PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Diğer Ateizmi Anlamak

marcos
14-06-2012, 17:50
PropagandaYayınları

http://gallery.mailchimp.com/e1e846534c8f0bef852c877a8/images/PYLogo72dpiL.2.png
Aydın Türk'ün ilk kitabı

Ateizmi Anlamak

Propaganda Yayınları'ndan

Çıktı!

Toplumsal muhalafet denilince aklımıza gelen politik gruplar genelde sol cenahın çeşitli ideolojileri (Marksizm, Leninizm, Liberterizm vs) ile yeni sosyal hareketleridir (feminizm, GLBT hareketi, hayvan özgürlük hareketi vs). Bu politikaları savunup, gündelik ya da siyasi mesaisinin çoğunu bu mücadelelere adamış bir çok aktivistin ve eylemcinin aklına, ateizmi yukarıdaki sosyal hareketler listesine eklemek gelmez. Kimi, yavan bir şekilde, ekseri yanlış okunan, Marks'ın o ünlü sözünü anımsatır, kimi de 'gönül meselelerinin' güncel ve kuramsal siyasete girmemesi gerektiğini düşünür. Dahası, tüm bu siyasi tartışmaların ötesinde, ateizm bir düşünce ve felsefe olarak ele alınmaz birçok siyasi çevrede.

Aydın Türk mahlasıyla yazan arkadaşımızın kitabı, ateizmin geniş düşünce spektrumunu bize titiz bir şekilde yansıtıyor. Ateizmin, metafizik felsefeler karşısındaki duruşunu anlatmakla kalmıyor, bir düşünce sahası olarak pozitif ateizmi detaylıca okura tanıtıyor.

Bu eser, Türkiye düşünce dünyasında bir ilk. Ünlü bir kaç yabancı yazarın çevirisiyle İslam'daki çelişkileri sıralayan bir kaç eseri saymazsak, dinlerden bağımsız ve dinlerin ötesinde, ateizmin bir düşünce olarak anlatıldığı ve savunulduğu ilk kitap, bu. Biz, Propaganda Yayınları olarak, uzunca süredir yazarın elinde bekleyen bu kitabı okurla buluşturabildiğimiz için mutluyuz. Umuyoruz ki bu kitapla birlikte ateist düşüncenin derinlikleri daha kolaylıkla görülecek, dinsiz yaşamın kuramsal, politik ve gündelik hayattaki yansımaları daha da berraklaşacaktır.

Eserin, renkli kapağı İç Mihrak kolektifi tarafından hazırlandı, kendilerine müteşekkiriz.

Kitaba aşağıdaki adreste, üç dijital e-kitap formatında ücretsiz olarak erişebilirsiniz. Esere, ayrıca iTunes'tan ve smashwords'ten de ulaşmak mümkündür.

propagandayayinlari.net/ateizm.html (http://www.propagandayayinlari.net/ateizm.html)

Eser, ücretsizdir. Ancak, yayınevimizin websayfası aracılığıyla bağışta bulunduğunuz takdirde, tüm gelir, ateist kampanyalara aktarılacaktır.

propagandayayinlari.net (http://propagandayayinlari.net/)
iletisim@propagandayayinlari.net

Lütfen bu duyuruyu, ilgilenebilecek olanlara da iletiniz, web sitenizde, sosyal medya platformunuzda, e-posta gruplarında ve forumlarda paylaşınız.

Referans Bilgileri:
Ateizmi Anlamak, Aydın Türk, Propaganda Yayınları, ISBN No: 978-0-9879366-7-7 (pdf), 978-0-9879366-8-4 (ePub), 978-0-9879366-9-1 (mobi)
263 sayfa, Haziran 2012.

