Orijinalini görmek için tıklayınız : Gazete İlanı İçin Slogan Önerileriniz...
Önümüzdeki birkaç hafta içinde bir gazetede sitemizin ilanını vermeyi düşünüyoruz. Sitemizin adı, adresi ve geleneksel sloganı "Dinlerden Özgürlüğün Sesi" haricinde bir slogana daha ihtiyacımız var. *Sitemizin özünü insanlara hissettirecek, tanıtıp, çekici kılacak kısa bir slogan.
Önerilerinizi bekliyorum...
exclusive
23-09-2006, 22:16
İnançlılar ve din karşıtları burada buluşuyor, din, tanrı, evrim gibi konular cesurca tartışılıyor. İster dinlere karşı savaş açanlardan ol, ister inancı uğruna savaşanlardan, tek silahın bilgi ise burada sana da bir yer var.
süppersin ex ya *:) *cok gusel olmuş bence.. gerçi savaş biraz aşırı kaçmış sanki ama :roll:
exclusive
23-09-2006, 22:27
Şöyle biraz gaza getirici bi slogan olsun istedim ama savaş yerine başka bir ifade mi kullansam diye ben de düşündüm. Aklıma bişii gelmedi...
Sonuçta sloganın telif hakkını almadım ya, editlemek serbest arkadaşlar ;)
Yanlışlıkla sadece forum yöneticilerine açık ayarlamışım bu başlığı. Şimdi düzelttim. Artık herkes yazabilecek.
İnançlılar ve din karşıtları burada buluşuyor, din, tanrı, evrim gibi konular cesurca tartışılıyor. İster dinlere karşı savaş açanlardan ol, ister inancı uğruna savaşanlardan, tek silahın bilgi ise burada sana da bir yer var.
esklüsit abim,
savaşannara silah markasıda önersen diyom.. :))
hankısı kaç mermi alıyo..kaç metrededn vuruyo
alınma.ben senin kardeşinim.lmc.
istavrit
23-09-2006, 22:53
"Dinlerden Özgürlüğün Sesi"
"ozgur olmak isteyenlere"
sloganda inanclilara da 'gel'mesaji verilecekse,bir inancli olarak,herhangi bir inancli uyenin bu siteden ne gibi beklentisi ve sikayet ve memnuniyeti var ogrenmeniz ve dikkate almaniz gerekir.evet ben sitedeyim ama,bu burada mutlu oldugum anlamina gelmiyor.fikirsel baz haric bizi rahatsiz eden birseyler var olabilecegine inaniyorsaniz ,bunlari ogrenmenin yolunu da bulmalisiniz bence.ama bu sirf ateist ogretilerin galibiyeti icin calisan bir site imajina razi olanlar icin biraz luks olabilir amma aramizda oyleleri oldugunu sanmiyorum.sanki daha farkli ve duzeyli olmali gibime geliyor.en azindan kendim eften puften biryerde olmamanin huzurunu *daha fazla ve saglam yasarim.
İnançlılar ve din karşıtları burada buluşuyor, din, tanrı, evrim gibi konular içtenlikle tartışılıyor. İster dinlere karşı ol, ister inanclı ,
paylaşacağın bir bilgin,
savunacağın bir *yargın varsa,
burada sana da bir yer var. Bekleriz efendim..
(bu kadan düzgün yazmama sağlıyan hanımıma teşekür ederim.yannız fikirbenim,beni yemeyin haa....:))
cml +eşi
şöyle olabilirmi
* *şimdi düşünme zamanı
fazla tahrik edici bir mesaj olmaması iyi olur,malum bu günlerde linç
çok moda
cemalim senin editin bana da hos gibi geldi,bence excusive guzel *bir katki yapmissin.cok anlamli ve daha insancil olmus.
tedirgin_berlin
23-09-2006, 23:47
degerli dostlarim....
corbada benimde tuzum´bulunsin dilekleriyle birlikte yaziyorum...
T.D sitesini tanidiktan sonra tamamen kendimi din kalibindan kurtulmus hissettigimi söyleyebilirim.takdir edersinizki cevre,aile ve din kaliplarindan siyrilabilmek icin uzun bir sürece ihtiyac duyulmaktadir.ben bu sürecimi T.D sitesiyle sonra erdirdim diyebilirim.
bilmiyorum icinizde benim gibi düsünen ve/veya benimle ayni durumu yasamis olanlar varmidir?Ben T.D sitesini kendim icin milat olarak nitelendirmekteyim.yani benim bir T.D dan öncem birde sonram var.
T.D dan sonrada kendi hayatima isik tutacak bir slogan secmistim.
ÖZGÜR DÜNYA!!!!
sitemize yakisacagini düsünüyorum.
yada ÖZGÜR DÜNYA ICIN SIZDE BIR ADIM ATIN!!!
ÖZGÜR DÜNYA ICIN SON BIR ADIM!!!!
ÖZGÜRLÜGE BIR ADIM KALA TURAN DURSUN!!!
VS.
nacizane önerilerim bunlar.
sevgi,saygi en önemlisi orjinal kalmaniz dilegiyle!!!
ibrahim_z
24-09-2006, 00:25
--- önyargıların, dogmaların, tabuların olmadığı, akıl ve bilimin öncülük ettiği, *bilgi edinme ve seviyeli tartışma sitemize daha güzel ve daha özgürlüklü bir dünya isteyen herkesi bekliyoruz---
Tanrı, peygamber, kitap, cennet, cehennem vb. dini inançlarınızda yanılmadığınıza emin misiniz?
Gizlenen, açıklanmayan doğruları öğrenmek ve gerçeği bulmak ister misiniz?
Özgürce düşüncelerinizi, inançlarınızı paylaşmak ve tartışmak için doğru adres: http://www.turandursun.com
Sıradan bir vatandaş olsaydım, yani Turan Dursun sitesini tanımayan birisi olsaydım eğer;
kelimesi kelimesine aynı olmasa da bu tür bir ilan benim için etkili olurdu..
exclusive
24-09-2006, 00:52
Evet biraz mistik bir hava vermek etkili olabilir...
-Insan araniyor.
*Hayat bir savastan ibaret midir? Sitemizde daha guzel yarinlarin formulunu bulabilirsiniz.
exclusive
24-09-2006, 03:30
Mavi köşede "siz kaç kişisiniz ki" diyen inançlılar.
Kırmızı köşede "islam'ın pehlivanları gelsin" diyen inançsızlar.
Fikirlerin çarpıştığı bu müsabakaya bilgisine güvenen herkes davetlidir.
exclusive
24-09-2006, 03:39
Duruşma başladı...
İddia makamı, din karşıtları
Savunma, inançlılar
Sanık, Tanrı
Tanrının yargılandığı, gizli belgelerin açıklandığı, gizemli dosyaların açıldığı bu duruşmada tanık olarak dinlenmek üzere www.turandursun.com'a bekleniyorsunuz.
Yaşamda başarılı ve mutlu olmak istiyorsanız kendi gücünüze inanınız. Beklemeyi bırakın. Eyleme geçiniz.
Ben bu sözle katkıda bulunmak istiyorum.
tabuların karanlık zincirlerinden sıyrılanların buluşma noktası *
kendi düşüncemi de yazdım ama bence slogan turan dursun dan bir alıntı olmalı. "özgürlükleri bağlayan her türlü zincir kırılmalı" ya da "daha özgür bir dünya için tabuları yık"
ya da uzun olacaksa lenin in sözü olabilir. imzamda yazılı olan
ibrahim_z
24-09-2006, 11:00
---kuran, tevrat ve incildeki çelişkiler, dinbilginlerinin cevap veremediği sorular, ilahi dinlerin aslında ilahi olmadığını gösteren nedenler. seviyeli bir tartışma ortamı. *her türlü düşüncenin özgürce paylaşılabileceği, dindarların ve din karşıtlarının fikri çatışma mekanı... * * * * * * * * *www.turandursun.com
Ben panteidar'ın mesajı ile cml+eşi+ex'in ortak yapımını begendim. Bende edebiyat pek iyi değildir. Eleştirmen olarak katkım olsun bari *:wink:
Provokatif ve saldırgan birşey mi olmalı yoksa inançlı insanları dostça davet eden birşey mi olmalı acaba? Bir de teaser tadında birşey mi olacak yoksa slogan dışında içeriğe dair bir açıklamanın ilanda yer alması da düşünülüyor mu? Bunlar belirtilirse daha net bir tablo içinde beyin fırtınası yaparız.
