Orijinalini görmek için tıklayınız : Forumda "Gündem" kategorisi açılsın.
Bu kadar tartışma potansiyelinin olduğu bir sitede bir tane gündem bölümü(forumu) yok arkadaş. Niye?
Ben zaten zamanında konu olarak açmıştım, bir Allah'ın kulu da gelip yazmamıştı;
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=22758
"La ne gereğ var ben asosyalim koymuşum gündeme" şıkkını "La ne gereğ var?" şeklinde değiştirdim. Çünkü hayır diyecek olanların daha başka gerekçeleri olabilir. Maksat öneriye evet ya da hayır diyenlerin daha sağlıklı şekilde belirlenebilmesi ise seçeneğin bu şekilde olması daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.
Vrael'n ağzına biberi bilahare süreriz. :)
"La ne gereğ var ben asosyalim koymuşum gündeme" şıkkını "La ne gereğ var?" şeklinde değiştirdim. Çünkü hayır diyecek olanların daha başka gerekçeleri olabilir. Maksat öneriye evet ya da hayır diyenlerin daha sağlıklı şekilde belirlenebilmesi ise seçeneğin bu şekilde olması daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.
Vrael'n ağzına biberi bilahare süreriz. :)
Yav maksat güldürmek, okuyanın ağzında tebessüm yaratmaktı, bu tür detayları bilahare düzeltirdik q:
demirefe
12-08-2012, 12:39
"La ne gereğ var ben asosyalim koymuşum gündeme" şıkkını "La ne gereğ var?" şeklinde değiştirdim.
Korkarım bu yeterli değil. Anketlerde soru yönlendirici ve baskılayıcı olmamalı. Bu anket sonuçlarına gölge düşürür.
-"Evet, bu kararın kültürel gelişime ciddi katkı yapacağını değerlendiriyorum."
-"Olmaaz! Ne lüzum? İstemezük! Zatti hoşafın da yagi kesildi loo!"
şeklinde bir anket yapamazsınız. Kabul ediyorum abartılı bir örnekleme oldu ama vurgulama bakımından hoş görülür diye umuyorum.
demirefe
14-08-2012, 08:35
İlla tabii ki. Güncel haberleri izlemenin de bir platformu olur. Malum medya tümüyle susturulmuş durumda. Ben hiç bir medyayı izlemiyorum, çünkü hepsi susta duran eğitilmiş, sindirilmiş maymunlara benziyorlar. Haber kaynağım tümüyle internet.
Kenarda köşede kalmış, ana medyanın baskı nedeniyle görmezden geldiği, ama aslında gündemin en önemli maddeleri olan konuları bu açılacak bölüme taşıyabiliriz.
Açılsın açılsın ,
Geç bile kalınmış bence
Ben böyle bir kategorinin "kopyala-yapıştır" başlıklardan öteye gidemeyeceğini düşünüyorum.
Zaten eli tetikte böyle bir şeyi bekleyen bilgi birikiminden yoksun birçok üye var, onlara bu koz verilmemeli.
Gündem kategorisinde açılabilecek başlıkların tümü "politika" kategorisi altında irdeleniyor zaten.
Forumun Multimedya bölümünde "Köşe Kapmaca.. (http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=450429#post450429)" isimli başlıkta medyadaki haberleri paylaşma olanağı bulunmakta..
Ayrı bir başlık açmak istemeyen yazarlar ilginç haberleri bu başlığa taşıyabilirler..
http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=450429#post450429
Ben de açılması taraftarıyım. Oyum evet :)
demirefe
20-09-2012, 19:50
Genel siyaset bilimi ile güncel olaylar üzerine yorumların ayrı başlıklarda toplanması uygun bir öneri. Genel anlamda her zaman geçerli bir siyasi görüşün tartışılması ayrı, güncel bir konunun, bir siyasetçinin gündelik olarak söylediği bir sözün, yaptığı bir icraatin değerlendirilmesi ayrı olmalı.
Örneğin siyasal görüşler ile Kılıçdaroğlu'nun Menderes ziyareti, ayrı konulardır. Sosyal demokratlık ile bu ziyaretin ayrı ele alınması gerekiyor. Sosyal demokrasi bir siyasal görüş, ziyaret ise gündelik popülist bir tavırdır.
Tabii bunu sırf örnekleme olsun için söylüyorum. Bir örnek verdiğimde tartışma açmaya çalışıyormuşum gibi algılayıp "bunu ilgili başlıkta tartışın" tepkisi verilmesi sanki bir standart tepki haline getirildiğinden, açıklama zorunluğu hissettim.
Bu bölümün açılması forumun canlanması adına önem teşkil ediyor.
Evet, sayın Anti'nin söylediği gibi "kopiyyy pastee" (: mantığından öteye gidemeyecek bu bölüm,
fakat amaç zaten bu.
Birileri gündemle ilgili haberleri olayları buraya koplayıp başlık açacak
ve üyeler de o başlığın altına yorumlarını yazarak
gündem hakkında turandursun forumları üyelerinin ve ateist kesimin,
haberler sıcak iken gündem hakkındaki görüşlerini alınacak,
taze taze tartışılacak,
amaç bu.
Hem böylece gündemi hem sıkı takip hem de tartışatarak takip etmiş oluruz. Bu da insanların gündemdeki olaylar hakkında ne düşündüğünü öğrenmemizi de sağlamış olur aynı zamanda.
Dötü doklu facede bile sürekli "paylaş butonu" sayesinde haber sitelerine bile girmeme gerek kalmıyor. Profilinizde farklı kesimden, ideolojiden insanlar varsa mutlaka birileri paylaşıyor bir şeyler. Böylece hem gündemi takip etmiş oluyorsunuz hem de paylaşımın altındaki yorumları okuyarak milletin tepkisini takip etmiş oluyorsunuz. Oldukça pratik ve yararlı...
Bunu neden forumumuzda da yapmayalım?
Üstelik tartışma potansiyeli ve üslübu bu kadar yüksek olan bir forumda?
Siyaset bölümüne bir alt bölüm olarak açılmalı bu arada. Zira ana sayfa bölümden geçilmiyor (((: