Orijinalini görmek için tıklayınız : Evrim teorisi uzerine
kurtulusislamda
22-05-2012, 11:29
bu yazdıklarım nacizane bicare,ALLAH karşısında bir hiç olan benim görüşlerimdir..hani sözüm ona sizin buyuk patlamanız sonucu (big ban)bu kuran-ı kerimde de geciyor,dunya meydana geldi,her şey rast gele oldu,evren,kainat,guneş,ay,yıldız,bitki,meyve,sebz e,ha meyve sebze demişken, vaktin birinde adamın biri yolculuk ederken cok yorulmuş ve dinlenme ihtiyacı hissetmiş,bir ağacın altına oturmuş ve gokyuzunu seyre dalmış,derken gözü ağactaki cevizlere ilişmiş,birde yerdeki kabak bitkisine ilişmiş,düşünmüş,şuna bak ya koskoca dallı budaklı ağacta ufak ufak cevizler,birde yerdeki kabağa bak,ufakcıcık bitki ve buyuk,nasıl olur,buyuk ağac buyuk ,kucuk govdeli kucuk olması gerek demiş kendince..birden yukarıdan bir ceviz kafasına düşmüş,ya kafama kabak düşseydi,ya dediğim gibi olsaydı halim nasıl olurdu demiş,..soruyorum size,nasıl bir tertibattır ki,insanlara yaralayacak olan meyve ve sebzeler yerde olurda havada olmaz,karpuz,kavun,kabak,misir bu da örnek verilebilir yerde iken,ceviz,vişne,kiraz ve daha niceleri havada,yoksa bunlardamı bi tesaduf eseri yada mukemmel yaratıcı olan ALLAH c.c eserimi....dunyada var olan her şeyin bir amacı ve gayesi vardır,hiç düşündünüzmü ağaclar niçin vardır,hem meyve veriyor hemde hayat sahibi herkesin gereksinim duyduğu oksijeni uretiyor,ustelik karbonmonoksiti alır oksijen olarak salgılıyorlar,budamı tesaduf,yada solucan,solucan deyip gecmeyin toprağın hava almasını ve sirkülasyon yapmasını sağlıyor acaba solucanlar olmasa sebze olurmuydu,siinn için basit her şey tesaduf ve bir patlama sonucu meydana geldi,bu kadar mukemmel olan hayat siz inkarcılar için sadece tesaduf
kurtulusislamda
22-05-2012, 11:46
birde sizce malum insanın atası maymun,mutasyona uğrayıp bu mekemmel varlıklar olan insanlara dönüşmüşler,soruyorum size sadece bana aklı açıklayın,diğer uzuvları saymıyorum,gözü ,kulağı,ne bilim insana dair her şeyi,sadece bana aklı acıklayın,niçin var ve nasıl mutasyona uğradı..birde sözüm ona şu andaki maymunlar,goriller neden mutasyona uğramıyorlar,ben 33 yaşındayım ve hiç maymunun mutasyona uğrayıp insan haline donduklerini bu yaşıma kadar tanık olmadım,acaba siz oldunuz mu?
siz evrimi inananlar acaba diyorum atanız olan maymunları ne kadar seviyorsunuz,onları evinizde besliyormusunuz,yada kibirlenip bu benden deildir deyip,inkarcılığa vurdurarak ,aslınıza inkarmı ediyorsunuz,hala neden maymunları kafeslere koyup hayvanat bahcelerinde sergileme ihtiyacı hissediyorsunuz,niçin onları evinize alıp beslemiyor onlarla hayat sürdürmüyorsunuz,sizin atanız yahu bunlar,ha bu mutasyona uğramamış şu maymunlar galiba gerizekalı imiş ki biz maymun olarak kalacağız biz mutasyona uğrayıp insan olmak istemiyoruz demişler yada mutasyon zamanında bunlar ya uykuda idiler olanları görmediler,insana donüşemediler :))...hala niçin var bu maymunlar bana bunu izah edin
Al işte, bir tanesi daha geldi!
TiXthxfg12Y
kurtulusislamda
22-05-2012, 13:46
ey ahbab abidik gubidik olaylarla,şarlatanlıkla olayın içinden cıkamazsın,yukarıda belirttim,33 yaşındayım ve aklım ermeye ve bazı şeyleri sorgulamaya 10 yaşında başladım,demekki 23sene oluyor,bir maymunun bir insana donüştüğünü görmedim,yoksam sen gördünmü,hangi ara oldu ya o,neden hala maymunlar var,neden onlar değişmedi,mutasyon dediğin olay aklımca değişimdir asla bir değişim bir yerde sabit kalmaz ve sürekli değişimlilik gösterir,neden yuzyıllardır,aynı şekilde ve değişmeden devam ediyoruz hayatı,sana basit bir soru sordum,neden kavun,karpuz,kabak gibi buyuk meyvelerin yerde yetiştiği halde ceviz,kiraz gibi havada asılı olarak yetişmiyor,bunun hikmeti nedir,aslında havada yetişse ne gibi zararları olacağı aşikar,yoksa bu big ban bunlarımı ayarladı,ooooo amma işimiz var ha,yoksa her şeyi en iyi şekilde yaratan yuce mevlam onların yerde yetişmesiinin insan hayatı için daha mantıklı ve doğru olacağını bildiği içinmi dir ki yerde yetişiyorlar,sadece basit bir olay,bu kucucuk beyinini okadar boş işlerle yoğurmuşsun ki hakikati algılamak zor geliyor yada şeytanın askeri olmanla beraber hemen inkar ve reddeciliğe burunuyorsunuz,
hackercesur
22-05-2012, 13:59
Sayın kurtulusislamda;
Öncelikle 33 yaşında olduğunu söyleyip duruyorsun fakat evrim ile ilgili konuyu islam forumuna açıyorsun bu 1
ikincisi biyoloji dersi görmediğin belli. Evrimle ilgili en ufak bir bilgin dahi yok. Bilgin olsa
"bir maymunun bir insana dönüştüğünü görmedim." tarzında bir ifade kullanmazsın. Çünkü evrim 5,10 yılda görülebilecek bir olgu değil binlerce hatta milyonlarca yıldaki ufak değişimlerin bir sonucudur ki dünyanın 5 milyarlık yaşını ele aldığımızda evrim için gerekli zaman yeterince var.
üçüncü ve son olarakta sana bir sayfa tafsiye edeceğim:
Ortadoğu Teknik Üniversitesi Biyoloji ve Genetik Topluluğu'nun bir sayfasıdır. Eğer gerçekten evrim ile ilgili birşeyler öğrenmek istiyorsan sayfayı ziyaret edebilirsin.
http://www.facebook.com/treeofevolution
kurtulusislamda
22-05-2012, 14:25
Sayın kurtulusislamda;
Öncelikle 33 yaşında olduğunu söyleyip duruyorsun fakat evrim ile ilgili konuyu islam forumuna açıyorsun bu 1
ikincisi biyoloji dersi görmediğin belli. Evrimle ilgili en ufak bir bilgin dahi yok. Bilgin olsa
"bir maymunun bir insana dönüştüğünü görmedim." tarzında bir ifade kullanmazsın. Çünkü evrim 5,10 yılda görülebilecek bir olgu değil binlerce hatta milyonlarca yıldaki ufak değişimlerin bir sonucudur ki dünyanın 5 milyarlık yaşını ele aldığımızda evrim için gerekli zaman yeterince var.
üçüncü ve son olarakta sana bir sayfa tafsiye edeceğim:
Ortadoğu Teknik Üniversitesi Biyoloji ve Genetik Topluluğu'nun bir sayfasıdır. Eğer gerçekten evrim ile ilgili birşeyler öğrenmek istiyorsan sayfayı ziyaret edebilirsin.
http://www.facebook.com/treeofevolution.......ben sana şunu diyorum sen bana neden dem vuruyorsun,sen evrim teorisini inanıyorsun ben sadece şunu cevap istiyorum,lafı dolandırma,eveleyip ,geveleme,madem biz insanlar maymundan geldik,farzi misal kabul diyorum,pekala hala neden maymunlar var,ben bunu soruyorum,sen bana neden bahsediyorsun,5 milyarlık sürecten bahsetmişsin,şu anda maymunlar var ve bu surec hala işlediğini varsayarsak ki,yaşadığımıza binaen devam ediyor,dolayısıyla mutasyon hala devam etmeli bu bir,hala maymun neden var,neden değişmiyor ben bunu soruyorum sizlere,sizin değiminile hala maymun olmamalı,hepsi insan olmalı,birden bire insanın geliişimi neden durdu,mukemmel olduğumuzdanmı yada yeter artık daha fazla değişimini istemiyorum mu dedi,her neyi kastediyorsanız,bu soruma cevap istiyorum sadece,
ey ahbab abidik gubidik olaylarla,şarlatanlıkla olayın içinden cıkamazsın,yukarıda belirttim,33 yaşındayım ve aklım ermeye ve bazı şeyleri sorgulamaya 10 yaşında başladım,demekki 23sene oluyor,bir maymunun bir insana donüştüğünü görmedim,yoksam sen gördünmü,hangi ara oldu ya o,neden hala maymunlar var,neden onlar değişmedi,mutasyon dediğin olay aklımca değişimdir asla bir değişim bir yerde sabit kalmaz ve sürekli değişimlilik gösterir,neden yuzyıllardır,aynı şekilde ve değişmeden devam ediyoruz hayatı,sana basit bir soru sordum,neden kavun,karpuz,kabak gibi buyuk meyvelerin yerde yetiştiği halde ceviz,kiraz gibi havada asılı olarak yetişmiyor,bunun hikmeti nedir,aslında havada yetişse ne gibi zararları olacağı aşikar,yoksa bu big ban bunlarımı ayarladı,ooooo amma işimiz var ha,yoksa her şeyi en iyi şekilde yaratan yuce mevlam onların yerde yetişmesiinin insan hayatı için daha mantıklı ve doğru olacağını bildiği içinmi dir ki yerde yetişiyorlar,sadece basit bir olay,bu kucucuk beyinini okadar boş işlerle yoğurmuşsun ki hakikati algılamak zor geliyor yada şeytanın askeri olmanla beraber hemen inkar ve reddeciliğe burunuyorsunuz,
33 yaşına gelmişsin ama "nokta" işaretini hala bilmiyorsun. Cümlen nerede başlıyor, nerede bitiyor anlaşılmıyor. Okurken de eziyet oluyor.
