PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Merhaba, Müslümanım dinimden nasıl kurtulurum

AhmetDoqan
15-10-2011, 14:45
Merhaba ben müslümanım beni bu dinden kurtarır mısınız, bazen Hristiyanlığıda mantıklı buluyorum..

yamans
15-10-2011, 15:03
Merhaba ben müslümanım beni bu dinden kurtarır mısınız, bazen Hristiyanlığıda mantıklı buluyorum..

Abicim biz mi kurtaracağız seni zaten mantıksız olduğunu düşünüyorsan daha ne ?

ereninthenature
15-10-2011, 15:10
Kuran'i oku, gerisi gelir.

TUBA
15-10-2011, 15:14
bazen Hristiyanlığıda mantıklı buluyorum..

yağmurdan kaçarken doluya tutulmak buna denir herhalde :) sevgili ahmet, gerçekleri görmenin en temel yolu okuyup araştırmaktır. kuranı kalp değil :) beyninle oku ve gerçekleri öğren, kurtulman için yeter.

Özgürcan
15-10-2011, 15:29
İslamı anlamak için okunması gereken kitaplar:

Kur'an - Muhamed
Buhari hadis kitabı - Buhari
Din Bu - Turan Dursun
Şeriat ve Kadın -İlhan Arsel

Tanrı Kavramı İçin

Tanrı Yanılgısı- Richard Dawkins
Kör Saatçi - Richard Dawkins
Her Şeyin Teorisi - Stephen Hawking

Beni değiştiren bunlar olmuştu...

frodo
15-10-2011, 15:48
Belli ki isevi propagandası izleyeceğiz. Eh ne yapalım herkesin bir dünyası var. hoş geldin.

AhmetDoqan
15-10-2011, 15:52
Yamas mantız buluyorum ama aklımda hala bazı çelişkiler var ya doğru ise :S

Natan
15-10-2011, 16:33
Bence bunu kurtulma, kurtarilma olarak degerlendirme. Eger sahip oldugun dini akil ve bilim uzerinden analiz edersen buyuk ihtimalle inanmamaya baslayacaksin. Din inanc isidir; inanildigi olcude vardir ve devamliligini surdurur. Bu ve benzeri non-teist sitelerde okumaya, arastirmaya ve sorgulamaya devam et.

Hristiyanlikla ilgili bilgi alak yada her hangi bir sey ogrenmek istersen forumda sorabilirsin

Saygilarimla

vartor
15-10-2011, 16:37
Mantiksiz ise, dogru olamaz; senin icin mantiksiz olan birsey, yaratici tarafindan uygulaniyor olabilir mi? Musevilik de, isevilik de, mantiksizligin muhammed'den onceki, asil baslangic halleridir. Avrupa'daki ateistlerin hemen hepsi hristiyanligi mantiksiz bulduklarindan dolayi bulunduklari yerdeler. Arastirmanda ciddi isen, dusunebilecegin her konuda tartismalar yapildi sitemizde; okuyup degerlendirmek ise, sana kalmis birsey. Bu arada aramiza hos geldin.

the supernova
16-10-2011, 02:56
Yamas mantız buluyorum ama aklımda hala bazı çelişkiler var ya doğru ise :S

"ya ... ise ?" soru kalıbından kurtularak işe başlamanızda fayda var.

bylion
16-10-2011, 16:12
bence islamı daha saglam olarak araştır kalbinlenin yanında beyninlede oku anlmaya çalış ve ardından peygamberinin hayatını oku bunun dısında kutsal kitaplarıda araştır diger inanışlarıda araştır inançsız olmayıda araştır.ozaman sana kimsenin yardım etmesine gerek kalmadan en mantıklı ve gerçek olan ve tabii oldugun islamın en mükemmeli oldugunu göreceksin saygılar

DİP NOT: islamda şüphe yoktur seninde aklında soru kalmasın araştır dinini ve haklı oldugumu göreceksin

bylion
16-10-2011, 16:20
yada bırak bunlsrın hepsini sadece fotosentezi ögren imanının katlanacagını göreceksin

