PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dizilerdeki Kadınlara Benzemeyin, Teslim Olun

istatistik
10-01-2012, 13:58
Sema Maraşlı, 'Dizilerdeki kadınlar dediğim dedik, akıllı. Mesleğin olsun, eşine muhtaç olma denilen kızların evlilikleri yürümüyor. Erkeğin üstünlüğünü kabul etmeli' dedi.

Haberin Devamı (http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=306756&kw=%27Dizilerdeki+kad%FDnlara+benzemeyin%2C+teslim +olun%27)

Eğer sonunda olacak eve kapanıp erkeğin üstünlüğünü kabul ederek yaşamaksa, ilköğretim seviyesinde gösterilen insan haklarını öğrenmeye ne gerek var? Ya da biz de varız diyerek yüksek öğretim kurumlarının kapısını aşındırmanın anlamı ne?

Neva
10-01-2012, 19:29
Toplum kadinlari hayli aydinlanmistir.(!)

sargon
10-01-2012, 19:44
Merak ettim, arkadasin sitesinden kendi hayat hikayesi (http://www.semamarasli.com/index.php?option=com_content&view=article&id=70:sema-marasli-hakkinde&catid=42:sema-marasli&Itemid=81)ni okudum. Komik bir hikaye. Adeta bir sarkac gibi. Bir evlilik yapmis ve galiba dizilerdeki kadinlar gibi davrandigi icin ayrilmak zorunda kaldigina karar vermis. Gecen yil da (2011) bi daha evlenmis, hayirli olsun. Ben olsam bi 10 yil falan bekleyip sonra akil yürütmeye calisirdim. Ne de olsa bu isler hic belli olmaz :) Hayir, kötü bir niyetim yok, sadece erken konusmanin bazen yarardan cok zarar getirdigini söylemek istiyorum.

Bazi insanlar vardir, cesurca herkese hayat dersi vermeye kalkarlar. Ben bir türlü bunu beceremedim. Erkek dedigin sert olmali, söyle masaya vurunca gümletmeli mi desem, erkek kadinin sözünü dinlemeli, ona kulak vermeli mi desem, ne bileyim. Ne yaparsa yapsin ademogullari ile havvakizlari, bana ne ya. Herkes kendini yasar.

Bana da kimse nasil davranamam gerektigini ögretmeye kalkmasin. Yok erkek öyle olurmus da, yok kadin böyle olurmus da. Yürü bacim yürü, birak bunlari..

Ha, aklima gelmisken, öyle alttan alan, "kadin duygusal olur, teslimiyetci" olur, erkek "hirs, iktidar" ister falan ayaklarini da yemeyeli yillar oldu nerdeyse. Bunlari niye biz görmüyoruz babam, herkes hirsindan kabugunu bile yiyor valla.

Benim anam, Sema Marasli'dan on kat daha görmüs gecirmis ve böyle konularda konusmaya daha cok hakki var. En azindan 48 yillik bir evlilikten sonra söyle diyor: "Ah, ah, Mehmet Efendi beni postanede ise sokacakti da, baban calistirmam deyince gitmedim. Simdiki aklim olsaydi durur muydum hic."

Iste olay budur kardesim. Sema hanim, kendi yiyor salkimi, ele veriyor talkini. Herkes önce kendi ayaklari üzerinde durmayi bilmeli. Niye bu kadar net söylüyorum? Kendi 46 yillik hayaat deneyimimin üstüne 68 yillik da annemin deneyimini koyuyorum. Sema haniminki bunun 1/3'ü ediyor.

Baskasinin eline bakarsan ya kul, köle olursun ya da rezil olursun. Sen kendi ayaklarinin üzerinde dur da, istersen yumusak ol, istersen sert ol. Ister psikolojinle evliligini yürüt, ister inancinla.

murted
10-01-2012, 20:08
Anaaa, Sibel Üresin'den bir tane daha yapmışlar. :)

http://im.haberturk.com/2011/05/24/633462_detay.jpg?-62169991016

http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=sibel+%C3%BCresin

http://www.haberturk.com/polemik/haber/633462-cok-es-yasal-olsun

spartacus
10-01-2012, 20:24
Bu tiplerin inançlarından hareketle bu tür aktivitelere girdiğini(ürediğini) düşünmüyorum, aksine inançları kullandıkları açıkca ortada(kendileri saray hayatı yaşar gibi sesleniyor-ki zaten böyle popülerleşince o hayata girecekler-, ezik topluma ya abiler, ya da ablalar). Ortam uygun olduğunda kendilerini gösterme fırsatı doğuyor ve bu biçimde popülerleşiyorlar, zaten toplumun zaaflarının ve çaresizliğinin had safhalara çıktığı dönemlerde bu tiplemeler hayli etkin hale geliyorlar. Biraz psikolojik birazda özünde maddi çıkarın yattığı bence açık..
Kendi haber-yazı sitesinde ki başlıklar, yazılar arasındaki bazı noktalar hayli düşündürücü...

