Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu resim 1 milyon kelimeye bedel
Ascendent
06-10-2011, 15:10
http://pictures.mastermarf.com/blog/2010/100222-allah.jpg
Düşüncelerinizi alabilir miyim?
O resimlerden cok var da, anlayacak, muhakeme edebilecek yetenek birakmiyor iman denilen meret.
Allah ceza verenlerin hem en hızlısıdır, hem de cezaları tehir edendir (Bkz. Kuran). Olaya müdahale etmemesinin hikmeti bu olayın bir imtihan oluşudur. Ayrıca hedede hödödür.
allah erkek mi ? he mi kullanıyor ingilizce de , bu bir kural mı ?
ayrıca murted e katılıyorum :D
allah erkek mi ? he mi kullanıyor ingilizce de , bu bir kural mı ?
Resmi hazırlayanlar Türklerin de resmi görebileceğini bildiklerinden Allah'tan it diye bahsetmekten çekinmiş olabilirler. Neme lazım gene katliam yaparlar falan demişlerdir. :)
Hristiyanlıkta tanrı ''baba'' figürüyle betimlendiğinden ''he'' zamirini kullanıyorlar sanırım. Burada da o alışkanlık girmiş olmalı devreye. Bence sakıncası yok, Kuran'ın tasvirlerini okuyunca kafamda zaten bir maganda imgesi oluşuyor. :)
Kuranda da Allah erkek olarak tasfir edilir zaten. Es samet erkek için kullanılırken, es samdetu kadın için kullanılır. Bunun gibi başka örnekler de var.
Ascendent'in sorusuna gelirsek eğer, Tanrı'nın hikmetinden sual olunmaz, der işin içinden çıkarız...
Çıkar mıyız sahiden ?
dehşet bir demovational resim olmuş, tasarlayanı kutlarım.
anlamına gelirsek,
bence allah o tankın içinde,
eskiden fırtına-hortum-şimşek üçlüsünü gönderiyordu şimdi tank gönderiyor (.
Bilemediniz. O tank benim. Tabi sürücüsü asgari ücretli. En önde dehşetle koşan da
murteddd. Burada hala yazabildiğine göre de ıskalamış. İşten attım az önce.
ereninthenature
06-10-2011, 22:07
Allah ordaki cocuklarin hepsine 100 bakire vericek fit olucaklar.Benim dusuncem bu:D
istatistik
06-10-2011, 22:21
O değilde kaçanların hepsi erkek. Kadınları yine sallayan olmamış sanki.
NOT: murted adını ne ara değiştirdin :D
O değilde kaçanların hepsi erkek. Kadınları yine sallayan olmamış sanki.
NOT: murted adını ne ara değiştirdin :D
Frodo Albay tanımasın diye isim değiştirdim ama sanırım kılık değiştirmem lazımmış. :)
istatistik
06-10-2011, 22:40
Frodo Albay tanımasın diye isim değiştirdim ama sanırım kılık değiştirmem lazımmış. :)
Albayın olmadığı sınırdan iltica et. :D
Üzülesi bir durum ve bu üzülesi durum üzerinden düşünce üreten insanlar.
Sorun çözmek yerine yeni sorunlar üreten insanoğlunun anlamsız acizliğini anlatan bir resim.
Allah ordaki cocuklarin hepsine 100 bakire vericek fit olucaklar.Benim dusuncem bu:D
bu da gayet iyi :D
spartacus
06-10-2011, 22:50
Bu resimler ortada dolaşıyor demiş ihtiyar vartor. Kimler yapıyor bu resimleri? Dünyanın her yerinden her türlü insan ve kültür coğrafyasından böyle resimler türetmek mümkün. Şahsen resimi ve trajediyi bu biçimde işlemeyi hiç hoş bulmadım. O insanlardaki korkunun, her ne kadar din korku toplumu üzerinden kendisini tekrar, tekrar var etse de, bu biçimde eşleştirilmesi bana anlamlı gelmedi.
Resim çok üzücü ama soru yerinde olmuş..Bu olayları resime yansıtmasak olaylar yaşanmaycak mı? Asıl kızılması gereken resimiçekenler degil,resimi yaratanladır..Allah neredeki bu çocukları koruyamamış..Gözlerde ki korkuyu biz resimden anladık o daha neyi bekliyor...vs...Cevap allah yok ..Boyle sacma sapan bir Allah olamaz zaten yaptıgı yarattıgı sisteme bak..kurbanlarıda çocuklar ..Aman ne güzel..
.
Bu resimler ortada dolaşıyor demiş ihtiyar vartor. Kimler yapıyor bu resimleri? Dünyanın her yerinden her türlü insan ve kültür coğrafyasından böyle resimler türetmek mümkün. Şahsen resimi ve trajediyi bu biçimde işlemeyi hiç hoş bulmadım. O insanlardaki korkunun, her ne kadar din korku toplumu üzerinden kendisini tekrar, tekrar var etse de, bu biçimde eşleştirilmesi bana anlamlı gelmedi.
Altına imza!
Heimdall
07-10-2011, 19:35
Tanki yönlendiren YHW!
Altına imza!
bi imza da benden.
o kaçanları kaderi bu şekilde yazılmış
hata yapmışlar imanlarında cezalandırılıyorlar
kaderlerinde hayatta kalmak varsa sabır edip doğruyu bulmak çin dua ederler
kaderlerinde varsa kalplerindeki mühür kaldırılabilir
kıyamette herşey çıkacak nasıl olsa
"ben yazgını bu şekilde yazdım ama sen yine de anlat"
yüzde doksanın sonu belli zaten işkenceler içinde kıvranmak
:) islami terminoloji açıkladı işte herşeyi
milomanara
07-10-2011, 21:45
Bence espriyi eleştirmekte haksızsınız. Kucaklarında hurilerle sonsuz bir hayat yaşayacağına inanan geri zekalıların hem kendileri hem de diğer insanlar için bu hayatı zehir etmesini bir kenara bırakıp şu zavallılıklarına üzülüyorsunuz(Filistin-Hamas hariç/İsrail çatışmasını dışında tutarım).
Hani sen mü’minlere, “Rabbinizin, indirilmiş üç bin melek ile yardım etmesi size yetmez mi?” diyordun. Evet, sabrettiğiniz ve Allah’a karşı gelmekten sakındığınız takdirde; onlar ansızın üzerinize gelseler bile Rabbiniz nişanlı beş bin melekle size yardım eder.(Kuran 3-124/125)
Güya Bedir Savaşı'nda melekler yardım etmiş ya bu zavallılara. Şimdi Cebrail aleyhisselamla cennette paint-ball oynamıyor ya bu melekler yahu! Sınavsa, o gün yaşayanlara sınav yok mu? Gönder melekleri pataklasınlar bir güzel şu kafirleri. Siz inamaya devam edin cemaat-i müslimin. Hem kendinizin hem bizim hayatımızın içine edin. Ramazandı, ezandı, çarşaftı, türbandı... Sizin lanetinize, müstehak kafirin laneti.
ne espirisi dostum.
canpazarı bu.
allah denen palavrayla uğraşabilmek adına
kaniçici emperyalistlerle aynı safa düşmediğimiz için mi haksız olduk yani.
müslüman da olsa gerici de olsa bilinçlenmesini umut ettiğim sosyalizmi hayata geçireceğini umut ettiğim sonuçta bu insanlar.
o tanktakiler değil.
milomanara
08-10-2011, 00:15
Kan içici emperyalistlerin safında olmamak için Allah denen melaneti unutabildiğin, bunların önce insan olmadan sosyalist-ki ben bundan daha iyi paylaşımı anladığını umuyorum- olabileceğini sanmandan dostum.
