PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1 damla sperm'den yaratılış


Burcak
18-10-2011, 10:47
Kuran-kerim'de insanın yaratılışı ile ilgili olarak,insanın spermlerin tamamından degil,spermlerin çok az bir kısmından oluştugunu söylüyor.günümüz modern tıbbın söyledigine birebir uyuyor.


Önce vikipedia'nın söyledigine bakalım


http://tr.wikipedia.org/wiki/Sperm (http://tr.wikipedia.org/wiki/Sperm)
Testislerde oluşan bu hücrelerin üretimi ergenlik döneminde başlar. Baş kısmında döllenme sırasında yumurtaya aktaracağı kalıtsal bilgi (DNA) taşır. Kuyruğu vardır ve hareketlidr. Bir çiftleşme sırasında yaklasik 150-200 milyon sperm salınır.Ancak yumurtayı yalnızca tek bir sperm dölleyebilir.




ve şimdi'de kuran'ın söyledigine bakalım



Nahl suresi 4 ;Halakal insâne min nutfetin fe izâ huve hasîmun mubin(mubînun).


1. halaka el insâne : insanı yarattı
2. min nutfetin : bir damla sudan, nutfeden
3. fe : böylece, buna rağmen
4. izâ : olduğu zaman, olmuş, olmuştur
5. huve : o
6. hasîmun : düşman, hasım
7. mubînun :apaçık, açıkça




Suat Yıldırım
Nitekim O, insanı bir damla sudan yarattı. Ama o yaman bir hasım kesiliverdi.


Ali Bulaç
İnsanı bir damla sudan yarattı, buna rağmen o, apaçık bir düşmandır.


Edip Yüksel
İnsanı küçük bir damladan yarattı, fakat buna rağmen o, apaçık bir düşman kesildi.


İbni Kesir
İnsanı, bir damla sudan yarattı. Öyleyken o, nasıl da apaçık bir hasım kesilmiştir.


Diyanet Vakfı
NAHL 4. O, insanı bir damla sudan yarattı. Fakat bakarsın ki (insan) Rabbine apaçık bir hasım oluvermiştir.

Diyanet İşleri
NAHL 16/4. İnsanı nutfeden yaratmıştır. Öyleyken o nasıl da açıkça karşı koymaktadır!

Yaşar Nuri Öztürk
NAHL 4.İnsanı bir spermden yarattı. Bir de bakmışsın insan, açıkça kafa tutan bir hasım oluvermiş.

Elmalılı Hamdi Yazır
İnsanı bir nutfeden yarattı, bir de bakarsın o, natûk bir muhasım kesilmiştir

Ömer Nasuhi Bilmen
(3-4) Gökleri ve yeri hak ile yaratmıştır. O kendisine şerik koştukları şeylerden çok âlidir. İnsanı bir nutfeden yaratmıştır. Böyle iken, o, apaçık bir düşmandır.

Hasan Basri Çantay
İnsanı bir damla sudan yaratdı O. (Böyle iken) bakarsın ki o, apaçık (yaman) bir hasım (kesilmiş) dir!

Muhammed Esed
O, insanı (sadece) bir sperm damlasından yarattı; ama yeri gelince, bu aynı yaratık, düşünme ve karşı çıkma gücüyle donatılmış olduğunu hemen ortaya koyuyor!

Abdulbaki Gölpınarlı
İnsanı bir damla sudan yarattı, böyleyken bir de bakarsın o, apaçık bir düşman kesilmiş.

Süleyman Ateş
İnsanı nutfe(sperm)den yarattı, birden o (insan) konuşkan bir karşı koyucu olup çıktı.


Kendisi akıtılan meniden bir damla su degil miydi ? Kıyamet suresi

Hâlâ inanmayacaklar mı?” Enbiya, 21/30

Astur
18-10-2011, 11:14
Sperm tek başına yeterli mi ama? Ya yumurta? :)

Firestorm
18-10-2011, 11:24
Sperm tek başına yeterli mi ama? Ya yumurta? :)


Dostum çaktırma belki bunu atlayıp yumurta gerekmeksizin çoçuk gelişimini bulurlar filan :p hadi bunun için senle dua edelim :pray2::heh:

zulkar
18-10-2011, 11:33
selamaun aleykum

nahl 4 te özellik belirtilmiştir.

nutfetin denmiş.

kısaca;

kanın birleştiği yerden rahme yapışıp sonradan mevcut hata payının ortadan kaldırılıp (temizlenip) tekrar rahim duvarına veya içerisine girip tekrar kanla birleştirmek manası var.rahme yapışan sonra da içerisinde olan manası daha akla yatkın. yalnız kan denen vucut sıvısının da kullanımı var gibi.

tıpçı bir arkadaş daha iyi anlatır.

burada zaten rahim içinde olan bir şey manası var. ancak özellikli bir şeyden bahsedilmiş.

kandan kanın içeriisndeki malzemeden kanın içindeki tevhidi anlatan(kanın en öz halesinden) yaratılış safhası gibi bir şey var.

TUBA
18-10-2011, 11:50
Dostum çaktırma belki bunu atlayıp yumurta gerekmeksizin çoçuk gelişimini bulurlar filan :p hadi bunun için senle dua edelim :pray2::heh:

hahaha uzak geleceği düşünmeye gerek yok, daha yakın geçmişte birkaç yıl önce ingilterede yapılan bir araştırma ile sperme ihtiyaç duyulmadan bir kadının kendisinden (kaval kemiği) alınan bir hücre ile gebe kalabileceğini ama bu doğacak çocukların sadece kız çocuğu ve annenin kopyası olacağı belirtilmişti :D yani bir nevi klonlama aynı doly koyun ve şimdiye kadar kopyalanan diğer hayvanlar gibi ;) anlaşılan sperme ihtiyaç yok. bu arada meninin içinde milyonlarca sperm hücresi bulunur ve bu hücrelerden en güçlü ve hızlı olanı yarışı kazanır, hayat mücadelesini burada mikro düzeyde görebiliriz. yani mücadele burada başlar ve ölene kadar devam eder.

şimdi burçak hanıma soralım; bir tane sperm hücresi yumurta hücresini döllemeye yeter iken neden milyonlarcası yaratılmış? hani rahimlerdeki döllenmeye kadar karışan allahtı, yoksa 1 tane sperm hücresi ile başarısız olurum diye mi düşündü?

Yergin
18-10-2011, 12:35
Belki konu dışı olabilir tam bilmiyorum ama merak ettiğim için sormak istiyorum.

Milyonlarca sperm hücresinden 1 tanesi ancak yumurtayı döllüyor. Peki bu hücrelerden diyelim A olan değil de B olan yumurtayı döllemiş olsa doğacak çocuğun farklı olma ihtimali var mıdır? Yani bilim farklı olur diyebiliyor mu?

Saygılar

Firestorm
18-10-2011, 12:39
Belki konu dışı olabilir tam bilmiyorum ama merak ettiğim için sormak istiyorum.

Milyonlarca sperm hücresinden 1 tanesi ancak yumurtayı döllüyor. Peki bu hücrelerden diyelim A olan değil de B olan yumurtayı döllemiş olsa doğacak çocuğun farklı olma ihtimali var mıdır? Yani bilim farklı olur diyebiliyor mu?

Saygılar


Fark etmez benim bildiğim o milyonlarca sperm'den hangisi döllerse döllesin. He spermde yada yumurtalıkta olan sorunlar yüzünden çoçuğun yada yavrunun sorunlu doğma ihtimali var yanlış bilmiyorsam yada bazı uyuşmazlıklardan dolayımıydı neydi... Eğer ki iki yumurta döllenirse çift yumurta ikizleri oluyor. Tek yumurta ikizlerini tam hatırlamıyorum o yüzden yazmasam daha iyi :)

TUBA
18-10-2011, 12:41
Belki konu dışı olabilir tam bilmiyorum ama merak ettiğim için sormak istiyorum.

Milyonlarca sperm hücresinden 1 tanesi ancak yumurtayı döllüyor. Peki bu hücrelerden diyelim A olan değil de B olan yumurtayı döllemiş olsa doğacak çocuğun farklı olma ihtimali var mıdır? Yani bilim farklı olur diyebiliyor mu?

