Orijinalini görmek için tıklayınız : Hıristiyan Ateistler
Ailemde ve çevremde ateist bireyler var. Son zamanlarda çevremden, "tehlike anında" hıristiyan olmaya hazırlandıkları yönünde şakayla karışık şeyler duymaya başladım. "Hem de katolik" diye ekliyorlar ki iş sağlama alınsın, Batı'nın koruması garantilensin. Koruma yanında, Hıristiyanlığın daha rahat uygulanabilir bir din olduğu da gerekçeler arasında.
Aklıma, finalinde imamın rahibe "Dininin kıymetini bil" dediği fıkra geliyor!
İslam çıkışlı bu ateistlerin, görüntüde bile olsa müslüman gibi davranmayacaklarını duyduğumda acı acı gülüyorum. İslam'ın gelmiş geçmiş en ilkel, en sevimsiz din olduğu görüşüm daha da kuvvetleniyor.
Forum ahalisinde benzer hazırlıklar var mı, merak ettim. :)
Firestorm
13-04-2012, 22:18
Ailemde ve çevremde ateist bireyler var. Son zamanlarda çevremden, "tehlike anında" hıristiyan olmaya hazırlandıkları yönünde şakayla karışık şeyler duymaya başladım. "Hem de katolik" diye ekliyorlar ki iş sağlama alınsın, Batı'nın koruması garantilensin. Koruma yanında, Hıristiyanlığın daha rahat uygulanabilir bir din olduğu da gerekçeler arasında.
İslam çıkışlı bu ateistlerin, görüntüde bile olsa müslüman gibi davranmayacaklarını duyduğumda acı acı gülüyorum. İslam'ın gelmiş geçmiş en ilkel, en sevimsiz din olduğu görüşüm daha da kuvvetleniyor.
Bu fikir benim aklıma daha önce gelmişti. :heh: Çok iyi bir hristiyan taklidi yaparım mesihe şükürler olsun ki :D
Tanrı sizi korusun :fencing:
Heimdall
13-04-2012, 22:23
Dinlerin insan ürünü oldugunu bilmesem, coktan hiristiyan olmustum. Nitekim yasadigim ülkede hiristiyan bireyler cogunlukta.
Özgürcan
13-04-2012, 22:31
İslam ile karşılaştırdığımda hristiyanlık bana daha sempatik gelmiştir. Camilerde ağlayan adamlar varken kiliselerde gitar eşliğinde ilahi okuyanlar vardır zira...
Heimdall
13-04-2012, 22:40
Sayin Özgürcan,
o yazdiklariniz mezhebine bagli galiba. Bana da Hiristiyanlik, en azindan simdiki konumu (bir kac yüzyil önce ögle degildi), daha sempatik gelir. Ama unutmamak lazimdir ki Islam'inda, erkekleri göz önüne alirsak, Hiristiyan'likla kiyaslarsak avantajlari vardir. Mesela cinsel özgürlükler bakimindan.
yucemanitu
14-04-2012, 00:07
Gelmiş geçmiş en ilkel, en sevimsiz ve çirkin dinin Musevilik olduğunu düşünüyorum. Hemen ardından İslam gelir ama birincilik tahtı Museviliğin bence.
ereninthenature
14-04-2012, 01:21
Gelmiş geçmiş en ilkel, en sevimsiz ve çirkin dinin Musevilik olduğunu düşünüyorum. Hemen ardından İslam gelir ama birincilik tahtı Museviliğin bence.
Kesinlikle katiliyorum.
Jolly Jocker
14-04-2012, 02:32
Tehlike anında ''kitap ehli'' dışında bir din seçemeyiz zaten. Kellemiz gider. Ateist de kalamayız, gene gider kelle. Varolanlar arasında gerek kendi reformunu yapma, gerek şeriatsızlık, gerek Batılı ülkelerin koruması, gerekse en az ilkel olma bakımından hıristiyanlıktan başka alternatifimiz yok gibi. Ama katolikliği değil protestanlığı tercih ederdim. Belki anglikanlık olabilir. Çünkü arkana İngiltere ve ABD'yi almış olursun, hem en serbest hıristiyan mezheplerinden biri, hem nispeten hoşgörülü, hem de anglikan başpsikoposunun sol çıkışları olabiliyor.
Protestanlık seçenleri ABD, İngiltere, İskandinav ülkeleri, Hollanda v.s. korur.
Katolikleri Fransa, İtalya, İspanya, Polonya falan.
Ortodoksları ise Rusya.
Seç beğen al. :)
Bence de en ilkeli musevilik ama. İkinci sırada islam gelir. (İslam gene birşeyde birinci olamadı yani).
