Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye'deki Özgür Düşünceliler Örgütlenmeli midir?
Bu konu hakkında sizler ne düşünüyorsunuz? Deist, Agnostik, Ateistler gibi özgür düşünceliler* örgütlenmeli midir ve bu örgütlenme size göre nasıl olmalıdır?
*Özgür Düşünceli = Ateist, Agnostik, Deist, Panteist, Dinsiz vb., kısacası aklını ve vicdanını dinlerden arındırmış olanlardır.
Bu anket aşağıdaki siteden alınmıştır. Orada da oy kullanırsanız güzel olur.
http://www.yourfreepoll.com/jvpxgdmmsp.html
Ilk sikka evet dedim ama benim icin kolay, yurt disinda yasiyorum, icerdekilerin cekinmeleri bence normal, demokrasi yerine, diktatorluk geldi ulkeye.
O yüzden bazıları uluslararası bir derneğin şubesi olarak daha iyi korunabileceğimizi, yerli bir dernek olursak bu derneğin her an hükümet tarafından bir bahane ile kapatılabileceğini düşündüğünden daha ziyade "c" şıkkının uygun olduğunu düşünebilir..
bakkalmahmud
22-06-2012, 15:54
Bence dünyaya özgür düsünce hakim olmali cünkü bizim dünyamizda herkese yasam hakki var(kesip yedigimiz hayvanlar haric)ama bazi dogmacilarin dünyasinda (kendileri gibi düsünenlerde dahil)onlar gibi düsünmeyenlere yasam hakki yok.
Avrupaya özgür düsünce hakim ve herkes baris icinde yasiyor,islam ülkelerinde herkes korku icinde yasiyor,bir ömür korkuyla yasamakdansa hic yasamamak daha iyi.
irsArtvin
23-06-2012, 23:32
Dernek veya herhangi bir sivil toplum kuruluşu çatısı altında örgütlenmek daha mantıklı. Gerçi siyasi parti olma yolu da denenebilir diye düşünüyorum. Buradaki maksat, özgür düşünceye sahip insanları bir araya getirip örgütlü mücadele alanı yaratacak hukuki bir zeminde buluşmak ve vermiş olduğumuz mücadeleye yasal araç yaratmaktır.
Corpse Bride
25-06-2012, 16:51
karşı taraf için cephe oluşturmak -diğer taraf olmak-, hiç sonu gelmeyecek bir mücadele bence. her iki taraf içinde aynı durum. tamda sisteme layık mücadele türü. ve hiç kazanan yok bu oyunu. bu şekilde bir taraf, bertaraf edilemiyor bkz. geçmiş.
3. şık en mantıklısı ülkedeki durumlar göz önüne alındığında.
Arkadaşlar, ben ankete yanıt olarak "Hayır, korkuyorum, AKP tepemize biner" dedim.
Sormayacak mısınız neden bu yanıtı verdiğimi?
Aha, bu sorunun yanıtı şu videoda:
Galata Meydanı'nda içki içenlerle mahalleli arasında başlayan kriz devam ediyor, 2012-06-30 (http://videonuz.ensonhaber.com/izle/galata-da-icki-krizi).
Yeni baskı bu, daha dün çekilmiş.
Gençler biraraya gelmiş, Galata Kulesi'nin etrafında içki içmek istiyorlar. Ama polis izin vermiyor. Mahalle esnafı da cabası.
Örgütlenmesek sanki tepemize binmeyecekler. Örgütlensen de örgütlenmesen de faşist bir anlayış şekli başka yaşam tarzlarına ve düşüncelere nefes alacakları bir yer bırakmaz. Korktukça sindikçe her geçen gün baskılar ve özgürlüklerin yok edilmesi giderek daha da fazlalaşıyor. Bir baskı sistemi zaten farklı düşüncede insanları yalnızlaştırmayı ve ötekileştirmeyi hedefler. Örgütlenmek ise daha zor ezilmek demektir..
irsArtvin
30-06-2012, 18:33
Örgütlenmesek sanki tepemize binmeyecekler. Örgütlensen de örgütlenmesen de faşist bir anlayış şekli başka yaşam tarzlarına ve düşüncelere nefes alacakları bir yer bırakmaz. Korktukça sindikçe her geçen gün baskılar ve özgürlüklerin yok edilmesi giderek daha da fazlalaşıyor. Bir baskı sistemi zaten farklı düşüncede insanları yalnızlaştırmayı ve ötekileştirmeyi hedefler. Örgütlenmek ise daha zor ezilmek demektir..
Sayın ALKA; dediklerinizde sonuna kadar haklısınız. Erki elinde bulunduranlar, buna bizim literatürde bu günkü adıyla burjuvazi ve de oligarşi deniyor, eğer biz sesimizi çıkarmazsak, farklı görüşte olanları ve de azınlık olan tüm sınıf, görüş ya da toplulukları ciddiye almadan ülkede istedikleri gibi at oynatırlar. Şayet politik tavrımızı ortaya koyup sesimizi çıkarırsak, istediklerini yapamazlar. Tarih sahnesi bize göstermiştir ki, iktidarlar her zaman halktan kopuk ayrı bir sınıf olmuştur ve ellerinde var olan devlet gücünü daima zorbalıkla halkların kafasına vura vura muhafaza etmişlerdir. Bu günkü iktidar da tarihin bize alıştırmış olduğu gibi istediklerini bizim kafamıza vura vura empoze etmeye çalışıyor; fakat örgütlü mücadelede olduğumuz sürece kendi zorbalığını bize kabul ettiremez ama yalnız olursak, baş edemeyiz ve çok rahat bir şekilde çözülürüz, mücadelemiz daha başlamadan yok olur.
Arkadaşlar, ben ankete yanıt olarak "Hayır, korkuyorum, AKP tepemize biner" dedim.
Sormayacak mısınız neden bu yanıtı verdiğimi?
Aha, bu sorunun yanıtı şu videoda:
Galata Meydanı'nda içki içenlerle mahalleli arasında başlayan kriz devam ediyor, 2012-06-30 (http://videonuz.ensonhaber.com/izle/galata-da-icki-krizi).
Yeni baskı bu, daha dün çekilmiş.
Gençler biraraya gelmiş, Galata Kulesi'nin etrafında içki içmek istiyorlar. Ama polis izin vermiyor. Mahalle esnafı da cabası.
Sayın upuaut; bilmem bilir misiniz ama bizim, iktidarların duymaktan hiç hazzetmedikleri çok güzel sloganlarımız vardır. Bunlardan üç tanesini, iktidara ithafen, size hatırlatmak isterim:
Direne direne KAZANACAĞIZ!
Faşizme karşı OMUZ OMUZA!
Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya HİÇBİRİMİZ!
Kanada'da her yerde kontrolsuz icki icmek de yasak. Bunun dini nedenlerden degil de, etrafa rahatsizlik vermelerinden kaynaklanmis olabilecegini dusunuyorum. Videodan anladigim kadariyla, sokaklara iseyenlerin, turistik bir bolgede bulunmalarini ben de dogru bulmuyorum.
Corpse Bride
30-06-2012, 22:57
Sayın ALKA; dediklerinizde sonuna kadar haklısınız. Erki elinde bulunduranlar, buna bizim literatürde bu günkü adıyla burjuvazi ve de oligarşi deniyor, eğer biz sesimizi çıkarmazsak, farklı görüşte olanları ve de azınlık olan tüm sınıf, görüş ya da toplulukları ciddiye almadan ülkede istedikleri gibi at oynatırlar. Şayet politik tavrımızı ortaya koyup sesimizi çıkarırsak, istediklerini yapamazlar. Tarih sahnesi bize göstermiştir ki, iktidarlar her zaman halktan kopuk ayrı bir sınıf olmuştur ve ellerinde var olan devlet gücünü daima zorbalıkla halkların kafasına vura vura muhafaza etmişlerdir. Bu günkü iktidar da tarihin bize alıştırmış olduğu gibi istediklerini bizim kafamıza vura vura empoze etmeye çalışıyor; fakat örgütlü mücadelede olduğumuz sürece kendi zorbalığını bize kabul ettiremez ama yalnız olursak, baş edemeyiz ve çok rahat bir şekilde çözülürüz, mücadelemiz daha başlamadan yok olur.
Sayın upuaut; bilmem bilir misiniz ama bizim, iktidarların duymaktan hiç hazzetmedikleri çok güzel sloganlarımız vardır. Bunlardan üç tanesini, iktidara ithafen, size hatırlatmak isterim:
Direne direne KAZANACAĞIZ!
Faşizme karşı OMUZ OMUZA!
Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya HİÇBİRİMİZ!
Bu şekilde, örgüt, dernek vs. ile inandıkları dine daha sıkı bağlanmalarına ve size daha düşmanca(ölümüne) bakmalarına sebep olursunuz ki olay ölümden korkmak değil, sonuçsuz kalır başarılı olunmaz. düşündükleri şey neden dinsiz olduğumuz değil dinlerinin elden gideceğidir, öyle bir grupla karşılaştıklarında. sorgulamayan körü körüne itaati emreden din mensuplarına karşı örgüt olrak değilde neden inanmadığımızı anlatabilirsek yakın çevremizdekilerden başlayarak en azından şüphe edeceklerdir okumalarını araştırmacı olmalarını öğütlemek sağlamak tek çare bana göre, bireysel. Forumların, sosyal medyanın bu konuda daha başarılı olduğunu düşünüyorum. Bu tür forumlara destek verip ayakta tutmak kişilere forumu önermek -dinini savunmak için de olsa- girmesini sağlamak dinden kaynaklı güncel yaşanan vahşetleri yayınlarla gözlerinin içine sokmak N'ooluyoruz demelerini sağlar belki, birden bire olması çok zor kendimiz geçirdiğimiz sureci düşünelim. T.v de bu konuda en büyük araç, geniş bir kitleyi etkileme adına.
Kanada'da her yerde kontrolsuz icki icmek de yasak. Bunun dini nedenlerden degil de, etrafa rahatsizlik vermelerinden kaynaklanmis olabilecegini dusunuyorum. Videodan anladigim kadariyla, sokaklara iseyenlerin, turistik bir bolgede bulunmalarini ben de dogru bulmuyorum.
Belki dikkatinden kaçmıştır, bilemiyorum. Bir genç Galata Kulesi civarında bir tuvalet bulamamaktan yakınıyordu. Yani oraya işeyenler, keyfinden işemiyor; orada bir tuvalet bulunmadığından, ihtiyacı geldiğinde zorunlu olarak yapıyor.
Aynı şekilde, elinizdeki bir çöpü çöp tenekesine atmaya çalıştığınızda, yakınınızda bir çöp kutusu görebiliyor musunuz? Çoğu zaman bu mümkün olmuyor, değil mi?
Bu konuda mekanda işletmecilik yapan Anna J., şunları söylüyor:
http://kuzeyinsesi.com/images_up/fft2mm1078684.jpg
Şu resme bir bakın, arkadaşlar. Sizce bu insanlar orada bulunmakla büyük bir suç mu işliyor? Anna J.'in de dediği gibi, pahalı yerlere karşı alternatif bir yer bulmuşlar ve orada kendilerince bir keyif sürüyorlar. Köpek de yerde yatarak onlara eşlik ediyor. Düşünün bir kere, eğer bu insanlar iddia edildiği gibi kötü olsalardı, köpeğin yerde daha rahat yatması için yere örtü sererler miydi?
"Pahalı yerlere karşı alternatif bir tavırdı"
Meydana sık sık gelen ve Tophane Yokuşu’nda oturan ve bir mekânda işletmecilik yapan Anna J. için içki içenler önemli bir sorun olmamalı: “Avrupa’da da insanlar sık sık meydanlarda ve metrolarda içki içer. Bu insanların pahalı yerlere karşı alternatif tavrı. Burada umumi tuvaletler oluşturulsa sıkıntı azalabilirdi. Merkezde yaşayan insanlar ses sorununu bilir, merkez buna rağmen tercih edilen bir yerdir.
Arkadaşlar, bu haberi ben ilk önce size linkini verdiğim videodan öğrendim. Fakat daha sonra gazetelere ve haber portallarına bakınca, bu haberin her yerde verilmiş olduğunu gördüm. Örneğin, Vatan gazetesi bu haberi şöyle ele almış: Galata'da içkili müzikli buluşmaya polis baskını. (http://haber.gazetevatan.com/galatada-ickili-muzikli-bulusmaya-polis-baskini/395465/1/Haber)
Bu şekilde, örgüt, dernek vs. ile inandıkları dine daha sıkı bağlanmalarına ve size daha düşmanca(ölümüne) bakmalarına sebep olursunuz ki olay ölümden korkmak değil, sonuçsuz kalır başarılı olunmaz. düşündükleri şey neden dinsiz olduğumuz değil dinlerinin elden gideceğidir, öyle bir grupla karşılaştıklarında. sorgulamayan körü körüne itaati emreden din mensuplarına karşı örgüt olrak değilde neden inanmadığımızı anlatabilirsek yakın çevremizdekilerden başlayarak en azından şüphe edeceklerdir okumalarını araştırmacı olmalarını öğütlemek sağlamak tek çare bana göre, bireysel. Forumların, sosyal medyanın bu konuda daha başarılı olduğunu düşünüyorum. Bu tür forumlara destek verip ayakta tutmak kişilere forumu önermek -dinini savunmak için de olsa- girmesini sağlamak dinden kaynaklı güncel yaşanan vahşetleri yayınlarla gözlerinin içine sokmak N'ooluyoruz demelerini sağlar belki, birden bire olması çok zor kendimiz geçirdiğimiz sureci düşünelim. T.v de bu konuda en büyük araç, geniş bir kitleyi etkileme adına.