Saygılar

evet farklıdır, yani 1 milyon tane sperm hücresi varsa 1 milyon taneside farklıdır. daha doğrusu benzerdir tıpatıp aynısı değildir. aynı yumurta ikizlerinde dahi minicik farklar görülmüştür. zaten 1 milyon tane spermin hepsinin cinsiyet olarak kız veya erkek olmasını bekleyemeyeiz. kaldı ki aynı ana ve babadan olma 10 tane çocuğun 10u benzerdir tıpatıp aynı değildir.

zulkar
18-10-2011, 12:55
selamun aleykum

nahl 4 den gidersek

ağer ayete min nutfetin dersek;
yani min ile okursak;
bu yumurta hücresi olarak da yorumlanabilir.
ayetin tamamında muhassim hasım kesilen de yumurta hücresinin durumu olabilir.

anlaşılan döllenme işlemi sırasında kandaki bazı maddeler eşliğinde yumurta hücresi seçici olmaya zorlanıyor.

esasen döllemeyi başaran sperm hücresi yumurta tarafından seçilen gibidir denebilir.

bu açıdan çok sayıda sperm olabilir. yumurta hücresi kendisini korunmaktadır diyebiliriz..

tıpçılar daha iyi bilir.

TUBA
18-10-2011, 13:04
selamun aleykum

nahl 4 den gidersek

ağer ayete min nutfetin dersek;
yani min ile okursak;
bu yumurta hücresi olarak da yorumlanabilir.
ayetin tamamında muhassim hasım kesilen de yumurta hücresinin durumu olabilir.

anlaşılan döllenme işlemi sırasında kandaki bazı maddeler eşliğinde yumurta hücresi seçici olmaya zorlanıyor.

esasen döllemeyi başaran sperm hücresi yumurta tarafından seçilen gibidir denebilir.

bu açıdan çok sayıda sperm olabilir. yumurta hücresi kendisini korunmaktadır diyebiliriz..

tıpçılar daha iyi bilir.

hayır yumurta hücresi seçici değildir, aksine sperm hücreleri kendi aralarında yarış halindedir ve en sağlıklı ve güçlü olanı yumurta hücresinin içine girmeyi başarır. yumurta hücreside bir zırhla kaplanır ve başka sperm hücresinin girmesini engeller.
anlaşılan tek hücreli yaşamda dahi yarış vardır, hayatta kalma mücadelesi yani ölmemek için. dolayısıyla tüm canlılar ölümden korkar, genlerimizde bu şifre mevcuttur.

zulkar
18-10-2011, 13:14
selamun aleykum

kısaca anladığımı anlattım.

min nutfetin erkek hücresini anlatmıyor gibime geldi.

ayetlerin bütününde, (savunan) hasım kesilen anlamıyla düşünülürse yumurta hücresi manası daha uygundur diye düşünmekteyim.

bildiğim kadarıyla sperm hücresinin kafa kısmında bir enzim var ve hücre duvarını bununla deliyor. o andan sonra da hücre kendisini savunmaya geçiyor.

benim için önemli olan bir de bakın ki bize karşı muhassim hasım kesilmiş denmiş olması. buradaki ayetin anlatım olarak da icazkar bir anlatışı, hikaye edişi var gibidir.

diğer hücreler veya hepimize karşı muhassim hasım anlamı daha uygunsa, kendisini savunan şey dişi hücresidir denebilir.

TUBA
18-10-2011, 13:35
sevgili zulkar, gel yumurta hücresinin seçici olmadığı konusunda anlaşalım. aynı şeyleri tekrar tekrar yazmayayım. ayettekinin anlamı o olabilir senin bakış açına göre ama olay o şekilde gelişmemekte. yumurta hücresi sadece döllenmeyi bekler ve kendini dölleyen sperm hücresi girdikten sonra koruma kalkanı oluşturur. akabinde sperm hücresinde bulunan (23 kromozom ) kromozomlarla yumurta hücresinde bulunan ( 23 kromozom ) kromozomlar birleşerek yepyeni 46 kromozomlu hücre oluşturur. ve bu tek hücre 3,5 milyar yıl önceki eşeysiz üreyen atalarımız gibi 1-2-4-8-16 şeklinde eşeysiz (kendini kopyalama ) ürer, çoğalır ve bu şekilde yeni bir canlı oluşturmaya başlar.

zulkar
18-10-2011, 13:48
selamun aleykum

sorunun önemli bir ayağı var. bilinir ki din erkek egemendir.

o yüzden şimdi bu çocukta down sendromu olsa, kan kanseri olsa, genetiğe bağlı diyabetik olsa kim suçlu olmalıdır.

zinhar günaha girmemek için elbetteki alay kusur dişi hücresinde olmalı değil mi?

bir hücreyi bölmeden önce bir arındırmak lazım ve günahkar genlerin nereden geldiğini bilmek lazım.bu hücre kendisini niye savunur neden bu hücre kan hücrelerini öncelikle kopyalar ve yenilenmiş kan hücresi ile işlem gördükten sonra tekrar yine aynı kan havuzuna batırılır yani yenilenir bunları bilmeden döllenme nasıl olacak.

min nutfetin derken mesela bu hücre fe halinde iken ne gibi genetik hataları olabilir bilmek gerekiyor.

zira bu bir yarış olarak kabul edilirse erkek hücesini baskın kabul ederiz. genetiğe bağlı riskler yumurta hücresinden gelir deriz ki. din bunu kabul etmez.

kanaatime göre bu yumurta hücresinin mevcut genetik hataları fe denen halindedir. ve bu hücre seçiciliği de bu duruma göre yapmaktadır.

TUBA
18-10-2011, 14:00
sevgili zulkar, yazından anladığım kadarıyla cevap vermeye çalışayım. ben prof. değilim ama bilgim dahilinde doğruları aktarmaya çalıştım. bu yazdıkların konusunda bilgim yok, yani her türlü hastalığın dişi hücresinden kaynaklı olduğu konusunda bir fikrim yok ama emin olmamakla beraber bunun sadece dişi hücresinden kaynaklı olmadığını söyleyebilirim. ama şöyle bir durum var ki, şayet annenin yaşı biraz geçkin (örneğin 40 ) ve bu yaşa kadar epey çocuk sahibi olmuş ise bu durumda annenin vücudu itibari ile yeterli gelmeyeceğinden birtakım kusurlar söz konusu olabilir. buna ek olarak annenin beslenme şekli ve şayet anne tarafında kusurlu gene sahip ise bunun genetik yolla geçmesi mümkündür. tabiki tersini de düşünmek lazım, şayet baba tarafında kusurlu gene sahip ise bununda genetik yollarla geçmesi mümkündür.

errata
18-10-2011, 14:16
Bir damla su olarak bahsedilen şey sperm hücresi falan değil, gayet açık olarak doğrudan meni/semen dir.

Muhammed ya da Muhammed'in tanrısı sperm hücresinin varlığından haberdar olsaydı, kesinlikle "bir damla su içindeki zerre" gibi bir ifade kullanırdı.

Burada "bir damla su" tabiri kesinlikle mayalayıcı, insan oluşturmak için gereken ham madde gibi düşünülerek söylenmiş. Çünkü başka türlü düşünülmesi ya da tasvir edilmesi için gerekli bilgi yoktu.

Tabi Müslümanlar için bu basit, düz ifadelerden dahi olağan üstü karmaşık bilgilere mecazi ara yollar oluşturmak zor değildir. Zira hayal gücünün sınırı yok.

vartor
18-10-2011, 16:26
]Apacik sacmaliklarla dolu kitaplardan, hayal ve iman gucuyle neler cikarabiliyor insan. Ustelik de apacik yazdirildigi, yazari tarafindan iddia edilmesine ragmen.
Bir damla sudan, ciplak gozle gorulemiyen bir sperm anlayisi da, ya tam bilgisizlik veya inanma ihtiyacinin korukledigi bir safsata yaratma eyilimidir.

Herkesin bildigi gercekleri, tanriya yalan yanlis mal etmek yeni bir moda da degil; allah oncesi tanrilari, hatta totemler, putlar bile soylemistir ve hicbir hikmeti olmayan, olamiyacak kelimelerden bu safsatalara insanlar kendini inandirmis, sonucunda dogan sahte guven duygusunun buyusune kapilmis ve kendini egitmedikce, kapilmaya devam edecektir.

klucky35
18-10-2011, 17:53
Taş devrinde, oğlundan çok çeken bir babaya "Oğlun nasıl oldu?" diye sorsan olayı aynı kelimelerle anlatırdı:)

bylion
18-10-2011, 18:27
hayır yumurta hücresi seçici değildir, aksine sperm hücreleri kendi aralarında yarış halindedir ve en sağlıklı ve güçlü olanı yumurta hücresinin içine girmeyi başarır. yumurta hücreside bir zırhla kaplanır ve başka sperm hücresinin girmesini engeller.
anlaşılan tek hücreli yaşamda dahi yarış vardır, hayatta kalma mücadelesi yani ölmemek için. dolayısıyla tüm canlılar ölümden korkar, genlerimizde bu şifre mevcuttur.


tuba kendin soruyorsun kendin cevap veriyorsun ama farkında degilsdinişte benim rabbim bu kadar büyüktür içlerinden en saglıksını yumurtaya ulasır gördün mü neden cok oldugunu cevabı olabilir he nersin seviyom lan sizi :)

uyar
18-10-2011, 18:30
............benim rabbim bu kadar büyüktür içlerinden en saglıksını yumurtaya ulasır

o zaman birsürü hastalıklı özürlü insanı nasıl açıklıyorsun?? hani en sağlıklısıydı??

düşünsel
18-10-2011, 18:44
benim bildiğim sperm sayısı 40 milyon kadar olursa bir kısırlık belirtisidir. bir yumurta hücresinin döllene bilmesi için 80 milyon civarı sperm gerekiyor. sonuçta tabi ki bir sperm döllüyor fakat tek başına hiçbir şey yapamaz.

