PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Öğrenciler Umreye, Türkiye Nereye?

frodo
10-01-2012, 00:41
Diyanet İşleri neyler, neylerse güzel eyler mi ?

http://www.bianet.org/bianet/din/135298-ogrenciler-umreye-turkiye-nereye

spartacus
10-01-2012, 00:51
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=428023#post428023

Eyledi bile...

İlköğretim hele, hele il milli eğitim müdürlüklerine gönderme... Anlayana sivrisinek saz...

12 Eylülün aslında en çok başarmak istediği şeylerden birisi bu idi, gerçekten faşist darbe 2 stratejisinde de başarılı oldu. Din ile aidiyet ile ya da başka türlü şeylerle toplumun uyutulması sistemin doğasıdır. Yoksa bezirganlar nasıl saltanat sürebilir(vekillerin dahi çoğunluğu tüccardır, bu işlerin kaymağını yiyenlerden vs)? Bizleri bezirgan yamakları nasıl kandırabilir, insanlığın her türlü körlükten, ötelenmekten, sömürülmekten(inançlar dahil) kurtulması ütopya diye geçiştirilebilir?

Umre devlet eliyle serbest ve teşvikli ve de bizzat yerine getirmeci, bilim ve evrimden bahsetmek ise yasak, sürgün cezası var, aile filtresi var vs. nah buna da demokrasi diyorlar! Hadi eğitim madem, fırsat eşitliği sağlamak gerekmez mi? Bilime ne ayırdın ki, umreye ayırıyorsun?

Parasız, bilimsel, demokratik eğitim isteyen öğrencilerin neden terörist ilan edildiği çok açık. Yani işi AKP ye muhalefete indirgemek özünde gerçeği görememektir.

istatistik
10-01-2012, 01:07
Sanırım diyanet işleri başkanıydı, dün yaptığı savunmasında geziyi kültürel ve tarihsel olarak nitelendirmekten geri durmamıştı. Sıfır kar payı koyduklarını da ayrıca belirtmişti.

Eğitim örgütlerinin bu konudaki tepkisi ise bireye değil kulluğa dayalı bir sistemin dayatılması şeklinde oldu.

İnsanların kafalarının, Çanakkale Savaşı gibi her iki tarafında elindeki her şeyi kullandığı bir savaş olmaktan çıkarılmasındaki gibi hurafe, büyü ve saçmalıklarla doldurulduğu bir gezi/umre olacak. Allahın, Muhammedin ne kadar mükemmel ve güzel olduğu anlatılıp düşünmeye, sorgulamaya ve iyi kötü ayırdına varmaya daha en başından engel olunacak ki yönetilmesi kolay kullar yaratılsın.

murted
10-01-2012, 02:27
Yakında ''paranoyaksınız, o kadar da uzun boylu değil.'' dediğimiz ulusalcı arkadaşlardan özür dileyecek duruma gelebiliriz.

Erdoğan'ın da üyesi olduğu dernekten anayasa için öneri: Laiklik çıkarılsın (http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/erdoganin-da-uyesi-oldugu-dernekten-anayasa-icin-oneri-laiklik-cikarilsin-haberi)

- Din ve devlet ilişkileri, ayrı bir maddede açıkça düzenlenmeli.
- Diyanet İşleri Başkanlığı özerk bir kuruluş haline getirilmeli, farklı inançların temsiline imkan tanınmalı.
- Din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri, eğitimin her kademesinden, zorunlu dersler arasında yer almalıdır. Belli bir din ve inanca dayalı din dersleri seçmeli ders haline getirilmeli.
- Din ve inanca dayalı kılık kıyafet her bakımdan bir hak olarak tanınmalı ve serbest olmalı. Kamusal alanda türban serbest bırakılmalı.
- Cumhurbaşkanı ve milletvekilleri için isteklerine bağlı olarak dini yemin tanınmalı. Zorunlu ilk ve orta öğretim kesintili olmalı.

Eğitim sistemine 13 yıl önerisi (http://www.hurriyet.com.tr/ankara/19634534.asp)

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer, 8 yıllık kesintisiz eğitimin yerine 1 yıl okul öncesi, 4 yıl temel eğitim, 4 yıl orta eğitime hazırlık ve 4 yıl devam zorunluluğu olmayan 13 yıllık eğitim sisteminin uygulanmasını istediklerini bildirdi.