Ama sorun yine devletde, devlet ne eğitim ne öğrenim ne toplum sağlığı ne de insan psikolojisi konusunda üzerine düşeni yapmayınca, böyle her telden çalan ve her şeyi bilen tipler rahat türüyor. Türemekden ziyade toplumca baş tacı yapılır hale geliyor. Kim ne derse desin,ama toplumca cahiliz ve cehaletimizden akıllılar sonuna kadar faydalanıyor. ben deyim paramızı, siz deyin duygularımızı sömürüyorlar... (en güzel örnek 70 milyon(sanırım) müritle sahtekar ve dolandırıcı, sapık Sai Baba'dır, zerre farkları olduğunu düşünmüyorum). Hiç unutmam, bir yerin şeyhi vardı, bir fabrikada çalışanlar bir arkadaşımızı dövmeye kalkmıştı. Solcu olduğu ve kendisini, eşini şeyhe inanç ve kur'an kursuna götürmediği(müritlik veya biatı ret ettiği) için ve tabi siz nasıl müslümansınız eşlerinizi şeyhe teslim ettiniz dediği için... Ders verici bir anıdır, bu olaylardan tam bir ay sonra o fabrika çalışanları öğle arası haberleri dinleyince şok geçiriyor, şeyh'in pislikleri bir bir ortaya seriliyor ve ahaaaa oğlum, ahaaa karım, ahaaa kızım diyen koşa koşa işyerini terk ediyor... kala kala bir bizim arkadaş kalıyor :)

AlbatrosS
10-01-2012, 22:51
Ne diyeyim ben, çok pis ağzımı bozacam artık. Ele verir talkımı kendi sapınla yutar! Bunların şeyhi de böyle sapık. Yaş-baş-cinsiyet ayrımı yapmadan koynuna dünyaları alır; ele de ''aman haa, zemparelik etmeyin, garıya kıza dalmayın'' der. Ahlak üzerine bu tarz vaaz veren insanların istisnasız %90'ı babalar gibi tonla naneyi yemişlerdir. Kapalı, açık her kim ki iki lafından birinde birilerine ahlak-namus dersi veriyor, bilin ki ahlaksızın-namusuzun ta kendisidir.

Bildiğimiz ''yansıtma''dır bu. Dillerine vuruyor işte.

VraeL
10-01-2012, 23:25
bence iş yerlerinde kadınlar erkekleri emzirsinler bütün sorunlar hallolur

şimdi olay buna benzedi.

Katibe Bartleby
10-01-2012, 23:47
Bu tiplerin inançlarından hareketle bu tür aktivitelere girdiğini(ürediğini) düşünmüyorum, aksine inançları kullandıkları açıkca ortada(kendileri saray hayatı yaşar gibi sesleniyor-ki zaten böyle popülerleşince o hayata girecekler-, ezik topluma ya abiler, ya da ablalar). Ortam uygun olduğunda kendilerini gösterme fırsatı doğuyor ve bu biçimde popülerleşiyorlar, zaten toplumun zaaflarının ve çaresizliğinin had safhalara çıktığı dönemlerde bu tiplemeler hayli etkin hale geliyorlar. Biraz psikolojik birazda özünde maddi çıkarın yattığı bence açık..
Kendi haber-yazı sitesinde ki başlıklar, yazılar arasındaki bazı noktalar hayli düşündürücü...

Spartacsdagus gibi düşünüyorum ben de, inançları ile alakası yok. Kendini gösterme çabası, başka birşey değil. Kadınların kendini gösterme, öne çıkma yöntemleri çoğunlukla erkeklerinkinden farklı, kendileri gibi olmayan hemcinsleri üzerinden yaparlar bunu en çok da. Bunların türbansız versiyonları da, bu bacının şikayet ettiği şeyler üzerinden türbanlı dindar (ya da türbansız dimdar) kadınları aşağılayıp durur (başkalarını aşağılamasa da güya hayat tarzı, hayata bakış açısı üzerinden özünde kendini övüp durur), gibi.