Aslında "sidik yarıştırmak" istemiyorum. Museviliğin ne kadar ilkel bir din olduğunun da farkındayım. Ancak İslam'ı bu açıdan Museviliğin üzerinde düşünüyorum.
Kutsal kitapları bazında her iki din karşılaştırıldığında İslam, Musevilikten hayli etkilenmiş, genel literatürünü olduğu gibi içselleştirmiş, onun masallarına sahip çıkmış bir din. Fakat ritüelleri de işin içine katarsak (elbette Museviliğin de zor, ağır ve sevimsiz ritüelleri var), İslam çok daha ayrıntıcı, çok daha zorlayıcı kuralları olan bir din bence. Tuvalete girerken bile hangi ayağın kullanılacağını, yer sofrasında yemek yerken, Muhammed'in oturduğu stilde oturulması gerektiğini bile belirleyen, bunların ve daha tonlarca şeyin önemsendiği bir din.
Musevilikte bildiğim kadarıyla "Rabbin adını gerekli gereksiz anmayacaksın" gibi bir kural var. Ama müslümansanız, hemen her cümlenizde "İnşallah, maşşallah, amin" gibi, sürekli herşeyin ondan olduğunu, ondan bir izin beklendiğini onaylatacak, bunu gösterecek bir kelime kullanmak zorundasınız. Artık bugün konuşma dilinde "iyi" kelimesi bile kötü; "iyi akşamlar" dediğinizde "hayırlı akşamlar" şeklinde düzeltiliyor.
Ayrıntısı, uygulanışı, peygamberine inen özel muz orta şeklinde ayetleri ve daha bir çok şeyi dikkate alırsanız, boynuzun kulağı geçtiğini, İslam'ın Museviliği solladığını görürsünüz. En azından benim görüşüm bu yönde.
Bende sözde semavi dinleri göz önüne alırsak Hıristiyanlığı tercih ederim :)
İlahi dinler sahtecilikle meşhurdur. Bunlar tanrı maskesi arkasına saklanan kendinden elçilerle
insanları korkutarak kandırmışlardır.
Ateist dinlerde ise, bu dinlerin önderleri dürüst insanlardır. Bir defa tanrı maskesi takmazlar. ve ölüm sonrası ile cennet veya cehennem ile insanları kandırmazlar.
Budizm, zihin denilen olgunun iyice araştırıldığı ve zihindeki gerçeklerin insanlara öğretilmeye çalışıldığı bir din olup, '' farkındalık '' konusu bugünkü psikiyatri dalında bir takım psikolojik rahatsızlıkların sağaltımında kullanılan bir olgudur.
Ancak bu dinde de, kurallar manzumesi olduğu için tam bir özgürlükten söz etmek pek mümkün olmaz...
Ancak sevecenlik konusunda, son derecede ileri gitmiş bir dindir. Mesela Dalay Lama
kendilerine düşmanca davranan Çinliler için ''onlar bizim gurularımızdır '' diyecek kadar cevecenlik abidesidir...
Esenlik dileklerimle,
İlahi dinler sahtecilikle meşhurdur. Bunlar tanrı maskesi arkasına saklanan kendinden elçilerle
insanları korkutarak kandırmışlardır.
Ateist dinlerde ise, bu dinlerin önderleri dürüst insanlardır. Bir defa tanrı maskesi takmazlar. ve ölüm sonrası ile cennet veya cehennem ile insanları kandırmazlar.
Budizm, zihin denilen olgunun iyice araştırıldığı ve zihindeki gerçeklerin insanlara öğretilmeye çalışıldığı bir din olup, '' farkındalık '' konusu bugünkü psikiyatri dalında bir takım psikolojik rahatsızlıkların sağaltımında kullanılan bir olgudur.
Ancak bu dinde de, kurallar manzumesi olduğu için tam bir özgürlükten söz etmek pek mümkün olmaz...
Ancak sevecenlik konusunda, son derecede ileri gitmiş bir dindir. Mesela Dalay Lama
kendilerine düşmanca davranan Çinliler için ''onlar bizim gurularımızdır '' diyecek kadar cevecenlik abidesidir...
Esenlik dileklerimle,
Sevgili sesli,
Kendimize din aramıyoruz. "Tehlike anında camı kırıp içeriden ne almak lazım" türünden, aslında geyik muhabbeti kıvamında ve bunu bildiğimden özellikle cafeye açtığım bir başlıkta laflıyoruz. Buradakilerin hepsinin kendilerine bir din ya da bir öğreti aramadığına eminim.
