PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Puma Punku'da Evrimi Yalanlayan Bulgular

yamans
30-12-2011, 01:39
PUMA PUNKU'DA EVRİMİ YALANLAYAN BULGULAR

http://www.kabatasdevri.com/res/137.jpg

Puma Punku'daki piramit kalıntısını meydana getiren taşların büyüklüğü, görenleri şaşkınlığa düşürmektedir. Piramitin en alt basamaklarını oluşturan bloklardan biri 60x50 metre genişliğinde ve yaklaşık 447 ton ağırlığındadır. Kullanılan diğer taşların da ağırlıkları 100-200 ton arasında değişmektedir. Bu dev taşların, evrimcilerin öne sürdüğü gibi, kütükler üzerinde kalın iplerle çekilerek taşındığı iddia etmek mantıklı bir yorum değildir.
Evrimci arkeolojinin Puma Punku'daki açıklayamadığı bulgulardan biri de, pek çok blok taşın birleşme noktasında bulunan izlerdir. Bu izler, metal mengene izini andırmaktadır. Uzun bir süre, T şeklindeki bu izlerin sıcak kalıpların taş blokların üzerine konularak yapıldığı düşünülmüştür. Ancak daha sonra elektron mikroskobuyla yapılan incelemeler, erimiş metal izlerini ortaya çıkarmıştır. Spektrografik incelemeler ise bu izlerin, % 2.05 arsenik, % 95.15 bakır, % 0.26 demir, % 0.84 silikon ve % 1.70 nikel alaşımından oluşan bir malzemenin izleri olduğunu göstermiştir. Tüm bunlar, geçmiş toplumların inşaatlarında gelişmiş araç gereçler kullandıklarının delilidir. (Graham Hancock, Heaven's Mirror, Three River Press, New York, 1998, s. 304)

http://www.kabatasdevri.com/res/138.jpg

Puma Punku'da sıkça rastlanan metal mengene izi (ortada)
Ollantaytambo'daki blok taşlarda görülen metal mengene izi (solda)
Kamboçya, Angkor Wat'taki taş yapılardaki metal mengene izi (sağda)

Arkadaşlar merak etmeyin kafayı yemedim :) bu yazı evrimi çürüten malum kişinin sitesinden alıntıdır, internette birçok yerde gördüğüm bu yazıyı ibretlik olması açısından buraya taşıdım yorum sizlerin..

istatistik
30-12-2011, 02:32
Sonuna bu işaretler uzaylıları işaret etmektedir gibi bir cümle de ekleseler tam olacakmış.

Olayın evrim ile alakasını idrak edemedim :D

Özgürcan
30-12-2011, 08:45
Sevgili İstatistik şöyle bağlantılı benim anladığım kadarıyla, :)
Canlıların beyinleri zaman içinde gelişirler ve bundan dolayı ilk yapılar basittir sonra iyileşmiştir diyor evrimsel arkeoloji. Bir şekilde bunu yalanlamaya çalışıyorlar inşallah :D

rastaman
30-12-2011, 14:06
Adamlar ''siz evrimciler insanın geçmişinin ilkel olduğunu savunup mağara adamı masallarıyla milleti kandırıyorsunuz,oysa o yıllarda insanlar muazzam bir teknolojiye sahipti''demek istiyorlar.
Zaten kitaplarında benzer örneklerden geçilmiyor,Çinde 15.000 yıl önce bulunan seramikler,hatta Göbeklitepe bile onlara göre ''evrimci'' tarih anlayışını yıkmaya yetiyor.

Oysa bilimsel tarih önce eldeki tüm verileri toplar,sonra bu tür yeni bulgularla gelişir,diğer tüm bilim dalları gibi.Her yeni bilgiyle bir önceki teorideki hatalar düzeltilir,bir adım öne geçilir.
Hristiyan,Müslüman hiç farketmez tüm teist propagandistler bunu bir propaganda malzemesi olarak kullanır,''bakın filanca yeni keşifle tüm teorileri yıkıldı'' der.Bilimsel yöntem ve işleyişi hakkında pek bilgisi olmayan eğitimsiz kitleler üzerinde bazen bu propaganda etkili olabilir.
Göbeklitepe bazı teorilerimizle çelişiyorsa bilgilerimizi gözden geçiririz,neolitiğin tanımını,içeriğini ve tarihini daha doğru tanımlarız hepsi bu...
''Tüm bildiklerimiz yanlışmış,hadi herkes evine'' demeyiz.
Bu tür dini gruplar genelde bilimin henüz tam olarak çözemediği konulardan yemlenirler,çünkü bilim kendilerine başka hareket alanı bırakmamıştır artık.