Emek hırsızlığı yok copy/paste dir indebilirsiniz kitabıhttp://gallery.mailchimp.com/e1e846534c8f0bef852c877a8/images/cover.1.jpg
Ateizmi Anlamak
Aydın Türk

Propaganda Yayınları
ISBN No: 978-0-9879366-7-7 (pdf), 978-0-9879366-8-4 (ePub), 978-0-9879366-9-1 (mobi)
263 sayfa, Haziran 2012.
propagandayayinlari.net/ateizm.html (http://propagandayayinlari.net/ateizm.html)

elilim
14-06-2012, 20:36
Bu kitabı okudum. Olumsuz. Ateizm için olumsuz bir kitap.

dilaver
14-06-2012, 21:23
Aydın Türk ateist forum kurucu ve adminlerinden mantık tır. Kendisini yürekten kutluyorum. Kitabı bir ara gözden geçirmiştim. Çok verimli bir kitap olacağını düşünüyorum. Herkese okumasını tavsiye ediyorum.

saygılarımla

vartor
15-06-2012, 01:24
Benim email adresim nasil gecti bu yazarain eline merak ediyorum, daha burayi okumadan, kitap hakkinda mail aldim bugun.

dilaver
15-06-2012, 01:46
Ate forum üyesi değilmiydin. Oradaki mail adresindir.

saygılarımla

vartor
15-06-2012, 02:47
haklisin onu dusunemedim.

mücerred
17-06-2012, 18:40
Aydın Türk ateist forum kurucu ve adminlerinden mantık tır. Kendisini yürekten kutluyorum. Kitabı bir ara gözden geçirmiştim. Çok verimli bir kitap olacağını düşünüyorum. Herkese okumasını tavsiye ediyorum.

saygılarımla

Sayın Dilaver,
Türkiyeli ateist aktivistlerin örgütlenmesi konusunda en fazla çaba gösterenlerden birisin!
Dayanışma da bir örgütlenme ve/veya örgütlenmenin meyvesidir.
Bu konuda da site yönetimi güzel bir dayanışma örnegi gösterebilir.

1)Bu kitap ana sayfa da duyurulabilinir.
2)Sitenin bütün üyelerinin e mail adreslerine bu kitabın tanıtımı ile ilgili bir e mail gönderilebilinir.

Bu kitabın başarısı bundan sonra yapılacak çalışmalara cesaret verecektir.
Bu kitabın başarısı,senin çok istedigin T.D.Sitesi yayınları nın hayata geçirilmesini de hızlandıracaktır.

Degerli yönetim kurulu üyeleri!
Dayanışma zamanı !!!

frodo
17-06-2012, 19:45
Şimdilik başlığı sabitledim. Ana sayfa düzenlemesi sırasında kitabı ve nasıl ulaşılabileceğinin ana sayfamızdan duyururuz.

Mantık arkadaşımıza bu girişimi için teşekkür ederiz, emeğine sağlık.

mantik
17-06-2012, 21:16
Herkese teşekkür ederim.

Kitabın tanıtımı için TD forumunda kendim başlık açacaktım, ama sonra dilaver'den rica ettim. O da bana başlığın çoktan açılmış olduğunu söyledi, bu link'i verdi.

Daha sonra mücerred de benimle bağlantı kurup, kitap tanıtımının TD forumda da yapıldığını söyledi.

İlgilenen herkese tekrar teşekkürler.

Umarım bu kitap mümkün olduğu kadar fazla kişinin eline ulaşır.

mantik
20-06-2012, 23:50
Kitap ana sayfadan da duyrulmuş. Teşekkür ediyorum.

mantik
23-08-2012, 21:04
Bu kitabın artık matbaada basılmış kağıt kopyası da mevcut. Henüz kitapçılarda satılmıyor, fakat internetten sipariş edebilirsiniz. Kitabı edinme seçenekleri için: http://www.bilimvedin.net/kitap_siparisi/siparis.php

Kağıt kopya mecburen ücretli. Fakat maliyetine satıyoruz. Ne yayıncı, ne de ben kar almıyoruz.

