PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : LÜtfen yardim...

kral ciplak
19-03-2012, 20:41
Değerli dostlar...

Aşağıdaki İngilizce metni Türkçeye çeviriseniz sevinirim...
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Council of Europe, Directorate General of Human Rights Department for the Execution of Judgments Dear Sir, We would like to inform you that the Sinan Isik v. Turkey ruling of February 2, 2010, has not been implemented in Turkey. Turkish identity cards still contain a slot of religion and a written request is necessary to leave it blank. The ECHR found that such a state of affairs is a violation of Article 9 of the Convention. It can be concluded that Turkey’s policy on religion is clearly Sunni centered and deliberately discriminates against other beliefs.

kral ciplak
20-03-2012, 21:52
Neden bir cevap gelmediği konusunda tahminlerim şunlar...
Forumda İngilizcesi sağlam olan birileri yok...
Veya var ama yardım etmeye zamanları yok...
Yada bana ne diyorlar...
Henüz beklediğim arkadaşlar bu yazıyı okumadılar...

lgili metni googleden çevirdiğimde komik ifadeler çıkıyor ortaya...
Metnin neler içerdiğini kabaca anladım...
Benim istediğim yardım şöyle...
Eğer İngilizcesi sağlam biri çıkarsa bu metnin yerine başka bir metin yazdırıp AVRUPA BAKANLAR KOMİTESİNE göndereceğim...
Çünkü yukarıdaki metni yazan kişi benim istediğim şekilde yazmamış...
Üstelik şahsi görüşlerime taban tabana zıt olan ifade-ler kullanmış...
Umudumu koruyarak yardım talebimi sürdüreceğim...

Dark_Prince
20-03-2012, 22:18
Neden bir cevap gelmediği konusunda tahminlerim şunlar...
Forumda İngilizcesi sağlam olan birileri yok...
Veya var ama yardım etmeye zamanları yok...
Yada bana ne diyorlar...
Henüz beklediğim arkadaşlar bu yazıyı okumadılar...

lgili metni googleden çevirdiğimde komik ifadeler çıkıyor ortaya...
Metnin neler içerdiğini kabaca anladım...
Benim istediğim yardım şöyle...
Eğer İngilizcesi sağlam biri çıkarsa bu metnin yerine başka bir metin yazdırıp AVRUPA BAKANLAR KOMİTESİNE göndereceğim...
Çünkü yukarıdaki metni yazan kişi benim istediğim şekilde yazmamış...
Üstelik şahsi görüşlerime taban tabana zıt olan ifade-ler kullanmış...
Umudumu koruyarak yardım talebimi sürdüreceğim...

Sanırım zamanları yok,benim de yardım taleplerim olmuştu :) Ben bi denemede bulunayım;

Dear Sir, We would like to inform you that the Sinan Isik v. Turkey ruling of February 2, 2010, has not been implemented in Turkey. Turkish identity cards still contain a slot of religion and a written request is necessary to leave it blank. The ECHR found that such a state of affairs is a violation of Article 9 of the Convention. It can be concluded that Turkey’s policy on religion is clearly Sunni centered and deliberately discriminates against other beliefs.

Sevgili bayım(beyefendi);

Size 2 Şubat 2010 yılı Türkiye yönetiminin .... Türkiye'de uygulamamış olduğunu bildirmek isteriz*.Türk kimlik kartları hala din hanesi içeriyor ve o haneyi boş bıraktırmak için yazılı istekte bulunmak gerekiyor.ECHR bu durumun Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin(AİHM) 9. maddesinin ihlali olduğunu saptadı.Yazıyı Türkiye yönetimi dininin açıkça Sünni merkezli olduğunu ve diğer inançlara karşı kasten ayrımcılık yaptığını söyleyerek bitirebiliriz.

*Yazıda geçmiyor ama uygulanamış olan şeyin Türk kimliklerinden din hanesini kaldırmak olduğu açık.

