PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Müslüman Olasım Var yahu

yucemanitu
24-03-2012, 00:59
Sitede değişik siyasi görüşlere sahip Müslümanlar var ulusalcısı, şeriatçısı, Atatürkçüsü, AKP'lisi lakin onların siyasi forumlarda birbirini yediğini görmedim. Ama non-teistler neden siyasi meselelerde olağanüstü şekilde tahammülsüz burası bir forumsa her görüş saygı sınırları çerçevesindetartışılır. (ırkçılık ve nefret propagandası hariç/ ırkçı olanlara saygı göstermek gerektiğini düşünmüyorum- bunu da ayrıca tartışabilirim) Elbette politika forumu sitemizde olacak, elbette zaten "siyasal İslam"a karşı olmak başlı başına politik bir duruş ama biraz tahammül lütfen, kimse herhangi bir siyasi görüşü ya da tarihi kişiliği eleştirmek için başkalarından izin almak zorunda değil. Yahu insanların Allah'ını Kuran'ını eleştiriyoruz bu sitede daha ötesi mi var? Kaldı ki bir non-teistin kutsalı yoktur, gerçekten anlayamıyorum.

apsimon
24-03-2012, 01:55
Elbette politika forumu sitemizde olacak, elbette zaten "siyasal İslam"a karşı olmak başlı başına politik bir duruş ama biraz tahammül lütfen, kimse herhangi bir siyasi görüşü ya da tarihi kişiliği eleştirmek için başkalarından izin almak zorunda değil. Yahu insanların Allah'ını Kuran'ını eleştiriyoruz bu sitede daha ötesi mi var? Kaldı ki bir non-teistin kutsalı yoktur, gerçekten anlayamıyorum.

Bende tersini düşünüyorum. Bu foruma gelme amacım bilinçlenmek ve aklıma takılan soruları sormak. Ateistlerin birbirine girmesi can sıkıcıdır.

Sizin için soğutuyor diyordum. Bir adım ileri gidiyorum. Grevlerde grev kırıcıları vardır. Bunu akılda tutmak lazım. Niye nem kapıyorsunuz bende bunu anlamıyorum.

Literatürü okumuyor ve geçmiş mücadelelere tepeden bakmaktan başka birşey yapmıyorsunuz. Bir ulusu küçük düşürecek bütün argümanları sahiplenip saldırıyorsunuz. Bir savaş oldu da haberimiz mi yok. Varsey anlaşmasının Vilson umu sunuz.

Başka anlamadığınız da şudur.

1- M.Kemal harf devrimi yapmıştır. Ne anlama geliyor?

2- M.kemal kılık kıyafet devrimi yapmıştır. Ne anlama geliyor?

3- M.Kemal eğitimi laikleştirmiştir. Ne anlama geliyor?

4- M.Kemal saltanatı ve halifeliği kaldırmıştır. Ne anlama geliyor.

Biz ki bugün kıçımızı yırtıyoruz 4+4+4 için. Niçin?

Tutarlı olun biraz.

yucemanitu
24-03-2012, 02:52
Bende tersini düşünüyorum. Bu foruma gelme amacım bilinçlenmek ve aklıma takılan soruları sormak. Ateistlerin birbirine girmesi can sıkıcıdır.

Sizin için soğutuyor diyordum. Bir adım ileri gidiyorum. Grevlerde grev kırıcıları vardır. Bunu akılda tutmak lazım. Niye nem kapıyorsunuz bende bunu anlamıyorum.

Literatürü okumuyor ve geçmiş mücadelelere tepeden bakmaktan başka birşey yapmıyorsunuz. Bir ulusu küçük düşürecek bütün argümanları sahiplenip saldırıyorsunuz. Bir savaş oldu da haberimiz mi yok. Varsey anlaşmasının Vilson umu sunuz.

Başka anlamadığınız da şudur.

1- M.Kemal harf devrimi yapmıştır. Ne anlama geliyor?

2- M.kemal kılık kıyafet devrimi yapmıştır. Ne anlama geliyor?

3- M.Kemal eğitimi laikleştirmiştir. Ne anlama geliyor?

4- M.Kemal saltanatı ve halifeliği kaldırmıştır. Ne anlama geliyor.

Biz ki bugün kıçımızı yırtıyoruz 4+4+4 için. Niçin?

Tutarlı olun biraz.

Hiçbir şey anlaşılmıyor. Ne diyorsun şimdi, ne yapmış da grev kırıcılığı yapmış, kim yapmış, kimi neyden kim soğutmuş? Neye tepeden bakmışım? Versailles Anlaşmasının konuyla ilgisi ne? Hangi savaşa "savaş yok, olmadı" demişim? Bu başlığın M. Kemal'le alakası ne?

apsimon
24-03-2012, 03:40
ne yapmış da grev kırıcılığı yapmış, kim yapmış, kimi neyden kim soğutmuş?

Alttaki alıntına cevap yazıldı.

Elbette politika forumu sitemizde olacak, elbette zaten "siyasal İslam"a

Neye tepeden bakmışım?

Kısmen alttaki alıntılara cevaptır.

Ama non-teistler neden siyasi meselelerde olağanüstü şekilde tahammülsüz burası bir forumsa her görüş saygı sınırları çerçevesinde tartışılır. ..

Kaldı ki bir non-teistin kutsalı yoktur, gerçekten anlayamıyorum.