TUBA
18-10-2011, 19:30
tuba kendin soruyorsun kendin cevap veriyorsun ama farkında degilsdinişte benim rabbim bu kadar büyüktür içlerinden en saglıksını yumurtaya ulasır gördün mü neden cok oldugunu cevabı olabilir he nersin seviyom lan sizi :)

:D ilahi, en iyisini yaratamadığı için olsa gerek milyon tane yaratıyor ve içinden 1 tanesini seçip onun döllemesine izin veriyor. ama diğer taraftan geride kalanların ölmesine sebep oluyor. çok adil :laugh:

istatistik
18-10-2011, 21:13
Arada bazı fantastik kurgulu mesajları okuyorum çok ilgi çekici oluyorlar.

Sperm ile ilgili ayet ballandıra ballandıra anlatılmış ve bir mucize çıkarılmaya çalışılmış. Burada bazı biyolojik hatalar mevcut. Sperm bir su olarak tasfir edilmiş. Zamanın biyoloji blgisi ile pek hatalı olmasa da günümüz itibariyle geçerliliğini yitirmiş bir tanımdır. Sperm içerisinde bulunan ve gerçek dölleme işini yapan "Spermatozoon" canlı bir hücredir. Bu bakımdan bir su olduğunu düşünmek ya da söylemek günümüz itibari ile geçersizdir. Aşağıda bir resmini bulabilirsiniz:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/9f/Complete_diagram_of_a_human_spermatozoa_en.svg/597px-Complete_diagram_of_a_human_spermatozoa_en.svg.png

Bu hücrenin sağlıklı olması demek, kuyruk uzunluğunun ve hareketlerinin uygun olması demektir. İçinde taşıdığı genin herhangi bir kusur taşıyıp taşımaması bu hücrenin sağlıklı olup olmamasını ilgilendirmez.

ereninthenature
18-10-2011, 22:45
Eskiden insanlar bizim periyodik tabloda bildigimiz gibi bir element bilgisine sahip degillerdi.Tum fantastik kurgu kitaplarinda ates, hava, su, toprak 4 temel element olarak kullanilir.Hemen hemen hepsinde:D

Toprakla, suyu karistirip ilk insani yaratmak.

Su ile diger insanlari yaratmak.

Keske Karbon, azot, oksijen, hidrojen gibisinden bir tabir olsaydi fantastik kurgu kitaplarinda ama elimizdeki tek sey atesten yaratilanlar, sudan, topraktan yaratilanlar:)

Diger taraftan sudan yaratilmadigimiz cocugun sudan yaratilmadigi gun gibi ortadadir.Neyin mavali okunuyor anlamadim.Suyun icindeki canli bir hucre diger bir canli hucre ile birlesip zigotu olusturur.Bir damla su bana hic birsey ifade etmiyor.

Elbette col bedevilerinin develeri oldu, hatta hamile olanlar.Biraz acip develerini incelemis olmalari da cok ucuk bir fikir degil.Col bedevisinin suyla hamile kalindigini sanmasi gayet dogal yani.Mikroskopu olsa canli hucrelerden bahsederdi, olmayinca cansiz sudan bahsediyor.

Vela
24-11-2011, 01:45
Kuran'da yaratılış malzemesi olarak
Su
Sperm
Balçık
Kaburga
vb. birçok şeyden bahseder

Bunlardan birinin çocuk oluşan cinsel ilişkide mevcut bir sıvı olması mucize midir?
İsterseniz Muhammed çocuk yapmak için cinsel münasebette bulunmasını biliyor diye de mucize sayalım
Hatta hamile kadınların adetinin kesildiğini bilmesi de mucize olsun

Oh ne ala...

Zulkar banlanmış ama
min eki spermden yaratıldığını belirtmiyor mu?

yamans
24-11-2011, 01:53
Konuyu açan akıllı bir damla menide ne kadar sperm var biliyor mu acaba ?

Vela
24-11-2011, 22:40
Konuyu açan önce "min nutfetin" ifadesinin neresinde spesifik olarak BİR DAMLA olduğu belirtilmiş onu açıklasın sonra konuşsun bence.....
Nerede baktıysam nutfetin'in tercümesi sadece meni olarak geçiyor

Marasko
29-12-2011, 00:22
hahaha uzak geleceği düşünmeye gerek yok, daha yakın geçmişte birkaç yıl önce ingilterede yapılan bir araştırma ile sperme ihtiyaç duyulmadan bir kadının kendisinden (kaval kemiği) alınan bir hücre ile gebe kalabileceğini ama bu doğacak çocukların sadece kız çocuğu ve annenin kopyası olacağı belirtilmişti :D yani bir nevi klonlama aynı doly koyun ve şimdiye kadar kopyalanan diğer hayvanlar gibi ;) anlaşılan sperme ihtiyaç yok. bu arada meninin içinde milyonlarca sperm hücresi bulunur ve bu hücrelerden en güçlü ve hızlı olanı yarışı kazanır, hayat mücadelesini burada mikro düzeyde görebiliriz. yani mücadele burada başlar ve ölene kadar devam eder.

şimdi burçak hanıma soralım; bir tane sperm hücresi yumurta hücresini döllemeye yeter iken neden milyonlarcası yaratılmış? hani rahimlerdeki döllenmeye kadar karışan allahtı, yoksa 1 tane sperm hücresi ile başarısız olurum diye mi düşündü?

Hiçbir bilimsel bilgi olmadan, tamamen eleştirme mantıklı bir yazı :)

ereninthenature
29-12-2011, 00:40
Hiçbir bilimsel bilgi olmadan, tamamen eleştirme mantıklı bir yazı :)

1 sperm yeterken milyon tane uretip israf yapmak...Israf haramdir.:high5:

bypiso
17-04-2012, 00:02
"İleride sperm adı verecğiniz bir adet kuyruklu noktadan ve yine ileride hücre diyeceğiniz bir parçadan yarattı" deseydi iman edecek miydiniz sanki? Biyoloji kitabı okumak istiyorsanız kütüphaye gidin! İnanmak için Kurandan apaçık bir mucize göstermesini bekliyorsunuz. Bir şeyi gördükten sonra inandım demenin anlamı kalır mı? Sperm hücresi, sıvı değil midir? Yapısında içtiğiniz su barındırmaz mı? Su damla damla akıp gitmez mi? Türkçe Kuran Meali dediğiniz şey, nasıl birebir orjinal bilinin aynısını verebilir? Araplar meni için "sperm" ya da "hücre"nin dışında kelimeler kullanıyorlardı elbette. Türk dil yapısına en uygunu hangisiyse o alınır. Allah'ın dinini bırakmış dilini eleştiriyorsunuz resmen ya.

ereninthenature
17-04-2012, 00:14
"İleride sperm adı verecğiniz bir adet kuyruklu noktadan ve yine ileride hücre diyeceğiniz bir parçadan yarattı" deseydi iman edecek miydiniz sanki? Biyoloji kitabı okumak istiyorsanız kütüphaye gidin! İnanmak için Kurandan apaçık bir mucize göstermesini bekliyorsunuz. Bir şeyi gördükten sonra inandım demenin anlamı kalır mı? Sperm hücresi, sıvı değil midir? Yapısında içtiğiniz su barındırmaz mı? Su damla damla akıp gitmez mi? Türkçe Kuran Meali dediğiniz şey, nasıl birebir orjinal bilinin aynısını verebilir? Araplar meni için "sperm" ya da "hücre"nin dışında kelimeler kullanıyorlardı elbette. Türk dil yapısına en uygunu hangisiyse o alınır. Allah'ın dinini bırakmış dilini eleştiriyorsunuz resmen ya.

1 damla sudan yaratmakla, 2 esey hucresinin birlesmesi arasinda sadece kelime anlami degil kavram yanlisligi var.Sen sunu mu ima ediyorsun yani; "Allah bir damla sudan yaratilma ile, sperm ve yumurtanin birlesip zigotu olusturmasini kastediyor!".Bu cumleyi sesli bir sekilde kendine bir kac kere okursan anlarsin ne demek istedigimizi.