Council of Europe, Directorate General of Human Rights Department for the Execution of Judgments

Sanırım burası;

Avrupa Konseyi,İnsan Hakları Genel Müdürlüğü Karar Yürütme Bölümü ...

olarak çevrilebilir siz buranın adını daha iyi biliyorsunuzdur zaten.

Ben böle çevirdim ama yine de İngilizcesi benden daha iyi olan forumdaşlar bir kontrol etse fena olmaz.

Sevgilerimle...

kral ciplak
21-03-2012, 02:08
Sevgili Dark Prince

İlgin için çok teşekkür ederim...
Bu yoklukta ilaç gibi geldi...

İngilizcen çok iyi görünüyor..
Tabi gerektiği kadar yani resmiyete yetecek kadar iyi mi orasını sen bilirsin...
Tabi gönül ister ki en iyisi olsun...
Yardımcı olacak birileri gelmezse ve senin İngilizcen derdimizi anlatabileceğimiz kadar ise bu işi yapabiliriz...

Yazmayı düşündüğüm metin konuyu açıklayıcı tarzda olacak...
AKP tarafından üç senedir kasten uygulanmayan ve bu TEPKİSİZLİK SÜRDÜKÇE uygulamayacağı belli olan - AİHM KİMLİKLERDEN DİN HANESİ KALDIRILSIN - kararının, UYGULANMADIĞI SÜRECE NELERE MAL OLDUĞUNU ANLATAN BİR YAZI OLACAK...
Hatta bu yazı metnini birlikte oluşturursak çok daha iyi olacağına inanıyorum..

Dark_Prince
21-03-2012, 02:36
Sevgili Dark Prince

İlgin için çok teşekkür ederim...
Bu yoklukta ilaç gibi geldi...

İngilizcen çok iyi görünüyor..
Tabi gerektiği kadar yani resmiyete yetecek kadar iyi mi orasını sen bilirsin...
Tabi gönül ister ki en iyisi olsun...
Yardımcı olacak birileri gelmezse ve senin İngilizcen derdimizi anlatabileceğimiz kadar ise bu işi yapabiliriz...

Yazmayı düşündüğüm metin konuyu açıklayıcı tarzda olacak...
AKP tarafından üç senedir kasten uygulanmayan ve bu TEPKİSİZLİK SÜRDÜKÇE uygulamayacağı belli olan - AİHM KİMLİKLERDEN DİN HANESİ KALDIRILSIN - kararının, UYGULANMADIĞI SÜRECE NELERE MAL OLDUĞUNU ANLATAN BİR YAZI OLACAK...
Hatta bu yazı metnini birlikte oluşturursak çok daha iyi olacağına inanıyorum..

Sevgili dostum;

Yardımcı olabildiğime sevindim.İngilizcem çok iyi olmasa da idare ediyor,arada tıkandığım noktalar oluyor :)

Eğer Türkçe'den İngilizceye çeviri yapacaksak resmiyete yeteceğini sanmam zira Türkçe'den İngilizce'ye çeviride çok zorlanıyorum.Ama yine de bi deneriz.En iyisi sen metni hazırlayıp as buraya öyle karar verelim.

Sevgilerimle...

kral ciplak
22-03-2012, 22:13
Sevgili Dark Prince;

Şimdilik ikimize kalmış gibi görülen bu yerde bi şeyler paylaşmaya devam edeceğiz...
Yazmayı düşündüğüm metni ilk fırsatta oluşturup buraya asacağım...
Türkçeden İngilizceye çeviri konusunda zorlansan bile bunu dert etmeyip çalışmamıza devam edelim...
Hem hiç belli olmaz, bakarsın becerirsin de...
Bazı yerlerde tıkansan bile ortaya çıkacak yazıda neler söylemek istediğimiz anlaşılacaktır diye düşünüyorum...
Zaten bu yazıyı yalnızca bir kez değil,
taaaa ki cevap alıncaya kadar, ilgili komiteye tekraren göndermeyi düşünüyorum...