Meşela tarkovsky de benzer şeyler demiş (ilk aklıma gelen o, aşağıda link veriyom), benzer şeyler diyen bi çok erkek (kadın da) var ama bu kadının durumu bu adamlardan farklı. İnanç...vs de değil. Mesele kadın olması ve çevresinde kendinden farklı kadınların da olması.

http://www.ruhunyolculugu.com/andrei_tarkovsky_siirsel_sinemadan-t8461.0.html;wap2=

AlbatrosS
10-01-2012, 23:56
Spartacsdagus gibi düşünüyorum ben de, inançları ile alakası yok. Kendini gösterme çabası, başka birşey değil. Kadınların kendini gösterme, öne çıkma yöntemleri çoğunlukla erkeklerinkinden farklı, kendileri gibi olmayan hemcinsleri üzerinden yaparlar bunu en çok da. Bunların türbansız versiyonları da, bu bacının şikayet ettiği şeyler üzerinden türbanlı dindar (ya da türbansız dimdar) kadınları aşağılayıp durur (başkalarını aşağılamasa da güya hayat tarzı, hayata bakış açısı üzerinden özünde kendini övüp durur), gibi.

Meşela tarkovsky de benzer şeyler demiş (ilk aklıma gelen o, aşağıda link veriyom), benzer şeyler diyen bi çok erkek (kadın da) var ama bu kadının durumu bu adamlardan farklı. İnanç...vs de değil. Mesele kadın olması ve çevresinde kendinden farklı kadınların da olması.

http://www.ruhunyolculugu.com/andrei_tarkovsky_siirsel_sinemadan-t8461.0.html;wap2=

Bunun iki psikolojik yönelimi var:

1. Yansıtma: Kişi kendinden bilir işi.

2. Kompleks-hasetlik: Bastırdığı duygulanımları ''öfke-kıskançlık'' şeklinde ifade ediyor.

Her kim ki başkalarının hayatında ileri geri ahlaki-namus vakvakları yumurtluyor, bilinmelidir ki bu iki güdüden birinin tesirindedir.

spartacus
11-01-2012, 00:16
bence o bölümleri aşmışlar bunlar. Artık iş magazin dünyasında o bir oooo, o bir buuuu kısaca o dünyanın tanrısı olmak ve parsa götürmek bence.

Zaten kadın şöyle olmalıdır, sus olmalıdır, erkeğine cilve yapmalıdır vs.(ki cilve bence çok farklı duruyor bunların ağızlarında, bana yalakalık yapmalı diyormuş gibi geliyor, sevginin ipini pazara çıkartmak, paylaşımı çıkara dayamak! vs). Altdan almalıdır(elbetde hoşgörülü olmak gerekir ama altdan almak bir taktik gibi işlenince durum değişiyor.). Erkek üstündür, kadının işi erkeği mutlu etmektir vs.
tabi bu kadınların hayat hikayelerinde bir ezilmişlikde görülüyor sanki. Bir kaç eş değiştirmişler ve sanırım varlıklı, ya da toplum içinde nüfuzlu birilerine eş olmuşlar ve diyetini ödüyorlar, ya da işini yapıyorlar, parsa derdindeler ve kendilerini göstermenin, psikolojik doygunluğa erişmenin, egosunu göstermenin. yani kadın çıkarı için davranmalı, pazarlığını iyi yapmalı, kendini ucuza satmamalı ama malın değerini de yükseltmeli(yani erkeği mutlu etmeli, boyun eğmeli).. Açıkcası ben rahatsız oluyorum bu dilden, iğreniyorum nedense.

Mesela şimdi bu kadın yazarın eşi, haricinde imam nikahlı olabilir mi? olabilir diye düşünüyorum, neden olmasın, imam nikahlı cariyeler, olur eş, gayet de meşru bir yol..

Katibe Bartleby
11-01-2012, 01:02
Açıkcası ben rahatsız oluyorum bu dilden, iğreniyorum nedense.

evet, yıvremç gerçektem de.

ya meşela büyüklerimiz, çocukken filam (bağzı teyzeler okul bitip çalışıyoken de diyebiliyo) "aman çoğcuum mesleğini eline al, kendi paranı kazan, bak biz alışveriş (meşela alışveriş) yapmak için eşimizin keyfini bekliyoz...." filan diyerek iyi niyetle tavsiyelerde bulunuyolar.
aymı şekilde, çok yoğun çalıştığı için (belki de başka sebeplerden ama o öyle düşümüyo) evliliğini yürütemeyen bağzı ablalar mutlu evlilik isteyen kişilere evliliğin mutlu olsun uzun sürsün istiyosan kariyerinden şundan bundan fedakarlık yapmalısın, hem iş hem evlilik yürümüyo....vs vs gibi yime aynı iyi niyetle tavsiyede bulunabilirler, belki kemdileri kariyeri yüzünden sevdiği adamı kaybettiği için pişmandırlar üzülüyolardır filam çirkim gelmez o zaman.

ama başlığa konu olanların durumu itici.

neyse spartavgasfus, nedem biraz da başka şeylerden konuşmuyoruz, meşela nükleğer filam?

