PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Akp Kurmaylarından Fantastik Açıklamalar

istatistik
09-12-2011, 17:49
Benzer bir başlığa, uzun zaman önce "Ekşi Sözlük (http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=akp+kurmaylar%C4%B1n%C4%B1n+fantastik+b eyanlar%C4%B1)"de rastlamıştım. Daha çok eğlence amacıyla yazılıp çizilmişti ancak aslında ülkenin içinde bulunduğu duruma da ışık tutar nitelikteydi. Aklı başında insanın etmeyeceği lafların, bir ülkeyi yöneten kişiler tarafından sarfedilmesi oldukça düşündürücüydü. Beni fazlasıyla etkileyen bu başlığın bir benzerini de burada açmak istedim. Ancak ekşi sözlükten biraz farklı olarak hangi olaylar konusunda sarfedildiklerini ve devamında yaşananları da elimden geldiği kadarıyla aktarmaya çalışacağım.

Şimdi ilk sözü sayın Başbakan'a vererek konuyu başlatıyorum. Katkı yapmak isteyen arkadaşlarımız da ilginç buldukları beyanatları paylaşabilirlerse ya da burada yazılanları yorumlayabilirlerse daha başarılı bir tartışma olur düşüncesindeyim.

** O kadın, kız mıdır kadın mıdır

Bugün "Cumhuriyet (http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=299176)" gazetesinde görünce tekrardan anımsadığım bir olay. Gazetenin anlatımı ile kısaca özetleyecek olursak:

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 31 Mayıs’taki Hopa mitingi öncesinde çıkan olaylar ve polis gazına maruz kalan Metin Lokumcu’nun ölümü aynı gün Ankara’da sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda sendika üyesi tarafından protesto edildi. Grup, AKP İl Başkanlığı’na yürümek isteyince polis sert şekilde müdahale etti. Halkevleri MYK üyesi Dilşat Aktaş’ın kalça kemiği kırıldı. Başbakan Erdoğan’ın “O kadın, kız mıdır kadın mıdır” diye tepki gösterdiği Aktaş, iki ay hastanede tedavi gördü.

Ankaradaki protesto gösterileri sırasında Dilşat Aktaş, polis panzerine çıkmış ve başbakanın da dikkatini böyle çekmişti. Herkesin aklına da da bu görüntü ile kazında. Pek çok kişinin bilmediği ise bu protesto gösterisinde polisin sert müdahalesi sonucu Aktaş'ın kalça kemiğinin kırılmış olmasıydı. Ancak, başbakan olayın bu kısmına değinmemiş, öncelikle karşıt görüşler konusundaki bilindik tavrını sergilemiş, ardından da kadını aşağılama olarak algılanan (en azından ben böyle algıladım) ünlü sözlerini söylemiştir.

Peki, kalça kemiği kırılan ve hastanede 2 ay tedavi gören Aktaş'ın durumu şimdi nedir? Yine haberin devamından öğrenelim:

Radikal'in haberine göre, tedavinin altıncı ayında doktorlar Aktaş’a kötü haberi verdi. Aldığı darbeler sonucu sol bacağında ‘kalıcı’ şekilde kısalma meydana gelmişti. Yapılan ölçümler sonucunda Aktaş’ın sağ bacağı 98 santimken, sol bacağının 97 santime indiği belirtildi. Aktaş şunları söyledi:
“Ameliyattan sonra bir bacağımda kısalma gözlemlemiştim. Kalıcı bir şey olup olmadığını doktorlara soruyordum. Tedavinin altıncı ayında yapılan tetkikler neticesinde sol ayağımda bir kısalma olduğu belirtildi. Doktorlar bu kısalmanın kalıcı olduğu ifade etti.”
Aktaş, bacağındaki kısalmanın etkilerini de ”Öncelikle her ayakkabıyı giyemiyorsunuz. Ortopedik ayakkabı ayarlayacak doktorlar. Vücudumda denge problemi var. Evde dolaşırken duvarlara tutunarak yürüyorum” diye anlattı.

Görüldüğü gibi, hükümetin polisi kullanarak saçtığı dehşetten kendine düşen payı almış ve hükümeti protesto etmenin bedelini oldukça ağır ödemiştir.

Konuya, yine protesto gösterileri ve öğrenciler üzerinden devam edeceğim...

Neva
10-12-2011, 00:45
Hayret, kiz veya kadin olunca olaya yaklasim farkli bir cehreye mi burunecek acaba?

E zihniyet degismedikce, bence yapilan makyaj her zaman akacaktir. Basbakanin kadina bakis acisi eskiden de belliydi.

http://www.youtube.com/watch?v=oK3aBtPEFOQ