PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yargıtay'dan skandal karar: 13 Yaşındaki NÇ Rızasıyla Tecavüze uğradı

AlbatrosS
31-10-2011, 20:30
http://gundem.milliyet.com.tr/n-c-ye-son-darbe-yargitay-dan-geldi/gundem/gundemdetay/31.10.2011/1457195/default.htm

jadi
31-10-2011, 23:49
Turban ozgurlugunu laiklik bahanesiye bozan Yargitay ve benzeri kurumlar sik sik bu tip akillara durgunluk veren kararlar almaktadir. Kemalizm sadece sekilsel bir bati taklitciligini hedefler, ozu itibariyle bu ulkeyi tahihinde hic olmadigi kadar dogululastirmistir

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/16087526.asp

VraeL
01-11-2011, 00:11
Turban ozgurlugunu laiklik bahanesiye bozan Yargitay ve benzeri kurumlar sik sik bu tip akillara durgunluk veren kararlar almaktadir. Kemalizm sadece sekilsel bir bati taklitciligini hedefler, ozu itibariyle bu ulkeyi tahihinde hic olmadigi kadar dogululastirmistir

evet evet, zaten tecavüzcünün çantasında da nutuk'u bulmuşlar, kemalistmiş adam.
cıx cıx cıx
şu ülkeyi hep kemalistler batırıyor
hz.ertiyey kurtaracak inşallah hepimizi

jadi
01-11-2011, 00:28
evet evet, zaten tecavüzcünün çantasında da nutuk'u bulmuşlar, kemalistmiş adam.
cıx cıx cıx
şu ülkeyi hep kemalistler batırıyor
hz.ertiyey kurtaracak inşallah hepimizi

Daha surda birkac yil once akp'ye kapatma davasi acmadi mi kurum? Ayrica yargitayin ilk dafa verdigi bir karar da degil bu. 80 yildir yapilan sacmaliklar iste

VraeL
01-11-2011, 01:20
Daha surda birkac yil once akp'ye kapatma davasi acmadi mi kurum? Ayrica yargitayin ilk dafa verdigi bir karar da degil bu. 80 yildir yapilan sacmaliklar iste

Tüm bunların sebebi yobazlık, at gözlüğü, eğitimden ve aileden gelen dar kalıplardır. Kaynağı din ve sosyal yapıdır. Bunu tutupta kemalizm ile şunla bunla bağdaştırıp siyasi mesaj vermenin bir manası yok şahsımca.

istatistik
01-11-2011, 01:21
Tecavüz davası ile kapatma davası arasında bağlantı kuran arkadaş olursa bana özel mesaj ile bildirsin. Ben işin içinden çıkamadım, çok karışık duygular içindeyim...

frodo
01-11-2011, 01:37
Yargıtay başsavcılığı ile yargıtay benzerliğini kurmuştur. Ama biraz daha dikkatli olsaydı AYM'nin son aldığı bir kararla bağlantıyı daha iyi kurabilirdi.

http://demokrathabertr.wordpress.com/2011/10/23/anayasa-mahkemesi-kadinlarin-evlendikten-sonra-kizlik-soyadlarini-kullanabilmeleri-icin-acilan-davalari-ailenin-kutsalligini-gerekce-gostererek-reddetti/

AlbatrosS
01-11-2011, 01:44

Yaw jadı, yemişim kemalizmi, kemalizm mi kaldı allasen?

Bunda bile iktidarı aklayacak manyakça bir şey buluyorsun.

Adli tıp kurumu diye... bir yer var dimi ablacım. Yerel mahkeme ve yargıtay, bu kurumun raporuna göre kanaat oluşturdu. Hani h. üzmez'in karı yaptığı kıza ''sağlığı bozulmamıştır'' raporu veren yer.

ahanda bu kurumun düzenlenmesinden tutun da kanunların ve hukuk sisteminin düzenlenmsine kadar hepsi siyasal iktidarın sorumluluğudur.

jadi
01-11-2011, 01:49
Tüm bunların sebebi yobazlık, at gözlüğü, eğitimden ve aileden gelen dar kalıplardır. Kaynağı din ve sosyal yapıdır. Bunu tutupta kemalizm ile şunla bunla bağdaştırıp siyasi mesaj vermenin bir manası yok şahsımca.

Hayir canim gordugun gibi bu tamamen devletin korukledigi bisey. Bas ortusu gibi tamamen bireysel bir secime asla gecit vermeyen devlet kurumlari, bekaretin este olmasi gereken bir vasif oldugunu onaylayabiliyor. Kadinlari gercekten guclendirmek isteyen kiyafet ile degil bu sorunun asil kokuyle ugrasmayi secerdi. Muhafazakarlik ve kemalizm basliginda zaten verdim bu kurumlarin gecmiste nasil yasalar uyguladigini. Sen boyle yasalar yaparsan zavalli halk yobaz olmasinda ne yapsin? Imam gaz cikartirsa cemaat boyle olur iste . Umarim anlatabilmisimdir. Hersey icin halka hakaretler yagdirmaktan vazgecip kutsal devletinizde de biraz kusur arayin bence

jadi
01-11-2011, 01:53
Yaw jadı, yemişim kemalizmi, kemalizm mi kaldı allasen?

Bunda bile iktidarı aklayacak manyakça bir şey buluyorsun.

Adli tıp kurumu diye... bir yer var dimi ablacım. Yerel mahkeme ve yargıtay, bu kurumun raporuna göre kanaat oluşturdu. Hani h. üzmez'in karı yaptığı kıza ''sağlığı bozulmamıştır'' raporu veren yer.

ahanda bu kurumun düzenlenmesinden tutun da kanunların ve hukuk sisteminin düzenlenmsine kadar hepsi siyasal iktidarın sorumluluğudur.

Hukumetin nesini akliyim, bunlar bu kurumlarin 80 yildir verdigi kararlar. Daha yeni baslamis olan seyler degil ki. Oyle olsa belki haklisin derdim ama diyemiyorum

VraeL
01-11-2011, 02:07
Hayir canim gordugun gibi bu tamamen devletin korukledigi bisey. Bas ortusu gibi tamamen bireysel bir secime asla gecit vermeyen devlet kurumlari, bekaretin este olmasi gereken bir vasif oldugunu onaylayabiliyor. Kadinlari gercekten guclendirmek isteyen kiyafet ile degil bu sorunun asil kokuyle ugrasmayi secerdi. Muhafazakarlik ve kemalizm basliginda zaten verdim bu kurumlarin gecmiste nasil yasalar uyguladigini. Sen boyle yasalar yaparsan zavalli halk yobaz olmasinda ne yapsin? Imam gaz cikartirsa cemaat boyle olur iste . Umarim anlatabilmisimdir. Hersey icin halka hakaretler yagdirmaktan vazgecip kutsal devletinizde de biraz kusur arayin bence

kutsal devlet?
eyvah jadı yaftaladı (:

Devleti savunduğum yok anacım,
halkı suçladığımda yok,
ben insanlıktan, toplumdan bahsediyorum.
Bu toplumun, insanlığın içine devlet işlerinde sorumlu olan insan"cık"larda dahiller. Bir bütün olarak düşünmek lazım.

Eğitimsiz, yobaz, at gözlüklü devlet adamlarımı halkı böyle yaptı
Yoksa halk zaten böyleydi de, bu adamlar mı halkın içinden çıktı
orası ayrı bir sosyolojik tartışma konusudur.

