Orijinalini görmek için tıklayınız : Alkolun Zararları
AsiMelek
17-12-2011, 21:56
Sevgili arkadaşlar,bir çoğunuzun artık günah olmadığını öğrendiği için seks alkol gibi şeylere yöneldiğini görüyorum.Elbette bu kişisel bir tercihtir, kimse karışamaz.Benim niyetim de size karışmak değil, uyarmaktır.Kontrollü bir şekilde yaptığınızda bir sakınca yok fakat bağımlı olmayın.Çevrenizdeki insanlara ve kendinize zarar vermiş olacaksınız.Alkolun zararları gerçekten çok fazla.Şu yazıyı sizinle paylaşmak istiyorum
Alkol, içen kişinin fiziksel sağlığını bozmasının yanında, ruhsal sağlığını da olumsuz yönde etkiler. Maddi olarak kayba uğratır. Ailesiyle ve sevdikleriyle sorunlar yaşamasına neden olur. Toplum yapısını ve huzurunu olumsuz etkiler. Suça teşvik eder ve suç oranını arttırır. Yani, alkolün zararları fiziksel ve ruhsal zararlar, topluma zararları, aileye etkisi, suç oranlarını arttırması, trafik kazaları gibi çok geniş bir açıdan ele alınabilir.
Alkol, insanın zihnini bulandıran ve sağlıklı düşünmesine engel olan bir maddedir. Yani, bir çeşit uyuşturucudur. Alkol alan kişi, alkollü iken sağlıklı düşünemez ve sağlıklı hareket edemez. Bu nedenle, alkol hem kullanan kişi için hem de çevresi için bir tehlikedir.
Bunun en açık örneği;
Ülkemizde
Cinayetlerin%85
Tecavüzlerin%50
Şiddet Olaylarının%50
Trafik Kazalarının%65
Eşlerini Dövenlerin%70
Akıl Hastalıklarının%60
Sebebi ALKOL'dür!!!
Alkol, aynı zamanda vücut sağlığını da çok olumsuz olarak etkilemektedir. Erkeklerde iktidarsızlığa, kadınlarda ise adet düzensizliğine sebep olmakta, anne karnındaki bebeğin gelişimini de çok olumsuz etkilemektedir. Ayrıca, vücudun tez zamanda yaşlanmasına ve erken bunamaya yol açan alkol pek çok hastalığın başlıca sebebidir.
Ayrıca, evliliklerin huzursuz oluşunun ve boşanmaların ilk sebebi de alkoldür.
Kısacası alkol kişiye, aileye ve topluma ciddi zararlar vermektedir.
Alkol sorunları unutmanın ya da çözmenin aracı değil, sorunların kaynağıdır.
ereninthenature
17-12-2011, 23:09
Arabalarida yasaklayalim, araba kazalarini sifira indiririz.Evliligi yasaklarsak es dovme oranlarini da azaltiriz.
Bazi urunleri kullanmayi bilmezsek yarardan cok zarari olur.Az miktarda alkol yararlidir.
AlbatrosS
17-12-2011, 23:35
Sevgili arkadaşlar,bir çoğunuzun artık günah olmadığını öğrendiği için seks alkol gibi şeylere yöneldiğini görüyorum.Elbette bu kişisel bir tercihtir, kimse karışamaz.Benim niyetim de size karışmak değil, uyarmaktır.Kontrollü bir şekilde yaptığınızda bir sakınca yok fakat bağımlı olmayın.Çevrenizdeki insanlara ve kendinize zarar vermiş olacaksınız.Alkolun zararları gerçekten çok fazla.Şu yazıyı sizinle paylaşmak istiyorum
Alkol, içen kişinin fiziksel sağlığını bozmasının yanında, ruhsal sağlığını da olumsuz yönde etkiler. Maddi olarak kayba uğratır. Ailesiyle ve sevdikleriyle sorunlar yaşamasına neden olur. Toplum yapısını ve huzurunu olumsuz etkiler. Suça teşvik eder ve suç oranını arttırır. Yani, alkolün zararları fiziksel ve ruhsal zararlar, topluma zararları, aileye etkisi, suç oranlarını arttırması, trafik kazaları gibi çok geniş bir açıdan ele alınabilir.
Alkol, insanın zihnini bulandıran ve sağlıklı düşünmesine engel olan bir maddedir. Yani, bir çeşit uyuşturucudur. Alkol alan kişi, alkollü iken sağlıklı düşünemez ve sağlıklı hareket edemez. Bu nedenle, alkol hem kullanan kişi için hem de çevresi için bir tehlikedir.
Bunun en açık örneği;
Ülkemizde
Cinayetlerin%85
Tecavüzlerin%50
Şiddet Olaylarının%50
Trafik Kazalarının%65
Eşlerini Dövenlerin%70
Akıl Hastalıklarının%60
Sebebi ALKOL'dür!!!
Alkol, aynı zamanda vücut sağlığını da çok olumsuz olarak etkilemektedir. Erkeklerde iktidarsızlığa, kadınlarda ise adet düzensizliğine sebep olmakta, anne karnındaki bebeğin gelişimini de çok olumsuz etkilemektedir. Ayrıca, vücudun tez zamanda yaşlanmasına ve erken bunamaya yol açan alkol pek çok hastalığın başlıca sebebidir.
