PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tüm özgür düşünürlere merhaba

SEK
10-02-2012, 01:13
Turan Dursun'un aklı, düşüncesi ve hepsinden önemlisi cesareti nedeniyle önünde saygıyla eğilinecek bir insan olduğunu düşünüyorum.

Yaş olarak yolun yarısına yaklaşmış bir insanım. Hiç bir dine inanmıyorum.

Toplumumuzda yaşayan her insan gibi benim de "herkes öyle yapıyor" diyerek inandığım, dinin bazı gereklerini yerine getirdiğim dönemler oldu. Sosyal ve toplumsal etkiler nedeniyle kendimi inanmaya zorladığım dahi oldu. Bunun için de açıp Kuran'ı okudum, inceledim. Bu bende inanmak yerine, "nasıl olur da bu kadar insan buna inanmış olabilir?" tepkisine yol açtı. Hatta kadına bakış açısı, insana yaklaşımı nedeniyle sinirlendiğimi söyleyebilirim.

Sonraki yaşantımı dinden uzak durarak, kendi değerlerim doğrultusunda yaşayarak geçirdim.

Bugünlerde beni bu foruma çeken şey ise dinlerden özgür olarak kendi yaşamımızı insanca sürmemizin giderek zorlaştığını görüyor olmam. İnanmayanların, gerek toplumsal, gerek siyasi, gerekse hukuki alanda ciddi haksızlıklara maruz kaldığını, susturulmaya, sindirilmeye çalışıldığını görüyorum.

Artık, etliye sütlüye karışmadan yaşamımı kendi bildiğim gibi çizmenin ötesinde savaşmam gereken, giderek yayılan bir anlayışın olduğunu düşünüyorum. Ve işte buradayım. Bu savaşımda belki bir ışık tutabilir, belki bir omuz verebilirsiniz.

dilaver
10-02-2012, 01:17
Sayın Sek

Aramıza hoş geldiniz... Tüm tabulardan sıyrıldıysanız eğer bu site size bir şey verebiliir.

saygılarımla

Mutezile
10-02-2012, 01:52
Sek hoşgeldin,

Turan Dursun hakkındaki güzel sözlerin sevindirici. Doğru adrestesin.

Natürelist
10-02-2012, 02:07
Sayin SEK hosgeldiniz,
Cok dogru yerinde bir söz, ....."insanca sürmemizin giderek zorlaştığını görüyor olmam. İnanmayanların, gerek toplumsal, gerek siyasi, gerekse hukuki alanda ciddi haksızlıklara maruz kaldığını, susturulmaya, sindirilmeye çalışıldığını görüyorum".....

Bugün ciksin bir ateist esnaf desin ki ben ateist'im, tamam bitmistir onun sosyal hayati, kimsede onun dükkanina yada isyerine alisverise gelmez, diger inanc'daki kesimlerin her ne kadar bu derecede etkilenmesede yine de bazi yerlerde etkilenmesi söz konusudur. Bu bir görünmez baskidir.

Iyi forumlar

SEK
10-02-2012, 02:35
Teşekkür ediyorum. Hoşbulduk.

Natürelist, görünmez baskıya güzel bir örnek vermişsiniz. Ancak o esnafın inanıyormuş gibi yapması değil mi aslında bu baskıyı yaratan? En dindarı da en yobazı da nihayetinde insan. Ve ateizmin öcü olmadığını göstermek hepimize düşüyor. Elimizi taşın altına sokmalıyız.

Üniversite yıllarında tanıştığım dindar bir aileden gelen başı kapalı bir arkadaşım şu cümleyi kurmuştu: "Ateist bir insanın senin kadar iyi olabileceğini hiç bilmiyordum."
Ben bir insan kazanmıştım. Hepimiz her gün kazanabiliriz.

Heimdall
10-02-2012, 02:41
Enistem'de öyle bir tip. Esnaflik yapar, eskiden her türlü nane'yi yerdi. Simdi her gece Haci Bayram'a gider. Hangi cemaate katilidigini cikartamadim. Riyakarlik'dan baska birsey degil.

Pardon SEK. Hosgeldin demeyi unutmusus. Hosgeldin.

Neva
10-02-2012, 03:40
Aramiza hosgeldiniz.

SEK
10-02-2012, 06:46
Tekrardan hoşbulduk.

vartor
10-02-2012, 07:47
Hosgeldiniz, birlikten kuvvet dogar derler, sizde duymus olmalisiniz:)

AerA
10-02-2012, 12:37
Değerli SEK ;

Hoş geldiniz.