Orijinalini görmek için tıklayınız : Amerika,türkiye'yi deprem silahıyla vurdu.
Bugün Kremlin’de Karadeniz Donanmasından ‘flaş’ bir rapor alındı, buna göre Türkiyenin Kuzey Irak’a girmesine karşılık olarak ABD korkulan “Deprem Silahları”ndan biriyle Türkiye’ye saldırdı.
Bu rapora göre Karadeniz’deki ve civarındaki Rus monitör istasyonları son 36 saatte iyonosferde “hızlı” bir ısınma gözlemeye başladılar, bu ısınma doğu Türkiye’yi vuran 7.3 büyüklüğündeki depremden birkaç saat önce zirveye ulaştı.
İyonosferin ısınmasının, ABD’nin tüm dünyada bulunan ve Alaska’daki ana üslerinden kontrol edilen HAARP tesislerinden çalıştırılan “Deprem Silahlarının belirgin özelliği” olduğunu not etmek önemlidir ve bu silahın en son Mart ayında Japonya’ya karşı kullanıldığı ve 9.0 büyüklüğünde depreme neden olduğu belirlendi.
Rus Donanma İstihbaratı subayları bu saldırının amacının Iraklı Kürt asilerin 4 gün önce 26 Türk askerini öldürmesine karşılık olarak geçen hafta Türkiye’nin Kuzey Irak’a girmesini “ciddi şekilde engel olmak” olduğunu söylüyor.
Bu rapor şöyle devam ediyor, ABD’nin “büyük korkusu” Türkiye’nin Irak’a girmesinin daha büyük bir Orta doğu savaşına yol açacak olması, çünkü Türk ordusu kaynakları İsrail’deki Kürtlerin artan gücünü suçluyor, ama halka “diğer güçler” olarak tanımlıyorlar.
Amerikan insanlarının bilmediği şey, ABD’nin Irak’ı istilasından kısa süre sonra yüzlerce İsrail Özel Kuvvetler birliklerinin, Türkiye, Suriye ve İran’a karşı bir “kuvvet üssü” inşa etmek için Kuzey Irak’ın Kürt bölgesine akmasıdır. Bu geçen Ağustos’ta Iran İsrail’in ayrıca Kuzey Irak’a insansız hava araçları göndermeye başladığını bildirdi. [NOT: Bu üssün fotoğrafları çekilmişti]
Rus istihbarat analisti uzun zamandır Amerika’nın tüm Orta doğu (bazıları tüm dünya için olduğunu söylüyor) için “master Planı”nın tüm bölgeyi kendi orijinal kabile sınırlarına geri bölmek olduğu konusunda uyarmakta.
ABD “master planın” başarısından şüphe edilemez, çünkü son 25 yılda Sovyetler Birliği, Yugoslavya, Afganistan, ırak ve simdi de Libya’yı böldüler, planları Türkiye, Suriye, Iran ve sonra Suudi Arabistan’ı bölmek.
Türkiye ABD nin onları parçalama planının ilk kez 2006’da Roma’daki NATO Savunma Eğitim Merkezindeki söylevde farkına vardı, Amerikan Ordusu Subayı Türkiye’deki 18 şehrin “Kürdistan” olarak gösterildiği bir harita kullandı. Daha sonra ABD Savunma Sekreteri Donald Rumsfeld bu harita için özür dilese de, bu son saldırı onların gerçek amaçlarını gösteren örneklerden biri.
ABD’nin Türkiye’ye karşı bu saldırısının tüm ayrıntıları henüz değerlendirilmemiş olsa da, Rus Donanma yetkilileri bu raporda daha fazla saldırıların “yakın” olduğunun düşünülmesi gerektiği konusunda Kremlin’i uyardılar.
Kaynak ;http://www.whatdoesitmean.com/index1532.htm (http://www.whatdoesitmean.com/index1532.htm)
Öyleleleri var, bir de böyleleri.
Milli Eğitim Bakanlığı: "Van'daki Depremi İlahi Adaletle Açıklayan Onbinlerce Gerizekalıya Okuma Yazma Öğretmeyi Başardığımız İçin Gururluyuz..." (http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=144535)
Öylesiyle, böylesinin toplam sayıları o kadar fazla ki aklı selim olanlar fazlasıyla azınlıkta kalıyor.
Öyle öküzler var ki bu ülkede,adam deprem'e karşı saglam bina yapmanın allaha isyan etmek oldugunu söylüyor.
Hayal gucu fazlasiyla genis olanlar da, engin komplo teorisi uretiyor.
Iyi HAARP var, yoksa ne yaparlardi!
Özgürcan
24-10-2011, 19:23
yok artık
Hatta Global Missile atıldı oraya ICBM ile :D
Şu başlıkla birleştirelim bence bunu:
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=26683
Ascendent
24-10-2011, 20:25
Öyleleleri var, bir de böyleleri.
Milli Eğitim Bakanlığı: "Van'daki Depremi İlahi Adaletle Açıklayan Onbinlerce Gerizekalıya Okuma Yazma Öğretmeyi Başardığımız İçin Gururluyuz..." (http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=144535)
Öylesiyle, böylesinin toplam sayıları o kadar fazla ki aklı selim olanlar fazlasıyla azınlıkta kalıyor.
O değilde verdiğin linkte okuduğum haberin en altında butonlar var.
Facebook'ta paylaş, Twitter'a yolla falan filan. Bir de en sona Allah'a havale et koymuşlar. Tıklayınca http://sorusor.diyanet.org sayfası geliyor:pound::pound:Geberdim gülmekten... :lol:
istatistik
24-10-2011, 21:38
Sayın astur,
Başlıkların birleştirilmemesi diğer konunun hayrına olacaktır. Oradaki konu daha ciddi. Bu konunun ise ciddiyetle ele alınabilecek bir tarafı yok maalesef.
Deprem konusuna gelinirse, amerikanın silahı yerine çinlilerin aynı anda 1 adım batıya doğru atlaması nedeniyle, asya plağının anadolu plağını sıkıştırarak depreme yol açması daha muhtemel :D
Pek çok depremden sonra aynı muhabbetler döndü. Birilerinin, fantastik komplo teorileri üretmek yerine, çürük binaları yapanların ve bu binaları denetleyenlerin peşine düşmesi gerekir.
Sayın astur,
Başlıkların birleştirilmemesi diğer konunun hayrına olacaktır. Oradaki konu daha ciddi. Bu konunun ise ciddiyetle ele alınabilecek bir tarafı yok maalesef.
Şaka diyorum zaten, öbür taraftaki duruma örnek olabilecek bir yazının foruma aynı gün asılması trajikomik olmuş.
istatistik
24-10-2011, 22:41
Şaka diyorum zaten, öbür taraftaki duruma örnek olabilecek bir yazının foruma aynı gün asılması trajikomik olmuş.
O zaman "Bu bir işaret olmalı!" ya da "Lassie bize bir şeyler anlatmaya çalışıyor!" demek yerinde olabilir. Zira tesadüf diye bir şey yoktur :D
AlbatrosS
27-10-2011, 21:39
http://www.youtube.com/watch?v=oTvvkvl1oR0&feature
Akşam bu ''bomba'' videoyu gördüm bir yerlerde. Böyle bir şey mümkün müdür? :)
Her zaman ki gibi sallama, atmasyon bi video.. Van depremine özel de değil, haritada Kütahya, Afyon civarını felan gösteriyor.
Buna inanan insanlar vardır kesin.. Zaten videoyu yapan o arkadaşlar da bunu biliyordur.. Daha sonra da yapılan yorumları, videonun ne kadar hızlı yayıldığını felan gördükçe kıçlarıyla gülüyorlardır bize.
Ingilizce bilenler bakabilir. Cevirmekle ugrasamiycam. Yorum yapmiyorum
http://beforeitsnews.com/story/20/951/Are_We_in_a_HAARP_Earthquake_War.html
http://en.wikipedia.org/wiki/High_Frequency_Active_Auroral_Research_Program
Illuminati yine yapmış yapacağını. :D
HAARP denen yer 93'de kurulmuş.. Ondan önce depremleri kim yapıyordu acaba?
Bu Illuminati de çok karışık bir örgüt yahu.. Bi konuyu çözsek, başka bir yerde çözülmesi gereken sorular bırakıyor.. Bunu da bilerek yapıyorlar bence.. Herşeyi düşünmüş adamlar, vay a.q..