Özgürcan
16-10-2011, 18:03
Evet islamı sağlam olarak araştır.
Lütfen şu anda eline kuranı al ve meallerden şu ayetlerin doğruluğunu kontrol et. Üzerine bir düşün İslam adil mi diye?
http://www.youtube.com/watch?v=GW8QYzC0tOA

Bulabilirsen buhari'nin hadis kitabını al. Onun içindekileri oku, Muhammed'in "adilliğini" gör. Bunlar yetecektir. Biyoloji konusunda doğal seçilimi öğrendikçe, işleme mekanizmasını anladıkça zaten islamın yanlış bir görüş olduğunu göreceksin...

yamans
16-10-2011, 18:50
yada bırak bunlsrın hepsini sadece fotosentezi ögren imanının katlanacagını göreceksin

Fotosentezi öğrendim ve bunun Yehovanın yaptığını kavradım :wave:

Özgürcan
16-10-2011, 19:22
Fotosentezi öğrendim ve günde 10 vakit namaz kılıyorum :D

Msrtc
16-10-2011, 19:42
hristiyanlıgı bende karizmatik buluyorum nedense haç maç şekil duruyor :)
özgür paylaştığın vidyo güzelmis seslendiren kim dincilerin adamı değil mi bu :)

Özgürcan
16-10-2011, 20:38
Okuyan Şahsın ismi Ahmet Deniz
ayetleri Seçen de Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam hukuku dersi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Döndüren...

uyar
16-10-2011, 20:40
Kuran'i oku, gerisi gelir.

çok doğru...

DEMAN
16-10-2011, 22:57

Hosgeldiniz, sevgili AhmetDoqan can. Bence dininizden kurtulmayi birden beceremezsiniz. Bunu asama asama yapmalisiniz. Evvela aleviislamci, sonrasinda ise alevi olmalisiniz, zaten alevi olursaniz, dinlerdende kurtulmus olursunuz:)

Ne mutlu insanim diyene!

bylion
16-10-2011, 23:25
ruhlanmız O'na feda olsun, Alevilerin birinci îmamı ve Allah'ın galip aslanı Hz. îmam Ali aleyhisselam bir keresinde şöyle buyurmuşlardır."Allahın dini kişilerle tanınmaz. Hakkın nişaneleri ile tanınır. Hakkı tanı Hakka uyanları da tanırsın." îşte Alevilik araştırmalarında metodoloji bu olmalıdır. Yani Aleviliğin orijinleri tanınmalı, bundan sonra insanları değerlendirilmelidir.

Biz şuna inanıyoruz ki. Uz. Adem (a) 'dan Resulullah (s) 'a kadar yüz yirmi dört bin peygamber aynı ilahi programı insana tebliğ etmişlerdir. Yeryüzündeki ilk din, tek tanrılı din, yani tevhid dinidir. Bundan sonra insanlar, değişik ve çok tanrılı dinler icat etmiş, ama tektanrılı dinin bazı inançlarım da bu uyguladıkları yeni din içerisinde yaşatmışlardır; Alevilik ta'zim inancımıza göre Resulullah 'in tebliğ ettiği dinin ta kendisidir. Hz. Adem 'den Resulullah 'a kadar uzanan nübüvvet zincirinde olan bazı inançlar, bu Eski Anadolu dînlerinde elbette olacaktır, îşte Alevilik ile Eski Anadolu dinleri arasındaki kimi benzer inançlar, ancak böyle açıklanabilir

Alevilik Islam 'in ta kendisidir ve Ehl-i Sünnet meselesi ile Islam'dan kopmaya başlamışlardır.Mezhepleri halifelik Devam eden zamanlar da ise bu kopuş hızlanmıştır. Çünkü Ehl-i Sünnet Mezhepleri Resullah (s.a.s) 'in bize bıraktığı iki ağır emanetten birisi olan Ehl-i minberlerden Ehl-i Beyt'e lanet okuma cüretinde Beyt'i terk etmiş, hatta bazıları dahi bulunabilmişlerdir. Allah 'm laneti Ehl-i Beyt'e lanet okuyanların üzerine olsun!