Müslümanların istediği gibi organize olma ve yaşama hakkı var da diğerlerinin yok mu? Neden hep Müslümanlar ne tepki verecek diye endişeleniyor ve bilinçsiz bir şekilde onların yanlışını bir de destekliyoruz? Müslümanlar tepki görür dinlerine daha çok sarılır veya daha çok kutuplaşma olur diye diye artık açık alanda alkol içilemez, başı açık çıkılamaz, eşofmanla otobüse girilemez, sokakta sevgili ile ele ele tutulamaz oldu. Yakında köpek pistir, namazı bozar diye Köpeksever ve Hayvansever Dernekleri bile hedef alınabilir. Yani bu taleplerin ve isteklerin bir sonu olmayacak ve kesilmeyecek, bilakis organize olsan da olmasan da daha da artacak. Başı açık olanlar çoğalırsa sanki inandıkları dine daha sıkı bağlanmalarına ve daha düşmanca (ölümüne) bakmalarına sebep olmayacak.. Bu boş bir ümit.. Haklara sahip çıkılmazsa ve haklar genişletilmezse olan normal haklardan bile olunacak.
Corpse Bride
01-07-2012, 02:24
Müslümanların istediği gibi organize olma ve yaşama hakkı var da diğerlerinin yok mu? Neden hep Müslümanlar ne tepki verecek diye endişeleniyor ve bilinçsiz bir şekilde onların yanlışını bir de destekliyoruz? Müslümanlar tepki görür dinlerine daha çok sarılır veya daha çok kutuplaşma olur diye diye artık açık alanda alkol içilemez, başı açık çıkılamaz, eşofmanla otobüse girilemez, sokakta sevgili ile ele ele tutulamaz oldu. Yakında köpek pistir, namazı bozar diye Köpeksever ve Hayvansever Dernekleri bile hedef alınabilir. Yani bu taleplerin ve isteklerin bir sonu olmayacak ve kesilmeyecek, bilakis organize olsan da olmasan da daha da artacak. Başı açık olanlar çoğalırsa sanki inandıkları dine daha sıkı bağlanmalarına ve daha düşmanca (ölümüne) bakmalarına sebep olmayacak.. Bu boş bir ümit.. Haklara sahip çıkılmazsa ve haklar genişletilmezse olan normal haklardan bile olunacak.
İnsan hakları ile ilgiliyse durum türkiyede onlarca dernek kuruluş var ne derece etkinler göremiyoruz, bakın insan haklarıyle ilgili diyorum. sizin konu açılımınız:
"Bu konu hakkında sizler ne düşünüyorsunuz? Deist, Agnostik, Ateistler gibi özgür düşünceliler* örgütlenmeli midir ve bu örgütlenme size göre nasıl olmalıdır?"
buydu. ben de diyorum ki örgütün başına ateist,agnostik vs yazarsanız o insan hakları kuruluşları kadar dahi etkin olamazsınız. sanırım konuyu ben yanlış anladım. atesit agnostik vs olarak düşüncelerimizi özgür ifade edeceğimiz dernekte kastınızın onları ikna edip kabul görmek için ne yapabliriz algısı oluşmuştu okuduğumda başlığınızın içeriğini. haksızlıklara, genel insan haklarına karşı mücadele için hali hazırda bir sürü kuruluş var onlar neden bir çatı altında toplanmıyor, el elin eşeğini türkü söyleyerek ararmış. kader mazlumder umut, doktorlar, gazeteciler hepsi hakları için dernek kuruyor ne derece etkinler çemberi genişletip tek çatı altında birleşmeyi neden düşünmüyorlar. örgüt kurmak zor değil adını koymakta zor değil, ama ateist yazdığınızda bu örgüt duvara karşı olur kimse duyarlılık göstermez bu korku içinde yada korkak olmamla alakalı değil diyorum karşınızdakiler sizi duymaz. değil hakkınızı korumayı direk yok etmeyi düşünür. bu yüzden onlara anlatarak kabul görebilriz. pöfff size dahi anlatamadımsa he ben korkağım.
irsArtvin
04-07-2012, 13:28
Sayın rakıbalık; tereddütlerinizi gayet iyi anlıyorum; fakat karşı taraf bize kızacak, toplum içinde infiale neden olacak gibi nedenlerle susan taraf hep biz mi olmak zorundayız? Artık bir yerden başlanması gerekiyor. Başlanması gereken yerin öncüsü ve önayağı biz olalım. “sorgulamayan körü körüne itaati emreden din mensuplarına karşı örgüt olrak değilde neden inanmadığımızı anlatabilirsek yakın çevremizdekilerden başlayarak en azından şüphe edeceklerdir okumalarını araştırmacı olmalarını öğütlemek” ne kadar uzun bir zaman alır tahmin edebiliyor musunuz? Eğer “benim acelem yok” diyorsanız, bir şey demiyorum ama benim acelem var çünkü bu mücadeleyi ne kadar düşük tondan yürütürsek, bir o kadar süreç yavaş ilerler ve de dediğiniz yöntem bizi pasifize eder. Bize, insanlarla reelde buluşup derdimizi bağıra bağıra anlatabileceğimiz sokaklar lazımdır, yani aktif mücadelenin tam da merkezinde olacağımız meydanlar. Takriben iki yıldır bu sitedeyim, duyduğum hikâye hep aynı: “sorguladım, araştırdım, dinlerin yalan olduğunu anladım ama etrafımdaki kimseye bunu söyleyemiyorum.” Bunu eminim siz de yaşamışsınızdır. Yaşamak zorundasınız/zorundayız çünkü derdimizi sadece dinlerden özgür TD gibi (çok kıymetli, değerli) sitelerde dile getirebiliyoruz. Reelde bizim varlığımızdan haberi olmayan milyonlarca insan var. Bu da gayet doğal çünkü gerek hukuk zemininde gerekse de gerçek hayatta yani alanlarda ve de sokaklarda yokuz; birileri kızacak, ortaçağdan beri büyütmüş olduğu içindeki cahil kini üzerimize kusacak diye kendi kabımıza çekilip pısmışız çünkü. Artık insanların ve de devletin bizi, resmi bir şekilde hukuksal anlamda tanımasının zamanı geldi. Yıllardır resmi hükümetlerin yani devletin ülkede yaşayan nonteistleri (ateist, deist, agnostik, panteist vb.) yok sayarak politika ifa etmelerinden bir nonteist olarak siz bıkmadınız mı? Bunun sebebi bizden önceki nonteistlerin sizin şu anda duyduğunuz kaygılardan ötürü politik alanda ya da diğer zeminlerde kendilerini belli etmemiş olmasından değil midir? Bizim, onların yapmış olduğu hatayı yapmadan, korkmadan ve de yılmadan mücadele etmemiz gerekir. Yoksa bu inkâr politikası, halktaki ve de devletteki gerici İslam zihniyetiyle sonsuza dek sürecektir.
Artık, “ülkenin %99 Müslüman bir ülkede…” diye başlayan cümleler duymak istemiyorum! Eğer biz susmaya devam edersek, bu ve bu minvalde olan inkâr edici, despot, tahammülsüz birçok cümle ve de kelimeleri duymaya mahkûmuz! Tercih sizin…
Corpse Bride
16-07-2012, 20:25
Sayın rakıbalık; tereddütlerinizi gayet iyi anlıyorum; fakat karşı taraf bize kızacak, toplum içinde infiale neden olacak gibi nedenlerle susan taraf hep biz mi olmak zorundayız? Artık bir yerden başlanması gerekiyor. Başlanması gereken yerin öncüsü ve önayağı biz olalım. “sorgulamayan körü körüne itaati emreden din mensuplarına karşı örgüt olrak değilde neden inanmadığımızı anlatabilirsek yakın çevremizdekilerden başlayarak en azından şüphe edeceklerdir okumalarını araştırmacı olmalarını öğütlemek” ne kadar uzun bir zaman alır tahmin edebiliyor musunuz? Eğer “benim acelem yok” diyorsanız, bir şey demiyorum ama benim acelem var çünkü bu mücadeleyi ne kadar düşük tondan yürütürsek, bir o kadar süreç yavaş ilerler ve de dediğiniz yöntem bizi pasifize eder. Bize, insanlarla reelde buluşup derdimizi bağıra bağıra anlatabileceğimiz sokaklar lazımdır, yani aktif mücadelenin tam da merkezinde olacağımız meydanlar. Takriben iki yıldır bu sitedeyim, duyduğum hikâye hep aynı: “sorguladım, araştırdım, dinlerin yalan olduğunu anladım ama etrafımdaki kimseye bunu söyleyemiyorum.” Bunu eminim siz de yaşamışsınızdır. Yaşamak zorundasınız/zorundayız çünkü derdimizi sadece dinlerden özgür TD gibi (çok kıymetli, değerli) sitelerde dile getirebiliyoruz. Reelde bizim varlığımızdan haberi olmayan milyonlarca insan var. Bu da gayet doğal çünkü gerek hukuk zemininde gerekse de gerçek hayatta yani alanlarda ve de sokaklarda yokuz; birileri kızacak, ortaçağdan beri büyütmüş olduğu içindeki cahil kini üzerimize kusacak diye kendi kabımıza çekilip pısmışız çünkü. Artık insanların ve de devletin bizi, resmi bir şekilde hukuksal anlamda tanımasının zamanı geldi. Yıllardır resmi hükümetlerin yani devletin ülkede yaşayan nonteistleri (ateist, deist, agnostik, panteist vb.) yok sayarak politika ifa etmelerinden bir nonteist olarak siz bıkmadınız mı? Bunun sebebi bizden önceki nonteistlerin sizin şu anda duyduğunuz kaygılardan ötürü politik alanda ya da diğer zeminlerde kendilerini belli etmemiş olmasından değil midir? Bizim, onların yapmış olduğu hatayı yapmadan, korkmadan ve de yılmadan mücadele etmemiz gerekir. Yoksa bu inkâr politikası, halktaki ve de devletteki gerici İslam zihniyetiyle sonsuza dek sürecektir.
Artık, “ülkenin %99 Müslüman bir ülkede…” diye başlayan cümleler duymak istemiyorum! Eğer biz susmaya devam edersek, bu ve bu minvalde olan inkâr edici, despot, tahammülsüz birçok cümle ve de kelimeleri duymaya mahkûmuz! Tercih sizin…
Peki ala siz buyrun kime meramınızı anlatacaksanız anlatın ve gelin yüzüme tükürün yaptım örgüt kurdum kabulde gördüm diye. güzel arkadaşım, evladım acelem yok diyorsunda senin bize önerin onlara kendini kabul ettirmek değil mi? evet bu işi ben ateistim dediğinde yapıyorsun zaten kimse (ben buzamana kadar çevremde bana höyt diyen görmedim) buna bişey demez ama örgüt adını duyduklarında mantıkları din elden gidiyor olacaktır diyorum senin inancına saygı duymayı değil. onların mantığı böyle bakar olaya. Ve insanlar okudukça araştırdıkça kendileri bir şeylerin ters gittiğini görebilir kalkıp islamın içinde doğmuş başka kaynak okumadan araştırmadan yaşayan birine tanrı yok kuran şöyle kitap dersen adam-kadın sana anlayışla bakmaz savunmak ister ve savunurda inancı zaten bunu emreder. onun dışına çıkıp bakması onun okumasına araştırmasına bağlı ve bu süreç bir gün bir hafta ile olacak süreç değil. mücadele gözüyle değil tercih olarak bireysel yaşamak lazım diyorum... ve zaten -nasılki bu forum bu görüştekileri bir araya getiriyor- daha da artacaktır bu topluluklar kendiliğinden bir camia oluşuyor süreçle birlikte düşüncesindeyim.
Örgütlenme olmalı fakat basit bir örgütlenme değil,bürokrat polis asker ne kadar bu düşüncede insan varsa gizli bir şekilde örgütlenmeli sadece halktan insanlar değil.
Vakıflar dernekler kurulmalı,şirketler kurularak finansal kaynak sağlayıp televizyon vb. alanlara yönelmeli.
Kısacası cemaatçilerle aynı taktik uygulanmalı, bugün Fethullah Gülen cemaatinin devleti ele geçirmekteki başarısını hepimiz görüyoruz.
Aynı tip bir örgütlenmeyi özgür düşünceliler yaptığı takdirde başarılı olacaktır.
Fakat sokaklarda slogan atmak fazla bir ilerleme kaydetmeyecektir.
En önemliside gizlilik olmalı bence,topluma karşı müslüman gözüküp yapılmalı bu işlemler.
sergenci
17-07-2012, 00:46
Bahsettiğin örgütlenmenin adı Fethulliminati.
Bunlar gibi başarılı olmak için önce 40-50 senelik bir zamana ihtiyaç var. Daha sonra bir allah ve peygambere ihtiyaç var.