Ve varsey-vilson meselesine gelince ;

1. dünya savaşı sonrası almanlar(osmanlı da) yenilir. Ve ulu vilson ilkeleri devreye girer. Konuyla bağlantı şudur. Siyasal islamın iktidarı döneminde iktidar sahipleri bir "savaş" yürüttü. Bu savaş sonrası bir anlaşma(ceza) ortaya çıktı. Bu anlaşma sonucu T.C nin kuruluşu darbe konsepitine oturtuldu. Kurucularda birer faşist ve soykırımcı...

Siyasal islam mücadelesinde yanlız değil. Özgürlükçü solcularımız (http://www.haberveriyorum.net/haber/erdogan-referandum-konusmasinda-dsipi-kutladi), liberal ve sizlerin sayesinde kendi iktidarını sağlamlaştırdı. Cemaat-tarikat ve kuran kursları meşrulaştırıldı. Türban bir özgürlük simgesi oldu.

Benim açımdan senin müslüman olmanın bir önemi yok. Sen kazan kazancı olmuşsun zaten. Toplumun yeni kahramanları Seyitler(Rıza) mollalar(İskilifli) ve şeyhlerdir(Sait).

yucemanitu
24-03-2012, 13:12
Alttaki alıntına cevap yazıldı.

Kısmen alttaki alıntılara cevaptır.

Ve varsey-vilson meselesine gelince ;

1. dünya savaşı sonrası almanlar(osmanlı da) yenilir. Ve ulu vilson ilkeleri devreye girer. Konuyla bağlantı şudur. Siyasal islamın iktidarı döneminde iktidar sahipleri bir "savaş" yürüttü. Bu savaş sonrası bir anlaşma(ceza) ortaya çıktı. Bu anlaşma sonucu T.C nin kuruluşu darbe konsepitine oturtuldu. Kurucularda birer faşist ve soykırımcı...

Siyasal islam mücadelesinde yanlız değil. Özgürlükçü solcularımız (http://www.haberveriyorum.net/haber/erdogan-referandum-konusmasinda-dsipi-kutladi), liberal ve sizlerin sayesinde kendi iktidarını sağlamlaştırdı. Cemaat-tarikat ve kuran kursları meşrulaştırıldı. Türban bir özgürlük simgesi oldu.

Benim açımdan senin müslüman olmanın bir önemi yok. Sen kazan kazancı olmuşsun zaten. Toplumun yeni kahramanları Seyitler(Rıza) mollalar(İskilifli) ve şeyhlerdir(Sait).

Ne saçmalıyorsun? Halisünasyon mu görüyorsun? Siyasal İslam'a nerde ne zaman destek vermişim? Öyle afaki konuşmalarla çamur at izi kalsınla bu iş olmaz. Sen bana kalkmış şudur budur diyorsun ben de senin için şöyle böyle diyorlar, dersem noolacak? AKP'yi ve siyasal İslam'ı yerden yere vurduğum için beni Başbakanlık'a ve Diyanet'e şikayet ediyorlar. Bir sürü İslamcı sitede şikayet edin diye sitemin linkini vermişler. Nerde hangi bir gün Seyit Rıza'yı ya da Şeyh Sait'i kahraman ilan ettim? Yazılarımı okumadan saçma sapan suçlamalarla çıkma.

apsimon
24-03-2012, 20:52
Ne saçmalıyorsun? Halisünasyon mu görüyorsun? Siyasal İslam'a nerde ne zaman destek vermişim? Öyle afaki konuşmalarla çamur at izi kalsınla bu iş olmaz. Sen bana kalkmış şudur budur diyorsun ben de senin için şöyle böyle diyorlar, dersem noolacak? AKP'yi ve siyasal İslam'ı yerden yere vurduğum için beni Başbakanlık'a ve Diyanet'e şikayet ediyorlar. Bir sürü İslamcı sitede şikayet edin diye sitemin linkini vermişler. Nerde hangi bir gün Seyit Rıza'yı ya da Şeyh Sait'i kahraman ilan ettim? Yazılarımı okumadan saçma sapan suçlamalarla çıkma.

Kendin gibi düşünmeyen ateistleri suçla arkasından alınganlık göster. Birde bu çıktı. Biz ona da karşıyız buna da... Çarşı gibisiniz mübarek:)

Yazarken genelleme yapıyorum. Suçlamalar geneldir. Üstüne alınabileceğin gibi diğer arkadaşlarda üstüne alınabilir. Sizin düşünceye ve insana saygınız olmadığı için hiçbir sözünüzün değeri yok. O yüzden yazılanlar size değil okuyanadır. TD com da sizler gibi uzayda yaşıyanlar olduğu gibi ayağı yere basanlarında olduğunu gösterme çabasıdır.

Seninle ilgili özel bir çaba içerisinde değilim. Konuyu açma gereğin ortada duruyor. Başka bir başlık altında gösterdiğin densizliğin cevabını alıyorsun. Üstelik hala özür dilemeyip zeytinyağı gibi üste çıkma çabası içerisindesin. O yüzden alınganlık göstermeyi bırak ve işine bak.

yucemanitu
24-03-2012, 21:47
Kendin gibi düşünmeyen ateistleri suçla arkasından alınganlık göster. Birde bu çıktı. Biz ona da karşıyız buna da... Çarşı gibisiniz mübarek:)

Yazarken genelleme yapıyorum. Suçlamalar geneldir. Üstüne alınabileceğin gibi diğer arkadaşlarda üstüne alınabilir. Sizin düşünceye ve insana saygınız olmadığı için hiçbir sözünüzün değeri yok. O yüzden yazılanlar size değil okuyanadır. TD com da sizler gibi uzayda yaşıyanlar olduğu gibi ayağı yere basanlarında olduğunu gösterme çabasıdır.