Artı bunların hepsi İsrail denen laik devletin(37%'si de bildiğin kafir bu arada[1 (http://www.adherents.com/largecom/com_atheist.html)]) kökünü kazımaya çalışırken o devletin vatandaşlarının yaşadığı can pazarını göz ardı edebilmeni de Rus istihbaratının "Sion Büyüklerinin Protokolleri"[2 (http://en.wikipedia.org/wiki/The_Protocols_of_the_Elders_of_Zion)] gibi alçak fabrikasyonların üzerine kurulmuş politik dinlerden etkilenmiş olma ihtimaline bağlıyorum.
Mazlum her zaman haklı değildir. Kadınları bez paketlere mahkum eden, dinin değiştirenin öldürülmesini meşru gören, çocukların cinsel ve psikolojik istismarını sistematikleştirmiş, dünyayı dar-ül harb/dar-ül islam olarak gören ve bir gün herkesin (kanlı ya da kansız)müslüman olacağına inanan, kafiri tek varlık vergisi verdiği, döndüğü ya da öldüğü vakit kabul edebilen bu taş devri yaratıkları sadece mazlum oldukları için haklı değiller dostum. Her geçen gün bu yaratıklardan birinin daha inancı uğruna kitle imha silahı kullanabileceği güne biraz daha yaklaşıyoruz. Sırf emperyalistlere ayar veriyor diye Ahmedinecad'ı desteklemek ağır bir ahlaki sorumsuzluktur.
spartacus
08-10-2011, 00:40
Hep demişimdir, 19 yüzyıldan sonra bazı şeyler misyonunu tamamlamıştır.
1. Feodal dünya da Aydınlanma.
2. O dünya da Modernite
3. liberalizm..
Çünkü artık dünya kapitalist, feodalizm tarih oldu, kendisiyle birlikde kendi iç dinamiğinden çıkan, fışkıran tüm misyonlarda tamamlandı. 1 misyon tamamlnadığı anda bitmiş demektir.
3 nolu Misyondan doğan Boşluk ise şu biçimde doldu. Neo Liberalizm.
startejisi ise tamamen devşirilmiş Nazi stratejisidir ve neo-liberalizm, 2. dünya savaşından sonra neo nazi stratejisinin 2.yolunu denemiş ve o hayali gerçekleştirmiştir. cesetler üzerinde elde ettikleri ve yabancı Topraklardan çıkan kara elması çekerken hiçde sorun yoktu oysa. Temiz toprak, pis insan, ekonomik ırkçılık bence nazi ırkçılığından daha tehlikeli.. Zaten 1990 larda neo liberaller bir konuda ayrılığa düşmüşlerdi, birisi tarihin sonunu ilan etmişti, diğeri ise itiraz etmişti, hayır demişti, şimdi artık medeniyetler savaşı var, tarih henüz son bulmadı. Üstün medeniyet(IRK), zayıfları yok edene kadar sürecek!
Cocuklar arkadan gelen bir tanktan kaciyorlar. Tankin ustunde bir asker elinde bir silah tutuyor. Belki de etrafa ates ediyor. Ve bu resmi "hani nerde allahiniz?" gibi bir konuya alet ediyorsunuz. Vicdan eksikliginiz adina hicap duydum
Ascendent
09-10-2011, 00:55
Cocuklar arkadan gelen bir tanktan kaciyorlar. Tankin ustunde bir asker elinde bir silah tutuyor. Belki de etrafa ates ediyor. Ve bu resmi "hani nerde allahiniz?" gibi bir konuya alet ediyorsunuz. Vicdan eksikliginiz adina hicap duydum
1) Görünürde tankın üstünde asker yok.
2) Ateş açıp açılmadığını bilemeyiz. Caydırma amaçlı kullanılıyor olabilir. (Hem tasvir ettiğin türden bir fotoğrafı buraya koymazdım. En nihayetinde insanlık suçu)
3) Bizim vicdanımız bu kadar sızladıysa kim bilir Allah'ın ne yapması gerekirdi.
1) Görünürde tankın üstünde asker yok.
2) Ateş açıp açılmadığını bilemeyiz. Caydırma amaçlı kullanılıyor olabilir. (Hem tasvir ettiğin türden bir fotoğrafı buraya koymazdım. En nihayetinde insanlık suçu)
3) Bizim vicdanımız bu kadar sızladıysa kim bilir Allah'ın ne yapması gerekirdi.
Bu yaptigin biraz soyle gibi geldi bana.
Ermeni soykiriminda colde olume terkedilmeis cocuk resimlerini yapistirip "hani nerde rab isa'niz" demek gibi. Gercekten de oyle birsey bu. Irak'ta milyonlarca inasan oldu neticede
Bu resimden ben bu manayi cikaramadim sevgili Jadi. Bu resim bir duygu somurusu degil, aksine gercegi gostermesi yonunden carpici. Sozlerle, kelimelerle anlatamadigimizi anlatiyor.
Inandiginiz her ne ise, gercek guc karsisinda aciz oldugunu, hicbir olaya karisamadigini, yani kisaca, inanctan ileri gidemiyen, insan uydurusu bir somuru araci oldugunu ispat ediyor.
Bunu biz ateistler cok iyi biliyoruz, imanlilara da belki bu sekilde birseyler diyebilmesi yonunden, guzel secilmis buluyorum.
Bu yaptigin biraz soyle gibi geldi bana.
Ermeni soykiriminda colde olume terkedilmeis cocuk resimlerini yapistirip "hani nerde rab isa'niz" demek gibi. Gercekten de oyle birsey bu. Irak'ta milyonlarca inasan oldu neticede
birader çok doğru konuştun yemin billah
ırakta milyontane çocuk öldü,
yalnız, tanrının gücü herşeyi yapmaya yetiyorsa, neden ölüyor bu çocuklar cidden?
spartacus
09-10-2011, 21:44
Sevgili arkadaşlar, neden itiraz ediliyor, neye itiraz ediliyor ki diye soranlarımız var muhakkak. ortada aslında bir itiraz yok, bir görüş bildirimi var.
Hayatda her şey, her olay ve olgu din çerçevesi ile izah edilemez. ya da yeri gelir bunlar salt din çerçevesine indirgenemez. İnsanın insan karşısındaki aczini, figür olarak işleyen her materyal, her zaman halkayı olması gereken noktadan tutmaktadır denemez. Bir söylemin ne kadar doğru olup olmadığı, ya da ne kadar haklı olup olmadığı önemli değildir, bu tarz önemler insanı tersinden dogmatikleştiren bir sonuca götürürken, getirdiği yarar veya götürdüğü zarar bakımından da irdelenmeye muhtaçtır.
farzedelim ki her şeyi yer değiştirdik ve figürümüzü Mervan'ın askerleri önünde kaçışan, insanlar olarak işledik. mervan neyi kullanmıştı? Din ve Allah. esas temelde yatan faktör ne idi? Elbetde ki büyüyen ve geniş cografyalara, ticaret yollarına ve köle ticaretine hakim olma stratejisi ve bağıl çıkar sınıfları. Haçlı seferlerinde olduğu gibi. Allah ve din ve cennet için ölüme yatmaya dünden razı olmuş insan psikolojisini düşünelim. Bu olmasa Mervan nasıl Semerkandlara kadar kılıçtan geçirecek ve biat unsurunu dayatacaktı? hadi bu olmasa nasıl olacak da sürdürdüğü yağma ve vahşeti, kendi ölüme yatırdığı topluma karşı, meşru-haklı bir zeminde gösterecekti?
Neden ekonomik-medeniyet bezeli ırkçılık nazi ırkçılığından daha tehlikelidir? Hem aslında kendi düşüncemize kitle içerisinde zarar verecek bir figürü kullanıyoruz, ama hem de hal böyle iken resimde insanların korkularını gördüğümüzde içimizde o insanların acılarını anlamak yerine, aksine onlara kin-nefretle bakan bir duruma geliyoruz ya da Mervan'a ortak oluyoruz? bir dine inanmakla o insanlar suçlu mu? O tankın paletlerinde hiç mi din dolgusu yok? Tamam Afrika da açları da koyalım... Fırınlarda yakılan yahudileri koyalım. Hadi tanrılarınız, tanrınız her ne ise sizi kurtarsın diye soralım...
Gerçekten o kaçışanlar aşağılık bir medeniyet olduğu için bu figürü kullanıyor olmayalım? Mesela hadi resimi değiştirelim Almanya'da fırınlarda yakılan insanları koyalım ve soralım? Nerede Tanrınız? Birincisi ne etik bir meseleden dolayı görüşüm olumsuzdur bu konuda, ne de duygusal bir yöne endekslenecek kadar basittir..
ne amaçladık ne oldu, bize yararı ne ben bunu soruyorum, isterseniz bir de alkış tutalım. Resim bir materyal ve propganda mazlemesi gibi işlerlik kazandığı için görüş belirtiyorum, yoksa Ortadoğu yanıyor Allah neden yardım etmiyor demekle bunu aynı kefeye koymuyorum-ki o tür söylemleri de aslında anlamlı bulmuyorum..
milomanara
09-10-2011, 22:33
Vıcık vıcık romantikleştirip Yeşil Çam senaryosuna döndürdün ha, spartacus. Kimsenin ırkçılık yaptığı, o insanlara sırf Arap/Müslüman olduğu için gizli bir kin duyduğu yok. Bu insanlar dinin zincirlerinden kurtulamadıklarından bu sefil haldeler.
Mervan karşılaştırması, tamamı evrene dair gerçeklerden bihaber cahillerin dünyası söz konusu olduğundan demagojiktir. Bugün bu insanların yaşamlarını mahveden din melanetinin geçersizliğine dair tonla kanıt var ama bu yaratıklar cehaletlerini bir değer olarak görüp o değer uğruna başkalarını öldürmeyi meşrulaştırabiliyorlar. Elbette aynı geri zekalılık ortadoks Yahudilerde de var.
Bu espriyi sadece Arap/İsrail çatışmasına indirgeyemeyiz. Kafir Amerika Irak'ta, Afganistan'da elbette kendi çıkarlarının peşinde. Peki bu çıkarlar o ülkelerin vatandaşlarının çıkarlarına Saddamlı ya da Talibanlı "değerler"den daha mı uzak? HAYIR! Bu yaratıklar kutsal kitaplarının her sözünün tartışılmaz gerçek değil mecazi anlamları olabilceği noktasına gelmedikleri sürece dünyanın geri kalanının selameti açısından ben kafirlerin tarafındayım! İstedikleri kadar mazlum olsunlar!
Sonradan Aklıma Geldi: Elbette kırıma uğrayan diğer dinlerin mensuplarına da "hani tanrınız nerede?" diye sorabilirsin. Bu aynı derecede geçerli bir eleştiri olur. Bu eleştiri kırımı meşrulaştırmaz elbette. Tanrının hergün ölen binler çocuğu sallamadığı gibi, kendilerini kayırdığına inanan başka din mensuplarını da sallamadığını gösterir. Biz nedenini biliyoruz, çünkü kendisi hayali/kurgu bir figür.
spartacus
09-10-2011, 22:44
yani sen şunu iddia ediyorsun milo.
ABD güçlü çünkü Tanrı yardım ediyor.. Vay televole ateist vay :)
Ayrıca bu aşağı medeniyet saçmalıkları düpedüz ırkçılıktır, Hitler mezarından hortlayacak..
spartacus
09-10-2011, 22:48
Bugün bu insanların yaşamlarını mahveden din melanetinin geçersizliğine dair tonla kanıt var ama bu yaratıklar cehaletlerini bir değer olarak görüp o değer uğruna başkalarını öldürmeyi meşrulaştırabiliyorlar. Elbette aynı geri zekalılık ortadoks Yahudilerde de var.
Yazdıklarımı dilersen arabesk vs vıcık vıcık yorumla, ama parmak basmış işte... Yerlilerde,Afrikalılarda böyle köleleştirilmişti, sebep geri ve çirkinler!
milomanara
09-10-2011, 23:44
yani sen şunu iddia ediyorsun milo.
ABD güçlü çünkü Tanrı yardım ediyor.. Vay televole ateist vay :)
Hmm evet, hem kafirim hem de "in god I trust". Ne alakası var allasen yahu?
Ayrıca bu aşağı medeniyet saçmalıkları düpedüz ırkçılıktır, Hitler mezarından hortlayacak..
Böyle mesnetsiz ve ağır suçlamaları bu kadar kolay yapamamanı umardım. Kimsenin olağan aşağı medeniyet, aşağı ırk olarak yaftalandığı yok. Hem bu suçlamayı yapıp hem de kendi suçlaman üzerinden yargılama yapıyorsun. Evet Müslüman toplumlar geri kalmıştır ama bu onların doğuştan geri zekalı Homo sapiens olduklarını göstermez. İslam sıradan insana aşağılık işler yaptırabilen ya da aşağılık işleri meşru gösterebilen bir beyin virüsüdür ve bu insanlar bu visürten muzdariptir.
Yazdıklarımı dilersen arabesk vs vıcık vıcık yorumla, ama parmak basmış işte... Yerlilerde,Afrikalılarda böyle köleleştirilmişti, sebep geri ve çirkinler!
Hep demagoji, hep demagoji... Ne köleliği, ne yerlisi yahu? Saddam'ı Taliban'ı def etmek mi köleleştirmek? Tecavüze uğrayan kızı öldüren hayvanı hapse atmak mı onu köleleştirmek? İran sen ben için tehdit olmadıkça kim karışır o pis, cinle periyle uğraşan, irrasyonel yönetimine? Ama elinde nükleer silahla hepimizin biyosfer'ini[1 (http://tr.wikipedia.org/wiki/Biyosfer)] "siyonist" devleti tarihe gömmek adına yok etmesi ne kadar kabul edilebilir? Rafsancani'nin "İslam nükleer savaştan sağ çıkar ama Yahudi Devleti çıkamaz"[2 (http://www.globalsecurity.org/wmd/world/iran/nuke2.htm)] ifadesi ne kadar "aklı başında"dır?
Evet, keşke savaşlar olmasa :) Ama insan doğası bu çatışmasızlığa izin vermiyor. Eğer güç birinde olacaksa, rasyonel tarafta olmalıdır. Bu yüzden İsrail'in nükleer silahı varsa İran'ın da olmalıdır(RTE argümanı) gerzekçedir. Bu, delinin birinin eline el bombası verip İstiklal Caddesine bırakmaktan farksız olur. İran'ın ya da başka her hangi bir ilahi meseleleri dünyevilerin önünde tutan manyak devletin kitle imha silahı edinmesine izin verilemez. Gerekirse, o aç gezen halkından esirgediği parayla yaptığı reaktörü başına yıkılır.