Sevgilerimle

Kirmizi
22-03-2012, 23:03
Sınavlara çalışıyorum tam bakamıyorum ama bende müsait olduğumda elimden geleni yaparım.Yukarda arkadaş güzel çevirmiş tebrikler.

Dark_Prince
23-03-2012, 00:25
Sevgili Dark Prince;

Şimdilik ikimize kalmış gibi görülen bu yerde bi şeyler paylaşmaya devam edeceğiz...
Yazmayı düşündüğüm metni ilk fırsatta oluşturup buraya asacağım...
Türkçeden İngilizceye çeviri konusunda zorlansan bile bunu dert etmeyip çalışmamıza devam edelim...
Hem hiç belli olmaz, bakarsın becerirsin de...
Bazı yerlerde tıkansan bile ortaya çıkacak yazıda neler söylemek istediğimiz anlaşılacaktır diye düşünüyorum...
Zaten bu yazıyı yalnızca bir kez değil,
taaaa ki cevap alıncaya kadar, ilgili komiteye tekraren göndermeyi düşünüyorum...

Sevgilerimle

Tamamdır abi,elimden geldiğince yardımcı olmak isterim.

Sevgilerimle...

Sınavlara çalışıyorum tam bakamıyorum ama bende müsait olduğumda elimden geleni yaparım.Yukarda arkadaş güzel çevirmiş tebrikler.

Kontrol edip de tasdiklemen beni çok sevindirdi dostum,zira çok ufak da olsa şüphelerim yok değildi,teşekkür ederim.

Sevgilerimle...

DEMAN
23-03-2012, 13:08
Ingiltere den katilan ve ingilizceyide ana dili gibi konusabildigini düsündügüm, zahmet olmazsa, sevgili jadi ninde bir tercümesini bekliyorum dogrusu:)

Dark_Prince
23-03-2012, 14:42
Ingiltere den katilan ve ingilizceyide ana dili gibi konusabildigini düsündügüm, zahmet olmazsa, sevgili jadi ninde bir tercümesini bekliyorum dogrusu:)

Onun din karşıtı çalışmalara katılacağını sanmam,dinin lehine olsa eminim bu talebine olumlu yanıt verirdi :D

burlap
16-05-2012, 01:19
Kurumun tam karşılığını bilemiyorum, ama yazı şöyle çevrilebilir:

Avrupa Konseyi
İnsan Hakları Genel Müdürlüğü
Yargı İcra Dairesi

Sayın Bay,

2 Şubat 2010 tarihli Sinan Işık’a karşı Türkiye yargı kararının Türkiye’de uygulamaya konulmadığını bildirmek isteriz. Türk nüfus cüzdanlarında hala din kaydı vardır ve bunu boş bırakmak için yazılı talep gereklidir. AİHM bu durumu Sözleşmenin 9. maddesine aykırı bulmaktadır. Türkiye’nin din politikasının açıkça Sünni merkezli olduğu ve diğer inançlara karşı ayrımcılık yaptığı sonucu söylenebilir.

vartor
16-05-2012, 04:03
Her zamnki gibi mukemmel bir ceviri.:)

Olimpiyat
16-05-2012, 09:36
İlk defa duyduğum için merakımdan soruyorum.
Avrupa konseyinde, Council of Europe, Directorate General of Human Rights Department for the Execution of Judgments diye bir bölüm var mı?

kral ciplak
27-09-2012, 22:02
Aşağıdaki linkte, T.C devletinin, AİHM-nin 02-02-2010 tarihinde vermiş olduğu ve o tarihten beri uygulamaya koyulmayan DİN HANESİ KALDIRILSIN KARARI nedeniyle Avrupa Bakanlar Komitesine gönderdiği mazeret cevabı bulunuyor...
Yazı Fransızca ve çevirisi gerekiyor...

Yazının içeriği yani T.C.-nin sözde mazereti tam olarak anlaşıldıktan sonra,
A.B.K-ne bir uyarı yazısı yazmam(ız) gerekiyor...
Türkçe olarak yazacağım yazıyı daha sonra İngilizceye çevirmek gerekecek ve İngilizce olarak A.BK.-ne gönderilecek...
https://wcd.coe.int/com.instranet.InstraServlet?command=com.instranet. CmdBlobGet&InstranetImage=1893343&SecMode=1&DocId=1768350&Usage=2

İlginiz için şimdiden teşekkürler...