Seninle ilgili özel bir çaba içerisinde değilim. Konuyu açma gereğin ortada duruyor. Başka bir başlık altında gösterdiğin densizliğin cevabını alıyorsun. Üstelik hala özür dilemeyip zeytinyağı gibi üste çıkma çabası içerisindesin. O yüzden alınganlık göstermeyi bırak ve işine bak.

Senin kafan güzel mi? Başka başlıkta densizlik yapmışsam gel o başlıkta cevap ver ama burda çirkeflik yapmak işine geliyor. Söylediklerin yığınla yalan. Ha suçlamalar geneldir yumurtlamana gelirsek her koyun kendi bacağından asılır, o yüzden suçlamalar genel olmaz, başkasının yaptığı bir şeyi benden alıntı yaparak söylüyorsun sonra da alınganlık vs. diyorsun. O zaman git ondan alıntı yap yahu. Ne alınganlığı adam gibi açık açık yaz işte şu mesajında Seyit Rıza kahraman dedin ya da bu mesajında şunu yaptın şöyle dedin bu grev kırıcılık diye link ver hani o başlığa gel ortada bir şey yok sap yiyip saman çıkarıyorsun. Densiz mensiz gibi yumurtlamalarına gelince bana hakaret edilmedikçe hakaret etmediğimi herkes bilir ama hakaret eden aynı karşılığı alır. Niye özür dileyecekmişim kime BANA HAKARET ETMEDİĞİ HALDE hakaret ettim? Asıl sen iftiraların için özür dile.

apsimon
25-03-2012, 02:32
O hakaretini yalamadığın sürece senden özür dilemem. Hatadır oldu dersin bende hata yaptım yanlış anladım derim. Özürde dilerim. kendimi de senin gibi kasmam.

Her koyun kendi bacağından asılmaz. Asılırsa koyunlar sıraya girer :)

Seni fazla kızdırmayı da düşünmüyorum. Bundan sonra senin hakkında bende bir önyargı oluştu. Öyle meydanda elinde sopayla dolaşıp milletin kafasına vuracağını mı zannediyorsun. Sonra da elin yüzün kan içinde kalınca yandım diye konu açıyorsun. Biraz dirayetli ol. Ağlamayı bırak.

yucemanitu
27-03-2012, 21:32
O hakaretini yalamadığın sürece senden özür dilemem. Hatadır oldu dersin bende hata yaptım yanlış anladım derim. Özürde dilerim. kendimi de senin gibi kasmam.

Her koyun kendi bacağından asılmaz. Asılırsa koyunlar sıraya girer :)

Seni fazla kızdırmayı da düşünmüyorum. Bundan sonra senin hakkında bende bir önyargı oluştu. Öyle meydanda elinde sopayla dolaşıp milletin kafasına vuracağını mı zannediyorsun. Sonra da elin yüzün kan içinde kalınca yandım diye konu açıyorsun. Biraz dirayetli ol. Ağlamayı bırak.

Yok sen iyice sapıttın hangi hakaretimi yalayacakmışım. Kaç mesajdır hakaret hakaret diye sayıklıyorsun, hani hakaret nerde hakaret? Hakaret de hakaret diye ağlayan zırlayan sensin. Herhalde fazla zırlamaktan motoru yakmışsın hayal görüyorsun. Yandım diye neden başlık açayım ki elim yüzümü kim kan içinde bırakacak senin gibiler mi caart kaba kaat. Kendini ne zannediyorsun ki eğer elini yüzünü kan içinde bırakmak istiyorsan birini tehdit mehdit etmeden randevulaşır buluşur dövüşürsün. Tuşlara basmak kadar rahat olmaz o da. Ha başlığı niye açtığımı daha ilk mesajda dedim Müslümanlar bizim gibi birbirine girmiyor, dinlerden özgür olanların tabuları beni şaşırtıyor dediğim gibi bu forumda Allah'a ve Muhammed'e yığınla eleştiri var hiçbir kurum ve kuruluş eleştiriden muaf olamaz kusura bakmayın. Ağlasanız da zırlasanız da saldırsanız da susturamayacaksınız.

Sesli
22-04-2012, 23:14
Kişisel saldırıda bulunmak demek egonun yara aldığının belirtilmesi demektir..
.
Ego aslında sahte benliktir. Ve varlığını diğer egoları aşağılamak suretiyle sürdürür.

Burada düşünceler konuşmalı, kişisel saldırılarla kimse bir yere varamaz. Varsa değerli bir düşüncesi o kişi onu ortaya sürer. ''non-teistler''in kutsalı yokmuş! Bunu kim yutar?

Herkesin bir kutsalı vardır. Bu kutsalın ille de dinsel veya tanrısal olması gerekmez ki...Herkesin atası bence kutsaldır. Bir basit örnekti bu. Mesela bazı Çinliler tanrısızdırlar. Ancak mahkemede atalarının üzerine yemin ederler.

Farkındalık / Farkındalık / Farkındalık

yucemanitu
29-04-2012, 20:14
Kişisel saldırıda bulunmak demek egonun yara aldığının belirtilmesi demektir..
.
Ego aslında sahte benliktir. Ve varlığını diğer egoları aşağılamak suretiyle sürdürür.