Ayrıca, evliliklerin huzursuz oluşunun ve boşanmaların ilk sebebi de alkoldür.
Kısacası alkol kişiye, aileye ve topluma ciddi zararlar vermektedir.
Alkol sorunları unutmanın ya da çözmenin aracı değil, sorunların kaynağıdır.
Bu bilgiler hatalıdır. Kusura bakmayın yalandır, çarpıtmadır. Bahsi edilen durumların birçoğunda alkol ''sebep'' değil, sonuçtur.
AsiMelek
17-12-2011, 23:44
Arabalarida yasaklayalim, araba kazalarini sifira indiririz.Evliligi yasaklarsak es dovme oranlarini da azaltiriz.
Bazi urunleri kullanmayi bilmezsek yarardan cok zarari olur.Az miktarda alkol yararlidir.
güzel çözümmüş darkmasturbater kardeş :D
AsiMelek
17-12-2011, 23:45
Bu bilgiler hatalıdır. Kusura bakmayın yalandır, çarpıtmadır. Bahsi edilen durumların birçoğunda alkol ''sebep'' değil, sonuçtur.
Hatalı olduğunu bilemiyorum.Test etmem mümkün değil ama sen deyince fark ettim hakkaten biraz abartılı duruyo la
bakkalmahmud
17-12-2011, 23:54
Sayin asimelek,alkol hem iktidarsiz yapip ,diyer tarafdanda nasil tecavüzlerin yüzde ellisine sebep oluyor?.saygilar
AsiMelek
18-12-2011, 00:06
Sayin asimelek,alkol hem iktidarsiz yapip ,diyer tarafdanda nasil tecavüzlerin yüzde ellisine sebep oluyor?.saygilar
sarho değilsen ikdidarsız oluyosun.Sadece sarhoşken azıyosun.(bence) :D
ozgur_beyin
18-12-2011, 00:32
islamda ifrat ve tefrit diye bir kavram var bana göre işte ölçü bu
istatistik
18-12-2011, 00:49
Öncelikle her şeyin fazlasının zararlı olduğu zaten bilinen bir durum. Bu konuda sanırım herkes hem fikirdir. Ancak, tüm olumsuzlukları alkole bağlamak gerçekçi bir yaklaşım değil.
Rakamlara gelirsek, ben istatistikçiyim, ancak buna rakamlara hiç bir yerde rastlamadım. Bu sebeple gerçek olduğunu sanmam.
Rakamlar ile ilgili bir diğer sorun ise ülkemizde suç istatistikleri doğru ve eksiksiz şekilde tutulmamaktadır. Bunun yanında sağlık istatistikleri de yine doğru ve eksiksiz değildir. Bu nedenle, buna benzer rakamlara ulaşılması şimdilik mümkün değil.
AsiMelek
18-12-2011, 00:51
Sigaranın Faydaları
Sigaranında faydası mı olurmuş, demeyin. İşte o kadar kötülenen her fırsatta iftiralara mağruz kalan sigaranın faydaları :
Sigara içeni köpek ısırmaz; çünkü yanında baston taşır.
Evine hırsız girmez; çünkü sabahlara kadar öksürür.
Üzerine sinek konmaz; çünkü buram buram nikotin kokar.
Fazla yorulmaz; çünkü yorulunca tıkanacağını bilir.
Yürümek için zorlanmaz; çünkü tekerlekli iskemlede gezdirilir.
İhtiyarlamaz; çünkü genç yaşlarda sevdiklerine kavuşur.
Yüzlerine renk gelir; çünkü dişleri ve bıyıkları sapsarı olur.
Vücutları bir kuş gibi hafifler; çünkü ileri dönemdeki dolaşım bozukluğundan ötürü önce parmakları, sonra da el ve ayakları kesilir.
İşte sigaranın faydaları, tiryakilere afiyet olsun...
Özgürcan
18-12-2011, 00:59
Akıl hastalıkları benim bildiğim kadarıyla nöronların hareketlerine bağlıdır, alkol nasıl akıl hastalıklarına yol açabilir ki?
Rakamlara gelirsek, ben istatistikçiyim, ancak buna rakamlara hiç bir yerde rastlamadım. Bu sebeple gerçek olduğunu sanmam
sevgili istatistik,
seni bulmuşken bir soru sorayım, bu oranlara göre toplumun yüzde kaçının akolü ağzı dışında bir organı ile içmesi gerekir ? :)
saygılar
istatistik
18-12-2011, 01:26
sevgili istatistik,
seni bulmuşken bir soru sorayım, bu oranlara göre toplumun yüzde kaçının akolü ağzı dışında bir organı ile içmesi gerekir ? :)
saygılar
Hapishanelerdeki kişi sayısının 100.000 civarında olduğunu düşünürsek, bunlar içinden dolandırıcıları (dolandırmak ayık kafa ile olur) ve adi suçları çıkarırsak 50.000 civarında bir sayıya ulaşırız. Verilern yüzdeler içinden de ortalama olarak %60 dersek (Belirli bir hata payı olduğunu düşünelim) 30.000 gibi bir sayıya ulaşırız :D
Verilen bilgilerin doğru olduğunu düşünmediğimi tekrar belirteyim de verdiğim sayıları başka yerde ciddiye alıp kullanmasınlar :D
rastaman
18-12-2011, 01:31
AsiMelek sanırım 13 yaşındasın,yazdıklarının çoğuna katılıyorum.Alkol gerçekten zararlı bir madde,önce bunu ve sonuçlarını kabul etmemiz gerekiyor.Ama bak şurda senin ve birçok insanın bir yanılgısı var;
Sevgili arkadaşlar,bir çoğunuzun artık günah olmadığını öğrendiği için seks alkol gibi şeylere yöneldiğini görüyorum.