Ben protestan olabilirdim. Geçen sene bana ilahiyat eğitimi önerip, kiliselerde MAAŞlı çalışan bir görevli olma teklifi dahi gelmişti. :)
Bir güzel ABD vatandaşı da olur, istediğim ülkeye elimi kolumu sallayarak giderdim. Haklarım olurdu hem. TR'de popüleritem da artardı.
Öneriyi askıya almıştım.
Ne dersiniz?
Bir düşüneyim mi:)
Not: hristiyanlık için en iyi mezhep protestanlıktır diye düşünüyorum. Kalıplaşmış, donmuş dogmalar öğreten katolik ve ortodokslara tabii olmaktansa Kutsal kitabı kendin yorumla daha iyi. Özgürlüklerin kısıtlanmaz hem.
Protestan kiliselerde dövmeli, küpeli ( tercih meselesidir, saygıyla karşılanmalı) 'imanlılar' da görmek mümkün. Kilise önderiyle aran iyiyse, dertleşmek istiyorsan, oturup, adabıyla bira dahi içebilirsin. Gelenekçi ve değişime tamamen kapalı Ortodoks ve katoliklerde bu mümkün değildir.
Aman şuna dokunma, aman buna yaklaşma. aman oruç tut..bilmem kaç defa meryemana duasını oku..Bunlar ortodoks ve katoliklerin zırvalıkları.
ereninthenature
15-04-2012, 20:23
Illa bir dine mensup olucaksam Islami secerdim ben.Hepsi ayni derecede uzak bana, Hristiyanligin bir ayricaligi yok.Hem Islam erkeklere ayricaliklar sunuyor, fazla miras hakki vs.HY'nin pesine takilirim, anti-evrimci olurum yada nurcu olur esnaf abilerden burs baglarim, okul bitince hazir ise girerim, arkamda hem cemaat hem devlet ohh mis:D
Amerika ve Kanada'da, en muhafazakarlarin protestanlardir sevgili natan. Hatta WASP derler bunlara;wasp= yaban arisi. W(white) AS(anglosaxon) P(protestan).
Hicbir dinin mantikli sekli olamaz.
istatistik
15-04-2012, 22:36
Seçeneklerim arasında ilk sırada bulunan hala "Uçan Sphagetti" dinidir. :D
Geçen yıl Avustralyada bir gencin makarna süzgezi ile ehliyet fotoğrafı çektirmesi inanç özgürlüğü kapsamında değerlendirildi. Bu bakımdan "acil durumda" sığınma talebinde bulunulabilir.
Şaka bir yana genel gidiş kimseye iyi görünmüyor gibi. Herkes postu deldirmemenin yollarını şaka yollu da olsa aradığına göre.
Jolly Jocker
15-04-2012, 22:49
Ben protestan olabilirdim. Geçen sene bana ilahiyat eğitimi önerip, kiliselerde MAAŞlı çalışan bir görevli olma teklifi dahi gelmişti. :)
Bir güzel ABD vatandaşı da olur, istediğim ülkeye elimi kolumu sallayarak giderdim. Haklarım olurdu hem. TR'de popüleritem da artardı.
Öneriyi askıya almıştım.
Ne dersiniz?
Bir düşüneyim mi:)
Yazdıklarını kuyunca kendim için böyle birşey düşündüm. Ne dersin, benden papaz olur mu? :)
Ara sıra protestan bir din adamı olup hıristiyanlığı gnostik özüne döndürme, bu yönde modern bir heresi başlatmayı hayal etmişimdir.
Kaleyi içeriden fethetmek, dumur etmek gibisinden yani...
Ya da dinin en seküler yorumunu yapmak.
Hiç değilse modern bir marcionizm türetmek...
Bu tür bir teklif almak için ne yapmak gerekiyor?
Kiminle irtibat kurmak?
Birkez daha düşünün
http://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=m%C4%B1s%C4%B1rda%20hiristiyanlara%20sald%C4%B1r %C4%B1&source=web&cd=3&ved=0CCsQFjAC&url=http%3A%2F%2Fwww.hristiyangazete.com%2F2012%2F 01%2Fnijeryada-hristiyanlara-saldiri-4-olu%2F&ei=aS-LT73uIcrQtAbBlMDjCw&usg=AFQjCNH0z7jFAnB7Q9TxB1rcESsO0K2D-Q
Tehlike anında yapılacak şey içgüdülerinizde saklıdır.
Bu forumda "İlla bir din seçmek zorunda kalsanız, hangisini seçerdiniz" ya da "Hangi din nispeten iyi" türünden bir başlık vardı.
