Orijinalini görmek için tıklayınız : Dünyaya Benzer Yeni Bir Gezegen Bulundu
Natürelist
06-12-2011, 14:00
Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), 600 ışık yılı uzaklıkta Dünya’ya şaşırtıcı derecede benzeyen yeni bir gezegen bulunduğunu açıkladı.
Kaynak; http://www.dogruhaber.com.tr/Haber/D...ndu-18755.html (http://www.dogruhaber.com.tr/Haber/Dunyaya-Benzer-Yeni-Bir-Gezen-Bulundu-18755.html)
http://www.gmx.net/themen/wissen/wel...lanet-entdeckt (http://www.gmx.net/themen/wissen/weltraum/668id2a-erdaehnlicher-planet-entdeckt)
Bir gün şu "evrendaş"lari da bulsalar fena olmayacak yani :party:
sergenci
06-12-2011, 19:24
Sn.Natürelist, umarım okyanus ötesindeki mehdi bu haberi görmez ve duymaz. Yoksa orayada çöreklenir, okullar, dersaneler, tekkeler, yardım dernekleri D.F. Müritleri ile beraber o gezegeni bile parçalarlar bizi parcaladıkları gibi. ellerinde rezaleti-nur külliyatı, nursuz sait resimleri, hür adam ve son bomba olan Allahın sadık kulu BARLA filimleri ile istila ederler, oraya ışınlanabilirler mazaallah. Esenkalın.
Elimizdeki teknoloji ile oradan detaylı bilgi edinmek için ne kadar bekleriz aceba? 600 ışık yılı uzaktaymış. Işık hızının 1/4 ile giden bir araç göndersek, ilk radyo sinyallerinin bize gelmesi 3000 sene sürer. Tabi en büyük sorun ışık hızının 1/4'i ile gitmek değil, o hızda giden bir aracın bir toz parçasına bile çarpmasının aracı bozabiliyor olması.
Ascendent
07-12-2011, 01:02
Elimizdeki teknoloji ile oradan detaylı bilgi edinmek için ne kadar bekleriz aceba? 600 ışık yılı uzaktaymış. Işık hızının 1/4 ile giden bir araç göndersek, ilk radyo sinyallerinin bize gelmesi 3000 sene sürer. Tabi en büyük sorun ışık hızının 1/4'i ile gitmek değil, o hızda giden bir aracın bir toz parçasına bile çarpmasının aracı bozabiliyor olması.
Işık hızına yaklaşan bir araç yapabilirsek eğer, araç içindekiler için zaman hiç problem olmayacaktır çünkü göreliliğe göre o gezegene varmaları çok kısa sürecektir. (Zaman ışık hızına yakın hareket eden nesneler için daha yavaş akar, atıyorum dünyadaki 100 yıl araçtaki 1 yıla denk gelir.) Ancak dünyada olan bizler için yüzlerce, binlerce yıl alacaktır onların ulaştığını görebilmek.
İtiş gücü teknolojimiz hala çok zayıf. Konvansiyonel yanmalı roketler taş devri gibi kalıyor bu tür uzaklıklar katedebilmek için.
unknowngod
02-01-2012, 22:04
öncelikle insanoğlu şu dünya görüşünü evren görüşüyle değiştirmeli yanlizmiyiz konusu sorulmali evrende farkli topluluk ve irklarin olduğu unutulmamali Ha oraya gidildiğinde belkide 3 kulakli 5 kollu ilkel topluluk görmessek şaşirmayalim jüpiterde bile yaşayan irklar olabilir say say bitmez teoridir ama gende düşünmek lazim bu zamanda
Singularity
11-01-2012, 15:45
Geçen yıllarda canlıların dünya dışında yaşayabileceği gezegenler konusunda bir çalışma yapılmıştı.
Big bangdan itibaren evrenin olası büyüklüğü hesaplanarak ve dünyanın içinde bulunduğu durumun oluşma hesabıyla arasında oran kurulup dünyaya benzer şartlarda 24.000 gezegen olması gerektiği ortaya konulmuştu. sayı hatalı olabilir ama mertebe binler veya onbinler seviyesinde.
Gözlemsel ve kuramsal olarak evrenin ancak çok küçük bir kısmını gözlemleyebiliyoruz. Bu 24.000 gezegenden bir tanesini görebilmek gerçekten çok çok ama çok küçük bir ihtimal. Bu, büyük bir samanlıkta bulunan bir iğneyi bulmak için elinizi atıp doğrudan bu iğneyi bulmanıza benziyor. Büyük olasılıkla dünya ile tamamen aynı koşullarda bulunan ve belki de üzerinde yaşam bulunan gezegenlerden biriyle karşılaşma ihtimalimiz makul bir sürede gerçekleşmeyecektir. Ancak, bunlara yakın şartlarda olan milyonlarca gezegen bulunmalı ve bunlardan biriyle karşılaşma ihtimali göz ardı edilemeyecek bir ihtimaldir.