Burada düşünceler konuşmalı, kişisel saldırılarla kimse bir yere varamaz. Varsa değerli bir düşüncesi o kişi onu ortaya sürer. ''non-teistler''in kutsalı yokmuş! Bunu kim yutar?

Herkesin bir kutsalı vardır. Bu kutsalın ille de dinsel veya tanrısal olması gerekmez ki...Herkesin atası bence kutsaldır. Bir basit örnekti bu. Mesela bazı Çinliler tanrısızdırlar. Ancak mahkemede atalarının üzerine yemin ederler.

Hah Hazreti Sesli de geldi incisini yumurtladı. Kişisel saldırının Allah'ını bakalım kim yapıyor. Sen galiba bunaksın, şu mesajda başlık sahibine hiç utanmadan "namert" ve "alçak" demişsin:
http://65.18.198.4/forumlar/showpost.php?p=436782&postcount=9
Şimdi de gelmiş burada yumurtluyorsun yok efendim kişisel sataşmaymış da bilmemneymiş bir kere başlık genel bir başlık, kişisel hiçbir şey yoktu. Sadece biraz itidal, biraz farklı düşüncelere tahammüllü olalım dedim. Ama sen ve diğer arkadaş gelip bana saldırarak başlığı kişiselleştirmek için elinizden geleni yaptınız eh bunun karşılığını da hiç kusura bakma alırsınız.

Herkesin kutsalı vardır zırvalığına gelince dini mentaliteden sıyrılamayan herkesin kutsalı tabii ki vardır. Ama dini bakış açısından kurtulmuş sağlıklı düşünen, tutarlı bir non-teistin tanrısı olmadığı gibi kutsalı da yoktur.

Sesli
29-04-2012, 21:40
Hah Hazreti Sesli de geldi incisini yumurtladı. Kişisel saldırının Allah'ını bakalım kim yapıyor. Sen galiba bunaksın, şu mesajda başlık sahibine hiç utanmadan "namert" ve "alçak" demişsin:
http://65.18.198.4/forumlar/showpost.php?p=436782&postcount=9
Şimdi de gelmiş burada yumurtluyorsun yok efendim kişisel sataşmaymış da bilmemneymiş bir kere başlık genel bir başlık, kişisel hiçbir şey yoktu. Sadece biraz itidal, biraz farklı düşüncelere tahammüllü olalım dedim. Ama sen ve diğer arkadaş gelip bana saldırarak başlığı kişiselleştirmek için elinizden geleni yaptınız eh bunun karşılığını da hiç kusura bakma alırsınız.

Herkesin kutsalı vardır zırvalığına gelince dini mentaliteden sıyrılamayan herkesin kutsalı tabii ki vardır. Ama dini bakış açısından kurtulmuş sağlıklı düşünen, tutarlı bir non-teistin tanrısı olmadığı gibi kutsalı da yoktur.

Siz bilgi sahibi misiniz? Yoksa laf olsun diye mi yazıyorsunuz?

Sizin ananız, babanız sizin kutsalınız değil mi? Değilse yazık derim...Tanrı ile kutsalın ilgisi yok. NON - TEİST dinler var . Onların da kutsalları var. Siz o dinleri öğrenseniz derim. Mesela CAİNİZM, mesela ZEN. Neymiş? Her tanrısız kutsalsız demek değildir. Her dinde de tanrı olacak diye bir kural yok!

SEVR taraftarı olanlar tabii ki namert ve düşmanlarımız olanlardır. Sevr taraftarı olan TÜRK olabilir mi? Ben Türk düşmanlarından söz ediyorum. Şahıslarla ile uğraşmıyorum.

Belli oldu ki siz sadece karşınızdakine hakaret etmeyi bir iş sanıyorsunuz. Varsa düşünceniz lütfen onu yazın. Yoksa hakaret etmek çok kolay...

bursali68
29-04-2012, 21:49
Merhaba,

Sitede değişik siyasi görüşlere sahip Müslümanlar var ulusalcısı, şeriatçısı, Atatürkçüsü, AKP'lisi lakin onların siyasi forumlarda birbirini yediğini görmedim.

Sevgili, yucemanitu,yukarıdaki söylediğiniz , evet bu forum için geçerli sanırım...Ama ancak bu forum için...

Farklı forumlarda da yazan biri olarak , diğer forumlarda böyle olmadığını,hatta neredeyse " kavga " derecesinde sert tartışma ve didişmelerin olduğunu söyleyebilirim...Burada tartışmalarda birbirlerine girmemelerinin nedenini bilemiyorum tabii ki , ne desem yanlış olur...

Sağlıcakla kalınız...

yucemanitu
01-05-2012, 18:52
Siz bilgi sahibi misiniz? Yoksa laf olsun diye mi yazıyorsunuz?

Sizin ananız, babanız sizin kutsalınız değil mi? Değilse yazık derim...Tanrı ile kutsalın ilgisi yok. NON - TEİST dinler var . Onların da kutsalları var. Siz o dinleri öğrenseniz derim. Mesela CAİNİZM, mesela ZEN. Neymiş? Her tanrısız kutsalsız demek değildir. Her dinde de tanrı olacak diye bir kural yok!

SEVR taraftarı olanlar tabii ki namert ve düşmanlarımız olanlardır. Sevr taraftarı olan TÜRK olabilir mi? Ben Türk düşmanlarından söz ediyorum. Şahıslarla ile uğraşmıyorum.

Belli oldu ki siz sadece karşınızdakine hakaret etmeyi bir iş sanıyorsunuz. Varsa düşünceniz lütfen onu yazın. Yoksa hakaret etmek çok kolay...

