PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Zorunlu Genel Sağlık Sigortası 2012 Hakkında Bilgi

Firestorm
21-01-2012, 23:44
DİKKAT HERKES OKUSUN: Zorunlu Genel Sağlık Sigortası 2012 Hakkında...

Hiç kimsenin haberi olmadığı halde devlet 1 Ocak 2012 tarihi itibariyle devlet sosyal güvencesi olmayan herkesi 'Zorunlu Genel Sağlık Sigortası' kapsamında sosyal güvenceye aldı. "E tamam, ne güzel işte, artık hepimiz sigortalıyız" diyebilirsiniz, ama işin iç yüzü çok vahim... Öncelikle bu durum kimleri ilgilendiriyor, ondan bahsedelim:

1- Hiçbir sosyal güvencesi olmayan, yani bir işte çalışmayan veya sigortasız çalışan üniversite mezunu insanları,
2- 25 yaşını doldurmuş öğrencileri,
3- Yaş sınırlaması olmadan ailesi tarafından sosyal güvence sağlanmayan öğrencileri,
4- İşten çıktıktan sonra 100 günü doldurmuş olanları.

Eğer bu grubun içindeyseniz 31 Ocak 2011'e kadar ikametinizin bulunduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurarak bir gelir tespit işleminden geçmeniz gerekiyor. "İyi de benim gelirim yok ki, ne testi?" Geliriniz hesaplanırken sadece siz değil, bütün aile bireyleri ele alınır, yani eğer evli değilseniz anne, baba ve evli olmayan kardeşlerinizin toplam geliri, evliyseniz eş ve evli olmayan çocuklarınızın toplam geliri hesaplanarak ailedeki birey sayısına bölünür ve geliriniz belirlenir. Bu tespit sonucunda ailedeki kişi başına düşen gelir asgari ücretin üçte birinden (287 TL) düşük çıkarsa hiç bir prim ödemeyeceksiniz. Kişi başına düşen gelir asgari ücretin üçte biri ile asgari ücret arasında çıkarsa ailedeki zorunlu sağlık sigortasına dahil edilen kişi başına 33 TL, kişi başına düşen gelir asgari ücret ile asgari ücretin iki katı arasındaysa 100 TL, kişi başına düşen gelir asgari ücretin iki katından fazlaysa 213 TL ödemek zorundasınız. Asıl sorun ise şu: Eğer Zorunlu Sağlık Sigortası'na alınan grupta iseniz ve 31 Ocak 2012'ye kadar gidip gelir testi yaptırmazsanız ailenizde size düşen gelir en yüksek grup olan asgari ücretin iki katı olarak değerlendirilecek ve 213 TL prim ödemek durumunda kalacaksınız. Bunu okuyanlar bu grupta değilseler bile lütfen herkesle paylaşsınlar.

Bu arada, Yeşil Kartı olanlar ise şu andaki vizelerinin bitimine kadar Yeşil Kartlarından yararlanabilirler, fakat vize bitiminden itibaren Zorunlu Sağlık Sigortası'na alınacaklar ve bir ay içerisinde gelir testi yaptırmaları gerekecek.

Oğuz Han YEL

Arkadaşın yazısını ekliyorum. Arada dikkat edelim mümkünsede herkese duyuralım...

VraeL
22-01-2012, 00:53
hükümet çalışıyor panpa, oyun ağeepeyee, heil rte

şaka bir yana, bugün bende annemden duydum. Köydeki akrabaları aradık hemen, haberleri yokmuş.
o değilde evdeki diğer bireylerin çalıştığı yerden aldığı maaşlarını, gelirlerini nasıl tespit edip benim ortalama gelirim bulacaklar onu çok merak ediyorum.

salim
25-01-2012, 10:13
resmen kelle vergisi bu. medyada, toplumda doğru düzgün tepki görmemesi de ayrı bir olay. millet kulak memesi kıvamına gelmiş valla...

işsiz-sigortasızsanız bu deli dumrul yasasından yırtmanın tek yolu sanırım yeşilkart. onu da batıda edinmek biraz zor. ikametgahını hatta kütüğünü güneydoğuya kaydırma imkanına sahip olan valla hiç beklemesin. oralarda sigortası olmayan hemen herkesin yeşilkartı var. misss... :D

Anti
25-01-2012, 21:17
Destekçisi oldukları siyasal görüşün temsilcileri ve müritleri voliyi vuracaklar ya buna önayak oldukları için mutluluktan havaya uçuyorlardır!
Tabi giren çıkan tabiki biz bilinçli vatandaşa olacak, göz göre göre kandırılmak, dolandırılmak, çok acı...
Hele ki hastaneye yolu hiç düşmeyen bir insansanız...

Mutezile
30-01-2012, 21:41
İktidar bütçe açığının tavan yapmasını çoktan kabullendi zaten. 2011'e kadar kayıtdışı (bilançoda net hata/noksan kalemi) 10-15 milyar dolarla gemiyi- su almış olsa da -yüzdürüyordu.

Simdi deniz bitti. Gemi karaya oturdu, oturacak. Artık net hata noksan kalemindeki kayıt dışı 15 milyarı (kriz tüm dünyada bacayı sardığından) rüyasında göreceğini biliyor.

Çare: kendi vatandaşına devlet eliyle sağlık sigortası satmak. İstesin, istemesin; vatandaş alacak. İhtiyacı olsun, olmasın..vatandaş ALACAK!

Bunun için sizden 70 soruluk bir gelir beyanı formu doldurmanızı rica ediyor.

AMA Beyanınızı da KABUL ETMİYOR..

''Ben sana, evine işe aldığım 3000 kadrolu teftişçiden birini göndericem, derdini (gelirini) sen ona anlat'' diyor..

Onlar ermiş muradına, biz .....