PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İşte Terörist Avukatlar

AlbatrosS
24-11-2011, 19:48
O Fotoğraf Piknikte Çekildi

Türk egemen medyasının Kandil’de çekildiğini iddia ettiği avukat İrfan Dündar’a ait fotoğrafın Hakkari’de bir piknik sırasında çekildiği ortaya çıktı.

Türk egemen medyasında dün “Avukat talimde”, “Avukatın Kandil pozu” başlıklarıyla yayınlanan fotoğrafın Hakkari’de bir piknik sırasında çekildiği ortaya çıktı.

Gözaltındaki Avukat İrfan Dündar’ın avukatı Özcan Kılıç, müvekkili hakkında yer alan haberleri yalanladı. Kılıç, söz konusu gazetelere gönderdiği tekzip metninde, ele geçirildiği iddia edilen fotoğrafın Dündar’ın üniversite öğrencisi olduğu 1992 yılı yazında Hakkari’de ziyaret ettiği okul arkadaşı Kadir Adıyaman’ın ailesi ile birlikte yaptığı piknikte çekildiğini belirtti. Silahın da aileye ait ruhsatlı bir silah olduğuna dikkat çeken Avukat Kılıç, Dündar’ın giymiş olduğu beyaz kısa kollu gömlek, beyaz pantolon ve piknik çantasının da herhangi bir örgüte ait üniforma olmadığının aşikar olduğunu vurguladı.

Avukat Kılıç, ayrıca, haberde adı geçen İrfan Dündar’ın kız kardeşi Nesrin Dündar’ın arama sırasında evde olup hakkında herhangi soruşturma işlemi tesis edilmediğini ve kendisinin iddia edildiği gibi Kandil’de olmayıp İstanbul’da çalıştığını ifade etti.

Kılıç, haberlerde iddia edildiği gibi sözkonusu fotoğraf ve suça konu eşyaya el konulmadığını vurgulayarak, şunları söyledi: “Sonuç itibarıyla, arkadaşı ile ailecek gidilen piknikte çekilmiş olan ve arkadaşı Kadir Adıyaman’ın da halen memleketi Hakkari’de yaşadığı ve çalıştığı dikkate alındığında, gerçek olmayan haberiniz nedeniyle, müvekkil yıpratılmış ve mağdur edilmiş durumdadır. Hakkında gizlilik kararı bulunan bir soruşturmaya yönelik bu haberiniz hakkında yasal haklarımızı saklı tutmaktayız. Bu nedenlerle haberinizin yarattığı olumsuzluğun giderilmesi için bu cevap ve düzeltme metnin yayınlanması gerekmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

ETHA

http://jiyan.org/2011/11/o-fotograf-piknikte-cekildi/#utm_source=feed&utm_medium=feed&utm_campaign=feed

Muhalifseniz tuvaletin olmadığı umuma açık yerlerde aman işemeye de çalışmayın. Birileri resminizi çekip ''işte XX sübyancısı'' diye servis edebilir.

Duyuyor musunuz? Bu ülkede ''kck'' adında bir dava var.

Bu ülkede adama mahpustayken bile aynı zamanda dışarda eylem yaptıran mahkemeler var.

Bu ülkede piknik yapmayı ''terörist eylem'' ilan eden basın var.

Ve bu ülkede hala ''çin'le rusya'yı'' bile sollayan siyasal tutuklu, gazeteci, öğrenci var.

İyi ki ''ileri demokrasi''miz var... Olmasaydı nic'olurdu halimiz?

pervane
25-11-2011, 00:25
ironik, bu haberden sonra kesinlikle bir sayfa daha kurup. Benim de piknikte ip atlarken,top oynarken resimlerim var. beni de tutuklasana devlet diye dalga geçeceklerdir..

http://www.durushaber.com/news_detail.php?news=7136

"Kürdüm, Bodrum’dan Fotom Var. Beni de Haber yap Takvim’ ismiyle açılan etkinlik sayfasında “Devegeçidinde, Su aygırı hörgücünde, Küpeli havuzunda, Dicle nehrinde, artık olmayan The Çemê Reş'te veya hangi Kürt ilindeyseniz ilgili yerlerde, olmadı evde ki özel çekim fotoğraflarınızı, hema böle içinde su mu olan ne varsa toplayın ve "Ben de Kürdüm, Bodrum'da çektim bunu" diyerek Takvim gazetesine yollayın” ifadeleri kullanılarak, takvim gazetesinin habercilik anlayışına eleştirilerde bulunuldu. Etkinlik sayfasına katılanlar ise deniz kenarında çektikleri birbirinden ilginç fotoğraflar ve yorumlarla Takvim gazetesine tepkilerini yansıtıyorlar"

Yergin
25-11-2011, 12:38
Burada bu söylenenlerin bir anlamı yok ki. Her gazete birşeyler yazar, çizer. Bu demek değil ki her dedikleri doğru.

Bütün medya böyle. Sırf reyting için, daha çok izlenebilme için her türlü oyunlar oynanıyor. Önceden televizyonlarda olurdu, şok şu oldu bunu söyledi diye. Şimdi ise bunu gazeteler internet sayfalarında yapıyorlar.

Burada iş aslında millete düşüyor. Çok meraklı olmayıp, böyle oyunlar oynayanlara prim vermesek hepsi silinir gider.

Saygılar

AlbatrosS
25-11-2011, 20:09
Burada bu söylenenlerin bir anlamı yok ki. Her gazete birşeyler yazar, çizer. Bu demek değil ki her dedikleri doğru.

Bütün medya böyle. Sırf reyting için, daha çok izlenebilme için her türlü oyunlar oynanıyor. Önceden televizyonlarda olurdu, şok şu oldu bunu söyledi diye. Şimdi ise bunu gazeteler internet sayfalarında yapıyorlar.

Burada iş aslında millete düşüyor. Çok meraklı olmayıp, böyle oyunlar oynayanlara prim vermesek hepsi silinir gider.

Saygılar

Sayın YERGİN,

Gayet hoş ve değinmek istediğim bir yere temas etmişsiniz.

Örneğin BDP'li bir vekilin Bodrum'da bir kadınla samimi(?) karelerle yakalanması belki bir yanıyla 'magazinel' bir durumdur ; ancak...

Piknik yaparken ruhsatlı bir silahı eline almış bir adamı ''AHANDA İŞTE PKK KAMPINDA TALİM-TERBİYE''! ŞOK! ŞOK!! ŞOK!!! başlığında duyurmak magazine girmez.

Göz altına alınan zanlıların dahi neyle suçlandıklarını henüz bilmemelerine karşın,bu bilgiler medyaya sistemli bir biçimde sızdırılmaktadır.

Örneğin Büşra Ersanlı tutuklandıktan birkaç gün sonra gerekçesi ve hakkındaki iddialar Zaman vb gazetelere servis edildi. Oysa bunu henüz Ersanlı ve Avukatı bile bilmemekte; hatta, sayın Ersanlı'ya gazetelerde çıkanlarla alakasız şeyler sorulmaktaydı.

Anlaşılıyor ki bu tip operasyonlar emniyet güçleri ve yargı'dan ziyade ''medya'' üzerinden gerçekleşiyor.

Hemen her olayda muhafazakar basın, artık ''absürtlük'' boyutlarını bile aşan ''servis-sızdırma'' haberlere atlamakta. Bunu da büyük bir pişkinlikle, hiç gocunmadan yerlerine getirmekteler.