Örnek vermek gerekirse, büyüklük olarak dünya ile aynı mertebede, atmosferi bulunan, su da bulunan ancak bağlı bulunduğu yıldızına uzaklığı, dünyanın güneşe uzaklığıyla uzak bir değer olan milyonlarca gezegen bulunabilir. Veya atmosfer şartını sağlamayıp diğer şartları sağlayan gezegenler. Ya da, bunların tümünü kısmen sağlayabilen tatminkar gezegenler.
Olmalıdır, bulunabilir.
Hadi islami orayada yayalim
ozgur_beyin
04-02-2012, 10:00
dünyaya 21 yılı ışık yılı uzaklıkta yeni bir gezegen daha bulundu dünyaya çok benziytormuş ve içinde (yüzeyinde) suda varmış. nasa şimdi çalışmalarını buraya çevirmiş
http://www.farklihaber8.com/haber/teknolojibilim/dunyaya-benzer-bir-gezegen-bulundu/15425.aspx
ne çok benzerimiz varmış arkadaş?
Kuzey kutbuna uzaydan görülebilen bir tabela asacağım, taklitlerimizden sakınınız, diye...
ozgur_beyin
04-02-2012, 15:00
carl sagan sağlığında ortalama16/17 milyar yaşam formu canlı bareındıran gezegen olmalı demişti.
benim kanaatim ise daha fazladır yönünde
dünyaya 21 yılı ışık yılı uzaklıkta yeni bir gezegen daha bulundu dünyaya çok benziytormuş ve içinde (yüzeyinde) suda varmış. nasa şimdi çalışmalarını buraya çevirmiş
http://www.farklihaber8.com/haber/teknolojibilim/dunyaya-benzer-bir-gezegen-bulundu/15425.aspx
Üzerinde-yüzeyinde su yok. Olma ihtimali yüksekmiş.
Herneyse ben valizimi hazırladım. Gelmek isteyen var ise, bir yolunu bulup gidelim derim. Düşünsenize 28.15 günde bağlı olduğu yıldız etrafında dönüyormuş. 28 gün çalışır, 15 gün yıllık izin yaparız. :baby:
Ben gelemem, basim doner hizli donen seylerden. gidin biraz yavaslatin, sonra gelirim.
Natürelist
06-02-2012, 06:07
Bundan haberim vardi, ancak Almanca kaynak oldugu icin sunmamistim, gerci türkceye cevirip asabilirdim ama acikcasi biraz üsenmistim :bored:
Türkce haberi sagolsun sevgili özgür beyin asmis bu daha yerinde olmus. Evet yalnizca 22 isik yili uzaklikta, bu rakam uzayda burnumuzun dibi demektir, ama yinede bizler icin bugünki teknolojiyle ulasabilecegimiz bir yer degildir, isik hizi ile hareket eden bir uzay gemimiz olsa bile dahi, oraya gitmemiz 22 yilimizi alacaktir, kim dayanabilir bu yolculuga :(
Belki bakarsiniz icinde bizden daha ileri gelismis yasayan uygarlik vardir, bir aloooo... misafirlige gelmek istiyoruz bizleri bir zahmet gelip alirmisiniz? deyip beklemeye koyuluruz. Tabii isterlerse eger, zira hic isteyeceleklerinide zannetmiyorum, kim ister bizim gibi birbirini bogazlayan insanlari:ballchain: bir de baslarina bela olmayacagimiz ne malum?
Günesimizin de bir gün sonu olacagi icin ve dünyamizda da bir gün yasanamaz duruma (komet carpmasi, savaslar, doga kirliligi vs.) gelirse, o zaman buraya siginmak icin ideal bir yer olabilir, acele etmeyelim bu gidisle daha da yakin bir yasanabilir dünyalar bulunabilir, zira artik siradan oldu bunun gibi haberler, dedigim gibi ne zaman "alien"ler yani evrendaslarimiz bulunursa o zaman tam bir sansasyon olur :D
Tabii ki bunlarinda niyeti iyi niyetli olmasi da önemlidir, alimallah hepimizin sonunu da getirebilirler :fear:
ne çok benzerimiz varmış arkadaş?
Kuzey kutbuna uzaydan görülebilen bir tabela asacağım, taklitlerimizden sakınınız, diye...
Evet Evet Dünyanin telif hakkini ihlal ediyorlar bir önce Allah Mahkemesine Dava göndermek lazim !