Şimdilik şöyle birkaç şey önerebilirim:
"Kaç kurşununuz kaldı?"
"Gerçeğe kurşun işlemez!"
"Gerçekten başka gerçek yoktur ve bilim onun elçisidir!"
"Güneş balçıkla sıvanmaz!"
"Binlerce yıllık zincirler kırılıyor, insanoğlu esaretten özgürlüğe yürüyor. Yürüyüşe katılın!..."
Şunu da merak etmeden yapamıyorum: Türkiye Cumhuriyeti'nde hangi gazete bu sitenin ilanına yer verme cesaretini gösterebilecek?
Evet hangi gazete olduğunu bende çok merak ediyorum...
Gösterilen ilgiye teşekkürler.
Bence de köftecicemal ve panteiadarın önerileri öne çıkıyor ama tam da oturmuş gibi görmüyorum. Bunların modifikasyonlarını da ele almalı belki sentezlemeli görüşündeyim.
Khazar'ın sorusuna gelirsek, pek kışkırtıcı olmamalı. Ama çok sıradan da olmamalı çünkü sıradan olmayan bir konu üstündeyiz.
Yaw icimizde hic reklamci yok mu? Kutlelere hitap etmesini en iyi onlar bilebilir.
Ne olursan ol gel;deist,ateist,teist,agnostik
Bilgi arenasında;dininle,imanınla,kitabınla,inancınla kısacası kendinle hesaplaşmana,aklın,bilgin ve yüreğin yetiyorsa;işte adresimiz
www.turandursun.com
Kalp problemi olanlar,
Düşünsel yaşı 18 altındakiler,
Fikirsel özürlüler,
BU SİTEYE SAKIN GİRMEYİN
:wink:
DÜNYANIN YUVARLAK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORSANIZ
YANILIYORSUNUZ.
SİTEMİZDE DÜNYANIN KAÇ BUCAK OLDUĞUNU GÖRECEKSİNİZ
:lol: *:lol: *:lol:
Sn. Cem,
Biraz esprinin kimseye zararı yok diye düşündüm. Ayrıca Türk toplumuna yönlendirme yapacaksak bu çok basit. Verdiğim örnekler olmasa bile yakın olanlar kesin tutar.
Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın.
Tanrı, peygamber, kitap, cennet, cehennem vb. dini inançlarınızda yanılmadığınıza emin misiniz?
Gizlenen, açıklanmayan doğruları öğrenmek ve gerçeği bulmak ister misiniz?
Özgürce düşüncelerinizi, inançlarınızı paylaşmak ve tartışmak için doğru adres: http://www.turandursun.com
Panteidar
---kuran, tevrat ve incildeki çelişkiler, dinbilginlerinin cevap veremediği sorular, ........ *her türlü düşüncenin özgürce paylaşılabileceği, dindarların ve din karşıtlarının fikri çatışma mekanı... * * * * * * * * *www.turandursun.com
ibrahim_z
tabuların karanlık zincirlerinden sıyrılanların buluşma noktası *
cccp13
İnançlılar ve din karşıtları burada buluşuyor, din, tanrı, evrim gibi konular içtenlikle tartışılıyor. İster dinlere karşı ol, ister inanclı ,
paylaşacağın bir bilgin,
savunacağın bir *yargın varsa,
burada sana da bir yer var.
cml+eşi
Bu ilanımız, bir aksilik çıkmaz ise Cumhuriyet Gazetesi'nde olacak. Belki sloganı belirlerken bu gazetenin okurlarına yönelik olacağını da göz önünde bulundurmak faydalı olabilir.
a) Yaşamın sığ ve derin sularında bir nefes almak ve hayatınıza yepyeni bir anlam katmak için sitemizi ziyaret edin.