düşünsel
17-10-2011, 13:21
bence şöyle düşün: madem allah kendini çok övüyor ,kitabında tek bir hatası bile olmamalı. o zaman istediğim gibi hata ararım zaten gerçekten allah ise hiç hata olmaması lazım. ben şahsen böyle kurtulmuştum

kral ciplak
18-10-2011, 22:32
Bir Alevinin İslam dininden kurtulması için özel bi çaba harcamasına hiç mi hiç gerek yok...
Çünkü zaten hiç bir zaman Müslüman olmamıştır ki....
Fakat her ne kadar gerçek bu olsa da,
Alevilere karşı uygulanmakta olan İslamlaştırma politikalarına karşı da uyanık olmak gerekmektedir...
Uzun bir süreç içerisinde çeşitli etkiler nedeniyle Alevi literatürüne girmiş olan İslami tabirlerin zamanla yaratmış olduğu bir yanılsama ile de olsa, kendini Müslüman,
Aleviliği de İslamın bir parçası ve hatta giderek İslam-ın özü sanan bir takım kişiler çıkmıştır...
Bu kişilerin büyük çoğunluğu derin yanılgıya düşmüş iyi niyetli Alevilerken,
bir kısmı da Alevileri asimile edenlerle kol kola girmiş hainlerdir...
Tabi bir de son zamanlarda türemeye başlayan asimilatör Müslümanlar var...
Bunlar da düne kadar İslam-i inançlarının bir gereği olarak Alevilere her türlü sözü söylüyorken, aynı kesimden olan insanlar son zamanlarda Alevileri Müslümanlaştırma sevdasıyla din kardeşliği edebiyatı yapmaya başladılar...

Aslında herkes her şeyi biliyor...
Aleviliğin İslamla asla uyuşmadığı gün gibi aşıkar...
Mızrak çuvala sığmıyor artık...

Çekmedi Aleviler hiç bir şeyden
İslamdan çektikleri kadar...

Saygılarımla

Kral çıplak

Natürelist
19-10-2011, 08:08
Sayin kral ciplak,

bütün bu dediklerinize katiliyorum, ne yazikki asimile olmus ve hala yapilmasina calisiliyor, ötekilestiriliyor, cok üzücü bir durum.

Saygilar

iastate
20-10-2011, 10:39
perilerin varolduguna, veya nebilim mickey mouse un dunyanin bir yerinde hala yasiyor olduguna inanmaktan farkiz, vs vs

benim kafami hic durmadan mesgul eden cok basit ve belkide en zor soru su

biz neden variz? neden dusunebilen yorum yapan bir canliyim?

kafaya takilinca insanin cani sikiliyor

(alakasiz olmus olabilir simdiden kusuruma bakmayin)

Yergin
20-10-2011, 11:20
Bir Alevinin İslam dininden kurtulması için özel bi çaba harcamasına hiç mi hiç gerek yok...
Çünkü zaten hiç bir zaman Müslüman olmamıştır ki....
Fakat her ne kadar gerçek bu olsa da,
Alevilere karşı uygulanmakta olan İslamlaştırma politikalarına karşı da uyanık olmak gerekmektedir...
Uzun bir süreç içerisinde çeşitli etkiler nedeniyle Alevi literatürüne girmiş olan İslami tabirlerin zamanla yaratmış olduğu bir yanılsama ile de olsa, kendini Müslüman,
Aleviliği de İslamın bir parçası ve hatta giderek İslam-ın özü sanan bir takım kişiler çıkmıştır...
Bu kişilerin büyük çoğunluğu derin yanılgıya düşmüş iyi niyetli Alevilerken,
bir kısmı da Alevileri asimile edenlerle kol kola girmiş hainlerdir...
Tabi bir de son zamanlarda türemeye başlayan asimilatör Müslümanlar var...
Bunlar da düne kadar İslam-i inançlarının bir gereği olarak Alevilere her türlü sözü söylüyorken, aynı kesimden olan insanlar son zamanlarda Alevileri Müslümanlaştırma sevdasıyla din kardeşliği edebiyatı yapmaya başladılar...