Biraz dağısa da, genel ifade, ortada bir köleleştirme, bir ırk savaşı, bir din savaşı değil, dinle afyonlanmış bir grup müptezelin ayıltılması çalışması vardır. Devletlerini gökten ve gaipten gelen emirlerle yönetebileceğini sananlar gidecektir. Bunun emperyalizmle, kölelik gibi demagojik/romantik/duygu sömürgeni argümanlarla alakası yoktur.
Bir resimden bu kadar degisik yorum cikarabilmek, bizlere mahsus birsey galiba; Bir de, fikir tartisirken, kisilestirmemege gayret gostersek.
spartacus
10-10-2011, 01:50
Sevgili Milomanara tamamen alakasız ve ilgisiz yerleri deşiyorsun, demagoji o oluyor. Dinleri şöyle, kültürleri geri, o yüzden tepelerine bombayı hak ediyorlar gibi yaklaşımlara, şöyle çirkinler, böyle çirkinler vs gerekçe üretmek demagoji oluyor. O aşağı ırk, soysuz millet, KORKU Toplumu Yaratma vb gibi saçmalıkları çok dinledi dünya... Üstelikde yalakalık olduğu ortada iken bile bile alkış mı tutmalı? :)
ABD güçlü ve orada kaçanlar var. Soru şu: Allah nerede? (hadi sizi kurtarsın.)
Tersinden bakıyoruz şimdi.. nereye vardın? Tanrı ABD'nin yanında...
Olmayan şeyi, nerede diye soruyor, o resim ne yarar sağlıyor şimdi(yani toplumsal yapımız açısından)? -geçmiş yazımda zaten dile getirdim, teraziyi iyi kurmalı olsa, olsa bu karşı tarafın değirmenine su taşımaktır, iç propagandaya malzeme olmaktır, düzeyi düşürmektir- Bize ne kazandırıyor, neyi daha iyi anlamaya olanak sağlıyor? Bu benim görüşümdü, başkaca da yoktu. Ta ki dinleri şöyle, hak ediyorlar denene kadar... Bu bir şeyi değiştirmiyor malesef.
Alman kavmi, kendi evlatlarını tek bir devlet halinde bir araya toplamadıkça, sömürge siyaseti çalışmalarında bulunmayı hak etmeyecektir. Alman sınırları bütün Almanları ihtiva ettiği zaman bu nüfusu besleyemeyecek kadar güçsüz olduğunu tahakkuk ederse; bu kavmin hissedeceği gerek ve zorunlulukta yabancı topraklar elde etmek için hak sahibi olacaktır, işte o vakit, sapan yerini kılıca bırakacak ve temiz gözyaları gelecekteki dünyanın ürünlerini hazırlayacaktır. Adolf Hitler, Kavgam - sıkı takipçisi neo-liberalizm..
Şimdi 1990 gel 2011.. ABD den ve içinde de ABD nin örgütleyiciliği, stratejik-taktik faaliyetlerine endeksleyemeyeceğimiz daha fazla insan öldürmüş ve bunu da görece kültürel fark yüzünden yapmış bir olay koy buraya. Sağır sultan bilir ki, bu gün mesele ne din meselesidir ama ne de insanların kültürel gerilikleridir. Üstelik, siyaset bayağı bir siyasettir, tek yanlı ve sahtedir. Gerekçeleri gerçeği örten, yaptığı işgallere, sömürülere, sömürgeleştirmelere, ırkçılığa haklı bir meşruiyet-kılıf kazandırma dürtüsüyle salt demagoji üzerine kuruludur*. Sahte ve demagojik olmayan siyaset, mert ve dürüstçe, ne din, ne kültür sorunum yok, hatda toplumların daha geri kalması benim çıkarımadır ve 50 yıldır da bunu başardım, tek derdim yer altı ve yer üstü kaynakları ve stratejik üstünlüktür. Güçlüyüm, yapıyorum, yapacağım der. Demagoji yapmamak böyle mümkün diye düşünüyorum.
Şimdi konuyu bebekleri öcü, cin diye korkutan düzeye de çektin ki, hayaletlerden korkmayacak kadar da masallara uzağım, o yüzden gereksiz diye düşünüyorum. Yok tecavüz vs farklı konular....
ABD sadece ortadoğuda mı tank yürüttü? Bu gün öcü ABD dir** (http://www.savaskarsitlari.org/arsiv.asp?ArsivTipID=5&ArsivAnaID=19696), tüm o uydurma silah lafızlarının altında da, o silahların bi tarafında da Amerikan malı olduğu yazar.... Bu ne perhiz bu ne maydonoz, atmayacağının garantisi var mı? YOK, Hiroşima ve Nagazaki'de gördük, ya da işgal ettiği ülkelerde kullandığı füzeler, bombalar vs. Ambargolarla yaptığı bilinir(1.000.000 ölenlerin %70 i Allah nedir bilemeyecek yaşdadır. devletler başına geleni görüyor sallapaça tehditler savuruyor, oda ABD yerse!. (http://www.savaskarsitlari.org/arsiv.asp?ArsivTipID=5&ArsivAnaID=19677)) Kaldı ki dinin toplumlar üzerindeki olumsuz etkisini binlerce kere yazdık-düşüncem belli-, ama bu; dinin olumsuz etkisi var o halde ne yapsam MÜBAH anlamına gelmiyor getiren varsa teist tarzı kıramamıştır.
* Irak'da Nükleer Silah olmadığı ispatlandı. Ortadoğuda ve 50 yıldır dünya da faşizmi ve dini gericiliği örgütleyerek anti-komünizm, ant-sosyalizm, anti-demokrat, anti-toplumsal sürek avı örgütleyen de yine NATO olduğu ispatlıdır. Üstelikde kurduğu kukla, askeri iktidarlarda dini, ırkçı gericilik dışında kültürel hiç bir faaliyet yürütmediği, yerine ülkelere bol bol silah satıp, petrol çektiği de diğer bir gerçektir(tablodan %100 sorumludur)
** Amerikan askerleri bir tutukludan, kırık bacağına vurarak İslama küfretmesini ve hayatta olduğu için İsa'ya teşekkür etmesini istediler.
O yüzden ilk cevabım konuyla ilgili ve nettir, ve son diyeceğim yine ilk diyeceğimdir, şimdi, şu an yararlı olmaz, bakan inancı hakkında soru da sormaz, bir şeyde almaz, bir şeyde vermez sadece kin ve bağlılık oluşur.
Bu resimlerin boyle konularda malzeme olarak kullanilmasi sadece Arap ve islam nefretinden kaynaklaniyor. Ermeni soykirimi orneginde soyledigim gibi, bir hristiyan ile din tartisirken asla boyle bir arguman kullanmazsiniz. Bu insanlik disi birsey cunku. Ama konu islam olunca isler degisiyor.
Isin en kotu tarafi, orada tanktan kacanlarin neredeyse tamami cocuk.
unknowngod
10-10-2011, 02:30
şunu söyleyeyim Evrenin sahibi herşeyi saniyede düzeltir ama ozaman insan oğlunun ne anlami kalir akil mantik işlevsiz kalir. oturduğu yerden herşeyin olmasini isteyen gibi o akil sizde niye var kullanasiniz diye şu koca evrende zerre kadarsiniz o yüzden düşünmeye halen vakit varken düşünün bakalim bilim niye var bilinmeyenleri bulmaniz için gelişmeniz için
milomanara
10-10-2011, 10:21
ABD güçlü ve orada kaçanlar var. Soru şu: Allah nerede? (hadi sizi kurtarsın.)