VraeL
30-12-2011, 22:35
yok bence tüm bunlar marslıların kanıtı (:

xcan
03-01-2012, 06:11
PUMA PUNKU'DA EVRİMİ YALANLAYAN BULGULAR

http://www.kabatasdevri.com/res/138.jpg

Puma Punku'da sıkça rastlanan metal mengene izi (ortada)
Ollantaytambo'daki blok taşlarda görülen metal mengene izi (solda)
Kamboçya, Angkor Wat'taki taş yapılardaki metal mengene izi (sağda)

Sevgili yamans kardeşim çevrende iyi bir kesme taş ustası tanıdığın varsa sor mengene izi dediğin şeyleri sana izah etsin,
Kesme taş işçiliğinin deprem dayanıklılığı için taşlar şekillerdeki gibi oyulur erimiş metal o oyuklara akıtılır.
Birgün bir izansız onları mengene izine dönüştürür .
Biraz daha zorlar Yamans bir sallama yaparak evrimi çürütür.
Bu kadar ilkelliğegülmelimi,ağlamalımıyım şaşırdım.

yamans
05-01-2012, 00:56
Sevgili yamans kardeşim çevrende iyi bir kesme taş ustası tanıdığın varsa sor mengene izi dediğin şeyleri sana izah etsin,
Kesme taş işçiliğinin deprem dayanıklılığı için taşlar şekillerdeki gibi oyulur erimiş metal o oyuklara akıtılır.
Birgün bir izansız onları mengene izine dönüştürür .
Biraz daha zorlar Yamans bir sallama yaparak evrimi çürütür.
Bu kadar ilkelliğegülmelimi,ağlamalımıyım şaşırdım.

Bak şimdi ne yapacağını anlatayım, sayfanın en yukarısına çıkıp benim yazımı buluyorsun ve onun son iki satırını okuyorsun.

xcan
05-01-2012, 03:14
Bak şimdi ne yapacağını anlatayım, sayfanın en yukarısına çıkıp benim yazımı buluyorsun ve onun son iki satırını okuyorsun.
Tamam arkadaşım yazıya istinadan yaptığım eleştiriydi benimki.
Tamamen okukuyamadım ,öfkelendiğim için eleştirim hedeften saptı.
Ayrıca oyazıda belirtilen en ağır taşlar 447 ton değil 49-50 ton arası.
Puma Punku'da Kitaşların boyutuda YALAN 60m BOY 50m en değil
6M boy 5m en.
Mantığı böylesine katleden ,böyle çarpıtmalarla dolu yazıyı ,sabırla sonuna kadar okumayışımı hoş gör.
Evrimle ise hiç alakası yok.
Sevgili arkadaşım.
geriye doğru yazımı editlemek nasıl oluır bilmiyorum.sitedeki arkadaşlar editlesin bir zahmet

Neva
05-01-2012, 03:40
geriye doğru yazımı editlemek nasıl oluır bilmiyorum.sitedeki arkadaşlar editlesin bir zahmet

Sayin xcan;

Duzenlemeye gerek yok, zira aciklama yapmissiniz, Yamans arkadas anlamistir, yanlis anlasilma oldugunu..

yamans
06-01-2012, 04:46
Tamam arkadaşım yazıya istinadan yaptığım eleştiriydi benimki.
Tamamen okukuyamadım ,öfkelendiğim için eleştirim hedeften saptı.
Ayrıca oyazıda belirtilen en ağır taşlar 447 ton değil 49-50 ton arası.
Puma Punku'da Kitaşların boyutuda YALAN 60m BOY 50m en değil
6M boy 5m en.
Mantığı böylesine katleden ,böyle çarpıtmalarla dolu yazıyı ,sabırla sonuna kadar okumayışımı hoş gör.
Evrimle ise hiç alakası yok.
Sevgili arkadaşım.