VraeL
17-04-2012, 00:21
Eskiden insanlar bizim periyodik tabloda bildigimiz gibi bir element bilgisine sahip degillerdi.Tum fantastik kurgu kitaplarinda ates, hava, su, toprak 4 temel element olarak kullanilir.Hemen hemen hepsinde:D

Toprakla, suyu karistirip ilk insani yaratmak.

Su ile diger insanlari yaratmak.

Keske Karbon, azot, oksijen, hidrojen gibisinden bir tabir olsaydi fantastik kurgu kitaplarinda ama elimizdeki tek sey atesten yaratilanlar, sudan, topraktan yaratilanlar:)

Diger taraftan sudan yaratilmadigimiz cocugun sudan yaratilmadigi gun gibi ortadadir.Neyin mavali okunuyor anlamadim.Suyun icindeki canli bir hucre diger bir canli hucre ile birlesip zigotu olusturur.Bir damla su bana hic birsey ifade etmiyor.

Elbette col bedevilerinin develeri oldu, hatta hamile olanlar.Biraz acip develerini incelemis olmalari da cok ucuk bir fikir degil.Col bedevisinin suyla hamile kalindigini sanmasi gayet dogal yani.Mikroskopu olsa canli hucrelerden bahsederdi, olmayinca cansiz sudan bahsediyor.

evet insanlar su-toprak, cinler ateş, melekler nur, allahta tahta (((:

bunun yanı sıra çöl bedevisinin develere bakmasına gerek yok. çaprazlama kestikleri kol bacakların bedenlerinide inlemiş olmasınlar q:

istatistik
17-04-2012, 00:34
"İleride sperm adı verecğiniz bir adet kuyruklu noktadan ve yine ileride hücre diyeceğiniz bir parçadan yarattı" deseydi iman edecek miydiniz sanki? Biyoloji kitabı okumak istiyorsanız kütüphaye gidin! İnanmak için Kurandan apaçık bir mucize göstermesini bekliyorsunuz. Bir şeyi gördükten sonra inandım demenin anlamı kalır mı? Sperm hücresi, sıvı değil midir? Yapısında içtiğiniz su barındırmaz mı? Su damla damla akıp gitmez mi? Türkçe Kuran Meali dediğiniz şey, nasıl birebir orjinal bilinin aynısını verebilir? Araplar meni için "sperm" ya da "hücre"nin dışında kelimeler kullanıyorlardı elbette. Türk dil yapısına en uygunu hangisiyse o alınır. Allah'ın dinini bırakmış dilini eleştiriyorsunuz resmen ya.

Yani şu eleştiriyi bize yapmak yerine kitabınızdan olmadık anlamlar çıkarmaya çalışan tiplere yapsanız daha yerinde olur.

Kaldı ki yukarıda spermin ne olduğunu da açıkladık. Bu arada önerim, bir yumurtanın döllenebilmesi için ortalama kaç sperm hücresinin rahime bırakılması gerektiğini araştırın. Bakalım 1 damla sperm bunu başarabiliyor mu?

aysehatun
02-08-2012, 03:59
Çiçeğe su vermezseniz, kurur. Çiçeğe su, beyne akıl verin.

kasarsis
02-08-2012, 05:34
sığ ve boş kafalar olabileceği gibi derin ve boş kafalar da vardır

Luthien Tinuviel
03-08-2012, 01:29
bu ne bu nasıl bir mucize ya? kaynağı kendi vermiş mucizeyi kendi yalanlamış. bir tane spermden dölleniyor. bir tane sperm hiç bir damla olur mu? bir damlanın içinde kaç tane sperm vardır bi düşünsün bakim? o bir damlanın içinden sadece biri dölleniyor. o da yumurtayla.. tabi yumurtanın sayılmadığını hesaba bile katmıyorum. kadını bu kadar aşağılık gören bir dinin bi de kadının yumurtasının işlevinden bahsedecek değildi ya. neyse

hatac
20-08-2012, 02:25
Kuran-kerim'de insanın yaratılışı ile ilgili olarak,insanın spermlerin tamamından degil,spermlerin çok az bir kısmından oluştugunu söylüyor.günümüz modern tıbbın söyledigine birebir uyuyor.


Önce vikipedia'nın söyledigine bakalım


http://tr.wikipedia.org/wiki/Sperm (http://tr.wikipedia.org/wiki/Sperm)
Testislerde oluşan bu hücrelerin üretimi ergenlik döneminde başlar. Baş kısmında döllenme sırasında yumurtaya aktaracağı kalıtsal bilgi (DNA) taşır. Kuyruğu vardır ve hareketlidr. Bir çiftleşme sırasında yaklasik 150-200 milyon sperm salınır.Ancak yumurtayı yalnızca tek bir sperm dölleyebilir.




ve şimdi'de kuran'ın söyledigine bakalım



Nahl suresi 4 ;Halakal insâne min nutfetin fe izâ huve hasîmun mubin(mubînun).


1. halaka el insâne : insanı yarattı
2. min nutfetin : bir damla sudan, nutfeden
3. fe : böylece, buna rağmen
4. izâ : olduğu zaman, olmuş, olmuştur
5. huve : o
6. hasîmun : düşman, hasım
7. mubînun :apaçık, açıkça




Suat Yıldırım
Nitekim O, insanı bir damla sudan yarattı. Ama o yaman bir hasım kesiliverdi.


Ali Bulaç
İnsanı bir damla sudan yarattı, buna rağmen o, apaçık bir düşmandır.


Edip Yüksel
İnsanı küçük bir damladan yarattı, fakat buna rağmen o, apaçık bir düşman kesildi.


İbni Kesir
İnsanı, bir damla sudan yarattı. Öyleyken o, nasıl da apaçık bir hasım kesilmiştir.


Diyanet Vakfı
NAHL 4. O, insanı bir damla sudan yarattı. Fakat bakarsın ki (insan) Rabbine apaçık bir hasım oluvermiştir.

Diyanet İşleri
NAHL 16/4. İnsanı nutfeden yaratmıştır. Öyleyken o nasıl da açıkça karşı koymaktadır!

Yaşar Nuri Öztürk
NAHL 4.İnsanı bir spermden yarattı. Bir de bakmışsın insan, açıkça kafa tutan bir hasım oluvermiş.

Elmalılı Hamdi Yazır
İnsanı bir nutfeden yarattı, bir de bakarsın o, natûk bir muhasım kesilmiştir

Ömer Nasuhi Bilmen
(3-4) Gökleri ve yeri hak ile yaratmıştır. O kendisine şerik koştukları şeylerden çok âlidir. İnsanı bir nutfeden yaratmıştır. Böyle iken, o, apaçık bir düşmandır.

Hasan Basri Çantay
İnsanı bir damla sudan yaratdı O. (Böyle iken) bakarsın ki o, apaçık (yaman) bir hasım (kesilmiş) dir!

Muhammed Esed
O, insanı (sadece) bir sperm damlasından yarattı; ama yeri gelince, bu aynı yaratık, düşünme ve karşı çıkma gücüyle donatılmış olduğunu hemen ortaya koyuyor!

Abdulbaki Gölpınarlı
İnsanı bir damla sudan yarattı, böyleyken bir de bakarsın o, apaçık bir düşman kesilmiş.

Süleyman Ateş
İnsanı nutfe(sperm)den yarattı, birden o (insan) konuşkan bir karşı koyucu olup çıktı.


Kendisi akıtılan meniden bir damla su degil miydi ? Kıyamet suresi

Hâlâ inanmayacaklar mı?” Enbiya, 21/30
Yani herkes sudan derken Yaşar nuri öztürk'ün sperm demesi çok ilginç, yani herkes kendi keyfine göre mi meal yazıyor anlamadım ki

hatac
20-08-2012, 02:29
Kuran'da yaratılış malzemesi olarak
Su
Sperm
Balçık
Kaburga
vb. birçok şeyden bahseder

Bunlardan birinin çocuk oluşan cinsel ilişkide mevcut bir sıvı olması mucize midir?
İsterseniz Muhammed çocuk yapmak için cinsel münasebette bulunmasını biliyor diye de mucize sayalım
Hatta hamile kadınların adetinin kesildiğini bilmesi de mucize olsun

Oh ne ala...

Zulkar banlanmış ama
min eki spermden yaratıldığını belirtmiyor mu?