(zaman hariç bu ikili bizde yok, asla olamaz ve bizi yönlendiremez)
Sinsi şekillerle ve vaatlerle cemaatler kurup o masum insanları, din öne sürülerek salya sümük ağlayarak onların önce akıllarını daha sonra paralarını almamız gerekir.
(Bizim Ümmet inanışımız yok, yalandanda olsa yandaşlarımızı aldatamayız, o insanları kullanamayız)
İnsanları daha çabuk etkilemek için bunlar gibi siyasete girmeliyiz.
(Siyaset, dürüstlük, seref, haysiyet ve namus kavramlarını ayaklar altına alır, bizlerin ayaklar altına verecek kulak kirimiz dahi yok)
Örgütlenme olmalı
fakat basit bir
örgütlenme
değil,bürokrat polis
asker ne kadar bu
düşüncede insan varsa gizli bir şekilde
örgütlenmeli.
(Bunlar gibi gizli işler yapıp yeraltına inemeyiz, bizim gizli saklimız olamaz ve yakişmaz)
Aynı tip bir
örgütlenmeyi özgür
düşünceliler yaptığı takdirde başarılı
olacaktır.
(Dinlerden özgür insan(lar) ilk başta öncelikle Takiye yapamaz. Halkını parçalayıp bendensin veya değilsin deyip birbirine düşman edemez. İktidar olmak için her türlü şerefsizliği, haysiyetsizliği, ahlaksızlığı v.b.lerini asla yapamaz..)
En önemliside gizlilik olmalı bence,topluma
karşı müslüman
gözüküp yapılmalı bu
işlemler.
(Evet en önemlisi bu, Müslüman görünüp kandırma, Asla Dinlerden öygür insan Müslüman takiyesi yapmaz ve yapamaz )
İnanıyorum ki Türk Milleti'nin aydınlanmaya çok ihtiyacı var, fakat bu ayddınlatma Arapça ve namertçe değil, Mertçe ve Türkçe olmalıdır.
Bazen sokaklar birçok belayı def eder yeterki sokaklarda yürümesini bilelim.
Eğrisi ve doğrusu ile bunlar benim düşüncelerim. Esenkalın.
Bunlar gibi başarılı olmak için önce 40-50 senelik bir zamana ihtiyaç var. Daha sonra bir allah ve peygambere ihtiyaç var.
Sinsi şekillerle ve vaatlerle cemaatler kurup o masum insanları, din öne sürülerek salya sümük ağlayarak onların önce akıllarını daha sonra paralarını almamız gerekir.
(Bizim Ümmet inanışımız yok, yalandanda olsa yandaşlarımızı aldatamayız, o insanları kullanamayız)
(Siyaset, dürüstlük, seref, haysiyet ve namus kavramlarını ayaklar altına alır, bizlerin ayaklar altına verecek kulak kirimiz dahi yok)
Örgütlenme olmalı
fakat basit bir
örgütlenme
değil,bürokrat polis
asker ne kadar bu
örgütlenmeli.
(Bunlar gibi gizli işler yapıp yeraltına inemeyiz, bizim gizli saklimız olamaz ve yakişmaz)
Aynı tip bir
örgütlenmeyi özgür
olacaktır.
(Dinlerden özgür insan(lar) ilk başta öncelikle Takiye yapamaz. Halkını parçalayıp bendensin veya değilsin deyip birbirine düşman edemez. İktidar olmak için her türlü şerefsizliği, haysiyetsizliği, ahlaksızlığı v.b.lerini asla yapamaz..)
karşı müslüman
gözüküp yapılmalı bu
işlemler.
(Evet en önemlisi bu, Müslüman görünüp kandırma, Asla Dinlerden öygür insan Müslüman takiyesi yapmaz ve yapamaz )
İnanıyorum ki Türk Milleti'nin aydınlanmaya çok ihtiyacı var, fakat bu ayddınlatma Arapça ve namertçe değil, Mertçe ve Türkçe olmalıdır.
Bence savaşta her yol makbuldur, ahlak kişiden kişiye göre değişir.Bana kalırsa halka direk hitap ederek öldürülmek ve teşhir edilmekten başka bir şey kazanmayacağız.Dediğiniz gibi 50 sene gerek , sorun değil biz başaralım bizden sonraki nesiller meyvelerini yesin.
Şunu unutmayın yer altına çekilen pek çok örgüt başarılı olmuştur.Fethullah Gülen ne diyor biz güçlü konuma gelene kadar gerekirsse onlar gibi şarap için , zina yapın diye.Gizlice geldikleri nokta ortadadır.Sizin tabirinizle namuslu ve dürüst yollarla başarılı olabileceğiniz bir şey değil bu.
Gizli olarak ateistliğimizi yaşamalıyız.Yer altına çekilmeliyiz,Türkiye'de üst makamlardaki insanlar ateist olduğu gün açıklamak en mantıklısıdır bana göre bundan sonrada ülkede halka rağmen hızlı bir şekilde reformlar başlar ve ateist neslin temelleri atılır.
Siz halka seslensenizde ülkemizdeki insanlar düşünmekten okumaktan aciz yaratıklar.
Malesef ki malesef demek zorundayım bu ülkede bir şey başarmak istiyorsanız halka rağmen yapmanız gerekir.
Bu ülkede cumhuriyet halka rağmen ilan edilmiştir.Cumhuriyeti getiren bu ülkede üst mertebede insanlardır malesef bu ülkede halk hareketi olmamıştır , olacağınada inancım yok.Bu ülkede insanların mantığı büyüklerimiz bilir ( yani kendilerinin yerine birilerinin kaderlerini yönlendirmesini istiyorlar)
gerekirse yalandan camiye girelim oruç tutalım onlar büyüklerimiz dediği kişiler ateist olduğunda özgür düşünceden insan olduklarında da reformlar gerçekleşir.
Bu şekilde başarı ve hedeflerinne ulaşmış örgütler:
Bkz:Gülen Cemaati,Masonluk,Tapınak Şövalyeleri,Siyonistler
Savaşta her yol mübahtır.
Sizi takdir ediyorum ama sizin yolunuzdan devam edersek hiçbir şey değişmeyecek.
Örgütlenme olmalı
fakat basit bir
örgütlenme
değil,bürokrat polis
asker ne kadar bu
örgütlenmeli.
Aynı tip bir
örgütlenmeyi özgür
olacaktır.
karşı müslüman
gözüküp yapılmalı bu
işlemler.
Bence savaşta her yol makbuldur, ahlak kişiden kişiye göre değişir.Bana kalırsa halka direk hitap ederek öldürülmek ve teşhir edilmekten başka bir şey kazanmayacağız.Dediğiniz gibi 50 sene gerek , sorun değil biz başaralım bizden sonraki nesiller meyvelerini yesin.
Şunu unutmayın yer altına çekilen pek çok örgüt başarılı olmuştur.Fethullah Gülen ne diyor biz güçlü konuma gelene kadar gerekirsse onlar gibi şarap için , zina yapın diye.Gizlice geldikleri nokta ortadadır.Sizin tabirinizle namuslu ve dürüst yollarla başarılı olabileceğiniz bir şey değil bu.
Gizli olarak ateistliğimizi yaşamalıyız.Yer altına çekilmeliyiz,Türkiye'de üst makamlardaki insanlar ateist olduğu gün açıklamak en mantıklısıdır bana göre bundan sonrada ülkede halka rağmen hızlı bir şekilde reformlar başlar ve ateist neslin temelleri atılır.
Siz halka seslensenizde ülkemizdeki insanlar düşünmekten okumaktan aciz yaratıklar.
Malesef ki malesef demek zorundayım bu ülkede bir şey başarmak istiyorsanız halka rağmen yapmanız gerekir.
Bu ülkede cumhuriyet halka rağmen ilan edilmiştir.Cumhuriyeti getiren bu ülkede üst mertebede insanlardır malesef bu ülkede halk hareketi olmamıştır , olacağınada inancım yok.Bu ülkede insanların mantığı büyüklerimiz bilir ( yani kendilerinin yerine birilerinin kaderlerini yönlendirmesini istiyorlar)
gerekirse yalandan camiye girelim oruç tutalım onlar büyüklerimiz dediği kişiler ateist olduğunda özgür düşünceden insan olduklarında da reformlar gerçekleşir.
Bu şekilde başarı ve hedeflerinne ulaşmış örgütler:
Bkz:Gülen Cemaati,Masonluk,Tapınak Şövalyeleri,Siyonistler,Türkiye'deki sabetaycı dönmeler(bugün Türkiye'nin kaymak tabakası onlardır nam-ı diğer beyaz Türkler)
Savaşta her yol mübahtır.
Sizi takdir ediyorum ama sizin yolunuzdan devam edersek hiçbir şey değişmeyecek.
Bence savaşta her yol makbuldur, ahlak kişiden kişiye göre değişir
Sayokan;
Savaşta birçok şey makbul olabilir de, sen cepheyi neye göre belirledin doğrusu anlamış değilim.
Şimdi zaman zaman söylemlerinden şöyle sonuçlar çıkarıyorum.
1. Bireysellik belirleyicidir. Toplumun zaten kafası basmaz. O halde ne diye toplum için uğraşacağım, bireysel menfaatimi düşünmem daha akıllıca.
O halde kafamı kullanarak üst yerlere çıkmalıyım, güç elde etmeliyim. Çünkü menfaatim, çıkarım buna bağlı.
2. 1. de belirttiğim gibi güce odaklanmalıyım, bunun için ahlak, kural vb. diye bir şey olamaz.
Kısaca gücü elde etmek için kolayca oportunist olabilirim.
Yani gücü elde etmek için şeriatçı ile şeriatçı, siyonist ile siyonist, ateist ile ateist olmalıyım. Gücü elde edince hepsinin canı cehenneme.
Tek hakikat güç ve bireysel menfaate dayalıdır. Çıkarım neredeyse oradayım. Çıkarım şeriatçı olmaksa şeriatçıyım. Ateist olmaksa ateisttim...
Yukarıda söylenenlere itirazın var mı? Varsa neden itiraz ediyorsun? Madem kişisel çıkar, mevki, güç, para önemli, o zaman neyi savunduğunda bunlara bağlı değişmeyecek mi?
Yoksa neyi savunduğun açık değil mi?
En önemlisi şu: Ve diyelim ki amacın ateizmi savunmak olsun gerçekten. İnsanlar senin bu konuda samimi olduğuna neden inanacak? Gücü elde ettiğinde, en önemli noktalara geldiğinde ne diye toplumun ateist olması veya bunun gibi şeyler üzerinde kafa yoracaksın? Çünkü bu defa insanlar senin konumunu sorgulamaz mı? O yüzden en iyisi dindar olmaları değil mi?
Sayokan;
Savaşta birçok şey makbul olabilir de, sen cepheyi neye göre belirledin doğrusu anlamış değilim.
Şimdi zaman zaman söylemlerinden şöyle sonuçlar çıkarıyorum.
1. Bireysellik belirleyicidir. Toplumun zaten kafası basmaz. O halde ne diye toplum için uğraşacağım, bireysel menfaatimi düşünmem daha akıllıca.
O halde kafamı kullanarak üst yerlere çıkmalıyım, güç elde etmeliyim. Çünkü menfaatim, çıkarım buna bağlı.
2. 1. de belirttiğim gibi güce odaklanmalıyım, bunun için ahlak, kural vb. diye bir şey olamaz.
Kısaca gücü elde etmek için kolayca oportunist olabilirim.
Yani gücü elde etmek için şeriatçı ile şeriatçı, siyonist ile siyonist, ateist ile ateist olmalıyım. Gücü elde edince hepsinin canı cehenneme.
Tek hakikat güç ve bireysel menfaate dayalıdır. Çıkarım neredeyse oradayım. Çıkarım şeriatçı olmaksa şeriatçıyım. Ateist olmaksa ateisttim...
Yukarıda söylenenlere itirazın var mı? Varsa neden itiraz ediyorsun? Madem kişisel çıkar, mevki, güç, para önemli, o zaman neyi savunduğunda bunlara bağlı değişmeyecek mi?
Yoksa neyi savunduğun açık değil mi?
En önemlisi şu: Ve diyelim ki amacın ateizmi savunmak olsun gerçekten. İnsanlar senin bu konuda samimi olduğuna neden inanacak? Gücü elde ettiğinde, en önemli noktalara geldiğinde ne diye toplumun ateist olması veya bunun gibi şeyler üzerinde kafa yoracaksın? Çünkü bu defa insanlar senin konumunu sorgulamaz mı? O yüzden en iyisi dindar olmaları değil mi?
Ben ters giden bir şey göremiyorum.Şahsen dinin kısıtlamaları vb. şeyler ateistliğin çıkarıma olduğunu gösteriyor.Bahsettiğim olay şu insanların hepsini ateist yaptığımızda bizde özgür olacağız zaten,kafası basmayan toplum içinde yaşıyoruz dolaylı olarak bizi etkiliyor . Onları ateist yapmak veya en azından modern bir düşünceye getirmek kendi çıkarıma bağlı olacaktır.Bireysellik ve çıkar önemli dedim doğrudur fakat bu çıkarları gerçekleştirmek doğrultusunda iki kişinin hedefi aynıysa birlik kurarak toplumu oluştururlar.Toplum insanların birbirilerinin çıkarlarını savunmasından dolayı değil,insanların çıkarlarının ortak olmasından dolayı oluşur bana göre.