Şimdi o "abidik gubidik" şeyleri kendi yazında ara. Sen nereden duydun bakayım, bilimin "insanın maymundan evrildiğini" söylediğini? Daha iddianın ne olduğunu doğru dürüst bilmediğin için, bahsini ettiğin o "şarlatanlığı" burada tek kişilik dev gösteri olarak yapıyorsun.
Şimdi sen git ara tara, "insan maymundan evrildi" diyen bir tane bilimsel, ciddi makale bul, getir, ondan sonra konuşalım. Böyle camide, mahalle kahvesinde duyduğun şeyleri, bir önceki videoda olduğu gibi, sanki hiç kimsenin aklına gelmedi de sne bir anda bu aydınlanmaya ulaşmışsın gibi satmaya kalkma buralarda.
Not: Şimdi sana bir yardım benden. Ama sen gene de senden rica ettiğim şeyi yap ve bak bakalım "insan maymundan geldi" diyen tek bir bilim adamı, tek bir ciddi makale var mıymış. Ama bulamayacaksın, öyle bir şey yok. Maymun, bir hayvanın adı değil, bir türün adıdır. Kuş gibi yani. Nasıl kuşların güvercin, serçe gibi farklı çeşitleri varsa ama bunlar genel olarak kuş diye adlandırılıyorsa, maymun da öyle bir grubun adıdır. İnsanın evrimini maymundan gelmek olarak değil, primatlardan evrilme şeklinde araştırırsan, en azından neye karşı çıktığını, bir umut, daha iyi anlarsın.
kurtulusislamda
22-05-2012, 14:36
ha birde demişsin ki,biyoloji dersi görmediğin belli,evet görmedim,ama biyoloji denen bilgi topluluğu pek ala insanların zekasıyla yazdıkları bir bilgi birikimleridir,ve coğu zaman deneme yanılma yoluyla bulunmuş ve yazılmıştır ve surekli olarak değişkenlik göstermekte,ama ne yazıktır ki ALLAH c.c bizleri bahşettiği bu akıl meyvesini ona anlayacak yerde,insanların ALLAH c.c onlara verdiği zeka sayesinde yazdığı,çizdiği şeylere inanıyorsunuz,surekli değişen ve gelişen bilime inanıyorsunuzda,yuzyıllardır sure gelen ve hiç değişmeyen,guneşin her gun duzenli olarak doğması,batması,1milim bile ne ileri giderek nede geride durarak oynamadığı,gecenin surekli olarak gunduze cevrilmesi,yağmurum yağması ve daha niceleri hiç değişmeden ve sabit bir bicimde sürezgelen bu olayları inanmıyorsunuz,insanın ALLAH'în verdiği akılla yazdıklarını iinanıyorsunuz,pek ala bunları gayet biliyorsunuz ama işinize gelmiyor,
kurtulusislamda, çok kof laflar ediyorsun. Bilmediğini biliyor görünmek sizin dinde sevap mı kazandırıyor ne? Ha yok elbette öyle değildir. "Allah" seni doktor eline düşürmesin.
kurtulusislamda
22-05-2012, 14:51
Bu daha bir şey değil. Daha da geriye gidecek olursan, aynı nesilden elde edeceğin canlıların sana giderek daha da az benzediğini görmeye başlayacaksın. İşte insan oradan geliyor. Sen geriye gittikçe, farklı hayvanlar olarak bildiğimiz canlıların "dede"leriyle bizim "dede"lerimizin ortak olmaya başladığını görüyoruz. Ama hatırla: Bu dediğimiz, milyonlarca yıl önce oluyor. Mesela, insanların en yakın biyolojik kuzenlerimiz olan şempanzelerle dedelerinin ortak olduğu zaman bundan 6.400.000 (altı milyon dört yüz bin) yıl önce! Bu, 160.000 "dede" öncesi demek! İnsan, kendisinden önceki diğer hayvan türlerinden geliyor. Yukarıda anlattığımız gibi, ömrü içerisindeki değişimlerle değil, anne-babasından doğan her neslin farklı avantajları ve dezavantajları olmasından ve bunların doğada seçilmesi ve elenmesinden kaynaklanan bir farklılaşmayla var olabilidk. Hayvan olduğumuz gerçeği bir aşağılama ya da çocukların (ve hatta koca koca insanların) kendi arasında kullandığı "Hayvansın!" gibi bir hakaret sözcüğü gibi düşünülmemeli. Sen, zeki bir çocuksun ve bilimsel düşünmen gerekiyor. Bu sadece bilimsel bir sınıflandırma. İnsanın birbirine küfür etmek için kullanması bilim için önemli değil. .........................bana tavsiye ettiğn siteye girdim ve 6.sınıf bir öğrencinin sorduğu soruya verilen cevap,hani bana kimsenin atası şempanze olmadığını belirtiyor ve bu sayfayı incelememi istiyorsun,bu yazıları ben yazmadım,kopyala yapıştır yaptım..şurası benim aklıma takıldı,( Ama hatırla: Bu dediğimiz, milyonlarca yıl önce oluyor. Mesela, insanların en yakın biyolojik kuzenlerimiz olan şempanzelerle dedelerinin ortak olduğu zaman bundan 6.400.000 (altı milyon dört yüz bin) yıl önce! Bu, 160.000 "dede" öncesi demek! İnsan, kendisinden önceki diğer hayvan türlerinden geliyor)..hani bilimsel bir calışma yoktu...şarlatancılığın en önde gidenisiniz,varın siin dedeleriniz şempnze olsun,benim dedem adem a.s
sevgili kurtuluş islamda....
bak o yazdığın "ya ahiret günü ve imtihan günü varsa,yoksa eğer senden bi farkım olmaz" yı yazan hz ali değil fransız filozof pascal'tır... buna "pascal'ın bahsi (kumarı)" denir....
http://incememed.wordpress.com/2009/08/18/pascalin-bahsi-ve-kar-ve-zarar-hesabi/
hristiyanlar çok kullanır
kurtulusislamda
22-05-2012, 16:20
sizin bilminize göre bana ölümün iahatını söyleyin
-Her nefis ölümü tadacaktır. Sizi bir imtihan olarak kötülük ve iyilikle deneyeceğiz. Hepiniz de sonunda bize döndürüleceksiniz. (ENBİYA/35)
-Binlerce kişinin ölüm korkusuyla yurtlarından çıktıklarını görmedin mi? Allah onlara: "Ölün" dedi sonra da onları diriltti Şüphesiz Allah insanlara karşı fazl sahibidir Ancak insanların çoğunluğu şükretmez (2/243)
-Her nefis ölümü tadıcıdır Kıyamet günü elbette ecirleriniz eksiksizce ödenecektir Kim ateşten uzaklaştırılır ve cennete sokulursa, artık o gerçekten kurtuluşa ermiştir Dünya hayatı, aldatıcı metadan başka bir şey değildir (3/185)
-Her nerede olursanız ölüm sizi bulur; yüksekçe yerlerde tahkim edilmiş şatolarda olsanız bile Onlara bir iyilik dokunsa: "Bu Allah'tandır" derler; onlara bir kötülük dokunsa: "Bu sendendir" derler De ki: "Tümü Allah'tandır" Fakat ne oluyor ki bu topluluğa hiçbir sözü anlamaya çalışmıyorlar? (4/78)
(Herşey) Açıkça ortaya çıktıktan sonra bile sanki kendileri göz göre göre ölüme sürükleniyorlarmış gibi seninle hak konusunda tartışıp duruyorlardı (8/6)
-- O amel (davranış ve eylem) bakımından hanginizin daha iyi (ve güzel) olacağını denemek için ölümü ve hayatı yarattı O üstün ve güçlü olandır, çok bağışlayandır (67/2)...bu apacık gerceği ölümü kabulleniyorsunuzda ,kaçışın olmayacağını her insanın tadacağı acık secik beyan edilmişken,neden dir ki hala inkara yu surersiniz...bana ölümü acıkla yeter.