Neva
11-01-2012, 01:08
"Populer kulture iliskin, Ikoncan kavrami kimilerine gore kici basi acik, dotu gorunen sosyeteden, islama nasil adapte edilir? "

konulu bir makale icin guzel ornek teskil edebilirler.

istatistik
11-01-2012, 01:44
Yazının sahibi içeriden (kadınlar arasından) biri olduğu için kalenin düşürülmesinde hayli etkili olabilecek bir kişi. Bu yazısı ile hemcinslerine dini bütün bir muhterem olarak yol göstermekte. Ayrıca hemcinslerine doğruyu gösterebilmek için kendini feda etmiştir. Kendini feda etmiştir çünkü teslim olmamış ve ilk evliliğini yürütememiştir(Uygulamalı olarak göstermiş oldu böylece). Hatta ikinci evliliğini de feda etmeyi göze almış görünmektedir.

Reklamın iyisi kötüsü olmaz mantığı ile gündeme gelmek böyle oluyor. Tepkiler ile kendisine tekrar söz hakkı doğacak ve bu kez mağdur olacak. Tabi bu da daha fazla reklam anlamına geliyor. Yoksa kadınlar ya da erkekler vatandaşın pek umrunda değil.

NOT: İnternette gördüğüm bir yorum:

Müslümana müslümanlık yaptığı için kızılmaz. (Amacının gündem olmak değil de doğru yolu göstermek olduğunu düşünürsek)

Neva
08-11-2012, 05:41
Guncelleme

belangaz
13-08-2013, 23:02
Bu gün laik kesim hep korkarak Başörtülülere bakmıştır. Hata bunlarin devlet icin bir tehlike olarak gormuslerdir.
Halbu ki asil tehlike bugun dizilerde halka empoze edilmeye calisilan sex meraklisi ,icki icen , gomlek degistirir gibi sevgili degistiren ,kocasini aldatan,kocasina saygi duymayan kadinlar olusturulmaya calisiliyor ama sizler bunu elestireceginize bugun ifetli ve namuslu Başörtülü kizlarimizi elestiriyorsunuz....

Degerli arkadaslar dizilerde boy gosteren sevgileri ile gezen bunlar ile yatan , hata kotu aliskanliklari olan bir kizinizin olmasini eminim benim gibi hic biriniz istemezsiniz..

Neva
13-08-2013, 23:18
Niye tv. dizileri Arap ulkelerinin ahlakini mi bozmus? O yonde icazet mi alinmis?

http://www.milliyet.tv/nevidyo/video-izle/-Bir-kizin-evlenmeden-once-hamile-kalmasini-savunuyorum--oj3tPF84QreG.html

Ahlaksız
13-08-2013, 23:21
Bu gün laik kesim hep korkarak Başörtülülere bakmıştır. Hata bunlarin devlet icin bir tehlike olarak gormuslerdir.
Halbu ki asil tehlike bugun dizilerde halka empoze edilmeye calisilan sex meraklisi ,icki icen , gomlek degistirir gibi sevgili degistiren ,kocasini aldatan,kocasina saygi duymayan kadinlar olusturulmaya calisiliyor ama sizler bunu elestireceginize bugun ifetli ve namuslu Başörtülü kizlarimizi elestiriyorsunuz....

Degerli arkadaslar dizilerde boy gosteren sevgileri ile gezen bunlar ile yatan , hata kotu aliskanliklari olan bir kizinizin olmasini eminim benim gibi hic biriniz istemezsiniz..
Sn.belangaz;bu iğrenç dizileri halka pompalayan dinibütün müslüman Akp hükümeti değil mi?

Koyulaştırdığım yerde ne demek istediniz acaba?
Başı açıkları perdesiz eve mi benzettiniz yoksa?

Binlerce yıl önce Sümerde tapınak fahişelerinin başörtüsü taktığını biliyormusunuz?
Başörtüsü adetinin Sümer'deki bu fahişelerden kaynaklı olduğunu biliyormusunuz?
Namusluymuş..Yok ya..Başörtüsü takıyor diye insanlara namuslu demek çocukluktur..Büyüyün biraz..