Biz iktidara geldiğimizde ki öyle bir şey şu an için mümkün gözükmüyor ateist arkadaşlar açıkça diyor takiyeciliğe hayır diye.
Halk ateist olmadan yine gizlenmek zorunda kalacağız bu çoğunluğu müslüman olan bir ülke için geçerli bir plandır.
Fakat 5 de birlik parçalar farklı farklı dinlerden oluşuyorsa laik bir sistem işleyecekse o zaman insanlar ateist olmasın sizin tabirinizle canları cehenneme fakat bunu Türkiye için diyemiyorum.
Ateistler mesela örnek Hristiyan militanları , Türkiye'deki islami militanlara karşı kullanabilir.Buna Savaş Sanatı denir.
Gerçek zaferler hiç güç harcamadan düşmana gücünü tükettirerek kazanılan zaferlerdir.
Yüzlerce ateist yazar ölmüş,yüzlerce genç ölmüş ne işime yarar bu zafer değil gerçekleşen olaylar sonucudur.
Mutlak zafer yara almadan,zararı minimuma indirgeyerek kazanılan zaferdir.
İslami militanlar önünüzde engelse onlara karşı Hristiyan militanları hareketlendirirsiniz.Sizse kimliğini belli etmez sadece sessizce bir köşede beklersiniz.
Savaş sırasında safınızı belli etmemek,hareketlerinizi önceden kestirilemez yapmak çok önemlidir bunun içinde takiyecilik şarttır.
Savaştan kastım mücadeledir.
Bireysel çıkarların hala ön planda olduğunu söylüyorum fakat bireysel çıkarların ortak olması toplumu, kitleyi oluşturur.
Sizin toplumluculuk anlayışınıza karşı çıkmıştım ben.
Sizin toplumculuk anlayışınızda kim olursa olsun hakları savunulmalı herkese yarar sağlanmalı dediniz bende bireysellik dedim.
Bana göre bireysel çıkarlarımın ortak kolduğu kesimler için bir çaba sarfetmek mantıklı.
Umarım yeterince açıklayıcı olmuşumdur.Bu yüzden ateist deist vb. insanlarla ortak bir bireysel çıkarım,isteğim olduğundan onlarla birlikte bir toplumu oluşturuyorum.Fakat kendimi Türkiye'deki 80 milyon insanla aynı ortak çıkarlarda görmüyorum.Sadece yaşama ve özlük hakkımı koruyan (sözde ) bir kurum var .
Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur kafanızdaki soru işaretleri gitmiştir.
Sizin toplumluculuk anlayışınıza karşı çıkmıştım ben.
Sizin toplumculuk anlayışınızda kim olursa olsun hakları savunulmalı herkese yarar sağlanmalı dediniz bende bireysellik dedim.
Bana göre bireysel çıkarlarımın ortak kolduğu kesimler için bir çaba sarfetmek mantıklı.
Sayokan;
Bildiğim kadarıyla benim toplumsallık anlayışımı yanlış biliyorsunuz. Aynı zamanda sosyalistlerin de...
Çünkü sosyalistler sınıfsal ve aynı zamanda bilinçsel anlamda düşünmek durumundadırlar.
İnsanların çıkarları çok önemli ölçüde bu eksen etrafında şekillenir.
Siz işin bilinç tarafına girmişsiniz, sınıfsal bazına pek girmemişsiniz; ama o da çok önemlidir.
Anlaşılması için çok kısaca yazayım:
Birileri (bunlar epey azınlık olsun) dünya kaynaklarının (petrol, enerji,temiz su, maden vb.) çok önemli bir kısmına sahip olsun ve onları istedikleri gibi kullansın. Şimdi diyelim senin gibi düşünen çok sayıda insan bu kaynaklardan önemli ölçüde mahrum olsun.
Bu kaynaklara sahip kişilerin kaynaklarını senin gibi düşünen insanlarla paylaşmasını bekleyemezsin. Çünkü o zaman güçleri, zenginlikleri önemli ölçüde azalacaktır. Onlar da senin gibi ateist olabilirler, ama tek başına aynı düşüncede olmak yeterli değildir. Çünkü onlar aynı zamanda sahiptirler, ayrıcalıklı kesimdirler.
Şimdi sen diyorsun ki ben de aklımı, zekamı kullanacağım, onlar da gibi zengin olacağım.
Senin gibi birçok kişi için bu mümkün değildir.
Ve organize, güçlü ve kaynakları elinde bulunduran kişilere karşı tek başına mücadele etmen de çok zor.
Sayokan;
Bildiğim kadarıyla benim toplumsallık anlayışımı yanlış biliyorsunuz. Aynı zamanda sosyalistlerin de...
Çünkü sosyalistler sınıfsal ve aynı zamanda bilinçsel anlamda düşünmek durumundadırlar.
İnsanların çıkarları çok önemli ölçüde bu eksen etrafında şekillenir.
Siz işin bilinç tarafına girmişsiniz, sınıfsal bazına pek girmemişsiniz; ama o da çok önemlidir.
Anlaşılması için çok kısaca yazayım:
Birileri (bunlar epey azınlık olsun) dünya kaynaklarının (petrol, enerji,temiz su, maden vb.) çok önemli bir kısmına sahip olsun ve onları istedikleri gibi kullansın. Şimdi diyelim senin gibi düşünen çok sayıda insan bu kaynaklardan önemli ölçüde mahrum olsun.
Bu kaynaklara sahip kişilerin kaynaklarını senin gibi düşünen insanlarla paylaşmasını bekleyemezsin. Çünkü o zaman güçleri, zenginlikleri önemli ölçüde azalacaktır. Onlar da senin gibi ateist olabilirler, ama tek başına aynı düşüncede olmak yeterli değildir. Çünkü onlar aynı zamanda sahiptirler, ayrıcalıklı kesimdirler.
Şimdi sen diyorsun ki ben de aklımı, zekamı kullanacağım, onlar da gibi zengin olacağım.
Senin gibi birçok kişi için bu mümkün değildir.
Ve organize, güçlü ve kaynakları elinde bulunduran kişilere karşı tek başına mücadele etmen de çok zor.
Öncelikle hemen belirteyim kıyasınız yanlış olmuş ben aynı düşüncede demedim ortak bireysel çıkarlar diyerek bahsettim.Ateistler şu anda güçsüz konumdadır,ilerde güçlü olursa elbette aralarında bölünme olacak bu kaçınılmaz sondur zaten.Tarihte örnekleri mevcut günümüze bakalım bu dinciler başa gelene kadar tek bilekti başa gelince aralarında anlaşmazlıklar çıktı bu sefer kendi aralarında çatıştılar(bkz:özel yetkili mahkemeler),kurtuluş savaşında zıt görüşte insanlar birlikte savaştı savaşı kazanınca ülkenin yönetimi için bu seferde kendi aralarında savaştılar.
Güçsüzler ilk önce tek yumruk olur sonra parmaklara ayrılır zaten.
Demişsinizki onlar gücü elinde tutuyor sizle paylaşmıyor.Olabilir bu hangi tarafta olduğuma bağlı eğer güçlü taraftaysam sorun yok , güçsüz isem hak eşitlik adalet diye bağırmam gerekir.
Zaten insan olmakta bu değil midir ? İki yüzlülüktür insan olmak.
Ülkemiz bir ülkeyle savaşıp kazanınca fetih , zafer deriz.Onlar aynı eylemi yapınca işgal,alçaklar yurdumuza saldırıyor.
İnsan olmamızın özü budur, bugüne kadar kim dedi evet biz orta asya'dan gelip anadoluyu işgal ettik diye ?
Kimse herkes ekonomik sebeplerdir şudur budur sebepler söyledi.
Taraf olmakta budur zaten iki yüzlülük.
Doğrusu şu anda çağımızda 0 dan insanların zengin olduğu bir çağda sınıflara pekte önem veremiyorum elimde değil.Şahsi görüşüm kişide yeterli zeka azim ve hırs varsa sıfırdan bir dağ olabilir.
Sadece günümüz için değil
belki kötü bir örnek olacak ama basit bir sokak serserisi Hitler , tarih sayfasına geçecek en acımasız dikdatörlerden biri oldu.Bill Gates, Apple bunların bu kadar zengin olacağını hangimiz tahmin ederdi ?
Kapitalizmden daha az vahşi bir düzen dünyaya getirilmesi benimde çıkarıma olur, fakat bu sistem sınıf değişimine izin vermiyor diyemezsiniz.
Daha öncede dediğim gibi birileri alt tabakayı diğerleri üst tabakayı oluşturur.
Bu böyle olmak zorundadır, en azından şu anki koşullar için öyle.Ne zamanki bilim yeterince gelişir dünyadaki dünyevi işleri tamamen makineler üstlenir insan gücüne gerek kalmazsa o zaman belki eşitlikten söz edebiliriz.
Komünizm hakkında genel bilgilerim dolaylıdır,hakkında yazılar,özetle amaçları,ailemden edindiğim bilgiler.Manifesto ve kapitali okumaya başladım 1-2 sene içinde bitiririm umarım.Belki o zaman sizi daha iyi anlarım.
Ateistler şu anda güçsüz konumdadır,ilerde güçlü olursa elbette aralarında bölünme olacak bu kaçınılmaz sondur zaten.
Ateistlerin güçsüz olduğunu nereden çıkardınız, ya da bundan ne kadar eminsiniz...
Dünya finans çevrelerine, paraya ve güce sahip olanlar belki de ateist. Ama kitlelerin dindar olması belki işlerine geliyor. Hatta bunlar bizzat kitlelerin dindar olması için çaba harcıyor.
O yüzden gücü ellerinde bulunduranlar ateist ise ateistlerin aslında o kadar da güçsüz olmadıklarını düşünebiliriz. Ama onların derdi ateizmden ziyade kendi güçlerinin devamıysa böyle aldatıcı görüntüler de çıkabilir pekala.
Doğrusu şu anda çağımızda 0 dan insanların zengin olduğu bir çağda sınıflara pekte önem veremiyorum elimde değil.Şahsi görüşüm kişide yeterli zeka azim ve hırs varsa sıfırdan bir dağ olabilir.
Sadece günümüz için değil
belki kötü bir örnek olacak ama basit bir sokak serserisi Hitler , tarih sayfasına geçecek en acımasız dikdatörlerden biri oldu.Bill Gates, Apple bunların bu kadar zengin olacağını hangimiz tahmin ederdi ?
Olasılık ortada.
Dünyada kaç tane Bill Gates, vb. var. Toplasan bunların sayısı kaç kişidir acaba?
Dünyada kaç kişi yaşıyor peki, 6 milyar mı, 7 milyar mı?
Sadece azim ve çalışma, zeka ile oluyorsa, demek ki insanların büyük çoğunluğu, %99 belki de, son derece yeteneksiz ve son derece tembel...
Doğrusu ben bu kanıda değilim...
Üstelik insanların çoğu çok çalışkan ve yetenekli bile olsa şimdiki sistemde hepsinin zengin olmasına imkan yok. Elbette bir kaç kişi zengin olabilir, ama çoğunluk için bu mümkün değil.
Söylediklerime katılmayabilirsiniz, belki de bunu yaşayarak görmeniz ve anlamız daha iyi olacak.
Dikkatlice araştırdığınızda şu anda en büyük kapitalist patronların Yahudi olduklarını farkedersiniz,ve patronlar gayette iyi hizmet ediyor kendiyle aynı saftakilere. Bugün 50 yılda güçlü diyebileceğimiz bir devlet kurulmuştur Amerika İngiltere'de yaşayan Yahudi para babaları sayesinde.
2.dünya savaşına Fransa,ABD 'nin katılımında çok büyük roller oynamışlardır özellikle de Rothschild ailesi,bu fikirlerimi paylaşmaktan çekiniyorum çünkü yahudilere toz kondurunca insanlar anti-semitist gözüyle bakıyor fakat bu bir gerçek.
Size şu anda dünyaya hakim zihniyetin Siyonist zihniyet olduğunu açıkça söyleyebilirim.Katılırsınız katılmazsınız orası ayrı fakat orta doğudaki dengeleri incelediğinizde İsrail'in dış güvenliğini ABD , AB bunların nasıl sağlamaya çalıştığını görürsünüz.
Araştırmanız için tavsiye ediyorum,Amerika'yı 2.dünya savaşına sokmanın bir siyonist planı olduğunu söyleyen Amerika vatanseverleri suikastlere kurban gitmesi tesadüf müdür ?
Dediğim gibi belki anti semitist diyeceksiniz fakat Yahudileri çok büyük oranda takdir eden biriyim 200 senede dünyada etkin bir güç olmayı başarmış ve bilim dünyasına çok büyük katkıda bulunmuşlardır.
Dünya'da etkin olan gücün ateistler olduğunu zannetmiyorum , ateistlerse bile Yahudi ırkçısı ateistler olabilir.
Komplo teorisi gibi gelecek heralde ama dediğim gibi Amerika'daki suikast(şüpheli ölümler) tesadüf olamaz.
Fransa'yı ikinci dünya savaşına sokan elçi katilinin yahudi olması ( bu söylediğim çok alakasız olabilir çünkü çok uzun süre önce bu bilgiyi edindim doğru hatırlamıyor olabilirim)
bunlar tesadüf değil.