.Hem bir delildir onlara ölü toprak Biz ona hayat verdik ve ondan taneler çıkardık da ondan yiyip duruyorlar (YASİN/33)cevabını merakla bekliyorum
ölüm dedik mi sus pus oluyorsunuz yoksa siz bu gercekle yüzleşmektenmi korkyorsunu,hoş ben korkmuyorum,zira beni yaratan ALLAH ve vakti geldiğinde ona döneceğim,benim korkum acaba amel defteri sağ taraftan verilenlerdenmi olacağım,inş yuce yaratan bana bu sınıftaki umrelerden eğlesin beni ve tum inananları
ölüm dedik mi sus pus oluyorsunuz yoksa siz bu gercekle yüzleşmektenmi korkyorsunu,hoş ben korkmuyorum,zira beni yaratan ALLAH ve vakti geldiğinde ona döneceğim,benim korkum acaba amel defteri sağ taraftan verilenlerdenmi olacağım,inş yuce yaratan bana bu sınıftaki umrelerden eğlesin beni ve tum inananları
nedir bu ölüm korkusu sende...
senin ölümünle benim ölümüm arasında fark yok ki?
hackercesur
22-05-2012, 19:36
Anladım sen de gögüsleri yeni tomurcuklanmış kara kaşlı kara gözlü hurileri düşünüyor, şarap akan ırmaklardan kadeh kadeh içmenin hayalini kuruyorsun.
Kesin sayıyla veriyorlar. Bir yerde montajlarını yapıp yapıp yolluyorlar buraya...
Seri üretim gibime geliyor...:)
the supernova
23-05-2012, 22:10
Bilgi sahibi olmadığı konuda fikir yürüterek kendini rezil eden birine neden vakit ayırıyorsunuz arkadaşlar ?
Bu modelden yeterince görmedik mi ?
kurtulusislamda
23-05-2012, 23:12
ben ALLAH,KURAN ,İSLAM,PEYGAMBER,benim için olmazsa olmaz olan bu kavramları kendimden soyutlayarak,sadece düşüncem,aklım,ve birikimimle,zekamla sizlerle evrim teorisini tartışmaya calışacağım,ayet,hadis yazmayacağım ,sadece kendi düşüncelerimi yazacağım,aklım erdiyince,sizde bilimi bir kenara bırakarak,kendi zekanız,düşünceniz ve aklınızla bana cevap verin,ve beni ikna etmeyi calışın,bana şurda şu araştırma yapıldı al sana deyip kopyala yapıştır yapacaksanız bende devreye kuranı sürerim,siz cok ayet gördüğünüzde hemen hiddetlenip cellaleniyorsunuz ya..defol git demeye kadar geldiniz..
--hadi bakalım bana evrenin oluşumunu anlatın yalın ve sade,kısa bir şekilde soru-cevapla gidersek bir yerlere varabiliriz....................................... ..
ben ALLAH,KURAN ,İSLAM,PEYGAMBER,benim için olmazsa olmaz olan bu kavramları kendimden soyutlayarak,sadece düşüncem,aklım,ve birikimimle,zekamla sizlerle evrim teorisini tartışmaya calışacağım,ayet,hadis yazmayacağım ,sadece kendi düşüncelerimi yazacağım,aklım erdiyince,sizde bilimi bir kenara bırakarak,kendi zekanız,düşünceniz ve aklınızla bana cevap verin,ve beni ikna etmeyi calışın,bana şurda şu araştırma yapıldı al sana deyip kopyala yapıştır yapacaksanız bende devreye kuranı sürerim,siz cok ayet gördüğünüzde hemen hiddetlenip cellaleniyorsunuz ya..defol git demeye kadar geldiniz..
--hadi bakalım bana evrenin oluşumunu anlatın yalın ve sade,kısa bir şekilde soru-cevapla gidersek bir yerlere varabiliriz....................................... ..
Sayin kurtulusislamda;
Evrim, evrenin olusumu(big-bang vs.) ile ilgilenmez. O konuya baska bilimler bakiyor.
Canlilarin kokeni ile ilgilenir.
Evrim'i tartismadan once bunu bilirseniz, daha saglikli tartismalar yapabilirsiniz.
istatistik
24-05-2012, 00:42
Evreni Ted isimli bir uzaylının kendi evinde bira yapmaya çalışırken bira fıçısını patlatması ile oluşmuştur. Sizin kanıtlanamaz argümanlarınız varsa, bizim de var (The Thinking Ateist'den alıntı).
Evreni tanrı yarattı gibi yalın ve sade bir cevaba verilebilecek bir diğer yalın ve sade cevap. İkisinin de geçerliliği birbirine eşittir.
kurtulusislamda
24-05-2012, 11:15
Evreni Ted isimli bir uzaylının kendi evinde bira yapmaya çalışırken bira fıçısını patlatması ile oluşmuştur. Sizin kanıtlanamaz argümanlarınız varsa, bizim de var (The Thinking Ateist'den alıntı).
Evreni tanrı yarattı gibi yalın ve sade bir cevaba verilebilecek bir diğer yalın ve sade cevap. İkisinin de geçerliliği birbirine eşittir.
........bakın hala bir tabir vardır eşeği kuyruğundan yetiyorsun diye tamda senin ikilemine uymuş,ben sana diyorum ki kendi düşünceni savun,sana göre evren nasıl olmuş.....şu dedi bu dedi,ben sana kurandan ayetler yazmayacağım belirttim,sende the thinking denen şahıstan alıntı yapma,yada bir diğerinden ,bana sade ve yalın halde cevap ver,kendi düşüncenle,eminim beynin çalışıyorve bazı konuları kavrayabilme olanağın vardır,saygılar
kurtulusislamda, istatistik kardeş şunu demek ister:
Benim evrenle ilgili bir tespitim yok. Zira zaten senin de böyle bir tespitin yok. İkimiz arasındaki tek fark senin masalları "tespit" sanman.
kurtulusislamda
28-05-2012, 17:39
vah vah vah,bir hayvandan ,olmadık yere olmadık canlıya geciş bu olsa gerek :))...
biz kökeni araştırın diyoruz,bunlar bir hayvan üzerinden,zavallı hayvanı,kesip,kırpıp,zayıflaıp olmadı bira şişmanlatalım,dur ayak yerine yüzgec koyduralım :))...ALLAH.'ın verdiği akla boşa harcamak bu olsa gerek,yalnız gözümden kacmadı,4 ayaklı nasıl oluyorda evirip cevirilerek,2 yuzgecli balinaya dönüyor onu anlamadım,bide calışmaların devamını dileriz diye alkışı veriyorlar,verin gazı,yakında dinazoru kücültüp,zürafa yaparsınız siz :))..ne olacak dawkins denen şarlatanı,eski bir papaz okulunda okuyanı referans kabul edersen olmayacak yerden olmaya-cak canlı cıkartırsınız siz,sizden korkulur ha...gawkins zooloji bölümünde okuduğundan maymunu almış gecmiş aynanın karşısına,bakmış,bakmış,oo nasılda bana benziyor,dur bunla ün yapayım,nasılsa bu konuları atlayacak cok sazan vardır diye düşünmüş,ve evrim işte bu ,böyle olur hop
atam şempanze demiş, :))
elestirmen
28-05-2012, 18:02
kurtulus senin anlayabileceğin şeyler değil bunlar, zaten kendi ağzınla söylemişsin anlamadim diye, bunun adı bilim senin kitabına nereden geldiği belli olmayan kitabına benzemez.Bilim adamları bunları araştırmış, kazı yapmış vs vs bu sonuçları çıkarmış kurduğun iki cümleyle nasıl evrimi yıkıverdin. Gerçekten cahile ne kadar anlatırsan anlat anlamıyor arkadaş. Mevlana ne demiş ' Sen ne kadar bilirsen bil, bildiğin, ancak karşındakinin anlayabildiği kadardır. ' Adamlar bilimle açıklamış anlamadıysan, boş ver , anlayan anlıyor.
yalnız gözümden kacmadı,4 ayaklı nasıl oluyorda evirip cevirilerek,2 yuzgecli balinaya dönüyor onu anlamadım,bide calışmaların devamını dileriz diye alkışı veriyorlar,verin gazı,yakında dinazoru kücültüp,zürafa yaparsınız siz
Anlayacak kapasiten olsaydi nasil evrildigini zaten anlardin. Memeli bir hayvanin denizde ne i$i olabilir diye dusunmeni tavsiye ederim. Bu dinazorlar da toptan yok olmuslar; sakin bunlar senin Lut kavmin olmasin? Oyle ya, yoksa neden allah yarattigi bir mahluku tamamen yok etsin? Mutlaka hemcinslerini duzmeye baslamistir bu dinazorlar:)
ereninthenature
28-05-2012, 21:08
vah vah vah,bir hayvandan ,olmadık yere olmadık canlıya geciş bu olsa gerek :))...
biz kökeni araştırın diyoruz,bunlar bir hayvan üzerinden,zavallı hayvanı,kesip,kırpıp,zayıflaıp olmadı bira şişmanlatalım,dur ayak yerine yüzgec koyduralım :))...ALLAH.'ın verdiği akla boşa harcamak bu olsa gerek,yalnız gözümden kacmadı,4 ayaklı nasıl oluyorda evirip cevirilerek,2 yuzgecli balinaya dönüyor onu anlamadım,bide calışmaların devamını dileriz diye alkışı veriyorlar,verin gazı,yakında dinazoru kücültüp,zürafa yaparsınız siz :))..ne olacak dawkins denen şarlatanı,eski bir papaz okulunda okuyanı referans kabul edersen olmayacak yerden olmaya-cak canlı cıkartırsınız siz,sizden korkulur ha...gawkins zooloji bölümünde okuduğundan maymunu almış gecmiş aynanın karşısına,bakmış,bakmış,oo nasılda bana benziyor,dur bunla ün yapayım,nasılsa bu konuları atlayacak cok sazan vardır diye düşünmüş,ve evrim işte bu ,böyle olur hop
atam şempanze demiş, :))
Boyle muslumanlari gorunce ateistligim pekisiyor:kiss:
4 ayaklı nasıl oluyorda evirip cevirilerek
Balinanin yuzgecleri on ayaklarin evrlilmesinin eseri, arka ayaklar korelmis bir sekilde vucudunun icinde durmaktadir.Iskelete bagli degil, harekete etkisi yok.