Tersinden bakıyoruz şimdi.. nereye vardın? Tanrı ABD'nin yanında...
Olmayan şeyi, nerede diye soruyor, o resim ne yarar sağlıyor şimdi(yani toplumsal yapımız açısından)? -geçmiş yazımda zaten dile getirdim, teraziyi iyi kurmalı olsa, olsa bu karşı tarafın değirmenine su taşımaktır, iç propagandaya malzeme olmaktır, düzeyi düşürmektir- Bize ne kazandırıyor, neyi daha iyi anlamaya olanak sağlıyor?
Sevgili spartacus, "allah nerede?" sorusu sana sorulmuyor zaten. Onun gerçek olduğunu düşününlere soruluyor. Ve haklı bir soru, BBC'de çok güzel bir dizi vardı. Toplama kampında Yahudiler tanrıyı yargılıyorlar[1 (http://en.wikipedia.org/wiki/God_on_Trial)]. Öyle ya, güya onları kayıracaktı İbrahim'in tanrısı. Bu espri de bunun gibi bir şey. Hedef kitle inananlar, sen ben değiliz. Aynı soruyu her türlü hurafenin peşinden beklenen sonucu alamamış armuta sorabilirsin "ne oldu hacı şiştin mi?" diye.
Ta ki dinleri şöyle, hak ediyorlar denene kadar... Bu bir şeyi değiştirmiyor malesef.
İşte algıda kırılma burada. Ben kimsenin kırımı, baskıyı hak ettiğini söylemedim. Sen kafirlerin müdahalesini irrasyonel olarak şeytanlaştırdığın için benim de şeytanın avukatlığını yaptığımı söylüyor ve inanıyorsun halbuki, ben bu insanların Saddam ve Taliban'dan kutarılarak daha iyi bir hayata kavuşturulduklarını düşünüyorum. Evet onlar kızlarını okutamazken iphone müşterisi haline geliyorlar ve bu küresel güçlerin işine geliyor, iyi de bu hepimizin işine geliyor!
Konuyu dağıttığımı iddia ettiğin tecavüze uğrayan kızı öldüren hayvan örneğim, her geleneğin doğru ve herkesçe kabul edilebilir olmadığını, bu insanların Kuran'ı geçek anlamıyla anlayan yaşam tarzlarının sadece kendilerini mahvetmekle kalmayıp hepimizi tehdit ettiğini dolayısıyla sırf gelenekleri diye bazı toplumların kızları sünnet etmeye devam edemeyeceğini, buna izin verilmemesi gerektiğini savunuyorum. Ve evet, düz Kuran, töre cinayeti, kadın sünneti temelde aynı şeydir.
Uydurduğun kavramların tartışmasınaysa hiç girmeyeceğim. Dünya'daki temsili demokrasiyi kullanan süper güçlerin aslında arkaplandaki "büyük ağabey" derinler tarafından karanlık bir plan doğrultusunda yönlendirildiği klişesi kabak tadı verdi. Sen haklısın, batı medeniyeti çok faşik...
ama bu; dinin olumsuz etkisi var o halde ne yapsam MÜBAH anlamına gelmiyor getiren varsa teist tarzı kıramamıştır.
Eğer kitle imha silahı edinmeye çalışıyor ve mehdiyle beraber Tel-Aviv'e göndermeyi planlıyorsa ne yapsam MÜBAH olur. Eğer İstanbul HSBC bombalaması gibi eylemleri yapanları eğitiyor ve kendi kadınlarını dövmekten boş kalan vakitlerinde benim insanlarımı öldürüyorsa o yönetimin ülkesinin başına yıkılması, en hafifinden sınır ötesi operasyon ananın ak sütü gibi helaldir!
Konuyu sıradan insanların tercihlerini zorla değiştirmeye çalışmak gibi görmen bile garip. Akıllı düşman akılsız dosttan hayırlıdır atasözünün nesillere öğrettiği üzere, bireysel inanç özgürlüğünden bağımsız olarak, aptal(irrasyonel) bir yönetim(devlet) günümüz dünyasında kabul edilemez.
spartacus
10-10-2011, 20:15
Milomanara, öncelikle ben ne idüğü belirsiz, magazini, boktan ana sayfa manşet başlığını aşmayan çapsızlıkla, dünyaya salt propagandif bir düzeyden bakan bir açısızlığa sahip değilim ki, şu dediğin anlamlı olsun. "Uydurduğun kavramların tartışmasınaysa hiç girmeyeceğim. Dünya'daki temsili demokrasiyi kullanan süper güçlerin aslında arkaplandaki "büyük ağabey" derinler tarafından karanlık bir plan doğrultusunda yönlendirildiği klişesi kabak tadı verdi. Sen haklısın, batı medeniyeti çok faşik..." olarak belirlediğin propagandif yaklaşımın saçma olacağını sanırım sayfalarca anlatmaya gerek yok. Her haltı diyebilirsin de ben hiç böyle bir argüman kullanmadım, hayırdır petrol deyince aklına bu mu geldi?.(birde uydurulmuş kavram nedir, örneğin hangisi?). Benim için bu yaklaşımla batı, doğu diye bir şey yoktur. batılı devletler ibaremde, aramızdaki neo-liberalleri emperyalist terimiyle rencide etmemek içindir, eh bilsem bunu da daha önce yazılarımda belirttiğim gibi parantezle açıklardım. :)
Ortadoğu dediğimiz coğrafyanın geçmişi uzun yıllara dayanmaz. Oralar Osmanlı döneminde yaşanmış 1. dünya savaşıyla emperyalist devletlerin nüfuz-çıkar paylaşım alanı olarak pay edilmiş ve 50 yıl kukla yönetim ve yer yer darbelerle elde tutulmuş,toplumlara dinsel gericilikten başka bir şey sunulmamış topraklardır... Bütün mesele de özünde petrol meselesidir. Türkiye de o kadar petrol olsa idi, kimse kahramanlık savaşı anlatarak durumunu kurtaramazdı... her neyse.
1950 den beri tüm ortadoğu ve dünya da gericiliği örgütleyen ABD, neden şimdi medeniyetden, yok demokrasiden bahsetmiş olsun ki? bu saçmalıkların ne bir gerçekliği vardır ne de meselelerle alakası. kuru bir propagandadır. Mervan burada anlam kazanıyor, ekonomi-politik çıkarları uğruna(ticaret yolları, köle ticareti, arazi vs)ne kadar haklılığını dinsel meşruiyetine dayandırmışsa, ABD de o kadardır. Bu tür meselelere haklı-haksız, iyi-kötü, doğru-yanlış düzeyinden bakmak bönlük olur. Objektif bakılması gerekir -ki strateji bal gibi ortadadır.