Bunlar zorunlu sekiz yıllık eğitimin süresini uzatıyorlar ama 5 yılın sonunda İmam Hatip'e geçişlere kapı açmak istiyorlar. Bunu açıkça da söylüyorlar. Kuran kurslarına katılabilme yaşını zaten düşürmüşlerdi. Köpekler gibi çalışıyorlar, bundan emin olabilirarsiniz.

Siteleri bilem var:

İmamlar Aile İçi Şiddeti Engelleyecek (http://www.aileimami.net/?p=25)

Akp, zaten ihtiyaçtan fazla olan imamların sayısını daha da artırarak, devletin en küçük birimlerine kadar kadrolaşmayı amaçlıyor olsa gerek. Yakında maçları falan da imamlara yönettirir, Eurovision'a imam gönderirler. Nasılsa ehil olmak şart değil. Mübarek joker adamlar, ne iş versen yaparlar. Başbakanlık dahil...

İnsanlarla adeta t.şak geçiyorlar. Ama o kadar sinmiş ve kanıksamışız ki bunlar artık magazin gibi geliyor. Basının yarıdan çok fazlasını oluşturan yandaşlar var bir de tabi, onlara girmeyelim hiç.

Şimdi bu imamlar, diyanetin yayınladığı hadis kitaplarında ''Kocasına, karısını neden dövdüğü sorulmaz.'' şeklinde hadis varken bu imamlar neyi, nasıl çözecekler? 11 yaşında kızla evlenmek (Bir kaç gün önce 25 yaşındaki bir hayvanla imam nikahıyla evlendirilmiş 11 yaşındaki kızcağızın birinin hamile olduğu çıkmıştı basına.) çirkindir diyebilecekler mi o kitaplara rağmen?

Başbakan'ın imza attığı şeriat talebi! (http://haber.sol.org.tr/liseliler/basbakanin-imza-attigi-seriat-talebi-haberi-36540)

Sadece İmam Hatip Liseleri değil tüm ilköğretim okulları ve liseler için de taleplerde bulunan ÖNDER 6. İmam Hatipliler Kurultayı sonuç bildirgesinde şu başlıklar ön plana çıktı;

1- Türbanın önündeki engeller kaldırılsın.

2- Kur'an kurslarının önündeki engeller kaldırılsın.

3- İmam Hatip Liselerinin 'ortaokul' bölümleri yeniden açılsın.

4- Tüm okullara Temel Dini Bilgiler ve Kur'an-ı Kerim seçmeli dersleri konulsun.

5- Zorunlu kesintisiz eğitim kaldırılsın, kademeli eğitime geçilsin.

6- Dernek üyeleri okullara ve öğrencilere “maddi ve manevi” destek sunsun.

7- Milli Güvenlik Bilgisi dersleri diğer derslerin programına alınsın, pedagojik formasyonu olan öğretmenlerce verilsin.

8- Karma eğitime son verilsin, kız ve erkekler için ayrı okullar açılsın.

9- Farsça dili eğitimi verilsin.

10- Yurtdışında da İmam Hatip Liseleri açılsın.

11- Katsayı farkı sıfırlansın

12- İMHL sayısı arttırılsın

(...)

Artık gelişmiş ülke uzmanları tarafından da sakıncaları zikredilmeye başlanan karma eğitimde ısrar edilmemeli, kız ve erkek okullarının açılmasına izin verilmelidir."

Konuşsunlar, ne olacak değil mi? Eskiden konuşulamayan şeyler bir bir gerçek oluyor. Şeriat gelsin, gelmesin, ılımlı İslam Cumhuriyeti olalım, olmayalım... Ne olursa olsun ben bu adamların diktası altında ikinci sınıf vatandaş gibi yaşamak istemiyorum. Çok şey mi istiyorum acaba?

THY'den Kur'an-ı Kerim hizmeti (http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/19642244.asp)

Vatandaş istiyormuşmuş da...
(Tamam, böyle bir talep tek başına makul olabilir de konu bu değil, mümkünse çarpıtmayın.).

Günden güne yeşile kayıyor rengimiz...

Neva
10-01-2012, 03:18
Imamlar psikolog mu oluyor ulkede?

murted
10-01-2012, 03:32
Imamlar psikolog mu oluyor ulkede?

