PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mukaddes Değerler ve Uyku Bilmeyen Gözler


Proculte
14-11-2011, 02:42
Herkul.org'da Mukaddes Değerler ve Uyku Bilmeyen Gözler adiyla bir yazi okudum fakat bir hadis-i şerifte "“İki göz vardır ki onlara ateş dokunmaz: Allah haşyetinden gözyaşı döken göz ile Allah yolunda nöbet tutarak gecelerini uyanık geçiren göz.” (Tirmizi, Fedâilu’l-cihâd 7)"olarak belirtilmesine ragmen soruyu soran kisi tamamen hadis'i carpitarak su sekilde sormus.



Soru: Bir hadis-i şerifte, Cehennem ateşinin dokunmayacağı iki gözden bahsedilirken, bunlardan birinin hudut boylarında göz kırpmadan nöbet bekleyen göz olduğu ifade edilir. Günümüz şartları açısından hadis-i şerifte nazara verilen uyûn-u sâhireyi nasıl anlamalıyız?

http://www.herkul.org/kiriktesti/index.php?view=archive

Hadiste "Allah yolunda nöbet tutarak gecelerini uyanık geçiren göz" denilmesine ragmen Fettoscu abiler carpitip" hudut boylarında göz kırpmadan nöbet bekleyen göz" olarak sormuslardir acaba benmi yanlis anladim yoksa anlatim bilincli bir carpitmami?

sergenci
14-11-2011, 10:58
Sn. Proculte, rezaleti-nur ile kuranı mukayese ederseniz gereken cevap ortaya çıkacaktır. Hz.gülen çok şeye kadirdir. Esenkalın..

Proculte
14-11-2011, 15:15
Sayin sergenci dediklerinize katilmakta birlikte cok az okudum risaleleri.Bir aciklama yapmak gerekirse kimi tarikatlar gulen'i red etmekle birlikte said nursiyi kabullenmektedir yani demek istedigim said nursi =fettullah degildir kimi cevrelerce.
Bu aciklamayi yapmamin sebebi sakin ikisinede iyi gozle baktigim yonunde anlasilmasin.Bence bu kadar carpitmayi goremiyen insanlar mutlaka finansal cikarlari var ve dine falanda inandiklari yok maksat kupu doldurmak.

sergenci
14-11-2011, 16:42
katılıyorum. Fetullah boşluk doldurdu ve daha sonra küp dolunca silkindi vede sivrildi. Tabiki havarileri ile beraber. Baş havaride silkindi, bakalım neler olacak. Esenkalın.

Proculte
14-11-2011, 17:19
Su an Fettullah bu tur aciklamalarla gelecekte olacaklar icin mesaj veriyor,bakalim suriye ile ilgili ne tur bir aciklamasi olacak.Sonucta o da bir gun olup gidecek baska bir tarikat parlatilip yerine konulacak tipki eskiden oldugu gibi.