Ne kıçında made in ABD yazan Saddam üzerinden kendine meşruiyet oluşturan, ne de 50 yıldır kendi eliyle örgütlediği gericiliği, terörü, bu gün işine geldiği gibi kullanıp-kısaca savaş oyunları-, dünyayı savaş, yangın alanına çevirenlerin yaptığı insanlığın yararınadır. Kukla iktidarlar kurup, toplumu köktendinci biçimde örgütleyerek-eğiterek geri, bön ve uyuşuk kılmak kimin çıkarınaydı? Ki şimdi benim ya da insanlığın bir çıkarı olsun. Ne silah tekelleri ne de petrol tekelleri, babasının malı olmayan dünyadan çıkarttığı kaynaklarda insanların payına düşeni vermektedirler. Sadece birileri trilyon dolarlara sahip olurken dünya nüfusunun büyük çoğunluğu kendilerinden çalınmış dünya ile yarı sefil dolaşmaktadır. İşte benim çıkarım budur, bunu görebilmektir. Dünya dan haberin yok sanırım. Şunu yapıyor, bunu yapıyor derken, 50 yıllık tarihi görmezden geliyorsun. pardon talibanı ben mi örgütledim. kaldı ki ABD insanlara kimyasal bombalar yağdırırken bir şeyler yapmıyor muydu, öldürmüyor mudu? İnsan algın nerede başlıyor, nerede bitiyor böyle? vay be... demek medeniyet konuştular. kimler? petrol(?) şirketleri.. (http://ekonomi.milliyet.com.tr/petrol-devleriyle-isgal-pazarligi/ekonomi/ekonomidetay/19.04.2011/1379747/default.htm)
Benim itirazım onlar kötü, yok geri inançlı, o yüzden gerekli-hak ediyorlar gibi, söylemlerin gerçeği yansıtmadığı, gerçekçi ve dürüst olmadığıdır, gerçek kısaca önceki yazımda hitler'den de fıstık gibi alıntısını yaptığım ve artık üzerinde durmayacağımı belirttiğim yabancı topraklar ve sömürge meselesidir. Yani bu kadar basit aslında, ama arif anlamayınca uzuyor tarif :).
--------------------------------------------------------------
Resim ile ilgilide zaten ilk yazımda uygunsuz figür olduğunu söylüyorum-kimse katılmak zorunda değil-. şahsen ben Allah gibi bir şeyin nesnel olmayan bir uydurma olduğunu düşünüyorsam, bana hitap etmediğini biliyorum, ama bu tarz figürlerinde heleki seçilen resim ve güncel meseleler ışığında, trajik durumla okuyucu kitlesinde pozitif değil negatif bir etki oluşturacağını düşünüyorum. Kısaca baltayı ayağına vuran bir malzeme olarak yararlı bulmuyorum, tatmini aşmıyor. Şahsen ben tatmin için böylesi şeylere ihtiyaç duymuyorum.. Pekala ikiz Kuleleri koyup ABD, İsa, yada yakılan yahudileri koyup nerede tanrı demek de farklı olmasa gerek. Ama şu önemli yahudilerin üzerinden yıllar geçti, iş tam da o gün yapılıp yapılmaması önemli-anlaşıldı mı?!-. bu gün kelimesinden anlam çıkartamamak özel çaba ister.
milomanara
10-10-2011, 22:26
batılı devletler ibaremde, aramızdaki neo-liberalleri emperyalist terimiyle rencide etmemek içindir, eh bilsem bunu da daha önce yazılarımda belirttiğim gibi parantezle açıklardım. :)
Irkçılık da dahil her türlü melaneti neo-liberalizme denkledin de emperyalist mi diyemedin? :)
iyi-kötü, doğru-yanlış düzeyinden bakmak bönlük olur. Objektif bakılması gerekir -ki strateji bal gibi ortadadır.
Malesef "bal gibi" ortada olan politik dinle çarpılmış dünya görüşüdür. Kürtlerin üzerinde kimyasal silah kullanan Saddam'ı, ucu bize bile dokunan İslamcı terörün yatağı Taliban'ı meşrulaştırabilmek akıl almaz vizyon merceği gerektirir.
Ne kıçında made in ABD yazan Saddam üzerinden kendine meşruiyet oluşturan, ne de 50 yıldır kendi eliyle örgütlediği gericiliği, terörü, bu gün işine geldiği gibi kullanıp-kısaca savaş oyunları-, dünyayı savaş, yangın alanına çevirenlerin yaptığı insanlığın yararınadır. Kukla iktidarlar kurup, toplumu köktendinci biçimde örgütleyerek-eğiterek geri, bön ve uyuşuk kılmak kimin çıkarınaydı?
Eğer sosyal mühendislikle bu işler yapılabilseydi Türkiye'de Kürt sorunu diye bir kavram olmamalıydı. Türkiye dağılan Sovyetler Birliği ülkelerini kendi çıkarları doğrultusunda -gücü yettiğince- tasarlamaya çalışmadı mı? Bu yanlış mı? 20.yy Arabistan'ında demokrasi talebi vardı da emperyalistler mi engelledi? Afrika'nın sefaleti bir birlerini aşiret bazında kesmekle meşgul Afrikalıların mı yoksa emperyalistlerin mi suçu?
Benim itirazım onlar kötü, yok geri inançlı, o yüzden gerekli-hak ediyorlar gibi, söylemlerin gerçeği yansıtmadığı, gerçekçi ve dürüst olmadığıdır, gerçek kısaca önceki yazımda hitler'den de fıstık gibi alıntısını yaptığım ve artık üzerinde durmayacağımı belirttiğim yabancı topraklar ve sömürge meselesidir. Yani bu kadar basit aslında, ama arif anlamayınca uzuyor tarif :).
"Yankee go home!" eşiti naif bir argüman seninki. Tartmadan kötü niyetli buluyorsun. Keşke Amerika'yı El-Kaide vurmadan köktenci İslam'a karşı BM askeri güç kullanabilcek kifayette olsaydı. Bir kafir olarak dinlerden özgürleştirme çabalarına bile vizyonunu miyoplaştıran politik din safsatalarıyla karşı olmanı yadırgıyorum.
Resim ile ilgilide zaten ilk yazımda uygunsuz figür olduğunu söylüyorum-kimse katılmak zorunda değil-. şahsen ben Allah gibi bir şeyin nesnel olmayan bir uydurma olduğunu düşünüyorsam, bana hitap etmediğini biliyorum, ama bu tarz figürlerinde heleki seçilen resim ve güncel meseleler ışığında, trajik durumla okuyucu kitlesinde pozitif değil negatif bir etki oluşturacağını düşünüyorum. Kısaca baltayı ayağına vuran bir malzeme olarak yararlı bulmuyorum, tatmini aşmıyor. Şahsen ben tatmin için böylesi şeylere ihtiyaç duymuyorum.. Pekala ikiz Kuleleri koyup ABD, İsa, yada yakılan yahudileri koyup nerede tanrı demek de farklı olmasa gerek. Ama şu önemli yahudilerin üzerinden yıllar geçti, iş tam da o gün yapılıp yapılmaması önemli-anlaşıldı mı?!-. bu gün kelimesinden anlam çıkartamamak özel çaba ister.