AerA
13-08-2013, 23:23

Saygıdeğer belengaz ;

Laik düzeni savunurum. Sadece bir kısım kişinin kendi Dini inancı doğrultusunda tüm bir toplumu (zorla) yönetmesi, takdir edersiniz ki mantıklı değil. Din ve Vicdan özgürlüğü için ne yazıkki Dini inançlar ile Devlet kanunları ayrılmalı. Ama inanınki baş örtülü kimseden hiç korkmadım. Lakin doğruya doğru uzunca sakalı olan cüppeli tiplerden hep çekindim. Canlı canlı adam kesen tiplere benziyorlar.

Kuran kurslarına iki kelam öğrensin diye gönderdiğimiz ve akabinde hocası-imamı-müezzini-müftüsü tarafından tecavüze uğrayan el kadar yavrularımız aklıma gelince, diziler hafif kaçıyor. En nihayetinde birisi dizi. Senaryo ile gerçeği ayırmayı bilmeyen eşeği, her yöne güderler zaten. Lakin tecavüzcüler mahkemelerce serbest bırakılıyor. İşte bu senaryo değil, gerçek.

İffet namus v.b. kavramların bir kadının saçının teline indirgemek, "Aman türban altında görünmez ise namusludur" demek, ne kadar mantıklı? Unutmayın ki dindar görünmek bir çok kişi için sapkınca fikirlerini-hareketlerini gizlemek için biçilmiş kaftan. Din ne yazık ki bu işe de yarıyor. Pisliğin önüne perde çekiyor. Kuran kursu hocası ve tecavüz olayı gibi.

Aman ha, hocaların alayına tecavüzcü dediğim sanılmasın. Ama dindar gözüken o kadar çok ahlaksız var ki. Hemde aramızda. Üstelik senaryo değil, gerçek...

Dizilere takılmayın derim. Onlarıda izlemek isteyen bir kitle vardır elbet. Bırakalım izlesinler. Beğenmediğimiz bir yayın var ise, STV yada FlashTV'ye zaplama hakkınız elimizden alınmadığı müddetçe, varsın izlesinler. Kimsenin de size ve ailenize Fatmagülün Suçu'nu zorla izlettirdiğine inanmam :)

Saygılar ve iyi akşamlar.

uyar
13-08-2013, 23:25
sevgili belangaz dostum...

neden sadece kadinlarimiz kizlarimiz iffetine odaklaniyorsunuz... erkeklerin sex meraklisi olmasi, sevgili degistirmesi, karisina saygi duymamasi, kotu aliskanliklari olmasi NORMAL mi? erkegin iffeti yok mu?? erkegi mazur mu goruyorsunuz.?

cenkvarol
13-08-2013, 23:26
sapla samanı birbirine karıştırmışsın ama yine de şunu söyleyeyim... "başörtüsüne" karşı çıkış o dizilerdeki saydıklarından bin kat daha fazlasının yaşandığı gerçek hayattaki ahlaksızlıklara karşı saf, boynu bükük ve köle kadınlarımızın yerine onurlu, başı dik ve ezilmeyen kadınlarımızın olması içindir.

Neva
08-11-2013, 18:58
Guncelleme.

Erdem Alaca
18-12-2013, 00:50
Aa? Gene o kitap meydanda işte... Bizim hanım laf anlamıyor, artık "hafif şekilde dövecez" herhalde?

Efendim, söz konusu kitap Mine İzgi adlı bir yazardan, "Kızımı Yetiştiriyorum" adını taşıyor. Bizim üst komşunun bu kitap; almış, okumuş, okuduktan sonra da bizim hanıma vermiş. Kitap bize geldiğinde ben de şöyle bir göz gezdirdim, lakin zırt pırt "...İşte Hz. bilmemkim, bu durum karşısında şöyle yapmıştır..." şeklinde ifadelere rastlayınca hanımı uyardım; çocuk gelişimiyle ilgili başka kitap mı kalmadı memlekette, diye.

Kitaptan size ilk olarak şunu sunayım ki, bana despot, falan demeyin hani:

Hamilelik Dönemi Önemlidir

(...) İnsan doğar, yaşar ve her canlı gibi ölür. İnsan hayatının ilk başlangıcı da anne rahmine düştüğü andır.

Çocuk anne babanın hücrelerinin birleşmesinden meydana gelir. Alın yazısını da içinde barındıran 46 kromozomla birlikte, anne babasının mirasını taşır.
"Alın yazısını da içinde barındıran kromozomlar", zannederim hak verdiniz bana...

Neyse, hanıma bu tavsiyemden sonra kitabı bir daha görmemiştim, onun da bana hak verdiğini düşünmüştüm; ta ki 2-3 gün öncesine kadar. Meğersem hanım kitabı sadece gözönünden kaldırmış, kitap hala bizim evdeymiş. Bir şey demedim artık.