Fakat şuan ki durum halkın çoğununda, dilencininde, devletteki bir çok kuruluşunda yobaz, "dinci", at gözlüklü, kendisine zıt fikirleri kabullenemeyen, yaftalayıcı, etiketleyici bir yapıya sahip olduğudur.

jadi
01-11-2011, 02:16
kutsal devlet?
eyvah jadı yaftaladı (:

Devleti savunduğum yok anacım,
halkı suçladığımda yok,
ben insanlıktan, toplumdan bahsediyorum.
Bu toplumun, insanlığın içine devlet işlerinde sorumlu olan insan"cık"larda dahiller. Bir bütün olarak düşünmek lazım.

Eğitimsiz, yobaz, at gözlüklü devlet adamlarımı halkı böyle yaptı
Yoksa halk zaten böyleydi de, bu adamlar mı halkın içinden çıktı
orası ayrı bir sosyolojik tartışma konusudur.

Fakat şuan ki durum halkın çoğununda, dilencininde, devletteki bir çok kuruluşunda yobaz, "dinci", at gözlüklü, kendisine zıt fikirleri kabullenemeyen, yaftalayıcı, etiketleyici bir yapıya sahip olduğudur.

Simdi bu sistem yillarca sunu yapti. Bekar bir kadin tecavuze ugradiginda eger bakire cikmaz ise buna ceza indirimi verdi. Hal bu vaziyetteyken halk cahil, yobaz, zart zurt demek bana biraz tuhaf geliyor. Bu halk ne zaman kendi yasalarini yapabildi ki? 80 yildir askerlerin hazirladigi anayasayi kullanmak zorunda kaliyoruz zaten

VraeL
01-11-2011, 02:28
Simdi bu sistem yillarca sunu yapti. Bekar bir kadin tecavuze ugradiginda eger bakire cikmaz ise buna ceza indirimi verdi. Hal bu vaziyetteyken halk cahil, yobaz, zart zurt demek bana biraz tuhaf geliyor. Bu halk ne zaman kendi yasalarini yapabildi ki? 80 yildir askerlerin hazirladigi anayasayi kullanmak zorunda kaliyoruz zaten

Bunu yapan sistem değilim. O sisteme dahil olan "insanlar"dır.

Bahsi geçen kararın verilmesinin sebebi, misal frodo albayın link olarak verdiği ailenin kutsallığı konusu toplumla ilgili birşeydir.
Bu kararı veren adamda, karara maruz kalan kişide aynı toplumun üyeleridirler. Toplumun inancı, dini neyse o toplumun o şekilde davranış sergiler genellikle.
Bekar kadının bakire çıkmaması sebebiyle tecavüzcünün ceza indirimi almasının sebebi sistemle veya kemalizmle değil DİN ile alakalıdır...

jadi
01-11-2011, 02:31
Bunu yapan sistem değilim. O sisteme dahil olan "insanlar"dır.

Bahsi geçen kararın verilmesinin sebebi, misal frodo albayın link olarak verdiği ailenin kutsallığı konusu toplumla ilgili birşeydir.
Bu kararı veren adamda, karara maruz kalan kişide aynı toplumun üyeleridirler. Toplumun inancı, dini neyse o toplumun o şekilde davranış sergiler genellikle.
Bekar kadının bakire çıkmaması sebebiyle tecavüzcünün ceza indirimi almasının sebebi sistemle veya kemalizmle değil DİN ile alakalıdır...

Bu konuda sizle ayni fikirde olmadigimi soylememe gerek var mi bilemiyorum. Ayni kurumlar bas ortusu yasagini da kaldirtmiyor mesela. Bunun icinde halki ve dini mi sucluyorsunuz? O sisteme dahil olan insanlarin bu durumda konumu ne sizce?

VraeL
01-11-2011, 02:38
Bu konuda sizle ayni fikirde olmadigimi soylememe gerek var mi bilemiyorum. Ayni kurumlar bas ortusu yasagini da kaldirtmiyor mesela. Bunun icinde halki ve dini mi sucluyorsunuz? O sisteme dahil olan insanlarin bu durumda konumu ne sizce?

Toplum her ne kadar bütün olsa da farklı ideolojilerden oluşan bireyler mevcut. Dindar olan bir kesim devletin farklı bir kurumunda yer aldığı için dine uygun kararlar vererek toplumu o yönde etkilemeye çalışırken, dindar olmayan, laik, atheist, sosyal demokrat vb farklı bir kesim devletin farklı farklı kurumlarda yer alıp kendi düşünceleri doğrultusunda kararlar vererek topluma etki etmeye çalışıyorlar. Doğal olarak verilen kararların, alınan kararların, yapılan uygulamaların ve yaptırımların birbiriyle uyumlu olması ve bir bütünlük arz etmesi düşünülemez. Özellikle türkiye gibi her kafadan ayrı bir ses çıktığı ülkede... Bunu anlamak bu kadar zor olmasa gerek.

Saat 2'ye geliyor yarın iş-güç var. Ben yattım, yarın kaldığımız yerden devam ederim işten dönünce akşamleyin.
İyi geceler herkese.

jadi
01-11-2011, 02:43
Toplum her ne kadar bütün olsa da farklı ideolojilerden oluşan bireyler mevcut. Dindar olan bir kesim devletin farklı bir kurumunda yer aldığı için dine uygun kararlar vererek toplumu o yönde etkilemeye çalışırken, dindar olmayan, laik, atheist, sosyal demokrat vb farklı bir kesim devletin farklı farklı kurumlarda yer alıp kendi düşünceleri doğrultusunda kararlar vererek topluma etki etmeye çalışıyorlar. Doğal olarak verilen kararların, alınan kararların, yapılan uygulamaların ve yaptırımların birbiriyle uyumlu olması ve bir bütünlük arz etmesi düşünülemez. Özellikle türkiye gibi her kafadan ayrı bir ses çıktığı ülkede... Bunu anlamak bu kadar zor olmasa gerek.

Saat 2'ye geliyor yarın iş-güç var. Ben yattım, yarın kaldığımız yerden devam ederim işten dönünce akşamleyin.
İyi geceler herkese.

Eh artik ne diyim. Kadinlar aleyhinde bir karar verildiginde halk yobaz, cahil, rezil, tu-kaka oluyor, toplumun genel yapisi bu kararlari mecburi kiliyor deniyor. Turban yasagi oldugumu agiz degisiyor. Bravo. Bir insan kendini ancak bu kadar kandirabilirdi

istatistik
01-11-2011, 02:54
Şu askerlerin hazırladığı anayasa goy goyu da bitmedi gitti. son hazırlanan 1982 anayasasının %70'den fazla bir kısmı değişmiş. Hala askeri anayasa çığırtkanlığı. Birileri asker fobisini kullanarak kafasına göre değişiklikler yapmış, malı götürmüş, birileri de bunu idrak edememiş.

Bir de bekaret gibi yapay meselelerin din temelli olduğunu görememek var ki eyvah eyvah.

İnsan bir düşünceyi, görüşü, politikayı beğenmeyebilir. Ancak bunu eleştirirken gerçekçi olmazsa, söyledikleri; eşek osurur yel götürürden 1 adım öteye gitmez. Biraz mantık.

jadi
01-11-2011, 03:07
Şu askerlerin hazırladığı anayasa goy goyu da bitmedi gitti. son hazırlanan 1982 anayasasının %70'den fazla bir kısmı değişmiş. Hala askeri anayasa çığırtkanlığı. Birileri asker fobisini kullanarak kafasına göre değişiklikler yapmış, malı götürmüş, birileri de bunu idrak edememiş.