Farkı görecek ve hissedeceksiniz.Bekliyoruz...
b)Hayatınız bir film şeridi ise ve boş olan kareleriniz olduğunu düşünüyorsanız, gelin yaşamınıza sıradışı ve güzel bir film ile devam edin.Hem yönetmen olun, hem başrol oyuncusu.
Bizi ziyaret edin, kazanan siz olacaksınız.
c)Hayata anlam vermek zordur...
Madalyonun diğer yüzünde ne olduğunu merak eden ve öğrenmek isteyen herkes sizleri sitemize bekliyoruz.
Unutmayın; burda sadece gerçekler ve siz varsınız.
d)Hayat gerçektende iki kapılı bir handan mı ibaret.
Peki size bu hanın dışında da bir hayat olduğunu söylesek ne dersiniz?
Yeni bir hayata korkmadan özgürce ve cesurca merhaba demeye hazır olanlar bizler burdayız ve sizleride bekliyoruz.
www.turandursun.com adresini tıklayın ve gerçeklerle yüzleşmeye hazır olun.Emin olun pişman olmayacaksınız.
sodomo--
25-09-2006, 17:25
cccp'nin bu sözleri iyi olur : "Tabuların karanlık zincirlerinden sıyrılanların buluşma noktası"
İlginç oldu bu benim için. Bir Leninist'in sloganını beğeneceğim hiç aklıma gelmezdi. Hayat nelere gebe...:)
Hmmm. Evet bence de etkili, kısa ama öz bir slogan:
<center>Tabuların karanlık zincirlerinden sıyrılanların buluşma noktası:</center>
<center>http://www.turandursun.com</center>
<center>Dinlerden Özgürlüğün Sesi</center>
Şu an için favorim bu. Ama diğer yönetici arkadaşlarla birlikte karar vereceğiz tabiki.
bence slogan merak uyandirmali.merak cekmeli,cekilen gelmeli.
1:] Cebrail Hira Dagina indi denildiginde bizde oradaydik.... T.D site mensuplari.
2:] Gecmisinde Soramadiklarin icin Gelecegini karartma.Aklini kemiren * sorularin cevabini
* * * *bulabilecegin tek adres... www....
Sorgulanamayan DİN'i sorgulayanların
Tabuların karanlık zincirlerinden sıyrılanların buluşma noktası:
http://www.turandursun.com
Dinlerden Özgürlüğün Sesi
Bu nüansı farketmen iyi oldu psikokemoterapi. "Tabuların karanlık zincirlerinden sıyrılanların buluşma noktası" yerine "Dinsel tabuların karanlık zincirlerinden sıyrılanların buluşma noktası" ifadesi daha doğru olur. Tüm tabuları ele almak boyumuzu aşar, bizi dağıtır. Örneğin cinsel tabular bile başlıbaşına bir olgu. Okuyucunun farklı algılayışlarını göz önünde bulundurmak gerekli.
"Dinsel tabuların karanlık zincirlerinden sıyrılanların buluşma noktası" bence güzel. Sitenin bilgi verme özelliğini anlatacak bir slogan da güzel olabilirdi, ama düzgün bir slogan düşünemedim bununla ilgili
"Dinsel tabuların karanlık zincirlerinden sıyrılanların buluşma noktası"
* * * * * * * * * * * * * *http://www.turandursun.com
''Daha özgür bir dünya için saygı ve sevgi temelinde tabuları yıkmaya var mısınız?''
* * * * * * * * * * * * * Dinlerden Özgürlüğün Sesi
Varlığımız bir gün yok olacak “Ölümden sonraki yaşam için” sizin bir fikriniz var mı?
www.turandursun.com
cEM abim,
şöleceme içinde
zincir *-* yıkma*- karannık*-kırma *-savaşma vesere
kırcı yıkıcı kelimeler olmasa..
böle daa yumşak*- çaırıcı*- barıştan-annaşmadan yana*- bilgi alma -vermeden yana bişeyler yazılsa daaiyi olmazmıydın.
sen yasdın benyazdım davası deil bu benim itdaam.
Korkutmasın..
hanı *- Ya sev -ya defol git*- gimi olmasın.
*-* sev ama sevmesende kal-*belki ileride seversin-hepimiz kardeşiz netcede *- deseler daa çok iyi olmazmıydın ötekiler için..
bizinkinede öle demesinner diyom.
*-**-*-*
bizinki de itici*-bölücü olmasın.çaırıcı olsun.geene de büyükler bilir.ukalalık saymayın.içimden kardeşlik daa iyi gimi geliyıo..
cml.
cemal e katılıorum. Fikirleri savaştırmaktan cok paylaşma mesajı versek daha iyi olur kanaatindeyim ben de..
Insanligi, dostlugu, sevgiyi ozleyenler, size de bir yerimiz var sitemizde, gelin, binlerce sesten biri de siz olun.
Yahu Cem, bu arada ikimiz de ayni avatari secmisiz, nasil oldu bu? yuzlercesi icinden ayni gun ikimiz de aynisini secmisiz. Onemli degilse boyle kalsin, yoksa istersen ben degistireyim.
Gazete'ye ilan vermek için forumdaki yazan arkadaşlardan alıntı yaptım.
*Değerlendirmeniz dileğimle.
*Saygılarımla. *AynacI
İnsan yapımı her inanç sistemi mucizelere muhtaçtır.(ozer)
Bir bedevinin hezeyanlarını mucize edeceğiz diye bu kadar yalana bulaşmaya yuh diyorum.. (iopleurodon *)
Bütün çocuklar ateist doğar.(Cem)
Tahsil cehaleti alır, eşeklik baki kalır(neutrino)
Dini İnancın varsa, ne sen sen olursun, nede düşünen (AynacI)
Senin yerine Din düşünür vede ürür(AynacI)
Beni benden eden inanç(AynacI)
Beni Hiç sayan İnanç.(AynacI)
İnsan olamayan İnanç.( AynacI)
Herşey ne güzelmiş İnançsızlıkta.(aynacI)
Ne kadar büyükmüşüm İnançsızlıkta.(AynacI)
Hakikatı *gördüm İnançsızlıkta.(AynacI)
Ölümsüzleştiğimi Buldum İnaçsızlıkta.(Aynacı)
İnaçtan çıkınca Kainat'ın IŞIĞI Göründü.
Ne güzelmişsin Dünyam İnançsızlıkta.
İnançlı olan arkadaşlarımızın inançlarına sonsuz saygı duymakta olduğumu belirtmek isterim.
İfade özgürlüğünün yasaklanmadığı tek site olarak bir ifadenin yer alması önemli bir etki yaratabilir. tüm inanışların ve inançsızlığın tek paylaşım alanı gibi bir ifade de yer alabilir. son olarak gerçekliğin yer yüzüne ışıdığı bir diyar diye bir ifade de kullanılabilir.
Bu ilanımız, bir aksilik çıkmaz ise Cumhuriyet Gazetesi'nde olacak. Belki sloganı belirlerken bu gazetenin okurlarına yönelik olacağını da göz önünde bulundurmak faydalı olabilir.
Çok güzel bir seçim bence :)... Birde "Dinsel tabuların karanlık zincirlerinden sıyrılanların buluşma noktası" çok güzel bir slogan ancak sanki sadece dini reddetmiş kişilere seslenmek gibi olmuş ama burası bir tartışma platformuysa karşı tarafıda buraya davet etmek gerekmiyor mu?
Cumhuriyet gazetesine o slogan gider..
İslamcılara çağrı Cumhuriyet'ten olmaz. Dinci gazeteler ise ilanı kabul etmez.
Bence google gibi çok sık kullanılan arama motorlarına ya da yahoo gibi sitelere internet ilanı düşünülebilir.
Meas, benzeri demagojik bir yazı daha yazarsan üyeliğini tamamen iptal edeceğim. CEM
sosyalist18
01-10-2006, 01:46
Arkadaslar slogan gibi degilde,sitenin "Biliyormuydunuz" bolumundeki yazilari mesela:"-Hiç bir Osmanlı padişahının hacca gitmediğini. ","Muhammed'in, kadınların aleyhindeki tüm kuralları, otoriter olan ilk eşi Hatice'nin ölümünden sonra ortaya atabildiğini." *gibi reklamlar daha ilgi cekici kilabilir.Saygilar.