Dünyada diğer ırklarla nadiren karışmış olmaları,kutsal kitaplarında açık bir biçimde ırkçı ifadelerin geçmesi bence gerçek ap açık ortadadır.
Bu benim görüşüm , katılırsınız katılmazsınız size kalmış.
Öte yandan olasalığa gelirsek daha önceden dediğim gibi herkes Bill Gates olamaz ama kapıcı çocuğu olarak doğup doktor olabilir . Bu çok büyük bir sınıf atlayışı değil ama kendi çaplarında büyüktür.
Herkesten Bill Gates olmasını beklemek saçma dediğim gibi rekabet rekabet seçilim seçilim !
En zirvede 1-2 kişi daha altta 3-5 kişi böyle gider Türkiye'de fakir ailelerden olupta bugün zengin milletvekili olan pek çok doktor vardır.
Onlarda küçük çaptada olsa sınıf atlamışlardır.Bill Gates bunun en uç örneğidir.
Dikkatlice araştırdığınızda şu anda en büyük kapitalist patronların Yahudi olduklarını farkedersiniz,ve patronlar gayette iyi hizmet ediyor kendiyle aynı saftakilere. Bugün 50 yılda güçlü diyebileceğimiz bir devlet kurulmuştur Amerika İngiltere'de yaşayan Yahudi para babaları sayesinde.
2.dünya savaşına Fransa,ABD 'nin katılımında çok büyük roller oynamışlardır özellikle de Rothschild ailesi,bu fikirlerimi paylaşmaktan çekiniyorum çünkü yahudilere toz kondurunca insanlar anti-semitist gözüyle bakıyor fakat bu bir gerçek.
Size şu anda dünyaya hakim zihniyetin Siyonist zihniyet olduğunu açıkça söyleyebilirim.Katılırsınız katılmazsınız orası ayrı fakat orta doğudaki dengeleri incelediğinizde İsrail'in dış güvenliğini ABD , AB bunların nasıl sağlamaya çalıştığını görürsünüz.
Araştırmanız için tavsiye ediyorum,Amerika'yı 2.dünya savaşına sokmanın bir siyonist planı olduğunu söyleyen Amerika vatanseverleri suikastlere kurban gitmesi tesadüf müdür ?
Dediğim gibi belki anti semitist diyeceksiniz fakat Yahudileri çok büyük oranda takdir eden biriyim 200 senede dünyada etkin bir güç olmayı başarmış ve bilim dünyasına çok büyük katkıda bulunmuşlardır.
Dünya'da etkin olan gücün ateistler olduğunu zannetmiyorum , ateistlerse bile Yahudi ırkçısı ateistler olabilir.
Komplo teorisi gibi gelecek heralde ama dediğim gibi Amerika'daki suikast(şüpheli ölümler) tesadüf olamaz.
Fransa'yı ikinci dünya savaşına sokan elçi katilinin yahudi olması ( bu söylediğim çok alakasız olabilir çünkü çok uzun süre önce bu bilgiyi edindim doğru hatırlamıyor olabilirim)
bunlar tesadüf değil.
Dünyada diğer ırklarla nadiren karışmış olmaları,kutsal kitaplarında açık bir biçimde ırkçı ifadelerin geçmesi bence gerçek ap açık ortadadır.
Bu benim görüşüm , katılırsınız katılmazsınız size kalmış.
Sayokan;
Çok fazla idealist temelde düşünmüyorum doğrusu.
Ve aynı zamanda kimsenin kafasının içine açıp bakacak durumda da değilim.
Siyonizm ile ilgili çok şey yazılıp, söyleniyor.
Dediğiniz gibi dünyayı siyonistler yönetiyor olabilir, ama bu neyi değiştirecek ki, baştaki kişiler ateist olsalar ne değişecek, çok mu iyi olacak?
Örneğin Çin'in başındaki insanların bildiğim kadarıyla belli bir dini inancı yok, bunlar siyonist de değil, peki Çin işçisi için değişen ne?
Doğrusu şu anda çağımızda 0 dan insanların zengin olduğu bir çağda sınıflara pekte önem veremiyorum elimde değil
0 dan bir şeyler mi oluyor?
Bill Gates, Apple vb. dikkat ettiyseniz Amerika'dan çıkıyor, Afrika'dan filan değil.
Amerika ise dünya kaynaklarını en fazla kullanan ülke.
Yani sıfırdan kimsenin bir şey yaptığı yok.
Öte yandan olasalığa gelirsek daha önceden dediğim gibi herkes Bill Gates olamaz ama kapıcı çocuğu olarak doğup doktor olabilir . Bu çok büyük bir sınıf atlayışı değil ama kendi çaplarında büyüktür.
Herkesten Bill Gates olmasını beklemek saçma dediğim gibi rekabet rekabet seçilim seçilim !
En zirvede 1-2 kişi daha altta 3-5 kişi böyle gider Türkiye'de fakir ailelerden olupta bugün zengin milletvekili olan pek çok doktor vardır.
Onlarda küçük çaptada olsa sınıf atlamışlardır.Bill Gates bunun en uç örneğidir.
Evet dediklerinde kısmen haklısın...
Ama sanıyorsun ki bu hep böyle devam edecek, kapitalizm insanlara iş imkanı yaratacak, büyüyecek, insanlar doktor, mühendis, şu bu olacak keseler dolacak, sınıf atlayacak duracak...
Doktor olup zengin olmak bile epey zorlaşmaya başladı...
Doktorların şimdiki durumu eskisi gibi değil. Hastalar eskisi gibi değil. (Özellikle yeni başlayanlar için konuşuyorum)...Üstelik kaç kişi doktor oluyor ki? Üstelik son zamanlarda kapıcı çocuğu olup da doktor olan çok kişi duymadım. Olsa bile bin, on bin kapıcıdan bir kişi filan olabilir.
Şimdi hastalar kazanamaz ise, işsiz olursa, berbat ve son derece gerilimli bir yaşantı sürerse doktorluk nasıl olacak?
Şimdiye kadar iyi idi. Ama artık kazın ayağı yavaş yavaş değişmeye başladı...
Bundan sonra filmin tersini görmeye başlayacaksın.
Sayokan;
Çok fazla idealist temelde düşünmüyorum doğrusu.
Ve aynı zamanda kimsenin kafasının içine açıp bakacak durumda da değilim.
Siyonizm ile ilgili çok şey yazılıp, söyleniyor.
Dediğiniz gibi dünyayı siyonistler yönetiyor olabilir, ama bu neyi değiştirecek ki, baştaki kişiler ateist olsalar ne değişecek, çok mu iyi olacak?
Örneğin Çin'in başındaki insanların bildiğim kadarıyla belli bir dini inancı yok, bunlar siyonist de değil, peki Çin işçisi için değişen ne?
0 dan bir şeyler mi oluyor?
Bill Gates, Apple vb. dikkat ettiyseniz Amerika'dan çıkıyor, Afrika'dan filan değil.
Amerika ise dünya kaynaklarını en fazla kullanan ülke.
Yani sıfırdan kimsenin bir şey yaptığı yok.
Amerika'nın Irak'a girmesi Amerikan petrol firmalarına para kazandırdı Bush gibi tüccarlara para kazandırdı Amerikan halkına bir şey kazandırmadı.
Yani Amerikan'ın o muhteşem kaynaklarından değil bu kişiler zekalarıyla bir yere varmıştır.Geleceği görüşleriyle bir yere varmışlardır.
Mehmet Öz bugün çok ünlü bir kalp cerrahı ve şovmendir Türkiye'den çıkmıştır.
Şunu unutmayın zeka ve azim olduktan sonra fırsatlar hep önünüze çıkacaktır.
Evet dediklerinde kısmen haklısın...
Ama sanıyorsun ki bu hep böyle devam edecek, kapitalizm insanlara iş imkanı yaratacak, büyüyecek, insanlar doktor, mühendis, şu bu olacak keseler dolacak, sınıf atlayacak duracak...
Doktor olup zengin olmak bile epey zorlaşmaya başladı...
Doktorların şimdiki durumu eskisi gibi değil. Hastalar eskisi gibi değil. (Özellikle yeni başlayanlar için konuşuyorum)...Üstelik kaç kişi doktor oluyor ki? Üstelik son zamanlarda kapıcı çocuğu olup da doktor olan çok kişi duymadım. Olsa bile bin, on bin kapıcıdan bir kişi filan olabilir.
Şimdi hastalar kazanamaz ise, işsiz olursa, berbat ve son derece gerilimli bir yaşantı sürerse doktorluk nasıl olacak?
Şimdiye kadar iyi idi. Ama artık kazın ayağı yavaş yavaş değişmeye başladı...
Bundan sonra filmin tersini görmeye başlayacaksın.
Bu dünya nüfusuylada orantılı değil midir ?
Bu senaryonun tersini görmemek için emin olun bir şeyler yapacaklardır.
İnsan yapımı virüsler savaşlar,katliamlar.
Dediğiniz toplulukların ekonomik evrilme aşaması değil midir ?
Pek çok komünist liderin savunduğu bu görüş gerçekleşebilir gerçekleşmesi mümkündür , mümkün değil demiyorum belkide komünist tek bir dünya devleti gerçekleşebilir 100 sene içinde fakat ben eminimki bunun çöküşüde olacaktır.
İnsanlar o düzende de rahat durmayıp hileler,ve topluluklar oluşturup yine halk tabiriyle fitne fesat çıkacaktır sonrada içe çöküş başlayacaktır.
Komünist bir sistem insan doğasına aykırdır, insanın özü bencilliğindedir.
Amerika'nın Irak'a girmesi Amerikan petrol firmalarına para kazandırdı Bush gibi tüccarlara para kazandırdı Amerikan halkına bir şey kazandırmadı.
Evet öyle Amerikan halkı artık eskisi gibi kazanamıyor.
Gelişmiş kapitalist ülkeler gerileme aşamasında. Öyle sınıf atlamak filan artık eskisi kadar kolay değil.
Yani Amerikan'ın o muhteşem kaynaklarından değil bu kişiler zekalarıyla bir yere varmıştır.Geleceği görüşleriyle bir yere varmışlardır.
Salt zeka ile maddi kaynaklar olmadan bir yerlere varmak mümkün değil. Zeka etkili olmuştur ama söylediğin şeyler sadece zeka ile ilgili değil.
Mehmet Öz bugün çok ünlü bir kalp cerrahı ve şovmendir Türkiye'den çıkmıştır
Doktorlar çıkıyor, ama Bill Gates gibi birini duymadım şimdiye kadar. Türk bir Bill Gates olabilir ama nerede olurdu sence Amerika'da mı Türkiye'de mi? Türkiye'de Bill Gates çıksa bile bunları satabileceği bir şey yoksa ne işe yarar?
Buradan Amerika'ya gidip başarılı olanlar da çok defa Amerika fırsat verdi o yüzden şunu şunu başardık diyorlar.
Şimdi daha kaba bir şekilde söz edelim: adam çok iyi bir astronot, uzayda dolaşabilecek kadar iyi. Senin onu gönderecek, aracın, paran, şuyun buyun yoksa, bu adam Amerika'ya gidip uzaya çıkınca işte bak adam salt zekası ile uzaya çıktı demenin tek başına bir anlamı yok.
Adamı oraya gönderen, çıkartan bu imkanı veren Amerika diyorum. O da bu gücü dünya kaynaklarını sömürerek yapıyor.
Eskisi kadar sağlam yapamıyor çünkü belli sınırlara dayandı artık.
Bu dünya nüfusuylada orantılı değil midir ?
Bu senaryonun tersini görmemek için emin olun bir şeyler yapacaklardır.
İnsan yapımı virüsler savaşlar,katliamlar.
O söylediklerinin hepsi bu senaryonun tersinin gerçekleşmesidir.
Milyarlarca kişi ölse dediğim gibi adam sınıf atlasa ne olacak, öldükten sonra bunun ne anlamı var değil mi?
Ama en üst sınıflar bu savaşlardan sağ çıkabilir tabii.
Sen de sanırım en üst sınıflarda var olacağını sanıyorsun.
Dediğiniz toplulukların ekonomik evrilme aşaması değil midir ?
Pek çok komünist liderin savunduğu bu görüş gerçekleşebilir gerçekleşmesi mümkündür , mümkün değil demiyorum belkide komünist tek bir dünya devleti gerçekleşebilir 100 sene içinde fakat ben eminimki bunun çöküşüde olacaktır.
Öyle tabii...Çöküş her zaman olacaktır. Bu doğanın kanunu.
Ama nasıl olsa ölüm var deyip gece gündüz sigara vb. içmek, sağlığına hiç dikkat etmeden çılgınlar gibi yaşamak, ölümüne kavgalara girmek çok mantıklı değil.
Sanırım mantıklı olan insanın organlarına, sağlığına dikkat göstererek yaşamaya çalışması.
Ama kapitalizm eceline susamış biri gibi çılgın bir Amok koşucusu veya kudurmuş biri gibi yoluna devam ediyor. Bu durumda çok umutlu olamıyorum.
Evet öyle Amerikan halkı artık eskisi gibi kazanamıyor.
Gelişmiş kapitalist ülkeler gerileme aşamasında. Öyle sınıf atlamak filan artık eskisi kadar kolay değil.
Salt zeka ile maddi kaynaklar olmadan bir yerlere varmak mümkün değil. Zeka etkili olmuştur ama söylediğin şeyler sadece zeka ile ilgili değil.