Bir de bekaret gibi yapay meselelerin din temelli olduğunu görememek var ki eyvah eyvah.

İnsan bir düşünceyi, görüşü, politikayı beğenmeyebilir. Ancak bunu eleştirirken gerçekçi olmazsa, söyledikleri; eşek osurur yel götürürden 1 adım öteye gitmez. Biraz mantık.

Bircok hukukcuya gore bu anayasa degistirmekle duzelecek gibi degildir, topyekun cope atilip yepyenisini yapmak gerekir deniliyor. Zaten tepede eli sopali bir anayasa mahkemesi, diger tarafta silahli bir orgut beklerken o anayasinin ozu siviller tarafindan ne kadar degistirebilir tabi. Bunlar hep kendimizi avutmak icin inandigimiz yalanlar

http://www.yenianayasaplatformu.org/bizden-haberler/2011-meclisi-yeni-anayasa-yapmali!

Anti
01-11-2011, 04:17

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/16087526.aspSizin ve siyasal islamcıların hiçbir zaman "insana dair" kaygılarınız olmadı.
Siz her şeyi kullanır atarsınız. İnsanı ve nesneleri.
Bugün yurtseverlere yönelik silah niyetine kullandığınız o türbanı da atacaksınız.
Çok daha ağır kelimeler üzerinize layık ama, giydirmeyeceğim.

poidevin
01-11-2011, 05:24
Daha ortada AKP falan yokken bu ülkede devlet bekaret testleri yaptırırdı. Bu ülkede zamanında vesaikalı hayat kadınına tecavüz etmenin cezası normal tecavüzden daha düşüktü. Bu yasaları da ilerici Kemalistler yaptı.

Yargıtay dediğiniz kurum da gayrimüslim TC vatandaşları için "yerli yabancılar" demiş olan kurum değil mi?

murted
01-11-2011, 08:03
Olaylara bu kadar problemli yaklaşılmaz. Sanki bizim halkımız normalde bekaret mevzusunu aşmış, namus dediği şey için cinayet işlemeyen, püri pak insanlardan oluşuyor da bu laikçi Kemalistlerden oluşan kurum bu konulara çağ dışı yaklaşıp bunu halka dayatıyor.

Bu adamlar da bu toplumun bir parçası, bunların zihniyeti toplumun geneliyle paralel beklenildiği gibi. Namus cinayetlerinde indirim uygulayan bir yargımız var ve bizi yöneten uyanıklar da bizim içimizden çıkma, bunlar uzaydan gelmiyor. Lakin bu tutuculuk gene de en çok Akp'ye yakışıyor. Başbakan çıkıp da ''Kız mıdır, kadın mıdır'' diyebiliyor bir insan evladı için. Bu arada zina suç olsun diye az çabalamadı bu iktidar.

Özetle bu ve benzeri ilkellikler, vicdansızlık, şerefsizlikler bu toplumun ayıbı. Belli bir siyasi kesimin değil.

poidevin
01-11-2011, 08:12
Murted, Laikçilerin çok da çağdaş olmadığı ortaya çıkıyor sadece. Zaten Hristiyanlık konusunda nasıl çağdaş olduklarını da gördük. 2003'te misyonerlere karşı cadı avı başlatıldığında Uğur Dündar falan ön safda koşuyordu, gidip pis mutfağı olan pastane basar gibi "kaçak kilise" basıyorlardı. Rahşan Ecevit Ankara'da sokakta İncil dağıtılmasına karşı "bizim zamanımızda böyle şeylere izin verilmezdi" falan demişti. Şimdi de Zirve Yayınevi cinayetlerini azmettirenin bazı albaylar falan olduğu iddiaları var.

AlbatrosS
01-11-2011, 11:24
Murted, Laikçilerin çok da çağdaş olmadığı ortaya çıkıyor sadece. Zaten Hristiyanlık konusunda nasıl çağdaş olduklarını da gördük. 2003'te misyonerlere karşı cadı avı başlatıldığında Uğur Dündar falan ön safda koşuyordu, gidip pis mutfağı olan pastane basar gibi "kaçak kilise" basıyorlardı. Rahşan Ecevit Ankara'da sokakta İncil dağıtılmasına karşı "bizim zamanımızda böyle şeylere izin verilmezdi" falan demişti. Şimdi de Zirve Yayınevi cinayetlerini azmettirenin bazı albaylar falan olduğu iddiaları var.

İyi de usta,

İktidar ergenekon sürecinde zaten yargı ve askeri bürokrasiyi büyük oranda dönüştürmüş durumda. Komploya vurgu yapmıyorum, yalnızca, iktidarın artık ''muktedir'' olduğunu söylüyorum.

Lafa gelince, vesayeti kaldırdık, darbecileri hakladık; icraata gelince ''elden bişi gelmiyor, engeller var'' mı diyecekler?

Kemalist paradigma ve yargı hakkında eleştirilere lafımız yok. Söylenenlerin hepsi doğrudur, bu ülke mahkemeleri yıllarca tecavüzcüleri büyük iştahla korumuştur. En büyük suç mahkeme süreçlerinde işletilmiştir hatta.

Oysa bu skandal kararda, asıl sorumlu, ''adli tıp kurumu'' denen rezalet yuvasıdır. Burası çağdaş bir biçimde düzenlenebilir. H. üzmez'den beri, defalarca bu kurum yöneticilerinin istifa ettirilmeleri gerekirdi.

Bir de bu NÇ davasını yakından bilenler, durumun vehametini daha iyi anlayacaktır. Bu kız, 30 kişinin seri tecavüzüne uğruyor ve bizzat adalet bakanına kendi mektup yazıyor. Galiba bu mektup bile o derece kaale alınmıyor ki, kızın dedesi yaşıt heriflerle zevkten birlikte olduğuna kanaat getirilmiş.

Peki ADALET BAKANI NEREDE? Böylesine skandal bir karar için ''görevden alma''yı düşünebilir mi? Deniz Feneri davası savcılarını ottan boktan sebeplerle görevden aldıran bakan bu davaya neden müdahil olma gereği duymaz acep?

Anima Libera
01-11-2011, 11:27

İyi de yasaların ve cezaların en ağır olduğu ülkelerde bile hala artarak belirli cezalar işleniyor. Cezaların gözdağı amacı çok yetersiz kalıyor. O halde sizin yaptığınız gibi halk nezdinde belirli olayları ve davranış-geçim biçimlerini devletin verdiği kararlara bağlayamayız. Üstelik sanıklar Orta Çağ'da olduğu gibi ulu orta cezalandırılmıyorlar. Bu da bunun bir etkisi.

Fakat Kemalizmin 'batılı' olmaktan çok 'doğulu' olduğu tezine katılıyorum. Her ne kadar kendini modern ve çağdaş olarak tanıtsa da büyük bir kitlesi faşizmden demokrasiye evrilmeyi başaramamış, bunları sözde olduğu gibi özde de içselleştirememiş olan bir kitledir. O yüzden de haklı olarak Avrupa'ya alınmamıştır. Haliyle bu tür kararlar bunun açık bir göstergesidir. Laiklik ve Türban kararlarında ise bu konu iç politikaya malzeme edilebileceği için 'yukarıdan', siyaset ve basın tarafından etkili girişimler olmuştur ve böylece alınan kararlar farklı olmuştur.

Fakat bahsettiğimiz nesne bir nevi tarihi bir ekoldür veya olacaktır. Bu artık Kemalizmin son çırpınışları. Ancak hükümet yanlıları hükmü ele geçirince bu tür olayların kat kat artacağı gün yüzü gibi aşikardır. Klasik bir ehven-i şer tablosu.