kurtulus evrimde, adam gibi anlarsan teist kalamazsin.
kurtulusislamda
29-05-2012, 13:37
Boyle muslumanlari gorunce ateistligim pekisiyor:kiss:
4 ayaklı nasıl oluyorda evirip cevirilerek
Balinanin yuzgecleri on ayaklarin evrlilmesinin eseri, arka ayaklar korelmis bir sekilde vucudunun icinde durmaktadir.Iskelete bagli degil, harekete etkisi yok.
kurtulus evrimde, adam gibi anlarsan teist kalamazsin.....o halde bana insanın evrimini kısa ve öz şeklinde acıklarmısını,atamız hakikaten maymunmuydu
Cumayagittimgelicem
29-05-2012, 14:10
Bu daha bir şey değil. Daha da geriye gidecek olursan, aynı nesilden elde edeceğin canlıların sana giderek daha da az benzediğini görmeye başlayacaksın. İşte insan oradan geliyor. Sen geriye gittikçe, farklı hayvanlar olarak bildiğimiz canlıların "dede"leriyle bizim "dede"lerimizin ortak olmaya başladığını görüyoruz. Ama hatırla: Bu dediğimiz, milyonlarca yıl önce oluyor. Mesela, insanların en yakın biyolojik kuzenlerimiz olan şempanzelerle dedelerinin ortak olduğu zaman bundan 6.400.000 (altı milyon dört yüz bin) yıl önce! Bu, 160.000 "dede" öncesi demek! İnsan, kendisinden önceki diğer hayvan türlerinden geliyor. Yukarıda anlattığımız gibi, ömrü içerisindeki değişimlerle değil, anne-babasından doğan her neslin farklı avantajları ve dezavantajları olmasından ve bunların doğada seçilmesi ve elenmesinden kaynaklanan bir farklılaşmayla var olabilidk. Hayvan olduğumuz gerçeği bir aşağılama ya da çocukların (ve hatta koca koca insanların) kendi arasında kullandığı "Hayvansın!" gibi bir hakaret sözcüğü gibi düşünülmemeli. Sen, zeki bir çocuksun ve bilimsel düşünmen gerekiyor. Bu sadece bilimsel bir sınıflandırma. İnsanın birbirine küfür etmek için kullanması bilim için önemli değil. .........................bana tavsiye ettiğn siteye girdim ve 6.sınıf bir öğrencinin sorduğu soruya verilen cevap,hani bana kimsenin atası şempanze olmadığını belirtiyor ve bu sayfayı incelememi istiyorsun,bu yazıları ben yazmadım,kopyala yapıştır yaptım..şurası benim aklıma takıldı,( Ama hatırla: Bu dediğimiz, milyonlarca yıl önce oluyor. Mesela, insanların en yakın biyolojik kuzenlerimiz olan şempanzelerle dedelerinin ortak olduğu zaman bundan 6.400.000 (altı milyon dört yüz bin) yıl önce! Bu, 160.000 "dede" öncesi demek! İnsan, kendisinden önceki diğer hayvan türlerinden geliyor)..hani bilimsel bir calışma yoktu...şarlatancılığın en önde gidenisiniz,varın siin dedeleriniz şempnze olsun,benim dedem adem a.s
okuduğunu anlamakta gene zorlanıyorsun. dedelerimiz şempanze değil. çok basit bir yazıyı bile anlamaktan acizsiz malesef.
kurtulusislamda
29-05-2012, 14:36
Mesela, insanların en yakın biyolojik kuzenlerimiz olan şempanzelerle dedelerinin ortak olduğu zaman bundan 6.400.000 (altı milyon dört yüz bin) yıl önce! Bu, 160.000 "dede" öncesi demek!...............hakikaten siz anlamıyorsunuz,
1)insanların en yakın biyolojik kuzenlerimiz olan şempazelerle
2)dedelerinin ortak olduğu zaman bundan 6.400.000 yıl önce
3)bu 160000 dede öncesi demek
.....karşınızda ilkokul öğrencisimi var sandınız,hatta nu konuda bi video izlemiştim,tek kalıyor maymun bide isim takmışlar,zamanında ağac üstünde imiş,bu hepsinden farklı hissetmiş kendini,yolculuğa cıkmış,5 kişilik maymun grubuna rastlamış,falan, filan,hatta o kadar benzetmişler ki insan kılığını,ayakları üstüne dikiliyor...ooo...bide maymundan geldik dersiniz,anlat dedikmide inkar edersniz,istersen linkini koyayım videonun
Cumayagittimgelicem
29-05-2012, 14:42
Mesela, insanların en yakın biyolojik kuzenlerimiz olan şempanzelerle dedelerinin ortak olduğu zaman bundan 6.400.000 (altı milyon dört yüz bin) yıl önce! Bu, 160.000 "dede" öncesi demek!...............hakikaten siz anlamıyorsunuz,
1)insanların en yakın biyolojik kuzenlerimiz olan şempazelerle
2)dedelerinin ortak olduğu zaman bundan 6.400.000 yıl önce
3)bu 160000 dede öncesi demek
.....karşınızda ilkokul öğrencisimi var sandınız,hatta nu konuda bi video izlemiştim,tek kalıyor maymun bide isim takmışlar,zamanında ağac üstünde imiş,bu hepsinden farklı hissetmiş kendini,yolculuğa cıkmış,5 kişilik maymun grubuna rastlamış,falan, filan,hatta o kadar benzetmişler ki insan kılığını,ayakları üstüne dikiliyor...ooo...bide maymundan geldik dersiniz,anlat dedikmide inkar edersniz,istersen linkini koyayım videonun
bak gene almıyor kafan. maymundan geliyoruz demiyoruz dediğimiz halde anlayamıyorsun okuduklarını. ağzına 2 laf dolamışsın bunları sürekli söyleme ihtiyacı duyuyorsun söylecek birşeyin olmadığı için.
bu konuda 1 tane video izlemiş. hah tebrikler binlerce bilim insanının çalışmasını gene çürüttün. bende sana evrimi tek soruyla bitiren arkadaşın videosunu hediye etmek istiyorum.
insanların şartlar gereği değişime uğradığını anlarsan (ki zannetmiyorum o video senin aklına girmiş artık) neden yürümenin daha avantajlı geldiğini araştırırsan belki dönersin demiyorum ama belki, bir ihtimal susarsın. size sürekli bu olaylar can sıkıntısından oluyormuş gibi geliyor. siz kendi can sıkıntınızı gidermek için bir araştırmaya başlasanız, o video daki canı sıkılan maymunu düşünmek zorunda kalmayacaksınız.
kurtulusislamda
29-05-2012, 18:46
bak gene almıyor kafan. maymundan geliyoruz demiyoruz dediğimiz halde anlayamıyorsun okuduklarını. ağzına 2 laf dolamışsın bunları sürekli söyleme ihtiyacı duyuyorsun söylecek birşeyin olmadığı için.
bu konuda 1 tane video izlemiş. hah tebrikler binlerce bilim insanının çalışmasını gene çürüttün. bende sana evrimi tek soruyla bitiren arkadaşın videosunu hediye etmek istiyorum.
insanların şartlar gereği değişime uğradığını anlarsan (ki zannetmiyorum o video senin aklına girmiş artık) neden yürümenin daha avantajlı geldiğini araştırırsan belki dönersin demiyorum ama belki, bir ihtimal susarsın. size sürekli bu olaylar can sıkıntısından oluyormuş gibi geliyor. siz kendi can sıkıntınızı gidermek için bir araştırmaya başlasanız, o video daki canı sıkılan maymunu düşünmek zorunda kalmayacaksınız........
peki ,neden insan ,tum canlılardan dah üstündür?
.......
peki ,neden insan ,tum canlılardan dah üstündür?
sevgili kurtuluş ...
insanın daha üstün olması evrimden dolayı olamaz mı? bir düşün bakalım..
Neden bakteriler tüm canlılardan üstündür diye sorsaydınız çok daha mantıklı bir soru olurdu.
Hİç bir canlı diğerine karşı üstün değildir. Her canlı kendi doğal ortamında en uyumlu hale evrimleşmiştir. Bugünkü tüm modern türler eski ortak atalarından evrimleşerek olabilecekleri en uyumlu halde bulunmaktadırlar.
Pençeler konusunda bir aslanla ya da hız konusunda bir çitayla yarışamazsınız. Veya zıplama konusunda bir kanguruya yetişmeniz mümkün değildir. Veya ağaç dallarında hızla sallanarak uzun mesafelere atlama konusunda bir şempanzenin yanında anatomik olarak SAKAT kalırsınız.
Görüldüğü üzere canlılarda ÜSTÜNLÜK değil UYUMLULUK vardır.
İnsan alet kullanabilmesi, plan ve organizasyon yeteneği sesli iletişim ve toplumsal yaşam konusunda türünün en uyumlu üyesi olarak diğer insansı türlerini eleyerek günümüze kadar ulaşabilmiştir.
Tüm bunlar değişebilir. İnsan tüm bu avantajlarını kaybedeceği bir doğal felaketle karşı karşıya kalabilir. Üstünlük diye bellediğimiz özelliklerimizin hiç bir işe yaramadığı bir ortamda bulabiliriz kendimizi.