Doktorlar çıkıyor, ama Bill Gates gibi birini duymadım şimdiye kadar. Türk bir Bill Gates olabilir ama nerede olurdu sence Amerika'da mı Türkiye'de mi? Türkiye'de Bill Gates çıksa bile bunları satabileceği bir şey yoksa ne işe yarar?
Buradan Amerika gidip başarılı olanlar da çok defa Amerika fırsat verdi o yüzden şunu şunu başardık diyorlar.
Şimdi daha kaba bir şekilde söz edelim: adam çok iyi bir astronot, uzayda dolaşabilecek kadar iyi. Senin onu gönderecek, aracın, paran, şuyun buyun yoksa, bu adam Amerika'ya gidip uzaya çıkınca işte bak adam salt zekası ile uzaya çıktı demenin tek başına bir anlamı yok.
Adamı oraya gönderen, çıkartan bu imkanı veren Amerika diyorum. O da bu gücü dünya kaynaklarını sömürerek yapıyor.
Eskisi kadar sağlam yapamıyor çünkü belli sınırlara dayandı artık.
Haklısınız fakat kendiniz söylüyorsunuz eğer salt bir zeka varsa Amerika fırsat veriyor, yani illaki birileri fırsat veriyor değil mi?
Öte yandan önceki mesajımda da belirttim yüz sene içinde dünya komünist bir yapılanmaya gitse şaşırmam ama çöküşüde olacaktır diyorum.
Ve çöküşünün sebebi ırkçılık olacaktır.
Irkçılığı hafife almamanızı tavsiye ederim.
İnsanları dinden bile iyi motive eden ırkçılıktır,ve bir sigara bir uyuşturucu gibidir onun verdiği motivasyona ihtiyaç duymaya başlarsınız.
Bir nazi askeri şöyle demiş
"Biz Rusya'ya saldırırken üşümüyorduk çünkü biz üstün ırktık"
Savaşı kaybettiklerinde üşümeye başladığını söylüyor bu mecaz olabilir ama inanın bana bu derece güçlü bir motivesi var.
Utanarak söylüyorum ama 1 sene öncesine kadar bende ırkçı bir insandım,ve inanın bana verdiği motivasyon hiçbir şeyle kıyaslanamaz kendinizi her şeyi yapmaya kadir görürsünüz ve bir sigara gibidir çektikçe daha çok istersiniz.
Şu anda bile Kürt ermeni birkaç millete daha öfke demeyeyimde sebebini bilmediğim bir anti patim var bunu o yıllarda kendi beynimi yıkamama bağlıyorum.
Irkçılık tarihin tozlu sayfalarına gömüldü diyenler yanılıyor, karanlıkta bekleyen bir canavardır . Ortaya çıkışı korkunç olacaktır inanın bana.
Irkçılık çürümüş saçma fikirdir diyenler, ırkçılar yöntemlerini değiştirdi bugün bunu duygularla değil Genlere DNA'lara dayandırarak yapıyorlar bilimsel dayanak kullanıyorlar.
Yani sizin bahsettiğiniz sistem çıktığında insanlar ekonomik anlamda huzura erebilir ama tek bir dünya kültürü yaratmanızda gerekecek bu da imkansız gibi duruyor.
Saygılarımla yani bir kısır döngü aslında sürekli bir sistem değişimi ihtilal ardından devrim.
Mükemmel bir sistem ayarlayamıyoruz çünkü mükemmellik ütopiktir .
Saygılar...
O söylediklerinin hepsi bu senaryonun tersinin gerçekleşmesidir.
Milyarlarca kişi ölse dediğim gibi adam sınıf atlasa ne olacak, öldükten sonra bunun ne anlamı var değil mi?
Ama en üst sınıflar bu savaşlardan sağ çıkabilir tabii.
Sen de sanırım en üst sınıflarda var olacağını sanıyorsun.
Öyle tabii...Çöküş her zaman olacaktır. Bu doğanın kanunu.
Ama nasıl olsa ölüm var deyip gece gündüz sigara vb. içmek, sağlığına hiç dikkat etmeden çılgınlar gibi yaşamak, ölümüne kavgalara girmek çok mantıklı değil.
Sanırım mantıklı olan insanın organlarına, sağlığına dikkat göstererek yaşamaya çalışması.
Ama kapitalizm eceline susamış biri gibi çılgın bir Amok koşucusu veya kudurmuş biri gibi yoluna devam ediyor. Bu durumda çok umutlu olamıyorum.
En üst sınıftan olmak için çaba göstermek hepimizin birinci ödevi zaten.Kapitalist sistemin getirdiği bir sorundur bu :)
Yaşama şansı, daha iyi yaşam koşulları,daha fazla özgürlük için üst sınıfa girmemiz şart.
Ahlaksız
18-07-2012, 21:00
Evet, fakat siyasi bir parti çatısı altında örgütlenmeli
Dedim:)
Dernek filan boş işler..Seçimlere dinsiz bir parti girmek zorunda..Yoksa varlığımızı kimse umursamaz!
Dedim:)
Dernek filan boş işler..Seçimlere dinsiz bir parti girmek zorunda..Yoksa varlığımızı kimse umursamaz!
Bunu yaparak kendinizi hedef haline getirirsiniz sadece.Bu partinin kadrosunu kimler oluşturacak dinsizliğini açık açık belirtecek iş adamı profesör sanatçı emekli bürokrat asker varmı bunlar ?
Dediğim noktaya geri dönüyoruz bir amaç doğrultuddunda parti kurmak istiyorsanız sağlam temeller üzerine oturması gerek.
Şu takiyeciliği yapmış olsaydı bu ülkedeki ateistler bugün durum çok farklı olurdu...
%2,3 lük olarak bunu yapmak intihardır halka kendini parçalatmaktır.
Yani sizin bahsettiğiniz sistem çıktığında insanlar ekonomik anlamda huzura erebilir ama tek bir dünya kültürü yaratmanızda gerekecek bu da imkansız gibi duruyor.
En üst sınıftan olmak için çaba göstermek hepimizin birinci ödevi zaten.Kapitalist sistemin getirdiği bir sorundur bu
Yaşama şansı, daha iyi yaşam koşulları,daha fazla özgürlük için üst sınıfa girmemiz şart.
Aslında birçok insan için en üst sınıflarda yer almak tüm dünyaya komünist sistem getirmekten çok daha zordur. Hatta imkansızdır.
Sorun insanlarının çoğunun bunu görememesidir. Dediğiniz gibi belki de asla göremeyeceklerdir.
Diğer bir nokta daha öncede söylediğim gibi kapitalizmin kaçınılmaz biçimde kendini yok etmeye doğru sürüklemesi, bir bakıma intihar etmeye doğru gidişir.
Bu olduğunda ne olur tam bilemiyorum tabii. Çok şey olabilir. Komünizm o zaman insanlar istemese de gelebilir. Ya da dünya insanlar için tümüyle yaşanmaz noktaya doğru sürüklenebilir. Veya bir grup elit insanlarının çoğunu belki de kendilerini de yok edebilir. Veya üst sınıftakiler kendi aralarında da anlaşamayıp birbirlerini de yok edebilirler.
İyi akşamlar ve selamlar.
Ahlaksız
18-07-2012, 22:01
Bunu yaparak kendinizi hedef haline getirirsiniz sadece.Bu partinin kadrosunu kimler oluşturacak dinsizliğini açık açık belirtecek iş adamı profesör sanatçı emekli bürokrat asker varmı bunlar ?
Dediğim noktaya geri dönüyoruz bir amaç doğrultuddunda parti kurmak istiyorsanız sağlam temeller üzerine oturması gerek.
Şu takiyeciliği yapmış olsaydı bu ülkedeki ateistler bugün durum çok farklı olurdu...
%2,3 lük olarak bunu yapmak intihardır halka kendini parçalatmaktır.
Minnacık İsrail koskoca Dünya'yı hizaya getirebiliyorsa,güçlü birkaç bin dinsiz Türkiye'ye her yönüyle etki edebilir..
Eğer biz kafir olarak bu ülkede yaşıyorsak,mutlaka bizleri mecliste temsil edecek birilerini yaratmalıyız..Yoksa daha çoook yanarız!
Minnacık İsrail koskoca Dünya'yı hizaya getirebiliyorsa,güçlü birkaç bin dinsiz Türkiye'ye her yönüyle etki edebilir..
Eğer biz kafir olarak bu ülkede yaşıyorsak,mutlaka bizleri mecliste temsil edecek birilerini yaratmalıyız..Yoksa daha çoook yanarız!
Minnacık İsrail dediniz o konuma gelebilmek için 200 sene harcadı, o konuma gelebilmek için ne kanlar döküldü.
Yahudiler 200 senede başardı bu işi,ilk önce bankalardan başladılar sonra yerli bankerleri etkisiz bıraktılar sonra ise devlet bankalarına dahi hakim oldular en basit özetle.Dünyadaki altın rezervlerini kontrol altına aldılar,1.Dünya Savaşından sonra kurulacak düzende eğer gümüşün değeri olsaydı bu 2.dünya savşına sebebiyet verecek ekonomik krizlerde olmayacaktı.
Yahudi ekonomistler ülkelerin yahudi bankerlere olan borçlarını ödemeyeceğini bile bile gümüşün tedavilden kalkması için çalıştılar.İngiliz Lordla kamarasını ele geçirdiler,Amerika'ya girip oranın yerli zenginlerini ortadan kaldırıp Rothschild ailesinin desteklediği yahudi girişimciler yetiştirdiler. Bunlar bugünnde olmadı sevgili dostum.
Ve Yahudiler bunları yaparken bırakın yahudiyim demeyi , isimleri bile İngilizceydi.Kimse çıkıpta ben yahudiyim diye bağırmadı.
13milyonluk Türkiyen nüfusu (cumhuriyet dönemi sonrasından bahsediyorum)
1milyon yahudi ermeni rum gayri müslim vardı 300 bin yahudi vardı.Bunlar şimdi nerde isimleri değişti müslüman gibi davranıp aramıza karıştılar.
Soner Yalçın'ın efendi beyaz Türkler serisini okumanızı tavsiye ederim.
Yani bu iş sıfırdan parti kurmakla olabilecek bir şey değil.Ateistlerin de böyle bir başarı elde edebileceğinden şüphem yok tek sorun içe kapalı bir yapılanma yapmamız, veya yeterince güçlenene kadar masonluk,lions,rotary benzeri kurumlar içinde barınmamız gerek.
İnanın bana Tayyip'in müslüman olduğunu zannetmiyorum bu kadar yaptığı şeyden sonra, önemli olan şu ülkeye hakim olan zihniyetmi özgür düşünceli olacak yöneten mi?
Eğer ülkeye hakim olursa halk bilinçlenecek ve bilinçlenen halk ABD için yükksek bir tehdit oluşturacaktır şüphesiz,NATO'ya 1950 den beri bağlı olduğumuzu ABD lilerin her yere kadar girmiş olduklarını.
Kısacası fevri hareket etmek yerine çok planlı bir şekilde hareket etmek gerekmektedir.
+ Bu site belirli kurumlar tarafından takip ediliyora şimdiden deşifre olduk demektir :third:
Gerçekten çok karmaşık bir durumdur bu içinde bulunduğumuz.
Fakat ateistlerle bir araya gelebileceğimiz bir kurum yok günlük hayatta internet üzerinden fikir paylaşımı yapıyoruz mecburen.
Dediğim gibi tek yol bu işi tarihte herkesin yaptığı gibi gizli yapmaktır.
Ya da bin ateist birleşip
ülkücüler gibiğ costa rica yı işgal etme planı yapalım :cool:
Tabi bu mizahi bir yaklaşım ama gerçekten açıktan bu işi yapmak intihardır.
Ahlaksız
18-07-2012, 22:31
Sayokan kardeşim,uzun yazma nolur:)
Herkes senin gibi genç değil:)
Ben kendimi dinsiz arkadaşlar için feda etmeye her zaman hazırım..İntiharsa intihar:)
İntihar bombacıları hep müslümanlardan mı çıkacak?
Birazda bizden çıksın:)
Ben kendimi dinsiz arkadaşlar için feda etmeye her zaman hazırım..İntiharsa intihar:)
Aslında uzun zamandır sizin dediğinizi demek istiyorum fakat bildiğiniz üzere ateist deist vb. arkadaşlar kalemle savaşmak istiyor hep anlıyorum ama tamda bunu söyleyecektim.
Eeğer daha fazla yakılmak öldürülmek istemiyorsak karşı harekat yapacak insanlarada ihtiyaç var bugüne kadar yobazlar aydınları yakıyordu.
Birgünde çıkıp ateist bir grup onları yaksaydı belki bu kadar rahat davranamazlardı diye düşünüyorum fakat dediğim gibi siz arkadaşlar hem takiye hem aynı şekilde cevap verme konularında fikir birliğinde değilsiniz :)
Ahlaksız
18-07-2012, 22:59
Aslında uzun zamandır sizin dediğinizi demek istiyorum fakat bildiğiniz üzere ateist deist vb. arkadaşlar kalemle savaşmak istiyor hep anlıyorum ama tamda bunu söyleyecektim.