Ya bir kere Kuran'da kadınların adet olmasından tutun da bir sürü saçmalığa yer verilmesi de ilginç yani Allah'a ne bunlardan, yok aybaşı hallerinde kadınlara yaklaşmayı yok bilmem ne koca Allah işi gücü bırakmış nelerle uğraşıyor

SEYFULLAHx
28-08-2012, 13:50
Sperm tek başına yeterli mi ama? Ya yumurta? :)

Bunun için güzel ve esprili bir fıkra anlatayım size bir çift boşanacakmış çocugun kimde kalacağını tartışıyorlarmış kadın ben çocuğu 9 ay karnımda taşıdım doğurdum emzirdim benım hakkım
Babasıda hakim bey canınız kola çekti makinaya para attınız kolanız geldi kola makınanın mı yoksa parayı atanın mı
Hakim çocuk babada kalacak.! :)

Bu işin esprili yanı siz yumurta kırarken tavaya tavayıdamı yiyorsunuz .D ham madde yumurtadır orda tavada pişirilmişdir. spermden yaratmıştır yani kullanmıştır sperm evrim geçirmişdir demiyor harbi makina beyinlisiniz ::der:

basbaya
28-08-2012, 14:10
Size göre kadınlar başka halta yaramaz zaten, bi öpersiniz bide doğurtursunuz.

"Cahillik tırmandığı yerden düşen kediye benzer, seyretmesi keyiflidir."

idontneedagod
28-08-2012, 14:14
harbi makina beyinlisiniz ::der:

Burası kişilere dilediğiniz gibi hakaret edeceğiniz bir forum değildir.


Öncelikle lütfen site tüzüğünü okuyunuz.

http://www.turandursun.com/index.php?option=com_content&view=article&id=678&Itemid=134

burax
21-04-2013, 02:42
Mısırlılar Sperm'i çok önceden yaklaşım M.Ö 3000 - M.Ö 2500 yılları arasında açıkça biliyorlar bunu kil tabletlere dahi yazmışlardır. Ayrıca resimlerini bile çizmişlerdir. Yani şeklini dahi iyi biliyorlardı. Videosu aşağıdadır izlemenizi öneririm.
http://youtu.be/GjLuATmtt9c

sugibi
24-05-2013, 19:07
Onlar hâlâ Kur'an'ı iyice düşünmüyorlar mı? Eğer o, Allah'tan başkasının katından olsaydı, kuşkusuz içinde birçok aykırılıklar (çelişkiler, ihtilaflar) bulacaklardı.
(NİSA/82)

Aşağıdaki ayetler arasında çelişkiyi islam alimleri nasıl izah ediyor?

O inkâr edenler görmüyorlar mı ki, (başlangıçta) göklerle yer, birbiriyle bitişik iken, biz onları ayırdık ve her canlı şeyi sudan yarattık. Yine de onlar inanmayacaklar mı?
(ENBİYA/30)

Cann'ı (cinni) da 'yalın-dumansız bir ateşten' yarattı.
(RAHMAN/15)

"CAnn (Cin) canlı-diri değildir" denirse "yok artık" diyeceğim.

ESTER
26-05-2013, 05:03
Konunun etrafinda nasil dolasmak boyle.

Her canliyi sudan,sividan yaratmak sonra da bu su damlasi spermdir demek.

Sperm cansiz bir madde. Cansiz oldugu icin kuru ortamda yasamiyor.

Niye cansizdan canli turetme konusunda takintili davranildigini anlamis degilim.

Yaratici kavrami sorunlu . Kitaplarda bu bilgileri paylasan guc canli mi cansiz mi hayal ediliyor.
Bir yaraticinin varligindan ziyade, tarifinde eksiklik var.

HzFederal779
14-07-2013, 00:08
İnsanlar tabiki 1 damla spermden oluşmuştur..Ama bunun Allahla,,Tanrıyla kesinlikle alakası yoktur...Olmayan bir varlık başka bir varlığı asla yaratamaz.

Fear
03-08-2013, 16:26
Kendinin zeki olduğuna inanmış bunca ateist bir tek kelime ile bu çağda, spermi bu kadar iyi anlatabileceklermiydi?

Kıyamet 37;
"O dökülen bir meniden bir nufte (sperm) değil miydi?"

spartacus
03-08-2013, 17:41
Dökülürken başkası görmüyor mu?

Doğum kontrol yöntemleri ne zamandır var? Kim bilimiyor ki nufteyi?

Anlatım nerede orada, altı üstü bilinen bir şey bir keliem olarak kullanılmış, ne bu gariptir ne de spermin özelinde anlatılan bir şey var orada.

murted
03-08-2013, 18:05
Dökülürken başkası görmüyor mu?

Doğum kontrol yöntemleri ne zamandır var? Kim bilimiyor ki nufteyi?

Anlatım nerede orada, altı üstü bilinen bir şey bir keliem olarak kullanılmış, ne bu gariptir ne de spermin özelinde anlatılan bir şey var orada.

Arkadaşımız Kuran'da sperm yazıyor sanmış olabilir. Ah, o parantezciler yok mu, öldürürler adamı. :)

Fear
03-08-2013, 18:05
Sn. spartacus,
Nufte nedir ?

Fear
03-08-2013, 18:46
Doğum kontrol yöntemleri ne zamandır var? Kim bilimiyor ki nufteyi?

Sen bilmiyorsun

spartacus,
Madem bilmiyon, Anlatayım.
Nufte eski arapçada pekçok su içinden bir damla su demektir.

Meni ayrı birşey, sperm ayrı.


Kıyamet 37;
"O dökülen bir meniden bir nufte (sperm) değil miydi?"

Bayrak
03-08-2013, 19:07
SORU: Tanrı Allah insanı neden yaratmıştır..

Sözde tanrı allahın sözlerinden oluşan kuran bakalım bu soruya nasıl cevap veriyor..

A) Topraktan

Rum-20 "Sizi topraktan yaratması, O’nun (varlığının) delillerindendir. Sonra siz, (her tarafa) yayılan insanlar oluverdiniz."

B) Hiçbirşeyden

Meryem-67 "İnsan düşünmez mi ki, daha önce o hiçbir şey olmadığı halde biz kendisini yaratmışızdır?"

C) Çamurdan

Enam-2 "Sizi bir çamurdan yaratan, sonra ölüm zamanını takdir eden ancak O’dur. Bir de O’nun katında muayyen bir ecel (kıyamet günü) vardır. Siz hâla şüphe ediyorsunuz."

Secde-7 "O (Allah) ki, yarattığı her şeyi güzel yapmış ve ilk başta insanı çamurdan yaratmıştır."

D) Aşılanmış Yumurtadan

Alak-2 "O, insanı bir aşılanmış yumurtadan yarattı."

E) Sudan

Nur-45 "Allah, her canlıyı sudan yarattı. İşte bunlardan kimi karnı üstünde sürünür, kimi iki ayağı üstünde yürür, kimi dört ayağı üstünde yürür… Allah dilediğini yaratır; şüphesiz Allah her şeye kadirdir."

Evet sanırım Tanrı Allah insanı neden yarattığına karar verememiş...

Fear
03-08-2013, 22:46
Senin sorduğun soru değiki Bayrak Kardeş.
Hepsi ayrı ayrı dahada garip, birşeyi çarpıtma gayretindesin anlaşılan. Sana ayetlerin sahibi senin anlamıyacağını bildiği için tek bir ayetde vermiş aslında.

"Ey insanlar, eğer dirilişten yana bir kuşku içindeyseniz, gerçek şu ki, biz sizi topraktan yarattık, sonra bir damla sudan, sonra bir alak'tan (embriyo), sonra yaratılış biçimi belli belirsiz bir çiğnem et parçasından; size (kudretimizi) açıkça göstermek için. Dilediğimizi, adı konulmuş bir süreye kadar rahimlerde tutuyoruz. Sonra sizi bebek olarak çıkarıyoruz, sonra da erginlik çağına erişmeniz için (sizi büyütüyoruz). Sizden kiminizin hayatına son verilmekte, kiminiz de, bildikten sonra hiçbir şey bilmeme durumuna gelmesi için ömrün en aşağı ucuna (yaşlılığa) geri çevrilmektedir. Yeryüzünü kupkuru ölü gibi görürsün, fakat biz onun üzerine suyu indirdiğimiz zaman titreşir, kabarır ve her güzel çiftten (ürünler) bitirir." (Hac Suresi, 5)



Spartacus;
Dökülürken başkası görmüyor mu?

Doğum kontrol yöntemleri ne zamandır var? Kim bilimiyor ki nufteyi?

