PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hayallerle Yaşıyoruz

elilim
26-05-2012, 14:23
Ah ah. Ne forum projelerim vardı. Ne arama motorları çizdim kafamda. Ne siteler yaptım. Temasından konusuna, yazılımından harf tonuna kadar herşeyini en ince ayrıntısına kadar düşündüğüm. Kaç senedir internet var, birinin aklına gelir dedim ama gelmiyor. Bir türlü görülmüyor hatalar, kusurlar, sorunlar. Görülmekmi istenmiyor diyorum bazen.

Eminim ki kaç kişi ne beklentiler içine giriyor. Ne projeler üretiyor. ama hiç biride işlemiyor, işleyemiyor. Hayallerle yaşanıp gidiliyor.

Gerçi Google, gmail bile gelişemedi, düzelemedi gitti, Forumlar nasıl gelişsin.

Kaç kere yazdım oraya buraya, bu ne biçim tıklama butonu diye, bu ne biçim sayfa doldurma diye, bu nasıl renk böyle diye, şunu az da büyütsenize diye. Yok. Olmuyor. 10 senedir hala aynı tıklama, aynı buton, aynı renk bozukluğu.

Ne öneriler sundum. Formu şöyle yapalım, böyle yapalım, herkes ürettiğini düşündüğünü yazsın, daha kolay, daha akıcı, daha makul olur. Yok. Olmadı, olmuyor, olmayacak herhalde.

Hep biz bu hayallerle yaşayacağız. Hayal Dünya'sından çıkamayacağız.

Hala Türkçe karakter kullanamıyoruz. Teknoloji gelişiyor diyorlar birde.

Hala kullanıcı adıyla, şifrelerle uğraşıyoruz. Eklentisiz tarayıcı kullanamıyoruz.

turkiye.gov.tr yapmışlar, kim yapmışsa bravo. O nasıl karmaşa öyle.

Artık önermiyorum, tavsiye etmiyorum, bişey istemiyorum. Olmayacak çünkü.

Bırak yapmamalarını, bazen tepki alıyorum. Sanki canını alacakmışsınız gibi sinirli sinirli tepkiler alıyorum.

İnanın hiç olmayacak şeyler istemedim. Olmayacak şeyler üretmedim. Makul, mantıklı, faydalı şeyler istedim. Hem yazarı, okuyucuyu hemde yazılımcının hayrına ürettim. Çok basit, herkes için ferahlık, huzur getirecek şeyler istedim. Çok bişey istemedim.

Bilmiyorum ne olacak böyle bu sanal Dünya'nın hali?

Konu açasım gelmiyor. Çünkü konu açmayı makul bulamıyorum. Forumu iyice allak bullak etmeyi makul bulmuyorum. Rumuzum başlıklı konu açıp fikirlerimi, görüşlerimi yazayım diyorum o da olmaz. Bir konudan bahsedecem konuya yakın başlık yok, konuya yakın bölüm yok. Başlıklar kayıp gidiyor, diğer kullanıcıların onca eseri görünemiyor. Çok eski tarihlerde kimbilir neler vardır. Ama göremiyoruz, bakamıyoruz.

İşte böyle.

Sadece dökeyim derdimi dedim. Ben bişey önermiyorum.