Khaos
01-11-2011, 13:14
http://www.nethaber.com/video/16386/heberler-sordu-hukuk-profesoru-uzun-uzun-sustu.html

poidevin
01-11-2011, 13:56
İyi de usta,

İktidar ergenekon sürecinde zaten yargı ve askeri bürokrasiyi büyük oranda dönüştürmüş durumda. Komploya vurgu yapmıyorum, yalnızca, iktidarın artık ''muktedir'' olduğunu söylüyorum.

Lafa gelince, vesayeti kaldırdık, darbecileri hakladık; icraata gelince ''elden bişi gelmiyor, engeller var'' mı diyecekler?

Kemalist paradigma ve yargı hakkında eleştirilere lafımız yok. Söylenenlerin hepsi doğrudur, bu ülke mahkemeleri yıllarca tecavüzcüleri büyük iştahla korumuştur. En büyük suç mahkeme süreçlerinde işletilmiştir hatta.

Oysa bu skandal kararda, asıl sorumlu, ''adli tıp kurumu'' denen rezalet yuvasıdır. Burası çağdaş bir biçimde düzenlenebilir. H. üzmez'den beri, defalarca bu kurum yöneticilerinin istifa ettirilmeleri gerekirdi.

Bir de bu NÇ davasını yakından bilenler, durumun vehametini daha iyi anlayacaktır. Bu kız, 30 kişinin seri tecavüzüne uğruyor ve bizzat adalet bakanına kendi mektup yazıyor. Galiba bu mektup bile o derece kaale alınmıyor ki, kızın dedesi yaşıt heriflerle zevkten birlikte olduğuna kanaat getirilmiş.

Peki ADALET BAKANI NEREDE? Böylesine skandal bir karar için ''görevden alma''yı düşünebilir mi? Deniz Feneri davası savcılarını ottan boktan sebeplerle görevden aldıran bakan bu davaya neden müdahil olma gereği duymaz acep?

Mevzunun detayını bilmiyorum. Dediğin gibiyse tabiki büyük bir skandal. Ama artık devir değişti. Artık devlet bizim efendimiz değil. Yanlış yapan hesap verecek.

jadi
01-11-2011, 16:13
İyi de usta,

Simdi biliyorsun ki Hrant Dink'i ergenekoncu kemalistler oldurttu ama sucu cemaate ve akp'ye atmaya calistilar. Sabiha Gokcen haberinden yasadiklarini kendi agzindan anlattigi bir video vermistim vakti zamaninda. Benim tahmin ettigim kadariyla senin muhalefet anlayisin bulabildigin her turlu pisligi hukumet partisine atabilecek sekilde Inonu'den etkilenmise benziyor. Ama her turlu kurumun her kararindan akp'ye paye bicmek bana pek saglikli gelmiyor. Yargitay'in basortusu aleyhinde yaptigi aciklamalardan dolayi neden hukumete saldirmiyorsun da bu tecavuz davasina o sekilde yaklasiyorsun?

http://bianet.org/bianet/siyaset/125585-dort-sol-parti-yargitay-aciklamasina-karsi-tkp-destekliyor

Khaos
01-11-2011, 16:56
Mevzunun detayını bilmiyorum. Dediğin gibiyse tabiki büyük bir skandal. Ama artık devir değişti. Artık devlet bizim efendimiz değil. Yanlış yapan hesap verecek.

otel parası vermemek için ayakta uyumaya devam.
demek devir değişti, demek devlet artık efendimiz değil öylemi.

sizin liberalliğiniz gidip gelip iktidarı alkışlamaktan öte gidemiyor.

Khaos
01-11-2011, 16:59
Simdi biliyorsun ki Hrant Dink'i ergenekoncu kemalistler oldurttu ama sucu cemaate ve akp'ye atmaya calistilar. Sabiha Gokcen haberinden yasadiklarini kendi agzindan anlattigi bir video vermistim vakti zamaninda. Benim tahmin ettigim kadariyla senin muhalefet anlayisin bulabildigin her turlu pisligi hukumet partisine atabilecek sekilde Inonu'den etkilenmise benziyor. Ama her turlu kurumun her kararindan akp'ye paye bicmek bana pek saglikli gelmiyor. Yargitay'in basortusu aleyhinde yaptigi aciklamalardan dolayi neden hukumete saldirmiyorsun da bu tecavuz davasina o sekilde yaklasiyorsun?

http://bianet.org/bianet/siyaset/125585-dort-sol-parti-yargitay-aciklamasina-karsi-tkp-destekliyor

jadi bir kere beni şaşırt artık ya.
sen hangi başlığı hükümetten bağımsız ele almayı başaracaksın acaba.
ortada hukuk skandalı var.

verdiğim linkteki videoda hukukçunun dili tutulmuş.
adam konuşacak kelime bulamıyor.
olaya hukuk felsefesi açısından bakmak yerine,
görev bilinciyle efendilerini aklamanın derdine düşmüşsün yine.

istatistik
01-11-2011, 17:55
İşin ehli değilim ancak Türkiye özelinde konuşacak olursak yasalarımız arasında gelenek ve örflere yapılan pek çok atıf olduğunu sanıyorum. Töre indirimi de bunlardan biri. Bu bakımdan Murted yazısında haklı; Sonuçta yasaları yapanları herhangi bir yerden ithal etmedik, dış uzaydan da gelmediler. Din baskısının hissedildiği bu toplumda yetiştiler. Kanun yapıcılar da aynı şekilde bu toplum içerisinde yetiştiler. Bu nedenle de toplumun genelinden farklı düşünüp insan hakları temelinde karar vermelerine pek fazla rastlayamayız.

Bir diğer mesele, pek çok dava, adli tıp kurumu denilen laçka bir kurum tarafından fantastik bir hal alıyor. Bir kaç örnek verecek olursak;

* Küçük bir kızın cinsel istismardan psikolojik olarak etkilenmemesi kararı,
* Tecavüze uğrayan bir kişinin ikinci defa tecavüze uğradığı için psikolojisinin bozulmayacağı(psikolojiyi kızlıkzarı olarak görüyor adamlar) kararı

Bunlar benzeri pek çok fantastik karara imza attılar. Aralarında bir pedogog bile yokken çocuk psikolojisi hakkında karar verebilmeleri ise evlere şenlik bir durum.

jadi
01-11-2011, 18:57
jadi bir kere beni şaşırt artık ya.
sen hangi başlığı hükümetten bağımsız ele almayı başaracaksın acaba.
ortada hukuk skandalı var.

verdiğim linkteki videoda hukukçunun dili tutulmuş.
adam konuşacak kelime bulamıyor.
olaya hukuk felsefesi açısından bakmak yerine,
görev bilinciyle efendilerini aklamanın derdine düşmüşsün yine.
Sizin bu konuda ne dusundugunu bilmiyorum ama ben basortusu yasaginin her turlu kurumdan kaldirilmasi taraftariyim. Akp bunu yapmaya istekli gorundugu halde tc'deki bazi kurumlar bu serbestligi imkansiz hale getiriyorlar. Ayni kurumlar kadinlar aleyhinde bu tip bir karar veriginde elbette burdaki zihinsel carpikligi gosterecegiz. Herseyi basit bir akp sempatizanligi ile aciklamaya calismayin. Belki benim muhalefet anlayisim sizden farklidir, bu olamaz mi?

