PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Atatürk tam 100 yıl önce kariyerine başlamıştı!

upuaut
10-12-2011, 02:19
(...)
Kızıyoruz bazen M.Kemal'e ama hakkını yememek lazım,seküler eğitim gerçekten çok önemli.

Nihayet aradığım fırsat karşıma çıktı ve ben de bu fırsatı güzelce değerlendiriyorum.

Gazi M. Kemal ya da Atatürk, dünyada çok az kişiye nasip olabilecek büyük bir başarıya imza attı ama, biz, millet olarak bu büyük insanın yaptıklarını anlamak yerine, onu kendi çıkarlarımız uğrunda kullandık. Sonuç ortada, adı nerdeyse silinmek üzere.

Huzurlarınızda, ben büyük insanın 100 yıl önce, 8 Aralık 1911'de Trablusgarb'e "Binbaşı" olarak gitmesini ve hemen arkasından 22 Aralık 1911'de de Derne'de İtalyanlar'a karşı kazandığı ilk zafer nedeniyle bir kere daha tebrik etmek istiyorum.

Şimdi hep birlikte tam 100 yıl önce ve "Dalya" dediğimiz bugünlerde neler olmuş bir bakalım.

Atatürk 100 yıl önce kariyerine başlamıştı!

İtalya, 19. yüzyılın sonlarına doğru, bugün Libya adıyla anılan Kuzey Afrika'daki Trablusgarp ve Bingazi'yi ile geçirmeyi planlamıştı. O dönem İngiltere Mısır'a, Fransa da Tunus'a hakim olmuş, İtalya da gözünü Trablusgarp'a dikmişti. İtalya, İngiltere ve Fransa'yla yaptığı gizli ve açık anlaşmalarla Trablusgarp'ı işgal onayını aldıktan sonra, 29 Eylül 1911'de Osmanlı Devleti'ne savaş ilan etti. 5 Ekim 1911'de Trablus'a asker çıkardı. 20 Ekime kadar peş peşe Tobruk, Derne ve Bingazi İtalyanların eline geçti. Osmanlı ordusunun genç subaylarından bir bölümü Trablusgarp'ı savunmak için gönüllü olarak Mısır, Tunus yoluyla cepheye gittiler. Binbaşı Enver Bey, Kolağası Mustafa Kemal, Fuat Bey (Bulca), Nuri Bey (Conker), Fethi Bey (Okyar), Albay Neşet Bey bu subaylar arasındaydı. Enver Bey, Trablus'ta yerli Arapları teşkilatlandırarak savunmaya katılmalarını sağladı ve Askeri birlikleri üç komutanlığı ayırdı:

Trablus Komutanlığı: Kurmay Albay Neşet Bey.
Bingazi Komutanlığı: Kurmay Binbaşı Enver Bey.
Derne Komutanlığı: Kurmay Binbaşı Mustafa Kemal

http://img2.blogcu.com/images/a/n/a/anadoluu2008/atat__rk_derne_komutani.jpg

19 Nisan 1909 da İstanbul’a giren Hareket Ordusu’nda Kurmay Başkanı olarak görev aldı. 1910 yılında Fransa’ya gönderildi. Picardie Manevraları’na katıldı. 1911 yılında İstanbul’da Genel Kurmay Başkanlığı emrinde çalışmaya başladı. 1911 yılında İtalyanların Trablusgarp’ı işgaliyle ile başlayan savaşta, Mustafa Kemal bir grup arkadaşıyla birlikte 8 Aralık 1911'de Trablusgarb'a Binbaşı olarak geldi ve 22 Aralık 1911 de İtalyanlara karşı Tobruk Savaşı'nda zafer elde etti. 6 Mart 1912 de Derne Komutanlığına getirildi.

Seyahati sırasında binbaşılığa yükselen Mustafa Kemal, 8 Aralık 1911'de Trablusgarp'a geldi. Böylece ilk dalyamızı elde etmiş olduk. İkinci dalyamız, M.Kemal'in 22 Aralık'ta Tobruk Savaşı'nı kazanmasıdır. Bunların arkasından eğer dalya denilebilecek olaylar varsa, bunlar şu tarihlerde olmuştur: M. Kemal Derne'de 16/17 Ocak 1912 taarruzunda gözünden yaralanarak, sanıldığının aksine Çanakkale'de değil burada "Gazi" ünvanını almıştır. Bir ay hastanede tedavi gören Mustafa Kemal, 6 Mart 1912'de Derne komutanı oldu. Derne'de başarılı savunma muharebeleri yaptı.

Arkadaşlar, özetle 8 Aralık 2011'den başlayan dalyalar diğer günlerde de artarak devam edecektir. Nice dalyalara ve tabii ki bu dalyaların bir tokat misali milletimizi uyandırması dileğiyle!

Engse Hohol
10-12-2017, 19:22
✔ (http://www.cumhuriyet.com.tr/video/video_haber/883228/TRT_nin__Payitaht__dizisinde_Ataturk_ile_ilgili_sk andal_ima.html) TRT'nin "Payitaht" dizisinde Atatürk ve Cumhuriyetin kurucularının Osmanlı Devletini içeriden yıktıkları ima edildi. Payitaht dizinin 8 Aralık 2017 tarihinde yayaınlanan 28nc bölümünde geçen karşılıklı konuşmada, Theodor Herzl ile işbirliği neticesinde Osmanlıyı yıkanların Atatürk ve Cumhuriyeti kuranlar olduğu ima edildi ve batı dünyasının emrindeymişler gibi gösterildi. İşte o diyalog:

Thedor herzl : Osmanlı çetin çeviz. Lakin kırabilirsek dünyada çok şey değişecek. İçinde dünyanın anahtarı var.
Fesli işbirlikçi : Osmanlı'yı kendi evlatları bizim için yıkacak Herlz. Merat etme.
Thedor herzl : Bu kadar eminsin?

Fesli işbirlikçi : Onlar peygamberlerinin izini takipten vazgeçsin, kitaplarını kapatsın, tarihlerinden utansın, batının kuyruğuna takılsın, imamlarının ipleri papazların ve hahamların ellerine geçsin de ben onlara neler yaptırıyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=b5DklvM1RDc

Payitaht dizinin daha önce de tarihi hataları ile gündeme gelmişti ve tarih danışmanının, Kemal Atatürk'e düşmanlığı ile bilinen Mustafa Armağan olduğu ortaya çıkmıştı.

ilahimasal
10-12-2017, 19:34
Sn hohol

Bunların bu ithamları bildiğimiz bir durum , şimdide film yapıp görsel bir yolla etki oluşturmaya çalışıyorlar.

Osmanlıyı yıkan koşulların , yıkılmadan 300 sene önce başladığını ve bu durumu düzeltmek için osmanlı HANEDANLARININ reform yapmalarının dahi durumu düzeltmediğini , esas sorunun din denen bağnazlığın olduğunu bilmeleri mümkün mü ? Bilmiyorum ama bu osmanlıcı kafanın eldeki mevcutu bile yok etmek için çaba sarf etmeleri onlara anlatılsa da anlamazlar.