Orijinalini görmek için tıklayınız : Selam olsun 'düşünüyorum öyleyse özgürüm' diyenlere...
metinietzsche
03-06-2012, 13:47
Hep bir kenarda bekleyen, en içten düşüncelerini yeterince paylaşamadığı için iletişim kurmayı unuttuğunu yada öğrenemediğini düşünen naçizane bir varlık olarak tüm hayallerim ve coşkularım adına, hayat aşkı, varlık bilinci ve düşünce özgürlüğü umuduyla dünyanıza katılmak istiyorum...
Umutlarinizin gerceklesmesi umuduyla, aramiza hos geldiniz diyorum.
metinietzsche
03-06-2012, 17:39
Hoş bulduk sayın vartor, teşekkür ederim. :yo:
Umutlar, adına her ne denmek istenirse; kalbimizde, ruhumuzda, bilincimizde, içgüdülerimizde veya genlerimizde saklıdır. Her varlıkla iç içe yaşadığımız, herhangi bir varlık türünden ayrı hiçbir şeyi varsayamayacağımız sonsuz yada sonu belirsiz evrenimizde saklıdır. Her daim, yıldızlar gibi düşünemesek bile, hayvanlar yada cisimler gibi düşünemesek bile, -çünkü her varlık kendi varlık şarkısını söyler, evrense belki de bir orkestradır- insanca düşüncelerimizle evrenin düşüncelerine ve hislerine yaklaşabilmek için; araştırmaya, öğrenmeye, yanılmaya ve sürekli yanılsak da inadımızla, umudumuzla yaşamaya devam ediyoruz. Saygılarımla
sergenci
03-06-2012, 20:27
Sn.metinietzsche orkestra"nın korosunda yerinizi alın. Hoşgeldiniz.
metinietzsche
03-06-2012, 21:16
Hoşbulduk sayın sergenci, teşekkür ederim:yo:
Orkestranın uyumunun, en azından insanoğlunun hakimi olduğunu düşündüğü dünyamızın dışında her an, her yerde apaçık biçimde sergilendiğini kesin olarak söyleyemesek bile; yanılmıyorsam eğer, olağanüstü veya mucizevi bir durum yada bir olgu şimdiye dek yaşanmadığı için, evrenin tarihinin başından beri her şey doğal biçimde geliştiği için, belli bir biçimde uyum denen kavramı varsayabileceğimizi düşünüyorum. Saygıdeğer Immanuel Kant'ın alıntısıyla konuyu bağlamak istiyorum: "İnsan duyulur/fenomen dünyasında doğa yasalarının altında, düşünülür/nümen dünyasında ise ahlak yasalarının altındadır." Saygılarımla
Kalıcı ve katılımcı olmanız dileğiyle...
Hoşgeldiniz
metinietzsche
04-06-2012, 21:13
Sayın Neva ve sayın prozac hoş bulduk teşekkürler :yo:
Godot'nun beklediği gibi veya Sisifos'un sürekli düşse de inatla en tepeye taşıdığı gibi, hakikatin peşinde olmaya devam edeceğiz; beynimize hakim olabildiğimiz kadar katılımcıyız şu kısa yaşamda; kalıcı olanı, geçmişten geleceğe genlerle ve düşüncelerle aktarmaya devam edeceğiz. Saygılarımla