Anlatım nerede orada, altı üstü bilinen bir şey bir keliem olarak kullanılmış, ne bu gariptir ne de spermin özelinde anlatılan bir şey var orada. "O insan, [rahme] akıtılan meninin içinden bir nutfe [sperm] değil miydi? (Kıyamet 37)""Rahimlere atılan meniden insanı yaratan siz misiniz, yoksa biz mi? (Vakıa 58-59) "


Nufte eski arapçada pekçok su içinden bir damla su demektir.
Belkide inançsızlığınızın nedeni düpe düz kör (Bilgisiz, Bildiğini Sanan cahil )olmanızda gizli. Meniyi herkez biliyorda acaba geçmişde sperm hücresini bulan yada buldurduğunuz bir topluluk varmı?

Brian
03-08-2013, 22:57
İnsanların gelişim sürecinde ilk olarak, doğan çocuğun kime benzediği sorusu, kalıtımın ilk gözlemleridir. Çocukların akrabalarına benzemesinin bir rastlantı olmadığı çok eski zamanlardan beri bilinmekteydi. Bu yüzden, kimi kültürlerde yakın akrabalar arasındaki evlilikler yasaklanmış, evcilleştirilen hayvanların istenilen özellikteki bireyleri çiftleştirilmiştir. Yaşı 6000 yıldan eski bir Babil yazıtında, beş nesillik bir at şeceresinde, yele başının değişimi gösterilmiştir.[2] Kimi kültürlerde tohum seçiminde en iyi bitkiler seçilmiş, yapay olarak tozlaşmalar yapılmıştır. Bununla beraber, genetiğin bilimsel olarak açıklanması, 19. yüzyılı bulmuştur[2]. Kalıtımla ilgili ilk kurgular Yunan filozoflardan gelmiştir; bugün komik olarak görülen bu ilk fikirlerin, kalıtımın ilk ana fikirleri olması nedeniyle büyük önemi vardır[3].

Pisagor

Pisagor (MÖ 580 - MÖ 500), çocukların babalarına benzerliklerini şöyle açıklamıştır: Vücudun çeşitli bölgelerinden süzülerek gelen bir tür süptil buharın erkeğin eşeysel organında yoğunlaşmasıyla tohum (sperm) oluşur ve eşeysel çiftleşme sırasında dişi eşey organlarına iletilirr. Bu, vajinada katılaşır ve rahimde büyüyecek bir embriyo oluşturur. Olayda esas teşkil eden tohumun babadan gelmesi nedeniyle bu varsayım “patrocline” adıyla bilinir. Bu varsayımda, annenin işlevi embriyoyu kanıyla beslemekten ibarettir.[4] Pisagor'un düşüncesinde, çocuğun anne ile benzerliği, embriyonun anne vücudu içerisindeki gelişimiyle açıklanmıştır.[4]

Empedokles

Empedokles (MÖ 494 - MÖ 434), tohumun ebeveynden (anne ve baba) geldiğine inanmıştır. Ona göre, çiftleşme sırasında hem anneden hem babadan gelen sıvı, tohum şeklinde organlarda toplanmakta, birleşmelerinde ise embriyoyu oluşturmaktaydı. Çocukların ebeveyne benzemelerini ve birbirine benzemeyen kardeşlerin oluşumu ise şöyle açıklamıştır: Vücudun her parçasından gelen tohuma katkı hep aynı oranda olmadığından, her yeni çiftleşme farklı çocukların oluşmasını sağlar[5]. Günümüzde Anadolu'nun bazı yerlerinde erkekteki tohumunun göğüslerinden süzülerek geldiğine hala inanılmaktadır.

Aristo

Aristo (MÖ 384 – MÖ 322), birçok konuda olduğu gibi, kalıtım üzerine de fikirler ileri sürmüştür. Düşünceleri yüzyıllarca tartışılmadan kabul görmüştür. Erkek tohumunun kandan saflaşarak oluştuğuna ve her organa ulaştığı için kanın organları yeniden yapabilme gücü olduğuna inanmıştır[6]. Kadındaki tohumun aybaşlarında görülen adet kanı olduğunu düşünmüş, ama ondaki kanın erkekteki gibi tam olarak saflaşmamasından dolayı, aybaşlarında bu şekilde geldiğini ileri sürmüştür. Aristo'ya göre, çiftleşme sırasında tohumların ikisi birleşerek embriyo haline gelip, çökelir.[7] Bu fikir, 2000 yıl kadar kabul edilmiştir; günümüzde de kullanılan asil kanlı, kan bağı, bozuk kanlı vb. deyimlerinin buradan geldiğine inanılır.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Genetik_biliminin_tarihçesi

Bayrak
03-08-2013, 23:10
Senin sorduğun soru değiki Bayrak Kardeş.
Hepsi ayrı ayrı dahada garip, birşeyi çarpıtma gayretindesin anlaşılan. Sana ayetlerin sahibi senin anlamıyacağını bildiği için tek bir ayetde vermiş aslında.

"Ey insanlar, eğer dirilişten yana bir kuşku içindeyseniz, gerçek şu ki, biz sizi topraktan yarattık, sonra bir damla sudan, sonra bir alak'tan (embriyo), sonra yaratılış biçimi belli belirsiz bir çiğnem et parçasından; size (kudretimizi) açıkça göstermek için. Dilediğimizi, adı konulmuş bir süreye kadar rahimlerde tutuyoruz. Sonra sizi bebek olarak çıkarıyoruz, sonra da erginlik çağına erişmeniz için (sizi büyütüyoruz). Sizden kiminizin hayatına son verilmekte, kiminiz de, bildikten sonra hiçbir şey bilmeme durumuna gelmesi için ömrün en aşağı ucuna (yaşlılığa) geri çevrilmektedir. Yeryüzünü kupkuru ölü gibi görürsün, fakat biz onun üzerine suyu indirdiğimiz zaman titreşir, kabarır ve her güzel çiftten (ürünler) bitirir." (Hac Suresi, 5

Bu ayet benim sözümü çürütmez aksine yıllar içindeki uydurduğu ayetlerde ki çelişkiye kılıf bulmaktan başka birşey olmadığını ortaya koyar.

Çamurdan yaratılış hikayesini evirip çevirip işi anne rahminden çıkmaya getirmiş. Oysa ayetlerde açıkca yazıyor bir yerde insanı sudan yarattım derken başka bir yerde çamurdan gene başka bir yerde ise topraktan, vs, vs... diye farklı farklı bilgiler vermektedir. Özeti bilgileri toplama olunca vede yıllara yayılınca böyle çelişkiler olması normaldir.

Peki kurana bu bilgiler nasıl girdi. Tabiki muhammedin akıl hocaları eliyle tevrattan ve incilden araklama usulünce veya toplumda ki inanışlardan alıntı yapılarak. Oysa bu bilgi yeni birşey değildi. Bu yanlış inanış geçmiş toplumların inançlarından bahsettiğim kaynaklara girmişti bunları görelim:

"İnsan Çamurdan Yaratıldı" Efsaneleri Özeti:

Kutsal kitaplarda sözedilen "insanın çamurdan yaratıldığı" fikri, kutsal kitapların ortaya atılmasından çok daha önceki çağlarda yaşayan insanların eserlerinde ve efsanelerinde görülmüştür. Bu durum, kutsal kitapların içine bu eser ve efsanelerden alıntı yapıldığının göstergesidir. Bu efsane ve kutsal kitapların ifadeleri şu şekildedir:

1)Gılgamış Destanı: "Ellerimi yıkadım. Bir parça çamur koparıp yazıya attım. Ve bu yazıda ,kahraman Engidu'yu yarattım."

2)Sümer'lilerin Enuma-eliş Destanı: "Bunun üzerine ben de Ea'nın yardımını istedim. Toprağı, Kingu'nun kanıyla yoğurdum. İlk insanı meydana getirdim."

3)Çin Efsanelerinden: "Bunun üzerine Tanrıça Ngüho yengeç elleriyle gökyüzünü yukarıya kaldırdı, denizleri yeniden sınırlarına itti. Ve çamurdan yeni bir insan türü yarattı."

4)Mısır'da Luxor Tapınağı'nda bulunan kabartma bir resim: "Kral Amonhotap III olarak betimlenen Tanrı Khnemu çömlekçi çarkında erkek ve dişi iki insanı yaratıyor."

5)Hesiodos Destanı: "Namlı, şanlı Hephaisdos'u çağırdım hemen. 'Bir parça topral al, suyla karıştır' dedim. 'İçine insan sesi koy, insan gücü koy."

6)Yunan Efsaneleri'nden: "Gözyaşlarımla toprağı çamur haline getirdim ve yoğurdum (Prometheus anlatıyor.) Bir insan heykeli yaptım. Sonra bu heykele ruh verdim. İlk ölümlü yaratıklar oluştu böylece.)

7)Tevrat'tan: "Ve Rab Allah yerin toprağından Adam'ı yaptı ve onun burnuna hayat nefesini üfledi ve adam yaşayan can oldu."

8) Kur'an, Mü'minün 12-16: "And olsun ki Biz insanı süzme çamurdan yarattık."

