PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sahtekarlık her konuda kendini gösteriyor.

Sesli
07-05-2012, 20:26
Dostlar,

İçinde yaşadığımız dünyada hemen her konu, ters yüz edilerek sunulmaktadır. Yogada para ile öğretim olmaz. Ancak ortalık para alan sahtekar yoga eğitmeninden geçilmiyor.

Piyasadaki pek çok yoga dersi veren kişi, bunu bir ticari olay olarak algılamaktadır. Bence bu açıkça yoganın ''APARIGRAHA '' denilen kuralına karşı çıkıştan başka bir gerçeği göstermez.

Çok tanınmış, son derecede ünlü ÜSTAD diye bilinenler dahi, yogayı bir meslek haline getirmişlerdir. Aslında yoga bir meslek değildir. Yoga mutluluk yolunda ilerlemek isteyenlerin yoludur. Mutluluk ticareti yapılan bir olgu olarak sunulunca, bu olgu gerçeklikten çıkmakta ve ana yoldan sapmış olmaktadır.

Raflarda kitapları bugün dahi satılmakta olan OSHO denilen kişi, aslında sahtekarlığı nedeniyle ABD'den sınır dışı edilmiş, ve kendi ülkesi olan Hindistanda uyuşturucu belasından kurtulamayıp ölmüştür. Bir zamanlar dünyayı kasıp kavuran NİRMALA DEVİ MATAJİ ismiyle tanınan Hindistanlı kadın, SAHAJA yoga diye insanları kandırmış, onlara bir nesne verircesine AYDINLANMA verdiğini iddia etmiştir. En sonunda İtalyadaki malıkânesinde artık yatsınamayacak duruma düşmüş ve bir ŞİZOFREN olduğu anlaşılmıştır. Ve Matjinin ölümünden sonra da, bu ticareti bu defa kızı sürdürmeye devam etmektedir.

Bir zamanlar tüm dünyayı kasıp kavuran bir başka sahtekâr da MAHARİSHİ YOGİ olup, uyduruk sözcüklerden oluşan MANTRALARI milyon değerinde fiyatlarla satarak TRANSANDANTAL MEDİTASYON adında bir teknoloji diye insanları kandırmıştır. o da öldü. Bir başka sahtekar da SATYA SAİ BABA diye pek çok taraftarı tarafından YARI TANRI olarak tanımlanan bir başka sahtekardır ki, bu kişinin de en sonunda pedofili sapkını olduğu Hindistan hükümetince açıklanmıştır. O da göçtü gitti.

Yaşadığımız çağ, gerçeklerin ustaca elleçlenerek, insanların kandırılmasına yönelik sahtekarlıklarla doludur. Farkındalık denilince
bütün bunları da farketmemiz gerekir kanısındayım.

Esenlik dileklerimle,

vartor
08-05-2012, 03:42
Bu da size, inanc sistemlerinin, ister teist, ister ateist olsun, hepsinin de birer somuru aletine donusebilecegini gostermis. Dinlerden ozgurluk derken, sizin tarif etmeye calistiginiz "ateist" dinleri de dahil ederim ben. birinin digerine ustunlugu sadece marjinaldir.(kusura bakma turkcesini buklamadim, sinirsal midir acaba?)

G Milat
08-05-2012, 05:02
Bu tip girisimlerin para ile sekilenmesine sasmamak gerek artik..

Sesli
08-05-2012, 23:36
Bu da size, inanc sistemlerinin, ister teist, ister ateist olsun, hepsinin de birer somuru aletine donusebilecegini gostermis. Dinlerden ozgurluk derken, sizin tarif etmeye calistiginiz "ateist" dinleri de dahil ederim ben. birinin digerine ustunlugu sadece marjinaldir.(kusura bakma turkcesini buklamadim, sinirsal midir acaba?)

Sayın Vartor,

Yoganın dinle veya inançla bir ilgisi yok. Bu bakımdan burada benim anlatmaya çalıştığım olgunun inançlarla veya dinlerle bir ilgisi yok. Ateist dinler de dediğiniz gibi özgürlükçü değil.

Marjinal = Önemsiz, kenarda

Selamlar,