İşte o zaman avantaj muhtemelen, dünyadaki en üstün varlıklar olan BAKTERİLERE geçecektir.
sevgili taylan..
kurtuluş kardeş ve birçok dindar insanın üstünlüğünü o kadar yüzeyel olarak anlıyor ki...
diğer canlıların farklılıklarının ve üstünlüklerinin farkında değil....
ama insan üstünse (onlara göre) bu allahın işi değil evrimle gelişen bir süreç olamaz mı?
belki böyle yaklaşım onların gözünü biraz daha açar... ne dersin?
kurtulusislamda
29-05-2012, 19:46
Neden bakteriler tüm canlılardan üstündür diye sorsaydınız çok daha mantıklı bir soru olurdu.
Hİç bir canlı diğerine karşı üstün değildir. Her canlı kendi doğal ortamında en uyumlu hale evrimleşmiştir. Bugünkü tüm modern türler eski ortak atalarından evrimleşerek olabilecekleri en uyumlu halde bulunmaktadırlar.
Pençeler konusunda bir aslanla ya da hız konusunda bir çitayla yarışamazsınız. Veya zıplama konusunda bir kanguruya yetişmeniz mümkün değildir. Veya ağaç dallarında hızla sallanarak uzun mesafelere atlama konusunda bir şempanzenin yanında anatomik olarak SAKAT kalırsınız.
İnsan alet kullanabilmesi, plan ve organizasyon yeteneği sesli iletişim ve toplumsal yaşam konusunda türünün en uyumlu üyesi olarak diğer insansı türlerini eleyerek günümüze kadar ulaşabilmiştir.
Tüm bunlar değişebilir. İnsan tüm bu avantajlarını kaybedeceği bir doğal felaketle karşı karşıya kalabilir. Üstünlük diye bellediğimiz özelliklerimizin hiç bir işe yaramadığı bir ortamda bulabiliriz kendimizi.
İşte o zaman avantaj muhtemelen, dünyadaki en üstün varlıklar olan BAKTERİLERE geçecektir.....diyorsunuz ki,her canlı kendi ortak atalarından evrimleşerek bu zamana kadar gelmiştir,ve tum bunlar 1 bakteriden meydana gelmiştir doğrumudur?
....diyorsunuz ki,her canlı kendi ortak atalarından evrimleşerek bu zamana kadar gelmiştir,ve tum bunlar 1 bakteriden meydana gelmiştir doğrumudur?
şimdi o bakteri nerden mi geldi diyeeksin?
kurtulusislamda
29-05-2012, 20:24
şimdi o bakteri nerden mi geldi diyeeksin?..nasılda bildin :rockon::rockon:
..nasılda bildin
hepiniz aynı çünkü :)
kurtulusislamda
29-05-2012, 22:07
hepiniz aynı çünkü :)......cevap gelmedi,aslında dawkins şarlatanını bi görsem,bu soruyu sorsam ne diyecek,
bir kalemin tek başına meydana gelmeyeceğini aklın kesiyorda,bu alemin yaratıcısı olmadığını savunuyorsunuz,
aynanın karşısına gecmişsiniz,ben yokum demek gibi bir şey
Elbette bakterilerden.
Hatta bakterilerin ortak yaşamda içine dahil oldukları ökaryot atalarının uzmanlaşarak çok hücreli yaşamı meydana getirmesinden....
Bakteri neden yaşamın sigortasıdır bunu bir düşünün.
yaşamın ilk formlarının şu andaki kadar üst düzey ve karmaşık ürünler üretmesini nasıl beklersiniz ki? Yani 3,4 milyar yıl önce bir memeli canlı olmamasının sebebi budur. Başlangıç basit olmak zorunda çünkü.
Herşey uygun şartlar içinde öncüllerden ve birikimli süreçler dahilinde oluşmuştur.
Herşey doğal süreçler dahilinde rastlantılarla ilintisel olarak ama seçilim gibi rastlantıyla ifade edilmeyecek zorunlu sonuçlar sayesinde.
Bu süreçte bir yaratıcı veya allah yoktur. Bu da tam "ben varım" demek gibi bişeydir.
kurtulusislamda
29-05-2012, 22:31
İşte o zaman avantaj muhtemelen, dünyadaki en üstün varlıklar olan BAKTERİLERE geçecektir.....sevgili taylan sorumun cevabı gelmedi,bakteri dediniz,onuda kabullendim,bu bakteri nasıl meydana geldi,akıl hocanıza sorun bakalım..dawkins denen şarlatanı sorun nasıl cevap verecek
Cumayagittimgelicem
29-05-2012, 22:33
....sevgili taylan sorumun cevabı gelmedi,bakteri dediniz,onuda kabullendim,bu bakteri nasıl meydana geldi,akıl hocanıza sorun bakalım..dawkins denen şarlatanı sorun nasıl cevap verecek
soruna cevap gelsede gelmesede sen şarlatan gibi davranıp, konuşmayı kesmeyeceksin ki :)
Ben moleküler biyolog değilim. Evrim de öyle iki çift laf arasında konuşulacak mevzu değil. Çok okumak ve araştırmak gerekiyor. Sana şimdi iki tane link göndericem. Bu yazıları dibine kadar oku. O bakteri nereden geldi'nin cevabını umarım bu makaleler içinde bulabilirsin. Tabi okursan eğer.
Canlılığın Evrimi - 1: Kimyasal Evrim Üzerine... Canlılık ve Cansızlık Nedir, Ne Değildir, Aralarındaki Farklar Nelerdir?
https://www.facebook.com/note.php?note_id=166223663435717
Canlılığın Evrimi - 2: “Hayat Molekülleri” Nedir? Temelleri, Oluşumları, Görevleri ve Canlılık Konusundaki Etkileri Nelerdir?
https://www.facebook.com/note.php?note_id=166230850101665
Diğer tüm evrim sürecini anlatan makale arşivine buradan ulaşabilirsin. İyi okumalar.
http://www.facebook.com/treeofevolution/app_10442206389
kurtulusislamda
29-05-2012, 22:39
Elbette bakterilerden.
Hatta bakterilerin ortak yaşamda içine dahil oldukları ökaryot atalarının uzmanlaşarak çok hücreli yaşamı meydana getirmesinden....
Bakteri neden yaşamın sigortasıdır bunu bir düşünün.
yaşamın ilk formlarının şu andaki kadar üst düzey ve karmaşık ürünler üretmesini nasıl beklersiniz ki? Yani 3,4 milyar yıl önce bir memeli canlı olmamasının sebebi budur. Başlangıç basit olmak zorunda çünkü.
Herşey uygun şartlar içinde öncüllerden ve birikimli süreçler dahilinde oluşmuştur.
Herşey doğal süreçler dahilinde rastlantılarla ilintisel olarak ama seçilim gibi rastlantıyla ifade edilmeyecek zorunlu sonuçlar sayesinde.
Bu süreçte bir yaratıcı veya allah yoktur. Bu da tam "ben varım" demek gibi bişeydir.....bir düşünün,bakteri evrim geciriyor,
1,sen insan tarafına gideceksin diyor
2,sen kedigiller familyasına gideceksin diyor
3.sen ucan memeliler tarafına gideceksin diyor,
sonra bunlar kendi aralarında taksimata uğruyor..bakteri hepsine ayrı görev yüklüyor
1'i balık oluyor ona diyor ki,sen suda yaşayacaksın,tek gayen insanlara yemek olmak,işin bu
2.sine sen solucan ol,ona diyor ki senin işin,toprağı havalandırmak,
3.sü karga ol,işin ,leş yemek ve ortalıktaki ölmüş hayvanları temizleyerek,mikrop yayılmasını önlemek
4.süne sen fare ol diyor,senin işin pislikteki zararlı haşarelere yiyerek yok etmekle görevlisin diyor
5.sine sen kedi ol,senin görevin,ortalıkta fazla fare varsa temizle,
vs vs vs.bunlar 1 bakteriden olabilir mi?........
peki bu bakteri,insana ne görevi yüklemiş,bari onun izahını alayım,sorulara sadece düşünce yoluyla cevap verirseniz memnun olurum
Cumayagittimgelicem
29-05-2012, 22:46
....bir düşünün,bakteri evrim geciriyor,
1,sen insan tarafına gideceksin diyor
2,sen kedigiller familyasına gideceksin diyor
3.sen ucan memeliler tarafına gideceksin diyor,
sonra bunlar kendi aralarında taksimata uğruyor..bakteri hepsine ayrı görev yüklüyor
1'i balık oluyor ona diyor ki,sen suda yaşayacaksın,tek gayen insanlara yemek olmak,işin bu
2.sine sen solucan ol,ona diyor ki senin işin,toprağı havalandırmak,
3.sü karga ol,işin ,leş yemek ve ortalıktaki ölmüş hayvanları temizleyerek,mikrop yayılmasını önlemek
4.süne sen fare ol diyor,senin işin pislikteki zararlı haşarelere yiyerek yok etmekle görevlisin diyor
5.sine sen kedi ol,senin görevin,ortalıkta fazla fare varsa temizle,
vs vs vs.bunlar 1 bakteriden olabilir mi?........
peki bu bakteri,insana ne görevi yüklemiş,bari onun izahını alayım,sorulara sadece düşünce yoluyla cevap verirseniz memnun olurum
buradaki her algının yanlış olması durumu çok daha vahim bir yere getiriyor.
ilk monomer yapılardan, bakterilerden ve diğer o komik derece anlamsız ve saçma görevler atadığın canlılara geçiş süreci milyarlarca yıl almıştır. bakteri ol deyince olmadı anlayacağın. herşey dünya denen şu gezegendeki fırsatlar veya fırsatsızlıklar yüzünden gelişti.
