PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Facedeki Turan dursun Paylaşımları

Huysuz
23-09-2011, 16:53
Arkadaşlar facedeki turan dursun sayfasında dinler tarihini anlatan 7 video paylaşıldı hepsini izledim..Ve videoların sonundaki mesaj ilahi bir gücün olduguydu.Bizleri dine davet etmiş .. anlayamadım bu paylaşımı yapanların amacı neydi??

https://www.facebook.com/pages/Turan-Dursun/174422300551

Bu sayfanın bu forumla alakası nedir?

Huysuz
23-09-2011, 17:07
Kaldırılmış videolara bir bucuk saat izledim böyle bir saçmalık nasıl olur?Kimse kontrol etmiyor mu yapılan paylaşımları??

murted
23-09-2011, 18:22
Muhtemelen dindar bir vatandaş eklemiştir. Uyarınızla beraber (belki bu başlığı görmeden kendileri de farketmiş olabilir, tam bilemiyorum.) kaldırılmıştır. İlgilenen arkadaşlarımız bu işi gönüllü yapıyorlar. İşlerinden vakit bulabildikleri ölçüde de ilgilenmeye çalışıyorlar. O videolar ne kadar zaman orada durmuşlar bilemiyorum ama yoğunluklarından dolayı belki bir kaç gün bile ilgilenememiş olabilirler. Netice itibariyle muhtemelen uyarınızla beraber kaldırılmış, teşekkür ederiz.

Uykusuzluk
23-09-2011, 19:38
Videolar bizzat sayfa yöneticileri tarafından eklendi, sayfa adıyla yayınlandı. Üye paylaşımı değildi yani.

yamans
23-09-2011, 22:37
Paylaşan yöneticiyse belki içeriğe yeteri kadar bakmayıp isme göre yayınlamış olabilir.

Huysuz
24-09-2011, 14:56
Videolar 7 taneydi ve dinler tarihini anlatan o günün paylaşımlarıydı..

Konu dinler tarihi olunca sıkılmadan sonuna kadar izledim ..,/7. part yani son videoda ki mesaj çok kötüydü..aklımda kaldıgıyla söyleydi..bilim içinde büyüdügünü anşatan bilimi evdiğini söyleyen bir bayan vardı..Bayan bilimi seviyorum ama bilimin bile anlattamadıgı şeyler var diyerek ilahi bir gücün olduguna inandıgını vurguladı..Bu videoları paylaşan arkadaş içerigini bilmeden ne diye paylaşıyor?

Huysuz
24-09-2011, 14:59
İletiler de nasıl düzeltme yapılıyor ?

yamans
24-09-2011, 15:19
İletiler de nasıl düzeltme yapılıyor ?

Belli bir süreden sonra düzenleme yapamıyorsun sanırım bir yönetici ile irtibata geç özelden ancak o şekilde yapılır.

Dark_Prince
24-09-2011, 15:24
Ooow Tanrım!Facebooku Müslümanlar mı ele geçirdi yoksa bilinen yöneticiler gizli Müslüman mı oldu?Damn it,ters birşeyler var!

murted
24-09-2011, 15:57
Kaldırılan videonun tam adını öğrenebilir miyim?

Özgürcan
24-09-2011, 16:22
Bence paylaşanlar videoyu izlemediler ve dalgınlıklarına geldi :)

Ben de kendi ateist grubuma koymuştum aynı videoyu izlemeden, sonra sildim...

Uykusuzluk
25-09-2011, 01:45
Kaldırılan videonun tam adını öğrenebilir miyim?

Sayın murteddd,

Paylaşılan video şuydu: http://www.youtube.com/watch?v=No8MnphgepE&feature=results_video&playnext=1&list=PL3616D917E0EFAAD4 (Toplam 7 bölüm)

Saygılarımla.

Dark_Prince
25-09-2011, 15:14
Yahu bu videoda birşey yok.Mezopotamya'dan Arabistan'a Tanrı'nın evrimleşmesini anlatıyor sadece.Sonunda inançlı kişileri konuşturmuşlar,Tanrı hakkında fikirlerini filan almışlar o yüzden size dini bir video gibi gelmiş olabilir.Son iki partı geçin en azından oraya gelene kadar çok güzel bilgiler veriliyor.Bakın bunu şurada tartıştık;

http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=26237

Yani sayfaya konulmuşsa nolacak onu anlamadım?Son partlarda inançlıların eleştrilmeyip de görüşlerinin alınması ateistleri Müslüman mı yapacak,Müslümanları daha dindar mı?Hergünkü duyduğumuz şeyler yahu,herkese izlemesini öneririm.Sayfa yöneticileri keşke kaldırmasalardı.

murted
25-09-2011, 16:44
Ben 7. bölüme baktım, öncesi için bir şey söyleyemesem de bir birinden farklı tanrı anlayışları olan insanları konuşturmuşlar. Ve o papazı saymazsak geri kalanların böyle dinler üstü bir varlığı tanrı olarak algıladıklarını düşündürdü bana. Zaten tanrı fikrinin evriminden bahseden bir belgeselde tanrıya inananların nasıl bir tanrıya inandıkları ya da ileride tanrı algısının nasıl olabileceğine dair söylediklerini bir çeşit deizm propagandası olarak görmemek lazım ki öyleyse bile deizm zaten din karşıtşığının kapsamı içerisindedir. Salt 7. videoya bakarak ben öyle çok rahatsız edici bir şey göremedim diyebilirim.

Belgeselin başından beri dış ses yönlendirme yapıyorsa ya da oradaki hanımefendinin bilimin yetersizliğine dair söylediklerini o da yineliyorsa haklı olabilirsiniz. Ama benim gördüğüm tanrıya inananların görüşlerini aktardığı ve şuna taraf olun demediği.

Öte tandan videonun bu başlıktan sonra kaldırılması tuhaf olmuş, bir sorun yoksa neden kaldırılmış anlamadım. İlgilenen arkadaşlara ulaşbildiğimde bir açıklama yapmaya gayret ederim.

Uykusuzluk
25-09-2011, 17:25
Galiba yanlış anlaşıldım.

Açıkçası ben videoyu izlemedim ama videonun sayfaya koyulup kaldırılışına şahit oldum. Burda da bu olayla ilgili bir başlık açıldığını görünce yardımcı olmak amacıyla tartışmaya katılıp video linkini vereyim dedim. Yani benim video hakkında olumlu ya da olumsuz herhangi bir görüşüm yok. (Şayet bana hitaben yazdıysanız tabii.)