Ne oldu kızdınız mı? Amatör psikologluk denemelerinizle "egosu şöyle böyle aşağılayarak tatmin oluyor" bilmem ne derken neden acaba ben haddimi aşıyor muyum diye düşünmediniz? Bana hakaret ya da sataşma olmadıkça benim üslubum da normaldir. Ama birden kalkar da şöylesin böylesin diye saldırırsanız benden de benzer bir karşılık gelir. Bakın bu mesajımda öncekinden daha düzgün bir mesaj olduğu için ben de öncekinden daha düzgün bir cevap veriyorum. Buyrun bana şöylesin böylesin demeden konuşun karşılıklı saygı çerçevesinde tartışalım.

Bilgim varsa yazmamı istemişsiniz. Benim bilgisiz olduğumu düşünebilirsiniz yazılarımı da okumak zorunda değilsiniz. Aynı şekilde bir başkası da sizin bilgisiz olduğunuzu düşünebilir ve yazılarınızdan rahatsız olabilir. Ama siz forum kuralları dahilinde yazmakta özgürsünüz. Ben de istediğim sürece forum kurallarının dışına çıkmadan yazabilirim. Ama ona buna kılçık atmadan önce dönüp biraz özeleştiri yapın. Sevr emperyalist devletlerin bir planı, Sevr'i savunuyor diye itham ettiğiniz adam bir Sosyalist ve bu sitede tek bir kişinin bile bugüne değin Sevr'i savunmuşluğu yoktur.

Ha bu arada "kutsal"a gelirsek annemi babamı elbette çok sever ve saygı duyarım ama "kutsal" değillerdir benim için çünkü "kutsal" sevilen ve saygı duyulandan öte bir şey "kutsal" mistik bir tarafı olan bir şey "kutsal"dan anladıklarımız farklı olabilir o zaman başka bir başlık açıp şunu tartışmak gerek "Kutsal ne demektir?"

Sesli
01-05-2012, 19:14
Kimseye kızacak kadar büyük bir ego sahibi olamadım. Sadece gerçekleri her yerde söylemek benim görevim. Kişileri incitecek, kişileri yere vuracak tarzda yazanlar çukura düşünlerdir. Bunlar çukurdan çıkmak için çabalarlar.

Atatürk'e saldırmaya yeltenenler, Türk İstiklal savaşını yok sayanlar tabiidir ki SEVR taraftarlarıdır. Türk istiklal savaşını olmayan akıllarınca eleştirmeye yeltenenler bu ülkenin düşmanları olanlardır. Bu gibi kişilere sadece güler geçerim. Ancak TÜRK DÜŞMANI oldukları gerçeğini söylemek de benim en doğal hakkım.

Benim hiç bir yazımda bir kişiye karşı aşağılayıcı bir söz bulamazsınız. Bana göre her insanın ana ve babası onun atasıdır. Ve bu kutsaldır. Çünkü onu dünyaya getirenler bu kutsal kişilerdir. Yani herkesin bir kutsalı vardır.

Düşüncesi olmayanlar karşılarındaki kişileri aşağılayarak egolarını yukarıya çukurun üstüne almaya gayret edenlerdir. Düşünce sahibi olan düşüncesini yazar, düşüncesi olmayan da sadece hakaret eder. Hakaret etmek kolaydır. Düşünce sahibi olmaksa zor olanı.
Zor olanı seçerseniz yücelirsiniz.

yucemanitu
01-05-2012, 19:32
Kimseye kızacak kadar büyük bir ego sahibi olamadım. Sadece gerçekleri her yerde söylemek benim görevim. Kişileri incitecek, kişileri yere vuracak tarzda yazanlar çukura düşünlerdir. Bunlar çukurdan çıkmak için çabalarlar.

Bir insan sürekli cesaretten bahsediyorsa o kişi korkaktır yani sürekli kendi kendine cesur olmayı telkin etmektedir. Eğer düşünmenin öneminden sürekli ve saplantılı bir şekilde konuşuyorsa da o kişi düşüncesizce konuşuyordur. Şu an karşımda sabit fikirli biri "ego ego" diye yırtınıyor. Demek ki bu kişinin de acayip kibirli bir egosu var.

Atatürk'e saldırmaya yeltenenler, Türk İstiklal savaşını yok sayanlar tabiidir ki SEVR taraftarlarıdır. Türk istiklal savaşını olmayan akıllarınca eleştirmeye yeltenenler bu ülkenin düşmanları olanlardır. Bu gibi kişilere sadece güler geçerim. Ancak TÜRK DÜŞMANI oldukları gerçeğini söylemek de benim en doğal hakkım.

Atatürk'ün yaptığı Dersim katliamı eleştirilebilir, militarist eğitim sistemi eleştirilebilir, bu ne Türk düşmanlığıdır ne de Sevr taraftarlığıdır.

Düşüncesi olmayanlar karşılarındaki kişileri aşağılayarak egolarını yukarıya çukurun üstüne almaya gayret edenlerdir. Düşünce sahibi olan düşüncesini yazar, düşüncesi olmayan da sadece hakaret eder. Hakaret etmek kolaydır. Düşünce sahibi olmaksa zor olanı.
Zor olanı seçerseniz yücelirsiniz.