Eeğer daha fazla yakılmak öldürülmek istemiyorsak karşı harekat yapacak insanlarada ihtiyaç var bugüne kadar yobazlar aydınları yakıyordu.
Birgünde çıkıp ateist bir grup onları yaksaydı belki bu kadar rahat davranamazlardı diye düşünüyorum fakat dediğim gibi siz arkadaşlar hem takiye hem aynı şekilde cevap verme konularında fikir birliğinde değilsiniz :)
Dinsizlerin dağınık olduğu aşikar..Nasıl toplanacak bu insanlar tam bir muamma..
Dinsizlerin dağınık olduğu aşikar..Nasıl toplanacak bu insanlar tam bir muamma..
Bence toplanmaları mümkün değil,özgür düşüncelere sahip insanları belli bir kalıba sokarak disipline etmek çok zor :) + bu görüşteki insanların çoğu hümanist.
Eğer yapılmaya çalışılacaksa en temel olarak doktrin ve ideoloji,bir önder ve kitleye ihtiyacımız var.
Doktrin ve ideoloji yeniden ortaya konulması lazım, çünkü dinsizim demekle olmuyor belli sınırlar çizilmeli belli temel ayaklar olmalı.
Lider;Sempatik ve dinsiz çevrelerce kabul gören biri olması lazım.
Kitle;Disiplinize olacak ve birlikte hareket edecek bir kitle lazım.
Sorun şu burda doktrin ideoloji ve liderlik konularında nasıl hem fikir olacağız?
Bu doktrinin eğitiminin verilmesini özgür düşünceli bir insan nasıl karşılayacak ?
Bunları sizden duymak beni çok üzdü
.BİZLER ONLAR GİBİ OLAMAYIZ OLMAMALIYIZ..TEK BİR MÜSLÜMANIN ÖLMEMESİ İÇİN BENDE HAYATIMI VERİRİM.BİZLER YAŞATMANIN MÜCADELESİNİ VERİYORUZ.öZGÜRLEŞMENİN MÜCADELESİNİ VERİYORUZ .TERÖRÜN HER TÜRÜNE KARŞI OLMAK İNSANİ BİR TUTUMDUR SAYGILARIMLA SEVGİLİ DOSTUM.
Biliyorum ve inanıyorumm.tehdit altında olmamız en zalim saldırılara maruz kalmamız tehdidin ve vahşetin büyüklüğü sizlere bunları söyletiyor.
Ahlaksız
19-07-2012, 00:35
.BİZLER ONLAR GİBİ OLAMAYIZ OLMAMALIYIZ..TEK BİR MÜSLÜMANIN ÖLMEMESİ İÇİN BENDE HAYATIMI VERİRİM.BİZLER YAŞATMANIN MÜCADELESİNİ VERİYORUZ.öZGÜRLEŞMENİN MÜCADELESİNİ VERİYORUZ .TERÖRÜN HER TÜRÜNE KARŞI OLMAK İNSANİ BİR TUTUMDUR SAYGILARIMLA SEVGİLİ DOSTUM.
Biliyorum ve inanıyorumm.tehdit altında olmamız en zalim saldırılara maruz kalmamız tehdidin ve vahşetin büyüklüğü sizlere bunları söyletiyor.
Espri yapıyorum tabi ki sayın xcan:)
Üzerime C4 monte edipte camide ''Darwin en büyüktür'' diyerek kendimi patlatmayı düşünmüyorum:)
Dinsiz insanlar sağlıklı insanlardır..Sağlıklı insanlar sağlıksız eylemlerde bulun(a)maz:)
Şu anda yanlış bir söylemde bulunduğumun farkına vardım .
evet haklısınız baskı ve şiddet insanı etkileyebiliyor.
Dernek veya herhangi bir sivil toplum kuruluşu çatısı altında örgütlenmek daha mantıklı. Gerçi siyasi parti olma yolu da denenebilir diye düşünüyorum. Buradaki maksat, özgür düşünceye sahip insanları bir araya getirip örgütlü mücadele alanı yaratacak hukuki bir zeminde buluşmak ve vermiş olduğumuz mücadeleye yasal araç yaratmaktır.
Nonprofit bir dernek olabilir aslinda.
Ancak bu konuya biraz da, basin dunyasinin el atmasi gerekiyor sanki, mesela bir Fatih Altayli'nin vs. kimselerin programinda bir ateistle konusma yapildigini filan dusunun.
Bu baglamda daha ses getirici, en azindan biz uzayli degiliz cinsinden bir izah olmus olmaz mi?
Yoksa cok mu iyimser dusundum?
Ancak bu konuya biraz da, basin dunyasinin el atmasi gerekiyor sanki, mesela bir Fatih Altayli'nin vs. kimselerin programinda bir ateistle konusma yapildigini filan dusunun.
Bu baglamda daha ses getirici, en azindan biz uzayli degiliz cinsinden bir izah olmus olmaz mi?
Bence gayet makul bir istek fakat sorun şu Türkiye'de ateist , deist vb. düşüncedeki insanları temsil eden bir dernek bile yokken bu nasıl mümkün olacak ?
Bu olduktan sonra dediğiniz normalinde altında bir beklentidir.
Ahlaksız
19-07-2012, 00:59
Basın çok önemli..Basında olan dinsizlerin daha ön planda olmaları lazım..Halkın içinde yaşayan dinsizlerin haklarını belirtmeleri lazım..Dinsizlere tinerci gözüyle bakılmasının önüne geçilmesi için gerekirse Fatih Altaylı gibi isimlere bizzat telefon ederek dinsizler ile ilgili bir program yapmasını rica etmek lazım...
Özdemir İnce dinsiz diye biliyorum..Murat Belge'de dinsiz sanırım..Bu insanlar daha gözönünde olmalılar..Belli mevkilerde olan insanlar susarsa eğer,politikacılarda ''dindar nesil istiyoruz'' diye nara atarlar işte!
Basın çok önemli..Basında olan dinsizlerin daha ön planda olmaları lazım..Halkın içinde yaşayan dinsizlerin haklarını belirtmeleri lazım..Dinsizlere tinerci gözüyle bakılmasının önüne geçilmesi için gerekirse Fatih Altaylı gibi isimlere bizzat telefon ederek dinsizler ile ilgili bir program yapmasını rica etmek lazım...
Özdemir İnce dinsiz diye biliyorum..Murat Belge'de dinsiz sanırım..Bu insanlar daha gözönünde olmalılar..Belli mevkilerde olan insanlar susarsa eğer,politikacılarda ''dindar nesil istiyoruz'' diye nara atarlar işte!
Türkiye'deki dinsizlerin herhangi bir plan ve programı var mıdır Türkiye'deki insanların bilinçlendirilmesine yönelik stratejileri nelerdir,hangi kitle hedef alınmalıdır,hangi yöntemler izlenmelidir.
Bu analizleri yapmamış ve gerekeni yapmamış biz dinsizlerde kusurlu değil miyiz bu konuda ?
Bence programlardan önce bunlar düşünülmeli.
Ahlaksız
19-07-2012, 01:45
Türkiye'deki dinsizlerin herhangi bir plan ve programı var mıdır Türkiye'deki insanların bilinçlendirilmesine yönelik stratejileri nelerdir,hangi kitle hedef alınmalıdır,hangi yöntemler izlenmelidir.
Bu analizleri yapmamış ve gerekeni yapmamış biz dinsizlerde kusurlu değil miyiz bu konuda ?
Bence programlardan önce bunlar düşünülmeli.
Ben yeni sayılırım bu dinsiz Dünya görüşünde:)
O yüzden beni suçlama kardeşim:)
Hem ben sıradan birisiyim,öyle Özdemir İnce gibi bir kariyerim veya bir mevkim yok..Öyle bir konumda olsaydım kesinlikle daha cesur olurdum..Bu insanlara korkak demiyorum ama çok pasif kalıyorlar kardeşim..
Turan dursun gibi bir yiğit çık(a)madı bu ülkeden!
''Can tatlı'' herhalden ondan:)
Espri yapıyorum tabi ki sayın xcan:)
Üzerime C4 monte edipte camide ''Darwin en büyüktür'' diyerek kendimi patlatmayı düşünmüyorum:)
Dinsiz insanlar sağlıklı insanlardır..Sağlıklı insanlar sağlıksız eylemlerde bulun(a)maz:)
:)
''Hitler Hıristiyanlıkla ilgili düşüncelerini açıkça şöyle dile getirmiştir:
"Din yok edilmesi gereken organize bir yalandır. Devlet mutlak yönetici olarak kalmalıdır. Gençken, dini dinamitle yok etmenin gerekli olduğuna inanıyordum. Ancak şu anda daha kurnazca yöntemler kullanılması gerektiğini düşünüyorum... En sonunda dine inanan birkaç yaşlı insan kalacak... Genç ve sağlıklılar(sağlıklılar(!) )bizim tarafımızda… İnsanlarımız din olmadan yaşamayı başarmışlardı. Altı SS bölümünden hiçbirinin dinle bir bağı yok.56
Daniel Gasman The Scientific Origins of National Socialism (Nazizmin Bilimsel Kökenleri) adlı kitabında Hitler'in din düşmanlığının nedenlerini şöyle açıklıyordu:
Hitler biyolojik evrim düşüncesinin geleneksel dine karşı kullanılacak en güçlü silah olduğuna inanıyor ve evrim teorisini benimsemediği için Hıristiyanlığı suçluyordu… Ona göre evrim, günümüze ait bilim ve kültürün en önemli sembolüydü.57''
''Dinsiz insan= sağlıklı insan(!)'' sanrınızla size mutluluklar.
Sevgiler.
"Din yok edilmesi gereken organize bir yalandır. Devlet mutlak yönetici olarak kalmalıdır. Gençken, dini dinamitle yok etmenin gerekli olduğuna inanıyordum. Ancak şu anda daha kurnazca yöntemler kullanılması gerektiğini düşünüyorum... En sonunda dine inanan birkaç yaşlı insan kalacak... Genç ve sağlıklılar(sağlıklılar(!) )bizim tarafımızda… İnsanlarımız din olmadan yaşamayı başarmışlardı. Altı SS bölümünden hiçbirinin dinle bir bağı yok.56
Daniel Gasman The Scientific Origins of National Socialism (Nazizmin Bilimsel Kökenleri) adlı kitabında Hitler'in din düşmanlığının nedenlerini şöyle açıklıyordu:
Hitler biyolojik evrim düşüncesinin geleneksel dine karşı kullanılacak en güçlü silah olduğuna inanıyor ve evrim teorisini benimsemediği için Hıristiyanlığı suçluyordu… Ona göre evrim, günümüze ait bilim ve kültürün en önemli sembolüydü.57''
Sevgiler.
Bunun Hitlerle ne alakasi var baglanti kuramadim.
Demek evrimi Darwin'den once irdeleyen, Tevrat'i hakkini vererek okuyan musluman bilim adamlari da irkciymis bu durumda.
Peygamberiniz de bosa demezdi Hurma insanin halasidir diye ama anlayis farki iste. Beyin kolayca evrilmiyor ne yazik ki..
Bunun Hitlerle ne alakasi var baglanti kuramadim.
Demek evrimi Darwin'den once irdeleyen, Tevrat'i hakkini vererek okuyan musluman bilim adamlari da irkciymis bu durumda.
Peygamberiniz de bosa demezdi Hurma insanin halasidir diye ama anlayis farki iste. Beyin kolayca evrilmiyor ne yazik ki..
Neyin bağlantısını kuramadınız?
Yapmayın lütfen. Yalnız koyu yerleri okumanız yeterli.
Dinsiz insanların tümünün sağlıklı olduğu sanırısını anlamak mı zor gelen?
Bakınız insan denilen varlık çok ama çok tuhaf bir varlıktır yani öğrendiği, biLdiği ve bileceği her şey ama her şey çevresi, gördükleri, yaşadıkları ve yaşayacakları ile ilintilidir.
Siz ne iseniz; bunu doğduğunuz çevreye, gördüklerinize, yaşadıklarınıza borçlusunuz, kendi karakterinizde yapabildiği çıkarımların büyüklüğü kadar.
İnsan çevresi, gördükleri ve yaşadıkları ile bir canavara dahi dönüşebilir.
Sevgiler.
Ahlaksız
19-07-2012, 02:15
Sevgiler.
Sayın Selalim;kendini patlatan bir İsevi-Musevi-Budist-şintoist-hindu-ateist...vb gördünüz mü hiç?
Size THE HURT LOCKER veya DÖRT ASLAN filmlerini izlemenizi tavsiye ederim..Benim film izleyecek zamanım yok derseniz de şu kısa filmi izleyin;(illa film izleteceğim size:))
http://www.youtube.com/watch?v=YXQitpUw82Y&feature=relmfu
http://www.youtube.com/watch?v=MHfdWBcOIPw
Sayın Selalim;kendini patlatan bir İsevi-Musevi-Budist-şintoist-hindu-ateist...vb gördünüz mü hiç?
Size THE HURT LOCKER veya DÖRT ASLAN filmlerini izlemenizi tavsiye ederim..Benim film izleyecek zamanım yok derseniz de şu kısa filmi izleyin;(illa film izleteceğim size:))
Sevgili fthgzl79,
Çok fazla izlemeyi sevmiyorum bu tür görüntüleri (her ne ise; iyi bir şey olmadığı kesin).