Merak ettim, araştırmaya başladım. Dikkatimi çeken, "Çocuk Eğitimi" gibi ciddi bir konuda 478 sayfalık kitap yazan birinin, kitabında ne bir resmi, ne de biyografisinin bulunmadığıydı. Öyle ya, sen bilimsel(!) bir eser yazıyorsun, anne karnından başlayıp, 22 yaşında kızı evlendirene kadar adeta "anahtar teslimi" kız yetiştirmekten bahsediyorsun; ama kim olduğun meçhul?

Başbelası(!) internet var, aradığım bilgilere biraz olsun ulaştım tabii. Enteresan, kendi web sitesinde (http://www.mineizgi.net/biyografi.php) bile biyografisini bulamadım. Diğer web kaynaklarından, "Gazeteci-Yazar-İlahiyatçı-Eğitimci" sıfatlarını buldum. Milli Gazete ve Vakit'de çalışmış. Ancak eğitimcilik derken nedir? Onunla ilgili bir şey anlamadım. Ha, bir de Mine hanımın sadece bir oğlu varmış, kızı hiç olmamış - ama yine de kendini 478 sayfalık "kız yetiştirme" kitabı yazmaktan alıkoyamamış. Bu durumu şöyle açıklıyor Mine Hanım:

Kızınız yok ama “Kızımı Yetiştiriyorum” diye bir kitap yazdınız.

Çünkü sübjektif olmaktan ziyade objektif olmaya çalıştım. Halbuki kızım olsaydı kendi değer yargılarım, kendi doğrularım, kendi gördüklerim olacaktı. Aldığım eğitim doğrultusunda pedegojik formasyon derken toplumda bir açık olduğunu gördüm. Zaten yazılarım hep kadını ve kızı eğitmek üzerineydi. Çünkü kadın eğitilirse toplum eğitilmiş olur diye düşünüyorum. Kadın çocuk doğurmaz, kadın toplumu doğurur. Her şey kadının elinden geçiyorsa o zaman kadını eğitelim diyorum. Röportaj (http://ailehayati.blogcu.com/roportaj/796962)
"...Halbuki kızım olsaydı kendi değer yargılarım, kendi doğrularım,...", eh kızınız yokken de bir şey farketmemiş ki Mine Hanım? Yine kendi kafanızın doğrultusunda yön vermişsiniz konulara - okuduğum kadarıyla. Mesela liselerle ilgili şu satırlarınızı başka türlü yorumlamak mümkün müdür Mine Hanım?

Kız Lisesi Daha İyi

(...) En önemlisi ve en bariz özelliği, kız okullarında öğrenciler, erkeklerle yarışmak zorunda değiller. Her şeyi daha iyi bilen rakipleri mevcut değil. Karşı cins olmadığı için, kızların yanlışlarına gülecek kimse yok. Alay edilme riski kalmıyor. Ders ortamı stresten uzak. Kızlar daha canlı, daha fazla derse katılıyor, proje çalışmalarını daha rahat yürütüyor, kendilerine daha fazla güveniyor ve eğitim öğretim daha verimli geçiyor.

Yabancı Ülkelerin Kız Liselerine Yaklaşımları

Alman ve Amerikalıların karma eğitime bakış açısı son derece pragmatik ve rasyonel. Karma eğitimde kızların yeteneklerini geliştiremediklerini tesbit etmişler. (...)

Karma Lisenin Dezavantajları

Bugüne kadar uygulanan karma eğitim, toplumda kadınların erkeklerle eşitliğini sağlamadığı gibi, onları daha okul çağından itibaren erkek hakimiyeti altında yarıştırmaya alıştırıyor. (...)

Tüm Avrupa Kız Liselerine Olumlu Bakıyor

(...) 60'lı yıllarda kadın erkek eşitliğinin sembolü olarak savunulan karma okullar, 1980'li yıllardan itibaren tartışılmaya başladı. Bu konuda hem Amerika hem de Avrupa'da araştırmalar yapıldı, kitaplar yazıldı. Karma eğitimin, iddia edildiği gibi kız erkek eşitliğine hizmet etmediği, kızların daha iyi yetişmesine yardımcı olmadığı, hatta erkek baskısı altında yetişmelerine yol açtığı ortaya kondu.(...)
Mine hanımın iddiaları böyle. Bana göre burada yine, bu kesimin meşhur "takiyye sanatı" icra ediliyor; ancak yanılabilirim de elbet...

