Orijinalini görmek için tıklayınız : Ateizm Bölümü
Forumda ateizm bölümü olmalı. Ateizmin anlaşılması adına önemli. Ateizm'in detayları bir bir belirtilmeli. Dinsel iftiralara gelmesinden, bilim dışı kabul edilmesine kadar herşey.
Forumun geneli zaten ateizm bölümü değil mi?
Forumun geneli zaten ateizm bölümü değil mi?
Değil. Ateizmi anlayabilecek bölüm yok. Ateizm'in görüntüsü, sesi, tanımı, anlamı yok. Ateizm sanki önemsiz gibi duruyor forumda İslam okuyucuları gözünde. İslam yazdığı zaman ağır basıyor onda. Ateizm ağırlığıda olmalı.
Ateizm anlaşılmalı. Dert bu.
Ateizmin anlaşılabilmesi için özel bir 'ateist bölüm' açılmasına gerek yok bence. Non-teistlerin kendi aralarında konuştuğu, paylaşımda bulundukları bir bölüm var; dinlerden özgürlük grubu. Forum alanlarında ateizmi anlatmak isteyen elbete konu açabilir yada var olan başlıklarda fikrini belirtebilir. Bu benim düşüncem.
Ateizm bölümü şeklinde bir forum alanı açılabilir mi, açılamaz mı tartışabiliriz. Fikrinizi paylaşabilirsiniz.
Bence olumlu bir öneri..
Ateizmin özel olarak ele alındığı bir alt forum hiç de fena olmaz.
Çoğu teist Ateizmin sadece din eleştirisi yapmak olduğunu sanıyor. Bunun yanında biz ateistler de Ateizm ile ilgili konulara çok az yer veriyoruz veya ele alıyoruz.
Şu şekilde bir forum bölümü olabilir mesela:
ATEIZM
Ateizm Nedir?
Ateizm nedir, neden ateist olunur, ateist ahlak var mıdır, ateistlerin sayısı nedir?
Ateizmin Tarihi
Erken dönem Hint inancı, Antik Yunan, Rönesans ve modern dönem
Ateizmin Çeşitleri
Negatif ve pozitif ateizm, pratik ateizm, agnostik ateizm
Ünlü Ateistler
Tanınmış ateistler kimlerdir? Hayatlarında neler yaptılar?
Ateizm Hakkında Sıkça Sorulan Cevaplar
Ateizm hakkında bir sorun mu var?
Dinleri, kendi mevcut kaynaklarına göre tanımlamak, irdelemek ve araştırmak mümkün. Ancak bu ateizm için yapılamaz. Net tanımlar getirmek çoğunlukla olası değil.
Forumun genelinin zaten ateizmle ilgili olduğunu söylediğimde şunu kastediyordum: Forum başlıkları "İslam, Hıristiyan, Diğer Dinler vs" olabilir. Ancak bunlara sorulan sorular, eleştiriler ve bilgi paylaşımları, zaten bunların reddiyesi şeklinde. Forum ve onu barındıran site, zaten non-teist bir site.
Bence zarari dokunmaz. Ateizm hakkinda hicbir fikri olmadan, sadece yanlis bilgiler ve onyargiyla foruma dalan bircok teist geldi gecti. Her seferinde egitmeye calistik, bazen de biktik ayni seyleri tekrarlamaktan. Ateizmin genel bir tanimi yapilabilir bence.
Bilge Engin
05-06-2012, 19:12
Sayın Vartor'a katılıyorum. Tek kafama takılan nokta ise böyle bir bölümü bile okumadan yine saçmalayacak ziyaretçilerin azımsanamayacak kadar çok olması.
Örn: Sayın Taylan'ın neredeyse 4 yıldır bu sitede maymundan gelmediğimizi açıklaması gibi. Ya da kusursuz tasarım ile ilgili gelen ama defalarca incelenmiş konuların karşımıza çıkması gibi.
Zararı Dokunmaz...
Acilmasi yerinde olur diye dusunuyorum. Zira ateizm'in ne oldugu, gelismelerin takibi vs. tam olarak toplu/ayri bir sekilde durmuyor bir yerde sitede.
Sacmalayacak olanlara da, diger bolumlerde nasil uygulaniyorsa, ayni sekilde izahat verilir.
Ateizm bölümüne bende olumlu bakıyorum.
Ateizm nedir?
Ateizm ve Din
Ateizm ve İblis
Ateizm ve Tanrı
Ateizm ve Ruh
Ateizm ve Metafizik
Ateizm ve Bilim
Ateizm ve Müslüman
Ateizm ve Hristiyan
Ateizm ve Musevi
Ateizm ve Alevi
Ateizm ve Hukuk
Ateizm ve Devlet
Ateizm ve Diğer Dinler
Ateizm ve Düşman
Ateizm ve Dost
Ateizm ve Alim
Ateizm ve Milliyet
Ateizm ve Sosyoloji
Ateizm ve Biyoloji
Ateizm ve Psikoloji
Ateizm ve Astoloji
Ateizm ve Astronomi
Ateizm ve ..........................
