Orijinalini görmek için tıklayınız : Dine hakaret iddiası ve 13 yıl
Poşu rezaleti bitmeden şimdi de dine hakaret iddiası ile 16 kişiye ayrı ayrı
13 yıl dokuz ay hapis istemli dava açılmış:
İnternetten dine hakarete 13 yıl 9 ay hapis talebi (http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1291759)
İnternetten dine hakarete 13 yıl 9 ay hapis talebi
23.05.2012
Sanal alemde işlenen dine hakaret suçları yargı önüne çıkmaya devam ediyor.
İstanbul'dan Ali Emre Bukağılı ve Ankara'dan Talip Akyüz isimli iki vatandaşın şikâyeti üzerine Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı 'dine hakaret' soruşturması dava ile sonuçlandı. Üsküdar Cumhuriyet Savcısı Ersoy Yüce tarafından yürütülen soruşturma 2 yılda tamamlandı. Soruşturma sonunda Ankara, Aydın, Bursa, Tekirdağ, Eskişehir ve Hatay gibi illerde yaşayan 16 kişi hakkında dava açıldı.
Sanıkların her biri hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ile suç işlemeye tahrik' suçlarından 13 yıl 9 aya kadar hapis cezası talep edildi. İddianamede, sanıklardan Mehmet E.'nin İslam dinine hakaret içeren siteleri Barış Ö. ile birlikte kurduğunu kabul ettiği belirtildi. Ancak Mehmet E.'nin, siteleri kurarken psikolojik bunalımda olduğu şeklinde savunma yaptığı kaydedildi. Üsküdar 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianameye ilişkin yargılama önümüzdeki günlerde başlayacak.
İddianamede, şüphelilerden yaş küçüklüğü nedeniyle dosyası ayrılan Barış Ö. ve Mehmet E.'nin internet üzerinde faaliyet gösteren sosyal paylaşım sitelerinden www.facebook.com isimli site içinde Allah'a ve Peygamber'e (sas) hakaret içeren isimlerle iki grup açtığı anlatıldı. Daha sonra bu gruplara yine hakaret içeren kullanıcı isimleriyle yorum yapıldığı belirtildi. Sanıkların vermiş oldukları savunmalarda suçlarını kabul ettikleri ya da tevil yoluyla ikrar ettikleri aktarıldı. Sanıkların TCK'nın "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" başlıklı 216'ncı maddesinin üç ayrı fıkrasından ayrı ayrı cezalandırılması istendi. Bu suçun zincirleme olarak işlendiği kaydedilerek 2 yıl 6 aydan 8 yıl 9 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Ayrıca TCK'nın 214'üncü maddesine göre de 'suç işlemeye alenen tahrik' suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis istendi. Toplamda 16 sanığın ayrı ayrı 13 yıl 9 ay hapis cezası istemiyle yargılanması yapılacak.
DENİZ AYDIN İSTANBUL
elestirmen
26-05-2012, 17:10
Bahsi edilen şahısların yazılarını yahut sitelerini de görebilseydik keşke , o vakit yorumlarımız daha yapıcı olabilirdi. Sadece Allah yoktur mu demiş yoksa müslümanlara alenen küfür mü etmiş? Onu bilemediğim için çok fazla yorum yapmaktan çekindim açıkçası zira ben her türlü aşağılayıcı sözlere, küfürlere karşı olan biriyim. Bu müslümanlara küfür etmek de olur, budistlere küfür etmek de olur , kaldı ki kimsenin kimseye hakaret etme hakkı bulunmamaktadır diye düşünüyorum.Ancak bunun altında bir art niyet var mıdır?Bilemiyorum. Ben aradım ama bulamadım konuya daha nail olan bir arkadaş bu konuda bilgilendirirse müteşekkir olurum.
İstanbul'dan Ali Emre Bukağılı ve Ankara'dan Talip Akyüz isimli iki vatandaşın şikâyeti üzerine
Ali Emre Bukağılı isimli duyarlı vatandaş gene sahnede.
Ali Emre Bukağılı: Din Düşmanlarına Nefes Aldırmayan Duyarlı Bir Vatandaşın Portresi (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=27050)
"Halkı kin ve düşmanlığa tahrik"
Bu madde ne zamandan beridir anayasada bulunmaktadır?
Avrupa ve kuzey amerika ülkerinde emsalleri var mıdır?
Olimpiyat
26-05-2012, 18:33
küfrün âlâsını müslümanlar yapıyor. Onların istediği gibi konuşsan, Allah razı olsun kardeş derler. Başka türlü konuşunca, küfür gırla...
Birçok ateistin paylaşımının altında ana avrat küfür eden müslümanlar.
Ben anlamıyorum bu hakaret davalarını. Hakareti anlamıyorum. Hakareti tanımlayamıyorum. Var mı gerçekten böyle birşey. Yoksa hayali bir düşüncelerin ürünümü? Hiç anlamıyorum. Eviriyorum, çeviriyorum anlam veremiyorum. Hangi bilimsel dayanaklarla oluşuyor (Hem hakaret, hem hakarete tepki, hem yasası, hem cezası) anlamıyorum.