ALKA
19-12-2012, 02:23
İstek üzerine bu kitap artık yazıya dökülmüş bir kitap halinde de satılıyormuş. Yalnız piyasada bu ürünün ne yazık ki kimler tarafından yapıldığı bilinmeyen izinsiz kopyaları veya kitap versiyonları da çıkmış. E postayla aldığım bi,r haberde buna değinilmiş:

Kitaplarımızın 'satışı'

Propaganda Yayınları olarak yola çıktığımızdan beri e-kitaplarımızı ücretsiz 'satıyor', dağıtıyoruz. Bu ilkemizi de çok önemsiyoruz.

Öte yandan gerçekçiyiz elbet, bu çarkın bedava dönmediğini de biliyoruz. Bu nedenle, bağışlara açığız. Kitaplarımızı, isteyene bağış karşılığı da 'satıyoruz', sitemizden bağış kabul ediyoruz. Parayla alınan edisyon, elbetteki sitemizdeki edisyonlardan hiç bir şekilde farklı değil. Meraklısı için de söyleyelim, şimdiye dek 2 yıl içinde sadece 1 (bir) kere bağış aldık.

Öte yandan, geçen yaz yayımladığımız Ateizmi Anlamak e-kitabı şimdiye dek en çok tiraj yapan kitabımız oldu. 6 ay içinde yaklaşık 6bin kopya dağıttık. Okurların çoğu, gerek bizle gerek yazarla iletişime geçerek, matbu edisyon da görmek istediklerini söylediler. Bu ısrarlar üzerine, istisnai bir şekilde, kitabın matbuu edisyonunu da çıkardık Lulu üzerinden. Bu kitabı da maliyetine (basım+posta) 'satmaya' başladık:
http://bilimvedin.net/kitap_siparisi/siparis.php

Fakat, bugün öğrendik ki, kitabımız kimi internet kitapçıları tarafından da satılmaktadır.

Bedava olan bir kitabın, biz bütün emeklerimizi feda etmişken, bizim bilgimiz haricinde satışa çıkarılmasına tahammül edemiyoruz.
Dahası, bizim kendi girişimlerimizle matbu hale getirdiğimiz kitabın, sözünü ettiğimiz internet kitapçıların nasıl tedarik ettiğini de anlamış değiliz..

Lafın kısası, kitaplarımız ücretsizdir.
'Ateizmi Anlamak' kitabının matbuu baskısı sipariş üzerine temin edilmektedir, kitap kitapçılarda mevcut değildir ve Türkiye'de dağıtıma girmeyecektir.

Propaganda Yayınları - editör
http://propagandayayinlari.net

cubbeli
19-12-2012, 15:35
Ateizmi anlamak, ateizm nedir, ateistin amacı nedir?

Yaşamın tek asıl amacı üremedir. İnsan da dahil olmak üzere tüm canlılar genlerini kopyalamak için çabalayan robotlardır.

ALKA
19-12-2012, 22:13
Ateizmi anlamak, ateizm nedir, ateistin amacı nedir?

Yaşamın tek asıl amacı üremedir. İnsan da dahil olmak üzere tüm canlılar genlerini kopyalamak için çabalayan robotlardır.
Kitap doğadaki üreme çabalarını veya türlerin soylarını sürdürebilmesi için seksin hayati önemini anlatmıyor. Kitap biyolojik bir konu üzerinde yazılmadı. Kitap daha ziyade Ateizm düşüncesi üzerine, yani bir düşünce biçimini ele alıyor. Bunun yanında bazı insanlar için gerek ateist gerek inanır hayatın amacı üreme üzerine kurulu olmayabilir. Bu anlamda üremeyen veya seks hayatı olmadan yaşayan ateist veya inanır insanlar olabileceği gibi cinselliğin veya yuva kurmanın önemli olabileceği insanlar da vardır. Herkesin de bunun için veya buna karşı bir kendi nedeni de olabilir.

Zanyar
04-09-2013, 23:16
Gayet güzel bir kitap