Khaos
01-11-2011, 19:27
başörtüsü yasağından yana olan bir tane anarşist komünist gösterebilirsen dişimi kırıcam.

her itirazı sana ezberletildiği üzere kemalizm üzerinden savuşturmak için bitip tükenmeyen bir arzuyla çarpıtmalarda buluyorsun.

ben başörtüsü yasağından yana değilim.
ama sen başörtüsünden yanasın.
çünkü o savsatalarla koyunlaştırılmış kitleler kapitalizminizi sürdürülebilir kılıyor.

bu başlığı açan adam bu başlık üzerinden hükümete taş koymadı.
ama sen bu başlık üzerinden örgütlü gericiliği savunma psikozununa girdin.

işini yapmaya devam et.

ben anlatarak kendi haklılığımı ortaya koyamayabilirim.
ama sen işini yapmakla benim haklılığımı ortaya koyuyorsun.

zeus aşkına ya
bu örgütlü gericiliği nerdeyse ilericilik ilan edeceksin.

elbetteki kemalist gericilik elini güçlendiriyor.
sende kolaycılıktan vazgeçmiyorsun.

goygoyculuğunu yaptığın ilişki biçimi kemalizmin bir diğer versiyonu olmaktan başka ne yaptı şu ana kadar.

jadi
01-11-2011, 19:41
bu başlığı açan adam bu başlık üzerinden hükümete taş koymadı.
ama sen bu başlık üzerinden örgütlü gericiliği savunma psikozununa girdin.

Ben Albatross'u az cok tanidigim icin bu basligi acarken neye tas koyma icgudusu tasigini tahmin edebiliyorum. Daha sonra yazdigi iletiler de bu dogrultuda oldu. Zaten gunun birinde gercekten islami bir baski rejimi kurulursa buna en cok chp'li teyzeler birde Albatross arkadasimiz sevinecek. Neden sevinecek dersen, hakli cikmis olmanin sevinci olacak bu. Her hafta en az iki tane seriatin ayak seslerini yansitan baslik aciyor kendisi. Tabi bu topik icin yapmiyorum bu yorumu genel tavira dair bisey. Burda bahsedilen yargitay benzeri kararlar bu ulkenin yeni gormeye basladigi seyler degil ki. Demokratik ulkelerde muhaliflerin elestirileri bizimkinden cok farkli en son cumle olarak bunu soyliyim

Khaos
01-11-2011, 19:47
şu an baskı rejimi değil mi
bu topraklarda ne zaman insanca yaşam mümkün oldu ki.

ben hiç bir rejimi alkışlamam.
senin bahsettiğin albatrosu tanımıyorum.
benim tanıdığım albatros da ben de ancak devrimi alkışlarız.

haramilerin saltanatının yıkılıp gitmesini alkışlarız.
chp ile akp arasında bir fark görmeyiz.

AlbatrosS
01-11-2011, 19:50

Jadı, Hrant davasını pek takip etmediğin belli.

İktidar, dink'in öldürüleceğini artık mahalle çocuklarının bile bildiği istihbarat raporlarını işletmeyen emniyet amirleri ve mitçileri, dink'i makamında iki ajanla resmen tehdit eden vali'yi vb tonla mülki amir ve kolluk yetkilisini azimle koruyor.

Ergenekon arıyorsan, daniskası şu an iktidardadır: CEMİL ÇİÇEK.

Sonunda Hrant Dink'in oğlunu bile isyan ettiren ''hedef göstermelere'' imza atan bakandan bahsediyoruz. Hani Ermeni Konferansı'nı düzenleyenler hakkında ''bizi arkamızdan bıçaklayan hainler'' lügati parçalayan, konferansı düzenleyen akademisyenleri milliyetçi tosuncuklara açıkça hedef gösteren cemil çiçek.

KCK davasında, adamın ''yedi sülalesini tutuklatan'' iktidar, bu cinayet şebekesinin en kritik adamlarını koruyor. Hrant'ın kanı, iktidarın en mahrem yerlerine kadar bulaşmıştır. Bizzat bu zulmün ortağıdırlar.

jadi
01-11-2011, 20:00
Jadı, Hrant davasını pek takip etmediğin belli.

İktidar, dink'in öldürüleceğini artık mahalle çocuklarının bile bildiği istihbarat raporlarını işletmeyen emniyet amirleri ve mitçileri, dink'i makamında iki ajanla resmen tehdit eden vali'yi vb tonla mülki amir ve kolluk yetkilisini azimle koruyor.

Ergenekon arıyorsan, daniskası şu an iktidardadır: CEMİL ÇİÇEK.

Sonunda Hrant Dink'in oğlunu bile isyan ettiren ''hedef göstermelere'' imza atan bakandan bahsediyoruz. Hani Ermeni Konferansı'nı düzenleyenler hakkında ''bizi arkamızdan bıçaklayan hainler'' lügati parçalayan, konferansı düzenleyen akademisyenleri milliyetçi tosuncuklara açıkça hedef gösteren cemil çiçek.

KCK davasında, adamın ''yedi sülalesini tutuklatan'' iktidar, bu cinayet şebekesinin en kritik adamlarını koruyor. Hrant'ın kanı, iktidarın en mahrem yerlerine kadar bulaşmıştır. Bizzat bu zulmün ortağıdırlar.
Ermeni konusunda akp'nin tutumu zaten bilinen bisey neden bilinen seyleri anlatiyorsun ki. Sabiha Gokcen haberinden sonra genelkurmayin sert bir aciklama yapmasi, adami emniyete cekip tehdit etmeleri ve akabinde olumune neden olacak plani baslatmalari benim bahsettigim sey. Bunu bile cemaatin falan uzerine atmaya calistilar, bizde cogumuz bunu afiyetle yemedik mi? Yedik. Bunun otesinde toplumda Ermenilere karsi duyulan nefret reel bir olgu. Hergun laikci-sakirt, kemalist-dinci, sikmabas-kafir, diye birbirni yiyen adamlar Ermeni soykirimi mevzusunda borozan gibi ayni seyi otuyorlar. Bunlarin hepsi gayrimuslimlerden geri kalan mallarin uzerine coreklenmis olduklari icin yuzeysel konularda kavga etseler bile daha ciddi konularda yek vucut bir araya gelirler

VraeL
01-11-2011, 21:39
Eh artik ne diyim. Kadinlar aleyhinde bir karar verildiginde halk yobaz, cahil, rezil, tu-kaka oluyor, toplumun genel yapisi bu kararlari mecburi kiliyor deniyor. Turban yasagi oldugumu agiz degisiyor. Bravo. Bir insan kendini ancak bu kadar kandirabilirdi

Yuh diyorum...

Türban yasağıda, kadınlar hakkında alınan olumsuz kararlarda toplumun yapısından gelir diyorum. Sen ise çıkmış benim halkı suçlayıp devletin kararlarını savunduğumu iddia ediyorsun adeta.

Yukarıda bilmem kaç yorumdur devletinde halkında aynı şey, yani toplum olduğunu, her ikisininde aynı kültürden, aynı dinden, aynı tabulardan etkilendiğini açıklamaya çalışıyorum. Olayın siyasetle değil, dinle alakası var, yobazlıkla alakası var diyorum sen kalkmış hala benim devlet yanlısı, kadın düşmanı olduğumu ima ediyorsun. Pes doğrusu jadı.

VraeL
01-11-2011, 21:47
Olaylara bu kadar problemli yaklaşılmaz. Sanki bizim halkımız normalde bekaret mevzusunu aşmış, namus dediği şey için cinayet işlemeyen, püri pak insanlardan oluşuyor da bu laikçi Kemalistlerden oluşan kurum bu konulara çağ dışı yaklaşıp bunu halka dayatıyor.

