Orijinalini görmek için tıklayınız : Sizi üzen aslında hangisi?
Dostlar,
Hiç dikkat ettiniz mi, sizi aslında üzen düşünceleriniz midir? Yoksa içinde bulunduğunuz durum mu?
Hangisi sizi üzmektedir?
hercümerç
28-04-2012, 16:09
içinde bulunduğum bazı durumlar hakkında edindiğim düşünceler beni üzer.
Özgürcan
28-04-2012, 17:53
Düşüncelerim, ne yazık ki...
hackercesur
28-04-2012, 17:53
düşüncelerimi yönetmeyi öğrendiğimden beri beni üzen şeyler azaldı...
Özgürcan
28-04-2012, 18:03
Lütfen bana da öğret sevgili hackercesur...
hackercesur
10-05-2012, 17:48
Lütfen bana da öğret sevgili hackercesur...
Sigmund Freud düşünce kuramını oku...
bu arada geç cevap için özür dilerim.
İçinde bulunduğum koşullar ve şartlar.
Nefret. Nefret insanın baş düşmanı. Sevgi herşeyin ilacı.
Nefret. Nefret insanın baş düşmanı. Sevgi herşeyin ilacı.
Bu sizn yanıtınız sorunun yanıtı değil... Soru şuydu;
Hiç dikkat ettiniz mi, sizi aslında üzen düşünceleriniz midir? Yoksa içinde bulunduğunuz durum mu? Sevgi veya nefret ikisi de düşüncedir. İçinde bulunulan durum değil...Yani sizi üzen veya sevindiren sizin düşünceleriniz mi olmuş oluyor?
Durum düşüncenin ve fizyolojinin duygulara yansımasıdır sesli. Yani durum düşünsel ve fizyolojik bir şeydir. Aynı zamanda durum, düşünce ve fizyolojiyi etkileyen bir şeydir. Mesela somurtkan bir yüz hali, baş öne eğilmiş bir fizyolojide kötü bir ruhsal duruma girilir, aynı şekilde kötü bir ruhsal durum da vücuda benzer şeyleri verir, birbirlerini beslerler.
Bence soruyu sizi üzen düşünceleriniz midir yoksa dış şartlar mıdır diye sormalıydın. Bence ifade etmek istediğin şey buydu, yanılıyor muyum?
Durum düşüncenin ve fizyolojinin duygulara yansımasıdır sesli. Yani durum düşünsel ve fizyolojik bir şeydir. Aynı zamanda durum, düşünce ve fizyolojiyi etkileyen bir şeydir. Mesela somurtkan bir yüz hali, baş öne eğilmiş bir fizyolojide kötü bir ruhsal duruma girilir, aynı şekilde kötü bir ruhsal durum da vücuda benzer şeyleri verir, birbirlerini beslerler.
Bence soruyu sizi üzen düşünceleriniz midir yoksa dış şartlar mıdır diye sormalıydın. Bence ifade etmek istediğin şey buydu, yanılıyor muyum?
Sayın Russell,
Olgulara biz durum demekteyiz. Olguları düşüncelerimiz oluşturmuyorlar. Mesela bir yakınınızın ölümü bir olgudur. Bu düşünce ile oluşmuş bir olay değil. Ancak bu durum bizde genellikle üzüntü oluşturuyorsa, bunu anlatmaya çalışmaktayım. Herkes her olgudan aynı algılamada da bulunmayabilir.
Sorumu, verdiğim bu örnekteki gibi anlamaya çalışırsanız ne sorduğumun farkında olduğumu da görebilirsiniz.
Esenlikler dilerim.
Corpse Bride
25-07-2012, 10:10
Sayın Russell,
Olgulara biz durum demekteyiz. Olguları düşüncelerimiz oluşturmuyorlar. Mesela bir yakınınızın ölümü bir olgudur. Bu düşünce ile oluşmuş bir olay değil. Ancak bu durum bizde genellikle üzüntü oluşturuyorsa, bunu anlatmaya çalışmaktayım. Herkes her olgudan aynı algılamada da bulunmayabilir.
Sorumu, verdiğim bu örnekteki gibi anlamaya çalışırsanız ne sorduğumun farkında olduğumu da görebilirsiniz.
Esenlikler dilerim.
etkileşimle ve göreceli, konu tıkanır kapanır. lakin siz forumda üyelerin genel güncel özel üzüldükleri şeyleri yazmalarını istediğiniz için başlık açtıysanız bunu belirtebilirdiniz başlıkta yol alırdı. günlük tarzı. yada başka bir mevzu ise bunuda yazın.
bahsettiğim şekildeyse başlık, beni üzen şey sıkı bir okuyucu olan insanların dahi körü körüne(bana göre) herhangi bir dine inanmaları ve yıkıcı çıkarcı eylemler için daha saf insanları kullanmaları ve bugün izlediğim Stevenin videosu.
günaydın herkese ,
beni üzen genellikle , içinde bulunduğum durumlar karşısında yaşadığım olumsuz duygulardır.Aslında farkettiğim bir şey var , ne kadar kötü düşünürsem düşüneyim sonuç hep beni şaşırtmıştır.
Yani kafamda kötüyü hayal ederken , işin aslı o kadar da kötü sonuçlanmamıştır.
Sanırım ben kendi kendimi mutsuz etmeyi seviyorum :(