Bir ülkede düşünce suç değilse, hakarette suç değildir. Çünkü herşey düşüncenin ürünüdür. Adam hakaret edip rahatlamaya inanıyor. Küfür edecek kendine gelecek. Bakınız tıp bunu (ben katılmıyorum tabi) kanıtladı. http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1071359&Date=06.12.2011&CategoryID=118
Küfür insana iyi geliyor. Küfrün zaten hakaretten farkı yok. Araştırın okuyun. Adam kendini tatmin ediyor. Yaptığı doğru veya yanlış kim ne diyebilir? Düşünce özgürlüğü var.
Bir kişiye sayın demekte düşünce ürünü değilmi? Düşünceye dayanılan hitap değilmi?
Herşey düşünce değil mi?
Anlamıyorum.
Bir yandanda halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden Din zaten. Halkı buna teşvik edene hakaret suç sayılırmı hiç.
Corpse Bride
26-05-2012, 22:36
Dini kullanarak sizi sömürüyor kullanıyor yaşamınızı sizden çalıyorlar, sorgulayın bu olasımı değerlendirmesi yapın diyenlere, düşmanca tavır almaya şartlanmış güruh. köroğlu saz çalar sana dın dın gelir misali ne kadar anlatsan boş başına gelenler için takdiri ilahi diyor, arabistanda yangında ölen sanırım 12 kız çocuğu sırf kıyafetleri uygun değil diye kurtarılmadığı için ölüyor yeni fetvada ise bundan sonra böyle durumda kurtarılsınlar deniyor. bu ne ahmaklık bu ne mankafalık şu yanlış dendiğinde hurrra din elden gidiyor. belkide bunlara anlatmakla hata ediyoruz dinlerdeki yanlışı gösterdikçe kuduruyorlar düşünce yahu düşünceni ifade ediyorsun ama bu suç pes artık. umuyorumki bu din baskısı artar umuyorumki din adı altında herşeyleri ellerinden alınır, tek çözüm bu bu sünepelere belki kendi kurallarında boğuldukça az geri dur diyebilirler.
bakkalmahmud
26-05-2012, 22:37
Ne garip olay,halbuki islamin ilk zamanlari diger dinlere hakaretle kuruldu,müsrikler baris icinde muhammedin amcasina yalvardilar,ne olur ona söyle daha fazla hakaret etmesin diye,müsrikler kadar bile tahammül yok.
bakkalmahmud
26-05-2012, 22:51
Dinlere deyil,kime olursa olsun dayatmalarina karsiyim,inanc,neye ve nasil olursa olsun bir manevi ihtiyacdir,kimseye zarar vermediyi sürecede hosgörülmesinden yanayim,dinlerden kurtulmus insanlar cokda zayif yanliz ve caresiz deyilsiniz,biraz örgütlenip dünyaya acilirsaniz cok büyük bir güc olusturabilirsiniz,yabanci dile önem vermek dnyayla baglanti kurmak gerekiyor,aranizda bunu örgütleyecek cesur akilli insanlar cok,bir güc olusturmak sart,yoksa inandiginiz gibi yasiyamaz yasadiginiz gibi inanmaya baslarsiniz.
DDiderot
27-05-2012, 01:03
tamam savcı hapis istiyorda,bu davalar genelde nasıl sonuçlanıyor arkadaşlar?
Ben anlamıyorum bu hakaret davalarını. Hakareti anlamıyorum. Hakareti tanımlayamıyorum. Var mı gerçekten böyle birşey. Yoksa hayali bir düşüncelerin ürünümü? Hiç anlamıyorum. Eviriyorum, çeviriyorum anlam veremiyorum. Hangi bilimsel dayanaklarla oluşuyor (Hem hakaret, hem hakarete tepki, hem yasası, hem cezası) anlamıyorum.
Bir ülkede düşünce suç değilse, hakarette suç değildir. Çünkü herşey düşüncenin ürünüdür. Adam hakaret edip rahatlamaya inanıyor. Küfür edecek kendine gelecek. Bakınız tıp bunu (ben katılmıyorum tabi) kanıtladı. http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1071359&Date=06.12.2011&CategoryID=118
Küfür insana iyi geliyor. Küfrün zaten hakaretten farkı yok. Araştırın okuyun. Adam kendini tatmin ediyor. Yaptığı doğru veya yanlış kim ne diyebilir? Düşünce özgürlüğü var.
Bir kişiye sayın demekte düşünce ürünü değilmi? Düşünceye dayanılan hitap değilmi?
Herşey düşünce değil mi?
Anlamıyorum.
Sayın Elilim,
Anlayabilmeniz için size bu konuda geniş bir hukuk tezi sunmak isterim. Buyrun inceleyin ve anlamaya çalışıın. Şunu da bilmenizde fayda var; hakaret etmek düşünce özgürlüğü değildir. İkisi arasındaki dengeyi bulmak gerekir. Açılacak linkte en üstteki sağ tarafta olan OK'a tıkladıkça sayfalar açılacaktır.
http://www.belgeler.com/blg/1cq2/hakaret-sucu-5237-s-li-tck-md-125-libel
Esenlikler dilerim,
Jolly Jocker
27-05-2012, 06:41
Kuran'da inançsızlara yönelik hakaretler için dava mı açsak acaba?