Merlinin Kazani
27-10-2011, 22:41
2011 yılındaydık değil mi? :)
Facebook'ta da şunu gördüm:
https://www.facebook.com/video/video.php?v=173285932759242
Beyler, sizin dalga geçerek illuminati'nin cidddiye alınmasını engellemeye çalışan bol maaşla çalışan illumunati elemanları olmadığınız ne malum?
Burada da ayni icerikte ilgili konu vardi.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=26689
Her zaman ki gibi sallama, atmasyon bi video.. Van depremine özel de değil, haritada Kütahya, Afyon civarını felan gösteriyor.
Buna inanan insanlar vardır kesin.. Zaten videoyu yapan o arkadaşlar da bunu biliyordur.. Daha sonra da yapılan yorumları, videonun ne kadar hızlı yayıldığını felan gördükçe kıçlarıyla gülüyorlardır bize.
Boyle siradan birsey icin de insanlarin size kiclariyla guldugunu sanmak bir cesit asagilik kompleksi aslinda. Dunyanin her yaninda olabilecek siradan haberleri "boylesi sadece bizde olur sayin seyirciler" diyerek sunan Reha Muhtar sebep olmustur bu duyguya
Video tamamen uydurma, HAARP çok başka konularla ilgili bir şey.
Konuyla ilgili ciddiyetle yayin yapmis iki tane siteden konuyla ilgili link verdim illuminati diyip hemencik curutuverdiniz. Sizin isiniz de cok kolay imrenmemek elde degil
Konuyla ilgili ciddiyetle yayın yapmış sitelerle uğraşmana gerek yok ki canım kardeşim HAARP dediğin şeyin ne olduğu belli. Kendi sitesi olan merkezi alaska'da bir mini enstitü burası ve asıl konuları yüksek frekans.
Depremin ne olduğu, nasıl olacağı belli, yüksek frekansın ne olduğu belli, bunların birleşiminden nasıl komplo üretiyorsunuz ben anlamıyorum. Bu kadar bilgi olmadan fikir yürütmek cahillik değilse nedir yahu?
Hakkaten baydı ki ne bayma yani.
http://www.haarp.alaska.edu/haarp/gen.html
Boyle siradan birsey icin de insanlarin size kiclariyla guldugunu sanmak bir cesit asagilik kompleksi aslinda. Dunyanin her yaninda olabilecek siradan haberleri "boylesi sadece bizde olur sayin seyirciler" diyerek sunan Reha Muhtar sebep olmustur bu duyguya
Bu tür şeylerin sadece Türkiye'de olduğu gibi bir yorum yapmadım, sözlerimi çarpıtma.
Hem olumlu, hem de olumsuz anlamda kullanılan şu tür ifadeleri de oldum olası sevmem ve yanlış bulurum; ''Sadece Türkiye'de olur'', ''Türk'ten başkası da bunu düşünemezdi'', ''İşte Türk aklı'' vs.
Ama Türkiye'de, Batı ülkelerinin ortalamasından daha yüksek bir kesim bu tür saçmalıklara inanıyor.. Sen de bu insanlardan birisin zaten.
Bu tür videoları yapan insanların, daha sonra videolarının bu kadar popüler olduğunu gördükçe bu insanlara kıçlarıyla güldüklerini çok iyi biliyorum.
Videoyu yapan arkadaşlar da, Türkiye'deki insanların ortalamasını iyi bildikleri için bu tür bir video yapmışlar.. İyi de yapmışlar, kendilerini tebrik etmek istiyorum.. Eğlenmek için güzel bir yol seçmişler bence.
Ama konu hakkında biraz yorumları okuduğumda, videonun saçmalık olduğunu düşünen 'sandığımdan çok' kişi var.. Bu da olumlu bir gelişme olarak değerlendirilebilir.
Konu hakkında da her hangi bir tartışmaya girecek değilim.. Ben bu tür konularla ancak dalga geçerim.. Ciddiye alıp yanıt verirsem, kendime olan saygımı yitiririm.
Bu da tek ve son ciddi yanıtım olsun.
Konuyla ilgili ciddiyetle yayın yapmış sitelerle uğraşmana gerek yok ki canım kardeşim HAARP dediğin şeyin ne olduğu belli. Kendi sitesi olan merkezi alaska'da bir mini enstitü burası ve asıl konuları yüksek frekans.
Depremin ne olduğu, nasıl olacağı belli, yüksek frekansın ne olduğu belli, bunların birleşiminden nasıl komplo üretiyorsunuz ben anlamıyorum. Bu kadar bilgi olmadan fikir yürütmek cahillik değilse nedir yahu?
Hakkaten baydı ki ne bayma yani.
Videoda konusan adam tomografistmis. Yuksek frekansin nasil isledigini anlatmaya calismis. Piyano telleriyle basit bir deney ile anlatmaya calisiyor.
Bu tür şeylerin sadece Türkiye'de olduğu gibi bir yorum yapmadım, sözlerimi çarpıtma.
Hem olumlu, hem de olumsuz anlamda kullanılan şu tür ifadeleri de oldum olası sevmem ve yanlış bulurum; ''Sadece Türkiye'de olur'', ''Türk'ten başkası da bunu düşünemezdi'', ''İşte Türk aklı'' vs.
Ama Türkiye'de, Batı ülkelerinin ortalamasından daha yüksek bir kesim bu tür saçmalıklara inanıyor.. Sen de bu insanlardan birisin zaten.
Bu tür videoları yapan insanların, daha sonra videolarının bu kadar popüler olduğunu gördükçe bu insanlara kıçlarıyla güldüklerini çok iyi biliyorum.
Videoyu yapan arkadaşlar da, Türkiye'deki insanların ortalamasını iyi bildikleri için bu tür bir video yapmışlar.. İyi de yapmışlar, kendilerini tebrik etmek istiyorum.. Eğlenmek için güzel bir yol seçmişler bence.
Ama konu hakkında biraz yorumları okuduğumda, videonun saçmalık olduğunu düşünen 'sandığımdan çok' kişi var.. Bu da olumlu bir gelişme olarak değerlendirilebilir.
Konu hakkında da her hangi bir tartışmaya girecek değilim.. Ben bu tür konularla ancak dalga geçerim.. Ciddiye alıp yanıt verirsem, kendime olan saygımı yitiririm.
Bu da tek ve son ciddi yanıtım olsun.
Herneyse. Verdigim linklerden ikiside komplo teorisi ureten yayin organlari degil. O yuzden insanlar bize kiciyla guluyor diye kendini uzecek pek birsey yok bence
Herneyse. Verdigim linklerden ikiside komplo teorisi ureten yayin organlari degil. O yuzden insanlar bize kiciyla guluyor diye kendini uzecek pek birsey yok bence
Verdiğin linklerin 'ciddi' siteler olduğunu felan mı düşünüyorsun gerçekten?
Birincisi, ilk verdiğin sitedeki yazı 'alternative' bölümünde.. Sitenin kategorileri arasında 'spirituality' de var.. Harbiden çok ciddi bir siteymiş.
İkincisi yazıda hiçbir referans yok.. Bu mu ciddilik?
Tüm bunlar olmasa bile, neden ciddi olarak kabul etmem gerekiyor?.. Neden ciddi bir kurumda makale olarak yayınlanmamış yazı?
Diğer verdiğin link ise wikipedia.. Orada da bu kurumun deprem yarattığı felan yazmıyor.
Ha pardon, wikipedia'da 'Conspiracy theories' bölümünde yazıyormuş.. İlk bakışta farkedemedim, kusura bakma artık.
istatistik
27-10-2011, 23:23
İlk linkteki son cümleyi dikkatli okumanızı öneririm. Pek çoğumuz olayın ciddiyetini kavrayamıyor:
I am almost near 100% certain on this one Folks. You better make sure you are prepared.
Adam ciddi. Geçen gün okuduğum bir makalede de yazar ekmek kuran çarpsın diyerek teorisinin işler olduğunu söyledi. Referans bile yazmamasına rağmen inandım.
Verdiğin linklerin 'ciddi' siteler olduğunu felan mı düşünüyorsun gerçekten?
Birincisi, ilk verdiğin sitedeki yazı 'alternative' bölümünde.. Sitenin kategorileri arasında 'spirituality' de var.. Harbiden çok ciddi bir siteymiş.
İkincisi yazıda hiçbir referans yok.. Bu mu ciddilik?
Tüm bunlar olmasa bile, neden ciddi olarak kabul etmem gerekiyor?.. Neden ciddi bir kurumda makale olarak yayınlanmamış yazı?
Diğer verdiğin link ise wikipedia.. Orada da bu kurumun deprem yarattığı felan yazmıyor.
Simdi oncelikle sunu soylemeliyim. Zaten sitede anlatilmak istenen sey karmasik ayrica yabanci bir dilde. O yuzden bu kadar kisa dakikalar icerisinde bunlarin hepsini okuyup, anlayip, ciddiyetsiz oldugunu karar verebilmen pek makul gorunmuyor. Ne soylendigini bile tam olarak incelemedigin bir konu hakkinda yorum yapiyorsun bir de ustelik bunun icin dunya alem bizle dalga geciyor diye kendini yipratiyorsun. :)
Ben o yazıları okuduğumu söylemedim ki zaten.
Bir yazıyı okumaya başlamadan önce hangi kurumda yayınlandığını, kimin yazdığını, hangi kaynaklardan yararlandığını, referanslarının nereler olduğunu bakarım.. Önüme gelen her yazıyı okusaydım, zamanımın yaklaşık yarısını boşa harcamış olurdum.. Benim zamanım değerli, boşa harcamak istemem doğrusu.
Her ne kadar İngilizcem orta seviyede de olsa, bir yazının 'ciddi' olarak kabul edilip edilmediğini anlamak için hiçbir şekilde zorlanmıyorum.. Bazı özellikleri içinde barındırmıyorsa, yazı benim için kolpadır.. İster İngilizce, ister başka bir dilde olsun.
Sonuçta 'Sosyal Bilimlerde Yöntem' diye bir ders görmüşlüğüm var.. Makale yazarken nelere dikkat edilmesi gerektiği ile ilgili bir şeyler okumuşluğum var.. Senin gibi değilim ki, bunlara dikkat etmeyeyim.
Ben o yazıları okuduğumu söylemedim ki zaten.
Bir yazıyı okumaya başlamadan önce hangi kurumda yayınlandığını, kimin yazdığını, hangi kaynaklardan yararlandığını, referanslarının nereler olduğunu bakarım.. Önüme gelen her yazıyı okusaydım, zamanımın yaklaşık yarısını boşa harcamış olurdum.. Benim zamanım değerli, boşa harcamak istemem doğrusu.
Her ne kadar İngilizcem orta seviyede de olsa, bir yazının 'ciddi' olarak kabul edilip edilmediğini anlamak için hiçbir şekilde zorlanmıyorum.. Bazı özellikleri içinde barındırmıyorsa, yazı benim için kolpadır.. İster İngilizce, ister başka bir dilde olsun.
Sonuçta 'Sosyal Bilimlerde Yöntem' diye bir ders görmüşlüğüm var.. Makale yazarken nelere dikkat edilmesi gerektiği ile ilgili bir şeyler okumuşluğum var.. Senin gibi değilim ki, bunlara dikkat etmeyeyim.
Okumak veya ciddiye almak almak zorunda degilsin ama okumadigin birsey uzerinde kesin yorumlar yapmak biraz yanlis bisey bence.
spartacus
27-10-2011, 23:53
Amerika Türkiyeyi neden vursun? Telefon eder, ne istiyorsa yaptırır zaten. İşte kalkan projesi gün gibi ortada... İçerik için değil de başlık için kısa bir not düştüm..
Bir de şöyle bir yöntem kullanıyorum, diğer arkadaşlara da tavsiye ederim.
Bir sitenin ne tür konularda yayınlar yaptığını, içindeki yazıların ciddiye alınıp alınmaması gerektiğini kolay bir şekilde anlamanın yolu var.
Daha önceden kesin bir şekilde çürütülen konular bu sitede sıkça yer alıyorsa, site beş para etmez demektir.
Örneğin, aklıma hemen su kristallerine bir takım sözler sayesinde şekil değiştirttiğini iddia eden, bu kristallerin de bir tür 'ruhani' yanı olduğunu düşünen, sahtekarlıkta doktorası bile bulunan ünlü Japon Masaru Emoto geliyor.
Hemen sitenin ve bu arkadaşın ismini Hz.Google'a yazıp arattım.. Ve hiç şaşırmadım.
Demin verilen sitenin yine 'alternative' bölümünde bu arkadaşla ilgili konular açılmış.. Arkadaşın sahtekarlığını kanıtlamaktan uzak, onun ne kadar büyük bir iş yaptığını tek tek anlatmışlar.
Buyrun;
http://beforeitsnews.com/story/522/340/URGENT:_A_Call_To_Prayer_From_Japan.html
http://beforeitsnews.com/story/1143/124/Interview_with_Dr._Masaru_Emoto_about_the_effects_ of_his_discovery_for_us_in_daily_life.html
Bu siteyi ciddi bir site olarak gören biri varsa, kendisi bizim için kötü bir şakadır bence.. Başka da bir şey söylemek istemiyorum.
http://skepticalteacher.files.wordpress.com/2011/05/its_a_conspiracy1.jpg
Sitenin yayın politikasındaki ciddiyete ilişkin iki tatlı örnek de benden gelsin:
http://beforeitsnews.com/story/1290/864/How_Human_Emotional_Energy_Is_Being_Vampired_-_David_Icke.html
http://beforeitsnews.com/story/1291/339/Flew_faster_than_the_jet_in_the_clear_sky.html
:D
Bu ara ne yazık ki sıkça rastladığım bir eğilimden de söz etmeden edemeyeceğim. Link ya da alıntı yapan arkadaşlar, herhalde verdikleri linklerde ya da alıntılarda yazanı yanlış anladıklarından, kendi görüşlerini desteklemeyen kaynakları sırf konuyla ilintili bir şeyler söyleniyor diye alıntılıyorlar. Biraz dikkat edin de böyle rezalet çıkmasın.
Wikipedia bir konuya ilişkin komplo teorilerinden söz ediyorsa o komplo teorilerini desteklediğinden, makul bulduğundan falan değildir mesela.
AlbatrosS
28-10-2011, 00:14
Simdi oncelikle sunu soylemeliyim. Zaten sitede anlatilmak istenen sey karmasik ayrica yabanci bir dilde. O yuzden bu kadar kisa dakikalar icerisinde bunlarin hepsini okuyup, anlayip, ciddiyetsiz oldugunu karar verebilmen pek makul gorunmuyor. Ne soylendigini bile tam olarak incelemedigin bir konu hakkinda yorum yapiyorsun bir de ustelik bunun icin dunya alem bizle dalga geciyor diye kendini yipratiyorsun. :)
Yani diyorsun ki Jadı,
Dünyanın süper güçlerinden biri, bir şekilde yapay depremler yaratacak bir silah geliştirecek; bununla, örneğin Türkiye'yi vuracak ve dünyanın başka gelişmiş ülkeleri ve büyük devletleri ne böyle bir silahın varlığından haberdar olup bunu gündeme getirmeyecek ve de buna bir önlem almayacak.
Düşünün ki, mesela örneğin Küba'nın elinde nükleer silah ve başlıklar olacak ve ABD'nin bundan haberi bile olmayıp önlem de almayacak.
Onu da geçtim, dünyanın bütün bilim akademileri, savaş teknolojileri geliştiren enstitüleri böyle bir teknolojik imkanın-olasılığın varlığını bilmeyecek.
Komik olansa şu: Bu videoyu özellikle ''ULUSALCI''lar paylaşmakta :D İki başlığından biri ''ULUSALCILARA GEÇİRMEK'' olan birinin 'GİZLİ ULUSALCI'' olduğunu düşünüyorum:D
AlbatrosS
28-10-2011, 00:16
http://skepticalteacher.files.wordpress.com/2011/05/its_a_conspiracy1.jpg
Sitenin yayın politikasındaki ciddiyete ilişkin iki tatlı örnek de benden gelsin:
http://beforeitsnews.com/story/1290/864/How_Human_Emotional_Energy_Is_Being_Vampired_-_David_Icke.html
http://beforeitsnews.com/story/1291/339/Flew_faster_than_the_jet_in_the_clear_sky.html
:D
Bu ara ne yazık ki sıkça rastladığım bir eğilimden de söz etmeden edemeyeceğim. Link ya da alıntı yapan arkadaşlar, herhalde verdikleri linklerde ya da alıntılarda yazanı yanlış anladıklarından, kendi görüşlerini desteklemeyen kaynakları sırf konuyla ilintili bir şeyler söyleniyor diye alıntılıyorlar. Biraz dikkat edin de böyle rezalet çıkmasın.
Wikipedia bir konuya ilişkin komplo teorilerinden söz ediyorsa o komplo teorilerini desteklediğinden, makul bulduğundan falan değildir mesela.
O değil de dostum, bu harun yahyacılar, dindarlar ve kemalist über komplocular arasındaki ''mantık(sızlık) benzerliği'' ne hazin...
Amerika Türkiyeyi neden vursun? Telefon eder, ne istiyorsa yaptırır zaten. İşte kalkan projesi gün gibi ortada... İçerik için değil de başlık için kısa bir not düştüm..
Kurtleri vurmustur tc'yi degil. Olsa olsa boyle biseydir yani. En son duzenledikleri saldiridan sonra derslerini bildirmek anlaminda. Ama kesin bir fikir beyan etmiyorum bu mevzu hakkinda ama boyle bir muhabbet var yani. Her zamanki civik sahislari muhatap alip bir tartismaya girme veya kesin yargi beyan etmeye niyetli degilim
Komik olansa şu: Bu videoyu özellikle ''ULUSALCI''lar paylaşmakta :D İki başlığından biri ''ULUSALCILARA GEÇİRMEK'' olan birinin 'GİZLİ ULUSALCI'' olduğunu düşünüyorum:D
Frodo veya Khaos diyordu sanırım.. Jadı yazdıklarıyla Ulusalcıların karşısında gibi duruyor görünse de, aynı akıl yürütmeyi kullandığı için onların fikirdaşı sayılır.
Ben de öyle düşünüyorum.
istatistik
28-10-2011, 00:37
Kurtleri vurmustur tc'yi degil. Olsa olsa boyle biseydir yani. En son duzenledikleri saldiridan sonra derslerini bildirmek anlaminda. Ama kesin bir fikir beyan etmiyorum bu mevzu hakkinda ama boyle bir muhabbet var yani. Her zamanki civik sahislari muhatap alip bir tartismaya girme veya kesin yargi beyan etmeye niyetli degilim
Şaka yapıyorsanız hiç komik değil ama ciddi ciddi bunu yazıyorsanız bir sorun var demektir.
Yukarıda da pek çok arkadaş belirtmiş, ben de 1-2 şey söylemek isterim;
Yazı, hiç bir bilimsel referans içermemekte. Bunun yanında, içerik bakımından da bak burada ışık kırıldı, burada rüzgar esti, bunlar da bunun kanıtı gibi bir mantık gütmekte ki, bilimsel diye bir yayına gönderse adamı döverler.
Depremin nasıl oluştuğunu teist arkadaşlara anlattık. İsteyen komplo teoristyeni arkadaşlar da bu bilgilerden faydalanabilirler.
Frodo veya Khaos diyordu sanırım.. Jadı yazdıklarıyla Ulusalcıların karşısında gibi duruyor görünse de, aynı akıl yürütmeyi kullandığı için onların fikirdaşı sayılır.
Ben de öyle düşünüyorum.
Bende icerigini dahi incelemedigi kaynaklar hakkinda kesin yargi cumleleri kuran insanlar icin ayni benzetmeyi yapiyorum. Veya verilen yaziyi okumak yerine sitedeki diger yazilari arastirmak, ordan kurdugu baglantilar ile verilen bilgileri curuttugune inanmak vs. Birde vazgecilmez silahiniz olan ad hominem var tabi eklemeden gecmeyelim.
Şaka yapıyorsanız hiç komik değil ama ciddi ciddi bunu yazıyorsanız bir sorun var demektir.
Yukarıda da pek çok arkadaş belirtmiş, ben de 1-2 şey söylemek isterim;
Yazı, hiç bir bilimsel referans içermemekte. Bunun yanında, içerik bakımından da bak burada ışık kırıldı, burada rüzgar esti, bunlar da bunun kanıtı gibi bir mantık gütmekte ki, bilimsel diye bir yayına gönderse adamı döverler.
Depremin nasıl oluştuğunu teist arkadaşlara anlattık. İsteyen komplo teoristyeni arkadaşlar da bu bilgilerden faydalanabilirler.
Oncelikle ben kesin boyle bisey vardir gibi bir yorum yapmadim ama ekledigim sitede yapilan deneyler sonrasi olusan doga olaylarina dair resimler vermis vesaire. Ayriyeten surda yazdigin yorumdan sonra en azindan videoda anlatilan seyleri hicbir sekilde anlamadigindan emin oldum. Albatross bir soru sormus ona dair cevap olabilecek yanit bulup paylasmaya calistim. Konuyu baska yerlere cekmenin pek bir manasi yok bence
Sizin isiniz de cok kolay imrenmemek elde degil
Sizin işiniz kadar kolay değil ama! Bilim insanları düzgün metodoloji kullanarak deneyler yapmak, kanıt toplamak, hipotezlerini test etmek, meslektaşlarının eleştirilerini göz önüne almak ve de olgular arasındaki neden-sonuç ilişkilerini olabilecek en açık şekilde ortaya koymak zorundalar. Siz ise hem doğal, hem de sosyal olguları bir avuç şeytani adamın kurnazca planları ile, çağın teknolojisini aşan gizli teknolojilerle vs. açıklayıverip dünyayı çözüveriyorsunuz(!).
O değil de dostum, bu harun yahyacılar, dindarlar ve kemalist über komplocular arasındaki ''mantık(sızlık) benzerliği'' ne hazin...
Hazin dostum hazin, ama bakarsan son derece doğal. Sağlam binalar nasıl sağlam temeller üstünde yükselirse, çürük binalar da çürük zemine sahip oluyor. Düşünme usûllerindeki hatalar olmasa zaten bu denli çarpık düşüncelerle ortaya çıkmazlar.
Ben de öyle düşünüyorum.
Bu tespitte epey bir doğruluk payı var, eleştirdiğinin yansıması gibi, tam zıt uçta duran fikirler de sıklıkla eleştirdikleri görüşlerle aynı zaafiyetleri taşıyorlar. Savunuan düşüncelerin altında niyet arama (sen batı işbirlikçisisin/sen Ergenekoncusun) gibi özellikler mesela çok bariz benzerliklere örnektir.
istatistik
28-10-2011, 01:06
Oncelikle ben kesin boyle bisey vardir gibi bir yorum yapmadim ama ekledigim sitede yapilan deneyler sonrasi olusan doga olaylarina dair resimler vermis vesaire. Ayriyeten surda yazdigin yorumdan sonra en azindan videoda anlatilan seyleri hicbir sekilde anlamadigindan emin oldum. Albatross bir soru sormus ona dair cevap olabilecek yanit bulup paylasmaya calistim. Konuyu baska yerlere cekmenin pek bir manasi yok bence
İçiniz rahat olsun. Videoyu da izledim.
Ben bilimsel olan bir şeye herzaman değer veririm. Ancak, herhangi bir teoriye ya da bilimsel kanıta dayanmayan saçmalıkları ciddiye almamı beklemeyin. Piyano deneyi ile komplo teorisi meraklılarını kendilerine inandırabilirler. Ancak biraz mantık yürütme ile saçmalıktan başka bir şey olmadığını görmemek mümkün değil.
tekrar ediyorum, tektonik hareketlerin nasıl meydana geldiğini iyice bir incelemeniz gerekli.
Ben bu baslikta sorulan soruya dair kesin bir yorum yapmadigim halde verilen yazilari dahi okumayan insanlardan kesin yanitlar geldi. Birde sen soylesin sen boylesin diye benim hakkimda yorumlar yapildi. Ben bu konu hakkinda kesin dogru sudur diye bisey soylemis degildim ama herkez benim ne dusundugumu benden daha iyi biliyor sanirim. Basligi acan da ben degildim. Konu hakkinda hicbir bilgi icermeyen yanlislama yorumlari yapiliyor. Bence saydigim butun bu tutumlar ciddi bir mantelite bozukluguna isarettir. Burda elestirdigim sey haarp konusu degil tartismacilarin alakasiz yanitlari ve suclamalari...vs vs
İçiniz rahat olsun. Videoyu da izledim.