Anlatmak lazım.
Ateizm'in dertlerini anlatmak lazım. Ateizm'in görülmesi lazım. Anlaşılması lazım. Ateizm malzeme olmaktan çıkması lazım. Atizm eğlence olmaktan çıkması lazım. Ateizm Bilim demektir denmesi lazım.
Ateizm'in Devlet'in ağzında sakız, oyuncak olmaktan çıkması lazım.
Ateizm ve Haset
Ateizm ve Sevgi
Ateizm ve Nefret
Ateizm ve Nur-Işık-Aydınlık
Ateizm'e Din'in İftiraları
Ateizm ve Dindar Arasına Sokulan Nifaklar
Ateizm ve Beyin
Ateizm ve Cinayet
Ateizm ve Terör
Ateizm ve İntihar
Ateizm ve Para
Ateizm ve Patron
Ateizm ve Komünizm
Ateizm ve Agnostisizm
Ateizm ve Faşizm
Ateizm ve Teizm
Ateizm ve Deizm
Ateizm ve Doğa
Ateizm ve İnsan
Ateizm ve Hayvan
Ateizm ve Bitki
Ateizm ve Su
Ateizm ve Hadis
Ateizm ve Peygamberlik
Ateizm ve Putperestlik
Ateizm ve Şeytan
Ateizm ve Melek
Ateizm ve Seks
Ateizm ve Yemek
Ateizm ve Evlilik
Ateizm ve Zina
Ateizm ve Erkek
Ateizm ve Kadın
Ateizm ve Dil
Ateizm ve Kültür-Medeniyet-Modernlik
Ateizm ve Sanat
Ateizm ve Tarih
Ateizm ve Edebiyat
Öyle, bir cümleyle, bir tanımla geçilmez. Anlamıyor. Anlaşılmıyor. Herşey olmalı. Detaylarıyla, bir bir gözlere sokmak lazım.
Ateizm ve Haset
Ateizm ve Sevgi
Ateizm ve Nefret
Ateizm ve Nur-Işık-Aydınlık
Ateizm'e Din'in İftiraları
Ateizm ve Dindar Arasına Sokulan Nifaklar
Ateizm ve Beyin
Ateizm ve Cinayet
Ateizm ve Terör
Ateizm ve İntihar
Ateizm ve Para
Ateizm ve Patron
Ateizm ve Komünizm
Ateizm ve Agnostisizm
Ateizm ve Faşizm
Ateizm ve Teizm
Ateizm ve Deizm
Ateizm ve Doğa
Ateizm ve İnsan
Ateizm ve Hayvan
Ateizm ve Bitki
Ateizm ve Su
Ateizm ve Hadis
Ateizm ve Peygamberlik
Ateizm ve Putperestlik
Ateizm ve Şeytan
Ateizm ve Melek
Ateizm ve Seks
Ateizm ve Yemek
Ateizm ve Evlilik
Ateizm ve Zina
Ateizm ve Erkek
Ateizm ve Kadın
Ateizm ve Dil
Ateizm ve Kültür-Medeniyet-Modernlik
Ateizm ve Sanat
Ateizm ve Tarih
Ateizm ve Edebiyat
Öyle, bir cümleyle, bir tanımla geçilmez. Anlamıyor. Anlaşılmıyor. Herşey olmalı. Detaylarıyla, bir bir gözlere sokmak lazım.
yok daha neler
ateizm ve çorap deliği
ateizm ve bilgisayara mausu
ateizm ve mobilya
ateizm ve kokoreç :D
ateizm ve webcam
ateizm ve çınar ağacaı
ateizm ve cübbe
ateizm ve 0.7 uçlu kalem :D
ateizm ve mikrofon
ateizm ve çakıl taşı
ateizm ve emin çölaşan :D :D :D
hocam abartma bu kadar ya (:
Senin liste olarak eklediğin şu şeyler kişiden kişiye değişir.
Kime göre tanım yazıp koyucaz.
Mesela zina konusunda. Bir ateist zinayı normal diğeri anormal görebilir. Kişilikle ilgili bunların çoğu.
Fakat Sevgili Alka'nın şu önerisi oldukça "caiz" geliyor kulağa.
ATEIZM
Ateizm Nedir?
Ateizm nedir, neden ateist olunur, ateist ahlak var mıdır, ateistlerin sayısı nedir?
Ateizmin Tarihi
Erken dönem Hint inancı, Antik Yunan, Rönesans ve modern dönem
Ateizmin Çeşitleri
Negatif ve pozitif ateizm, pratik ateizm, agnostik ateizm
Ünlü Ateistler
Tanınmış ateistler kimlerdir? Hayatlarında neler yaptılar?
Ateizm Hakkında Sıkça Sorulan Cevaplar
Ateizm hakkında bir sorun mu var?
Ha birde tüm bunların yanı sıra bir takım diğer ateist tabanlı forumlarda, bizim forumun pek kullanışlı ve yazmaya heveslendirici olmadığı, yazı fontu, tema ve benzeri konularda geri kaldığı bu yüzden burada yazmaktan vazgeçildiğini okuyorum.
Zaten son zamanlarda site devlet mezarlığı gibi.
Köklü bir değişim şart.
Ayrıca ana sayfada "bölüm" sayısı çok. Bunların ortak bir konu altında birleştirilip azaltılması veya tümden kaldırılması lazım.
Güzel tesadüf oldu, sitenin açılması bekliyorum ve bir başlık açıp bu olayı yazıcaktım, buraya yazayım bari.
@vrael
Ciddiyet
Forum Ateizm adlı bir konu başlığı açsın. Herkes Ateizm'i anlatsın. Bakalım neler yazılacak.
Ateizm'i ciddiye alın vrael. Siz ciddiye almazsanız, kimse almaz. Bir kenarda çürütürler sizi. Bir değere, saygıya, ilgiye layık görmezler. Din egemenliğinde kullanmaya devam ederler. Sizi anlamamaya devam ederler. Kanun benim kanunum deyip uydurmaya, zorlamaya, sömürmeye, eritmeye devam ederler.
Ateizm'i ciddiye almazsanız, Ateizm'i yaşamamaya, hayatı yaşamamaya devam edersiniz.
Ateizm bir felsefe değil, bir Din değil, bir ideoloji değil, bir bilmem ney değil.
Ateizm başka bişey. Bunu herkes anlaması lazım.
Anlatmazsanız kavgaya devam edersiniz. Yarın kavga savaşa dönüşür, yoktan yere gidersiniz. Bu durumda suç kimin? Anlatmayanın mı, anlamayanın mı?
Örgütlenmeden bahsediliyor. Dikkat edin, iki grubu birbirine düşürmesinler. Din fitnesini devam ettirmesinler. Ve Dinli-Dinsiz savaşına gitmesin bu iş.
O yüzden şimdi başlayın ince ince anlatmaya. Herşeyinizi, her konunuzu anlatın.
Anlaşılmamanın kurbanı olmak çok kötü birşey. Yanlış anlaşılıp ölmek çok kötü bir şey. Yanlış anlaşılıp insan yerine koyulmamak çok kötü bir şey. Yanlış anlaşılıp düşman gösterilmek çok kötü bir şey. Din egemenliği altında sömürülmek berbat bir şey.
Umarım farkında olur bunların herkes ve tekrar düşünür. Umarım tahmin ettiğim savaşa doğru gidilmez.
Ateizm ne durumda? Buna çok ciddi eğilim ve önem verin.
Ateizm anlaşılmıyor. Bunun farkına varın.
Siz neyi temsil ediyorsunuz, bunu bilin ve anlatın.
Ateizm bir eğlence, malzeme, stadyum, siyaset değil. Bir Bilim.
Yazık olmasın kimseye.
Tekrar düşünün. Ateizm ne durumda? Ne yapılmalı?
metinietzsche
10-06-2012, 23:35
Sayın elilim, bence de açılmalı Ateizm bölümü, en ince detaylarına kadar paylaşmış olduğunuz kıyas biçimleriyle anlatılmalı.. Ateizm bir bilimdir, geliştirilmeye ve derinleştirilmeye açık olmalıdır. Ateist de bir insandır ve en az diğer düşüncedekiler kadar saygı duyulmayı hakediyor. Toplumun bunu artık kabullenmesi gerekir. Bunu bir bir anlatmak lazım sayın elilim çok güzel ifade etmiş. Saygılarımla
@vrael
Ciddiyet
Forum Ateizm adlı bir konu başlığı açsın. Herkes Ateizm'i anlatsın. Bakalım neler yazılacak.
Ateizm'i ciddiye alın vrael. Siz ciddiye almazsanız, kimse almaz. Bir kenarda çürütürler sizi. Bir değere, saygıya, ilgiye layık görmezler. Din egemenliğinde kullanmaya devam ederler. Sizi anlamamaya devam ederler. Kanun benim kanunum deyip uydurmaya, zorlamaya, sömürmeye, eritmeye devam ederler.
Ateizm'i ciddiye almazsanız, Ateizm'i yaşamamaya, hayatı yaşamamaya devam edersiniz.
Ateizm bir felsefe değil, bir Din değil, bir ideoloji değil, bir bilmem ney değil.
Ateizm başka bişey. Bunu herkes anlaması lazım.
Anlatmazsanız kavgaya devam edersiniz. Yarın kavga savaşa dönüşür, yoktan yere gidersiniz. Bu durumda suç kimin? Anlatmayanın mı, anlamayanın mı?
Örgütlenmeden bahsediliyor. Dikkat edin, iki grubu birbirine düşürmesinler. Din fitnesini devam ettirmesinler. Ve Dinli-Dinsiz savaşına gitmesin bu iş.
O yüzden şimdi başlayın ince ince anlatmaya. Herşeyinizi, her konunuzu anlatın.
Anlaşılmamanın kurbanı olmak çok kötü birşey. Yanlış anlaşılıp ölmek çok kötü bir şey. Yanlış anlaşılıp insan yerine koyulmamak çok kötü bir şey. Yanlış anlaşılıp düşman gösterilmek çok kötü bir şey. Din egemenliği altında sömürülmek berbat bir şey.
Umarım farkında olur bunların herkes ve tekrar düşünür. Umarım tahmin ettiğim savaşa doğru gidilmez.
Ateizm ne durumda? Buna çok ciddi eğilim ve önem verin.
Ateizm anlaşılmıyor. Bunun farkına varın.
Siz neyi temsil ediyorsunuz, bunu bilin ve anlatın.
Ateizm bir eğlence, malzeme, stadyum, siyaset değil. Bir Bilim.
Yazık olmasın kimseye.
Tekrar düşünün. Ateizm ne durumda? Ne yapılmalı?
Ahah, yok daha neler, ciddiyetten uzak olduğum sanılmasın, dikkat ederseniz bende açılsın diyorum, fakat yazdığınız şu maddeleri anlayamadım ve hatta komik buldum:
Ateizm ve Patron
Ateizm ve Yemek
Ateizm ve Su
vs vs
Alka'nın yazdığı gibi basit bir taslak yapılabilir fakat şu yukarı koyduğunuz onlarca maddeyi nasıl ve kime göre anlatmayı planlıyorsunuz?
Misal ateizmin patron veya yemek veya su kavramlarına olan bakışını nasıl tespit edip yazacaksınız? Hangi ateistin bakışını genel tanım olarak kabul edip siteye asacaksınız?
yucemanitu
11-06-2012, 10:15
Evet bu iyi olur. Siteye giren bazı kişiler rahat rahat zina yapmak için Ateist olduğumuzu iddia ediyor, kimileri namaz kılmaya üşendiğimiz için Ateist olduğumuzu kimileriyse Allah'a secde etmeyi gurrumuza yediremediğimiz için Ateist olduğumuzu zannediyor. Çünkü insanlar Ateizmin ne olduğunu bilmiyor, daha kötüsü çoğu insan yanlış biliyor. Bu forumda "Ateistlerin perde arkası" diye konu açan bir Müslüman bile vardı inanabiliyor musunuz?
Eğer bu başlık yönetim tarafından dikkate alınıyorsa, yazdığım şu yorumun içindeki bilgilerinde dikkati alınmasını rica ederim:
http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=440635&postcount=14
Yapılacak bir işte şu. Ateizm'i yanlış anlatan, yanlış algılayan, Ateizm'e aykırı düşünceler sergileyen, tanım saplantılarına giden, sözlük bağımlısı, dil bağımlısı, kelime bağımlısı, ruhsallık, Dinsellik, dar düşünceli, somut verisi olmadan konuşan, demagojik hava benzeri cümlelere sahip, kişiler Ateizm'den arınmalı. Bu tür kişiler Ateizm'e zarar veriyor. Ateizm'in laf anlatma derdi çoğalıyor. Boşu boşuna boş şeyleri anlatmakla zaman geçiyor.
Bilimsel olmayan kişiler Ateizm'den arındırılmalı. Çok hassas çok önemli bir konu.
Ateizm zihniyetine dilbilimsiz dili, dil bağımlılığını, ruhsallığı, Dinselliği, yogayı, meditasyonu sokan zihinden şüphe ediyorum. Bu kişiye Ateist denmemeli. Bu tür kişilerin Ateizm'e çok zarar verdiği farkedilmeli. Bu kişilerin gerçek kimlikleri çözülmeli (çıkarları yada hastalıkları varsa bilinmeli).
Ateizm'i Din'in yanında siyaset gibi gören, siyasi davranan, cunhuriyetçi devletçi milliyetçi laik kemalist düşünce kabullu ya da yakınlı ya da benzerli davranışlar sergileyen, Ateizm üzerinden siyaset yapan, siyasete Ateist kimlikli katkı yapan, Ateizm'i siyasete alet yapan yada yaptıran kişiler Ateizm'den arınmalı. Bu kişilerin de zihniyetinden şüphe edip kimliğini incelemeye almalı.
