Orijinalini görmek için tıklayınız : Duyuru: Bağışta bulunmak isteyen üyelerimiz
Merhaba Forumdaşlar,
Forumda bizi takip eden çoğu kullanıcılarımızın da bildiği gibi bu site Turan Dursun'un anısını yaşatmak isteyen ve bu konuda karşılıksız emek veren insanların kendi çabalarıyla oluşturduğu bir dinlerden özgürlük platformudur.
Burada emek vererek özgün çalışmalar yapan, araştırarak hazırladığı çalışmaları kaleme veya videoya döken, amatör veya kendi dalında uzman birçok okurumuz ve yazarımız ile hep birlikte bu siteyi elbirliğiyle yarattık ve bu anlayış aynı kolektif ruhla sürecektir; bundan eminiz. Sitemiz bunca yıl bağışsız yürüdü gerekirse yine de bağışsız yürüyecektir.
Sizlere iyi bir hizmet verebilmek için siber saldırılara karşı daha güvenli ve kaliteli bir web sunucusunda barınabilmek ve gerektiğinde kullanabileceğimiz diğer teknik olanakları sağlamak için bağış kampanyası başlatıyoruz.
Bağışlar tamamıyla gönüllü olup bağışta bulunmak isteyen kullanıcılarımız ödemek istedikleri miktarı da kendileri belirliyor ve bunun için hızlı, güvenli ve basit bir sistem olduğunu düşündüğümüz Paypal sistemini kullanıyoruz.
http://www.paypal.com/
Bağış yapmak isteyen kullanıcılarımız bu başlıkta veya bana özel bir mesaj yoluyla haber bırakabilirler. Özel mesajla göndereceğim bir e posta adresine paypal'de ödeme yapabilirler.
Yine bu başlık altında hangi kullanıcımızın ne kadar bağış yaptığına dair bir bilgilendirme yapılacaktır ve bu başlık her defasında güncellenecektir. Anonim kalmak isteyen kullanıcılarımız beni haberdar ettikleri takdirde bağışları anonim olarak yayınlanacaktır.
Sevgilerle..
Paypal nedir ve nasıl kullanılır?
PayPal öncelikle, kişilerin ve işletmelerin online para gönderme ve alma yoludur. PayPal üyeliği için bir kredi kartınızın olması yeterli.
1. Adım olarak www.paypal.com.tr adresine giriyoruz. Resimde gördüğünüz gibi Dil bölümünü Türkiye Türkçe değilse bu seçeneği seçiyoruz.
http://4.bp.blogspot.com/_vieOV_nPvK4/TM8KICLM8AI/AAAAAAAAAZE/hIb8Nt1H13c/s400/Tr+se%C3%A7me.jpg
2. Adım olarak Üye ol butonuna tıklayarak devam ediyoruz Gelen sayfada Bireysel olanı seçip başlıyoruz. Sayfanın yukarısındaki "sign up" yazan linke tıklayarak üyelik prosedürünüzü gerçekleştiriyorsunuz ve aşağıdaki ekran görünecektir:
https://www.paypal.com/tr/cgi-bin/webscr?cmd=_flow&SESSION=_XLSc7uHVkRLlCG0uQ7eSVR4b7A2Bf2_EqfShjek1_ 3OTUzVPHFzOQsSVIm&dispatch=5885d80a13c0db1f8e263663d3faee8d195a86f1d 217942f7415cf1b2a661693
http://4.bp.blogspot.com/_vieOV_nPvK4/TM8Kgz-Ew-I/AAAAAAAAAZI/JuSH-qmz8Tk/s640/se%C3%A7im.jpg
https://www.paypal.com/tr/cgi-bin/webscr?cmd=_flow&SESSION=EiUTKCs-aso9CMGXoQtequTNWJdCFnft2bRuHLfv5iQv-t2Zj4QvS3TXzue&dispatch=5885d80a13c0db1f8e263663d3faee8d195a86f1d 217942f7415cf1b2a661693
3. Adım olarak PayPal'e kullanacağınız kredi kartınızın bilgilerinizi giriyorsunuz.
http://3.bp.blogspot.com/_vieOV_nPvK4/TM8KryFI0wI/AAAAAAAAAZM/Ax_VRqMDPWU/s640/kay%C4%B1t+ekran%C4%B1.jpg
4. Adım olarak "kabul edin" ve "Hesap Oluşturun" butonuna tıklayarak devam ediyoruz Gelen ekran eklemek istediğiniz Kredi kartı ya da banka kart bilgilerini giriyoruz Kart bilgilerinizi girerken Sanal Klavye Kullanmanız yararınıza olacaktır.
http://4.bp.blogspot.com/_vieOV_nPvK4/TM8LCxGGU0I/AAAAAAAAAZQ/Erf0X2V3buY/s640/kart+ekran%C4%B1.jpg
Devam tuşuna bastıktan sonra işleminiz tamamlanıyor.
