PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ateş yakmanın tarihi 300 bin yıl geriye gitti!

metee
05-04-2012, 03:06
Güney Afrika'da bir mağaradaki muhtemel ateş ocağının izlerini inceleyen antropologlar, insanın atalarının ateş yakmayı şimdiye kadar tahmin edilenden 300 bin yıl daha eski, yaklaşık 1 milyon yıl önce öğrenmiş olabileceklerini bildirdi.

Araştırmaları Amerikan Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) dergisinde yer alan uluslararası antropolog ekibi, Güney Afrika'nın merkez-doğusunda, daha önce de kazılar yapılan ve eski insanın varlığına dair önemli bulgular içeren Wonderwerk mağarasının içindeki katmanlarda yanmış hayvan kemiği kalıntıları ve öncekilerden daha eski taş aletlerin izlerini buldu.
Katmanlar içinde iyi muhafaza edilmiş bitkisel madde ve kemik parçalarının küllerini bulmalarının kendilerine mağaranın girişinde bir küçük ateş ocaklarının varlığını düşündürdüğünü belirten bilim adamları, bazı parçaların yüzeyde renk değişikliğine neden olduklarını, bunun da kontrollü bir ateş yakıldığını gösterdiğini belirtti.
Toronto Üniversitesi'nden antropolog Michael Chazan, analizlerin ateşin insan tarafından kullanılmasını 300 bin yıl geriye götürdüğünü kaydetti.
Antropologlar şimdiye kadar insanın tarih öncesi atalarının besinleri ısıtmak ve soğuktan korunmak için ateş yakmak amacıyla kıvılcım üretme yöntemini hangi dönemde keşfettikleri konusunda anlaşmaya varamıyorlardı.
Afrika, Asya ve Avrupa'da bu tip faaliyetlere ilişkin izler keşfedilirken İsrail'de bulunan 700 bin ila 800 bin yıl öncesine ait kömürleşmiş kap parçaları ilk kanıtlar olarak kabul ediliyordu.

Kaynak: www.cnnturk.com

Evrimi bırakıp RDawkins'den çakmak almışlardır.Ateş bulundu diye bağırmışlardır. Çünkü 1 Milyon yıl önce daha gelişmemiş beyinler olduğu söyleyen evrim acaba çakmağı 1 milyon önce unuttular mı?

Saygılarımla MeTeE

vartor
05-04-2012, 03:44
Metee, evrim teorisiyle alip veremedigin nedir anlayamadim? HY mi kesildin basimiza?O kadar ilgisiz ki baglanti saglamaya calistigin, komik duruma dusuruyorsun kendini.
Bir milyon sene, ilk hucrelilerden insana kadar suregelen milyarlarca seneye oranla, o kadar kisa bir zaman ki, sanki dun gibi birsey. Ayrica bir milyon yil once de, zeka seviyesi gunumuzdeki bazilarindan daha yuksek humanoid varliklarin olasiligi kuvvetle mumkun.

metee
05-04-2012, 03:50
Sayın Vartor;
İlk önce bulunan bulgu bir bak neler değişmektedir. Bu kişiler sizlerin söylediği gibi maymunsu insanlar ise o zaman ateşi nasıl buldular. Ya da daha mı eski dönemlerde ateş kullandılar.? HY olmamaya çalışıyorum. Sadece var olan haber ekliyorum.
Neyi değiştirmekte olduğunu görmek istemiyorsun..

Saygılarımla MeTeE

ALKA
05-04-2012, 08:43
Evrimi bırakıp RDawkins'den çakmak almışlardır.Ateş bulundu diye bağırmışlardır. Çünkü 1 Milyon yıl önce daha gelişmemiş beyinler olduğu söyleyen evrim acaba çakmağı 1 milyon önce unuttular mı?

Saygılarımla MeTeE

Bık bık bık bık..

Maymuna bile ateş yakmasını öğretebilirsiniz ama bizim bağnaz evrim inkarcılarına evrimi öğretemezsiniz.

http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/1672371_460s.jpg

Maymun ateş yakmasını öğrendi

http://www.youtube.com/watch?v=tKrTHMJCINo

Maymun taşla odun ve dalları kırmasını öğrendi

http://www.youtube.com/watch?v=h7IdghtkKmA&feature=related

ALKA
05-04-2012, 08:55
Maymun taşla fındık kırmasını öğrendi

http://www.youtube.com/watch?v=h7IdghtkKmA&feature=related

Bizim fındık akıllılar hala yerinde sayıyor..

metee
05-04-2012, 23:53
Sn;
İşinize gelen kısımlarda maymun ateş öğrendiği söylemek ile kalıyorsunuz. Bir maymunu aç bırak sana ne güzel akıllık fikirler gösterir görürsün. Ben maymuna ateş yakmayı öğrettim demek ile kalmıyor. Ateş ne zaman kullanıldığını gösteren bulgular daha eskiden ateşin kullanıldığını göstermektedir. Senin yemek pişiren maymunların o dönemde bir RDawkinsden ders almadığı için kendi öğrenmesi lazımdı. Ama nasıl ateş buldular RDawkins grubu çakmak ve kibrit mi unuttu yoksa evrim diye bir masal yokmuydu? Bilimadamları bir maymunun neden ateş ile yemek pişirdiğini açıklayamaz. Senin resimlerindeki maymunların sadece bir hediye verilerek kendilerine ateş yakmasını gösterilmiştir. Şempo ateş yakar hediyesi muzdur. RDawkins ateş yakar hediyesi ise bir bardak sudur.

Daha önceler videolarda gördüğümüz gibi hediye ve açlık hissi ile maymun terbiye edilir.

Saygılarımla MeTeE

taylan
05-04-2012, 23:57
Lütfen bu vatandaşa kimse cevap yazmasın kendi kendine buralarda takılsın bi süre sonra sıkılıp gidecektir. Tüm arkadaşlardan ricamdır. Ya da mümkünse açtığı her topic kapatılsın.

AhbAp
06-04-2012, 00:37
Hayvanlardaki Merhamet Videoları (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=436102#post436102) başlığında 7 nolu mesajını görünce, ben de seninle hemfikir oldum.

Cumayagittimgelicem
06-04-2012, 00:48
her zamanki gibi sanırsam evrim tarih aralığını anlarken bir anda embesil, böcek zekasında bir hayvan insana geçtiğimizi zannediyorsun. hy türevi bir bakış açısı evrim ve türler için. sonra kalkmış komiklik yaptığını zannedip kendini rezil ediyorsun. ateş yakmak ve alet kullanmak varsın 500bin yıl geriye gitsin. evrimi nasıl çürüttüğünü iddia ediyorsun?

ateşi bulmak için illaki teorik fizikde phd mi lazım? gerçekten seni ve mantığını anlamakta çok zorlanıyorum. bişey bulduğunu zannediyorsun ve hiç yorum yapmadan körlemesine, çocuk heyecanıyla ve argümanlarıyla ve hatta alay şekliyle konuya dalıyorsun. sonra ayıkla pirincin taşını. gerçekten tarihi yorumlamaya bile çalışmıyorsun