9) Kur'an, Es-Safaat 11: "Hakikat Biz onları cıvık bir çamurdan yarattık."

10)Kur'an, Sad 71-76: "Ben muhakkak çamurdan bir insan yaratacağım. Artık onu tamamlayıp içerisine de ruhumdan üfürdüğüm zaman kendisi için derhal ona secdeye kapanın."

TURAN DURSUN

ESTER
05-08-2013, 01:31
Varoluş sorununun bir damla sıvı ile çözüldüğünü düşünelim.

Bitmedi.

O bir damlanın hammaddesi ne?

Kim?

Nerede üretildi?

Hangi aşamalardan geçti?

Bileşenleri nedir?

Daha önce yaratılan yerkürede ne halinde bulunuyordu?

Katı,sıvı,gaz, üfleme(maddenin bu hali yok. Ben uydurdum. uydu)

Falan filan.

inferno
04-11-2013, 23:57
eğer Allah ayetlerin birinde bana kalkıp ta "Ben sizleri yıldızların tozundan yarattım fakat sizler bunu bilmezsiniz allah çok yücedir Bağışlayandır" deseydi şu an 50 cm sakal, başımda fesh, altımda da uzun entari olurdu.

pursey
16-03-2014, 00:09
eğer allah ayetlerin birinde bana kalkıp ta "ben sizleri yıldızların tozundan yarattım fakat sizler bunu bilmezsiniz allah çok yücedir bağışlayandır" deseydi şu an 50 cm sakal, başımda fesh, altımda da uzun entari olurdu.

+1 .

Burak92
26-07-2014, 04:57
Bilinen bir gerçek vardır ki cenin oluşumunu 3 karanlık evre geçirerek tamamlar.
1-) Batın duvarı
2-) Rahim duvarı
3-) Amniyon zarı
Kuranda 3 karanlık evrenin yazılması hakkında ne düşünüyorsunuz ?


Rahimdeki hayat 3 evreden oluşur:
Preembriyonik evre (ilk 2,5 hafta).
Embriyonik evre (8. haftanın sonuna kadar).
Ve Fetal evre (8. haftadan doğuma kadar).


“Sizi annelerinizin karınlarında, üç karanlık içinde, bir yaratılıştan başka bir yaratılışa geçirerek yaratmaktadır. İşte Rabbiniz olan Allah budur, mülk O’nundur. O’ndan başka İlah yoktur. Buna rağmen nasıl çevriliyorsunuz?


3 karanlık evre ve 3 evre haftalarıyla yazmakta bir yaratılıştan başka bir yaratılışa geçirerek yaratmaktadır ?

bunun için ne düşüyorsunuz ? Lütfen uzun uzadıya laf kalabalıgı olan yazılar yapıstırmayanız ayet ya da biyolojik kısa kısa notlar sunarsanız daha sağlıklı olacaktır...

inferno
26-07-2014, 09:48
Bıktım artık Harun YAHYA saçmalıklarını düzeltmekten
bunu buraya yazana kadar bulunduğun semtte herhangi bir doğum doktoru ile görüş
Bak herhangi ister Müslüman ister ateist olsun,
"Sezeryan ile doğum esnasında bebeğe ulaşmak için ne kadar kesim yapıyorsunuz?" diye sor.

Burak92
26-07-2014, 10:10
Bıktım artık Harun YAHYA saçmalıklarını düzeltmekten
bunu buraya yazana kadar bulunduğun semtte herhangi bir doğum doktoru ile görüş
Bak herhangi ister Müslüman ister ateist olsun,
"Sezeryan ile doğum esnasında bebeğe ulaşmak için ne kadar kesim yapıyorsunuz?" diye sor.


arkadaş oraya ayet yazmısım embrıyolojık bılgı var donmus bana dıyorsun kı dogum doktoruna sor sezaryanda ne kadar kesım yapıyorsunuz 1 kesık atıyorsa 3 evre yok 4 kesık atıyorsa 3 evre yıne yok mantıgında mısın acaba ? yanlısla yazdıgım bılgı dogrusu bu de kaynak goster ama 1 ıle 4 mantıgı ya da fazlasıyla geleceksen hıc yazma cunku zorlama olur o yaptıgın

inferno
26-07-2014, 13:10
Bebeğin anne karnında geliştiği süreçte aldığı her protein her mineral her amino asit birer gelişmedir.
evre diye bir şey yoktur
bu evre denilen süreçleri ister 9 ister 5 ister 7 istersen de 3 yapabilirsin.
aynı göğün katmanları gibi.
göğün katmanları yoktur öyle bir sınır da yoktur.
yükseldikçe hava koşulları değişkenlik gösterir.
bu katmanları istersen 5 istersen 7 istersen 15 yapabilirsin.
Bu paylaşımları alevlendirmeden önce aç bir konuyu baştan sona oku, bilgi sahibi ol senin burada paylaştığın konular yıllar önce tartışıldı, sonuca varıldı.
anlatabiliyor muyum?
Buraya her yeni üye olan kişi ile ayrı ayrı tek tek izah edecek bitmiş tartışmaları tekrar tekrar açacaksak burada daha önce yazılmış tüm yazıların hepsi neden kayıtlı duruyor?

Burak92
26-07-2014, 19:39
Bebeğin anne karnında geliştiği süreçte aldığı her protein her mineral her amino asit birer gelişmedir.
evre diye bir şey yoktur
bu evre denilen süreçleri ister 9 ister 5 ister 7 istersen de 3 yapabilirsin.
aynı göğün katmanları gibi.
göğün katmanları yoktur öyle bir sınır da yoktur.
yükseldikçe hava koşulları değişkenlik gösterir.
bu katmanları istersen 5 istersen 7 istersen 15 yapabilirsin.
Bu paylaşımları alevlendirmeden önce aç bir konuyu baştan sona oku, bilgi sahibi ol senin burada paylaştığın konular yıllar önce tartışıldı, sonuca varıldı.
anlatabiliyor muyum?
Buraya her yeni üye olan kişi ile ayrı ayrı tek tek izah edecek bitmiş tartışmaları tekrar tekrar açacaksak burada daha önce yazılmış tüm yazıların hepsi neden kayıtlı duruyor?


yıllar önce tartışmısınızda pek bir yere varamamışısınız anlasılan bılım adamları kabul edıyor 3 evre var dıyor turkce gıbı dusun giriş girişme sonuç olarak sen dıoyorsun kı ıstersen 3 de 5 de 7 de kafasına gore soylemıyor bu ınsanlar senın okuduklarını yazanlar o ınsanlar kalkıpta okudugunda yazmayan bırı var dıye olan bırseyı yok sayamazsın sen gercekten 7 katmanı uydurma sanıyorsan sana daha ne dıyım butun dunya 7 katmanı kabul etmıs herkese ogretılmıs kuranda gecıyor denılınce hemen oylle sey yok 7 katman dıye bırsey olmaz bılmem ne seneler once ogrenırken hayranlık duyuluyor sımdı ne oldududa 7 katman yok sayıldı inkar edersın ınanmazsında kabul edılen seyı sırf ınkar ıcın yok boyle bırsey demek bence acizliktir ya varsa TANRI korkusunun gostergesıdır.

istatistik
26-07-2014, 20:33
yıllar önce tartışmısınızda pek bir yere varamamışısınız anlasılan bılım adamları kabul edıyor 3 evre var dıyor turkce gıbı dusun giriş girişme sonuç olarak sen dıoyorsun kı ıstersen 3 de 5 de 7 de kafasına gore soylemıyor bu ınsanlar senın okuduklarını yazanlar o ınsanlar kalkıpta okudugunda yazmayan bırı var dıye olan bırseyı yok sayamazsın sen gercekten 7 katmanı uydurma sanıyorsan sana daha ne dıyım butun dunya 7 katmanı kabul etmıs herkese ogretılmıs kuranda gecıyor denılınce hemen oylle sey yok 7 katman dıye bırsey olmaz bılmem ne seneler once ogrenırken hayranlık duyuluyor sımdı ne oldududa 7 katman yok sayıldı inkar edersın ınanmazsında kabul edılen seyı sırf ınkar ıcın yok boyle bırsey demek bence acizliktir ya varsa TANRI korkusunun gostergesıdır.

Öncelikle; Embriyo gelişim evreleri, teknolojinin ilerlemesi ile beraber daha ince şekilde sınıflandırılmaktadır. Bu bakımdan, 3 evre dönemi çoktan kapanmıştır. Bugün bir bilim insanına 3 evresi var derseniz sizi ciddiye bile almaz. Anlaşılması için maddenin hallerini örnek alın kendinize. Maddenin kaç hali vardır? 3 mü?