Anlaşıldı dostum sorun yok :)

istatistik
12-01-2012, 02:20
İnsan geçmişinde ilkeldi dediğimiz zaman "aptaldı" anlayan bir zihniyet ile karşı karşıya olduğumuz için bu tür bulgular evrimi çökertmek için yeter de artar bile. Ne diyelim, en azından evrim konusunda okuyup daha sonra yazsalar güzel fikirler ortaya atabilirlerdi.

vartor
12-01-2012, 21:39
Okumaya ne gerek var ki? Hazira alismislar; allah aldi, allah verdi, Insana akil verdi ya, bu da ispati. Asagidaki video'ya ne derler acaba?
http://sorisomail.com/email/50372/chimpanze-resolve-o-problema-de-ir-buscar-o-amendoim.html

rastaman
13-01-2012, 21:10
Asagidaki video'ya ne derler acaba?
http://sorisomail.com/email/50372/chimpanze-resolve-o-problema-de-ir-buscar-o-amendoim.html

Kuranda Allah tarafından domuza ve maymuna çevrilen kavimlerin hikayesi anlatılır,biraz zorlarsak maymunların eskiden insan olduğu için bu kadar zeki olduğunu iddia edebiliriz.
Gerçi bu tezin doğru olabilmesi için birkaç kavim değil,tüm maymunların insan kökenli olması gerekirdi-ki Kuranda böyle bir şey yok-birisi daha iyisini uydurana kadar şimdilik bu savunmayla idare edeceğiz artık.

metee
06-02-2012, 05:21
Okumaya ne gerek var ki? Hazira alismislar; allah aldi, allah verdi, Insana akil verdi ya, bu da ispati. Asagidaki video'ya ne derler acaba?

Sayın Vartor video baktığım maymun yaptığı akıllı bir çalışma sonucu hediyesini aldığıdır.

Discovery'in bir videosunu izlemiştim ve o videoda timsahların su kaplumbağasına yardım ederek suya ulaşmasını sağlamıştı.

Evrim bunun neresinde acaba ?

Başka bir National Geographic'in belgeselinde bir tesadüf sonucu izlediğin videoda bir timsahın Afrika antilobu avlamak istiyor ama başarılı olacağı yerde su aygırı Afrika antilobu yardım ediyor ve timsahın ağzından alıyor ama Afrika antilobu yaşamıyor.

http://www.youtube.com/watch?v=EBK7T8MOYyo
Video youtubede buldum izleyin.

Saygılarımla MeTeE

Neva
06-02-2012, 07:07
Sayın Vartor video baktığım maymun yaptığı akıllı bir çalışma sonucu hediyesini aldığıdır.

Discovery'in bir videosunu izlemiştim ve o videoda timsahların su kaplumbağasına yardım ederek suya ulaşmasını sağlamıştı.

Sevgili Vartor video koymus ama gene anlasilamamis sanirim. Belki kitaptan orneklersek daha anlasilir olacak.

Evrim sunun surasinda sayin metee, videodaki maymun nasil ki akilli bir calisma sonucu odulunu aliyorsa, insanlar da akilli bir calisma sonucu cennet'i aliyorlar odul olarak. Insan'da, hayvan da kosullanmaya cevap veriyor.

Siz arada fark goruyor musunuz?

metee
07-02-2012, 01:28
Sevgili Vartor video koymus ama gene anlasilamamis sanirim. Belki kitaptan orneklersek daha anlasilir olacak.

Evrim sunun surasinda sayin metee, videodaki maymun nasil ki akilli bir calisma sonucu odulunu aliyorsa, insanlar da akilli bir calisma sonucu cennet'i aliyorlar odul olarak. Insan'da, hayvan da kosullanmaya cevap veriyor.

Siz arada fark goruyor musunuz?
Sayın Neva Ben maymunun aklını kullandığını görüyorum.
Beslenmek isteyen bir maymun aç bırak sana ne güzel teknik akıllık görüntüleri çizer o zaman görürsün..