İlk olarak girmiş olduğunuz mail adresine bir doğrulama maili gelecek hesabınızı doğruladıktan sonra eklemiş olduğunuz kart hesabına bir doğrulama kodu gelecektir eğer internet bankacılığı kullanıyorsanız Açık provizyonlar bölümün de 1-2$ kadar çekilmiş bir ücret ve karşısında Expuse doğrulama kodu göreceksiniz bu kodu paypal hesabınıza girip girmeniz gerekiyor bu işlemi yaptıktan sonra çekilen ücret tekrar hesabınıza yatacaktır.
Neden doğrudan Kredi Kartı ile ödeme değil de Paypal?
Doğrudan doğruya kredi kartı ile bağış almanın prosedürü fazla. Bir bankayla anlaşma yapmak, evraklar düzenlemenin de ötesinde ticari bir kimliğinizin olması gerekiyor ödeme kabul edebilmek için. Paypal'in prosedürü çok basit. Hesabınıza ait email adresine ödeme kabul edebiliyorsunuz.
Paypal'e kayıt olduktan sonra nasıl gönderim yapacaksınız?
Paypal sitesinde oturum açtıktan sonra en üstte "Send Money" sekmesine tıklayın. "to" (kime ödeme yapılacağı) hanesine sitemizin paypal için kullandığı email adresini yazın. Ödeme kabul ettiğimiz email adresi örenği şöyle olabilir:
örnekadres@gmx.de
"Amount" (ödeme tutarı) hanesine ise ne kadar ödeme göndermeyi düşünüyorsanız yazın ve altta para birimini USD veya listedeki başka bir para biriminden seçin. USD olmayan ödemeleri paypal sisteminden biz otomatik olarak USD'ye çevireceğiz.
Paypal, tüm bu hizmetler karşılığında alıcıdan komisyon alıyor. Örneğin bize 20 USD gönderildiğinde yaklaşık 0.98 USD komisyon alıyorlar ve bunu 20 USD'nin içinden kesiyorlar. Dolayısıyla elimize 19.02 USD geçmiş oluyor. Ödeme miktarı yükseldikçe komisyon oranı düşüyor. Paypal'den yaptığınız ödemeleri, kredi kartınızın ektresinde PayPal satırında görüyorsunuz.
Soruları olanlara yanıt vermeye çalışacağım. Bağış yapacaklara şimdiden çok teşekkürler.
Gerek bağışları gerekse de bağış yapanları anonim kalmak istemedikleri sürece her zaman olduğu gibi bu başlık duyurmaya devam edeceğiz. Bağışınızın, isminiz (nikiniz) verilmeden duyurulmasını istiyorsanız paypal gönderimindeki not kısmına ibare düşünüz.
Sevgilerimle.
Ben bile anladim nasil yapildigini:)
PayPal aslında çok basittir sevgili Vartor. Özellikle internet alış verişlerinde ben hep bu yöntemi kullanıyorum. Kredi kartıyla alış veriş yapmaktan daha güvenli ve her site neredeyse bu opsiyonu sunuyor..
Anonim kalmak isteyen bir kullanıcımız siteye 10 TL bağışlamıştır, kendisine çok teşekkür ediyoruz.
hackercesur
23-05-2012, 10:17
Siteye dns değiştirmediğim zaman girmekte sıkıntılar yaşıyorum. Sadece bende mi var yoksa sansürlendi mi site ?
Siber saldırılar sonrası site adresinin sonunda index.php eki eklendi. Belki bu yüzden giremiyorsundur. Şu adresi dene:
http://turandursun.com/forumlar/index.php
Güncelleme..
Sitenin server ve hosting masraflarını karşılamak, siteye sahip çıkmak isteyen arkadaşlar bunu seve seve yapabilirler. Server masraflarımız aylık 55 dolardır. Buna ek olarak her yıl domain isimleri için ödediğimiz masraflar da oluyor. 4 domain ismimiz var ve bunların her biri yanlış bilmiyorsam 18 dolar. Yani 18 x 4 = 72 dolar yıllık. Başka masraflarımız yok.
Burada yardım etmek istediklerine dair haber atan arkadaşlara bu konuda bir özel mesaj gönderebilirim.
Teşekkürler..
Sayın: ALKA siteye destek olmak için her ay 10tl emekli maaşımdan otomatik ödeme yapmak istiyorum. Bunun en kolay yolu nasıl olur.
Ben her ay ayrı ayrı hesep gönderme işleri ile uğraşmak istemem, birde paypal hesabı oluşturmak için site adresi'ni bildirirseniz iyi olur yanlışlık yapmamak için. Yalnız her ay otamatik ödeme benim için önemli bu yönde bilgilendirirseniz sevinirim.
Güncelleme..
Bağış yapmak isteyen arkadaşlar bana özel mesajla ulaşabilir. Paypal e mail hesbımı iletebilirim.
sayın alka,
ne için yaşadığını bilmeyen insanlardan hiç bağış beklenir mi? hem niye versin ki? bizim gibi günah mı yazılıyor sanki..