Fakat ben bu başlıkta, bu ve benzer soruları sormaya çalışmadım. Bir ateist açısından, topunun saçmalıktan başka bir şey olmadığını peşinen kabul ederek yazdım zaten.
Demeye çalıştıklarım şunlardı: Türkiye'deki ateistlerde, ortamın giderek İslami bir görüntü alması ve özellikle ateizm, ateistlik, ateistler ile ilgili mide bulandırıcı söylemlerden sonra bir moral azalması gördüğümü söylemekti. Buna ek olarak, varsayın ki bu ülkede bir ateist avı başladı, insanların bundan kurtulmak için dahi İslam'a geri dönmeyecekleri (İslam'dan bu denli nefret ettikleri) ve en azından bir nevi azınlık haklarından faydalanmak ve elbette dinin kendine has bazı kolay yönlerinden ötürü Hıristiyanlıkta karar kılacakları idi.
Yani aslında zor olan seçiliyor; bildik, tanıdık ve popüler din yerine daha önce tecrübe sahibi olunmayan ve Hıristiyan olarak kendini tanıttığında yine etraftan tepki alacağını bildiği halde İslam'ı seçmem diyor.
Elbette Hıristiyan olmakla, güçlü bir zırh garantilenmiş olmuyor. Rahip cinayetlerini, Hıristiyan halka yapılan aşağılayıcı açıklamaları ve darpları unutmadık. Fakat İslam nefreti o kadar zirvede ki, her açıdan gerici bir memlekette ateistler, "o ülkenin dinini" (bilerek yazdım) seçmiyorlar.
Tehlike anında, kuzey avrupa ülkelerine kaçmayı düşünüyorum. Ateist nüfus hayli yüksek, işsizlik oranları düşük, insan hakları açısından bize göre çok iyi durumdalar. Hatta şimdiden ikinci bir vatandaşlık almak için başvurabilirim.
Jolly;
Gnostizmi gundeme getirirsen zaten bastan kaybedersin.
Vaiz olabilmen icin oncelikle kiliseye duzenli katilmali vaftiz olmalisin.
Genclik toplantilarilarina katilirsan ilk etapta basarili bi giris olur.
Sonra asama asama devam ediyorsun.
Yurt disinda okuma imkani elde edersen. kralsin zate.
Diyakon yada pastor olarak atanirsin yada. kilise yetistirir felan.
Bildigin gibi asama asama oluyor bu isler.
ahbap;
Dara girersem pastor olurum. protestan.
kiliseme gelebilirsin yani:))
ama insanlarin zihnini karistirmayacan bak:)
Firestorm
17-04-2012, 22:46
Jolly;
Gnostizmi gundeme getirirsen zaten bastan kaybedersin.
Vaiz olabilmen icin oncelikle kiliseye duzenli katilmali vaftiz olmalisin.
Genclik toplantilarilarina katilirsan ilk etapta basarili bi giris olur.
Sonra asama asama devam ediyorsun.
Yurt disinda okuma imkani elde edersen. kralsin zate.
Diyakon yada pastor olarak atanirsin yada. kilise yetistirir felan.
Bildigin gibi asama asama oluyor bu isler.
ahbap;
Beni Pastör yardımcın yaparsam ben yarın gelirim :tongue1::heh:
ahbap;
Yok karıştırmam. Bırakıyorum artık bu işleri. Sen bana bir yer ayarla, gayrı yoktur başka emelim. :)
Kafasi karisik olmayanin kilisede, camide ne isi olabilir? Herkes birsey alabilme umuduyla gidiyor ama eldekini de birakip, ustelik hayatindan memnun, disari cikiyor:)
Jolly Jocker
18-04-2012, 06:55
Beni Pastör yardımcın yaparsam ben yarın gelirim :tongue1::heh:
Pastör ney la?
Ben şey olmak istiyorum.. Piskopos muydu neydi. O en büyükleri oluyor galiba.
Gnostisizmi hiç çaktırmadan yorum adı altında işleyecem, en sonunda ateizme bağlayacam işi. :)
Evvela Yeni Ahid ile Eski Ahid bağlantısını kesecem.
İsa'nın aslında Eski Ahid'deki Lucifer'in adamı olduğunu açıklayıp dumur edecem cemaati. :second:
yok ben direk yahudi olacam hristiyanlık kesmez beni (((.
Çok ilginç bir eğilim değil mi arkadaşlar? Her nedense ve gerek olmadığı halde neden ille de ilahi bir din seçme yarışı başlamış!
Bana öyle geliyor ki, ateist olduğunu söyleyenler sözlerinde pek samimi değil...Öyle ya gerçekten samimi olsaydılar ilahsız bir din seçmek daha mantıklı olurdu. Hem ateistlikleri hem de ihtiyaç duydukları tinsellik devam edebilirdi.
