PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Spacelab Yarışması

Özgürcan
14-12-2011, 22:09
Spacelab Projesi

Proje NASA ve Lenovo tarafıdnan Astronomi'ye ilgi artması için (ve Çin'in gönderdiği uzay labarotuvarına rekabet olsun diye) oluşturulmuştur. Tüm Dünya'dan 15-17 yaş aralığındaki ergen bireylerin uzay ortamı gerektiren bir deney düşünerek bunu videoya çekip youtube'a koymalarıyla oluşuyor.
Ödül olarak kişi 17 yaşındaysa (94 doğumlu) Houston'da gerçek Astronotluk eğitimi ile geçen 1 hafta tatil kazanıyor. Daha küçükse Washigton'a 2 hafta tatilkazanıyor ve ilk 3'e giren deney Nasa'nın ISS'e göndereceği Spacelab uzay labarotuvarında yapılacak.
Oylama iki aşamadan oluşuyor.
Biri gönderilen videonun aldığı like ve izlenme oranı, diğeri de Prof. Dr Stephen Hawking'in başkanlık ettiği bir heyetten en yüksek puanı almasıyla oluyor.

Bu yarışmaya aşağıdaki video ile katıldım ve 3 Ocak'da videoları oylama açılacak. O zaman umarım desteğinizi eksik etmezsiniz.
Spacelab Project "Infinite Power" (http://www.youtube.com/watch?v=KVWB-JQbvFU#)

ozgur_beyin
15-12-2011, 00:41
sevgili özgürcan video teknik olarak ne ifade ediyor.burda yapmak istediğin ne?
açıklarsan sevinirim(çünkü yeterli ingilizcem yok) ileide sana nasıl destek olacağımızıda açıkla

ALKA
15-12-2011, 03:34
Başarılar özgürcan, I like desteği verildi. Umarım iyi bir sonuç elde edersin. Seninle gurur duyuyoruz..

vartor
15-12-2011, 04:51
Basarilar diliyorum Ozgurcan;
Uzayda urettigin elektrik enefrjisini dunyaya nasil tasiyorsun anlayamadim.Friction uzayda da olacaktir ve enerjinin bir kismi buna harcanacaktir. Sonucta ne yazik ki turbinler duracaktir.
Ben de 50 sene kadar once, hidrojen oksijen karisimi patlatarak calisan araba dusunmustum, Meydana gelen suyu da toplayip, hareket eden arabanin dinamosu vasitasiyla tekrar elekrolizle gaza cevirip motora gondermeyi, boylece sonsuza kadar gidebilecek bir otomobil dizayni tapmistim. tabi ki surtusme ve yercekimine karsi harcanacak gucu hesap etmemistim.

Özgürcan
15-12-2011, 17:53
sevgili özgürcan video teknik olarak ne ifade ediyor.burda yapmak istediğin ne?
açıklarsan sevinirim(çünkü yeterli ingilizcem yok) ileide sana nasıl destek olacağımızıda açıkla
Sevgili Özgür Beyin rüzgar trübünleri ile uzayda çok yüksek verimlilikle (neredeyse) 0 olan sürtünme ile uzayda tek bir dokunuş ile uzun bir miktar dönecek olan rüzgar tribünü sayesinde sonsuz ve ücretsiz bir enerji oluşturmuş olacağız.

Başarılar özgürcan, I like desteği verildi. Umarım iyi bir sonuç elde edersin. Seninle gurur duyuyoruz..

Teşekkür ederim sevgili ALKA. Konu biraz basit aslında ama gerçekten cevaplanması gereken bir soru: Acaba elektrik üretilir mi?

Basarilar diliyorum Ozgurcan;
Uzayda urettigin elektrik enefrjisini dunyaya nasil tasiyorsun anlayamadim.Friction uzayda da olacaktir ve enerjinin bir kismi buna harcanacaktir. Sonucta ne yazik ki turbinler duracaktir.
Ben de 50 sene kadar once, hidrojen oksijen karisimi patlatarak calisan araba dusunmustum, Meydana gelen suyu da toplayip, hareket eden arabanin dinamosu vasitasiyla tekrar elekrolizle gaza cevirip motora gondermeyi, boylece sonsuza kadar gidebilecek bir otomobil dizayni tapmistim. tabi ki surtusme ve yercekimine karsi harcanacak gucu hesap etmemistim.

Teşekkür ederim sevgili vartor. Projem (daha doğrusu deneyim) Dünya'ya elektrik götürmeyle alakalı değil. Uzayda kullanılacak güneş panelleri için NASA çok yüksek miktarda güç harcıyor. İlk aşamada uzayda kullanım amacını düşündüm. Kim bilir, belki gelecekte Tesla Bobini ile uzaydan elektriği alıp kullanabiliriz :)

sargon
15-12-2011, 18:30
Konu üzerinde calisman bile güzel. Türbinin göbegindeki sürtünme, bilya vb. seyler kullanarak zaten oldukca aza indiriliyor. Sanirim uzayda türbin kollari havaya temas etmeyecegi icin sürtünmenin olmayacagini düsünmüssün.

Uzayda, gezegen atmosferinin disinda rüzgar (atmosfer rüzgari degil) yada benzeri bir olay olmadigini bilmiyorum. Varsa, bunlar da sürtünmeye yol acarlar. Ama dünyada rüzgarin hizi daha fazla oldugu icin bu faktör önemini yitiriyor.

Ikinci faktör rüzgar türbinlerinin sagladigi enerjinin az olmasi. Günes enerjisinden yararlanmak herhalde daha verimli olacaktir.

Bunlar kesin bildigim konular degil, sadece arastirmani derinlestirmeye belki katkisi olur diye yaziyorum. Basarilar dilerim.

Özgürcan
15-12-2011, 21:11
Teşekkür ederim sevgili sargon. Artık gönderdim videoyu değiştirmek için çok geç
Stephen Hawking'in heyetinin seçtiği ilk üç, aynı zamanda Prof. Hawking ile skype üzerinden konuşacakmış...

vartor
16-12-2011, 02:51
Yayinlayacaklar mi projeye katilan videolari? Enteresan fikirlerle karsilasacagimiza eminim.

Özgürcan
16-12-2011, 19:40
Evet haklısın vartor ama genelde boş projelerle katılmışlar, biraz araştırırsan görebilirsin (sanki benimki hiç boş değil o ayrı...)

istatistik
17-12-2011, 00:34
Öncelikle başarılar dilerim Özgürcan. İlginç bir deney tasarlamışsın. Uygulaması konusunda sayın Vartor gibi bende de bazı soru işaretleri var ancak deneyler de bu soru işaretlerinin ortadan kaldırılması içindir.

3 Ocak tarihindeki oylama başladığında da bizi buradan bilgilendirirsen elimizden geeni yaparız.

Özgürcan
17-12-2011, 01:04
Teşekkür ederim sevgili istatistik. Bana desteğini beliren herkese çok teşekkür ederim...

ereninthenature
17-12-2011, 12:57
Troll science gibi olmus ama cidden calisabilir, denemek lazim:D

Özgürcan
18-12-2011, 01:04
Şu kağıda infine power'ın yanına "problem?"
da yazdım sonra kestim orayı düzenlerken dark :D

kharon
18-12-2011, 01:16
sevgili özgürcan

ben pek bişey anlamadım ama destek günü geldiğinde yanındayım ;)

saygılar