Ateizm bellidir. Ateizm mantığından çıkan zihniyet şüphelidir ve arınmalıdır.
Ateizm'in bilimsel düzeneğine uymayan Ateist olamaz. Ateistim diyorsa bu kişiye münafık ya da hasta demekten başka bir tanımlama bulamıyorum.
Bu kişiler arınmalı. Buna önem veriniz.
Ateizm Din'in geldiği hale gelmemeli. Bunun için yapılacak tek iş Din'den farklı olduğunu anlatmak. Bilim olduğunu anlatmak. Din dendiği müddetçe Ateizm'in zararı büyüyecektir. Dindar'ın düşmanlığı devam edecektir. Terörizmin bile doğması hiç zor değil şu an.
Eğer Ateizm bölümü olacaksa sizce bu kategori nasıl yapılmalı?
Ateizm adı altında sadece tek bir bölüm yeterli mi?
Yoksa ayır bir Ateizm bölümü açıp altında da Ateizm ile ilgili alt bölümler olmalı mı?
Ve: bu alt bölümlerin ismi veya konusu ne olmalı?
Aklınızdaki somut öneriler nedir açıklamanızı bekliyoruz..
Vrael senin verdiğin o link Ateizm'in anlaşılmadığını, Rivayet fitne ve fesatlarıyla müslümana Kur'an'ın beyinsiz dediği algının sağlandığını gösteriyor değilmi? Bu ayetin bir şekilde kanıtlandığını anlatıyor orada burada hocalar. Bakın Kur'an Dinsizlere beyinsiz diyor, işte kanıtı buyrun diyor ve başlıyor hikaye.
Umarım derdin farkındasınızdır. Ateizmin bilinmediğinin ve uzun uzun anlatılması gerektiğinin farkındasınızdır. Din'in yalanlarının deşifre edilmesi gerektiğinin farkındasınızdır.
Bu Din'i yalan, fitne, iftira, ve uydurmaların nasıl doğduğu üzerine de bir araştırma yapılmalı.
Tekrar ediyorum, Ateizm Din Değildir, Bilimdir. Aksini söylenen Ateist değildir.
@Alka
Forum bir konu başlığı açsın bakalım. Sorular sorsun. Ön çalışma gibi. Neler yazılıyor, neler anlatılıyor görelim. Nabzı alalım bakalım önce.
Bir iş daha var. Wikipedi. Bu Wikipediyi kimler yazıyorsa hiçte itina olmadığı açık.
Şu yazıya bakın, http://tr.wikipedia.org/wiki/Ateizm
Ateizm buradan anlaşılıyorsa düşünün durumu.
Vrael senin verdiğin o link Ateizm'in anlaşılmadığını, Rivayet fitne ve fesatlarıyla müslümana Kur'an'ın beyinsiz dediği algının sağlandığını gösteriyor değilmi? Bu ayetin bir şekilde kanıtlandığını anlatıyor orada burada hocalar. Bakın Kur'an Dinsizlere beyinsiz diyor, işte kanıtı buyrun diyor ve başlıyor hikaye.
Umarım derdin farkındasınızdır. Ateizmin bilinmediğinin ve uzun uzun anlatılması gerektiğinin farkındasınızdır. Din'in yalanlarının deşifre edilmesi gerektiğinin farkındasınızdır.
Bu Din'i yalan, fitne, iftira, ve uydurmaların nasıl doğduğu üzerine de bir araştırma yapılmalı.
Tekrar ediyorum, Ateizm Din Değildir, Bilimdir. Aksini söylenen Ateist değildir.
Sevgili Elilim, beni 2 "yorum"dur anlamıyorsunuz,
sizinle aynı fikirdeyim şuan fakat yukarıya astığınız 30 küsürlük maddelerin hepsinin tanımlanamayacağını ve çoğunun atiestden ateiste değişeceğini düşünüyorum. "Ateizm ve Patron Ateizm ve Yemek Ateizm ve Su" benzer şeyleri...
@Vrael
Bilimsellik ve Yapılanma
Bir bilim kendi içinde bölünemez, ayrışamaz. Öyleyse Ateizm'de bölünemez.
Ateizm somut hareketler ışında doğan bir bilimdir. Ateizm fikir, felsefe, görüş, inançla alakası yok. Hala fikirden bahsediyorsunuz. Siz nasıl Ateist olduğunuzun farkında değilsiniz sanırım. Siz tespitlerinizle, somut hareketle, bilimsel hareketle Ateist olduğunuzun farkında değilsiniz sanırım.