Aslında herkes her şeyi biliyor...
Aleviliğin İslamla asla uyuşmadığı gün gibi aşıkar...
Mızrak çuvala sığmıyor artık...

Çekmedi Aleviler hiç bir şeyden
İslamdan çektikleri kadar...

Saygılarımla

Kral çıplak

Gözü ile gördüğünü idrak edemeyenin, o çıplak, bu giyinik demesi, cahilliğin ötesinde de birşey olsa gerek.

Bu dünyada, ortalığın karışmasını isteyen ne kadar çok insan var.

kral ciplak
20-10-2011, 21:40
Gözü ile gördüğünü idrak edemeyenin, o çıplak, bu giyinik demesi, cahilliğin ötesinde de birşey olsa gerek.

Bu dünyada, ortalığın karışmasını isteyen ne kadar çok insan var.

Farz et ki ben Şeytan-ım
İstedim biraz karıştıtayım
Bilirsin her zaman ki halim
Bu bir suç ise eğer
Eğer varsa bi şikayet
Söyle O-na alsın canım...

Cahil kimdir bilirmisin
Görsen onu tanırmısın
Bir gün karşılaşsan aynada
Hanginizden utanırsın....

Yergin
20-10-2011, 22:12
Farz et ki ben Şeytan-ım
İstedim biraz karıştıtayım
Bilirsin her zaman ki halim
Bu bir suç ise eğer
Eğer varsa bi şikayet
Söyle O-na alsın canım...

Cahil kimdir bilirmisin
Görsen onu tanırmısın
Bir gün karşılaşsan aynada
Hanginizden utanırsın....

Rüya aleminde yaşayan ben değilim. Gerçeklerin üzerini örtmeye çalışanlar utansın. Utanacak bir yüzümüz olsa idi, kendimizi birşey sanardık. Biz acizliğimizin farkındayız. Farkettirene şükür.

ereninthenature
21-10-2011, 08:23
Rüya aleminde yaşayan ben değilim. Gerçeklerin üzerini örtmeye çalışanlar utansın. Utanacak bir yüzümüz olsa idi, kendimizi birşey sanardık. Biz acizliğimizin farkındayız. Farkettirene şükür.

Hem tum evren seni test etmek icin kurulmus bir tiyatro sahnesi olucak hem sonsuz yasamin olucak hem icinde en guclu yaraticinin bir parcasi olan ruh olucak hemde aciz olucaksin.Bu celiskidir.

Gunes senin icin dogmuyor, yildizlar senin icin parlamiyor, ay senin icin donmuyor haberin ola.Aciz olsan farkinda olursun.

Tum evren benim icin yaratildi ve ben olumsuzum demek kisaca megolamanoliktir.

beki
26-10-2011, 01:11
Sayin arkadasim kimin kitabini okursan oku en önce kendini okumani ve tanimani tafsiye ederim bilinclenmek farkli düsünceleri ögrenmek belkide bilmedigin farkli bilgileri ögrenmek senin görüs ve ufkunu cesitlendirebilir fakat en önemli tespit senin kendi ruhunu taniman duygu, düsünce,ve hislerini analiz etmen, gercekte bir yaradanin var oldugunu kendine sorup tespit etmen gerek,tabiiki kendi biyolojik kimliginide arastirman gerekecek vucudundaki tüm organlari bilimsel olarak arastirman tabiiki senin icin zor ama,kendine soracagin acaba ben tesadüfenmi meydana geldim yoksa bunun arkasinda akil sahibi bir gücmü var,yani bir yaradilis inanci sende olusmussa dini konular daha sonraki asamalar,kendine önce bunu sormalisin Allaha inaniyormuyum ?yoksa inanmiyormuyum?

zokora
28-10-2011, 02:12
Dinin ve ALLAH'a inanmanın sana ne gibi zararı dokundu.Gerçekten inanmış ve dini vecibelirini yerine getirmiş bir kul asla dinin kurtulmak istemez.Size anlatılmamış,size öğretilmemiş ve sizlerde bu konuda bir araştırma içine girmemişsiniz.Sadece dinimden kurtulayım diye kuran-ı kerim tefsiri okumak ne kadar doğru,zaten siz kararı başında vermişsiniz. "insanların imanı ateşten bir kor gibidir ahir zamanda"bence biraz daha araştır olup biteni.