Son olarak dikkatimi çeken küçük bir ayrıntıya daha değineyim; Mine hanımın resmi aşağıda:

http://www.hilaltv.org/yeni/images/programmers/55.jpg

Ancak kitabın kapağı şöyle:

http://arifankitapevi.com/media/images/popup/kizimi_yetistiriyorum_zu.jpg

Hani ben; kitabında kendi kafa yapısına, dünya görüşüne bol bol yer veren Mine hanımın, bu özelliğini kitabın kapağında da uygulamasını beklerdim; yani o kapaktaki anne, Mine hanım gibi tesettürlü olmalıydı gibisinden. Ama olmamış, sağlık olsun...

Zaten öyle olsaydı bu kitap bizim komşuya, ve dolayısıyla bizim eve gelemezdi, ben de bu satırları yazamazdım... Yazarın küçük bir cingözlüğüne borçluyuz bu yazıyı... :)

Ahlaksız
18-12-2013, 00:58
Bu tür kitapları sobada çıra niyetinde yakacaksınız sn.Erdem:)
Tabi sobanız varsa:)
Sobanız yoksa da,sobası olan birine verin:)

Erdem Alaca
18-12-2013, 01:19
Bu tür kitapları sobada çıra niyetinde yakacaksınız sn.Erdem:)
Tabi sobanız varsa:)
Sobanız yoksa da,sobası olan birine verin:)
Yok, kızdığım nokta; sen niçin dürüst olmuyorsun be hatun?

Karıştırdığım sayfalarda ikidebir "Hz.Peygamber bu durumda şöyle yapardı", "Hz.Ali şu durumda böyle yapardı", bilmem kaç sayfa "kız çocuğunun din eğitimi", yok "kromozomlarla birlikte aktarılan alınyazısı", vs. inciler döktürüyorsun.

Ama kapağa gelince başı açık kadın kullanıyorsun. Niye? Rafta gören ürküp almamazlık etmesin diye...

Hep aynı filmler, hep...

Ahlaksız
18-12-2013, 02:45
Yok, kızdığım nokta; sen niçin dürüst olmuyorsun be hatun?

Karıştırdığım sayfalarda ikidebir "Hz.Peygamber bu durumda şöyle yapardı", "Hz.Ali şu durumda böyle yapardı", bilmem kaç sayfa "kız çocuğunun din eğitimi", yok "kromozomlarla birlikte aktarılan alınyazısı", vs. inciler döktürüyorsun.

Ama kapağa gelince başı açık kadın kullanıyorsun. Niye? Rafta gören ürküp almamazlık etmesin diye...

Hep aynı filmler, hep...
Dürüst birisi müslüman kalamaz..Eninde sonunda kafir olacaktır bu kişi..
Ben dürüstlüğe çok önem veririm ve bu hassas yapım beni kafir yaptı..
Bakıyorum,bir tane dürüst insan yok..Herkes kendi çıkarını düşünüyor ve bu uğurda her türlü alavere dalavere yapılıyor..Bir zaman sonra ''yahu,bu işte bir gariplik var'' diyorsun ve sorgulama başlıyor işte o anlarda..Sonrasında dinden kopuyorsun..

Ne diyor bu müslümanlar?
Allah var..
Var mı?
Yok..
Bu mu dürüstlük?!

Veyahut şehadet ettim diyorlar..
Böyle birşey sözkonusu bile olamaz ama ettim diyorlar..
Bu mu dürüstlük?!

Hoşgörü deyip,kürt diyorlar,alevi diyorlar,gâvur diyorlar,kafir diyorlar..
Bu mu dürüstlük?!

Dün bir dini kanalda hocanın birine bir kadın soru sordu..''Eşimin beni aldattığını öğrendim ve bende eşime inat gittim ve bir erkekle eşimi aldattım'' dedi ve sonrasında ''hocam bunun günahı nedir,Allah beni affeder mi?'' gibi şeyler söyledi..
Hoca ilk etapta sinirlendi ama sonra dua etti kadına..Kadın da AMİN dedi..

İşte müslüman dürüstlüğü budur..

hercümerç
20-12-2013, 20:23
Kadınlar zaten her anlamda kendilerinden üstün olan erkeklerle birlikte olmak isterler, dindarı dinsizi farketmez. bir kaç filmin yağlamasıyla yüzbinyıllardır süregelmiş biyoloji değişmez.

postalmarx
20-12-2013, 22:12
Kadınlar zaten her anlamda kendilerinden üstün olan erkeklerle birlikte olmak isterler, dindarı dinsizi farketmez. bir kaç filmin yağlamasıyla yüzbinyıllardır süregelmiş biyoloji değişmez.

+1

Marxist ve feminist "sosyal bilimler" bu yüzden bilimsel değil işte. Darwin'i kaale almıyorlar.