İnsanların günah sayılan eylemleri ateist olduktan sonra daha fazla yapacağı önyargısı inan bana doğru değil.Bu toplumda sayıya vursan ateist alkolik sayısı Allaha dinine küfrettirmeyen,bayram ve cenaze namazı dışında başı secdeye gitmeyen ama her akşam rakısını içinlerin beşte biri olamaz.Sen bakma o Beyoğlunu,Sakarya Caddesini dolduran solculara rakçılara,bunun Aksarayı var,Ulusu,İsmetpaşası pavyon muhabbeti var.Oraları da işte o muhafazakar alemciler alır.
Evimin olduğu sokağın başında bir düğün salonu var Asimelek,bazen kavga da çıkıyor uzaktan görüyorum tabi.Bir kez olsun görmedim şöyle uzun saçlı biri bir kavga çıkarsın.Genelde kumaş pantolonlu,muhafazakar,ama arada bir içmeyi seven beyinsiz tipler oluyor.
Diğer ''günah''diye nitelendirebileceğin eylemlerde de aynı,Karaköy Yüksek kaldırım caddesinden geçen herkes genelevinin önündeki kalabalığı uzun saçlı ateist rakçıların,yada ateist solcuların oluşturmadığını bilir.O kalabalık ya köylü yada köylü çocuğu,okuyamamış,arada bir içen,bir çok günahın tadına -üstelik dengesizce,-bakan genç yaşına rağmen kumaş pantolonlu,klasik gömlekli dindarlardan oluşur.
Ateistler de sex yapar elbette,ama bunu böyle iğrenç bir şekilde değil,sevdiği,belki de çocuk yapacağı kişiyle,olması gerektiği gibi yapacaktır.
Diğer günah sayılan eylemlerde de durum aynı,hapishanelerde yapılan birçok araştırma suç işleyenler arasında ateistlerin oranının açık ara çok düşük olduğunu göstermiştir.Forumda ara,bir göz at o araştırmalara.Bir de eğitim seviyesi arttıkça ateist oranının büyük bir ivmeyle arttığı gösteren birçok çalışma var.Aslında aksini gösteren henüz bir tek araştırma olmadı,anla yani:)
İşte bu yüzden hapishanelerde ateistlere pek raslayamazsın.Çünkü daha eğitimlidirler,eğitimli-ve çoğunlukla daha zeki-oldukları için dinlerin hatalarını görebilip ateist olabilmişlerdir çünkü.
Hırsızlıktan tecavüze,birçok suçta da durum aynı.
Yani biz bir eylem kötüyse,onu günah olduğu için değil,kendimize ve çevremize verdiği zararlar yüzünden yapmıyoruz.
AsiMelek
18-12-2011, 01:57
sevgili paslıçivi,
bence de birçok açıdan ilginç ve önemli bir mesele. Ben konuya biraz farklı bir noktadan bakacağım izninle.
(1) cinayet (2) zina (3) içki (4) domuz eti
Bu rastgele yapmış olduğunuz sıralama hiçbir müslümanın kulağını tırmalamaz. Çünkü bu gibi günah dizilerine (Kuran'dan, Hadis'den, dini kitap, vaaz ve sohbetlerden) aşinadır zaten. Fakat cinayet gibi bir suçla, kimseye zarar vermeyen günahların aynı cümlede geçmesi, aynı düzlemde ele alınması bile aslında dinlerin ne denli sakat bir hukuk ve ahlak anlayışı aşıladıklarını göstermekte. Bu gerçekten de çok önemli bir nokta bence.
''Domuz eti''nin özel statüsüne gelince: Bunun cevabını ben de henüz kendi adıma tam olarak bulabilmiş değilim. Dinden kurtulmuş olmama rağmen, halen domuz eti yemiyorum, (bilerek) yiyebileceğimi de zannetmiyorum. Her ne kadar din kökenli olsa da bazı şeyler, zamanla kültürel bir hal alıyor. Örneğin dünyanın bazı ülkelerinde kedi yemek gayet normal. Ama bizim kültürümüzde olmadığı için, bize bu da son derece iğrenç geliyor.
(2) ve (3) numaralı günahlara gelince. İyi ki dinden kurtulmuşum da, hiç vicdan azabı çekmeden (ve elbette kimseye zarar vermeden, kırmadan, dökmeden) bu gibi şeylerin tadını çıkartabiliyorum artık. :)
saygılarımla
Sevgili rastamam, söylediklerine %100 katılıyorum.Ben bu örnekteki son cümleye benzer şeyleri kast ediyorum.Şu anda sadece bunu bulabildim.Bu baya ılımlı.Kırmadan dökmeden diyor.Ama direk istediğimi yaparım kimse karışamaz diyenler de var.Ben kimseye karışmak şunu yap bunu yap demek istemiyorum(demeye hakkım da yok zaten) sadece alkolun zararlı olduğunu söylemek istemiştim hepsi bu :)
AsiMelek
18-12-2011, 02:02
Bir şey sormak istiyorum.13 yaşımda olduğum profilimde görünüyor mu?Gizlediğimi sanıyordum da..