FARKINDALIK / FARKINDALIK / FARKINDALIK
yok ben direk yahudi olacam hristiyanlık kesmez beni (((.
Sevgili Vrael,
Yahudilik bir ırk değil mi? Yani dinsiz ve tanrısız Yahudiler çok. Siz herhalde Musevi demek istediniz. Yanılıyor muyum?
YasasinBilim
31-05-2012, 03:53
türkiye'de yahudiliği aklınızdan bile geçirmeyin bence. ayrıca yahudi bir anne lazım :)
islami kesim, yahudilere ateistlerden daha kötü gözle bakıyor. karalamak istedikleri insanlara önce yahudi yakıştırması yapıp sonra hedef gösteriyorlar.
nonteizm'i kamufle etmek için başka bir dinden görünmenin bazı avantajları var diye düşünüyorum.
kendimden örnek verecek olursam, kimliğimde hristiyan yazsaydı ezan sesi için daha güçlü biçimde şikayette bulunabilirdim. (turistik mekanlarda yabancı turistlerin şikayeti üzerine ezan sesleri kısılabiliyor.)
başka örnekler de var. ama uzatmaya gerek yok.
keşke alevilik (yaptırım yönünden) biraz daha güçlü olsaydı, direkt geçerdim. maalesef onlar da zenci (bizim gibi).
saygılar...
Her nedense ve gerek olmadığı halde neden ille de ilahi bir din seçme yarışı başlamış!
Öyle ya gerçekten samimi olsaydılar ilahsız bir din seçmek daha mantıklı olurdu.
FARKINDALIK / FARKINDALIK / FARKINDALIK
Siz başlık yazısını iyice okuyup anladınız mı gerçekten?
OKUDUĞUNU ANLAMAK / OKUDUĞUNU ANLAMAK / OKUDUĞUNU ANLAMAK
Siz başlık yazısını iyice okuyup anladınız mı gerçekten?
OKUDUĞUNU ANLAMAK / OKUDUĞUNU ANLAMAK / OKUDUĞUNU ANLAMAK
Bazı konuları anlayabilmek için başlığındaki mantıksızlık sizi bağlamaz...
Hem Hristiyan hem ateist olununca bu kabil kendini ateist sananların ne denli konudan habersiz ve
ciddiyetten uzak olduğu anlaşılır...
Bazı konuları anlayabilmek için başlığındaki mantıksızlık sizi bağlamaz...
Hem Hristiyan hem ateist olununca bu kabil kendini ateist sananların ne denli konudan habersiz ve
ciddiyetten uzak olduğu anlaşılır...
"Hem Hıristiyan hem de ateist" olunmaz sevgili Sesli. :)
angel333
22-03-2013, 12:20
O fıkrayı çok merak ettim...
O fıkrayı çok merak ettim...
Fıkra bu ya, Hıristiyanlık hakkında hiçbir bilgisi olmayan bir imam, bir gün merakına yenik düşmüş ve bir kiliseye gitmiş. Kilisenin rahibiyle tanışmış ve bazı sorularını yanıtlamasını istemiş. Rahip de "Hay hay" demiş ve başlamış imam sorularını sormaya:
- Günde kaç vakit namaz kılarsınız?
- Bizde namaz kılma yoktur.
- Yılda kaç ay oruç tutarsınız?
- Bizde böyle bir durum da yok.
- Hacca ne zaman gidersiniz?
- O da yok bizde.
- Şunu nasıl yaparsınız?
- Bizde o da yok.
- Bunu nasıl halledersiniz?
- Yok, o da yok bizde.
Şeklinde muhabbet devam ederken, imam bir durup düşünmüş. Sonra sağına soluna bakmış kimse var mı diye. Rahibin kulağına eğilmiş ve fısıltıyla, "Dininin kıymetini bil" demiş.
Aşağı yukarı böyle bir fıkraydı.
angel333
22-03-2013, 19:57
Dünyada en büyük ateist toplumu olan Çin yediyüz milyon ateist olduğu düşünülüyor. Burda artış gösteren dini grup hristiyanlık. Dünya nereye gidiyor.
Bir budist olarak yaşamak gerçekten çok zordur. Bu dünyadan % 100 elini çekiyorsun. Tüm zevklerden ve acılardan. Dünyadaki tüm kavramlardan uzaklaşıyorsun. Budizm en hümanist ve insalcıl dindir ama yaşanması çok zordur...