Ben bilimsel olan bir şeye herzaman değer veririm. Ancak, herhangi bir teoriye ya da bilimsel kanıta dayanmayan saçmalıkları ciddiye almamı beklemeyin. Piyano deneyi ile komplo teorisi meraklılarını kendilerine inandırabilirler. Ancak biraz mantık yürütme ile saçmalıktan başka bir şey olmadığını görmemek mümkün değil.
tekrar ediyorum, tektonik hareketlerin nasıl meydana geldiğini iyice bir incelemeniz gerekli.
Inanin bu tektonik olaylar ve yuksek frekanslar hakkinda tartismaya girecek veya kesin bir hukum verecek kadar bilgi sahibi degilim. Zaten gercekten cok karisik bisey siz nasil oluyorda her konuya bu kadar hakimsiniz onu da bilmiyorum Tam olarak karar veremeyecegim konular icin kesin bisey soyleyemem.
istatistik
28-10-2011, 01:40
Inanin bu tektonik olaylar ve yuksek frekanslar hakkinda tartismaya girecek veya kesin bir hukum verecek kadar bilgi sahibi degilim. Zaten gercekten cok karisik bisey siz nasil oluyorda her konuya bu kadar hakimsiniz onu da bilmiyorum Tam olarak karar veremeyecegim konular icin kesin bisey soyleyemem.
Farklı bir sitede, bir üye ile tektonik hareketler üzerine uzun bir tartışma yaşadım. Bu tartışma için de hatırı sayılır miktarda makale okumak zorunda kaldım. Bunun etkisi olabilir.
Farklı bir sitede, bir üye ile tektonik hareketler üzerine uzun bir tartışma yaşadım. Bu tartışma için de hatırı sayılır miktarda makale okumak zorunda kaldım. Bunun etkisi olabilir.
Bu kisi gecerli bir referans degil elbette ama soyle bir fikir paylasmis. Arastirmak isteyenlerin ilgisini cekebilir. Deprem yaratmaya yeter mi bilinmez ama bu tip bir silah arastirmalarinin oldugu kesin
http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=25908547
Bu kisi gecerli bir referans degil elbette ama soyle bir fikir paylasmis. Arastirmak isteyenlerin ilgisini cekebilir. Deprem yaratmaya yeter mi bilinmez ama bu tip bir silah arastirmalarinin oldugu kesin
http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=25908547
http://c1110.hizliresim.com/q/w/5yyw.jpg
Evet, ne anlamalıyız bu görüntüden?.. Açıklar mısın?
Amerikan Savunma Bakanliginin resmi sayfasindan savunma bakani William Cohen'in sorulan bir soruya verdigi yanit:
Others are engaging even in an eco- type of terrorism whereby they can alter the climate, set off earthquakes, volcanoes remotely through the use of electromagnetic waves.
Cevirisi: Bazileri elektromanyetik dalgalari kullanarak iklimi degistirecek, depremler ve volkanlar yaratacak ekolojik terorle ugresiyorlar
http://www.defense.gov/transcripts/transcript.aspx?transcriptid=674
Burada bakan teroristleri kastediyor ama deprem yaracak bir silahin varligina bizim kadar laubali bir uslupla cevap vermiyor dikkat ederseniz. Yani kicla gulunecek bir durum yok kesin surette
Asagidaki siteye gore ise 21.10.2011 tarihinde saat 16 ila 23 arasındaki Haarp induction magnometer kayitlari silinmis
http://www.haarp.alaska.edu/cgi-bin/scmag/disp-scmag.cgi?date=20111021&Bx=on
Sangre, tam olarak ne anlatmak istedigini anlamiyorum ama deprem etkisi yaratacak bir silah olmasi, dunyadaki butun depremlerin bu silah yuzunden oldugu anlamina gelmez. Ilk verdigim linkteki videoda normal deprem kayitlari ile haarp depremi sonrasi olusanlar arasindaki farki anlattiyorlardi zaten. Boyle bir sonuca nasil vardigini anlamak mumkun degil yani.
Bu idda hakkinda hicbir bilimsel makale yok diyenler icin
http://www.scribd.com/doc/54447230/High-power-ELF-radiation-generated-by-modulated-HF-heating-of-the-ionosphere-can-cause-Earthquakes-Cyclones-and-localized-heating
http://www.ursi.org/Proceedings/ProcGA05/pdf/EP.32%280275%29.pdf
http://www.springerlink.com/content/h520088165u58652/
Sozkonusu teknolojinin patentleri
http://www.patentstorm.us/...ts/5777476/fulltext.html
http://www.patentstorm.us/...ts/4999637/fulltext.html
http://www.patentstorm.us/...ts/5068669/fulltext.html
http://www.patentstorm.us/...ts/4686605/fulltext.html
Son olarak sunu soyluyorum. Kurtlerle yapilmaya calisilan pazarliklar surecinde ozellikle son 24 askerin oldugu saldiridan sonra, eger boyle bir silah gercekten varsa bunu kullanmakta tereddut edeceklerini hic sanmiyorum. Amac, Kurtleri psikolojik olarak yipratmak veya PKK yoneticillerine kimle dans ettiklerini gostermek olabilir.
Edit: patent sayfalari bu siteden tikladiginiz acilmiyor ama yeni bir sayfa acip linki yapistirirsaniz acilmasi gerekiyor
Amerikan Savunma Bakanliginin resmi sayfasindan savunma bakani William Cohen'in sorulan bir soruya verdigi yanit:Neden konunun uzmanın bir görüşü değil de Savunma Bakanlığı?.. Bu tür kurumların her an saçma spekülasyonlar ürettiğini bilmeyecek kadar cahil misin gerçekten?
Türkiye'deki bir olayı çözmek için savunma bakanının, genelkurmayın görüşünü almak gibi bir şey bu durum.
Savunma bakanları, bakalım başka neler demiş;
http://www.ufonet.be/VIDEOLAR/videolar/meksikaufo.wmv
Yukarıdaki görüntüleri bir uçak jeti çekmiş.. Meksika savunma bakanlığı da bu görüntülerde var olan cisimlerin Ufo olduklarını kabul etmiş ve bir basın toplantısı ile kamuoyuna açıklamış.
http://www.pclabs.com.tr/forum/topic/115598-kanada-eski-savunma-bakani-ufolar-ucaklar-kadar-gercek/
Yukarıdaki linkte de eski Kanada savunma bakanının bir itirafı var.. Ufoların gerçek olduğunu, fakat Amerikan hükümetinin bu konuyu örtbas ettiğini söylüyor.
İşte senin yöntemin böyle bir yöntem.. Aynı yöntemi kullanarak saçma sapan iddiaları kanıtlamak mümkün.. Senin yaptığın da böyle bir şey.
Asagidaki siteye gore ise 21.10.2011 tarihinde saat 16 ila 23 arasındaki Haarp induction magnometer kayitlari silinmisDeprem ayın 22'sinde olmadı.. 23'ünde oldu.. Arada geçen 1 günde neler oldu peki?
O boşlukta, silindiğini söylediğin kısımda tam olarak ne olması gerekiyordu?
Örneğin şu grafikte, diğer grafiklere göre farklı bir durum var;
http://www.haarp.alaska.edu/data/scmag/images/2011/2011_05/gkn20110512_Bx.gif
Peki her hangi bir doğal afet olmuş mu?.. Senin silindiğini söylediğin kısımda extra bir şey olsa bile, bu grafiğin yanına yaklaşamaz sanırım.
Aşağıdaki grafikte de silinen veya faaliyetin olmadığı 1 saatlik bir kısım var.. Neler olmuş o günde, yaz bakalım.
http://www.haarp.alaska.edu/data/scmag/images/2011/2011_04/gkn20110421_Bx.gif
Hatta şu grafikte de aynı şekilde veri olmayan uzun bir bölüm var;
http://www.haarp.alaska.edu/data/scmag/images/2011/2011_04/gkn20110413_Bx.gif
Geriye doğru 6 Nisan'a kadar da hiçbir veri bulunmuyor.. O zamanlarda nasıl felaketler olmuş bir yaz bakalım.. Biz de öğrenelim.