Ya da (V)akit başta olmak üzere dinci yayınların hakaretlerine?
Ateizme ya da gayrı müslimlere ettikleri her ters laf için biz de dava açalım madem öyle.
Hukuk herkes içindir!
Karşıtına hakaret edememek en çok islamı ve müslümanları rahatsız edecektir.
Aslında bunu ateistlerin birey olarak yapmaması lazım.
Çeşitli seküler ya da sol dernek ve partiler ya da gayrı müslim cemaatler yapabilir.
bakkalmahmud
27-05-2012, 11:31
Ali Emre Bukağılı isimli duyarlı vatandaş gene sahnede.
Ali Emre Bukağılı: Din Düşmanlarına Nefes Aldırmayan Duyarlı Bir Vatandaşın Portresi (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=27050)
Bu amcam kisilere karsi dava acicagina mantiga karsi dava acmali,amcamin güzel dininin düsmani kisiler deyil ,mantikdir,nasilki dünkünün dini bügünkünün eylencesiyse bügünkünün dinide yarinkinin eylencesi olucakdir,mahkeme mahkeme dolasarak bunu engelleyemez,insanligin birsürü isi gücü varken ,cözmei gereken birsürü sorun varken ,ugrasmakda oldugu seylere bakin.
Kuran'da inançsızlara yönelik hakaretler için dava mı açsak acaba?
Ya da (V)akit başta olmak üzere dinci yayınların hakaretlerine?
Ateizme ya da gayrı müslimlere ettikleri her ters laf için biz de dava açalım madem öyle.
Hukuk herkes içindir!
Karşıtına hakaret edememek en çok islamı ve müslümanları rahatsız edecektir.
Aslında bunu ateistlerin birey olarak yapmaması lazım.
Çeşitli seküler ya da sol dernek ve partiler ya da gayrı müslim cemaatler yapabilir.
Ateizm, Devlet başta olmak üzere, tüm Din grubuna dava açarsa her bir ateist iyi para kazanır.
Ateizmin kanunda dikkate alınmayışı,
Ateizme yapılan kapalı açık hakaret ve fitneler, iftiralar,
Halkı ateizme düşmanlaştırma,
Ateizm ve resmi işlemler,
Ölüye dava varsa Muhammed'e dava,
Allah dava konusu olursa Allah'a dava, (Allah'a hakaret dava oluyorsa Allah'ın yaptığı hakarette dava olmalı)
Din'in kin ve düşmanlık eğitimi, tahriki, terörü,
İsa, Musa, İncil, Tevrat, Zebur,
Din tarafından kandırılma, tuzağa düşürülme,
Dava edilecek çok konu var.
bakkalmahmud
27-05-2012, 15:02
Ateizm, Devlet başta olmak üzere, tüm Din grubuna dava açarsa her bir ateist iyi para kazanır.
Ateizmin kanunda dikkate alınmayışı,
Ateizme yapılan kapalı açık hakaret ve fitneler, iftiralar,
Halkı ateizme düşmanlaştırma,
Ateizm ve resmi işlemler,
Ölüye dava varsa Muhammed'e dava,
Allah dava konusu olursa Allah'a dava, (Allah'a hakaret dava oluyorsa Allah'ın yaptığı hakarette dava olmalı)
Din'in kin ve düşmanlık eğitimi, tahriki, terörü,
İsa, Musa, İncil, Tevrat, Zebur,
Din tarafından kandırılma, tuzağa düşürülme,
Dava edilecek çok konu var.
Haklisin ,ateizm ve ateistler dinlere hic saldirmadigi halde dinler ateizme saldirarak güc kazanir,bakiniz incil ve kuran,,halbuki inancsizliga saldirmadan tanrilarini kabul etdiremezler illaki bir düsman göstermeleri gerekir,islam ülkeleri deyil ama adaletin islediyi ülkelerde mahkemelere gitsek bunlarin kitaplarini bile toplatiriz.
bakkalmahmud
28-05-2012, 09:44
Haklisin ,ateizm ve ateistler dinlere hic saldirmadigi halde dinler ateizme saldirarak güc kazanir,bakiniz incil ve kuran,,halbuki inancsizliga saldirmadan tanrilarini kabul etdiremezler illaki bir düsman göstermeleri gerekir,islam ülkeleri deyil ama adaletin islediyi ülkelerde mahkemelere gitsek bunlarin kitaplarini bile toplatiriz.
Bu baslik altinda islamin mahkemesinin yapilmasini teklif ediyorum,yazmayi seven arkadaslardan biri hakim ,biri savci biride islam magduru olsun,sirf inanmiyor diye insanlar asagilaniyor ceza görüyor,bu nasil bir komedi ya,bu sitede hukuk bölümüde acilsin,hep onlarmi mahkemeye gidecek bizde gidelim.