Bu söylediğin duygu sömürüsü ve ajitasyondan başka bir şey değil. Aynı eleştiriyi fırınlanan Yahudiler için de, İkiz kullerde jet yakıtıyla buharlaşan Amerikalılar için de(eğer büyük çoğunluğunun dindar olduğunu iddia edebilirsen) yapabilirsin. Bu inandıkları tanrının kifayetsizliğini suratlarına çarpan bir argümandır. Hele Müslümanlar özelinde, içinde bulundukları anti-laik sistemlerin onları doğal olarak sürüklediği anti-bilim ve sonucu olarak sefalet göz önüne alındığında, "bak kafir neyle uğraşıyor sen neyle" mesajı da veren mühim bir eleştiri olur. Pembe dizi seyircisi gibi okunmamalı.
spartacus
11-10-2011, 04:20
Irkçılık da dahil her türlü melaneti neo-liberalizme denkledin de emperyalist mi diyemedin? :)
sevgili Milo, yazdıklarıma rehber olmak sıkıyor be. Kültürel ırkçılık demiştim, her türlü melanet fazla üfürme olmuş... Neo-liberalizm bu gün tam da bunu yapıyor -ki sende dillendirmekle zaten somut bir kanıt oldun- ve ben meseleyi, gerekçesi ile dile getirdim.. Stratejik meşruiyet bunu gerektiriyor, zevk için ya da inanç faktörüyle yapıyor demedim. Sanırım ihtisaslarımız farklı bu konuda...
Malesef "bal gibi" ortada olan politik dinle çarpılmış dünya görüşüdür. Kürtlerin üzerinde kimyasal silah kullanan Saddam'ı, ucu bize bile dokunan İslamcı terörün yatağı Taliban'ı meşrulaştırabilmek akıl almaz vizyon merceği gerektirir.
Yine yazılarıma rehber olayım, Talibanı meşrulaştırmadım. iyi oku, Saddam da dahil bu tür rejimleri kimin-nasıl örgütlediğini-desteklediğini, meşrulaştırdığını işledim-sordum ve o katliamlar yapılırken neden mesele etmediler de ben ettim? Bak ölüm listeleri CIA tarafından sunulmuş siyasal bir soykırım örneği, Endonezya'yı verdim, hani sorun taliban dı? Aksine bana getirdiğin eleştiriyi doğru anlamasan da, doğru bir sonuca varmışsın, şimdi o eleştirini emperyalizme yapıver ve amuda kalkmış vizyon merceğine bakıver... kaldı ki sen onlar geri toplum, o yüzden onlara yapılanları önemseyemiyorum-hak ediyorlar, alayına kıran gelsin diyen günümüz yerleşik milliyetçiliğinden farklı ne yapıyorsun? Efenim onlarda şöyle yapıyor, geriler, teröristler vs-, Türkiye'de de her gün dinlediğimiz bir tantana bu. genelde faşist diyoruz bu propagandaya, neo-liberal politikaların faşist arka planını da aynı yemli kültürel ırkçılıkda zaten görebiliyoruz..
Eğer sosyal mühendislikle bu işler yapılabilseydi Türkiye'de Kürt sorunu diye bir kavram olmamalıydı. Türkiye dağılan Sovyetler Birliği ülkelerini kendi çıkarları doğrultusunda -gücü yettiğince- tasarlamaya çalışmadı mı? Bu yanlış mı? 20.yy Arabistan'ında demokrasi talebi vardı da emperyalistler mi engelledi? Afrika'nın sefaleti bir birlerini aşiret bazında kesmekle meşgul Afrikalıların mı yoksa emperyalistlerin mi suçu?
Sosyal Mühendislikle bu iş yapılamıyor deyipde, işi medeniyetler, uygarlaştırma savaşına getirirsen çuvallarsın. Ya ilk argümanın gerçek dışıdır ya da son argümanın.
Evet o düzeyde olması emperyalistlerin suçu, tabi bu ihtisas gerektiren bir konu.
Çobanın bildiğini bir daha diyeyim, insanlar birbirinin tarla sınırlarını sürer, sibep???? Efenim tarlasını sürdüğüm benden daha az modirnnn (http://www.stargazete.com/politika/nijerya-yi-shell-yonetiyor-haber-314936.htm). Hadi canım sende! bu mu seni eyleme iten? Yook. ya ne? Abi Holıvıııd korku filmleri. Aha yeşilçam halt etti. Yıllık 10-20 milyar dolar kazanan Filler (http://tr.wikipedia.org/wiki/D%C3%BCnyan%C4%B1n_en_zenginleri), civcivler gibi hülyalı, pırpır uçan kurgularla yaşamıyor...
"Yankee go home!" eşiti naif bir argüman seninki. Tartmadan kötü niyetli buluyorsun. Keşke Amerika'yı El-Kaide vurmadan köktenci İslam'a karşı BM askeri güç kullanabilcek kifayette olsaydı. Bir kafir olarak dinlerden özgürleştirme çabalarına bile vizyonunu miyoplaştıran politik din safsatalarıyla karşı olmanı yadırgıyorum.
Yahu kimin umrunda ulusallık, millet, devlet, emperyalizm dediğimiz tamamen ekonomi-politik bir olgu, en kaba temelinde dahi sermaye birikimi var, yankee olsa ne olmasa ne?
Burada yadırgaman gereken hakim fundamentalizmin kuyruğuna takılmış olman ya da kılıf adına din olgusuna yine muhtaç olmandır. Dinsizim, dinler arasında taşeronluk benim işim olmadığı gibi, böylesi abuk gerekçeler altında 4 elle sarıldığı, dün sibop olarak kullandığını örtbas edip aklayan pisliğinde taşeronu olmam, stratejiyi biliyorum!. Merceğim amuda kalkmıyor -ki dünyaya bırakılmış en çok bomba ABD vb lerine ait..
Sırf uluslararası sermaye sahipleri ve piyasası adına, sefalete itilen dünya ve etkileri, sağlıksız yaşam ve iş koşullarında ölen insan sayısı kirli savaşa kurban gitmiş öcü milyon insanı öldürerek alınmış 11 eylülden fazla iken; neo-liberal politikalar bırak inançları bunları düşünmeyi!! ayy kötü, dünyayı yok idecekler* saçmalığını, kıyamet alametli İsa uyduruklarıyla bezeli-paralel fundamentalist propagandayı aşılıyor. Haklı-haksız denkleminden yola çıktığını düşünmüyorum-sadece işine geldiğinde haklılık payesiyle kılıf ürettiğini düşünüyorum-, çünkü her seferinde keseri ayağına vuruyorsun. Kaldı ki neden korkuyorsun ki, Süperman var :)
* O kötülere bomba yağdıracaksın, ama ne hikmetse ülkelerinden dışarıya saldırı yapmayacaklar?
Bu söylediğin duygu sömürüsü ve ajitasyondan başka bir şey değil. Aynı eleştiriyi fırınlanan Yahudiler için de, İkiz kullerde jet yakıtıyla buharlaşan Amerikalılar için de(eğer büyük çoğunluğunun dindar olduğunu iddia edebilirsen) yapabilirsin. Bu inandıkları tanrının kifayetsizliğini suratlarına çarpan bir argümandır. Hele Müslümanlar özelinde, içinde bulundukları anti-laik sistemlerin onları doğal olarak sürüklediği anti-bilim ve sonucu olarak sefalet göz önüne alındığında, "bak kafir neyle uğraşıyor sen neyle" mesajı da veren mühim bir eleştiri olur. Pembe dizi seyircisi gibi okunmamalı.
hayır dostum, içki sofrasında içtiğim kola aşkına! Ajitasyon onlar kötü toplumlar bizi yok edecekler demendir. herhangi bir inancı, kültürel farklılığı, milleti vs küçük düşürücü malzeme ederek üstelikde bunu hitap ettiği kitlenin suratına savurarak, trajedik politik olaylar gündem de iken bunu böylesi propagandaya alet etmek, hem teknik açıdan hem de sonuç-yarar açısından zarara girer, çift taraflı tepkiselliği üzerine çekmekten ve malzeme olmaktan öte bir işe yaramaz. tabi demagojide şu olur, hak ediyorlar diye soslamak. zaten bende itirazımı sadece buna yapmıştım. Asıl meseleye ise yarar/zarar düzleminde bakmış ve uygun bulmadığımı ifade etmiştim. Rehberlik bitti...