şuna ne dersiniz;
DÜNYANIN BÜTÜN MÜLHİDLERİ BİRLEŞİN!
saygılar...
Vallahi bence kesinlikle kışkırtıcı olması lazım. Dozu iyi ayarlanıp kışkırtılırsa eminim ki herkes gelip neler yazdığını görmek isteyecektir.
Ayrıca reklam metninin içinde geçecek kelimelere dikkat edilmelidir. Mutlaka (gerçek, doğru, bilim...vs) gibi güven veren kelimeler kullanılmalıdır. Giriş yazısı veya başlık çarpıcı ve kısa olmalıdır.
Da Vinci
03-10-2006, 13:20
Sevgili Cem,
İlan Cumhuriyet gazetesinde çıktı mı acaba? Bu konuda bilgi verirsen sevinirim. Ayrıca birşey belirtmek isterim. Bu tip ilanları tirajı yüksek gazetelerde vermek daha iyi olmaz mı? Mesela söylenene göre en çok satan gazete Posta'ymış. Posta'da ilan verilse çok daha fazla katılımcı çeker diye düşünüyorum. Bu konuda sen ne düşünüyorsun?
Hoş Geldin Da Vinci,
Sanırım askerdeydin uzun zamandır. Seni gene görmek güzel.
Cumhuriyet'te henüz ilanı vermedik.
Tirajı yüksek gazetelerin ilan maliyeti de çok yüksek. Posta gazetesinin 2000 YTL den aşağı ilan kabul edeceğini de sanmıyorum. Ama madem bu kadar heveslisin :) bir sorup öğren istersen emin olalım. Yaklaşık 10*7 cm
düşündüm ama benden çıkmadı birşeyler.
ancak exclusive'in sloganının özellikle şu kısmına hayran kaldım.
''Duruşma başladı...
İddia makamı, din karşıtları
Savunma, inançlılar
Sanık, Tanrı ''
ozgur_beyin
03-10-2006, 17:47
dünyanın en büyük hapishanesi dindir
* benim sloganım bu
cehennem *odunlarının buluştuğu nokta turandursun.org
hangi gazeteye vereceğinizide söyleyeyim CUMHURİYET değilmi
onada bir slogan buldum
ne kadar bunak varsa hepsi cumhuriyette
_espri anlayışınız vardır umarım_
cehennem *odunlarının buluştuğu nokta turandursun.org
onada bir slogan buldum
ne kadar bunak varsa hepsi cumhuriyette
Espri anlayışımız vardır, ama o işler için genelde "Cafe" forumunu kullanıyoruz. Forum kurallarımızı okudunuz mu?
neutrino
NedimYilmaz
10-10-2006, 22:21
cehennem odunlarının buluştuğu nokta turandursun.org
Evet, yüce Atatürk'ün zamanında kurulmuş, sonuna kadar Kemalist, sonuna kadar sorgulayıcı gazete ola cunhuriyet..
NedimYilmaz
10-10-2006, 22:35
Yaşadığınız Dünya Gerçek mi ? İnançlardaki Yaşamın Dışında Bir Yaşam Tanımak İstiyorsanız: www.turandursun.com
Vallahi bu gazete ilanı iyi düşünülüp taşınıldı mı ?Benim pek kafama
yatmadı.Zira bu sitenin özel bir durumu var.Dinlerden Özgürlüğün
Sesidiyoruz kendimize...Burada yazan kişilerin belli bir elit tabakadan
olması gerekir.Burayı umuma açarsak mevcut kalite ve düzeyi korumak
mümkün olmaz diye düşüyorum.Aklına esenin bu sitede gelip yazı
yazması hem bir fayda sağlamaz hem de bu sitenin güvenliği açısından
çeşitli riskleri barındırır !Benim düşüncelerim bu doğrultuda....
ozgur_beyin
11-10-2006, 18:32
beynini *tabulardan arındıranlara
* veya
* aydın ve özgür yaşama * veya
* aydın ve özgür bir dünyaya