İnsanın önce muhattabına "namert" diyip sonra da şıu satırları yazması için harbiden aklından zoru olması gerek. O zaman sen de insanlara saldırarak çukurun içinde debelenmeyi bırak dediğim gibi saçma sapan laflar edersen aynı değerde karşılık alman normaldir. Saçmalamayı bıraktığın an düzeyli bir tartışma yaparız. Önce karşındakine sen şusun busun demeyi bırak eğer bunu yaparsan tartışalım yoksa boşuna nefes tüketmeyelim.

Sesli
01-05-2012, 21:06
Atatürk Dersimde İsyancıları yere sermiştir. Atatürk'ü eleştirecek babayiğit daha ansından doğmadı. Türk düşmanlarıyle tartışmaya dahi değmez. Onlar düştükleri çukurda ebediyyen kalacaktır. İsyan eden cezasını tarihte daima görmüştür.

DEMAN
01-05-2012, 21:54
Atatürk Dersimde İsyancıları yere sermiştir. Atatürk'ü eleştirecek babayiğit daha ansından doğmadı. Türk düşmanlarıyle tartışmaya dahi değmez. Onlar düştükleri çukurda ebediyyen kalacaktır. İsyan eden cezasını tarihte daima görmüştür.

Senin sevgili atan, fasit bir cani vede katildir, onu savundugun icin seninde ondan hicbir farkin YOKTUR !!!

Dersim de kelimenin tam manasiyla bir ISYAN olmamistir, sadece sevgili atanizin zorla Dersim vilayetini ele gecirmek istemesine, yani ASIMILASYONA karsi bir DIRENIS olmustur. Dersim e tecavüz edip, zorla hakim olmak isteyen sizin kemmaliniz idi, Dersimliler silaha sarilip sizin devletinizi ele gecirmek icin ayaklanmadilar, dikkatinizi cekerim.

Azicik utanma duygusu olsa, gelip burada katil atanizi savunmazsiniz. Bu dünyaya INSAN olmak icin gelmediginiz belli oluyor !!!

ELINE DILINE VE BELINE SAHIP CIKAN PIR SEY RIZA YA MINNETTARIM. Onun sayesinde Dersim hala diline, dinine ve kimligine sahiptir, türk vede müslüman olmamistir, birkac hainlerin ve keklik irklilarin disinda !!!

DEMAN
01-05-2012, 22:01
Atatürk İnsan Öldürmedi (!); Sadece Kürdleri Katletti.. Sevan Nişanyan / Aralık 2011

Facebook profilimde gırgırına yazdığım bir cümle var. Gencin biri ona takmış, bana sitem etmiş:

"merhaba sevan bey, ben sizin henüz kitaplarını okumadım ama bazı programlarda fikirlerinizi dinledim... Facebook sayfanızda Atatürk’ün insan öldürdüğünü ima etmişsiniz. Lütfen sizden rica ediyorum beni aydınlatır mısınız, Atatürk nerede insan öldürmüştür? Ha bizim namusumuzu, özgürlüğümüzü savunduğu savaşlarda insan öldürdüğünü söylüyorsanız o savaşta olmayı ben şeref kabul ediyorum. Onu da bilmenizi isterim…!"

Dayanamadım, etraflıca cevap yazdım.

Dayı gazete mi okumuyorsun?

Sırf Dersim’de 13.000 kişiyi köpek gibi itlaf ettirdi, hem silahlarını toplatıp liderlerini bertaraf ettirdikten sonra. İsyan misyan ettikleri yoktu, korkudan paniğe kapılmış taş devri aşiretleri idiler. Devlet başkanının alkol ve iktidar hastalığıyla zıvanadan çıkmış fantezisinin eseri, “Almanlar yapıyorsa bizim neyimiz eksik”ten öte bir mantığı olmayan bir manasız katliamdı. Başbakan İnönü’yü “olmaz artık bu kadar” dediği için görevden aldı, yerine emirlerine daha kolay boyun eğecek bir yalaka getirdi. Av operasyonunu baştan sona bizzat idare etti.

1930’da Zilan vadisinde katledilen köylülerin sayısı belirsizdir.

Devlet başkanının şahsi emriyle kadın, yaşlı, çoluk çocuk belki 10.000 Kürd öldürüldü. Daha geri git: 1925’te bütün Kürdistan’da kaç bin kişi idam edildi, kaç on bin kişi dağda bayırda katledildi belli değildir. Koskoca Genç kasabası gazi hazretlerinin emriyle taş üstüne taş bırakmamacasına yok edildi. [şimdi adı genç olan kasaba değil, eski il merkezi; yerinde yeller eser.] 1930’da Menemen kasabasının da havadan bombalanarak yok edilmesini emretti; gene İsmet’in tavassutuyla vaz geçirdiler.
1925’te devlet başkanının kaprisi doğrultusunda şapka giymeyi reddetti diye memlekette onlarca kişi çarşı meydanlarında asıldı. Şapkaya karşı gösteri oldu diye Rize şehrini denizden topa tuttular. Hasbelkader kendini devlet başkanı ilan ettirmiş generalin teki “herkes kafasına külah takacak” yahut “sakallar tıraş edilecek” diye emretse, sen olsan ne yapardın? Seni bilmem ama ben inadına sakal uzatırdım gibi geliyor bana.

Milli Mücadele’nin ilk günlerinde yanında duran hemen herkesi 1925-26’da iktidarını pekiştirdikten sonra idam ettirdi, bilir misin?