Hatalı olduğunu bilemiyorum.Test etmem mümkün değil ama sen deyince fark ettim hakkaten biraz abartılı duruyo la
sarho değilsen ikdidarsız oluyosun.Sadece sarhoşken azıyosun.(bence) :D
Uydurdum diyorsunuz yani. Sizin kafanız mı güzel?
AsiMelek
18-12-2011, 02:07
Uydurdum diyorsunuz yani. Sizin kafanız mı güzel?
birinciyi uydurmadım.internetten buldum.foruma yazdıktan sonra biraz abartılı olabileceğini düşündüm.ikinci bana mantıklı gelen kendi şahsi fikrim ve bunun benim düşüncem olduğunu da belirttim.saygılar.
rastaman
18-12-2011, 02:37
Bir şey sormak istiyorum.13 yaşımda olduğum profilimde görünüyor mu?Gizlediğimi sanıyordum da..
İletini gördüm bir yerde,yaşını yazmışsın.
Ayrıca sigara konusundaki mesajında da haklısın.Umarım hiçbir zaman tadına bile bakmazsın.
AsiMelek
18-12-2011, 02:45
Tadına baktım.Arkadaşlarla denedik ama bir daha asla.Neredeyse boğulacaktım.Merak işte...
rastaman
18-12-2011, 02:56
Buldum mesajını;
benim ailem süleymancıların en büyükleriyle baya bi alakalı.beni küçüklüğümden beri tamamen dini bir şekilde yetiştirdiler.12 yaşıma kadar pek bir şey sorgulamadım ama dini çok sevmiyordum.sonra ilk önce hadislerdeki hata ve çelişkileri fark ettim.anneme bunu söylemeye çalıştım ama beni susturdu ve bana kızdı.ben de gizli devam ettim.yavaş yavaş bize tanrı gibi gösterdikleri üztazın sahtekar olduğunu anladım.zaten çok açıktı bunu nasıl anlamıyorlar bilmiyorum.devamı gelince sonun da bir gün anladım ki ne din ne de allah var.bu bana kısa bir şok yaşattı.bir daha dua etmeyecek olmak çok tuhaf gelmişti bana.sonra alıştım ve daha önceki salaklığıma çok acıdım.şimdi 13 yaşımdayım. babam beni liseye göndermeyip süleymancıların kuran kursuna göndermek istiyor.arapça öğrenmem için.sonra kuran kursunda hoca olup geleceğimi ve veteriner olma hayallerimi mahfedecek.tabi ki ben bir şeyler yapmazsam.zor olacak.ondan nefret ediyorum.keşke ölse.
Bence hiç canını sıkma.Kesinlikle okuyacak,veteriner olacaksın sen.Ama sakın babana karşı tepkisel davranma,seni anlaması çok zor.Bence ateist olduğunu söyleme,babanla iyi geçin.Okumak istediğini,amacının veteriner olmak olduğunu,ona uygun bir dille,ikna edici bir tonla,belirli aralıklarla anlat.
Yeter ki sen iste,bir çözümü bulunur elbet.Tüm şartları zorlamana rağmen seni okuldan almak isterse de bir sürü yolu var,kafanı takma.
Hiç çıtlattın mı babana niyetini?Annen ne düşünüyor okul konusunda?
AsiMelek
18-12-2011, 03:36
Babama söylemeye çalışıyorum ara sıra.Bir keresinde 'seni liseye gönderirsem fahişe olursun' diye bağırmıştı.Anla işte ne düşündüğünü.Annem her zaman babamdan tarafıdır ama babam olmasa annemi ikna edebilirdim.maalesef hiç deneme fırsatım olmadı.
o yorumu yazdığımda muhtemelen ya depresyondayımdır ya da yeni kavga etmişimdir onlarla.yanlış demiyorum ama normalde açık açık bu kadar şey söylemezdim herhalde...
rastaman
18-12-2011, 03:53
Bence annenle konuş ilk önce.Anneni ikna edersen oda eminim babanı bir şekilde kafalayacaktır.
Ha hiç olmadı,baktın baban seni okuldan almaya kesin kararlı,o zaman da son çare imam hatip okursun.Eminim baban en azından buna razı olacaktır.
Sonra ver elini veterinerlik:)
Ama bana sorarsan bunların hiçbirine gerek kalmayacak,adam gibi normal bir lisede okuyacaksın.
Bak,ben dahil birçok forum elemanı 13 yaşındayken senin şu an olduğun noktanın çok gerisindeydik,zeki bir kızsın sen.Zekanı kullan,belli ki baban birçoğumuzun babası gibi epey gerilerde.1-0 öndesin.Ama madem bazı şeyleri kaldırmaktan çok uzak,öyle bir yapıda da değil,sen de-en azından 3-4 yıl-yada ne kadar gerekiyorsa- ona bazı konuları açma,bu sefer 2-0 öne geçeceksin.