Hee, joker diyorum ya. İmamlıktan başka her şeyi yapıyor bunlar. On parmakta on marifet. :)

Yergin
10-01-2012, 12:07
Çok güzel düşünülmüş bence. Allah herkese oraya gitmeyi nasip etsin.

vartor
11-01-2012, 02:12
Allah istedigini goturur, istemedigini oturtur di mi? nasip edecekse eder, etmiyecekse etmez. Yani bir ise yaramaz ama biz isimize geldigi gibi gormeye devam ederiz. Laiklik zaten yoktu ama, bu curreti gosterebilen bir hukumet de olmamisti Laik TC tarihinde.
Laik olmayan ulkenin sunni diyanete ayirdigi parayla (laik bir ulkede boyle bir butce olamaz) okul talebelerine dini telkin yapilan bir gezi tertiplemesi, ve egitim bakanliginin da onaylayip okullara yollamasi, ne yone gittigimizin, kurandan da daha apacik, bir isaretidir.
Yaziklar olsun bizleri Afgan talebanlarina benzetmeye calisan zihniyete.

bakkalmahmud
11-01-2012, 13:07
Türkiyenin Beyninin sag yani cok iyi calisiyor, sol yaninaysa uyusturucu enjekte edilmis gibi hic calismiyor,sol yan calismayinca sag yanin yapdiklari cok dogal.
Hukukdan cok az anlayan her insan bilirki,günümüz yasalariyla karsilasdirdigimizda,Kuran, kesinlikle yasaklanmasi gereken bir kitap,bilimin insanlik yararina milyonlarca milyarlarca verileri oldugu halde bilim kitaplarini bir köseye atip hersey kuranin icinde aranmasi,bana cok garip geliyor.

walla
13-01-2012, 00:34
heh he, siz durun daha, hırsızın elinide kescez, zina yapanıda taşlıcaz, 4 karıda alıcaz. sokağa kara çarşafsız çıkanı gırbaçlıcaz. siz öyle bön bön bakın.

irsArtvin
13-01-2012, 03:36
AKP, iktidara geldiği ilk günden beri yüklenmiş olduğu misyonunu daha büyük bir azimle yapmaya devam ediyor. Dahası, şu son yıllarda Türkiye’nin ideolojik dönüşümü projesi çerçevesinde AKP’nin uygulamaya geçirdiği faaliyetleri hissedilir derecede fark edilir oldu. Ama beni asıl rahatsız eden mevzu, toplumun bu durumu iyice kanıksamaya başlamış olması. Endişe verici…

errata
14-01-2012, 02:23
Toplumun olanları kanıksamaması, bu topluma ait bireylerin içinde taşıdığı tarihsel, dinsel ezberlere ters düşerdi irsArtvin. Din dediğimiz, insanları yanaşık düzende saflara bölerek tek bir bakış açısına kitleyen düşünce sistemi, maalesef gericiliğin sürdürülebilirliğinin de anahtarı konumunda. Gerçekçiliğin hemen karşısında belirebilen tüm bu hurafenin, batıl düşüncenin sürekli ve güncellenerek önümüze sürülebilmesinin, yıl 2012 olmuş iken toplumun bunu kabullenebimesinin tek değilse bile en büyük nedeni din inancı, Allah korkusu. Ha AKP'nin siyasal alternatifsizliğini, dokuz on sene içerisinde gerçekleştirdiği icraatların sonuçlarını, halka yansımasını hiçe saymıyorum elbette.

Gerçi tüm bu yapılagelenler aslında sığ sağcı muhafazakar sistemin, sığ sağcı dinci muhafazakar sisteme dönüştürülmesinden ve bir hesaplaşmadan ibaret ama ...

Engse Hohol
06-06-2018, 06:44
✔ (http://t24.com.tr/haber/turkiyeden-17-bin-kisi-kacak-olarak-umreye-gitmis,484972) 17 bin kişi sahte diyanet kartı ile umreye gitmiş. Türkiye'den 17 bin kişi kaçak olarak umreye gitmiş.
Diyanet 3 milyon lira zarar etmiş bu sebeple. Sevap işlemeye haram katan müminler umarım amaçlarına ulaşmışlardır.