Türkiyeyi düşündüğümüz zaman mezhep bazında en iyisi katolik kiliseleri. Batı dünyasında durum nasıl bilmiyorum...
Müslüman gibi yaşamak zordur.
Bu din değişterenler ateistliğe devam ediyormu yoksa gerçekten inanıyorlarmı bilmiyorum.
Çıkarları varmı bilmiyorum.
angel333
22-03-2013, 20:11
Fıkra bu ya, Hıristiyanlık hakkında hiçbir bilgisi olmayan bir imam, bir gün merakına yenik düşmüş ve bir kiliseye gitmiş. Kilisenin rahibiyle tanışmış ve bazı sorularını yanıtlamasını istemiş. Rahip de "Hay hay" demiş ve başlamış imam sorularını sormaya:
- Günde kaç vakit namaz kılarsınız?
- Bizde namaz kılma yoktur.
- Yılda kaç ay oruç tutarsınız?
- Bizde böyle bir durum da yok.
- Hacca ne zaman gidersiniz?
- O da yok bizde.
- Şunu nasıl yaparsınız?
- Bizde o da yok.
- Bunu nasıl halledersiniz?
- Yok, o da yok bizde.
Şeklinde muhabbet devam ederken, imam bir durup düşünmüş. Sonra sağına soluna bakmış kimse var mı diye. Rahibin kulağına eğilmiş ve fısıltıyla, "Dininin kıymetini bil" demiş.
Aşağı yukarı böyle bir fıkraydı.
Güzel bir fıkra.
İslamda ne kadar çok ibadet olduğunu anlatıyor.
Müslüman bir haftada 35 kez namaz kılmak zorunda...
anthemoessa
25-03-2013, 12:48
Papaz/pastor olmak icin ne yapmak gerekiyor tam olarak? Kiliseye yazilmak vaftiz olmak duzenli katilim...vs den baska? Yani illaki birkac yil ilahiyat egitimi mi gerekiyor yoksa hristiyanlik teolojisiyle ilgili bir ya da birkac sinava girip vermek yetiyor mu? Pastor olarak atayan/tayin eden kimdir? Bilen ve tam olarak anlatacak olan var mi?
Bilen ve tam olarak anlatacak olan var mi?
Tr'de mi yaşıyorsun? Ona göre anlatmayı deneyelim.
anthemoessa
25-03-2013, 12:56
Evet, Tr`deyim su anda. Fakat ABD`ye de gidip gelen biriyim. Vize sorunum yok.
Türkiye'de işler senin de tahmin ettiğin gibi yürüyor. Katıldığın Hristiyan mezhebine göre biraz değişiklik gösterse de durum aşağı yukarı şöyle;
Evanjelik Kiliselerde:
Kiliseye aktif katılım ve üyelik sisteminde yer almak. Herşeyden önce bir hristiyan olmak. Sadık bir üye Kilisede hizmet eden de bir üyedir. Gençlik grubu önderliği Pastörlük ve hizmette başlangıçtır. Bunun içinse Gençlikle ilgilenmen gereklidir.
Kilisede sadık, samimi ve gelişim gösterenler hizmette daha fazla sorumluluk sahibi olurlar.
Vaftiz olmuş Kilise üyelerine Hasat seminerleri isimli kredili dersler verilir. Bu dersleri veren hocalar, Pastör, prof yada öğretmendir. İstanbul ve Ankara'dan geliyorlar genelde. (En iyi hoca aralarından biri Peter Pikkert bence. Sonra Ron Albinet)
Alacağın bu derslerin ödevlerini yapmalısın. ( ben çok çektim bu ödevlerden:)) Bitirince Avusturya'da 6 aylık bir devreden geçiliyor. Sonra Türkiyede aralıklarla bir o kadar hizmet aşamasında kalıyorsun.Hem master yapmış-diplomanı almış hem de hizmette yükselmen için bir aşama kaydetmiş oluyorsun. Daha sonra Pastör ve ihtiyar kurulu tarafından
Kilise görevlisi yada Pastör atanabilirsin.
Öncesinde Ankaradaki Filipus Hizmet kuruluşunda eğitim sisteminde staj yapabilirsin.
Bilgi, konuşma ve hitap yeteneği, Hristiyanlıkta samimi ve sadık olman en önemli şeylerden.
İllaki yıllarca teoloji okuman gerekmiyor. Seni atayan kişi ve heyet bağlı bulunduğun Kilise ihtiyar heyetidir. Pastör maaşlı çalışır.