Sangre, tam olarak ne anlatmak istedigini anlamiyorum ama deprem etkisi yaratacak bir silah olmasi, dunyadaki butun depremlerin bu silah yuzunden oldugu anlamina gelmez. Ilk verdigim linkteki videoda normal deprem kayitlari ile haarp depremi sonrasi olusanlar arasindaki farki anlattiyorlardi zaten. Boyle bir sonuca nasil vardigini anlamak mumkun degil yani.Madem ne olduğunu bilmiyorsun neden linkini veriyorsun, sanki çok önemli bir yorum varmış gibi yazıyorsun?
Ben ne olduğunu biliyorum, sana söyliyeyim;
Ekşide yorumu yapan Jeolog! arkadaş, o kırmızı noktaların enlem ve boylam tarzında birbirine paralel olarak verildiğini bilmiyordu.. Depremlerin merkez üslerinin tam olarak nerede olduğundan ziyade, önceden çizilmiş bir kordinat sisteminde noktalar yerleştiriliyor.. Bu da noktaların paralel olmasına neden oluyor.
Bu arkadaş da, noktaların nizami olmasının çok extra bir şey olduğunu sanarak senin gibi komplo teorilerine meyilli olduğunu gösteriyor.
Videoda gösterilen Kütahya depremi ve benim astığım Van depremlerine benzer aynı paralel noktalar aşağıdaki resimlerde de bulunuyor.. Sanırım biri Kanarya adalarına, diğeri Ege denizine ait;
http://b1110.hizliresim.com/q/w/648v.jpg
http://b1110.hizliresim.com/q/w/648z.jpg
Amerikan Savunma Bakanliginin resmi sayfasindan savunma bakani William Cohen'in sorulan bir soruya verdigi yanit:
http://www.defense.gov/transcripts/transcript.aspx?transcriptid=674
Bu senin iddialarını ne şekilde destekliyor ki? Bazı insanlar çeşitli etnik grupları hedef alacak biyolojik silahlar ve deprem vs. yaratacak silahlar yaratmak için uğraşıyorlar diyor. Bu teknoloji bizde var, onlarda var, kullanıldı ya da kullanılabilir demiyor.
Bu idda hakkinda hicbir bilimsel makale yok diyenler icin
http://www.scribd.com/doc/54447230/High-power-ELF-radiation-generated-by-modulated-HF-heating-of-the-ionosphere-can-cause-Earthquakes-Cyclones-and-localized-heating
http://www.ursi.org/Proceedings/ProcGA05/pdf/EP.32%280275%29.pdf
http://www.springerlink.com/content/h520088165u58652/
Sadece ilk makale konumuza ilişkin.
Bir link de benden olsun:
http://skeptoid.com/episodes/4122%3C
Bu senin iddialarını ne şekilde destekliyor ki? Bazı insanlar çeşitli etnik grupları hedef alacak biyolojik silahlar ve deprem vs. yaratacak silahlar yaratmak için uğraşıyorlar diyor. Bu teknoloji bizde var, onlarda var, kullanıldı ya da kullanılabilir demiyor.
Ille akademik ciddiyeti olan makaleler isterdin ama standardi epey dusurmusun anladigim kadariyla.
Iyonosfer degisikliklerinin jeofiziksel olaylara uygulama metodlari patentleri,
http://www.google.co.uk/patents?hl=en&lr=&vid=USPAT4463357&id=S6N1AAAAEBAJ&oi=fnd&dq=ionosphere+can+cause+Earthquake&printsec=abstract&redir_esc=y#v=onepage&q&f=false
Sadece ilk makale konumuza iliskin oyle mi.
Ikinci linkteki makalenin sadece giris kismindan bir cumleyi buraya yapistiriyorum
By taking into account this information, it is possible to detect the acousto-ionospheric
disturbances (AID), caused by influence of natural infrasonic excitations, which accompany preparation and passing of,
for example, such natural cataclysms, as earthquakes.
Ayni makalede ilk paragrafin ilk cumlesi
PROBLEM STATEMENT
A few mechanisms of lithosphere-ionosphere interaction at the earthquakes are being considered. Some researchers [1]
prove an acousto-gravitational mechanism of lithosphere-ionosphere interaction at the earthquakes. Other researches [2]
assert that at the earthquakes, the nature of excitations transfer to ionosphere is of electromagnetic one
Evet, simdi bundan sonra sira Astur kardesimizin ortanyal figurlerini izlemeye geliyor sanirim
istatistik
28-10-2011, 19:11
İlk makale olayın teorik olarak gerçekleştirilebileceği üzerine bir yazı. bunun için iyonesferin en alt tabakasının sıcaklığı yükseltiliyor ve yer çekimi dengesi değiştiriliyor. Yer kürenin iç bansıncı ile de tabakalar hareketlendirilerek depreme neden olabiliyormuş. Bunu da gönderilen bir ışın ile tetikliyorlarmış. Bu ışını nasıl ve nereden göndereceklerini göremedim. HAARP projesinin yürütüldüğü yerden gönderilmesi imkansız, bunun nedeni ise dünyanın şeklidir. Portatif olarak böyle bir aygıtın bulunması da üretmesi gereken enerjinin çok yüksek miktarda olması nedeniyle yine mümkün değil.
İkinci makaleye gelecek olursak:
By taking into account this information, it is possible to detect the acousto-ionospheric disturbances (AID), caused by influence of natural infrasonic excitations, which accompany preparation and passing of, for example, such natural cataclysms, as earthquakes.
Yanlış çevirmiyorsam, doğal olaylar sonucu ortaya çıkan enerjinin etkisiyle iyonosferde meydana gelen değişimleri gözlemleyerek, afet meydana gelmeden önce tespit edilebileceğine yönelik bir makale. Konu ile pek de alakalı durmuyor.
Ille akademik ciddiyeti olan makaleler isterdin ama standardi epey dusurmusun anladigim kadariyla.
Takip ettiğim bir blog olduğundan yazıların kalitesi hakkında iyi bir fikrim var. Zaten references and further reading kısmındaki kaynakları da sağlam.
Iyonosfer degisikliklerinin jeofiziksel olaylara uygulama metodlari patentleri,
http://www.google.co.uk/patents?hl=en&lr=&vid=USPAT4463357&id=S6N1AAAAEBAJ&oi=fnd&dq=ionosphere+can+cause+Earthquake&printsec=abstract&redir_esc=y#v=onepage&q&f=false
Verdiğim yazıda da patentlere değiniliyordu. Komplo teorisyeni klişesine uymayı yine başardın, tebrikler. :D
Evet, simdi bundan sonra sira Astur kardesimizin ortanyal figurlerini izlemeye geliyor sanirim
Orada earthquake sözcüğünü görünce konumuzla ilgili sanıp huyun olduğu üzere sazanlamışsın ama sevgili istatistik hatanı benden önce tespit etmiş. Senin İngilizcen bayağı zayıf herhalde, rezalet üstüne rezalet....
Olayi HAARP'e, frekanslara vs. baglamaya gerek yok bence... Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte legal petrol cikarma yontemleri, iklimi musait olmayan ulkelerde(asiri soguk) daha da modernlesti. Ancak yeni yontemlerle birlikte, zamana yayili sekilde tektonik hareketleri istemese de daha fazla etkiler hale geldi.
Bu sebeple dogaya fazlasiyla zarar veriyoruz. Ve doganin hakli olarak bizden intikam almasi kadar normal bir durum olamaz.
HAARP yokken depremlerin gerekcesi neydi?
Yanlış çevirmiyorsam, doğal olaylar sonucu ortaya çıkan enerjinin etkisiyle iyonosferde meydana gelen değişimleri gözlemleyerek, afet meydana gelmeden önce tespit edilebileceğine yönelik bir makale. Konu ile pek de alakalı durmuyor.