....bir düşünün,....1 bakteriden olabilir mi?........
....
sevgili kurtuluş bunlar derin konular ..
bakteri değiş tonton deyip insan olmuyor tabiii...
sen zaten bir cevap istemiyorsun..
dawkins kim bunu bile bildiğini sanmam..
üstelik onla ingilizce konuşman gerek ..
birsürü evrim kitabı falan var onla başla istersen..
mesela
http://static.idefix.com/cache/0/270/325852
kurtulusislamda
29-05-2012, 22:56
sevgili kurtuluş bunlar derin konular ..
bakteri değiş tonton deyip insan olmuyor tabiii...
sen zaten bir cevap istemiyorsun..
dawkins kim bunu bile bildiğini sanmam..
üstelik onla ingilizce konuşman gerek ..
birsürü evrim kitabı falan var onla başla istersen..
mesela
http://static.idefix.com/cache/0/270/325852...bakın düşüncenizle yanıt verin dedim,aklınız çalışmıyorsa söyleyin ona göre gidiyim,yeryuzundeki her canlının bir görevi var dimi,asla boş boş dolaşmazlar,dolaşanı gösterin,ben söylesem kızarsınız
...bakın düşüncenizle yanıt verin dedim,aklınız çalışmıyorsa söyleyin ona göre gidiyim,yeryuzundeki her canlının bir görevi var dimi,asla boş boş dolaşmazlar,dolaşanı gösterin,ben söylesem kızarsınız
hep merak ederim sevgili kurtuluş kardeş...
söyler misin kedinin görevi nedir? ben kedileri hep boşboş dolaşır miskin uyur görürüm
Cumayagittimgelicem
29-05-2012, 23:01
...bakın düşüncenizle yanıt verin dedim,aklınız çalışmıyorsa söyleyin ona göre gidiyim,yeryuzundeki her canlının bir görevi var dimi,asla boş boş dolaşmazlar,dolaşanı gösterin,ben söylesem kızarsınız
görev tanımı göreceli bir kavramdır. bunu sen yüklüyorsun ona. onun gözünden, onun hayatta kalma amacı veya başka amaçlarını vs.. ona yükleyen sensin kelime oyunlarınla. herşeyi bildiğini zannedip konuyu çıkmaz sokaklara sürüklemekten başka bir işin yok malesef.
yem olmayı bir görev olarak gören sensin. zararlı haşare temizliyor diye saçma sapan konuştuğunda ona zararlı haşare anlamını insan zekanla yüklüyorsun ama o kısıtlı zeka malesef görevin senin açından göreceli olduğunu anlayacak kadar gelişmemiş.
kurtulusislamda
29-05-2012, 23:06
görev tanımı göreceli bir kavramdır. bunu sen yüklüyorsun ona. onun gözünden, onun hayatta kalma amacı veya başka amaçlarını vs.. ona yükleyen sensin kelime oyunlarınla. herşeyi bildiğini zannedip konuyu çıkmaz sokaklara sürüklemekten başka bir işin yok malesef.
yem olmayı bir görev olarak gören sensin. zararlı haşare temizliyor diye saçma sapan konuştuğunda ona zararlı haşare anlamını insan zekanla yüklüyorsun ama o kısıtlı zeka malesef görevin senin açından göreceli olduğunu anlayacak kadar gelişmemiş......sacma sapan görevlermi yüklüyorum,sakın sizin sacmalıkalrınız olmasın,1 bakteriden,tum mahlukatı meydana getirmek,hemde en iyi şekilse,acaba tek gözlü olsan nasıl olurdun,yada tum mahlukat,............hiç etrafını bakmıyormusun,insanın yaptığı bir şeyin bile amacı var,kalemin bile amacı var,nasıl amac yok dersin........................
kurtuluş kardeş... söylesene kedinin amacı ne? fare avlamak mı? farenin amacı ne? veba yaymak mı?
kurtulusislamda
29-05-2012, 23:16
kedinin en buyük özelliği fareleri avlamasıdır,tüyleri insan üstündeki elektiriği cektiği tespit edilmiştir,insanın onunla oynayarak stres atmasıda cabasıdır,...
peki köpeğin yararları nelerdir,bunuda sen cevap ver
"kedinin en buyük özelliği fareleri avlamasıdır,tüyleri insan üstündeki elektiriği cektiği tespit edilmiştir,insanın onunla oynayarak stres atmasıda cabasıdır,...
peki köpeğin yararları nelerdir,bunuda sen cevap ver"
Evcil kedinin en önemli özelliği atalarındaki avcılık güdüsüdür. Sadece fare değil av olarak yakalayabileceği herşeyi yakalamaya çalışır. Çünkü atalarından aldığı genetik kod bunu gerektiriyor. Yani en büyük özelliği fare yakalamak değil avcılıktır.
Eğer Afrika savanalarındaki aslanla oynamaya kalkarsan sonun çok üzücü olurdu. Senin sevdiğin kedi ise insanlar tarafından doğadaki yaban atalarından evcilleştirildi. Yani bence insan onunla oynamak için kediyi kendine göre yapay seçilime tabi tuttu.
Köpek ise doğada olmayan bir canlı. Kurttan yapay seleksiyonla türetildi. Yararı ise bize arkadaşlık etmesidir. :))
Argümanların çok komik ve çocukça. Son derece bilgisizsin. Lütfen öğren.
Verdiğim linkleri oku. Bu evrim ağacı grubunun facebook sayfasıdır. Tüm evrimsel süreci düzenli bir halde makale arşivi olarak biraraya getirmişler çok büyük bir emek vermişler bence.
Bol bol oku ve araştır. Böylece evrimi çok daha sağlam eleştirirsin. O zaman seninle başa çıkmamız güçleşir bak :)
kurtulusislamda
29-05-2012, 23:27
Köpek ise doğada olmayan bir canlı. Kurttan yapay seleksiyonla türetildi. Yararı ise bize arkadaşlık etmesidir....bak nasılda amacına hizmet ediyor kedi,peki köpeğin amacı ne?buna cevap vermedin
Köpek ise doğada olmayan bir canlı. Kurttan yapay seleksiyonla türetildi. Yararı ise bize arkadaşlık etmesidir....bak nasılda amacına hizmet ediyor kedi,peki köpeğin amacı ne?buna cevap vermedin
kedi fare tutmak için yaratıldıysa allah fareyi yaratmasa daha kolay olmaz mıydı?? elektrik almak için kıllarımız olsa birbirimizi okşasak daha iyi olmaz mıydı?
ben allah olsam kedi yaratmazdım mesela.. farede yaratmazdım.. hele birbirini yiyen canlı hiç yaratmazdım...
Ona amaç biçen biziz. Doğada amaç değil uyum vardır.
Köpeğin türetilmesi yerleşik hayata geçiş döneminde oldu. İnsanın yerleşik hayatına ait tüm gerekliliklere göre değişik ırklar üretildi. Kimi avlanma, kimi bekçilik, kimi de sadece arkadaşlık amaçlı....
Ama tüm bu amaçlar ilahi değil insanidir. Dolayısıyla köpek insanın olmadığı yerde hayatta kalamaz.
kurtulusislamda
30-05-2012, 00:38
Ona amaç biçen biziz. Doğada amaç değil uyum vardır.
Köpeğin türetilmesi yerleşik hayata geçiş döneminde oldu. İnsanın yerleşik hayatına ait tüm gerekliliklere göre değişik ırklar üretildi. Kimi avlanma, kimi bekçilik, kimi de sadece arkadaşlık amaçlı....
Ama tüm bu amaçlar ilahi değil insanidir. Dolayısıyla köpek insanın olmadığı yerde hayatta kalamaz....sayın taylan verdiğiniz linki baktım,izledim sonuna kadar ,tum önyargılardan arınarak ve sadece tesadufler üzerine kurulmuş bir animasyon,size göre evrim,baya baya bide fevkaladenin bayasında tesadüf,bu kadar tesadüf olurmu hiç...
acaba siz tüm yürekliliğinizle şu ayetler ne anlam ifade ediyor,lütfen ,tüm şartlanmışlıkları bir kenara bırakarak,cevap verebilecekmisiz,bakın tüm şartlanmışlıklarınızdan arınarak diyorum........
1. İnsan (henüz) anılır bir şey değilken (yaratılmamışken) üzerinden uzunca bir zaman geçti. (http://www.facebook.com/KURANgentr)2. Şüphesiz biz insanı, karışım halindeki az bir sudan (meniden) yarattık ve onu imtihan edeceğiz. Bu sebeple onu işitir ve görür kıldık. (http://www.facebook.com/KURANgentr) http://www.kuran.gen.tr/img/icon_mail.gif (http://www.kuran.gen.tr/pop_verse_recommend.php?kid=1&sid=76&ayet_no=2) bunlar insan suresinde geciyor,bakın ınsan suresi
19. Onlar, Allah'ın başlangıçta yaratmayı nasıl yaptığını, sonra onu nasıl tekrarladığını görmüyorlar mı? Şüphesiz bu Allah'a göre kolaydır. (http://www.facebook.com/KURANgentr)...sürekli olarak,üremiyormuyuz,her doğumda yeni başlanmışlık yokmu..ankebut suresinden..aşağıdaki ankebut suresi 20.ayet
20.De ki: "Arz'da gezip dolaşın ve yaratmanın nasıl başladığına bakın. Sonra Allah, 'ahir(son) yaratma'yı inşa edecektir. Muhakkak Allah, her şeye kadirdir"...