ALKA
28-09-2012, 00:47
İlk defa duyduğum için merakımdan soruyorum.
Avrupa konseyinde, Council of Europe, Directorate General of Human Rights Department for the Execution of Judgments diye bir bölüm var mı?

Evet, var sevgili Olimpiyat. İletişim adresi linkiyle birlikte aşağıda...

Department for the Execution of Judgments of the ECHR
DGI - Directorate General of Human Rights and Rule of Law
Council of Europe
F-67075 STRASBOURG CEDEX

Tel.: +33 (0)3 90 21 55 54
Fax: +33 (0)3 88 41 27 93

E-mail: dgI.Execution@coe.int

http://www.coe.int/t/dghl/monitoring/execution/presentation/contact_EN.asp

ALKA
28-09-2012, 00:48
Aşağıdaki linkte, T.C devletinin, AİHM-nin 02-02-2010 tarihinde vermiş olduğu ve o tarihten beri uygulamaya koyulmayan DİN HANESİ KALDIRILSIN KARARI nedeniyle Avrupa Bakanlar Komitesine gönderdiği mazeret cevabı bulunuyor...
Yazı Fransızca ve çevirisi gerekiyor...

Yazının içeriği yani T.C.-nin sözde mazereti tam olarak anlaşıldıktan sonra,
A.B.K-ne bir uyarı yazısı yazmam(ız) gerekiyor...
Türkçe olarak yazacağım yazıyı daha sonra İngilizceye çevirmek gerekecek ve İngilizce olarak A.BK.-ne gönderilecek...
https://wcd.coe.int/com.instranet.InstraServlet?command=com.instranet. CmdBlobGet&InstranetImage=1893343&SecMode=1&DocId=1768350&Usage=2

İlginiz için şimdiden teşekkürler...

Şimdi Fransızca bilmek vardı.. Fransızca bilen bir arakadaş var mı acaba? Dosya pdf olduğu için copy paste veya google çeviri de yapılamıyor ne yazık ki..

KızıL
28-09-2012, 23:16
pdf dosyayı bana mail atarmısın alka
kizilordu@msn.com

frodo
28-09-2012, 23:18
Şimdi Fransızca bilmek vardı.. Fransızca bilen bir arakadaş var mı acaba? Dosya pdf olduğu için copy paste veya google çeviri de yapılamıyor ne yazık ki..

Vartor abim bilir. :biggrin1:

spartacus
28-09-2012, 23:24
He ihtiyar Vartor Fransızca da bilir. O Frodo'nun abisi, benim amcam, bazı arkadaşlarında dedesi oluyor :)

frodo
28-09-2012, 23:27
Vartor'u kızdırıp okkalı bir küfür yiyeceğiz amma ne zaman du bakalım :)

vartor
29-09-2012, 01:48
Demek hissetin kufuru frodo'cum. :) Kizil bir iyilik dusunuyor bana kalirsa, dur bakalim ne cikaracak sapkadan.:)

ALKA
29-09-2012, 04:30
pdf dosyayı bana mail atarmısın alka
kizilordu@msn.com

Özl olarak maille göndermeye gerek var mı bilmiyorum ama şu linkte pdf dosyayı bulabilir ve indirebilirsin sevgili KızıL. Sağ altta indir seçeneği var..

KızıL
29-09-2012, 11:58
Demek hissetin kufuru frodo'cum. :) Kizil bir iyilik dusunuyor bana kalirsa, dur bakalim ne cikaracak sapkadan.:)

usta bende pdf yi alıp sana yollayacaktım ya msn den aatacaktım akşaama sen fransızca biliosun diye :)

vartor
29-09-2012, 22:14
Sen yine de yolla, yarin biraz vaktim olacak, cevirmeye calisirim.