Bir kişi bir konuda fikir, tahmin, teori sunabilir. Ama bu Ateizm'e maledilemez. Bunları belirterek hareket etmek lazım. Ama bir kişi olur olmaz şekilde Ateizm'e en ufak uyum sağlamayacak (Dinsel, Tinsel, Cinsel, Tanrısal, Yoga, Meditasyon, Dilcilik, Milliyetçilik vb.) fikirleri bilimmiş bilimselmiş gibi yazıyorsa, bu kişide bu konularda Ateizm'e alınamaz. Alınıyorsa ben Ateist değilim.
Yukarıda yazdım, yine yazıyorum. Önem vermeniz açısından. Düşündürmek açısından yine yazıyorum. Bakınız, buda ciddi bir konu. Ateizm'in anlaşılmamasına neden olan başka bir konu. Yoga, Meditasyon gibi gibi konulardan bahseden bir Ateist Ateizm'e zarar veriyor. Bu konuya önem veriniz. Bu konuyu geçiştirmeyiniz. Bu tür zihinler, Ateisti beyinsiz ve Dinsel algıya sürüklüyor. Onu okuyan bir müslümanın kafası karışıyor. Bu nasıl bişey diyor. Nasıl mantık diyor. Bir genelleme yaparak Ateizm'e olur olmaz yorumlar yapıyor.
Bu arada Dikkat: Ateizm felsefe değildir. Forum bölümü açacaksa Felsefe adı altında yapmasın. Kendi başına bir bölüm olsun. Ateizm başlı başına başka bişey. Agnostisizm ve diğer akımlar felsefedir ama Ateizm felsefe değildir.
Ateizm felsefe değildir, Bilimdir.
Ateizm Din'den çıkıp Felsefe olarak algılanmaya başlarsa durum değişmeyecektir. Ha Din demişsiniz ha felsefe. Ateizm yine anlaşılamaz, bilinemez. Yine dert devam eder. Aynı dert devam eder.
Tekrar belirtiyorum. Ateizm Din/Felsefe/İnanç/Fikir/Görüş değildir, Bilimdir.
Bir diğer husus, örgütleşme. Bu kelime hiç hoşuma gitmiyor. Zihinde ilk anda olumsuzluğu çağrıştırıyor. Ateizm Bilimi Merkezi/Organizasyonu gibi bir şey daha iyi olacaktır.
Ateizm iyi bir yapılanmaya gitmeli.
Ateizm için bilim denmeye başlanmalı, bu temelde yoluna devam etmeli. Denmezse bu kargaşa devam edecektir. Din'in üzerine gelmesi, Dinlinin düşmanlaşması, Devlet'in aleti olması, orada burada okunan yazılan bilip bilmez senaryolarla beyinsiz algıları devam edecektir.
http://www.ahriman.com/download/atheist_tuerkisch.pdf
Ateizm'i böyle algılamayınız.
Bir ateizm.com bile yok. Niye yok?
Alka, yanlış başına Ateizm bölümü olsun. Ateizm bir kategori altında olmasın. Alt başlık olmasın şimdilik. Zamanla bu bölüm geliştikçe ne yapılacağına karar verilir.
Ateizm için neler yapılmalı.
Ateizm tanım saplantılı olmaktan çıkarılmalı. Ateizm geniş çaplı bireysel bilimsel bir organizasyon adıyla adılmalı. Din-Devlet-Bilim Adamı güdümünde olmadığı (diğer insanlardan farkı) üzerine yoğunlaşılmalı. Ve buna göre muamele görmesi gerektiğini gerekli yerlere iletmeli. İnançtan soyuttan uzak, sadece somut hareket ettiğini bol bol anlatmalı. Varoluş meselesi dahil, canlıları, cansızları, gökyüzünü, yeryüzünü tüm evreni incelemesine aldığını herkes bilmeli. Ateizm'in inanmak üzerine değil, bilmek (anlamak, algılamak, görmek vb.) üzerine kurulu olduğunu bilmeli. Din düşmanlığı değil, Din eleştirmenliği yaptığını anlatmalı. İnsanla değil, bilimle derdi olduğunu uzun uzun anlatmalı.
Ateizm böyle anlaşılmalı.
Din'li Ateist tarafından aklının çelinme korkusu yaşıyor. Aklının çelinmediğini uzun uzun izah etmek gerekiyor. Yada Din'li aklına güvenmediği gibi, Ateist'in bilgisinede güvenmiyor. Bilim için kendine çoban aramakta ısrar ediyor. Bilimi çok fazla gözünde büyütüp kendine ulu, bilgin, mürşit, ermiş arıyor. Bilimi ulu zannettiğinden ulular arıyor.