5. Geceyle gündüzün birbiri ardınca gelişinde, Allah'ın gökten rızık (sebebi olarak yağmur) indirip, onunla yeryüzünü ölümünden sonra diriltmesinde, rüzgarları evirip çevirmesinde aklını kullanan bir toplum için deliller vardır. (http://www.facebook.com/KURANgentr)4.4. Sizin yaratılışınızda ve Allah'ın (yeryüzüne) yaydığı her bir canlıda da kesin olarak inanan bir toplum için elbette nice deliller vardır (http://www.facebook.com/KURANgentr)
sayın taylan,lütfen bunları bi okuyun ne anlatmak istiyor,gercek deilmidir,bak kim içinmiş bu nimet,
13. Göklerdeki ve yerdeki her şeyi kendi katından (bir nimet olarak) sizin hizmetinize verendir. Elbette bunda düşünen bir toplum için deliller vardır. (http://www.facebook.com/KURANgentr)24. Dediler ki: "Dünya hayatımızdan başka hayat yoktur. Ölürüz ve yaşarız. Bizi ancak zaman yok eder." Bu hususta onların bir bilgisi yoktur. Onlar sadece zanda bulunuyorlar....bu ayetler casiye suresindedir(4-5-13 ve24.ayetler)....ağlayasım geliyor,ey yuce yaradanım,senin ilmine bir kez daha şahit oldum..nasıl bilicisin ey yuce yaradanım,2 haftadır bu sitede bu lafları duyuyordum,...tek yaradan var o'da ALLAH c.c
(http://www.facebook.com/KURANgentr)
Cumayagittimgelicem
30-05-2012, 01:02
...sayın taylan verdiğiniz linki baktım,izledim sonuna kadar ,tum önyargılardan arınarak ve sadece tesadufler üzerine kurulmuş bir animasyon,size göre evrim,baya baya bide fevkaladenin bayasında tesadüf,bu kadar tesadüf olurmu hiç...
acaba siz tüm yürekliliğinizle şu ayetler ne anlam ifade ediyor,lütfen ,tüm şartlanmışlıkları bir kenara bırakarak,cevap verebilecekmisiz,bakın tüm şartlanmışlıklarınızdan arınarak diyorum........
1. İnsan (henüz) anılır bir şey değilken (yaratılmamışken) üzerinden uzunca bir zaman geçti. (http://www.facebook.com/KURANgentr)2. Şüphesiz biz insanı, karışım halindeki az bir sudan (meniden) yarattık ve onu imtihan edeceğiz. Bu sebeple onu işitir ve görür kıldık. (http://www.facebook.com/KURANgentr) http://www.kuran.gen.tr/img/icon_mail.gif (http://www.kuran.gen.tr/pop_verse_recommend.php?kid=1&sid=76&ayet_no=2) bunlar insan suresinde geciyor,bakın ınsan suresi
19. Onlar, Allah'ın başlangıçta yaratmayı nasıl yaptığını, sonra onu nasıl tekrarladığını görmüyorlar mı? Şüphesiz bu Allah'a göre kolaydır. (http://www.facebook.com/KURANgentr)...sürekli olarak,üremiyormuyuz,her doğumda yeni başlanmışlık yokmu..ankebut suresinden..aşağıdaki ankebut suresi 20.ayet
20.De ki: "Arz'da gezip dolaşın ve yaratmanın nasıl başladığına bakın. Sonra Allah, 'ahir(son) yaratma'yı inşa edecektir. Muhakkak Allah, her şeye kadirdir"...
5. Geceyle gündüzün birbiri ardınca gelişinde, Allah'ın gökten rızık (sebebi olarak yağmur) indirip, onunla yeryüzünü ölümünden sonra diriltmesinde, rüzgarları evirip çevirmesinde aklını kullanan bir toplum için deliller vardır. (http://www.facebook.com/KURANgentr)4.4. Sizin yaratılışınızda ve Allah'ın (yeryüzüne) yaydığı her bir canlıda da kesin olarak inanan bir toplum için elbette nice deliller vardır (http://www.facebook.com/KURANgentr)
sayın taylan,lütfen bunları bi okuyun ne anlatmak istiyor,gercek deilmidir,bak kim içinmiş bu nimet,
13. Göklerdeki ve yerdeki her şeyi kendi katından (bir nimet olarak) sizin hizmetinize verendir. Elbette bunda düşünen bir toplum için deliller vardır. (http://www.facebook.com/KURANgentr)24. Dediler ki: "Dünya hayatımızdan başka hayat yoktur. Ölürüz ve yaşarız. Bizi ancak zaman yok eder." Bu hususta onların bir bilgisi yoktur. Onlar sadece zanda bulunuyorlar....bu ayetler casiye suresindedir(4-5-13 ve24.ayetler)....ağlayasım geliyor,ey yuce yaradanım,senin ilmine bir kez daha şahit oldum..nasıl bilicisin ey yuce yaradanım,2 haftadır bu sitede bu lafları duyuyordum,...tek yaradan var o'da ALLAH c.c
(http://www.facebook.com/KURANgentr)
yahu bir kerede birşey söyle. bir bilgi ver. sürekli aynı laflar. şunları okuyun ne demek istiyor anlayın. bakın imana gelin vs. vs. kaç kere okuduk bunları sen merak etme. hiçbir halt anlatmıyor bilmediğimiz yada o dönem bilinemeyecek. sıkma canını bilmiyoruz yada anlayamıyoruz diye. boş sözlerden anlam çıkaran sensin. asıl biz senin için üzülüyoruz.
Cumayagittimgelicem
30-05-2012, 01:03
.....sacma sapan görevlermi yüklüyorum,sakın sizin sacmalıkalrınız olmasın,1 bakteriden,tum mahlukatı meydana getirmek,hemde en iyi şekilse,acaba tek gözlü olsan nasıl olurdun,yada tum mahlukat,............hiç etrafını bakmıyormusun,insanın yaptığı bir şeyin bile amacı var,kalemin bile amacı var,nasıl amac yok dersin........................
ne demek kalemin amacı var? kalemin amacıyla canlı bir varlığın amacını nasıl birbirine örnek verip benzetebilirsin. senin hayatında tecrübe ettiğin herşey + biyolojik yapın sayesinde bir amaç belirlersin kendine. gider kediye, balığa veya fareye kendi kafanda saçma sapan görevler/amaçlar da belirlersin. ve aynı şekilde kalem için birşey uydurursun. ama oradaki kalem hayatta kalmaya çalışmaz. yada canlı bir varlık gibi tepki gösteremez. onun için yazı yazmak önemli değildir. boş benzetmeler bunlar. Kalem, uçak, Tv AMAÇ atayabilen akıllı bir yaratık tarafından illa ki kullanılmak zorunda olmasada (yani tv açılmaz ise birşey değişmez, ölmez, dantel koymak için kullanılırsa bunalıma girmez) bir amaca hizmet edebilir. çünki amacı tanımayabilen bir varlık tarafından yaratılmıştır.
kedi hayatta kalmak için avlanır, bu illa fare olmak zorunda değil. senin ona fare temizleme görevini vermen onun pek şeyinde olmaz. karnını doyuracaktır bulduğu başka birşey ile. ama kedi yemez ise ölür. yemeği çalınırsa kızar. az sayıda bakteri/hayvan kendi hayatını sona erdirir gerekirse. çünki onlar birer kalem/silgi değildir. neyse neden bu saçma örnekleri mantıklı bir temele oturtmaya çalışıyorsam. gene saçmalamaya devam edeceksin.
Cumayagittimgelicem
30-05-2012, 01:07
kedinin en buyük özelliği fareleri avlamasıdır,tüyleri insan üstündeki elektiriği cektiği tespit edilmiştir,insanın onunla oynayarak stres atmasıda cabasıdır,...
peki köpeğin yararları nelerdir,bunuda sen cevap ver
eve yeni aldığım 6 aylık kedinin stresi yüzünden kız arkadaşım ve ben 2-3 ay boyunca sürekli çarpıldık. tv'a, kapıya dokunurken korkar oldum çarpılacam diye. bize alışınca geçti bu olaylar.
bak kedi tüyü alerji yapabilir. çizdiği zaman fena yakar sızlatır. bakteri yüzünden çok problem çıkartabilir. hamile kadınların kedilerle pek durmaması tembih edilir. sinirlenirse eve gelen misafirin gözünü kör edebilir. sende buradan yak.
bakkalmahmud
30-05-2012, 01:19
Sayin kurtulusislamda,biara süpheye düsdüm makara gecen bir dinsiz diye ama artik tam inaniyorum burada kendini ifade eden bir müslüman kardesimiz olduguna.