Eski bu teknolojiler yokken evrimcileri teoriyi ispat etmek için bir maymunu konuşturacaklar bu şekilde evrim teorisi ispat edilmiş olacaktı. Tabi maymun bir türlü konuşma öğrenemiyor. Bakıyorlar konferansa az kalmış ne yapalım ne yapalım diye düşünürken aklına bir DARWİN fikri gelmiş oluyor. Konferans günü geliyor. Bilim adamları her konferans olduğu gibi konuşmalar yaptıktan sonra işte EVRİM teorisinin ispatı bu maymun konuşacak diyor. Herkes şaşkın bir şekilde bilim adamları tebriklerini sunuyor. Maymunun önünde bir mikrofon sorular geldiğinde mikrofon üzerine eğiliyor hediye fıstık tabi alıyor..
Maymun konuştuğu için bilimadamları kendi aralarında ve öğrencilerden oluşan gazetecileri konferans yerleştirmiş.
Evrim teorisi savunan bilimadamları ve öğrencileri maymuna soru soruyor ve inanılmaz olay maymun şempoluk yapıyor ve konuşuyor..
En son soru sorulacak ve konferans bitecek bir gazeteci var bir türlü sorusunu soramıyor. En son soru kendi tarafından maymuna sorulacak.;
-RDawkins (Darwin) kimdir?
Maymun çılgına dönüyor ve kendisine fıstık veren adamın saçında tutuyor çekiyor.
Halk maymuna bakarken mikrofondan başka sesler çıkıyor. RDawkins(Darwin) hakkında kısa açıklama yapılıyor.Herşey ortaya çıktıktan sonra bilim adamları özür diliyor ama maymun neden RDawkins(Darwin) sözüne kızdığını söylemiyor.
-Bilimdamları kaset çalar ile maymunu konuşturmak için uğraştıklarını söylüyorlar.
-RDawkins(Darwin) kelimesi kendisine zarar veren bakıcının ismi olduğu için maymun çılgına dönüyor.

http://www.cnnturk.com/2010/bilim.teknoloji/bilim/12/28/insanin.evrim.tarihini.degistirecek.dis/601051.0/index.html

"Modern insanın orijini İsrail'de ortaya çıkmış olabilir" Bir ara Avrupa, Afrika, Asya ve Şimdi Bölgesel olarak yer vererek modern insanın hikayesi israilde çıkmış olabilir.

Kaset aynı yeri sarıyor duruyor ve darwin diyor başka bir şey demiyor.
Bu maymun tezgahı bir gün sona erecek ve özürler gelecektir.

Saygılarımla MeTeE

yucemanitu
13-03-2012, 01:46
Sayın Neva Ben maymunun aklını kullandığını görüyorum.
Beslenmek isteyen bir maymun aç bırak sana ne güzel teknik akıllık görüntüleri çizer o zaman görürsün..

Eski bu teknolojiler yokken evrimcileri teoriyi ispat etmek için bir maymunu konuşturacaklar bu şekilde evrim teorisi ispat edilmiş olacaktı. Tabi maymun bir türlü konuşma öğrenemiyor. Bakıyorlar konferansa az kalmış ne yapalım ne yapalım diye düşünürken aklına bir DARWİN fikri gelmiş oluyor. Konferans günü geliyor. Bilim adamları her konferans olduğu gibi konuşmalar yaptıktan sonra işte EVRİM teorisinin ispatı bu maymun konuşacak diyor. Herkes şaşkın bir şekilde bilim adamları tebriklerini sunuyor. Maymunun önünde bir mikrofon sorular geldiğinde mikrofon üzerine eğiliyor hediye fıstık tabi alıyor..
Maymun konuştuğu için bilimadamları kendi aralarında ve öğrencilerden oluşan gazetecileri konferans yerleştirmiş.
Evrim teorisi savunan bilimadamları ve öğrencileri maymuna soru soruyor ve inanılmaz olay maymun şempoluk yapıyor ve konuşuyor..
En son soru sorulacak ve konferans bitecek bir gazeteci var bir türlü sorusunu soramıyor. En son soru kendi tarafından maymuna sorulacak.;
-RDawkins (Darwin) kimdir?
Maymun çılgına dönüyor ve kendisine fıstık veren adamın saçında tutuyor çekiyor.
Halk maymuna bakarken mikrofondan başka sesler çıkıyor. RDawkins(Darwin) hakkında kısa açıklama yapılıyor.Herşey ortaya çıktıktan sonra bilim adamları özür diliyor ama maymun neden RDawkins(Darwin) sözüne kızdığını söylemiyor.
-Bilimdamları kaset çalar ile maymunu konuşturmak için uğraştıklarını söylüyorlar.
-RDawkins(Darwin) kelimesi kendisine zarar veren bakıcının ismi olduğu için maymun çılgına dönüyor.

Bu da ne böyle? Hani kanıt hani delil? İftira mı, şaka mı? Fıkra mı, espri mi? Nedir bu Zeus aşkına? Ayrıca Darwin ve Dawkins aynı kişi mi? Bu arkadaşın tuhaf yazılarla her başlığın içine etmesine neden izin veriyorsunuz?

vishnu
13-03-2012, 02:45
darwin deyince maymun saldırıyor ee ne oluyor ?