Milli Mücadele’nin başlıca finansörü olan Cavit, Sivas Kongresine ittihat ve Terakki örgütünün desteğini getiren Vasıf asıldı; Milli Mücadele’nin İstanbul ayağını örgütleyen Kara Kemal saklandığı kümeste kendini öldürdü. Liseden beri en yakın arkadaşı ve Ankara’daki ilk günlerinde oda arkadaşı olan Albay Arif Bey’in idam kararını imzaladığı gece parti verip sabaha kadar dans etti; herkesi de zorla dans ettirdi. Rauf’u, Halide Edip’i ve Adnan Adıvar’ı da astıracaktı; vaktinde haber alıp kaçtılar. Karabekir’in idamı için emir verdi; gene İsmet’in araya girmesiyle, ordu ayaklanır diyerek vaz geçirdiler. Karabekir kimdi? Vahdettin’in ve İngilizlerin adamı diye bilinen Mustafa Kemal’i Erzurum Kongresi’nde Milli Mücadele ekibine kabul ettiren ve liderliğe gelmesini sağlayan kişiydi. Onu da yok etmek istedi; beceremedi.
1923’te Meclis’te kendisini diktatörlükle suçlayan Ahmet Şükrü Beyi Çankaya bahçesinde şahsi muhafız alayının başı olan Topal Osman’a öldürttü. Çok fazla tepki alınca bu sefer Topal Osman’ı öldürttü. Bundan iki ay önce aynı yerde, 3 yıllık sevgilisi ve muhtemelen gayrimeşru çocuğunun babası olan Fikriye’yi kafasının arkasından vurarak öldürdüler. Tetiği bizzat kendisinin çektiği rivayet edilir, ama kesin kanıtı yoktur.
Bundan birkaç ay sonra karısının kuzeni ve Halit Ziya Uşaklıgil’in oğlu olan Vedat, Çankaya köşkünde intihar etti. Onun da hikâyesi çoktur, ama başka zaman anlatılması daha doğru olur.
Milli Mücadele sırasında bizzat başkomutana bağlı ve onun emriyle iş yapan İstiklal Mahkemeleri 9000 civarında insanı sorgusuz sualsiz idam etti. Bunların ezici çoğunluğu 7 yıl süren savaşta sefil olmuş, ocağı batmış, ittihatçı manyaklığından takati tükenmiş zavallı Anadolu köylüleriydi. “Milli Mücadele” adı verilen yunan harbinde şehit olan asker sayısı, İstiklal Mahkemeleri’nce idam edilenlerden azdır, farkında mısın? [Genelkurmay kayıtlarına göre yunan ve Ermeni harplerinde ölen asker sayısı 9177.]
Dünya harbinin son günlerinde Filistin’de iki adet orduyu [merak ediyorsan 7. ve 8. ordular] bütün mevcuduyla İngilizlere esir verdi; beceriksizlik mi yoksa danışıklı dövüş mü, henüz aydınlığa kavuşmuş konu değildir. Kalan bir avuç askeriyle ricat ederken Halep’te Araplar ayaklanıp gösteri yaptı diye kentin ana caddesinde mitralyöz kurup sivil halkın üstüne ateş açtırdı. Kaç kişinin öldüğü belli değildir.
Çanakkale’de ve Bitlis cephesinde hadi diyelim ki savaş vardı; aldığı emirleri yerine getirdi; onlar cinayet sayılmaz. Ya Libya’ya ne diyeceksin?

Osmanlı hükümetinin müdahale etmeme kararına rağmen, İttihat ve Terakki’nin gizli teşkilatının emriyle tebdil-i kıyafet edip 1912’de Libya’ya çıktılar; sözde İtalyanlara karşı direniş örgütlediler. İtalyanlara karşı tek kurşun atamadılar gerçi, ama arada yüzlerce gariban Arabı direnişe karşı çıktı yahut İtalyanlarla yaşamaktan memnun oldu diye katlettiler.

Aklında bulunsun: cinayet işine gireceksen büyük gireceksin. On kişi öldürsen karın deşen Jack diye namın çıkar. yüz bin kişi öldürsen vatan kurtaran kahraman olursun, ilkokul sınıflarına fotoğrafını asarlar.
Misal: 33 sivil Kürdü öldürdü diye General Mustafa Muğlalı’yı katil ilan ettiler. Adamcağız hapislerde öldü; Van’da bir kıytırık kışlaya verdikleri adını zorla kaldırttılar. Ötekisi Zilan vadisinde 44 tane köyü yakıp ahalisini topyekûn kılıçtan geçirdi. Kışlayı bırak, memleketin her kasabasında caddesi, meydanı, heykeli, okulu, stadyumu var.

Tahmin ediyorum ki gençsin.

Koyun güdücülerin propagandasından kendini kurtarmaya çalış; ilkokul kitaplarında okuduğun her şeye kanma. “o savaşlarda olmayı şeref kabul ediyorum” gibi afili cümlelere de boş ver, kendini gülünç duruma düşürmekten başka şeye yaramaz.
Selamlar

Sevan Nişanyan

Bu makale Sevan Nişanyan'ın Facebook sayfasından alındı

Sesli
01-05-2012, 22:43
Sevan Nişanyan denilen Ermeni, aslında Atatürk ve TÜRK düşmanıdır. Ermenileri Türklerin soykırıma uğrattığını iddia eder. 1915de Türkiye Cumhuriyeti yoktu. Daha bundan habersizdir.
1915de olan olayalar Azgın Ermenilere Osmanlıyı arkadan hançerlemenin bedeli olarak verilen yer değiştirme cezasıdır. O yıllarda Osmanlı pek çok cephede savaşmaktadır. yollarda ölenler de olmuştur. Önce insan yaptığının ne sonuç vereceğini bilirse, böyle başından büyük işlere de kalkışmaz. kalkışınca sonucuna da katlanacaktır.

