PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kendİnİ yalanlayan sÜnnİ İslam


ozgur_beyin
12-11-2011, 23:35
sünni islamda, kabir azabı ve hikayeleri ayrı bir yer tutar.
bu hikayeler öcüden cinden hortlaktan korkan safdil müslümanları avlamak içindir.
genellikle, başı açık veya mütedeyyin vatandaşa göre ,açık gezen kadınlar içinde bir sürü safsata uydururlar .yok mezarını açmışlarda (bir bahane uydururlar mezarın açılması için .çünkü bu en saf adama bile gereklidir) saçlarına yılan dolanmış . yok toprak onu dışarı atmış. v.b. v.b.
bu yalanladan en önemliside münker nekir adlı melekler kabirde insanları sorguya çekerler bu konuda hadisler vardır sadece o hadislerde şunlardır


Fasil : CENÂZE BAHSİ
Konu : Kabir suali;Münker-Nekir
Ravi : Berâ` b. Âzib
Baslik : KABİR AZÂBI HAKTIR
Hadis : Nebî salla`llâhu aleyhi ve sellem`in şöyle buyurduğu rivâyet edilmiştir: (münker, Nekîr adlı) melekler gelerek mü`min kabrinde oturtuldukta (bunların suallerine cevâben:) mü`minin "Lâ ilâhe illâ`llâh, Muhammedün Resûlullah" diyerek şehâdet getirmesi: "Allah mü`minleri, gönüllerinde yerleşen şehâdet kelimesiyle dünyâda ve kabirde böyle sâbit kılar" meâlindeki kavl-i şerîfi (n canlı bir ifadesi) dir.
HadisNo : 672


Fasil : CENÂZE BAHSİ
Konu : Kabir suali;Münker-Nekir;Ölüye makâmı gösterilir
Ravi : Enes b. Mâlik
Baslik : KABİR SUÂLİ HAKKINDA ENES İBN-İ MÂLİK HADÎSİ
Hadis : Nebî salla`llâhu aleyhi ve sellem`in şöyle buyurduğu rivâyet edilmiştir: (Mü`min) kul, kabrine konulup onun ashâb ve yârânı geri dönüp gittiklerinde -ki meyyit, bunlar yürürken ayakkablarının sesini bile muhakkak işitir- ona (münker ve Nekîr adlı) iki melek gelir. Bunlar meyyiti oturturlar. Ve ona: - Hâ! Şu Muhammed -salla`llâhu aleyhi ve sellem- denilen kimse hakkında (ki kanâatin nedir?) Ne dersin? diye sorarlar. O mü`min de: - Samîmî bildiğim ve size de bildirmek istediğim şudur ki, Muhammed salla`llâhu aleyhi ve sellem Allâh`ın kulu, ve Allâh`ın Resûlü`dür, diye cevab verir. Bunun üzerine melekler tarafından: - Ey mü`min! Cehennem`deki yerine bak, Allâhu Teâlâ bu azâb yerini senin için Cennet`ten (yüce) bir makâma tebdîl eyledi, denilir. Nebî salla`llâhu aleyhi ve sellem: "O mü`min, Cehennem ve Cennet`teki iki makâmını birden görür" buyurmuştur. Fakat kâfir veyâhud münâfık olan meyyit (meleklerin bu suâline karşı): - Muhammed hakkında birşey bilmiyorum. Halkın ona (peygamber) dedikleri bir sözü (işitir), ben de halka uyup söylerdim, diye cevâb verir. Bu iki melek tarafından bu kâfir veya münâfıka: - Hay sen anlamaz ve uymaz olaydın! denilir, sonra bu kâfir veya münâfıkın iki kulağı arasına demirden bir topuzla vurulur. O topuzu yiyince kâfir veyâ münâfık şiddetli sayha ile bir bağırır ki, bu feryâdı ins ve cinden başka bu ölüye yakın olan herşey işitir.
HadisNo : 658

bütün hikayeler bu tevatürlerden üretilmiştir. her hocanın dağarcığında bu mesele mutlaka vardır.
şimdi gelelim yalan bölümüne .
sünni islama göre insan ölünce ağzından ruhu çıkar . geriye sadece ceset kalır.
öyle olunca bu ceset neye göre bu rabbin kim peygamberin kim . sorusuna kim cevap verecek.et yığını olan cesetmi alemi ervaha(ruhlar alemi) giden ruhmu. bu nasıl uyduruk dindir,
kendi kaynaklarıyla kendini yalanlıyor.
bazıları(müslümanlardan) bu hadisler uydurma diyebilir elhak bu söz doğrudur.
amma çok satılan tirajı yüksek islami yalanlardandır.
bırak vaizleri cumaya gidenler bilir böyle knoşmalar ve kabir azabı bahsi mutlaka açılır.
birde şu hadislere bakın kabir azabı ne menem bir şeymiş.
sanki mezar değil engizisyonun işkence odası.
bu saçmalıkları duyan öğrenen üç kuruşluk aklı olan ateist oluyor


http://hadis.ihya.org/buhari/hadisler.php?t2=ara&ara=kabir+azab%FD&yer=hadis