Ateizm için birşeyler yapılamazsa, dert devam ve geleceği tehlikede.
Ateizm için çok şeyler aklıma geliyor ama. Hepsinin hayal olacağı yüksek ihtimal olunca yazmak içimden gelmiyor.
@Vrael
Bilimsellik ve Yapılanma
Bir bilim kendi içinde bölünemez, ayrışamaz. Öyleyse Ateizm'de bölünemez.
Ateizm somut hareketler ışında doğan bir bilimdir. Ateizm fikir, felsefe, görüş, inançla alakası yok. Hala fikirden bahsediyorsunuz. Siz nasıl Ateist olduğunuzun farkında değilsiniz sanırım. Siz tespitlerinizle, somut hareketle, bilimsel hareketle Ateist olduğunuzun farkında değilsiniz sanırım.
Bir kişi bir konuda fikir, tahmin, teori sunabilir. Ama bu Ateizm'e maledilemez. Bunları belirterek hareket etmek lazım. Ama bir kişi olur olmaz şekilde Ateizm'e en ufak uyum sağlamayacak (Dinsel, Tinsel, Cinsel, Tanrısal, Yoga, Meditasyon, Dilcilik, Milliyetçilik vb.) fikirleri bilimmiş bilimselmiş gibi yazıyorsa, bu kişide bu konularda Ateizm'e alınamaz. Alınıyorsa ben Ateist değilim.
Yukarıda yazdım, yine yazıyorum. Önem vermeniz açısından. Düşündürmek açısından yine yazıyorum. Bakınız, buda ciddi bir konu. Ateizm'in anlaşılmamasına neden olan başka bir konu. Yoga, Meditasyon gibi gibi konulardan bahseden bir Ateist Ateizm'e zarar veriyor. Bu konuya önem veriniz. Bu konuyu geçiştirmeyiniz. Bu tür zihinler, Ateisti beyinsiz ve Dinsel algıya sürüklüyor. Onu okuyan bir müslümanın kafası karışıyor. Bu nasıl bişey diyor. Nasıl mantık diyor. Bir genelleme yaparak Ateizm'e olur olmaz yorumlar yapıyor.
Bu arada Dikkat: Ateizm felsefe değildir. Forum bölümü açacaksa Felsefe adı altında yapmasın. Kendi başına bir bölüm olsun. Ateizm başlı başına başka bişey. Agnostisizm ve diğer akımlar felsefedir ama Ateizm felsefe değildir.
Ateizm felsefe değildir, Bilimdir.
Ateizm Din'den çıkıp Felsefe olarak algılanmaya başlarsa durum değişmeyecektir. Ha Din demişsiniz ha felsefe. Ateizm yine anlaşılamaz, bilinemez. Yine dert devam eder. Aynı dert devam eder.
Tekrar belirtiyorum. Ateizm Din/Felsefe/İnanç/Fikir/Görüş değildir, Bilimdir.
Bir diğer husus, örgütleşme. Bu kelime hiç hoşuma gitmiyor. Zihinde ilk anda olumsuzluğu çağrıştırıyor. Ateizm Bilimi Merkezi/Organizasyonu gibi bir şey daha iyi olacaktır.
Ateizm iyi bir yapılanmaya gitmeli.
Ateizm için bilim denmeye başlanmalı, bu temelde yoluna devam etmeli. Denmezse bu kargaşa devam edecektir. Din'in üzerine gelmesi, Dinlinin düşmanlaşması, Devlet'in aleti olması, orada burada okunan yazılan bilip bilmez senaryolarla beyinsiz algıları devam edecektir.
"Meditasyondan bahseden insanlar ateistleri beyinsiz algıya sürükler"
Hadi canım (:
Ben meditasyon yaparak kişiliğimi geliştirip, farkındalığımı yükselterek dinlerin iç yüzünü görerek dini bırakmış, sinirimi kontrol altına alarak daha sakin ve sağlıklı düşünmeyi öğrenmiş, insanların panik yaptığı acil durumlarda soğukkanlı kalarak olaylara hakim olabilmeyi öğrenmiş bir adamım.
Düzenli olarak meditasyon yapıyorum, açınız bakalım bir anket, "vraelin algısı beyinsizcedir ve vrael'in meditasyonlar ilgili yazıları siz ateistleri beyinsizleştiriyor mu?" diye, beni ve kendini tanıyanlar ne cevap verecek.
Önceki yorumlarımda sorduğum soruyu cevaplamıyorsunuz, üstelik bir de kafanıza göre bir konu açıp sanki ben o konuya karşıymışım o konuyu savunup duruyorsun:
Ben
"bilimsel harekete karşıyım",
"ateizm bölümü açılmasın",
"ateizm ile meditasyon bir arada olmalı",
"ateizm ile milliyetçilik bir arada olmalı"
gibi şeyler mi yazdım ki siz şu koca yorumu çıkıp da asmışsın buraya?