Presbiteryen ve Reform Kiliselerinde:
Resmi olarak atanmış olmak gerekir. Kilisede yetişmenin dışında akademik anlamda üniv. bitirmek lazım. Bu da Türkiye'de pek mümkün değil. Bağlı bulunduğun kilise tarafından yurt dışında ilahiyat okuman istenmektedir. Ekonomik özgürlüğü kısıtlı olanlar için biyerlerden burs vs. temin ediliyor.
Ataması okul sonrası bir heyet tarafından ( Türkiyede atanacaksan, Yılmaz abi-Fikret Böcek-Pastör Kerem- Turgay abi-İlhan keskinöz vs. nin oluşturduğu bir heyet olur sanırım) gerçekleştirilir. Maaşla çalışır.
Adventistlerde
Türkler için Almanya ve Lübnan'da Üniversiteler mevcuttur. Adventist Pastör olmak için bu üniv.lere gidip toplamda 7 yıl İlahiyat okuman gerekiyor. Yedi yılın tamamını kesintisiz okuman gerekmez. Önemli olan tamamlamaktır. İstanbul'daki Pastörleri ( Pastör Şahin) bir din adamı olsa da hala bu programa katılıyor.
Adventistler de maaşla çalışır.
Saygılarımla
Rumpelstiltskin
Not 1: Amerikada ise daha basittir. Pastörlük okulları mevcut olup, o okulu bitirmen yeterlidir.
Not 2: Mormon yada Yehova Şahidi kilise-cemaat önderi olmanı tavsiye etmem.
Not 3 : İletim yetersiz yada yeterliyse veyahut açıklanması gereken noktalar varsa lütfen belirtin.
mücerred
25-03-2013, 15:39
Not 2: Mormon yada Yehova Şahidi kilise-cemaat önderi olmanı tavsiye etmem.
Not 3 : İletim yetersiz yada yeterliyse veyahut açıklanması gereken noktalar varsa lütfen belirtin.
Yehova şahidi kilise önderi olmayı neden tavsiye etmiyorsun?
Sanırım bu guruplar içerisinde en çalışkan olanı yehova şahidleri adamlar bütün gün sokaklarda çalışma yürütüyorlar.
Toplumda bir anlayış var bu tür mezheplere girip hristiyan olanlara büyük ekonomik olanaklar sunuldugu bir nevi adamların köşeyi döndügü iddiası var:third:
Bu konda ne düşünüyor sun?
anthemoessa
25-03-2013, 17:16
Rumpelstiltskin, tesekkur ederim. Ayrintili ve aciklayici bir yazi olmus.
angel333
25-03-2013, 17:30
firatb84 rahip olmayımı düşünüyon
Firestorm
25-03-2013, 17:34
http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=198217
bunun gibi biri olabalir belki de yada olmaya da bilir :)
anthemoessa
25-03-2013, 17:42
Bilgi ve sorumluluk bakimindan bu konuda kendime cok guvensem de iman bakimindan bilemiyorum. :) Ama meslege "profesyonelce" yaklasabilirim. :) ABD`de protestanlik catisi altinda pek cok ateist pastor var diye biliyorum. Ortodoks ve katolik kiliseleri boyle bir sey Kabul etmiyor ama cesitli protestan alt gruplarinda "ateist pastor"ler bolca var gorebilidigim kadariyla. Halk, kendilerine bu durumu sorunca "Tanri ile benim aramda" deyip gecistiriyorlar ama ozel mektuplarinda ve arkadaslariyla konusurken "imansiz" olduklarini dile getiriyorlar.
Rumpelstiltskin, tesekkur ederim. Ayrintili ve aciklayici bir yazi olmus.
Rica ederim.
Senin de bildiğin gibi Batıda bazı Protestan Kiliseleri çok liberaldir. Meryem ana'nın mucizevi doğumunu dahi kabul etmez aşırı liberaller. Mucizeleri ve benzeri doktrinleri sembolik görür ve öğretirler. Evrim teorisini savunur, eş-cinsel evlilikleri bile onaylayabilirler.
-------
Sayın angel;
Fıratı bilmem ama ben düşünüyorum esasen. Aklımda yok değil. Bir kaç yıla belki Rahip olabilirim. Alt yapı var. Kullanmak gerekir.
Saygılarımla
Rumpelstiltskin
Yehova şahidi kilise önderi olmayı neden tavsiye etmiyorsun?
Sanırım bu guruplar içerisinde en çalışkan olanı yehova şahidleri adamlar bütün gün sokaklarda çalışma yürütüyorlar.
Toplumda bir anlayış var bu tür mezheplere girip hristiyan olanlara büyük ekonomik olanaklar sunuldugu bir nevi adamların köşeyi döndügü iddiası var:third:
Bu konda ne düşünüyor sun?