[/COLOR][/B]
Makale sundan bahsediyor: Iyonosfer tabakasindaki bozukluklari tespit edebildigimizde depremleri onceden tahmin etmek mumkun oluyormus( it is possible to detect the acousto-ionospheric
disturbance). Cunku bu bozuklar deprem gibi dogal afetlerin hazirlanmasinda ve gerceklesmesine eslik ediyormus( which accompany preparation and passing of,
for example, such natural cataclysms, as earthquakes). Cunku dogal infrasonik uyarma etkisi varmis( caused by influence of natural infrasonic excitations). Yani iyonosfer tabakasindaki degisikliklerin depremleri hazirladigi ve baslattigi belirtiyor ve bu iyonosfer ile yertabakasi iliskisinin nasil hesaplanacagina dair hesaplari veriyor. Ilk verilen link ise insan mudehalesi sonucu iyonosfer tabakasinda degisim yapilmasinin mumkun oldugundan bahsediyor. Yani konu ile son derece alakali olan bir akademik makale.
Bu linkleri verdigimde ilk refleks olarak icerigi inkar etmeye calisacaginizdan emin oldugum icin kesin emin olmaksizin burada paylasacagimi nasil dusunebiliyorsunuz anlamiyorum. Herseye boyle bir inkar durtusuyle saldirip sonra yaptiginiz dansozluklerle tartismayi karsi taraf icin tahammul edilmez hale sokuyorsunuz ama artik yavas yavas yonteminizi kaptigim icin bunlari daha kolay alt edebiliyorum. Ilk baslarda zorlaniyordum
Bu deprem olusturma mekanizmasi ise konuyu bilmeyen biri icin anlamasi cok zor olan bisey. Benim anladigim kadariyla soyle isliyor. Iyonosfer tabasini degistirdiklerinde bu katman sanki mikrodalga bir firin gibi isi yaymasina neden oluyor. Bu isi yer alti gazlarini buharlastiriyor ve buharlasan gazlarin cikisi esnasinda yer sarsintisi meydana geliyor. Yapilmasi imkansiz olan bisey degil zaten bir bilim insani icin imkansiz olan bisey yoktur. Bilimin temel felsefesi "nothing is impossible" seklinde ozetlenir. Insanlarin tamami bu baslikta izledigimiz sahislar gibi olsaydi bugu hala tas devrinde yasiyor olurduk herhalde.
Van depremi hakkinda ise evet veya hayir seklinde bir tartismaya giremem. Cunku teknik olarak beni fazlasiyla asan bir topik. Sadece zamanlama ve lokasyon cok suphe cekiyor, o kadar
istatistik
29-10-2011, 17:11
Çeviri için teşekkür ederim ancak çevirimin doğru olduğunu zaten biliyordum :D
Buna göre, 2. makale, yukarıda da bahsettiğim gibi konu ile pek de alakalı değil. Burada çeşitli doğa olaylarının bir takım önsel uyarıcıları ile doğa olayının önceden kestiriminden bahsedilmekte. Deprem oluşturmaktan değil. Zorlarsak olayın sağlaması diyebiliriz.
ilk makaleyi de inceledim. Dediğim gibi, olay teori aşamasında. Ancak teoriyi hayate geçirmek için bahsettiğim önkoşullar henüz ortada yok. Bir ışın ile iyonosfer ısıtılacağına göre doğrudan bir maruz kalma gerekir ki dünyanın şekli buna engeldir. Portatif bir tetikleyici ise mümkün görünmemekte.
Günümüz teknolojisi ile bir olayın gerçekleştirilemeyeceğini söylemek farklı bir olay, bir olayın imkansız olması farklı bir olay. En ufak bir olasılığın bulunması, bir olayın gerçekleşmesi ihtimalinin olması anlamına gelir. Bu bakımdan insanları hayal gücünüzde geliştirdiğiniz önyargılarınızla itham etmeden önce biraz düşünün.
Çeviri için teşekkür ederim ancak çevirimin doğru olduğunu zaten biliyordum :D
Buna göre, 2. makale, yukarıda da bahsettiğim gibi konu ile pek de alakalı değil. Burada çeşitli doğa olaylarının bir takım önsel uyarıcıları ile doğa olayının önceden kestiriminden bahsedilmekte. Deprem oluşturmaktan değil. Zorlarsak olayın sağlaması diyebiliriz.
ilk makaleyi de inceledim. Dediğim gibi, olay teori aşamasında. Ancak teoriyi hayate geçirmek için bahsettiğim önkoşullar henüz ortada yok. Bir ışın ile iyonosfer ısıtılacağına göre doğrudan bir maruz kalma gerekir ki dünyanın şekli buna engeldir. Portatif bir tetikleyici ise mümkün görünmemekte.
En son verdigim patenti neden incelemedin? Orda neyin patentini almislar, kimmis o adam? Neden buna da hemen atlayip olayla alakasizligini idda etmek yerine yokmus gibi davraniyorsun? Amacin gercekten bilimin bu konuda ne dedigini ogrenmek mi yoksa ilkel bir inkar durtusuyle saldirmak mi?
Herneyse, bu baslik altinda olur veya olmaz diye daha fazla bir tartismaya giremeyecegim cunku cok teknik bir mesela ama konuyla ilgili eger kicla gulunecek bir yaklasim varsa oda hicbir bilgi sahibi olmadiklari seyleri alayci bir uslupla inkar etmeye calisanlardir diye dusunuyorum
istatistik
29-10-2011, 18:51
Yahu asıl okumadan sadece başlığa bakarak kendin yazıyorsun. Patent yine teori için alınmış. Böyle bir sistemin, iyonosfer faaliyetleri gözlemlemek için bile olmadığı ise yine çalışma içerisinde vurgulanmış.
Yahu asıl okumadan sadece başlığa bakarak kendin yazıyorsun. Patent yine teori için alınmış. Böyle bir sistemin, iyonosfer faaliyetleri gözlemlemek için bile olmadığı ise yine çalışma içerisinde vurgulanmış.
Sizin amacinizin konu hakkindaki gercekleri ogrenmek degil sadece inkar etmek oldugunu sanirim basligi takip eden herkez anlamistir. O yuzden bu tip inkarlar makul insanlar icin pek anlam ifade etmez. Bunun adi dogmatizm cunku. Iyonosfer bozukluklarinin depremlere neden oldugu, bilim dunyasinin da bu degisikliklere neden olacak bir takim calismalar yaptigi, hatta bunlarin patentini aldigi verdigim kaynaklarda gorunuyor. Belki sana imkansiz geliyor ama bilim insanlarina gore oyle degil yani. Bu calismalarinin cok tehlikeli oldugunu dusunen ve durdurulmasini isteyen akademik cevreler de var zaten.
istatistik
29-10-2011, 21:43
Sizin amacinizin konu hakkindaki gercekleri ogrenmek degil sadece inkar etmek oldugunu sanirim basligi takip eden herkez anlamistir. ...
Haaaah ben de kaset ne zaman takılacak diyordum ki takıldı :D
Ee jadicik sen benim yazdıklarımı da okumuyorsun ki. Kendi referanslarını da okumuyorsun. Nasıl olacak böyle? Bak şimdi, iyi oku baştan alıyorum:
Şimdi, bu bahsi geçen iyonosferin en alt tabakasında ani ısı yükseltimi ile deprem, volkanik patlama gibi olayların meydana getirilmesi teorik olarak mümkün. Bunun sağlaması diyebileceğimiz ve deprem, volkanik patlama gibi olaylardan önce ortaya çıkan enerji düzensizliklerinden iyonosferin entilenmesini takip ederek yine bu tektonik olaylar meydana gelmeden önce, kestirim yapmak da teorik olarak mümkün. Ancak, bu ikisini de yapacak bir teknoloji henüz yok. Bak, senin referans verdiğin ve patent almışlar dediğin abiler de yazmışlar. Bu teknoloji henüz mümkün değil. Ama olur da yapılırsa, bunu keşfeden bizleriz demişler.
Ha, ileride teknoloji gelişir, gerekli enerji elde edilir ve yönlendirilebilir olur, o zaman bu teori pratiğe de dökülebilir. Ama şimdilik yok. Zaten ortada bir ısı değişimi de yok. Bu depremin beklentisi, ve 7,3 olan tahmini şiddeti daha önce uzmanlarca açıklanmıştı. Tabi yine sallayan olmadı bu uzmanları sonuç ortada.
Şimdi yukarıda yazdıklarımı dikkatlice oku. Ama oku lütfen.