7 katman meselesine gelirsek; bana bu 7 katman olayını bi açıklar mısınız? Nedir bu 7 katman? Hangi bilimsel kuruluşlar kabul etmiş? Ezbere herkes kabul etti demekle olmaz bu işler kanıt ister, açıklama bekler. Bunun dışındakiler laf kalabalığıdır.

inferno
26-07-2014, 20:41
7 kat göğü hadi hep beraber savunalım, bu kuranı bir palavra olmaktan yine kurtarmıyor.
7 kat göğü düzenleyip en yakına da yıldızları koyan tanrı daha evreni nasıl yarattığını dahi bilmiyor. derim ki buna yine çok komik ve gülünesi bir cevap vereceğinizden endişeliyim.

Burak92
04-08-2014, 03:15
ya o kadar boş konusuyorsunuz kı gıdın bır bakın bakalım evrelere sonra hucre ve doku olusumlarının hangı olcekte nasıl olustuguna bır bakın hanı kendı kendıne oluyor kafalarına gore gıdıp doku huclerı vs bırbırını buluyor ya az bıraz matematıkten anlıyorsanız yazaklarım belkı kafanızda bırseyler yer eder sızın kendıglınden oluyor dedıgınız huclerın bırbırlerıyle eslesme sagladı yer 1 angstrom degerınde bır olcuye sahıptır 1x10^-10 anlamayanlar ıcın ıfade edelım (0.0000000001) metre demektır. bu denlı kucuk bır yerde mılyonlarca hucrenın kendı basına eslesmesı gereken hucreyı hıc bır sekılde sasırmadan tek basına bulabılmesı sızın ıcın tesaduf ıse sızler daha dogrusu butun ınsanlar çok şanşlı agzında tükürük oluşuyor ıdrarda olusabılırdı gercekten butun ınsalar cok ama cok sanslı o zaman dunya ya adaletsızlıkte yok gayet sanslı doymusuz desenıze...

ayrıca modern tıppın kabul ettıgı bır damla menıden degıl o menının ıcınde kı SU DAMLA sından dişi gebe kalmakta her ayette bır damla su yazmasının anlamını anlayın dıye su ayetı yazıyorum size...

İnsan, ‘kendi başına ve sorumsuz’ bırakılacağını mı sanıyor? Kendisi, akıtılan meniden bir damla su değil miydi? (Kıyamet Suresi, 36-37)

Burak92
04-08-2014, 03:17
7 kat göğü hadi hep beraber savunalım, bu kuranı bir palavra olmaktan yine kurtarmıyor.
7 kat göğü düzenleyip en yakına da yıldızları koyan tanrı daha evreni nasıl yarattığını dahi bilmiyor. derim ki buna yine çok komik ve gülünesi bir cevap vereceğinizden endişeliyim.


Kuran ayetlerinde evren hakkında verilen bilgilerden biri, gökyüzünün yedi kat olarak düzenlendiğidir:

Sizin için yerde olanların tümünü yaratan O’dur. Sonra göğe istiva edip de onları yedi gök olarak düzenleyen O’dur. Ve O, herşeyi bilendir. (Bakara Suresi, 29)

Sonra, duman halinde olan göğe yöneldi… Böylece onları iki gün içinde yedi gök olarak tamamladı ve her bir göğe emrini vahyetti… (Fussilet Suresi, 11-12)

Kuran’da pek çok ayette kullanılan gök kelimesi tüm evreni ifade etmek için kullanıldığı gibi, Dünya göğünü ifade etmek için de kullanılır. Kelimenin bu anlamı düşünüldüğünde, Dünya göğünün, bir başka deyişle atmosferin, 7 katmandan oluştuğu sonucu ortaya çıkmaktadır.

Nitekim bugün Dünya atmosferinin üst üste dizilmiş farklı katmanlardan meydana geldiği bilinmektedir.19 Kimyasal içerik veya hava sıcaklığı ölçü alınarak yapılan tanımlamalarda, Dünya’nın atmosferi 7 katman olarak belirlenmiştir.20 Bugün halen 48 saatlik hava durumu tahminlerinde kullanılan ve “Limited Fine Mesh Model” (LFMII) olarak adlandırılan atmosfer modeline göre de atmosfer 7 katmandır. Modern jeolojik tanımlamalara göre atmosferin 7 katmanı şu şekilde sıralanmaktadır:

1- Troposfer
2- Stratosfer
3- Mezosfer
4- Termosfer
5- Ekzosfer
6- İyonosfer
7- Manyetosfer

Bu konuyla ilgili bir diğer mucizevi yön ise Fussilet Suresi’nin 12. ayetinde geçen “Her bir göğe emrini vahyetti” ifadesinde yer almaktadır. Yani ayette Allah’ın her tabakayı belli bir görevle görevlendirdiği belirtilmektedir. İleriki bölümlerde daha detaylı inceleyeceğimiz gibi, yukarıda saydığımız tabakaların her birinin insanların ve yeryüzündeki tüm canlıların yararı açısından çok hayati görevleri vardır. Yağmurların oluşmasından zararlı ışınların engellenmesine, radyo dalgalarının yansıtılmasından göktaşlarının zararsız hale getirilmesine kadar her tabakanın kendine özgü bir işlevi bulunmaktadır.


hadı gogun 7 katman olmadıgını bana ıspatla...

Burak92
04-08-2014, 03:18
Öncelikle; Embriyo gelişim evreleri, teknolojinin ilerlemesi ile beraber daha ince şekilde sınıflandırılmaktadır. Bu bakımdan, 3 evre dönemi çoktan kapanmıştır. Bugün bir bilim insanına 3 evresi var derseniz sizi ciddiye bile almaz. Anlaşılması için maddenin hallerini örnek alın kendinize. Maddenin kaç hali vardır? 3 mü?

7 katman meselesine gelirsek; bana bu 7 katman olayını bi açıklar mısınız? Nedir bu 7 katman? Hangi bilimsel kuruluşlar kabul etmiş? Ezbere herkes kabul etti demekle olmaz bu işler kanıt ister, açıklama bekler. Bunun dışındakiler laf kalabalığıdır.



Kuran ayetlerinde evren hakkında verilen bilgilerden biri, gökyüzünün yedi kat olarak düzenlendiğidir:

Sizin için yerde olanların tümünü yaratan O’dur. Sonra göğe istiva edip de onları yedi gök olarak düzenleyen O’dur. Ve O, herşeyi bilendir. (Bakara Suresi, 29)

Sonra, duman halinde olan göğe yöneldi… Böylece onları iki gün içinde yedi gök olarak tamamladı ve her bir göğe emrini vahyetti… (Fussilet Suresi, 11-12)

Kuran’da pek çok ayette kullanılan gök kelimesi tüm evreni ifade etmek için kullanıldığı gibi, Dünya göğünü ifade etmek için de kullanılır. Kelimenin bu anlamı düşünüldüğünde, Dünya göğünün, bir başka deyişle atmosferin, 7 katmandan oluştuğu sonucu ortaya çıkmaktadır.

Nitekim bugün Dünya atmosferinin üst üste dizilmiş farklı katmanlardan meydana geldiği bilinmektedir.19 Kimyasal içerik veya hava sıcaklığı ölçü alınarak yapılan tanımlamalarda, Dünya’nın atmosferi 7 katman olarak belirlenmiştir.20 Bugün halen 48 saatlik hava durumu tahminlerinde kullanılan ve “Limited Fine Mesh Model” (LFMII) olarak adlandırılan atmosfer modeline göre de atmosfer 7 katmandır. Modern jeolojik tanımlamalara göre atmosferin 7 katmanı şu şekilde sıralanmaktadır:

1- Troposfer
2- Stratosfer
3- Mezosfer
4- Termosfer
5- Ekzosfer
6- İyonosfer
7- Manyetosfer

Bu konuyla ilgili bir diğer mucizevi yön ise Fussilet Suresi’nin 12. ayetinde geçen “Her bir göğe emrini vahyetti” ifadesinde yer almaktadır. Yani ayette Allah’ın her tabakayı belli bir görevle görevlendirdiği belirtilmektedir. İleriki bölümlerde daha detaylı inceleyeceğimiz gibi, yukarıda saydığımız tabakaların her birinin insanların ve yeryüzündeki tüm canlıların yararı açısından çok hayati görevleri vardır. Yağmurların oluşmasından zararlı ışınların engellenmesine, radyo dalgalarının yansıtılmasından göktaşlarının zararsız hale getirilmesine kadar her tabakanın kendine özgü bir işlevi bulunmaktadır.


buyur sana 7 katman kımın kabul ettıgıde acıkca ortada DUNYA kabul etmıs sen ıstersen etme dunya bundan bırsey kaybetmez