Ama neler olup bitmediğini bilmiyor değilim dünya yüzünde. Ben bunların varlığını inkar etmiyorum, yalnızca sizin, ''dinsiz insan= sağlıklı insan''(!) söyleminize dikkat çekmek istedim. Yoksa bu konuda hemfikir olmadığımdan değil.
Dediğim gibi insan denilen varlık tuhaf bir varlık; etkilenen, çok çabuk etkilene bir varlık; etkileniyor.
Bu illaki dinlerden etkilenmesi anlamında değil. Kimi dinsizler de kendilerine yeni ve başka inanacak bir şeyler arıyor; farkında olmadan bu arayış; buluyor da.
İnsanı anlayan, insan için hiçbir zaman kesin konuşmaz.
Sevgiler.
Neyin bağlantısını kuramadınız?
Yapmayın lütfen. Yalnız koyu yerleri okumanız yeterli.
Dinsiz insanların tümünün sağlıklı olduğu sanırısını anlamak mı zor gelen?
Bakınız insan denilen varlık çok ama çok tuhaf bir varlıktır yani öğrendiği, biLdiği ve bileceği her şey ama her şey çevresi, gördükleri, yaşadıkları ve yaşayacakları ile ilintilidir.
Siz ne iseniz; bunu doğduğunuz çevreye, gördüklerinize, yaşadıklarınıza borçlusunuz, kendi karakterinizde yapabildiği çıkarımların büyüklüğü kadar.
İnsan çevresi, gördükleri ve yaşadıkları ile bir canavara dahi dönüşebilir.
Sevgiler.
E hos guzel de, Hitler dinsiz degildi .
Evrim'le nasil alaka kurdunuz onu anlayamadim.
Dinsiz ile dindar arasindaki bariz fark, dinsiz'in, bir baska dinsiz veya ateist tarafindan da elestiri alabilmesidir.
Bir nevi halk diliyle, suru psikolojisi on planda degildir yani, kafa ozgur olunca, ozgur elestiriyi de kolaylikla kaldirir tabusu olmadigi icin.
Mesela siz bir dindar'in, ateistler de haklidir dedigini duyuyor musunuz Turkiye'de?
Ahlaksız
19-07-2012, 02:33
Sevgili fthgzl79,
Çok fazla izlemeyi sevmiyorum bu tür görüntüleri (her ne ise; iyi bir şey olmadığı kesin).
Ama neler olup bitmediğini bilmiyor değilim dünya yüzünde. Ben bunların varlığını inkar etmiyorum, yalnızca sizin, ''dinsiz insan= sağlıklı insan''(!) söyleminize dikkat çekmek istedim. Yoksa bu konuda hemfikir olmadığımdan değil.
Dediğim gibi insan denilen varlık tuhaf bir varlık; etkilenen, çok çabuk etkilene bir varlık; etkileniyor.
Bu illaki dinlerden etkilenmesi anlamında değil. Kimi dinsizler de kendilerine yeni ve başka inanacak bir şeyler arıyor; farkında olmadan bu arayış; buluyor da.
İnsanı anlayan, insan için hiçbir zaman kesin konuşmaz.
Sevgiler.
İzlemeyi sevmemenize üzüldüm açıkcası..İzleyerek bazı konularda gerçekten net fikirler edinebilirsiniz..Görsellik bilgi ile bütünleşince çok etkili olur..Neyse artık..Zorla size film izletemeyiz:)
Kesin konuşma konusunda haklı olduğunuzu pek söyleyemeyeceğim..İnançlı insanların sağlıksız olduğunu kesin olarak söyleyebilirim..Aksini iddia ederseniz buyrun kiramen katibin melekleri ile 24 saat yaşamak nasıl bir fikir anlatın bize:)
Aksini iddia ederseniz buyrun kiramen katibin melekleri ile 24 saat yaşamak nasıl bir fikir anlatın bize:)
Bunu kesin olarak soyleyemezsiniz genelleyerek. Istisnasiz her dindar sagliksiz degildir.
Mesela anne, babaniz veya iman eden bir yakininiz bilissel olarak sagliksiz mi sizce!!!!
Ayni sekilde dinsiz bir skeptic`de (suphecilik ) benzer durumda olabilir.
Oguz Atay ne derdi: Paranoyak olmamiz izlenmedigimiz anlamina gelmez.
İzlemeyi sevmemenize üzüldüm açıkcası..İzleyerek bazı konularda gerçekten net fikirler edinebilirsiniz..Görsellik bilgi ile bütünleşince çok etkili olur..Neyse artık..Zorla size film izletemeyiz:)
Sevgili fthgzl79,
Biliyorum neler olduğunu da ondan. Dünyamız ve insanlık zaten yeterince kötü bir durumda iken, bir de sürekli kötü görüntülerle zihnimi bulandırmak istemediğimden.
Kesin konuşma konusunda haklı olduğunuzu pek söyleyemeyeceğim..İnançlı insanların sağlıksız olduğunu kesin olarak söyleyebilirim..
Tartışılabilir...
Siz yeni mi bıraktınız dinlere inanmayı?
Aksini iddia ederseniz buyrun kiramen katibin melekleri ile 24 saat yaşamak nasıl bir fikir anlatın bize:)
Aslında iyi bir şey olsa gerek :); hiç yalnız kalmıyorsunuz... Yaptıklarınız sürekli kayda geçiyor; onlarla konuşabiliyorsunuz :) ; pazarlık yapıyorsunuz falan :). Buna gerçekten inan biri, ''ama gerçekten'', çok şeyden sakınabilir.
Günümüzde her yere yerleştirilen kameraların kaydının yerini tutuyor bir bakıma. Belki de bir zaman bu çok gerekliydi.
Ben onların varlığını güzel bulurum, efsaneleşmiş de olsa; dünyanın pek çok alanında ve dalında, filmlerden hikayelere hep yer bulmuştur, onlar da hayatın bir tadı.
Beni sınıflandırmayın dedim ama size; bunu hala yapıyorsunuz; şartlanmışlık mı bu?
Sevgiler :)
"Kafirlik ve imân cihanından dışarıda bir yer vardır, orası . . . her genç, her toy kişinin, her güzelin yeri değildir. Öyle eşsiz bir yere, eşsiz bir makama ulaşmak isteyen kişinin, can şükranesi olarak can vermesi, gönül bağışlaması lazımdır."
"Ben sefa denizinde, ruhani zevk denizinde tuz gibi eridim. Bende artık ne küfür kaldı, ne iman, ne tam inanç ne de şüphe."
"Şunu iyi bil ki, aşık müslüman olamaz. Aşk mezhebinde küfürle iman yoktur. Aşkta ne ten vardır, ne akıl, ne can, ne gönül, kim böyle değilse aşık değildir."
"Sır gözüyle, gönül gözüyle mümine de bak, kâfire de bak, bunların herbirinde, kendi inançlarına göre Yâ Rabbi! . . . sesinden, Ya hay! . . . feryadından başka birşey yoktur."
"Medreseyle minare yıkılmadıkça, gösterişsiz olarak, hakikat yollarında yürüyen Hak aşıklarının halleri düzene girmez. Menfaat için yapılan ibadet ve taklite dayanan imân küfür sayılmadıkça: gerçeği idrak edemeyenlerce küfür telakki edilen, hakikati arayan kişinin imânı da hakiki imân olarak kabul edilmedikçe, Allah'ın hiçbir kulu müslüman olamaz."
Sevgiler.
"Kafirlik ve imân cihanından dışarıda bir yer vardır, orası . . . her genç, her toy kişinin, her güzelin yeri değildir. Öyle eşsiz bir yere, eşsiz bir makama ulaşmak isteyen kişinin, can şükranesi olarak can vermesi, gönül bağışlaması lazımdır."
"Ben sefa denizinde, ruhani zevk denizinde tuz gibi eridim. Bende artık ne küfür kaldı, ne iman, ne tam inanç ne de şüphe."
"Şunu iyi bil ki, aşık müslüman olamaz. Aşk mezhebinde küfürle iman yoktur. Aşkta ne ten vardır, ne akıl, ne can, ne gönül, kim böyle değilse aşık değildir."
"Sır gözüyle, gönül gözüyle mümine de bak, kâfire de bak, bunların herbirinde, kendi inançlarına göre Yâ Rabbi! . . . sesinden, Ya hay! . . . feryadından başka birşey yoktur."
"Medreseyle minare yıkılmadıkça, gösterişsiz olarak, hakikat yollarında yürüyen Hak aşıklarının halleri düzene girmez. Menfaat için yapılan ibadet ve taklite dayanan imân küfür sayılmadıkça: gerçeği idrak edemeyenlerce küfür telakki edilen, hakikati arayan kişinin imânı da hakiki imân olarak kabul edilmedikçe, Allah'ın hiçbir kulu müslüman olamaz."
Sevgiler.
Oralar sıcakmı üstat aman deyim güneşte çok gezme!....
Sevgiler.
Bu arkadaşa hak veriyorum,sürekli her alanda ateistlerin.Ateistler daha iyi insanlardır,ateistler sosyal adalete önem verir , ateistler mantık gereği sosyalisttir vs. bu söylemlerden bıkmış biriyim.
Ateistler misyoner değildir bu yüzden bu söylemler yanlıştır kolayca çürütülebileceğinden bize bir fayda sağladığıda yoktur.
Ateistlik dinleri red etmektir.Ateist biri seri katilde olur,ırkçıda olur , dolandırıcıda olur.
Zaten dünyada belli bir noktaya ulaşmış büyük liderler ve insanlar halka karşı inançlı görünsede içlerinde aynı onlarda bizim gibi gerçeği biliyordu kanısındayım.
Şunu da unutmamak lazım,tüm dinler Musevilik hariç renk ırk dil ayrımcılığından kaçınır çünkü yapıları gereği dini yaymak zorundadırlar.Tabi Yahudilerin tarihte misyonerlik gibi bir derdi olmadı olmayacaktır.
Bu yüzden ateistliğin ırkçılığa sağlam bir zemin oluşturduğu bir gerçektir . (Bkz:Hitler)
Hitler sağlıklı bir insan olmayabilir ruh sağlığı bakımından,ancak sokaklarda serseri olarak gezen birinin kazandığı gücü takdir etmek zorundasınız.Bugün hangi sokak serserisi bir ülkenin başına geçebiliyor ?
Burda onun yaptıklarını tartışmıyorum zaten insanlık dışıdır fakat kendisi ateist biriydi diye düşünüyorum ruh sağlığı yerinde olmasada başardığı şeyden dolayı bu da ateistlerin zeki insanlar olduklarını ortaya koyuyor.
Hitler gibi bir örneği vererek tüm ateistlere akıl hastası diyemezsiniz.
Biz hizbullah , bin ladine bakarak tüm müslüanlara katildir diyor muyuz ?
Ahlaksız
19-07-2012, 15:55
Bunu kesin olarak soyleyemezsiniz genelleyerek. Istisnasiz her dindar sagliksiz degildir.
Mesela anne, babaniz veya iman eden bir yakininiz bilissel olarak sagliksiz mi sizce!!!!
Ayni sekilde dinsiz bir skeptic`de (suphecilik ) benzer durumda olabilir.
Oguz Atay ne derdi: Paranoyak olmamiz izlenmedigimiz anlamina gelmez.
24 saat Allah-şeytan-melekler ve hatta cinlerle yaşamanın nesi sağlıklı sayın Neva?
Her anınızı gözleyen hayali şeylere inanarak yaşamak sağlıklı ise,bizlerin yanlız başına yaşaması sağlıksız mı?
Nazım Hikmet'in dediği gibi;''Yaşamak bir agaç gibi,tek ve hür''
Siz yeni mi bıraktınız dinlere inanmayı?
Evet,sayın Selalim..Pratikte kafir olmayı tercih edeli daha 1 sene bile olmadı..Ama teoride 3 senedir filan dinsiz gibi yaşamaktayım..Kendimden örnek vermem gerekirse;(pek sevmem aslında kendimden örnek vererek birşeyler açıklamayı)
Gerçekten 24 saat Allh'ın-meleklerin-şeytanın ve cinlerin beni gördüğünü,takip ettiğini filan düşünürdüm ve bu yüzden günahla pek aram yoktu..Dini tamamen terkedince üstümden büyük bir yük kalkmış gibi kendimi huzur içinde hissettim..Gerçekten psikolojik anlamda kendimi çok iyi hissediyorum..
4 sene önce de sigarayı bırakmış biriyim..Sigara ile din konusunu zaman zaman karşılaştırırım..
Sigara içen birisi sağlıksız olduğunu düşünmez..Sigaranın sağlığı bozduğunu hep inkar eder..Tipik bağımlı davranışıdır bu..Ama birgün sigarayı bırakırsa bu bağımlı,sigaranın ne kadar berbat birşey olduğunu anlar..Sağlıklı bir insanın sigara içemiyeceğine kanaat getirir..Bu bağlamda dini de böyle değerlendirebiliriz..Dinin içerisindeki bir kişi dinin sağlığa zararlı olduğunu hep inkar eder..Ama birgün dini terkederse bu kişi ''ben ne yaptım senelerce'' diyecektir:)
Guzel bir benzetme:) Dini 50 sene once birakmama ragmen, sigarayi ancak yeni birakabildim. Bence sigaranin yarattigi bagimlilik daha guclu:)