Bir dostun bilgilendirici bir çalışmasını asıyorum :
Deprem ve h.a.a.r.p üzerine,
Van ve daha önceki Adapazarı depremleri sonrası gündeme getirilmeye çalışılan bir söylenti, H:A:A:R:P. Deprem ve nedenleri üzerine bazı gerçekleri yazmam gerektiğini ortaya koymakta. Özellikle saygı duyduğum arkadaşlarımın içinde bulunduğu sitelerde sıklıkla paylaşılan birkaç slayt ve video gösterilerini bir çok arkadaşım gibi izledim.
Her şeyden önce bir doğal hareketlilik olan depremler yer kabuğunun oluşumundan itibaren sıklıkla var olması yer hareketlerini izleyen jeologlar tarafından doğallığı inde izlenmekte ve incelenmektedir. Yeryüzünün güneşten kopması ve dıştan içeriye doğru soğuması ile yeryüzünde oluşan kara ve denizlerin on binlerce yıla bağlı olarak şekil değiştirmesi yer hareketleri sonucu olmuştur. İç merkezde bulunan magmanın taşımış olduğu enerji ve ısı nedeniyle içte oluşan basınç yer, yer, yer kabuğunu zorlaması nedeniyle kıvrımlar (dağların ve tepelerin oluşumu), yer, yer ise yer kabuğunun bu basınca dayanamayarak kayaçların ve toprağın kırılması ve kopmasını getirmektedir (faylar) . İşte bu kopma ve kırılma sürecinde iki yönlü hareket olmaktadır, ya doğu – batı veya kuzey – güney. Aynı zamanda bu kopma ve kırılma sürtünmeyi ve bu noktalarda ısınma ve yüksek enerji oluşumuna neden olmaktadır. Bilim insanları tarafından bu enerjinin ne derecede büyük ve bilmem kaç atom bombasına eşit olduğu televizyonlara dile getirilmiştir. Van ve Adapazarı dâhil önemli can kayıplarının olduğu depremlerde ısınma ve dumanın çıkma nedeni işte budur.
Şimdi internette dolaşan iddiaya gelelim;
{ABD’nin en gizli askeri projelerinden biri olan “High Frequency Active Auroral Research Program” isminin baş harfleri. H.a.a.r.p. yani adından görüldüğü gibi yüksek frekansla ilgili bir program. } ABD’nin dünya egemenliğinin bir araçlarından. Teknolojinin diğer ülkeler üzerinde bir baskı unsuru olmasını sağlayacak, yüksek frekans ile oluşan elektromanyetik dalgalar vasıtasıyla diğer ülkelerin haberleşmelerini engellemek, kendi haberleşme sistemlerini kolaylaştıran ve yet altını bu manyetik dalgalar vasıtasıyla inceleyebilen teknik merkez.
Bazı iddialar bu çalışmaların depremleri de oluşturduğu iddia edilse de yer hareketlerini böylesi bir teknik ile oluşturma imkansız, özellikle 9–10 şiddetinde bir yer hareketi lokal olarak imkansız bir şeydir. Jeolojinin ilgi alanı olan yer hareketleri geçtiğimiz yüz yılın ilk başlarında fazla veri olmamasına rağmen, üçüncü çeyrek sonrası özellikle gelişmiş ülkelerde ve bizde de deprem araştırmaları oldukça gelişmiştir. Özellikle Kuzey Anadolu Fay hattı olarak isimlendirilen ve yakın tarihlerde sıklıkla basında dillendirilen bu Kuzey Anadolu Fay hattını dünya literatürüne kazandıran İTÜ Jeoloji Kürsünden Prof. Dr. İhsan Ketin ülkemizin yetiştirdiği önemli bilim insanlarındandır. Kendisini İTÜ Jeoloji Bölümünün ilk öğrencilerinden biri olarak tanıma şerefini ve öğrenciliğimiz sırasında yaklaşımları ve öğretilerini unutmamız imkânsızdır. Anadolu’yu adım, adım gezerek Kuzey Anadolu’daki yer hareketini fark eden İhsan Hocamız oluşturduğu yazılar ve incelemeler ile bunu dünyaya anlatmış haklı bir başarıya neden olmuştur. Böylesi çalışmalarda bilimsel yaklaşımların ve doğa dostu yaşamanın en güzel örneği olan bu ekip kendi içinde bugün ki değerli deprem bilimcilerin ortaya çıkmasına de neden olmuştur.
İddia edilen elektromanyetik oluşumlar ile depremlerin oluşturmasının ne derece spam ve gerçek dışı bir öngörü olduğu depremin doğasında vardır.
Kaldı ki esas amacın dünya haklarının emperyalist ülkelerin gücü konusunda yanlış yönlendirme ve ABD karşıtlığını buradan giderek bastırma olduğunu görmemiz gerekir. Evimizin bile izlendiği iddia edilirken Ortadoğu’da kuş uçmasına izin verilmediği söylenirken hale “güvenlik kalkanlarına” ihtiyaç duymaları Kuzey Irak’taki peşmerge ve PKK hareketlerini izleyememeleri Latin Amerika’da gelişen halk hareketlerinden iktidarların değişiminden sonra haberdar olması, ABD’nin zenginlerinin evlerinde rahat uyumamalarını sağlayan sokak işgalleri onların gerçek gücünü de göstermektedir.
Fizik bilenler ve Jeofizikçiler konuyu elbette daha iyi ortaya koyabilirler ancak yer altı incelemelerinde kullanılan sismik ve ses araçları ile ancak yer altındaki elementlerin yoğunluk ve kütleselliğine bağlı olarak varlıklarını gösterebilir. Elektromanyetik dalgalar ile de bu araştırmalar yapılabilir. Ancak yer hareketini sağlamak için yer altından bir itme, basınç ve zorlama olması gerekir. Yer kabuğu da içindeki basınç (magmanın yarattığı itme ve ısı nedeniyle oluşan) tarafında yer kabuğunun sürekli hareket halinde olduğu da bilinmektedir. Bunu yer kabuğundaki hareketsizlik nedeniyle zaman içinde olması gereken hareket olmadığı yıllar içinde de bir birikime neden olmaktadır. İşite bu yer kabuğunu oluşturan elementlerin oluşturduğu kayaçların eğilip kıvrımlaşmasını getiri, öyle bir noktaya getiri ki bu kıvrım ani kırılmasını neden olur. İşte deprem bu kırılmadır. Deprem yer kabuğunun iç dinamiğinin doğal işlevidir.
Kaldı ki bazı ülkemiz yetkililerini (MTA başta) Van depreminin daha önce tespit edilmediğini söylediler. Oysa Van gölü magmatik bir sedimanter göldür. Yani Van Gölü bir kraterin yani volkanın oluşturduğu tüfler ve kayaçlar vasıtasıyla zamana bağlı olarak akarsu ve derelerin taşıdığı suyun birikmesi sonucu oluşmuştur. Volkanik olay ise magmanın yeryüzüne yer kabuğunun zayıf bir noktasından çıkmasıdır. Yani depremleri de yaratan magmanın yer içinde oluşan basınç ve yer değiştirmesine bağlı bir hareketi olduğu gibi yer kabuğundaki zayıf bir noktadan yeryüzüne çıkması olan hareketin nedenleri ile aynıdır. Van tarihi içinde deprem yaşamış bir bölgededir ve Anadolu dünya oluşumunun en genç döneminde oluşmuş Kuzey Anadolu, Toroslar ve Ege bölgesi gibi Doğu Anadolu da aktif depremleri olabileceği bir kütleye sahipti. Yani Van depremi bilinmeyen bir şey değildir. Bilinmeyen zamanı ve şiddetidir ki bu da oluştuğunda ortaya çıkar.
Böylesi spekülasyon ve spam bilgilere karşı uyanık olmak konuya bilimsel olarak öğrenmek ve yaşamı, doğayı, insanı iyi tanımaya çalışmaktan geçer.
Sevgi ve saygılarımla,
Sn Dilaver, Paylastiginiz yazi iyonosfer tabakasinda sebep olunacak degisikliklerin depremi hazirlayici etkisine ve bunla ilgili arastrimalara hic deginmiyor. Depremlerin farkli sebepleri vardir. Tektonik hareketlilik sonucu olan depremler, volkanik depremler...vs gibi. Yazi sadece tektonik itmelerin sebep oldugu depremlere deginiyor.