Sevan Nişanyanı burada alıp da dürüst bir kişi sananlar da varsa işte onların anlayışları da Bu Nişanyan kadardır.

Dersimde olan biteni kıyım diye sunanlar Dersimdeki isyancıların nasıl Türk askerlerini köprübaşında önce pusuya düşürdüklerini anlatmazlar. Nişanyandan öğrendikleri ancak bir Türk düşmanının bakışını belirtir...

yucemanitu
02-05-2012, 09:08
Sevan Nişanyan denilen Ermeni, aslında Atatürk ve TÜRK düşmanıdır. Ermenileri Türklerin soykırıma uğrattığını iddia eder. 1915de Türkiye Cumhuriyeti yoktu. Daha bundan habersizdir.
1915de olan olayalar Azgın Ermenilere Osmanlıyı arkadan hançerlemenin bedeli olarak verilen yer değiştirme cezasıdır. O yıllarda Osmanlı pek çok cephede savaşmaktadır. yollarda ölenler de olmuştur. Önce insan yaptığının ne sonuç vereceğini bilirse, böyle başından büyük işlere de kalkışmaz. kalkışınca sonucuna da katlanacaktır.

Sevan Nişanyanı burada alıp da dürüst bir kişi sananlar da varsa işte onların anlayışları da Bu Nişanyan kadardır.

Dersimde olan biteni kıyım diye sunanlar Dersimdeki isyancıların nasıl Türk askerlerini köprübaşında önce pusuya düşürdüklerini anlatmazlar. Nişanyandan öğrendikleri ancak bir Türk düşmanının bakışını belirtir...

Ne olmuş yani adam Ermeni kökenliyse, sorun bu mu? Asıl sorun bir kişinin söylediklerinin doğru olup olmamasıdır.

Yazılanlar yalan mı? M. Kemal her diktatör gibi eleştiriye tahammülü olmayan biriydi tuttu önce mecliste kendisini eleştiren Ahmet Şükrü'yü öldürttü sonra vekilleri öldürülen Trabzonlular ayaklandı bu sefer onların öfkesini dindirmek için Topal Osman'ı öldürttü. Garip bir şekilde (hâlen bazılarınca) "Sosyalist" olduğu iddia edilen Galiyefçi Suphi'yi ve 14 yoldaşını da öldürttü? İstiklal Mahkemelerince binlerce kişi öldürüldü, şapka takmıyor diye onlarca insanı öldürttü. Dersim'de velev ki isyan olsun, hiçbir şeye karışmayan çoluk çocuk bir sürü masum Dersimli katledildi. Adam biraz daha yaşasa öldüre öldüre memlekette kimseyi bırakmayacaktı ve bu adamı eleştirmek Türk düşmanlığı oluyor çok ilginç yani.

Neva
02-05-2012, 10:40
Arkadaslar, gerek 1915 olaylari ile ilgili, gerekse Dersim'le ilgili bircok basligimiz mevcut, hem politika bolumunde, hem de tarih bolumunde.

Baslik konusunun disina cikmadan fikirlerinizi yazarsaniz, daha saglikli bir tartisma olacagi muhakkak..

Corpse Bride
04-05-2012, 01:47

Dedem, cumhuriyetin ilan edildiği dönem sonrası askermiş, kendisi de dahil olmak üzre diğer askerlerle verilen emir gereği, kürt kadınların çocukların ve erkeklerin topluca öldürülmesine katılmış. anlatırken ağlardı birbirine sarılan kadın ve çocukların yüzünü hiç unutamadığına dair.

Ve kalıcı olan ne varki kutsal olsun? bir arkadaş yazmıştı rumuzunu hatırlayamicam ama "bir şeylere anlam yuklemek zorundaymışız gibi yetiştirilmek" demişti. işte bu yüzden yücemanitu haklı siteminde, bence

Sesli
04-05-2012, 20:53
Kutsalı olmayanlar insan haricindeki canlılardır.

Sitem ile hakareti ayıramayanların kutsalı da olamaz. Bir insanın ana ve babası onun kutsalıdır. Anası ve babası olmayanın kutsalı da olamaz...

Corpse Bride
05-05-2012, 10:38
sesli@,

İnsanın ayrıcalığı nedir, aklı mı? yoksa bu aklı kullanırken doğaya uyumlu olmak için zorladığı iradesi mi?

Ana-baba kutsallığı da size göre bir tanım olsa gerek. ha bebeği besleyip büyuten emek veren babında diyorsanız, kutsallığını göreviyle karıştırıyor olursunuz, ki o görevi hayvanlarda yapıyor. yavrusunu yıyen hayvan da var dersenız evladını sokaklara bırakan ınsanda var. kaldıki o hayvan sadece karnını doyuruyor.

Kutsalı olmak zorunda mı ki, hakaretle sitemi ayıramayanın kutsalı olamaz diyorsunuz.
Tutarsız,şüpheci, batıl inançlı,azgın, hırslı, kıskanç,yalancı, sadakatsiz,meraklı, dedikoducu, sınırsız istekleriyle açgözlü, savaşçı dengesiz ve kaygılarla dolu ve de olaylar karşısında tepkisi ölçülemeyen insanoğluna anlam yukleyip kutsallıktan bahsetmek saflık olsa gerek. konu neden anlaşamıyoruz

bence en sefil varlık insan.