Su 65 milyon yil önceki meteor bombardimanin hikmeti neydi? az kalsin yasam yeryüzünden siliniyordu.saygilar
kurtulusislamda
30-05-2012, 01:20
eve yeni aldığım 6 aylık kedinin stresi yüzünden kız arkadaşım ve ben 2-3 ay boyunca sürekli çarpıldık. tv'a, kapıya dokunurken korkar oldum çarpılacam diye. bize alışınca geçti bu olaylar.
bak kedi tüyü alerji yapabilir. çizdiği zaman fena yakar sızlatır. bakteri yüzünden çok problem çıkartabilir. hamile kadınların kedilerle pek durmaması tembih edilir. sinirlenirse eve gelen misafirin gözünü kör edebilir. sende buradan yak.....saptırma,sapıtma,size göre siz ara formsunuz belliki,öyle tanımılıyorsunuz,yani bir hiçsiniz,yaşayıp,ölüp gideceksiniz,evvela,şu yukarda yazdığımı okumamışsın,sadece olayı anlamazlıktan geliyorsunuz,yukarıda,tum canlıların kime hizmet ettiğini bildiriyor, biz insanlara ne demişti 2 yukarıda arkadaşınız,köpek kurtcuktan falan tğretmişti,aslında yoktu falan demişti,ve sonra bize hizmet eder demişti arkadaşınız,bak nasılda kabullendi,bize arkadaşlık etmesi yararı diye,
bak yaradanım nasılda size cevap veriyor,onun ilminin üstüne ilim yoktur,
Dediler ki: "Dünya hayatımızdan başka hayat yoktur. Ölürüz ve yaşarız. Bizi ancak zaman yok eder." Bu hususta onların bir bilgisi yoktur. Onlar sadece zanda bulunuyorlar (http://www.facebook.com/KURANgentr)(casiye suresi,24.ayet)...kendinizi tanımlamış yaradanım
Cumayagittimgelicem
30-05-2012, 01:26
....saptırma,sapıtma,size göre siz ara formsunuz belliki,öyle tanımılıyorsunuz,yani bir hiçsiniz,yaşayıp,ölüp gideceksiniz,evvela,şu yukarda yazdığımı okumamışsın,sadece olayı anlamazlıktan geliyorsunuz,yukarıda,tum canlıların kime hizmet ettiğini bildiriyor, biz insanlara ne demişti 2 yukarıda arkadaşınız,köpek kurtcuktan falan tğretmişti,aslında yoktu falan demişti,ve sonra bize hizmet eder demişti arkadaşınız,bak nasılda kabullendi,bize arkadaşlık etmesi yararı diye,
bak yaradanım nasılda size cevap veriyor,onun ilminin üstüne ilim yoktur,
Dediler ki: "Dünya hayatımızdan başka hayat yoktur. Ölürüz ve yaşarız. Bizi ancak zaman yok eder." Bu hususta onların bir bilgisi yoktur. Onlar sadece zanda bulunuyorlar (http://www.facebook.com/KURANgentr)(casiye suresi,24.ayet)...kendinizi tanımlamış yaradanım
en saçma sapan örnekleri verdin ama eğtimek için karşıt örnekleri verdim. eğer sende adam gibi cevap veremiyorsan fazla sapıtmadan köşene çekil.
o kitapta yazan birçok şeyi kabul etmiyoruz. neden anlamamakta ısrar ediyorsun? belkide zorlanıyorsun. bize göre canlılar bize hizmet etsin diye yaratılmamış. kitapta böyle birşey yazmasının bizim için hiçbir önemi yok. o sizin hayaliniz. hizmet etmesi için bizim uğraştığımız hayvanlar veya daha yararlı olsun diye uğraştığımız meyve ve sebzelerin hiçbir ilahi tarafı yok. çok zor değil anlaması.
okyanuslarda yaşayan milyonlarca farklı canlının emin ol sana özel hiçbir amacı yok. birçoğu hergün soyu tükenirken koymuyor etrafına.
evet öleceğiz ve o beynin durduktan sonra yok olacaksın. çok zor değil. acı bir gerçek ama belki birgün anlayacak kapasiteye çıkarsın.
kurtulusislamda
30-05-2012, 01:36
bunları zaten söyleyeceğinizden dolayı ve hala görmemekte ısrarcı olacağınızdan dolayı,her şeyi yok sayacağınızdan dolayı,sizin kendinizi bir hiçolarak benimseyeceğinizi ,kim bilebilir ve bir kitaba yazabilir ?....tabii ki seni yaradan,seni yaradan senin ne diyeceğini nasılda biliyor ve yazmış kitabına,indirmiş ayetlerini,sen daha git şarlatanların arkasından,gercekleri deve kuşu gibi kafanı gömmekle olmaz,benim amacım ,yaptığınız tüm iftiralara karşı durmak ve savunmak,siz peygamberime kuru kuru iftira atrken vede kafadan hikaye yazabilecek kadar alcalırken ben size gec yerinize oturun demedim...
Dediler ki: "Dünya hayatımızdan başka hayat yoktur. Ölürüz ve yaşarız. Bizi ancak zaman yok eder." Bu hususta onların bir bilgisi yoktur. Onlar sadece zanda bulunuyorlar (http://www.facebook.com/KURANgentr)(casiye suresi,24.ayet....seni yaradanından başka kim bu ayeti kitabında yazar?..size gercekleri anlatmaya calışıyoruz,sen kalkmışsın bana git otur deme cüretinde bulunuyorsun,inanmak yada inanmamak senin elinde,saygılar
bakkalmahmud
30-05-2012, 01:39
Kurtulus önce burayi bi oku tartismada lazim olabilir.
www.tr.wikipedia.org/wiki/Evrim
Cumayagittimgelicem
30-05-2012, 01:43
bunları zaten söyleyeceğinizden dolayı ve hala görmemekte ısrarcı olacağınızdan dolayı,her şeyi yok sayacağınızdan dolayı,sizin kendinizi bir hiçolarak benimseyeceğinizi ,kim bilebilir ve bir kitaba yazabilir ?....tabii ki seni yaradan,seni yaradan senin ne diyeceğini nasılda biliyor ve yazmış kitabına,indirmiş ayetlerini,sen daha git şarlatanların arkasından,gercekleri deve kuşu gibi kafanı gömmekle olmaz,benim amacım ,yaptığınız tüm iftiralara karşı durmak ve savunmak,siz peygamberime kuru kuru iftira atrken vede kafadan hikaye yazabilecek kadar alcalırken ben size gec yerinize oturun demedim...
Dediler ki: "Dünya hayatımızdan başka hayat yoktur. Ölürüz ve yaşarız. Bizi ancak zaman yok eder." Bu hususta onların bir bilgisi yoktur. Onlar sadece zanda bulunuyorlar (http://www.facebook.com/KURANgentr)(casiye suresi,24.ayet....seni yaradanından başka kim bu ayeti kitabında yazar?..size gercekleri anlatmaya calışıyoruz,sen kalkmışsın bana git otur deme cüretinde bulunuyorsun,inanmak yada inanmamak senin elinde,saygılar
biz bir hiç değiliz. insanız. herkezin kendince yetenekleri, vasıfları var. bir değerimiz olması için, diğer tüm canlılar ölüp yok olurken hayata devam etmemize gerek yok. bazılarımız hayali arkadaşlara taparken ve kendilerini kandırırken, bazılarımızda bunların olmadığını (bütün zorluklara rağmen) anlayabilen varlıklarız. sen eğer ki sırf seni bir allah yarattığı için bir değerin olduğunu düşünüyorsan benim gözümde kendine biçtiğin değeri çok düşürüyorsun.
yeter yav. aynı ayeti 50. kere kopyalayacakmısın her başlıkta, hemde birkaç kere... yok, uğraşma, o ayette veya kitapta yazan birşey ifade etmiyor.
benim ona tapmama ihtiyaç duyan bir ilah, benim ona tapmamı hak etmiyordur. eğer ki dersen ihtiyacı yok ama hak ediyor diye bende derim ki eğer cehenneme yolluyorsa sonsuza kadar bu ilah , ihtiyacı olmadığını söylemen hiçbir anlam ifade etmez. egosunu sırf sen onun yalnış versiyonuna taptın diye, sana eziyet çektirerek tatmin etmektedir.
kurtulusislamda
30-05-2012, 01:59
biz bir hiç değiliz. insanız. herkezin kendince yetenekleri, vasıfları var. bir değerimiz olması için, diğer tüm canlılar ölüp yok olurken hayata devam etmemize gerek yok. bazılarımız hayali arkadaşlara taparken ve kendilerini kandırırken, bazılarımızda bunların olmadığını (bütün zorluklara rağmen) anlayabilen varlıklarız. sen eğer ki sırf seni bir allah yarattığı için bir değerin olduğunu düşünüyorsan benim gözümde kendine biçtiğin değeri çok düşürüyorsun.
yeter yav. aynı ayeti 50. kere kopyalayacakmısın her başlıkta, hemde birkaç kere... yok, uğraşma, o ayette veya kitapta yazan birşey ifade etmiyor.
benim ona tapmama ihtiyaç duyan bir ilah, benim ona tapmamı hak etmiyordur. eğer ki dersen ihtiyacı yok ama hak ediyor diye bende derim ki eğer cehenneme yolluyorsa sonsuza kadar bu ilah , ihtiyacı olmadığını söylemen hiçbir anlam ifade etmez. egosunu sırf sen onun yalnış versiyonuna taptın diye, sana eziyet çektirerek tatmin etmektedir.
bak nasılda faydası olmuş,hem 50 defa kopyala yapıştır yapmadım,en azından bir hiç olmadığını kabullendin,bu demektir ki gelişme var...saygılar,iyi geceler,ben uykuya dalar artık:sing::hand:
Cumayagittimgelicem
30-05-2012, 02:09
bak nasılda faydası olmuş,hem 50 defa kopyala yapıştır yapmadım,en azından bir hiç olmadığını kabullendin,bu demektir ki gelişme var...saygılar,iyi geceler,ben uykuya dalar artık:sing::hand:
50 kere olmasada 45 kere yapıştırdığına hemfikiriz heralde? :)
ben hiçbir zaman bir hiç olduğumu söylemedim. bırak bu lafları. sen allah yarattığı için birşey olduğunu düşündüğün için üzülüyorum ama senin için.