Dialectics
28-01-2015, 22:54
sayın alka,
ne için yaşadığını bilmeyen insanlardan hiç bağış beklenir mi? hem niye versin ki? bizim gibi günah mı yazılıyor sanki..
http://2.bp.blogspot.com/-pS67rntAgTs/UDeLN_SWNZI/AAAAAAAABKI/tPg8cYVVUHU/s1600/551658_439475526080694_196601040368145_1579144_921 779529_n.jpg
Ahlâk; sana ne anlatıldığından bağımsız olarak doğru olanı yapmaktır, din ise neyin doğru olduğundan bağımsız olarak sana anlatılanı yapmak...
Dialectics
29-01-2015, 14:59
geç bunları.. boş boş konuşuyorsun, hani nerde bağışlar? ağzınız iyi laf yapıyor gerisi tırt..
adam bağışları yayınlayacağım demiş 5 yıl olmuş 10 tl bağış yapılmış, o da biri ayıp olmasın diye yapmış.. bağışa bak 10 tl/5 yıl :twitch:
Anlamadığım Turan Dursun sitesine yapılan bağış miktarı ne diye senin derdin haline geldi ki? Vuracak başka bir açık bulamadın da (ki "ağzınız iyi laf yapıyor" kabulün de buna delâlet) buradan mı deniyorsun?
Turan Dursun sitesine yapılan az bağış miktarından hareketle ateistler, deistler ya da agnostikler gibi bu siteyi kullananan vatandaşlar hakkında ne gibi ahlâki çıkarımlara varmayı hedefliyorsun?
Bence hiç bu yola girme çünkü ağzından dini düşürmeyip de kul hakkı yemenin, sınavlarda hilenin, sıfırlamaların, ayakkabı kutularının ayyuka çıktığı bir ortamda "ahlâki" kıyaslamada pek elin güçlü olmaz.
spartacus
29-01-2015, 15:12
Dinci bir site olsaydık bağışa da ihtiyacımız olmayacaktı. 3-5 gün amin kardeşim, Allah senden razı olsun kardeşim dedirtip, ardından sağa sola reklamı dayadın mı, para çantada keklik olurdu... Efendim bu işler cin çıakrtmak, büyü sökmek, yaptırmak ayağıyla değil ki, internet de dolaşan dinci sitelerin %99.9999999999999 bu işi afyonla zaten uyuşmuşları sövüşlemek için yapıyor. Nasılsa mal çok, hem de meydanda...
Arada bir de hani salavat kampanyası düzenliyorlar, sağına, soluna da BAĞIŞ butonu koyuyorlar, hiç abartısız bu tür kampanyalarda aylık 3-5.000 TL arası sövüşleyebiliyorlar :)
Mesele ne olduğunuzu iddia etmeniz değil, NE OLDUĞUNUZ kalem85...
Bizim derdimiz nefesimizin yettiği yere kadar sizinde ait olduğunuz insan sürülerine, kitlelerine bir şeyleri ulaştırabilmek, ha ne kadar ulaşıyor karşılık buluyor, milyonda bir...
Yine dinci site olsaydık bizim aylık masrafımızla, tam 1 yıl host hizmeti alırdık, çünkü saldıran olmayacak. Ama biz aynı olanaklara sahip değiliz, tabandan, tavana ne idüğü belirsiz dinci saldırganlarımız, dinlerinin yarattığı süzme iyi kuduz köpekler var. Gerçi, köpek desek boku bile olamazlar, insan desek hayli bozulmuşlar, en doğrusu kuduz insan demek sanırım, din tarafından insan olacağına, her nasılsa kuduz olabilmiş süzme cahiller....
Anladın mı meseleleri..
bakkalmahmud
29-01-2015, 15:14
geç bunları.. boş boş konuşuyorsun, hani nerde bağışlar? ağzınız iyi laf yapıyor gerisi tırt..
adam bağışları yayınlayacağım demiş 5 yıl olmuş 10 tl bağış yapılmış, o da biri ayıp olmasın diye yapmış.. bağışa bak 10 tl/5 yıl :twitch:
Bu site bagisla yürüyor ve bagisla yürütecez,sen kafani bu konuda hic yorma,saygilar
Stepal Kepton
29-01-2015, 17:50
Google AdSense yeterli olur ;) Yetkili birisi düşünmeli. Bağışa gerek kalmaz. Bağış ext. olur.
Sevgili spartacus ve şüpheci dinsiz; (sizlerin yönetici olduğunuzu bildiğim için sizlere seslendim)
Ben kendi adıma; sitenin masrafları için şimdilik 100. TL bağış yapmak istiyorum. (Ama Paypal artık yasak ülkemizde.)
IBAN numarası vermeniz mümkün olur mu? Ya da başka bir yöntem söyleyebilir misiniz?
Merhaba,
Sitenin devamliligini saglamak adina ben de simdilik 50 Dolar gonderiyorum. Cok bisi degil ama olsun. :)
Yonetici arkadaslar bana ulasirsa sevinirim.
Yil icinde firsat bulursam tekrar gondermeyi planliyorum.
Saygilarimla
Natan
Baskoylu
26-04-2021, 03:20
Forumun Adaletsizligi ve olumsuzluklari olmasina ragmen, Sitenin gelecekte demokratik yapilanmasi ile daha tutarli olabilecegi dusuncesinden dolayi $200 dollar veya daha fazla katkida bulunabilirim.