Bu adamlar da bu toplumun bir parçası, bunların zihniyeti toplumun geneliyle paralel beklenildiği gibi. Namus cinayetlerinde indirim uygulayan bir yargımız var ve bizi yöneten uyanıklar da bizim içimizden çıkma, bunlar uzaydan gelmiyor. Lakin bu tutuculuk gene de en çok Akp'ye yakışıyor. Başbakan çıkıp da ''Kız mıdır, kadın mıdır'' diyebiliyor bir insan evladı için. Bu arada zina suç olsun diye az çabalamadı bu iktidar.

Özetle bu ve benzeri ilkellikler, vicdansızlık, şerefsizlikler bu toplumun ayıbı. Belli bir siyasi kesimin değil.

İşin ehli değilim ancak Türkiye özelinde konuşacak olursak yasalarımız arasında gelenek ve örflere yapılan pek çok atıf olduğunu sanıyorum. Töre indirimi de bunlardan biri. Bu bakımdan Murted yazısında haklı; Sonuçta yasaları yapanları herhangi bir yerden ithal etmedik, dış uzaydan da gelmediler. Din baskısının hissedildiği bu toplumda yetiştiler. Kanun yapıcılar da aynı şekilde bu toplum içerisinde yetiştiler. Bu nedenle de toplumun genelinden farklı düşünüp insan hakları temelinde karar vermelerine pek fazla rastlayamayız.

Altlarına imzamı atarım.

c m
01-11-2011, 21:51
13 yaşındaki çocuğa yetişkin muamelesi yapan Yargıtay, Ogün Samast gibi 18 yaşında cinayet işleyen bir insana çocuk muamelesi yapıyorsa terazide bir ayarsızlık söz konusudur. Hüseyin Üzmez davasında da buna benzer bir ayarsızlık bilirkişi raporu nedeniyle yaşanmış, mağdurun psikolojisinde bir bozukluk yaşanmadığı belirtilerek serbest bırakılmıştı.

AlbatrosS
02-11-2011, 00:27
Ermeni konusunda akp'nin tutumu zaten bilinen bisey neden bilinen seyleri anlatiyorsun ki. Sabiha Gokcen haberinden sonra genelkurmayin sert bir aciklama yapmasi, adami emniyete cekip tehdit etmeleri ve akabinde olumune neden olacak plani baslatmalari benim bahsettigim sey. Bunu bile cemaatin falan uzerine atmaya calistilar, bizde cogumuz bunu afiyetle yemedik mi? Yedik. Bunun otesinde toplumda Ermenilere karsi duyulan nefret reel bir olgu. Hergun laikci-sakirt, kemalist-dinci, sikmabas-kafir, diye birbirni yiyen adamlar Ermeni soykirimi mevzusunda borozan gibi ayni seyi otuyorlar. Bunlarin hepsi gayrimuslimlerden geri kalan mallarin uzerine coreklenmis olduklari icin yuzeysel konularda kavga etseler bile daha ciddi konularda yek vucut bir araya gelirler

Yahu Dink'i tehdit eden valiyle mit ajanlarını KEMALİSTLER Mİ ATADI? Yahut hala inatla KEMALİSTER Mİ KORUYOR?

Olayda parmağı-ihmali olan MÜLKİ-KOLLUK amirlerini de kemalistler mi koruyor? İktidarın derdi ne ki, kemalistlerin işlediği bir cinayetin kendi üstüne yıkılmasına yardımcı oluyor bu adamları kollayarak?

Olmamış darbe planında, planın taslak metninden tut da planlayanların yedi sülalesine kadar ortaya seren iktidar(yargı), DİNK SUİKASTI'nda gide gide tetikçilere kadar mı gitti?

AlbatrosS
02-11-2011, 00:36
Ben Albatross'u az cok tanidigim icin bu basligi acarken neye tas koyma icgudusu tasigini tahmin edebiliyorum. Daha sonra yazdigi iletiler de bu dogrultuda oldu. Zaten gunun birinde gercekten islami bir baski rejimi kurulursa buna en cok chp'li teyzeler birde Albatross arkadasimiz sevinecek. Neden sevinecek dersen, hakli cikmis olmanin sevinci olacak bu. Her hafta en az iki tane seriatin ayak seslerini yansitan baslik aciyor kendisi. Tabi bu topik icin yapmiyorum bu yorumu genel tavira dair bisey. Burda bahsedilen yargitay benzeri kararlar bu ulkenin yeni gormeye basladigi seyler degil ki. Demokratik ulkelerde muhaliflerin elestirileri bizimkinden cok farkli en son cumle olarak bunu soyliyim

Bir tane yazımda ''şeriatçılar'' goygoyu yaptım mı ki böylesine ithamlarda bulunuyorsun Jadı?

Bu davanın sorumlusu, bugüne dek yargı ve hukuk reformunda ''kafadan çakan'' iktidardır arkadaşım. Bizler iktidarı, ''şeriatçılık''la değil, ''cinsiyetçilikle, seksizmle ve muhafazakar gerilikle'' suçluyoruz. Akp'den Şeriat çıkmıyacağını cümle alem biliyor; ama AKP'de PUTİN potansiyeli olduğunu da biliyoruz. Bu herif dindar bir ''SARKOZY VE BERLUSCONİ'dir. Bush'la Putin arası bir yerdedir.

Şeriat'sa AKP dinamiklerinin dışında bir mevzudur. Dahası, akp'nin oy tabanının anap-dyp geleneği ile SP-MHP karışımlı olduğunu düşünüyorum. Tek başında SP tabanı bu kadar oy alabilseydi nesnel bir şeriat tehdidi olduğunu iddia edebilirdim.

Öyle bir tehdit karşısında, MHP tabanı da tüm muhafazakarlığına rağmen sessiz kalmaz örneğin. Görece, daha laik karakterdedirler.

jadi
02-11-2011, 16:14
Bir tane yazımda ''şeriatçılar'' goygoyu yaptım mı ki böylesine ithamlarda bulunuyorsun Jadı?

Bu davanın sorumlusu, bugüne dek yargı ve hukuk reformunda ''kafadan çakan'' iktidardır arkadaşım. Bizler iktidarı, ''şeriatçılık''la değil, ''cinsiyetçilikle, seksizmle ve muhafazakar gerilikle'' suçluyoruz. Akp'den Şeriat çıkmıyacağını cümle alem biliyor; ama AKP'de PUTİN potansiyeli olduğunu da biliyoruz. Bu herif dindar bir ''SARKOZY VE BERLUSCONİ'dir. Bush'la Putin arası bir yerdedir.

Şeriat'sa AKP dinamiklerinin dışında bir mevzudur. Dahası, akp'nin oy tabanının anap-dyp geleneği ile SP-MHP karışımlı olduğunu düşünüyorum. Tek başında SP tabanı bu kadar oy alabilseydi nesnel bir şeriat tehdidi olduğunu iddia edebilirdim.

Öyle bir tehdit karşısında, MHP tabanı da tüm muhafazakarlığına rağmen sessiz kalmaz örneğin. Görece, daha laik karakterdedirler.
Sn Albatross, bir partiye muhalif olmak ile o partiden olesiye nefret etmek farkli seyler bence. Bana sanki siz akp'den oyle cok nefret ediyorsunuz ki adamlar bir suikaste kurban gitse veya kaza sonucu olse bayram yapip kutlayacaksiniz gibi sanki. Menderes'in asilmasini bu sekilde kutlayanlar da olmustu gerci. Bunlar hep derin devlet faaliyetlerine insanlara yonelik yaptiklari psikolojik saldirilarin bir sonucu. Sahsen ben su an Mhp tek basina iktidar olsa ve mesela yargitay'in aldigi bu karar gibi, Kurt sorunu gibi seyler sadece bu partinin sucu gibi mal edilmek istense ben ona da karsi cikardim. Turkiye'de bazi kurumlar hala partiler ustu, bazi problemlerin koku ise cok gerilere dayaniyor. Daha saglikli bir muhalefet anlayisi benimsersen daha verimli politikalar uretirsin. Su anki yontemin halki ikna etmek adina ne kadar etkisiz oldugu uc secimdir agir yenilgilerle goruluyor zaten

VraeL
02-11-2011, 20:20
Bana sanki siz akp'den oyle cok nefret ediyorsunuz ki adamlar bir suikaste kurban gitse veya kaza sonucu olse bayram yapip kutlayacaksiniz gibi sanki.

Ülkenin yarısı kutlar ki zaten böyle birşeyi (:

jadi
02-11-2011, 20:29
Ülkenin yarısı kutlar ki zaten böyle birşeyi (:

Iste bu bizim demokrasiyi sindirememizden kaynaklanan bisey. Demokratik muhalefet boyle bisey degildir, yani rakiplerinin olmesini istecek kadar derin bir kin gutmek degildir bu is. Turkiye'de sol parti olmadigi icin tek sorun akp gibi gorunuyor aslinda dengeli bir demokrasi icin sag ve sol kanadin var olmasi gerekir. Burda elestilmesi gereken sey neden Turkiye'de sol yok sorusu olmali

istatistik
02-11-2011, 20:35
Arkadaşlak konu yargıtay ve vermiş olduğu karardır. Suikast vb konular bu başlığın alanı dışındadır.

AlbatrosS
03-11-2011, 03:57
Sn Albatross, bir partiye muhalif olmak ile o partiden olesiye nefret etmek farkli seyler bence. Bana sanki siz akp'den oyle cok nefret ediyorsunuz ki adamlar bir suikaste kurban gitse veya kaza sonucu olse bayram yapip kutlayacaksiniz gibi sanki. Menderes'in asilmasini bu sekilde kutlayanlar da olmustu gerci. Bunlar hep derin devlet faaliyetlerine insanlara yonelik yaptiklari psikolojik saldirilarin bir sonucu. Sahsen ben su an Mhp tek basina iktidar olsa ve mesela yargitay'in aldigi bu karar gibi, Kurt sorunu gibi seyler sadece bu partinin sucu gibi mal edilmek istense ben ona da karsi cikardim. Turkiye'de bazi kurumlar hala partiler ustu, bazi problemlerin koku ise cok gerilere dayaniyor. Daha saglikli bir muhalefet anlayisi benimsersen daha verimli politikalar uretirsin. Su anki yontemin halki ikna etmek adina ne kadar etkisiz oldugu uc secimdir agir yenilgilerle goruluyor zaten

Yapılmamış bir darbe girişimi nedeniyle askeri komuta kademesinin yarısını içeri tıktıran iktidar, DİNK suikastında gide gide yalnızca tetikçiye ve azmettirene mi gidebildi?

DİNK'i tehdit eden vali ve ajanlar... Kollanan-korunan amirler-memurlar...

Kemalistler nerde Jadı?

O derece desteksiz ve boş cümleler kuruyorsun ki bazen.

İktidar artık muktedir olup yargıyı bile belli ölçülerde dönüştürmüş, hala kemalistlerden şikayet etmektesin.

Yaw memlekete şeriat gelip tüm camiler birer kışlaya dönse, ilk olumsuzlukta ''kemalistlerrrrr'' diyeceksin.

Bitti artık Jadı.

Kemalizmin devri kapandı.

Oysa ortada apaçık bir gerçek var: Devlete bugüne dek hakim olmuş muhafazakar-otoriter dil ve paradigma kemalizmin tek başına üretip sahiplendiği bir dil ve ortaklık olmadı asla. Kerinçsiz ve ekibi mahkemelerde Dink ve Pamuk'un peşine düşerken AKP İKTİDARININ VALİSİ NEZARETİNDE İKİ AJANLA BİRLİKTE DİNK TEHDİT EDİLİYORDU

Yine AKP'nin kontrol edebildiği mülki amirlerin ihmalleri özenle korunmakta, yargıdan kaçırılmaktaydı.

What iz dı matrix... ???

Ermeni Konferansı duyurulduğunda, ulusalcılar aydınları mahkemelerde özenle süründürme faaliyeti icra eylerken AKP'li bakanlar ''İHANET EDİYORRRLARRRR!''? diye höykürüyordu.

Kemalist ''yargı'' tecavüzcüleri koruyordu da geçmişte, dinci meczuplar ve muhafazakarlar ''kadın özgürlük hareketi''ni mi tartışıyordu?

Kemalist yargı mağduru tekrar tekrar mağdur ediyordu da, AKP ''zina yasası''nı kemalist baskıyla mı istemişti?

Bugün kemalist bürokrasi ve elitler teker teker tasfiye edilmiş, sen hala kemalist lerden dert yanmaktasın.

jadi
03-11-2011, 14:21
Albatross sen tkp'lisin sanirim. Her iletinden demokrasiyi icine sindiremedigin gercegine biraz daha ikna oluyorum. Yuruttugun mantik ulusalcilara benziyor. Hani diyorlar ya, eskiden yapilmis butun darbeler Amerikan gudumluydu o yuzden kotudu. Simdi Amerika darbe olsun istemiyor, o yuzden demek ki darbe su durumda bizim icin iyi olani. Yani bu mantigi yurutup tsk diktasinin devrilmesini kotu bisey olarak yansitiyorlar. Ben her halukarda darbelere karsi oldugum icin gelismeleri olumlu karsiliyorum. Elbette bir suru eksiklik var, yanlislik, milliyetcilik hatta irkcilik ama eskiye nazaran istikrarli bir ilerleme icinde oldugumuz da bir realite.

Son olarak Isik Kosaner'lerin istifasindan sonra tkp'nin yaptigi aciklamayi vereyim. Albatross'un kesinlikle bu bakis acisina sahip oldugunu dusunuyorum ve bu insanlari yolundan dondurmenin imkansiz oldugunun da farkindakim.

On yıllar boyu NATO'ya, ABD ve sermaye çıkarlarına eksiksiz bir biçimde hizmet ederek halk düşmanı bir pratiğe imza atan TSK'nın komuta kademesi, bir kez daha NATO'nun, ABD'nin ve büyük sermayenin isteği doğrultusunda hareket etmiş, emekliliklerini istemişlerdir.

http://haber.sol.org.tr/soldakiler/tkpden-istifa-aciklamasi-ikinci-cumhuriyet-ordusunu-kuruyor-haberi-44977

yamans
03-11-2011, 16:39
Yine Jadı yine Kemalizm :Cry::Cry::Cry::Cry: jadı ismini görünce konulara girmiyorum artık.

jadi
03-11-2011, 16:54
Yine Jadı yine Kemalizm :Cry::Cry::Cry::Cry: jadı ismini görünce konulara girmiyorum artık.

Anayasada bile ataturk milliyetciligi gibi sacmasapan bir ifade bulundugu muddetce insanlari her konuyu kemalizme cekmekle suclaman imkansiz. Kemalizmi devlet ideolojisi olmaktan cikartin, bizde susalim

Neva
03-11-2011, 20:12
Rizayla tecavuze ugramak kavrami gercekten garip. Riza varsa sayet, ortada bir tecavuzden bahsetmek anlamsiz.