Ben
"ateizm bilim değildir, sizin fikrinize karşıyım" gibi bir şey yazmadım.
Ateizm ile meditasyonu da bir tutmadım.
Beni ateist yapan etkenlerin bilimsel ve somut hareketler olmadığını falan da yazmadım.
Ateizmi felsefe olarak algılayalım gibi bir şey de yazmadım.
E daha ne diye siz bütün bunları bana anlatıyorsunuz anlayabilmiş değilim?
Benim tek derdim 2.sayfanın başındaki yorumunuzda yazdığınız listenin içindeki ögeleri kime neye göre belirleyip yazacağınızdır?
Ateizm ve Patron
Ateizm ve Yemek
Ateizm ve Su
Ateizm ve Terör
Ateizm ve Evlilik
Misal "ateizm ve evlilik" maddenizi ele alalım.
Nasıl tanımlayacaksınız "ateizm ve evlilik" maddesini. Onu geçtim kimin düşüncesine göre tanımlayacaksınız? Y ateistine göre evlilik toplumun bağlarını sıkılaştıran ve gerekli olan birşeydir, X ateistine göre tam tersidir. Siz hangisini baz alıp genel tanım olarak siteye yazacaksınız.
Size 2 gündür sadece ama sadece bunu soruyorum.Başka hiç bir şeyden de bahsetmedim. Fakat siz 2 gündür konuyu meditasyona, milliyetçiliğe, bilime kaydırıp duruyorsunuz.
Eğer herkes istiyorsa fikir birliği sağlanmışsa forumda bir ateizm bölümü açalım derim.
Eğer Ateizm bölümü olacaksa sizce bu kategori nasıl yapılmalı?
Ateizm adı altında sadece tek bir bölüm yeterli mi?
Yoksa ayır bir Ateizm bölümü açıp altında da Ateizm ile ilgili alt bölümler olmalı mı?
Ve: bu alt bölümlerin ismi veya konusu ne olmalı?
Aklınızdaki somut öneriler nedir açıklamanızı bekliyoruz..
Alt başlıkların türevine gerek yok bence. Ateizm bölümü açılacaksa ( ki ben karşı yanaşım sergilemiyorum) bu ateist görüşün dile getitilmesi temelinde olmalı. Özü anlatan temel bir grup gibi.
Ateizmin sesi günümüzde kısılmaya başlandı. AKP hükümetiyle baskıların arrttığı ortadadır. Biz yılmadan sesimizi yükseltmeli ve var olan kararlılıkla yürümeliyiz.
Bakın ateizm.org sitesi de kapatıldı:
Ulaşmaya çalıştığınız internet sitesi Mahkeme/Savcılık kararı ile erişime engellenmiştir
Ateizm iyi anlatılmalıdır. İslam forumunda daha çok işlense de konular tam da yeri değildir. Ben felsefe bölümünde tartışılabilir diye düşünmekteyim.
Sayın elilim'in "ateizm bilimdir" söylemine katılmıyorum. Ateizm bilim değilse de bilimin felsefi tabanıdır.
Evet, alt forumları olmayan bir Ateizm bölümü de olabilir.
Ateizm.org kapatıldığını bilmiyordum, yurt dışına olduğum için normal şekilde erişebiliyorum burada. Çok üzücü..
Engse Hohol
23-06-2012, 11:36
istanbul'dan ateizm org'a girebiliyorum, yasak değil.
belki dns sorunu vardır. ben google dns kullanıyorum.
8.8.8.8
8.8.4.4
Merhaba arkadaşlar,
Şu an bu Ateizm bölümü forum ortamında açılmış bulunmaktadır.
Ateizm bölümünü Genel Forumlar bölümündeki Felsefe-Psikoloji forumunun hemen bir altında ayrı bir bölüm olarak bulabilirsiniz.
http://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=104
Duyurusu ve buna dair açıklama şu linkte yapıldı:
http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=441913#post441913
Orada veya bu başlıkta iyileştirme önerilerinizi paylaşabilir fikirlerinizi belirtebilirsiniz. Bu bölümde herkesin yazma izni olmasına rağmen şimdilik konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşların yazması ve kaliteli paylaşımlar yapılması rica olunur.
Ateizm ile ilgili güzel eski başlıklarımıza rast gelirseniz lütfen ya bana özel mesajla bildirin ya da Uyarı butounu kullanarak moderatörlerden bu başlığın Ateizm bölümüne taşınmasını isteyin. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
Bu bölümün gelişmesi için Teist eleştiriler (konuyu törpeleyici diğer eleştiriler dahil) derhal Cafe'ye taşınacaktır.