spartacus
28-10-2011, 02:24
Dinin ve ALLAH'a inanmanın sana ne gibi zararı dokundu.Gerçekten inanmış ve dini vecibelirini yerine getirmiş bir kul asla dinin kurtulmak istemez.Size anlatılmamış,size öğretilmemiş ve sizlerde bu konuda bir araştırma içine girmemişsiniz.Sadece dinimden kurtulayım diye kuran-ı kerim tefsiri okumak ne kadar doğru,zaten siz kararı başında vermişsiniz. "insanların imanı ateşten bir kor gibidir ahir zamanda"bence biraz daha araştır olup biteni.

Zarar tamda şurada "dini vecibelirini yerine getirmiş bir kul" ortaya çıkamaz mı? İnanmakdan bahsedip ardına vecibe dizmek çelişik bir durum... İnancın sana köle ol mu diyor? O halde ya bu inanç değildir, ya da siz inançlı değilsiniz, şartlanmış olabilirsiniz ve bu sadece din için geçerli değil.

AerA
16-02-2012, 13:56

Konu başlığına bir bakın. Ardından şu manalı mesaja.

Sayın AhmetDoqan ;

İnanmayın olur biter.

"Beni bu dinden kurtarırmısınız" mış? Üyenin düşünsel kalitesine bakınız... :eyebrows: HOMO ERECTUS... Uzaklaştırınız bu kişiyi.:closed_2:

yucemanitu
17-02-2012, 00:53
İyi de hem İslam'dan kurtulmak istiyorsun hem de Müslüman oluyorsun bu bayağı ilginç. Sanırım "Müslümanım dinimden nasıl kurtulurum" demek "Ateistim ama Allah'tan korkuyorum" demek gibi bir şey.

milomanara
17-02-2012, 01:43
İyi de hem İslam'dan kurtulmak istiyorsun hem de Müslüman oluyorsun bu bayağı ilginç. Sanırım "Müslümanım dinimden nasıl kurtulurum" demek "Ateistim ama Allah'tan korkuyorum" demek gibi bir şey.

+1

Manipülasyon için hedef kitlenin üzerinde zeka gerekir. Ayrıca karşı cinsten hoşlanan birinin eşcinsellikten kurtarılması diye bir şey söz konusu olamaz.

AerA
17-02-2012, 11:36

Değerli dostum yucemanitu ;

Bir karikatür geldi aklıma...

http://depkac.com/attachments/road-trip/2566d1117726181-uc-aile-birlesip-gunaha-girecegiz-yipithoca2gif

rastaman
17-02-2012, 15:53
Merhaba, Müslümanım dinimden nasıl kurtulurum

Merhabalar,anatomik olarak ''iman tahtası'' olarak adlandırılan bölümün sol yanında,kalbin 0.5 milimetre altında ,ar damarının hemen sol yanında bir civata göreceksiniz.13-14 numara ingiliz anahtarıyla gevşetmeniz yeterli olacaktır.

vartor
17-02-2012, 17:44
eczaneden dinbozalis ilacini iste, Sabah ve aksam yemeklerle beraber bir tane al; bir ay icinde beyni temizler. Yan tesirleri; cehennem korkusu, mide bulantisi, bas donmesi, uykusuzluk, olabilir. Asiri durumlarda, hemen imama kosup tevbe suresini on defa okumak gerekebilir.

Mutezile
17-02-2012, 17:51
Dininden kurtulmak istiyorsan. Acı ilaç içebilir misin? Çok acı ama..

Senin ilacın benim dostum:)

vishnu
18-02-2012, 02:14
kurandaki ayetleri oku kadınlar ve köleler cariyeler ve savaşlar ile ilgili olanları sonra yüreğine sor bunlar tanrıdangelmiş olabilir mi diye ?