PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Zamlar

errata
17-10-2011, 18:09
Hükümetin yaptığı zamlar ve zamlar için başta RTE olmak üzere hükümet edenlerin halka düzeysiz önerileri -porche değil fiat kullanın, alkolü azaltın, sigara hiç içmeyin- hakkında fikirlerinizi almak istiyorum.

Şahsi kanaatim, bu beyanatların haddini aşmış olduğu yönündedir. Milletin babası, dedesi, abisi türünden bir kimliğe bürünüp insanların en basit bireysel özgürlükleri üzerinde tahakküm oluşturmaya çalışmak hiç te demokratik ve medeni bir tavır değil. Vatandaşın ne içip yiyeceğine, neye bineceğine onay ve tavsiye vermek kimsenin üstüne vazife değil. Aynı tavsiye saçmalığını "üç çocuk yapın" vakasından da hatırlayacaksınız.

klucky35
17-10-2011, 18:32
Başlığı yanlış açmışsın Zamlar değil, Düzenlemeler olacaktı.;)

IMF nin ülke politikasına karışması(Haklı veya haksız) Yunan halkını nasıl sokağa döktü. Kemer Sıkmalara karşı nasıl durdular. Bilmem kaç defa IMF ile anlaşma yapan Ülkemde bir proresto yaşanmadı. Benzini, telefonu, arabayı, içkiyi vb lerini en pahalı tüketen ülkemim hiç gıkı çıkmadı. Bu durumda RTE de dalgasını geçiyor. Nasıl olsa karşısında gık demeyecek bir toplum var..

lolepet
17-10-2011, 23:49
bugün markete gittim winston sigara 7.5 lira olmuş adam bana hükümetin sağlığımızı düşündüğü için zam yaptığını söyledi... tek kelime bile cvp vermeden çıktım.sigarayıda almadım..

uzun süredir ülkenin uçuruma gittiğini düşünürdüm ve burdada birçok kez dile getirdim bana felaket tellalı dediler :D

bugün anladım ki biz çoktan o uçurumdan düşmüşüz

Yergin
18-10-2011, 00:35
Sigaranın sağlığa zararı bakımından ne kadar içenler üzerinde caydırıcı olur orasını bilmiyorum zamanla görüceğiz lakin, sigaranın fiyatları kötü oldu :)

kulturlu_kartal
18-10-2011, 01:01
Sırf sigara değil ki herşeye geçirdiler ve geçirmeye devam ediyorlar maaşlar hariç.

Araform
18-10-2011, 01:39
Terbiyesizlikten baska birsey degil, görüsüm bu. Gelir düzeyi haric her konuda dünya lideri olan Türkiye, liderligi birakmama konusunda iddiali, görünen o. Eski fiyatlara göre 2005 model 80 beygir aracin yillik tasit vergisi 545 liraymis. 220€ yani. Almanya'da 80€ ödeniyor ayni tasit icin.

Gerci dogru, hepimizin garajinda ikiser ücer Porsche'ler durdugu icin onlari satip Fiat almamiz gerekir. Bu sözleri eden de Serce'yle meclise gidip geliyor tabi, tutumlu adam...

TUBA
18-10-2011, 12:21
"ananıda al git" diyebilen terbiyeye sahip bir adamdan daha fazlasını beklemek anlamsız. bir atasözü vardır "domuzun burnunu kessen gene domuzdur". hadi procheyi fiatı gene geçtim tayyip efendiye sormalı dünya üzerinde eti en pahalıya tüketen ülkeler içinde kaçıncı sıradayız? hadi diyelim ki porche ve her ne halt ise zaruru değil ama ya gıda...? boşver canım onlar neredeyse devletin yarısına eşdeğer maaşlarıyla mutlu olsunlar, bizlerde kimiz ki:)

Firestorm
18-10-2011, 12:23
Açıkcası fazla miktarda domuz eti türkiyede tüketilse o zman görürüm ben o fiyatları yüksele biliyor mu :heh:

Araform
18-10-2011, 14:20
Açıkcası fazla miktarda domuz eti türkiyede tüketilse o zman görürüm ben o fiyatları yüksele biliyor mu :heh:
Surada birkac on yil öncesine kadar Cin'de de domuz tüketilmiyordu inanclarina göre, sonra baktilar ki böcekten baska yiyecek birsey kalmadi, domuz da günah olmaktan cikti. Simdi nüfus itibariyle dünyada en cok domuz üretimi yapan ülkeler arasinda.

Bakarsin 30 yil sonra durumun vehameti alir basini gider, forum üyesi zulkar gibi biri cikar kurani yeniden yorumlar, "aslinda ddomuza zulmedilmesinin önüne gecilmistir, kurana göre domuz cok mübarek hayandir" der ve müslümanlar da bunu yer, sonra domuz yetistiriciligi baslar, hepsi birlikte etini de yer.

Bak, araform dediydi dersin... :)

Engse Hohol
06-05-2017, 19:54
✔ (http://www.birgun.net/haber-detay/ekonomi-bakani-domatese-o-kadar-buyuk-bir-itibar-kazandirdik-ki-kendini-zam-sampiyonu-yapti-158168.html) Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci,
"Domatese o kadar büyük bir itibar kazandırdık ki, kendini zam şampiyonu yaptı".

✔ (https://www.59saniye.com/agam-eglenir-benimle/) Ağam eğleniyir benimle.

http://i.capsspot.com/s/38/5/1334203.jpg