Bu resimin amaci din inancini sorgulamak degil, sadece o inanc grubuna ait insanlari asagilamak. Toplama kamplarindaki yahudilere "hani nerede yahve?" veya oldurulen Ermenilere "hani nerde Isa" diye sormak gibi.
Irkcilik sadece belli bir etnik gruba karsi yapilmaz. Herhangibir dini inanc grubuna karsi da irkci bir nefret besleyebilirsiniz, ayni seydir. Bu basligi acan ve baslik altina ayni uslupla asagilayici veya onaylayici yorum yapan herkez muslumanlara karsi irkci duyglar besliyorlar. Avrupa yasalarinda bu tip soylemler suctur
istatistik
12-10-2011, 13:18
Resmi görünce aklıma "Takva" filmi geldi. Orada, Kosavalı bir genç yardım toplarken Erkan Can(filmdeki adını hatırlayamadım), allaha dua etmekten bahsediyordu. Genç ise biz her gece ona dua ederken o neredeydi gibi bir cümle kurmuştu sanırım. Resim biraz da bunu çağrıştırıyor.
spartacus
12-10-2011, 14:11
Şahsen Maraş katliamının olduğu dönemlerde -ki şimdi dahi- o resimleri gösterip altına hani nerede -medet ya-Ali resimine de olumlu bakamam. Gerçi, bunu hitap ettiği kitlenin suratına savurarak yapmanın yararı ne? Bir düşünce, bir yazı, bir söylem olarak dile getirmek-ki çok keredir dile getiriyoruz- ile, bir figür-düşünce, fikir değil-, görsel bir malzemeyi sunmak farklıdır diye düşünüyorum. Hitap ettiği kitleye sorumluluk duyuyorsak bu anlamlı bir yarar sağlar, duymuyorsak tatmini aşmaz.Fatih Altaylı'nın habertürkde, kadın şiddetini, çıplak bir kadının sırtına bıçak saplanmış bir resimle işlemesi gibi. O resim kendine göre şiddeti gözlere sokmaktadır, lakin hali hazırda kadın üzerinde cinsel bir ayrımcılık var ve kadın cinsel obje olarak görülüyor. Çıplak bir kadının sırtına bıçak saplı bir propagandif malzeme, kadını yine cinselliği, cinsel obje biçimiyle kullanmak demektir -ki, kadına böyle bakan bir toplumda, çıplak kadın resimi kullanmak, olsa olsa değersizleştirici bıçağı da meşrulaştırıcı bir etki oluşturur. Kaş yaparken göz çıkartmak denir buna, niyet aramak ise saçma.
Şahsen Maraş katliamının olduğu dönemlerde -ki şimdi dahi- o resimleri gösterip altına hani nerede -medet ya-Ali resimine de olumlu bakamam.
Cok guzel bir ornek bak bu aklima gelmemisti. Alevi katliamlarinda cekilen bir resmi yapistirip "hani nerde Ali" diye sormak bu baslikta yapilan irkciligi daha iyi ornekleyebilir bazilari icin. Empati yapmaksizin bazi olaylari anlamak imkansiz olabiliyor
AlbatrosS
13-10-2011, 03:02
* Toplumları teknoloji ve şehirleşme oranlarına bakıp ''geri kalıp cahil, ilkel, barbar, taşralı ve köylü oldukları için'' kültürleri olmamakla, dolayısıyla kültürü olamayan toplumların halk da olamıyacağını iddia edenler 19. asır öncesi HALKBİLİM KURAMCILARI'dır.
* Modern Kültürbilimse bu yaklaşımı 19.yy'dan itibaren terketmeye başlamış, artık kültürün belirleyeni ''teknolojik gelişim'' olmaktan çıkmıştır.
* Bu kuram, aynı zamanda kendi döneminin ırkçı-antropoloji kuramlarının da esin kaynağı yahut onlardan esinlenmiştir.
* Modern sömürge ideolojileri, kendi politik amaçlarını ve ideallerini savunurlarken sıklıkla bu kuramlara başvurmuşlardır.
* Toplumları sırf teknoloji ve şehirleşme imkanlarından ayrı kaldıkları için ''ilkel, barbar'' gibi tasniflerle indirgemek, sömürgeci geleneğin doğa ve insana bakışını özetler aslında: Modernizm ve teknolojiyle birlikte insanlık tarihinin en kirli ve kanlı savaşlarını icat etmiş insanların örneğin doğaya bakıp ''vahşi doğa'' demesinde bile bir absürtlük yok mudur? Bu ''vahşi ve ilkel'' söylemi tesadüf müdür yoksa eski-sömürgeci bir tarih-devlet-toplum aklının geleneksel söylemi mi?
* Bu söylemin günümüzde ''gelişmiş-gelişmemiş toplumlar'' söylemiyle farklı da olsa modifiye bir şekliyle sürdürüldüğünü HALKBİLİM kuramcıları söyler. Yanıldıklarını kim iddia edebilir: Sömürgeciler olmasa Afrika modern yaşamla tanışabilir miydi, diye soran bir akıldan bahsediyoruz, dikkat!
* Hemen cevap verelim: Sömürgeciler olmasa, insanlık alt-üst kültürleri(tüm tarih boyunca) bambaşka ve kendi doğal mecralarında tevarüs edebilirdi. Peşinden hemen şöyle bir soru soralım: Yahudiler fırınlanmasa günümüz güçlü ve modern İSRAİL DEVLETİ KURULABİLİR MİYDİ?
Ne kadar anlamlı değil mi? Yahudiler Avrupa'dan ortadoğu'ya sürülerek(dikkat, henüz ortada bir İsrail sorunu yok ve Müslümanların Yahudilere karşı böylesi bir nefreti de) ''ne iyi oldu da kendi devletlerine sahip oldular, ellerine sağlık'' diyecek var mıdır acaba?
Yahudilerin Avrupadan kaçma nedenlerinden biri Hristiyan kökenleri de olan ''ırkçılık''n vb sosyal sorunlar değil miydi? Tamam, Nazi rejimi yenilmişti; ancak, nazi rejimlerinin toplumsal tabanları da bir anda buhar olmadı!
Mevzuyu daha fazla dağıtmadan son bir şeye parantez açmak lazım: Günümüzde ırkçılık ''kafatası'' üzerinden yapılmıyor. Norveç'te onlarca kişiyi öldüren psikopat Nazi özentisi bir dazlak falan değil; tam da bu başlıkta bazılarının farkında bile olmadan yaptıkları gibi ''islamofobik'' ve aşırı sağcı biriydi. Günlüklerine bakıldığında temel korkusunun ''islam'' olduğunu görüyoruz ve islam'ın avrupa kültürünü zehirlediğini iddia ediyordu: TANIDIK GELDİ Mİ?
Geri kalmışlığın nedeni İSLAM'dır deyip kestirip atmak tamamıyla indirgemeci ve kör bir yaklaşımdır: Herhangi bir dini saplantının yaygın olmayıp geri kalan ülkeler de var: Ukrayna DESEK YETERLİ MİDİR?