AlbatrosS
03-11-2011, 21:42
Albatross sen tkp'lisin sanirim. Her iletinden demokrasiyi icine sindiremedigin gercegine biraz daha ikna oluyorum. Yuruttugun mantik ulusalcilara benziyor. Hani diyorlar ya, eskiden yapilmis butun darbeler Amerikan gudumluydu o yuzden kotudu. Simdi Amerika darbe olsun istemiyor, o yuzden demek ki darbe su durumda bizim icin iyi olani. Yani bu mantigi yurutup tsk diktasinin devrilmesini kotu bisey olarak yansitiyorlar. Ben her halukarda darbelere karsi oldugum icin gelismeleri olumlu karsiliyorum. Elbette bir suru eksiklik var, yanlislik, milliyetcilik hatta irkcilik ama eskiye nazaran istikrarli bir ilerleme icinde oldugumuz da bir realite.

Son olarak Isik Kosaner'lerin istifasindan sonra tkp'nin yaptigi aciklamayi vereyim. Albatross'un kesinlikle bu bakis acisina sahip oldugunu dusunuyorum ve bu insanlari yolundan dondurmenin imkansiz oldugunun da farkindakim.

http://haber.sol.org.tr/soldakiler/tkpden-istifa-aciklamasi-ikinci-cumhuriyet-ordusunu-kuruyor-haberi-44977

Kerinçsiz ve ekibi DİNK'i mahkemelerde süründürürken BU İKTİDARIN VALİSİ VE MİT AJANLARI DEĞİL MİYDİ DİNK'i tehdit eden?

Ulusalcılar akamisyenlere saldırırken Cemil Çiçek değil miydi, akademisyenleri HAİN ADDEDEN?

Ulusalcılar gayri müslimlere nefret kusarken DİNK'İN KATİLLERİNİ KORUYAN AKP DEĞİL Mİ? Dink'i tehdit eden valiyi ve ajanlar neden yargılanmaz ve neden kollanır?

Hrant'ın arkadaşları da ergenekoncu olmalı sanırım:

Hrant’ın arkadaşlarından Başbakan Erdoğan’a mektup

Ruşen Çakır - rcakir@gazetevatan.com

Sayın Başbakan,

Arkadaşımız Hrant Dink’i öldürdüler.

Beşinci yılına yaklaşan adalet arayışımız kadük kalmıştır.

Dilekçe verdiğimiz topyekun devlet, kendini katile yakın gördü.

Zaten; katil, polis, bayrak ve muzaffer gülümseme kahramanlık posterinde poz vermişti.

Bir türlü ilamını malum edemediğiniz o kalabalık güruh, elbirliği ile kıstırmışlar, hain pusuda kurşun sıkmışlar, kaçmışlar, saklanmışlardı.

Şikayetçiyiz.

“Namus Sözümdür Adalet” diye ölü evinde ant içtiğiniz halde, Hrant Dink’i işaret parmağıyla gösterip “bunu” diyen yardımcınızı “Meclis Başkanı”, resmi makamda, adamları resmen “yakarız canını bak” diyen valinizi “Vekil”, emanet edilen canı kollamayan, kötülerin işini kolaylaştıran Emniyet Müdürü’nüzü “Vali”, 17 yaşındaki O.S.’yi kocaman “Ogün Samast” ettiniz.

Kan adaletle susar, şikayetçiyiz.

İsim verdik soruşturun diye, İçişleri Bakanı’nız olmaz onlar bizim çocuklar dedi.

Dışişleri Bakanı’nız AİHM savunmasında bu toprakların yiğit evladına “Nazi” dedi .

Çevik kuvvetleriniz Rakel Dink önlerinden geçerken katillere yazılan methiye türkülerini mırıldanarak Beşiktaş Adliyesi’nde koro yapıverdiler.

Katillerimizi adalet evine getiren Jandarma, cezaevi aracına “Ya sev ya terk et” diye yapıştırma asmıştı.

Sayın Başbakan, nedir daha derine inmeyi engelleyen o büyük kasabanın sırrı”? Nedir sözünüzü tutmanıza mani olan?

Azınlıklar dan gasp edilenin birazını geri vermeniz sebebiyle seslendirdiğiniz nutukta “Bu ülkede hiç kimse ruh tedirginliğ iyle yaşamayacak artık” diyordunuz Hrant’ın veda mektubuna atfen.

İnanın tedirginliğimiz her zamankinden büyüktür.

Sayın Başbakan, mala gelenin telafisi bulunur.

Cana gelene de davranınız.

O Anadolu Toprağı’ndan Hrant Dink’in payına bir metre kare toprak düştü; mezarıdır!

Kamera denilen vaka-ü nüvis silinmiş, bize kalan azıcık 19 Ocak 2007 seyirliğinde 5 kişi saydık Hrant’a pusu kuranlardan.

Kim bunlar Sayın Başbakan?

Görüneni, görünmeyeni, katillerimizi istiyoruz, adalet olsun, hak hakim olsun diye.

Bizim hakkımız bizde saklı duruyor, helalleşmekten başka çarenin kalmadığı savaş yorgunu memleketimizde.

Suallerimiz cevapsız... Adalet nöbetçisi “Hepimiz Hrant’ız” diyen yüzbinlerin eli hâlâ vicdanında... Cevaplarımızı almadan susmayacağız, sormaya devam edeceğiz.

Hrant için, Adalet için.

Hrant’ın Arkadaşları

Ergenekon nerde!

Ulusalcılar nerde!!

Katiller nerde!!!

Devletin ''Dil''i birdir, çıkarları ortak, nüansları farklı olsa da. Devlet önce türk'tür, sonra sünni ve elbet ''tek''tir.

OLMAMIŞ BİR DARBE GİRİŞİMİNDE HERİFLERİN ALAYINI İÇERİ TIKAN YARGI, TİTİZLİKLE DELİL ARAYIP ÇUVALLAR DOLUSU BULAN YARGI HRANT'IN DAVASINDA NERDE???

Atmadığı slogandan insanları yargılayan yargı, katillerin türküsünü çığırıp sırtını sıvazlayanlara neden sessiz?

Her yerde satılan legal kitaplardan suç delili üreten adalet, DİNK'i tehdit eden vali ve ajanlara neden kör?

Keriz Feneri'nde inisiyatif alıp müdahil olanlar DİNK davasında neden sessiz!!!

İftira atıp çirkeflemeyi bırak artık. TKP'li olsam bunu mu saklıyacam, SUÇ MU?

Onları da mı faşist yapacaksın, hoş bu kafayla yaparsın da.

murted
20-11-2011, 18:14
Kadına şiddet yargıçları böldü (http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/kadina-siddet-yargiclari-boldu-haberi-48518)

Kadına şiddet durumunda kadının şikayetçi olması şartı aranmaksızın eşe ceza verilmesi konusu, hakimler arasında tartışmaya yol açtı.

Yeni TCK ile getirilen, ‘kadın şikâyetçi olmasa da şiddet uygulayan eşe ceza verilmeli’ yönündeki düzenleme tartışma yarattı. Erkek hakim ve savcıların birçoğu, ‘Mağdur şikâyetçi olmazsa ceza verilmesin’ dedi. Kadın bir hakim ise, “Bu, N.Ç. olayında özeleştiri yapmayan zihniyet ile aynı’ diyerek öne sürülen görüşlere isyan etti

Heee, babacan komiser barıştırıp eve göndermiyor mu nasılsa?