RainFall
20-12-2013, 22:21
+1

Marxist ve feminist "sosyal bilimler" bu yüzden bilimsel değil işte. Darwin'i kaale almıyorlar.

Ateistlerde muhammedileri kale almıyorlar.Benim özel taktığım isim müslümanlara muhammedi Hristiyanlar isevi Yahudiler Musevi.
Feminizm bir sosyal bilimmidir sizce?Bana hiç öyle gelmedi.Feminizm bilimmidir? diyeyim

Darwin kendini peygamber elçi ilan etmemiştir birisi adına yalan söylemiştir öncelikle bunu ele almalıyız ve de Darwini biz yaratıcı olarak gördüğümüz yok.Elçi değildir ve bilim adamlığını yaptı bu dünyadan gitti.Ama birileri yalan söyleyerek otoriteyi kontrolü ele geçirmek için tanrı adına belki kendini bile tanrılaştırdı.

İnsanların özgürce yaşamaları gerektiğini düşünen ve agnostik bir adam için bunu söylemeniz tuhaf gerçekten.Sizin peygamberiniz kendi yaşam stili tarzını insanlara dayatmış ve de kurallarıyla insanları öldürmüş kabile veya çete kurup çoğu kişiyi etkisi altına almıştır.Bunu nasıl iddia edebiliyorum derseniz kuranın yazılış amacına dikkat edin.Öncelik müşrikler zaten biliyordu Allahı muhammedin tek yaptığı Allahı en büyük güçlü put konumuna getirmekti bunuda yaptı.Müşriklerle tek anlaşamadığı nokta müşrikler yanında diğer putlarıda istemesiydi.Müşriklerle eski müşriklerle muhammed bir çete bir devlet konumuna geldi.Düşünsene belirli zaman içerisinde çoğu insanı etkisi altına alan bir dinden bahsediyoruz.Müşrikler işin iç yüzünü bildikleri için insanlara anlatmayıp daha fazla taraf toplayarak muhammedin fikrini benimsediler.Şu an dünya bu şekilde.
Bir nesnenin etrafında 7 kez dönmek kabeye Allahın evi denilmesi içerisindeki kara taş oraya doğru secde edilmesi hiç mi aklınıza gelmiyor.Mabed ibadet yeriyse madem niye oraya doğru secde ediliyor namaz kılarken?
Camiler içerisinde namazınızı hangi yöne doğru kılıyorsunuz kıbleniz neresidir?Sormak aklınıza geldimi hiç acaba?
Bir nesneye doğru ibadet secde etmek o nesnenin kutsallığınımı gösterir?
Allahın nesnelere canlılık atfedip hepsi benim önümde boyun eğmiş emrimdeler demesi tuhaf değil mi?
Şuna dikkat edin.Ayetlerde nesnelerin konuştuğunda bahsedilir.Gezegenler çağrılarak her ikiside ister istemez geldik derler gibi bir ayet vardır.Dünyanın yaratılışı konu alınır.

Putperestliğin modernize edilmiş hali bu din.

postalmarx
21-12-2013, 00:50
Ateistlerde muhammedileri kale almıyorlar.Benim özel taktığım isim müslümanlara muhammedi Hristiyanlar isevi Yahudiler Musevi.
Feminizm bir sosyal bilimmidir sizce?Bana hiç öyle gelmedi.Feminizm bilimmidir? diyeyim

"Feminist teori" diye birşey var o kadarını söyleyim. Ya da "Kritik (Eleştirel) Teori" denen şeyler var. Bunları geliştiren insanlar bir çeşit sosyal bilim yaptığını iddia ediyor.

Darwin kendini peygamber elçi ilan etmemiştir birisi adına yalan söylemiştir öncelikle bunu ele almalıyız ve de Darwini biz yaratıcı olarak gördüğümüz yok.Elçi değildir ve bilim adamlığını yaptı bu dünyadan gitti.Ama birileri yalan söyleyerek otoriteyi kontrolü ele geçirmek için tanrı adına belki kendini bile tanrılaştırdı.

Yanlış anlaşıldım galiba. Burada Darwinizmi savunan zaten benim. Marxismi ve bütün bir sosyal teoriyi, "eleştirel teoriyi" falan da Darwinismi ciddiye almadıkları için çöpe atmamız gerektiğini savunuyorum.

Sosyal bilim olacaksa bu biyolojiden alınacak bir zemin üzerinde kurulmak zorundadır (çünkü nihayetinde tüm bilimler fiziğe indirgenebilmelidir). Evrimsel psikoloji işte bu yoldur.

RainFall
10-07-2014, 17:29
erdem alaca erkekten kadınamı dönüşmüş bir arap resimdeki gözlüklü hanımefendi?