Orijinalini görmek için tıklayınız : merhaba
ben konyada yaşıyorum. lise öğrencisiyim. ailem çok dindar bir aile hatta babam TÜrkiye çapında bir grubun kannat önderi denilebilir... Ailem tarafından dini açıdan baskı denilecek birşey görmedim. baskı olmadı ama boş ta bırakmadılar. bna ellerinden geldiğince inandıklarını anlattılar. ve çok da iyi anlamış hatta bu seneye kadar arkadaşlarıma hatta kendimden büyüklere anlatır seviyeye gelmiştim. çok iyi niyetle çıkılan bir yolda, İslam hakkında araştırma yaparken gözüme bazı eksikelr çarptı. babama sordum düşünme böyle şeyler dedi. islam alimi diye bilinen kişilere sordum bunları düşünmek seni küfre götürür dedi. kalbimdeki ve aklımdaki tatmin olmayan bu düşünce iyice artmaya başlamıştı. İncili merak ettim okudum saçma fakat benzerdi tevrat da aynı... hatta aynı olayların farklı oluşunu gördüm destanların farklılaşması gibi.. dilden dile kulaktan kulağa... kök aynı belli ama geliş farklı. çok daha fazla araştırma yapmama gerekti. araştırma yaparken arkadaşlarıma da anlattım beni dışlayanlar da oldu benimle araştıranlar da... Turan Dursun'a denkgeldim siteye baktım görüşleri makul geldi. yaklaşık bir senedir araştırıyorum. ve 4 5 aydır eminim ki ne islam nede başka herhangi bir dine mensup değilim...
Hosgeldin aramiza madpith.
Natürelist
20-11-2011, 07:22
Sayin madpith,
Hosgeldiniz, bu gidisle dini konularda daha da arastirma yapacak olursaniz eger, bu da sizi sümerlere kadar götürür ki, ve bununda yine bütün din'lerin tanri inanci'nin masal olduguna kanaat getireceksiniz. Tarihi kitaplari okumak insana bayagi keyf veriyor tabii ki kaynak olarak ilk etap da bilimsel ve ilk elden olmasi gerekiyor, türkce cevirisi de olabilir. Kendim yurt disinda yasadigim icin bulundugum ülke, oldukca zengin bir makale ve bilimsel kitap'lara sahiptir, ne yazikki bu konuda türkiye de arastirmaci ve uzman kisiler sayisi parmakla sayilacak kadar cok azdir, bunun nedeni ise türkiye'nin islami bir ülke oldugu ve dolayisiylada cogu arastirmacilarin kendi cikarlari icin, islami hakli ve mutlak dogru oldugunu insanlara yutturmaya kalkismasidir! umarim bu konuda bilimsel kaynaklara ulasip daha da cok eksikler ve benzerlikler gözünüze carpabilir diye düsünüyorum.
Ayrica avatar'inizdaki 2pac (Tupac shakur) müzik olarak benimde hosuma gidiyor :dance:
Saygilar
hos geldiniz Madpith dogru yoldasiniz
araştırma yapıyorum zaten sürekli bu konularda düşünen insanlarlala tartışıyorum. olumlu yada olumsuz olsun düşünmeyi bilen insanlarla.. çünkü insan düşününce insan.
ayrca 2pac sevilmicek biri deil adam king :D
Bircogumuz gibisin, aramiza hosgeldin.