esat Bozkurt'un sözü bence bu zihniyeti cok güzel sekilde özetliyor.

Benim fikrim ve kanaatim şudur ki, dost da düşman da bilsin ki, bu memleketin efendisi Türk’tür. Öz Türk olmayanların Türk vatanında bir hakkı vardır, o da hizmetçi olmaktır, köle olmaktır. Dost ve düşman, hatta dağlar bu hakikati böyle bilsin.

Bu konusmayi daha sonralari, 1930'da yapmistir, 1924'te henüz bu derece irkci olmayabilir, ama müslüman bir Anadolu yaratma niyetinin 1915'ten, Ittihat Terakki'den beri varolan bir özlem oldugu düsünülürse, 1924'te temizlenmesi gereken muhalif odaklardan birinin de gayrimüslimler oldugu düsünülebilir.

Bütün bunlara karsin 1924'teki Muhamat Kanunu ile Müslüman avukatlarin yüzde 47'sinin de temizlenmis olmasi bende bu kanunun aslinda gayrimüslimlere karsi yapilan, örnegin Varlik vergisi gibi bir uygulama degil, daha sonra 1925'te Istiklal Mahkemeleri ile baslayacak olan muhalif temizleme operasyonu gibi bir girisim oldugunu düsünme egilimindeyim.

1923'te Mustafa Kemal'in Adana'da Ermenilerin bu topraklarda hicbir haklari yoktur seklindeki aciklamasini da arastirmayi öneririm. Bildigim kadariyla o tarihte somut bir olgu vardi, bir grup Ermeni Suriye'den Adana'ya gelip 1915'te Adana'da birakmis olduklari topraklari geri istemislerdi. Atatürk'ün o sözü genel bir Ermeni devleti talebiyle degil de somut olarak Anadolu'daki topraklarla ilgili birsey olmali. Zira Ermenilerin Adana'ya dönmesini engellemek icin o bölgedeki topraklara yerlesenlerin silahlanip bu girimisi engellemeye dönük hazirlik yaptiklarini okudugumu hatirliyorum.

sargon
23-09-2011, 12:34
Yukarida yazdiklarimi tekrar okuyunca jadinin genel yaklasiminin kacirilmasi riski oldugunu farkettim. Gercekten de Türkiye'de laiklik denilince daha cok akla gelen müslümanlik oluyor. Halbuki müslüman olmayanlara karsi uygulanan politikalarin da laiklikle ilgisi yoktur. Bircok "laik" devlet baskanimiz, cumhurbaskanimiz, basbakanimiz acik sekilde ülkede "misyonerlik faaliyetlerinden" nefretle söz etmistir. Diger dinlerin baski altina alinmasi "laiklik" cercevesinden degil de, milli duygularla mücadele ettigimiz "yedi düvel"in oyunlari gibi komplovari düsüncelerle gerekcelendirilmistir. Dini duygularin üzerine basarak yükseltilen bu "laiklik" tarzinin son derece zarar verici olduguna ve gercekte laiklikle bir ilgisi bulunmadigina katiliyorum.

jadi
23-09-2011, 13:29
...

1923'te Mustafa Kemal'in Adana'da Ermenilerin bu topraklarda hicbir haklari yoktur seklindeki aciklamasini da arastirmayi öneririm. Bildigim kadariyla o tarihte somut bir olgu vardi, bir grup Ermeni Suriye'den Adana'ya gelip 1915'te Adana'da birakmis olduklari topraklari geri istemislerdi. Atatürk'ün o sözü genel bir Ermeni devleti talebiyle degil de somut olarak Anadolu'daki topraklarla ilgili birsey olmali. Zira Ermenilerin Adana'ya dönmesini engellemek icin o bölgedeki topraklara yerlesenlerin silahlanip bu girimisi engellemeye dönük hazirlik yaptiklarini okudugumu hatirliyorum.

Verdiginiz bilgiler icin cok tesekkurler. Baslik acilali dort sayfa oldu ve su ana kadar hicbirseyi ciddi bir uslupla tartismayi basaramadik. Benzeri konularda actigim diger basliklarda da ayni sorun soz konusu.

O donemin genel atmosferini ele alirsak eger avukatlikla ilgili yapilan uygulamanin gayrimuslim meslek sahiplerini tasfiye amaci guttugunu soylemek cok absurd olmuyor sanirim. Evet, varlik vergisi kadar spesifik bir harekat degil yine de.

Ermeniler hakkinda soylenen soz icin sunu belirteyim. Ermeniler tehcir kanunu uyarinca yuruyuse cikarldiktan hemen sonra itc terkedilmis mallari kanunu cikartir ve Ermenilerden geri kalan mallarin nasil dagitilacagini kararlastirmaya calisir. O esnada bazi mebuslar, bu mallarin terkedilmis olmadigini belirterek itiraz eder ama nafile. Yani Ermenilerin tapulu mulkleri, harac mezat dagitilir. Elbette hayatta kalan Ermeniler geri donduklerinde mallarini geri ister , iste ataturkun bu sozu o cekismeye dair soylenmistir. Icinizi ferah tutun bu mallar ve gayri menkuller sizindir diyor sadece

Nova
23-09-2011, 23:31

Osmanlı dediğin, ırkçının ve emperyalistin hasbihas babasıdır, abisi abd kadar olmasada..

En azından Hazreti Google a sorun.. :boink: ..

zulfikar56
25-09-2011, 10:10
Konuyu pek biliyor görünmüyorsunuz. bu ülke de yaşayan ve vatandaşlık bağıyla bu ülkeye bağlı herkes bu ülkenin halkıdır ve herkesin en iyi koşullarda ( eğitim, öğretim , sağlık , ekonomik vs) yaşamak hakkıdır.

"Ama kürtler kimseyi arkasından vurmamıştır" söylemini yeniden düşünün. Bunu düşünürken Musul-Kerkük'ün nasıl kaybedildiğine bakın. Bu olaydan sonra ingilizlerin kendi elleriyle şeyh Saiti nasıl teslim ettiğini.

....herkes bu ulkenin halkıdır. böyle olsaydı sıkıntı olmazdı. herkes türktür herkes türk olduğunu kabullenirse en iyi koşullarda yaşama hakkına sahiptir. gercek bu dur. bir de düşünün musul ve kerkükü seyh saidin isyanıyla kaybettiyseniz bu durum ordunun halini açıkca gösteriyor. önceki yazımdada söylediğim gibi bütüm kürtlerin isyanında bütüm doğuyu hatta bir kısım batı illerinide kaybederdiniz. ama kürtler böyle bir şey yapmadı her nekadar ihanet görsede ihanet etmedi.

zulfikar56
25-09-2011, 10:22
Osmanlı dediğin, ırkçının ve emperyalistin hasbihas babasıdır, abisi abd kadar olmasada..

En azından Hazreti Google a sorun.. :boink: ..
o zaman durum daha perişan dediğin gibi osmanlı ırkcı kabul etmiş olalım yine kürt isyanı yok şimdiki durumu göz önüne alırsak osmanlı oğlu türkiye ırkcılığın padişahı oluyor. çümkü bu gün (tüm kürtler destek vermese bile ) bir kürt isyanı var ....

Neva
05-01-2014, 05:04
Guncelleme.