Tamam,anne babalarımız bazen aklın ve bilginin tamamen çürüttüğü dogmalara,inançlara bağlanıp bizi de buna inanmaya zorlayabiliyorlar,ama bunu-akıllarınca- bizi sevdikleri için yapıyorlar.O yüzden çok tepkili olma derim.
İletini gördüm bir yerde,yaşını yazmışsın.
Ayrıca sigara konusundaki mesajında da haklısın.Umarım hiçbir zaman tadına bile bakmazsın.
Bence Sigara iyi bir alışkanlık psikolojik olarak verdigi rahatlamaya diyecek söz yok kanser erken yaşata ölüm vs. konusunda ise ben gerçekten bunun zarar olduguna katılmıyorum bence bir insan ne kadar mutlu yasadıysa o kadar iyi yasamıstır bence bana 50-60 yıl yeterde artar bile çünkü hayattan alabilecek bütün zevkleri acıları o yasa kadar almış bir güzelligi tekrar yasamaktan insan sıkılır yaw
bi keresinde arkadaşla söhbet ediyoz arkadaş dedi yaw taner kel inan şu tanrıya bak öbür taraf cenete yasarsın sonsuz yasam var filan diye
yaw dedim ben sonsuza kadar yaşayıp ne yapagım ki bi süre sonra insan sıkılır....
Bence Sigara iyi bir alışkanlık psikolojik olarak verdigi rahatlamaya diyecek söz
Diyecek söz var. Sigaranın verdiği "rahatlama" tamamen nikotinin vücutta azalmasından kaynaklanan rahatsızlığın yok olmasından kaynaklanıyor. Rahatsız bir ayakkabı giymek gibi. Çıkardığın zaman rahatlıyorsun. Yoksa ilk içtiğin zamanı hatırlamaya çalış, çok mu rahatlamıştın, yoksa başın dönmüş kusacak gibi mi olmuştun?
yok kanser erken yaşata ölüm vs. konusunda ise ben gerçekten bunun zarar olduguna katılmıyorum bence bir insan ne kadar mutlu yasadıysa o kadar iyi yasamıstır bence bana 50-60 yıl yeterde artar bile çünkü hayattan alabilecek bütün zevkleri acıları o yasa kadar almış bir güzelligi tekrar yasamaktan insan sıkılır yaw
Burada söylenecek iki söz var. Birincisi ölmek mi istersin, 10 sene daha yaşamak mı diye sorduğun zaman kimsenin 60-70 yaşlarına geldiklerinde ölmeyi tercih etmiyecekleridir. İkincisi ise nikotin bağımlısı yaşamın daha stresli olduğu ve kanserden ölmeden çok daha evvel sağlık problemlerinin belirdiğidir. Ben de ilk başladığım zaman şöyle düşünürdüm: nasıl olsa ben kanser olana kadar, kanserin tedavisi bulunur. Muhtemelen de haklı çıkacağım. Ama o zaman göremediğim şey, ne kadar çabuk nefessiz kalacağım, ereksiyon sertliğimin azalacağı, öksürmekten düzgün kahkaha atamıyacağım, sabahları ciğerlerimden acaip şeyler çıkacağı, cebimden çıkacak paralar. Sonuçta sigara insanı daha mutlu yapmaz, daha mutsuz yapar. Bırakması da zor meretin. Hiç başlamamak lazım.
birinciyi uydurmadım.internetten buldum.foruma yazdıktan sonra biraz abartılı olabileceğini düşündüm.ikinci bana mantıklı gelen kendi şahsi fikrim ve bunun benim düşüncem olduğunu da belirttim.saygılar.
Ben senin yaşının bu kadar ufak olduğunu bilmiyordum. Şimdi kötü hissettim kendimi. İnternette okuduğun herşeye inanamazsın. Bırak onu, gazetede okuduğun, televizyonda gördüğün herşeye inanamazsın. Özellikle bilimsel araştırmalar konusunda bu böyle. Gazeteciler hem bilimden anlamıyor, hem de gazete satmak için abartılı sansasyonalist bir şekilde yazıyorlar. İnternetteki sıradan insanlar da senin burada yaptığın gibi ya kulaktan dolma ya da fazla kritik incelemeye gerek duymadan bazı şeyleri tekrarlıyor. Tabi bazıları da uyduruyor. Şöyle düşün sen o istatistikleri uydurmuş olsan, gören başka biri de bunu copy paste ile başka sitelere bir yerde okuduğu bir gerçek gibi taşıyabilir. Halbuki sen uydurmuştun. Böyle şaşırtıcı bilgiler kaynakları ile beraber verilmiyorsa bil ki büyük bir araştırmanın sonucu değil, birilerinin uydurması ve yanlış olan bu bilginin zaten var olan görüşlerini desteklediği başkalarının da tekrarlaması sonucu sana ulaştı.
Alkolün zaraları var. Ama bu zararlar çok yüksek dosajların tekerrürü sayesinde meydana geliyor (tabi çok da abartırsa bir insan ilk içtiği gün de alkol zehirlenmesinden ölebilir). Ama sigara, eroin, kokain gibi değil. İki üç defa içtikten sonra, zil zurna sarhoş olmuş ise bile, kimse alkolik olmuyor, bağımlı hale gelmek için hem uğraşmak lazım, hem de psikolojinin ve bünyenin bağımlılığa müsait olması gerek.