Mormonlar Rahipliğini yada Mormon -LDS-kilisesi üyeliğini önermiyorum
Çünkü
1- Mormonlar çok açık bir şekilde yalan söyleyip, insanları aptal yerine koyuyorlar. Tamam dinler yalandır da insanlara açıkça yalan söylenmez. Tercümanlarını aptal yerine koyup parasını ödemediler. Mahkemeye tonla yalan beyanda bulundular. Joseph smith gibi sahtekar birini izlemenin bir anlamı yok.
Türkiyede de pek taraftarı bulunmayan ve çoğu çevrelerce marjinal bir grup, tarikat olarak gören var. Türkiye'de desteği yok.
Mormon Rahibiyim dersen, karizman çizilir zaten.
2- Mormon Rahiplerine maaş ödenmez. Başka bir ikinci işte çalışması istenir. Bu da adamı zora sokar. Biry erlerden illaki aşırman lazım. O da bize yakışmaz.
3- İnançları katlanılamayacak ölçüde saçmadır. Tanrı mesela önce insandı. Sonra Tanrı oldu. Sen de Tanrılaşabilirsin ileride..Bunun için ruhsal olarak çok gayret etmen lazım. Sen Dünyaya gelmeden önce İsa ile gökte yaşıyordun. Sonra dünyaya geldin. gibi..
4- Tarihsel olarak da çok feci yanlışları oldu. Irkçılık yaptılar. Zencileri Allahın lanetlediğini felan söylediler. ( Lamanlılar kötü insanlarmış. O yüzden Allah, tenlerini siyah yapmış-mış) Kiliselerine almadılar çok uzun süre. Hala daha Amerikan milliyetçiliğini yapmaktadırlar. Çok eşli sistemi uyguladılar eskiden.
5- Teolojileri çok Zayıftır.
Yehova Şahitlerinin Cemaat İhtiyarı olmasını önermem
Çünkü
1- İhtiyarlar, maaşla çalışmaz. Yaşam giderleri adı aldında bir miktar para alsa da köşeyi dönmek için para aşırması gereklidir. Dikkat ederseniz ihtiyarlar yani önderleri maaş almadıklarını söyleseler de pek çoğu iyi şartlarda -bazıları çok luks- yaşıyorlar. Ama bu garantı değildir.
2 -Kapı kapı, esnaf esnaf , cadde -sokak dolaşıp, dergi broşür dağıtımında yer alacaktır. Yani çok aktif ve sinir bozucu bir çalışma içinde olmak başını belaya da sokabilir, insanları da rahatsız edebilirsin. Bu da bize yakışmaz.
3- Hiç bir Hristiyan mezhep tarafından kabul edilmez. Hepsi Yehova saplantısı olan bu tarikatçıları, sapkın-heretik kabul eder. Yehovacı Cemaat lideri olsan, seni pek takan yada ciddiye alan olmaz.
En iyisi, genel kabul ve saygı gören, maaşlı yani geçimini garantiye alabileceğin bir mezheptir.
Bu sebeplerden dolayı yukarıda öyle dedim.
Saygılarımla
Rumpelstiltskin
Sayın Rumpelstiltskin(şu adı yazıncaya kadar canım çıkıyor yav)!
Bir yazında yeni bir kilise müjdesimi alğıladım! rahip olabilirimle. Öyle bir çalışma içinde olursanız aklınızda bulunsun ilk inananlarınızdan olabilirim! Bir önerim olacak kilise doktorininin temeli 'Kafana göre takıl' olabilir-mi acaba!.
Sayın Rumpelstiltskin(şu adı yazıncaya kadar canım çıkıyor yav)!
Bir yazında yeni bir kilise müjdesimi alğıladım! rahip olabilirimle. Öyle bir çalışma içinde olursanız aklınızda bulunsun ilk inananlarınızdan olabilirim! Bir önerim olacak kilise doktorininin temeli 'Kafana göre takıl' olabilir-mi acaba!.
Bana Natan olarak da hitap edebilirsiniz Rasa.
Rumpelstiltskin uğraştırıyorsa Natan'a çevirelim. Diğer üyeler ne düşünüyor bilmiyorum.
Evet Rahip-Pastör olmayı düşünüyorum. Düşünmekle yetinmeyip, eyleme de geçiyorum. Projenin engellenmemesi için içeriğini çok açmayacağım. Üye olabilirsiniz elbette. Kilise kurmam için üye lazım zira:)
Saygılarımla
Natan
Hübele mübele seni kotsasın aziz Natan!.
Natan koseyi donmeye niyetli, din ticareti yaparken, ateist yetistirecek garanti.:)