Bu arada yanlış bildiğin bir şey daha var. O da alkol ile cinsel münasebet ile ilgili. Sarhoş erkekler sarhoşken geçici olarak iktidarsız olabilirler. Aşırı alkol tüketiminden, sarhoş değilken bile iktidarsız olmak mümkün, ama bu senelerce aşırı alkol içen bağımlıların ufak bir kısmında gözleniyor.
Azma konusu da pek doğru değil. Özellikle kadınların içtikleri zaman daha çok cinsel isteğe sahip oldukları gözlemlenebilir. Ancak bunun asıl sebebi alkolün vücuda herhangi bir etkisi değil. Toplum, özellikle kadınlara evlilik dışı cinsel ilişkiye girdiklerinde sürtük veya fahişe muamelesi yapıyor. Kadınlar da bunu içselleştiriyor. Alkol içtip böyle bir ilişkiye girdiklerinde suçu alkolün üstüne atıp, suçluluk duygusundan kurtarabiliyorlar kendilerini.
Erkelerde de benzeri bir durum söz konusu ama kadınlara olan toplum baskısı erkeklerde aynı derecede ve nitelikte olmadığı için, alkolün etkisi derece ve nitelik olarak da kadınlardan farklı. Erkeklerde alkol, ilişkiye girmekten ziyade, pek çekici olmayan bir kadınla ilişkiye girmenin mazereti oluyor.
.....bence bana 50-60 yıl yeterde artar bile çünkü hayattan alabilecek bütün zevkleri acıları o yasa kadar almış bir güzelligi tekrar yasamaktan insan sıkılır yaw ...
şimdi bunları söylemek kolay..
bir de benim yaşlarıma gelince göreyim seni..
tabii ben göremem sanırım :))
AsiMelek
18-12-2011, 13:23
Ben senin yaşının bu kadar ufak olduğunu bilmiyordum. Şimdi kötü hissettim kendimi.
İşte tam da bunun olmaması için yaşımı gizlemeye çalışmıştım.Beni çocuk görüp adam yerine koymacagınız için.Ayrıca 13 o kadar da küçük bir yaş değil.zaten 20 gün sonra 14 olacağım.
Azma konusu da pek doğru değil. Özellikle kadınların içtikleri zaman daha çok cinsel isteğe sahip oldukları gözlemlenebilir. Ancak bunun asıl sebebi alkolün vücuda herhangi bir etkisi değil. Toplum, özellikle kadınlara evlilik dışı cinsel ilişkiye girdiklerinde sürtük veya fahişe muamelesi yapıyor. Kadınlar da bunu içselleştiriyor. Alkol içtip böyle bir ilişkiye girdiklerinde suçu alkolün üstüne atıp, suçluluk duygusundan kurtarabiliyorlar kendilerini.
Erkelerde de benzeri bir durum söz konusu ama kadınlara olan toplum baskısı erkeklerde aynı derecede ve nitelikte olmadığı için, alkolün etkisi derece ve nitelik olarak da kadınlardan farklı. Erkeklerde alkol, ilişkiye girmekten ziyade, pek çekici olmayan bir kadınla ilişkiye girmenin mazereti oluyor.
Gerçekten bilmiyorum.Ben hiç yaşamadığımdandır :D Ben orda sadece kendi fikrimi söylemiştim.Yanılmışım.:brushteeth:
Azizler, Azizeler ve Üstadlar
Emailime gelen bir aktarımı paylaşmak istedim.
YAPILAN ARAŞTIRMALARA GÖRE;
ALKOL ALMAK ile YOGA YAPMANIN VÜCUDA AYNI ORANDA YARARLI OLDUĞU İSPATLANDI. UZMANLAR, ALKOLÜN YOGA KADAR VÜCUDA ETKİSİ OLDUĞUNU, RAHATLAMA, KASLARI GEVŞETME, DİNGİNLİK, UYKU DÜZENİ, ELASTİKİYET KAZANDIRDIĞINI AÇIKLADILAR. YAPILAN ÇALIŞMALARIN NE KADAR DOĞRU OLDUĞU AŞAĞIDAKİ RESİMLERLE KANITLANMIŞTIR.
Savasana ve Balasana
http://img696.imageshack.us/img696/5817/67758137.jpg (http://img696.imageshack.us/i/67758137.jpg/)
Setu Bandha Sarvangasana ve Marjayasana
http://img34.imageshack.us/img34/6333/57770990.jpg (http://img34.imageshack.us/i/57770990.jpg/)
Halasana ve Dolphin
http://img121.imageshack.us/img121/6408/17331933.jpg (http://img121.imageshack.us/i/17331933.jpg/)
Salambhasana, Malasana ve Pigeon
http://img12.imageshack.us/img12/9596/68000571.jpg (http://img12.imageshack.us/i/68000571.jpg/)
Evet arkadaşlar yanılmışım.Alkol çok faydalıdır.Afiyet olsun. :party:
AsiMelek
18-12-2011, 13:47
Bence Sigara iyi bir alışkanlık psikolojik olarak verdigi rahatlamaya diyecek söz yok kanser erken yaşata ölüm vs. konusunda ise ben gerçekten bunun zarar olduguna katılmıyorum bence bir insan ne kadar mutlu yasadıysa o kadar iyi yasamıstır bence bana 50-60 yıl yeterde artar bile çünkü hayattan alabilecek bütün zevkleri acıları o yasa kadar almış bir güzelligi tekrar yasamaktan insan sıkılır yaw
bi keresinde arkadaşla söhbet ediyoz arkadaş dedi yaw taner kel inan şu tanrıya bak öbür taraf cenete yasarsın sonsuz yasam var filan diye
yaw dedim ben sonsuza kadar yaşayıp ne yapagım ki bi süre sonra insan sıkılır....
Temel bir adamın oturduğu banka oturup sigarasını yakar. Adam Temel'e döner ve "Kaç yıldır ve günde kaç paket sigara içiyorsun?" der. Temel "30 yildur gunde 1 paket sigara içiyrum Uşağum." der. Adam "30 yıldır sigara içeceğine o paraları biriktirseydin şu gördüğün villayı ve arabayı alabilirdin." der. Temel de durur mu? "Uşağum o villa ve araba senin mu?" der. Adamdan "Hayır" cevabını alan Temel "Uşağum o villa ve araba benum. Öbur villalar da amucamın oğlunun. 40 yildur gunde 2 paket sigara içiyur." der
AlbatrosS
18-12-2011, 14:51
Bu kız 13 yaşında değil. Bence sizinle kafa buluyor...
AsiMelek
18-12-2011, 14:54
Bu kız 13 yaşında değil. Bence sizinle kafa buluyor...
neden? kaç olduğumu düşünüyorsun?
AlbatrosS
18-12-2011, 15:44
neden? kaç olduğumu düşünüyorsun?
O kadar bilseydim müneccim olurdum :)
lionawar
27-12-2011, 15:43
hangisi sonuç anlamadım gerçekden:
biri birini öldürüyor ve öldürdüğü içinmi sonuç :)
çok komik buldum
oldschool
27-12-2011, 18:01
turan dursun forumu alkolü de faydalı yaptı. helalll...
istatistik
27-12-2011, 21:01
turan dursun forumu alkolü de faydalı yaptı. helalll...
Mesajları okumadan cevap yazıyorsunuz. Alkolün fazlasının zararlı olduğu zaten belirtilmiş. Bunun yanında tıp bilimi, bazı alkol türlerinin, günlük olarak belirli bir miktar tüketilmesinin bir zararı olmayacağını hatta yararlı olabileceğini belirtmiştir.
oldschool
29-12-2011, 20:20
Mesajları okumadan cevap yazıyorsunuz. Alkolün fazlasının zararlı olduğu zaten belirtilmiş. Bunun yanında tıp bilimi, bazı alkol türlerinin, günlük olarak belirli bir miktar tüketilmesinin bir zararı olmayacağını hatta yararlı olabileceğini belirtmiştir.
mesajları okuduğuma emin olabilirsiniz. hatta sizin bu son mesajınız bana bir Kuran ayetini hatırlattı:
Bakara-219:Sana içkiyi ve kumarı sorarlar. De ki: "Onlarda hem büyük günah, hem insanlar için (bazı) yararlar vardır. Ama günahları yararlarından daha büyüktür." Ve sana neyi infak edeceklerini sorarlar. De ki: "İhtiyaçtan artakalanı." Böylece Allah, size ayetlerini açıklar; umulur ki düşünürsünüz.
bak Kuran da senin dediğine parelel hüküm getirmiş. demek ki yavaş yavaş bazı hakikatleri öğrenmeye/kabul etmeye başlamışız.
saygılarımla...
Zannedersem Cengiz Han'a ait bir söz idi. "Zehiri zehir yapan, miktarıdır."
Yani anlıyacağınız, kararını bilerek içilen alkolün zararı olmaz.
istatistik
29-12-2011, 20:42
mesajları okuduğuma emin olabilirsiniz. hatta sizin bu son mesajınız bana bir Kuran ayetini hatırlattı:
Bakara-219:Sana içkiyi ve kumarı sorarlar. De ki: "Onlarda hem büyük günah, hem insanlar için (bazı) yararlar vardır. Ama günahları yararlarından daha büyüktür." Ve sana neyi infak edeceklerini sorarlar. De ki: "İhtiyaçtan artakalanı." Böylece Allah, size ayetlerini açıklar; umulur ki düşünürsünüz.
bak Kuran da senin dediğine parelel hüküm getirmiş. demek ki yavaş yavaş bazı hakikatleri öğrenmeye/kabul etmeye başlamışız.
saygılarımla...
Atmış tutmuş :D
İşin aslı alkol milattan önceki zamanlardan bu yana bilinmektedir. Çok geniş bir alanda (Mutfak, eğlence, tıp vb.) kullanımı vardır. Bu sebeple biraz gözlem yeteneğine sahip biri zararları ve faydaları olduğunu görebilir.
Bu arada, Alkol ve kumarı beraber almış. Kumarın faydasının olduğunu görmedim. herhangi bir ayette bunu da açıklıyorsa görmek isterim.
Firestorm
29-12-2011, 20:48
İşin aslı alkol milattan önceki zamanlardan bu yana bilinmektedir. Çok geniş bir alanda (Mutfak, eğlence, tıp vb.) kullanımı vardır. Bu sebeple biraz gözlem yeteneğine sahip biri zararları ve faydaları olduğunu görebilir.
Bu arada, Alkol ve kumarı beraber almış. Kumarın faydasının olduğunu görmedim. herhangi bir ayette bunu da açıklıyorsa görmek isterim.
Kazanırken faydası olabiliyor yaw:gossip:
Kazanırken faydası olabiliyor yaw:gossip:
Kaybederkende faydası olduğuna dair rivayetler var. "Kumarda Kaybeden, Aşkta Kazanır"... Yerseniz:hug:
oldschool
29-12-2011, 20:59
sen sorunca aklıma geldi, mesela milli piyango, sayısal loto gibi kumarlarda devlete bir pay ayrılıyor ve devlet bunlarla okul, hastane yapıyor. bu bir yarar olabilir. daha derinlemesine düşünsek başka örnekler de bulabiliriz. biraz daha gözlem yapmaya devam, ha gayret olacak. :)
saygılar...
istatistik
29-12-2011, 23:09
Kaybederkende faydası olduğuna dair rivayetler var. "Kumarda Kaybeden, Aşkta Kazanır"... Yerseniz:hug:
Tecrübe eden varsa bize de aktarabilir mi? :D
sen sorunca aklıma geldi, mesela milli piyango, sayısal loto gibi kumarlarda devlete bir pay ayrılıyor ve devlet bunlarla okul, hastane yapıyor. bu bir yarar olabilir. daha derinlemesine düşünsek başka örnekler de bulabiliriz. biraz daha gözlem yapmaya devam, ha gayret olacak. :)
saygılar...
Şans oyunlarını kumar olarak değerlendirmek kendi tercihinizdir. Ancak benim behsettiğim bir dönem, kumarhanelerin de kapatılmasına neden olayların yaşanmasına neden olan kumar. Hani insanlar kendilerini ya da başkalarını bu kumar nedeniyle vurmaya başlamışlardı. İşte o. Yanlış bilmiyorsam şans oyunları yasal olarak da kumar olarak değerlendirilmemekte. Biraz daha derinlemesine düşünürseniz daha farklı bir "ayetten mucize çıkarma" ortaya koyabilirsiniz. Ha gayret :D
oldschool
30-12-2011, 01:27
Tecrübe eden varsa bize de aktarabilir mi? :D
Şans oyunlarını kumar olarak değerlendirmek kendi tercihinizdir. Ancak benim behsettiğim bir dönem, kumarhanelerin de kapatılmasına neden olayların yaşanmasına neden olan kumar. Hani insanlar kendilerini ya da başkalarını bu kumar nedeniyle vurmaya başlamışlardı. İşte o. Yanlış bilmiyorsam şans oyunları yasal olarak da kumar olarak değerlendirilmemekte. Biraz daha derinlemesine düşünürseniz daha farklı bir "ayetten mucize çıkarma" ortaya koyabilirsiniz. Ha gayret :D
emin olabilirsin şans oyunlarının kumar olmadığı yönünde düşünce belirteceğini biliyordum. yasal olması yada katılımcısının çok olması kumar mahiyetini ortadan kaldırmaz. sonucta 'şans' faktörü ile kazanan ve kaybeden var. ayrıca ayeti doğrulayıcı düşünceler söyleyen sizsiniz, ben değil. bu mucize sizin eseriniz. :)
istatistik
30-12-2011, 01:33
emin olabilirsin şans oyunlarının kumar olmadığı yönünde düşünce belirteceğini biliyordum. yasal olması yada katılımcısının çok olması kumar mahiyetini ortadan kaldırmaz. sonucta 'şans' faktörü ile kazanan ve kaybeden var. ayrıca ayeti doğrulayıcı düşünceler söyleyen sizsiniz, ben değil. bu mucize sizin eseriniz. :)
İşin içinde sadece şans faktörünün bulunması bu oyunları kumar olarak saymamamın nedeni. Kumar olarak bildiğimiz oyunlarda ise, şanstan öte kişilerin kendi becerilerinin de büyük etkisi vardır. Bu arada, at yarışı, iddia, sportoto ve türevlerini şans oyunu olarak değerlendirmiyorum.
oldschool
30-12-2011, 01:38
İşin içinde sadece şans faktörünün bulunması bu oyunları kumar olarak saymamamın nedeni. Kumar olarak bildiğimiz oyunlarda ise, şanstan öte kişilerin kendi becerilerinin de büyük etkisi vardır. Bu arada, at yarışı, iddia, sportoto ve türevlerini şans oyunu olarak değerlendirmiyorum.
bir adam inkara tutuldu mu bu hale geliyor işte. at yarışı, iddia, spor toto sizce nedir peki? bilgi+beceri+şans oyunları mı? bu şekilde düşünüyorsanız o halde bir önceki cümlenize göre bunlar kumar olmalı.
istatistik
30-12-2011, 02:27
Siyah ile işaretlediğim cümleden de anlaşılacağı gibi bu oyunları şans oyunu olarak değerlendirmiyorum. Kumar olarak değerlendirmek kendi görüşüme daha uygundur.
Şans oyununda, tüm ihtimallerin eşit olması gerekir(Loto, milli piyango gibi). Ancak, yukarıda belirtiğim oyunlarda teoride eşit şans varmış gibi görünse de pratikte bu geçersizdir.